» »

Multikulturnost

Multikulturnost

Temo vidijo: vsi
««
40 / 43
»»

donfilipo ::

Tudi napadi ninj bodo...lahko. Samo bodo tudi sankcije. V neki radikalni bosanski vasi..so čez noč parkirali in ukrepali skoraj vsi specialni policaji Bosne in pobrali orožje. Da se nekdo cel dan klanja...ne bodo preprečevali:) Samo TO ali pa prevlada islama v Evropi...ali celo judovska...ups islamska nevarnost, ki rabi nek entlosung,...ki še ni dorečen, ker je Breivik malo nor...je pa druga pesem:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

judoka ::

ja no, človek vidi masovno poplavo ninj, mogoče je neki na tem...me zanima od kje mu kristalna krogla.
Me zanima kaj oni vidijo, ko jim nad glavami letijo F22-ke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: judoka ()

Mipe ::

Judoka, resnico se pove z enim stavkom. Vse drugo je samo balast. Kar pa zadeva osebnih etiket, sta vidva začela z njimi, vse, ki se niso strinjali z vama, sta namreč značilno jypetovsko označila z ne preveč laskavimi etiketami. Tudi tebi priporočam budnico, kavico in ogledalo.

Resnica je, da kulture, kjer je v veljavi islam, tolerirajo nasilje in represijo. Evo, to je en stavek.

Ker bi ti očitno rad več kot en stavek, naj ti bo. Naj govorijo karkoli, njihova dejanja so dovolj jasna: ne naredijo ničesar, da bi spremenili nasilni podton svoje kulture. Ko je recimo govora o politju kakšne deklice s kislino, govorijo predvsem o njenih dejanjih, s katerimi si je "zaslužila" kislino. Enako velja za umore iz časti. "Temu bi se lahko izognili, če ona ne bi pogledala za nevernikom."

To je globoko vkoreninjeno, del njihove kulture, pred katero bežijo, pa vendar jo nosijo s sabo. Ker so to počeli njihovi starši, stari starši in predniki pred njimi. Zgražajo se nad zažiganjem korana, tile zločini nad človeštvom pa jih ne ganejo. Sploh pa je bolno, da se to vidva trudita opravičiti in na vse pretege kažeta prste proti kristjanom. Ej, to nima veze. Morilca ne oprostiš, ker je vojska marsikoga ubila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Če nekdo zna predvideti je zlata vredno. Samo ne more me prepričati da vidi iz krogle. Pa tudi da vidi prav ne. Če ne ve, kaj je multikulti in ne ve kaj je neoliberalizem..tudi ne!

Resnica je, da kulture, kjer je v veljavi islam, tolerirajo nasilje in represijo. Evo, to je en stavek.

Hm ja kulture kjer je v veljavi zastarela ideologija ali mit...so dejansko zaostale. Samo to ali pa neka fobija, sta pa dve različni stvari.

Judoka, resnico se pove z enim stavkom. Vse drugo je samo balast. Kar pa zadeva osebnih etiket, sta vidva začela z njimi, vse, ki se niso strinjali z vama, sta namreč značilno jypetovsko označila z ne preveč laskavimi etiketami. Tudi tebi priporočam budnico, kavico in ogledalo.

Pokaž mi eno prosim. Za eno mojo ti jaz pokažem 5 tvojih.

Bravo. A v Bosni tolerirajo nasilje?
Mimgrede, kako je pri nas z nasiljem v družini...se ga oštro preganja?

Oštro. Ponavadi z nožem kar berem kronike ali sekiro8-)

Ampak nekaj drugega. Nima smisla enačiti ali tlačiti vse v isti koš.

Teokracija ali liberalizem nista po modelu enakovredna!!! Liberalizem je dete razsvetljenstva...upora teologiji. Islam tega še ni doživel tako radikalno in očitno...samo je po drugi strani, ker je predihano in že deloma preživeto..tudi v kompletu nemogoče.

Velja prvi Netwon. Tudi v družboslovju. Če je bil kdo prej...se pozabi, ker ni pokazal:))

Zgodovina sprememb…

Bošnjaki so v glavnem sekularni, sicer pa so skozi zgodovino bili tudi pod zahodnjaškimi vladarji, ki takih dejanj niso dopustili. Skratka, vzgojena imajo enaka moralna načela kot mi. Načeloma nimam nič proti bošnjakom.

Kar pa zadeva nasilja v družini, ne v Sloveniji ne v Evropski Uniji ni tolerirano. Ne vem, kje dobiš idejo, da je kao nacionalni šport. A po svoji družini se zgleduješ? Buhnedej.

Meni ti to?

Joke. Oštro...sekira??? Ring a bell?

In ker je družina celica tudi policioti ne morejo kar takoj miriti, dokler včasih nasilje že ni preko vseh meja. Ni pa res posebnih razlik!

No tako kot so Bošnjaki sekularni bodo v Evropi postali če ne bo kolapsa, tudi ostali.

Kar pa zadeva nasilja v družini, ne v Sloveniji ne v Evropski Uniji ni tolerirano. Ne vem, kje dobiš idejo, da je kao nacionalni šport. A po svoji družini se zgleduješ? Buhnedej.

Ni šlo brez a:)) Mam eno nalepko takoj v dobrem...še čakam da mi pokažeš eno mojo.

Poglej si malo statistike. Čemu obstajajo varne hiše?

Bošnjaki so v glavnem sekularni, sicer pa so skozi zgodovino bili tudi pod zahodnjaškimi vladarji, ki takih dejanj niso dopustili. Skratka, vzgojena imajo enaka moralna načela kot mi. Načeloma nimam nič proti bošnjakom.

Ja, ampak človek zgoraj pravi, da muslimani težijo k šeriatu. Kaj zdaj, a bo al ne bo?

Zgodovina sprememb…

No tako kot so Bošnjaki sekularni bodo v Evropi postali če ne bo kolapsa, tudi ostali.

Problem so skupine, ki nočejo postati sekularne. Nasprotno. In proti tem se borimo z vsemi zobmi, ki jih še imamo.

Poglej si malo statistike. Čemu obstajajo varne hiše?

Okras.

Kaj si pa mislil? Da bodo žrtve ostale pri nasilnežu, dokler mu ne prisodijo kazni?

Kaj si pa mislil? Da bