Forum » Problemi človeštva » Multikulturnost
Multikulturnost
Temo vidijo: vsi
moderator ::
Itak da sem JAZ good guy. Odločno sem proti vsakršnemu ubijanju oziroma fizičnemu nasilju. Zato sem proti muslimanom, ki tolerirajo uboje in iznakaženje iz "časti".
A potem si tut proti sebi?
Al maš ti tut kakšen čaroben nenasilen način za uničit islam?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moderator ()
judoka ::
Itak da sem JAZ good guy. Odločno sem proti vsakršnemu ubijanju oziroma fizičnemu nasilju. Zato sem proti muslimanom, ki tolerirajo uboje in iznakaženje iz "časti".
Torej muslimanov/črncev/marsovcev vseen ni treba pobijat? Irak 1 in 2 sta bla napačna? So kakšne izjeme slučajno?
Ta vratolomna implikacija niti približno ni utemeljena. Če nekdo pravi, da je danes islam slabši kot krščanstvo iz tega niti približno ne sledi, da se identificira s krščanstvom ali da pravi, da je krščanstvo "good guy" (ali karkoli že). Krščanstvo je kvečjemu manj slabo kot islam, ampak ni pa nekaj k čemur bi civiliziran svet moral stremeti.
Ni letelo nate ali na kogarkoli specifično, samo jasno mi je kako hitro se strah sprevrže v sovraštvo. Kar pa nekdo reče in kaj nekdo dejansko misli, sta pa doskrat 2 različni stvari.
Ti si očitno za pizdarije okrivil religije in zignoriral kar sem prej napisal o tem. Ponavljal se pa ne bom.
Jaz ne ubijam, tudi še nisem nikogar polil s kislino. Še kakšna nebuloza?
Ti sam kričiš da je treba pobit kr vse k so iste vere k ene par nasilnih psihopatov.
Tko nekak zgledaš:
Če si se pa kako drugač kokr s kršenjem človekovih pravic mislu znebit muslimanov se ti pa opravičujem.
Aja pa zlo rad bi slišal kako, če se ti mogoče da napisat.
Zgodovina sprememb…
Mipe ::
Jaz ne ubijam, tudi še nisem nikogar polil s kislino. Še kakšna nebuloza?
Ti sam kričiš da je treba pobit kr vse k so iste vere k ene par nasilnih psihopatov.
Tko nekak zgledaš:
Če si se pa kako drugač kokr s kršenjem človekovih pravic mislu znebit muslimanov se ti pa opravičujem.
Aja pa zlo rad bi slišal kako, če se ti mogoče da napisat.
Pobit? Ali si funkcionalno nepismen? Ravnokar sem rekel, da sem proti vsakršnemu nasilju. To pomeni zgolj to, da ne bom nasilnežev toleriral v svojem okolju. Nobenih nasilnih imigrantov, nobenih imigrantov, ki odobravajo nasilje. Naj lepo nazaj v svojo nasilno okolje, iz katerega so bežali, dokler ne spremenijo svojih sprevrženih pogledov.
In ti, tebe bi lahko prijavil zaradi klevetanja. Bodi vesel, da sem pacifist, sicer bi te zaradi tvojih besed obdaril s črnimi očmi.
To pomeni zgolj to, da ne bom nasilnežev toleriral v svojem okolju. Nobenih nasilnih imigrantov, nobenih imigrantov, ki odobravajo nasilje. Naj lepo nazaj v svojo nasilno okolje, iz katerega so bežali, dokler ne spremenijo svojih sprevrženih pogledov.
In ti, tebe bi lahko prijavil zaradi klevetanja. Bodi vesel, da sem pacifist, sicer bi te zaradi tvojih besed obdaril s črnimi očmi.
Ja in kako boš pa brez nasilja "lepo nazaj"?
Groziš pa ko kšn cigan, a to je tut del tvoje kutlure?
Zgodovina sprememb…
dstr17_ ::
Zdravilo proti veri je predvsem izobrazba. Ko ljudje razumejo evolucijo in ko vejo, da je Zemlja okrogla in kroži okrog Sonca, potem to primerjajo s tem kar jim pravi knjiga pravljic, in od tu dalje se število vernikov hitro začne zmanjševati.
Če pa ljudje nimajo dostopa do informacij in če v družbi vlada izogibanje soočenja realnosti in tega kaj piše v verskih knjigah, potem pa religije lahko uspevajo.
Če pa ljudje nimajo dostopa do informacij in če v družbi vlada izogibanje soočenja realnosti in tega kaj piše v verskih knjigah, potem pa religije lahko uspevajo.
Ti si očitno za pizdarije okrivil religije in zignoriral kar sem prej napisal o tem. Ponavljal se pa ne bom.Nisem ignoriral, samo tvoj argument me ne prepriča. Niso za vse krivi ljudje, ljudje so pogosto tudi zavedeni v kakšna zgrešena prepričanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dstr17_ ()
Mipe ::
Ja in kako boš pa brez nasilja "lepo nazaj"?
Očitno si res funkcionalno nepismen. Imigracijo se da omejiti. Obstajajo tudi druge nenasilne metode: ne daš jim služb, tudi sociale ne. Samo prost prehod meje v eno smer - ven. Če se nasilno uprejo, jih aretiraš in posedeš na prvo letalo za njihovo domovino.
Nisem pa brezčuten. Otroci lahko ostanejo, vendar bodo vzgojeni po naše. Dobili bodo vso izobrazbo, podporo itd., samo naučili se bodo drugačnih moralnih načel od njihovih fanatičnih staršev.
Groziš pa ko kšn cigan, a to je tut del tvoje kutlure?
Pojdi kdaj v kakšno romsko naselje in ogovori enega, potem pa primerjaj. Ti si bližje ciganski govorici kot jaz. "kšn"? "tut"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
Zdravilo proti veri je predvsem izobrazba. Ko ljudje razumejo evolucijo in ko vejo, da je Zemlja okrogla in kroži okrog Sonca, potem to primerjajo s tem kar jim pravi knjiga pravljic, in od tu dalje se število vernikov hitro začne zmanjševati.
Aha. Ateist torej. A ateisti ste top guyi? Najbolj pametni a? Fak kakšna konkurenca, kristjan je top guy, musliman, belec, hinduist, američan...jebemu kdo bo zmagal? Vsi najboljši, vsi najbolj pametni, noben za nič kriv. Kako so ostali lahko tako slepi, da ne vidijo da smo mi najboljši.
Nisem ignoriral, samo tvoj argument me ne prepriča. Niso za vse krivi ljudje, ljudje so pogosto tudi zavedeni v kakšna zgrešena prepričanja.
Ja, krivi smo ljudje pa obračaj po pussy "not my fault" logiki kakor ti paše. Ljudje smo enota, tako kot smo posamezniki in v obeh primerih smo predvidljivi, ker ponavljamo ene in iste cikler zaradi enih in isstih razlogov. Če si zaveden, si sam kriv. Pač nisi dost razmislil. Pač si ignoriral dejstva. Pač si nasedel marketingu. Mogoče ti je pasal bit heroj in top dog, mogoče te je bilo strah izpast čuden in neprilagojen. Saj to je nalezljivo in vseprisotno. Na koncu človek ubije človeka, ti pa lahko kriviš črke in knjige, če ti že tako paše, podobno kot morilec za svoja dejanja krivi "izberi po želji".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: judoka ()
arnecan1 ::
He, he. Sem se kar malo nasmejal ob raznih domislicah ultraliberalistov ter političnih korektnežev in multikultijev. Na vse ne morem odgovoriti, zato samo tole:
1. Breivik je bil prvotno proglašen za kriminalno norega s strani več posebej izbranih forenzičnih psihiatrov. Laično povedano, BIL JE NOR. Strokovno, ima paranoidno shizofrenijo. V Sloveniji je kar pogosta. Nekaj primerov:
http://www.delo.si/clanek/123393
http://www.dnevnik.si/kronika/1042268936
http://www.zurnal24.si/zobozdravnico-za...
Še nekaj njegovih cvetk, ki nakazujejo njegovo duševno stanje:
- naj bi bil bodoči regent Norveške
- gospodar smrti ter življenja
- najbolj popolni vitez po II. sv vojni
- izbran je bil, da reši svoje ljudstvo (izgleda nekaj takšnega, kot Mojzes)
- usmrtitve izdajalcev A, B in C kategorije
- Norvežane bi organiziral v posebne rezervate z namenom selektivnega križanja
- sam sebe je razglasil za velikega mojstra Templjarskega reda (ki je bil praktično uničen leta 1307)
Hja, popolnoma normalen ter prišteven človek. Breivik sam je bil zelo užaljen in seveda ni priznal, da je neprišteven. Pravzapar tako trdi velika večina norcev. Seveda so ultraliberalci zagnali vik in krik. Zato je moral odbor za forenzično psihiatrijo sestaviti novo komisijo, katere mnenje pa začuda skoraj ni odstopalo od prvotnega. Pravzaprav je celo tožilstvo izrazilo mnenje, da bo Breivik verjetno proglašen za neprištevnega.
No, seveda so pod pritiskom javnosti odredili novo komisijo, ki je tokrat Breivika razglasila za prištevnega, z malo manjšimi psihičnimi problemi, kot sta asocialnost (verjetno, ker je sanjal o nekih rezervatih in podobnem) ter narcizem (verjetno zato, ker je mislil, da je Mojzes in veliki mojster Templjarskega reda). Z drugim mnenjem so bili ultraliberalci dosti bolj zadovoljni. Začuda, je bil s tem zadovoljen tudi Breivik, saj po njegovih besedah ni bolj sadistične obsodbe za političnega (torej ne verskega) aktivista, kot da ga pošljejo v umobolnico.
No, sedaj pa lahko pobirate stave, kateremu mnenju psihiatrov je sodšče sledilo. Seveda drugemu, tistemu, ki ga je razglasilo za sicer osebo s psihičnimi motnjami, ampak prištevnega.
No, za mene je neprišteven. Prečitati njegov manifest je dovolj. Pravzaprav prečitati 5 njegovih cvetk je dovolj. Za konec, pa naj omenimo še, da so nekateri hoteli iz tega narediti neko vso evropsko razvejano zaroto, saj je Breivik o tem nekaj sanjaril. Verjetno ste opazili, da je o tem sedaj vse potihnilo. Seveda je, saj zarote ni bilo. Breivik je navezal stike z nekaterimi skrajno desničarskimi organizacijami, pa so ga te zavrnile. Verjetno niso hotele imeti Mojzesa med svojimi vrstami.
Prav tako je Breivik sam sebe razglasil za tki. kulturološkega kristjana. Ne katolika, pravoslavca ali celo protestanta, kar naj bi bil. Takšnih je vsaj 70% Evrope, ki pač praznujejo Božič in Veliko noč, notranjosti cerkve pa ne vidijo. Prav tako je ostro obsodil papeža. Aja, pa zahteval je razpustitev katoliške in protestantske cerkve ter ustanovitev nove tki. Velike evropske krščanske cerkve. Med drugim je tudi zelo ostro obsojal krščansko misijonarstvo v Indiji. Ampak glede na to, da je paranoidni shizofrenik, je na koncu koncev vseeno, za koga se je razglasil. Bil je pač NOR.
Torej tega človeka nekateri primerjajo z nindžami? Kristjani? Križarjem? Ja, pa svizec je zavil čokolado. Za mene ter realistično razmišljajočega človeka, je Breivik čez les, pa ne malo, ampak precej. Sicer pa sem že zasledil podobne puhlice, ko so se primerjali beli najstniki v ZDA ter Trobec z islamskimi samomorilci in džihadom. Zelo zelo zelo nerodni poskusi nekakšnih primerjav, češ da smo na koncu vsi enako krivi. No, mi baje celo malo bolj.
2. No, zato pod drugo točko ne bom več razpredal dalje. Vse ostale napade bi lahko odbil na enak način kot zgoraj, ampak vernike je pač nemogoče spreobrniti. Dejstva ne pomagajo. Sedaj bo nekdo naprej vrgel verjetno še Silva Pluta. Ali pa strah + že nekaj=Breivik.
Pač lahko zaključimo, da je islam še najmanj primeren za multikulti. Kjerkoli islam trči ob drugo verstvo ali ateizem, pride do apeshita.
Zanimivo bi bilo, kam bi pobegnili evropski multikulturisti, če bi Evropa jutri potonila? Verjetno v Iran, Indonezijo, Savdsko Arabijo, Alžirijo..... Mi ostali (baje smo kar vsi naciji) pa k jenkijom, Brazilijo, Avstralijo. Aja, pa tam mi ne bi trajbali ekstremnega multikultija, bi se prilagodili novi domovini. Vi multikultiji, v Somaliji, bi pa že kar prvi dan prepovedali obrezovanje deklic (no, če na koncu koncev tudi ne bi rajši odšli k jenkijom).
1. Breivik je bil prvotno proglašen za kriminalno norega s strani več posebej izbranih forenzičnih psihiatrov. Laično povedano, BIL JE NOR. Strokovno, ima paranoidno shizofrenijo. V Sloveniji je kar pogosta. Nekaj primerov:
http://www.delo.si/clanek/123393
http://www.dnevnik.si/kronika/1042268936
http://www.zurnal24.si/zobozdravnico-za...
Še nekaj njegovih cvetk, ki nakazujejo njegovo duševno stanje:
- naj bi bil bodoči regent Norveške
- gospodar smrti ter življenja
- najbolj popolni vitez po II. sv vojni
- izbran je bil, da reši svoje ljudstvo (izgleda nekaj takšnega, kot Mojzes)
- usmrtitve izdajalcev A, B in C kategorije
- Norvežane bi organiziral v posebne rezervate z namenom selektivnega križanja
- sam sebe je razglasil za velikega mojstra Templjarskega reda (ki je bil praktično uničen leta 1307)
Hja, popolnoma normalen ter prišteven človek. Breivik sam je bil zelo užaljen in seveda ni priznal, da je neprišteven. Pravzapar tako trdi velika večina norcev. Seveda so ultraliberalci zagnali vik in krik. Zato je moral odbor za forenzično psihiatrijo sestaviti novo komisijo, katere mnenje pa začuda skoraj ni odstopalo od prvotnega. Pravzaprav je celo tožilstvo izrazilo mnenje, da bo Breivik verjetno proglašen za neprištevnega.
No, seveda so pod pritiskom javnosti odredili novo komisijo, ki je tokrat Breivika razglasila za prištevnega, z malo manjšimi psihičnimi problemi, kot sta asocialnost (verjetno, ker je sanjal o nekih rezervatih in podobnem) ter narcizem (verjetno zato, ker je mislil, da je Mojzes in veliki mojster Templjarskega reda). Z drugim mnenjem so bili ultraliberalci dosti bolj zadovoljni. Začuda, je bil s tem zadovoljen tudi Breivik, saj po njegovih besedah ni bolj sadistične obsodbe za političnega (torej ne verskega) aktivista, kot da ga pošljejo v umobolnico.
No, sedaj pa lahko pobirate stave, kateremu mnenju psihiatrov je sodšče sledilo. Seveda drugemu, tistemu, ki ga je razglasilo za sicer osebo s psihičnimi motnjami, ampak prištevnega.
No, za mene je neprišteven. Prečitati njegov manifest je dovolj. Pravzaprav prečitati 5 njegovih cvetk je dovolj. Za konec, pa naj omenimo še, da so nekateri hoteli iz tega narediti neko vso evropsko razvejano zaroto, saj je Breivik o tem nekaj sanjaril. Verjetno ste opazili, da je o tem sedaj vse potihnilo. Seveda je, saj zarote ni bilo. Breivik je navezal stike z nekaterimi skrajno desničarskimi organizacijami, pa so ga te zavrnile. Verjetno niso hotele imeti Mojzesa med svojimi vrstami.
Prav tako je Breivik sam sebe razglasil za tki. kulturološkega kristjana. Ne katolika, pravoslavca ali celo protestanta, kar naj bi bil. Takšnih je vsaj 70% Evrope, ki pač praznujejo Božič in Veliko noč, notranjosti cerkve pa ne vidijo. Prav tako je ostro obsodil papeža. Aja, pa zahteval je razpustitev katoliške in protestantske cerkve ter ustanovitev nove tki. Velike evropske krščanske cerkve. Med drugim je tudi zelo ostro obsojal krščansko misijonarstvo v Indiji. Ampak glede na to, da je paranoidni shizofrenik, je na koncu koncev vseeno, za koga se je razglasil. Bil je pač NOR.
Torej tega človeka nekateri primerjajo z nindžami? Kristjani? Križarjem? Ja, pa svizec je zavil čokolado. Za mene ter realistično razmišljajočega človeka, je Breivik čez les, pa ne malo, ampak precej. Sicer pa sem že zasledil podobne puhlice, ko so se primerjali beli najstniki v ZDA ter Trobec z islamskimi samomorilci in džihadom. Zelo zelo zelo nerodni poskusi nekakšnih primerjav, češ da smo na koncu vsi enako krivi. No, mi baje celo malo bolj.
2. No, zato pod drugo točko ne bom več razpredal dalje. Vse ostale napade bi lahko odbil na enak način kot zgoraj, ampak vernike je pač nemogoče spreobrniti. Dejstva ne pomagajo. Sedaj bo nekdo naprej vrgel verjetno še Silva Pluta. Ali pa strah + že nekaj=Breivik.
Pač lahko zaključimo, da je islam še najmanj primeren za multikulti. Kjerkoli islam trči ob drugo verstvo ali ateizem, pride do apeshita.
Zanimivo bi bilo, kam bi pobegnili evropski multikulturisti, če bi Evropa jutri potonila? Verjetno v Iran, Indonezijo, Savdsko Arabijo, Alžirijo..... Mi ostali (baje smo kar vsi naciji) pa k jenkijom, Brazilijo, Avstralijo. Aja, pa tam mi ne bi trajbali ekstremnega multikultija, bi se prilagodili novi domovini. Vi multikultiji, v Somaliji, bi pa že kar prvi dan prepovedali obrezovanje deklic (no, če na koncu koncev tudi ne bi rajši odšli k jenkijom).
Aston_11 ::
Saj neobstoj boga nima nobene veze s knjigo. Tudi če knjige ne bi bilo, bi dejstvo ostalo enako. Verjeti ni isto kot verovati in če dobro poslušaš vernike, oni trdijo, da verujejo, kregajo pa se, kot da knjiga ni alegorična temveč skriptična. Torej vero zamenjajo za eno izmed stopenj verjetnosti.
Katera je 5000let stara? Nov del sv. pisma?
Katera je 5000let stara? Nov del sv. pisma?
Zagor_tenay ::
Breivik je v bistvu prvi terorist liberalnih načel. On se ni zavzemal niti za teokracijo, niti za levi ali desni fašizem, niti za naci etnično državo, zavzemal se je za liberalne demokratične vrednote, motil ga je tudi nasilen odnos muslimanov do homoseksualcev.
Je pa Breivik bil žrtev multikulturnega socialnega inženiringa, saj je bil večkrat napaden s strani Pakijev in Albancev na Norveškem, pa je prijavil policiji, policija pa ni ukrepala, ker so bili napadalci priseljenci. Na Norveškem enako kot na Švedskem policija večinoma ne ukrepa proti priseljencem, da ne bi rušili lažne multikulti idile.
V družbi, ki je diskriminatorna do domačih ljudi kot je Norveška, je bilo samo vprašanje časa, kdaj se jim bo zgodil nasilen izbruh nekoga proti takšnemu sistemu.
Je pa Breivik bil žrtev multikulturnega socialnega inženiringa, saj je bil večkrat napaden s strani Pakijev in Albancev na Norveškem, pa je prijavil policiji, policija pa ni ukrepala, ker so bili napadalci priseljenci. Na Norveškem enako kot na Švedskem policija večinoma ne ukrepa proti priseljencem, da ne bi rušili lažne multikulti idile.
V družbi, ki je diskriminatorna do domačih ljudi kot je Norveška, je bilo samo vprašanje časa, kdaj se jim bo zgodil nasilen izbruh nekoga proti takšnemu sistemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zagor_tenay ()
5pellfire ::
V celi zgodovini religija ni ubila 1 samega človeka. Črke in besede ne ubijajo, ubijamo ljudje.
Krasno. Po tej tvoji navedbi potem tudi nacizem, fašizem, komunizem, itd. niso ubijalo oz. povzročili smrti milijonov.
To so samo koncepti, ideje, besede, črke.
Ubijali so Hans, Franc, Luiđi in Joža ... Adolf, Benito, in ostali "pobudniki črk, besded, ..." pa so čisti ko suza ker si nikoli niso umazali rok.
nevone ::
Ubijali so Hans, Franc, Luiđi in Joža ... Adolf, Benito, in ostali "pobudniki črk, besded, ..." pa so čisti ko suza ker si nikoli niso umazali rok.
Adolf, Benito in stali niso čisti ko suza, pa tudi Hans, Franc, Luiđi in Joža niso zato nič manj umazani.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Adolf, Benito in stali niso čisti ko suza, pa tudi Hans, Franc, Luiđi in Joža niso zato nič manj umazani.
Seveda niso.
Samo na povojnih procesih niso sodili Hansu, Francu, Luiđiju in Jožeju, ker so ustrelili tega pa tega na fronti,
dočim so Beniteja linčali, Dolfa bi pa končal še huje, če se nebi sam hinrihtal. Torej Hansa, Franca, Luiđija in
Jožeja odvezuje odgovornosti to da so delovali v neki "uradni organizaciji" po ukazih Beniteja, Dolfeja, ...tudi
Titeja
Da pa trdiš da v celi zgodovini religija ni ubila 1 samega človeka kot to trdi judoka pa moraš biti tudi malo
prtegjen.
Da pa trdiš da v celi zgodovini religija ni ubila 1 samega človeka kot to trdi judoka pa moraš biti tudi malo
prtegjen.
Al pa rahlo omejen, če tega ne razumeš.
o+ nevone
Možno da sem, tako da me prosim razsvetli in mi razloži.
Z veseljem.
Torej ljudje smo tisti, ki ubijamo. Ali še bolje posamezniki. In nanje se je treba osredotočiti. Ni važno kdo vpije ubijte tega, ubijte onega, važno je, kdo to dejansko stori. Če se ne najde noben tak pacinet, potem problema ni. Dokler pa posamezniki komaj čakajo, da jih nekdo pozove k nasilju, je pa seveda večji del odgovornosti na njih samih.
Če rečemo da religija ubija ljudi, smo premalo natančni. Religije so konglomerat idej, dobrih in slabih.
Lahko pa rečeš, da religije pozivajo k nasilju.
o+ nevone
Možno da sem, tako da me prosim razsvetli in mi razloži.
Z veseljem.
Torej ljudje smo tisti, ki ubijamo. Ali še bolje posamezniki. In nanje se je treba osredotočiti. Ni važno kdo vpije ubijte tega, ubijte onega, važno je, kdo to dejansko stori. Če se ne najde noben tak pacinet, potem problema ni. Dokler pa posamezniki komaj čakajo, da jih nekdo pozove k nasilju, je pa seveda večji del odgovornosti na njih samih.
Če rečemo da religija ubija ljudi, smo premalo natančni. Religije so konglomerat idej, dobrih in slabih.
Lahko pa rečeš, da religije pozivajo k nasilju.
o+ nevone
Vedno se nekje najde en pacient ki je pripravljen ubijat ...ne glede ali je mentalno neuravnovešen in dojemljiv, ali pa samo zavisten kmet
katerega sosed ima lepšega prasca.
To kar ti navajaš - "Ni važno kdo vpije ubijte tega, ubijte onega, važno je, kdo to dejansko stori" je univerzalni recept za vsesplošni kaos
...odveza odgovornosti oseb višje v hierarhiji. No go. Kot posameznik si odgovoren za svoja dejanja, kot udeleženec v hierarhiji (bodisi podjetje,
verska organizacija, policija, vojska) pa ne nosiš enake odgovornosti če deluješ na podlegi navodil, oziroma nosijo odgovornost tudi vsi nad tabo
ki so bili v povezavi.
Kot posameznik si odgovoren za svoja dejanja, kot udeleženec v hierarhiji (bodisi podjetje,
verska organizacija, policija, vojska) pa ne nosiš enake odgovornosti če deluješ na podlegi navodil, oziroma nosijo odgovornost tudi vsi nad tabo ki so bili v povezavi.
Se strinjam, če si v podrejenem položaju, je krivda nadrejenga prav takšna. Če si pa samo prostovoljen kompanjon, pa ne moreš krivde pripisovati drugim.
o+ nevone
Se strinjam, če si v podrejenem položaju, je krivda nadrejenga prav takšna. Če si pa samo prostovoljen kompanjon, pa ne moreš krivde pripisovati drugim.
o+ nevone
V organizirani družbi (vsaj v okviru te teme glede islama in multikultija) si večinoma v podrejenem položaju.
Kot prostovoljnega kompanjona si predstavljam mariborske demonstracije (ker sem lih z desne Drave) ...če skupina protestnikov razbija izložbe,
jaz se jim pridružim, potem nas pa copsi pograbijo to drži, vsak nosi posledice kot posameznik.
Če pa npr. papež pozove da je treba vse geje pobit ker je to božji greh, in se potem par takih incidentov tudi zgodi pa bo papež nosil veliko večjo
odgovornost kot pa posamezniki, ki so to storili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5pellfire ()
Krasno. Po tej tvoji navedbi potem tudi nacizem, fašizem, komunizem, itd. niso ubijalo oz. povzročili smrti milijonov.
To so samo koncepti, ideje, besede, črke.
Itak da so si jih. Prav tako si jih razni "verski voditelji" , ki pozivajo k poboju x skupine. Ampak a je težko razumet, da ma vsak individualec, vključno z profiji kot so vojaki, samostojno izbiro ali bo nekoga ubil ali ne in ali bo upošteval guruja/šefa? Res ne vem kaj je tok čudnega pri izjavi da drug drugega pobijamo ljudje, ne pa koncepti/knjige/ideje. Ne pravm da je izbira vedno lahka. Ampak vedno pa je.
(dobra)ideja/koncept---->izbira--->človek/skupina z potrebo po moči---->zloraba----->izbira----->strah---->sovraštvo/nasilje/klanje
Okapi ::
Vsak je odgovoren za svoja dejanja. Če greš pobijat Rome, ker je nek politik rekel, da je treba rešiti romsko vprašanje, si ti kriv za dejanske konkretne umore, politik pa za spodbujanje sovraštva. Ne moreš ti del svoje krivde prevaliti na drugega. Mogoče je malce olajševalne okoliščine, če te nekdo z orožjem v roki prisili nekaj storiti in to narediš, ker se bojiš za svoje življenje, pa še to je samo pravno gledano olajševalna okoliščina, ne pa tudi moralno.
O.
O.
Če pa npr. papež pozove da je treba vse geje pobit ker je to božji greh, in se potem par takih incidentov tudi zgodi pa bo papež nosil veliko večjo odgovornost kot pa posamezniki, ki so to storili.
Papež ni pravno/formalno nadrejen vernikom. Vernike nihče ne kaznuje če ne ubogajo vseh navodil. Razen v Islamu, seveda.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Če pa npr. papež pozove da je treba vse geje pobit ker je to božji greh, in se potem par takih incidentov tudi zgodi pa bo papež nosil veliko večjo odgovornost kot pa posamezniki, ki so to storili.
Papež ni pravno/formalno nadrejen vernikom. Vernike nihče ne kaznuje če ne ubogajo vseh navodil.
Kaj ne ...če ne ubogaš gre lift po smerti dol
Vernike nihče ne kaznuje če ne ubogajo vseh navodil. Razen v Islamu, seveda.Zakaj lažeš?
O.
Vernike nihče ne kaznuje če ne ubogajo vseh navodil. Razen v Islamu, seveda.Zakaj lažeš?
O.
Zakaj ne poveš resnice?
o+ nevone
Kaj pa je šeriatsko pravo drugega kot uzakonjena vera?
o+ nevone
o+ nevone
Verniki niso kaznovani po cerkvenem zakoniku, samo duhovništvo.
o+ nevone
o+ nevone
krneki0001 ::
Vernike v islamu kaznujejo ali ne kaznujejo natanko enako kot v krščanstvu.
O.
Razlika je samo v tem, da pri njih so vsi verniki, pri nas pa nekje 60%. In tam vera postavlja zakone (šeriatsko pravo), pri nas pa ne.
Pa recimo v tem je tudi razlika: Če v našem svetu nekdo posili žensko, se ga najde in kaznuje, če v katarju posilijo žensko, gre ona v zapor, ker se je nespodobno obnašala.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Verniki niso kaznovani po cerkvenem zakoniku, samo duhovništvo.Kar seveda ni res.
CODEX IURIS CANONICI
Knjiga najpomembnejših cerkveno-pravnih vodil, tako rekoč magnea cartae cerkvene organiziranosti, delovanja in življenja posameznih kristjanov, članov verskih skupin in skupnosti v sodobnem svetu
Kar seveda ni res.
In kako jih kaznujejo?
o+ nevone
Karaya 52 ::
Okapi, spravljaš velik krogec v mali krogec. Kanonsko pravo je interno pravo in nima nobenih pristojnosti nad laiki. Pod to interno pravo padejo nekateri laični redovi ampak to so že cerkvene strukture.
Okapi, spravljaš velik krogec v mali krogec. Kanonsko pravo je interno pravo in nima nobenih pristojnosti nad laiki. Pod to interno pravo padejo nekateri laični redovi ampak to so že cerkvene strukture.
Nobenih pristojnosti nad laiki nima zarad tega ker tega država ne dovoli.
So bli časi, ko so jih imeli in so jih tudi radi zlorablali.
Da je šerijatsko pravo kakorkoli drugačno od kanonskega je tud debela laž.
Karaya 52 ::
Glej jype. Kako je bilo 1000 let nazaj me en k*** briga. Zadnji stavek je pa še en "velik v mali krogec".
Pekel namesto nebes?
To ne šteje. Kazen mora biti zemeljska.
o+ nevone
Zgleda da mam prav, glede na to da je jype daleč najpametnejši tle okol.
Mogoče bi te mogl brigat kako je blo 1000 let nazaj, pa razne arnecane tut, glede na to da skos lažete o tem kakšni so muslimani pa islam zdej.
Mogoče bi te mogl brigat kako je blo 1000 let nazaj, pa razne arnecane tut, glede na to da skos lažete o tem kakšni so muslimani pa islam zdej.
Zgleda da mam prav, glede na to da je jype daleč najpametnejši tle okol.
Hja, pred 1000 leti bi te katoliki po optimističnem scenariju izobčili, odrinili na rob družbe, v pesimističnem pa mogoče kar skurili.
Pred 1000 leti pa bi te v islamu božali. Tako kot so po Indiji, vzhodni in južni evropi, itd. Islam se je širil popolnoma miroljubno, ubili niso prav nikogar. Ups, malo pretiravam. A veš kaj, prečitaj prvo kakšno knjigo, kaj so pred 1000 leti delali z neverniki, pogani ali drugimi ločinami islama. A misliš, da je islam v Evropo prinesel mir? Ali v Indijo? Pa ti res govoriš kar iz glave, mimo dejstev.
Kaj pa ti islam naredi danes? A veš kaj, ti bom kar prilepil najnovejši link, kakšen dan ali dva star. Saj veš, iz Kenije, kjer so tvoji varovanci nindže zopet miroljubno širili svojo religijo in vzpodbujali multikulti.
Ja, islam je neverjetno miroljuben. Ena beseda. BESLAN. Druga beseda VOLITVE MISS SVETA V NIGERIJI. Tretja beseda...... No, saj nima smilsa. Mislim sem dati primer iz Indije. Glavno je, da bi lahko prišel do ogromnega števila besed. In vsi, ki so delali apeshit, so imeli na ustnicah besedo ALAH. Zdaj pa mi prosim povej, kaj se jaz lažem? Lahko prečitaš vse moje poste nazaj. Prilepi mi mojo laž.
Ha, ha, islam nazaj je bil prav tako nasilen kot danes. Pravzaprav je danes bolj. Islam ima nekaj v sebi, da se ne more sprijazniti s spremembami in postaja vedno bolj nasilen. Večina ver se je s časom prilagodila novim časom, od budizma, krščanstva, budizma. Samo islam tera dalje svojo krvavo igro, celo vedno bolj nasilno.
Breivik je točno tolk neprišteven kot tile norci, ki so streljali po šoping centru.
Al mogoče namiguješ, da ker od njih ni?
Hitler pa Stalin pa zato, k si ti zgleda mednarodna autoriteta na področju tega kdo je pravi musliman kdo pa fejk, k če se najde kšn musliman k mu ni všeč islamski skrajneži ti pa tvoji thugi itak rečete, da to pa že ni taprav musliman. Po tej logiki ste edini pravi kristjani ti, Hitler pa Stalin, ostali so pa fake.
Me prov zanima kako komentiraš miljonske proameriške demonstracije v Teheranu po 9-11.
Hitler pa Stalin pa zato, k si ti zgleda mednarodna autoriteta na področju tega kdo je pravi musliman kdo pa fejk, k če se najde kšn musliman k mu ni všeč islamski skrajneži ti pa tvoji thugi itak rečete, da to pa že ni taprav musliman. Po tej logiki ste edini pravi kristjani ti, Hitler pa Stalin, ostali so pa fake.
Me prov zanima kako komentiraš miljonske proameriške demonstracije v Teheranu po 9-11.
Zgodovina sprememb…
Breivik je točno tolk neprišteven kot tile norci, ki so streljali po šoping centru.
Poglej, za Breivika sem zgoraj na široko opisal. Komentiraj na tisto, z argumenti seveda.
A ti meniš, da so nindže v Keniji neprištevni tako kot Breivik? Poglej, Breivik je deloval sam. To pa zato, ker se je imel za Mojzesa in ga skrajno desničarske skupine med seboj sploh niso hoteli. Psihiatri so ga razglasili za paranoidno shizofrenega. Saj veš, to so tisti, ki mislijo, da so reinkarnacija Jezusa in potem koga zaštihajo v hrbet.
Tvoje kao neprištevne nindže v Keniji, so bile nenavadno dobro organizirane in koordinirane. Ponavadi se shizofreniki in neprištevni med seboj ne združujejo v večje skupine. Nindže v Keniji si bili pripadniki organizirane skupine, ki hoče uveljaviti šeriat. Torej, brez nogometnih tekem, brez glasbe, kamenjanje, obrezovanje spolovil mladim dekletom..... Torej, kaj pa so oni za tebe? Neprištevni? Na stotisoče ljudi? Pa ja.
Ti bom prepisal iz današnjega časopisa Večer o napadu v Keniji:"začeli so izločati vse, ki niso muslimani, in so jih pobili." Do besede prepisano. Ali sedaj zopet lažem?
Poglej, biješ bitko, ki je ne moreš dobiti. Islam je pač najbolj številnejša nasilna organizirana skupina na svetu. Tudi tisti, ki ne sodelujejo aktivno v njej (saj noben ne trdi, da je milijarda muslimanov teroristov), nosijo v sebi klice, saj kot tisti, ki prakticirajo to vero, na koncu v velikem delu legitimirajo in opravičujejo dejanja, ki slej ko prej zrastejo iz tega. Islam je pač netoleranten, če ne drugega, se koljejo suniti in šiiti. ISLAM GRAVITIRA K ŠERIATU, TO NE POMAGAJO NITI LIBERALNI MUSLIMANI, SAJ BODO IZGINILI TAKOJ ZA ATEISTI IN PRED KRISTJANI.
Za primer pa tale link:http://www.rtvslo.si/svet/islamisticni-...
Da citiram, islamistične skupine v Siriji pač ne priznavajo nobenih drugih (seveda bolj liberalnih in sekularnih) uporniških skupin v tujini:"Te sile pozivajo vse vojaške in civilne skupine, naj se združijo v jasnem islamskem kontekstu, ki temelji na šeriatskem pravu kot edinem viru zakonodaje,". Torej, da ne bomo naivni, potrjujejo se moje besede, islam postaja vedno bolj netolreanten, To ima v sebo, kot volk. Kožuh menja, nravi pa ne.
In kljub temu, da si ti ne vem kako želiš dokazati, da so vse ideologije enako dobre ali enako slabe, to enostavno ni res. Sekularna država se v islamskem svetu v glavnem vzdržuje samo z vojaško silo in diktaturo (Turčija, Alžirija, Irak, Egipt, Sirija.....) Ko pa se v imenu demokracije te diktature zrušijo, pa dobimo razne bratovščine. In ko bratovščina vodi državo, se ve, kaj se zgodi s tistimi, ki nočejo biti del te bratovščine. Potem se midva ne bova več kregala po forumu, ker nama gredo glave.
Aja, glede proameriških demonstracij v Irani po 11.9.2001 pa ti sicer verjamem na besedo, ampak vseeno prosim za link. Mi ni za brskati po spletu.
Pa da se povrnemo k multikulti:http://www.rtvslo.si/svet/francoski-min...
Zanimivo se mi zdi, da je ministra Vallsa pokritiziral njegov kolega s sledečemi besedami:"Vallsa pa je kritiziral tudi njegov kolega iz vlade Arnaud Montebourg, češ da teorija, da se Romi ne bodo nikoli vključili v družbo, ne drži. Ob tem je spomnil, da je bil sam Valls rojen v Barceloni in so njegovi starši v Francijo pobegnili pred Francovim režimom."
Tu se mi zdi ključno nerazumevanje med zagovorniki agresivnega multkulti in realistično tazmišljujočimi državljani. Valls in njegov oče sta se integrirala v družbo, ker je kultura podobna, vera podobna, prav tako običaji, delno celo zgodovina. Seveda se lahko tudi Romi integrirajo. Problem je, da pač težje. Še težje bi se integriral somalski pastir. Ali celo kakšen vahabit. Ta bi verjetno zahteval kar evropski kalifat in šeriat.
In kratkoročno je pač prav lepo terati multikulti. Priseljencev ni potrebni siliti v integracijo, neprilagojenih pošiljati nazaj, skratka ni nobenih vidnih konfliktov in ultraliberalci lahko kažejo človeški obraz ter terajo neoliberalizem in finančno bančništvo ter prelagajo denar iz desnega žepa v levi ter v enem letu zaslužijo tudi 200% dobiček (do prve krize seveda, nato davkoplačevalci potegnemo voz na svojih plečih iz blata).
Ampak pod površjem multikultija vre. Brbota vedno bolj. Gori Pariz, gori London, gori Stockholm, zaboden je Theo van Gogh, ker je kritičen do islama...... Pravi apeshit pa bo šele prišel, ko bo naslednja kriza še hujša kot danes.
V glavnem, kar hočem povedati je to, da v Francijo lahko pride 5 mio Skandinavcev, 1 mio Slovencev, 8 mio Ukrajincev ter 4 mio Japoncev in stvar bi mogoče celo lahko delovala. Ampak, ker je v Franciji ca. 5 mio muslimanov, ki zahtevajo burke, se zažiga Pariz. Nauk zgodbe je, da vsaka družba vzdrži samo določen % priseljencev, ta % pa je odvisen tudi od kulture priseljencev. Bolj sta si kulturi podobni, večji % lahko družba sprejme, bolj sta si kulturi različni, manjši je tudi % priseljencev do začetka apeshita. Kot je jasno iz dnevnega časopisja, je islam najnižje na lestvici kompatibilnosti z evropsko družbo, saj KJER JE ISLAM, SE SLEJ KO PREJ POJAVI TEŽNJA PO NEKAKŠNI VRSTI ŠERIATA.
Mogoče bi bilo pametno, da si ljudje zopet malo prečitajo o Izetbegoviću. V stari Jugoslaviji je bil zaprt kot politični zapornik, ker je zahteval mehko verzijo šeriata, bolje rečeno zametek, ki bi se z leti seveda primerno razvil. Saj veste, iz gosenice v lepega metulja.
Zanimivo se mi zdi, da je ministra Vallsa pokritiziral njegov kolega s sledečemi besedami:"Vallsa pa je kritiziral tudi njegov kolega iz vlade Arnaud Montebourg, češ da teorija, da se Romi ne bodo nikoli vključili v družbo, ne drži. Ob tem je spomnil, da je bil sam Valls rojen v Barceloni in so njegovi starši v Francijo pobegnili pred Francovim režimom."
Tu se mi zdi ključno nerazumevanje med zagovorniki agresivnega multkulti in realistično tazmišljujočimi državljani. Valls in njegov oče sta se integrirala v družbo, ker je kultura podobna, vera podobna, prav tako običaji, delno celo zgodovina. Seveda se lahko tudi Romi integrirajo. Problem je, da pač težje. Še težje bi se integriral somalski pastir. Ali celo kakšen vahabit. Ta bi verjetno zahteval kar evropski kalifat in šeriat.
In kratkoročno je pač prav lepo terati multikulti. Priseljencev ni potrebni siliti v integracijo, neprilagojenih pošiljati nazaj, skratka ni nobenih vidnih konfliktov in ultraliberalci lahko kažejo človeški obraz ter terajo neoliberalizem in finančno bančništvo ter prelagajo denar iz desnega žepa v levi ter v enem letu zaslužijo tudi 200% dobiček (do prve krize seveda, nato davkoplačevalci potegnemo voz na svojih plečih iz blata).
Ampak pod površjem multikultija vre. Brbota vedno bolj. Gori Pariz, gori London, gori Stockholm, zaboden je Theo van Gogh, ker je kritičen do islama...... Pravi apeshit pa bo šele prišel, ko bo naslednja kriza še hujša kot danes.
V glavnem, kar hočem povedati je to, da v Francijo lahko pride 5 mio Skandinavcev, 1 mio Slovencev, 8 mio Ukrajincev ter 4 mio Japoncev in stvar bi mogoče celo lahko delovala. Ampak, ker je v Franciji ca. 5 mio muslimanov, ki zahtevajo burke, se zažiga Pariz. Nauk zgodbe je, da vsaka družba vzdrži samo določen % priseljencev, ta % pa je odvisen tudi od kulture priseljencev. Bolj sta si kulturi podobni, večji % lahko družba sprejme, bolj sta si kulturi različni, manjši je tudi % priseljencev do začetka apeshita. Kot je jasno iz dnevnega časopisja, je islam najnižje na lestvici kompatibilnosti z evropsko družbo, saj KJER JE ISLAM, SE SLEJ KO PREJ POJAVI TEŽNJA PO NEKAKŠNI VRSTI ŠERIATA.
Mogoče bi bilo pametno, da si ljudje zopet malo prečitajo o Izetbegoviću. V stari Jugoslaviji je bil zaprt kot politični zapornik, ker je zahteval mehko verzijo šeriata, bolje rečeno zametek, ki bi se z leti seveda primerno razvil. Saj veste, iz gosenice v lepega metulja.
KJER JE ISLAM, SE SLEJ KO PREJ POJAVI TEŽNJA PO NEKAKŠNI VRSTI ŠERIATA.
Mogoče bi bilo pametno, da si ljudje zopet malo prečitajo o Izetbegoviću. V stari Jugoslaviji je bil zaprt kot politični zapornik, ker je zahteval mehko verzijo šeriata,
A je v Bosni šeriat?
donfilipo ::
Ja kaffe bitte mama Pa Mazziniju en film madona
Malo je narobe arnecan1 označil Breivika za neprištevnega. Če bi bil, ne bi sedel. Iz take desničarske in veliko milejše (tu pokazane:) manifestacije...lahko posebej, dokler je nekako nedorečena, nastane velik apeshit S pozivanjem na nasilje se pač čaka da folk dozori
Malo je narobe arnecan1 označil Breivika za neprištevnega. Če bi bil, ne bi sedel. Iz take desničarske in veliko milejše (tu pokazane:) manifestacije...lahko posebej, dokler je nekako nedorečena, nastane velik apeshit S pozivanjem na nasilje se pač čaka da folk dozori
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
A furajo v Bosni šeriat?
Hja, današnji islam je bolj mehek kot tisti v stari Jugi? Ne bi rekel. Kdor živi v svojem svetu idealov in ne pogleda iz svojega stanovanja, verjetno tako misli. Besede Mevlida Jašarevića, ki je malo streljal naokoli po Sarajevu:"Demokratija je u Evropu došla s krvlju. Ubijanjem kraljeva. A kada ja hoću svoj šerijat da postavim, što mi je dužnost onda kažu ne, mora ružama. Razumijete?"
Šeriata sicer ni, ampak skupnost se radikalizira. Ali si ti drugega mnenja? Vedno več je nikabov, vedno več je vahabitov, vedno več je Bosancev v Čečeniji ter Siriji. Naravna pot islam, kot sem že zapisla je, da se vedno bolj radikalizira. Seveda so bosanski muslimani bolj liberalni kot večina drugih. Saj to nihče ne oporeka. So pa tudi z vsakim letom bolj radikalni. Počakajte še 20 let, pa nato 40 itd. Izetbegović ke bil šele začetek. Tudi Rima niso zgradili v 1 letu.
Tudi ženske imajo svoj video. Seveda zaenkrat šr brez nikaba, to pride čez 20 let. čez 40 let pa še zavesa preko oči.
donfilipo ::
Breivik je bil kao neprišteven...samo je imel pa dobre ideje? Tudi?
NE! Breivik ima narcistično osebnostno motnjo...tako kot še veliko tudi zelo navidez uspešnih ljudi.
Breivik je imel ideologijo, ki sem jo bral PREJ TU na forumu. Vsaj 85%.
Če je masovna ZELO nevarna!
Če je sam malo zagledan vase...ne tako zelo!
In ja Bosna in še kje mora malo zamenjati ideologije...če hoče v Evropo. Sicer bodo šli v Afriko. Samo do tja je ne tako dolga ampak naporna pot. Ampak gre. Če ni stiskanja z anusi, gre
NE! Breivik ima narcistično osebnostno motnjo...tako kot še veliko tudi zelo navidez uspešnih ljudi.
Breivik je imel ideologijo, ki sem jo bral PREJ TU na forumu. Vsaj 85%.
Če je masovna ZELO nevarna!
Če je sam malo zagledan vase...ne tako zelo!
In ja Bosna in še kje mora malo zamenjati ideologije...če hoče v Evropo. Sicer bodo šli v Afriko. Samo do tja je ne tako dolga ampak naporna pot. Ampak gre. Če ni stiskanja z anusi, gre
In times of Universal Deceit, telling the truth
Aha, se prav vidiš v prihodnost? Danijeve zvezde prerokujejo napad ninj pa to..
Kako se že reče, če nekdo vidi stvari, ki jih dejansko (še) ni?
Ja strah je neugodna reč.
Kako se že reče, če nekdo vidi stvari, ki jih dejansko (še) ni?
Ja strah je neugodna reč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8633 (7559) | Mavrik |
⊘ | No-go zones (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12501 (10397) | kuglvinkl |
⊘ | Islam v Evropi (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Problemi človeštva | 247094 (224639) | Truga |
⊘ | Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 92193 (82660) | Gandalfar |
⊘ | Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 19421 (16084) | Gandalfar |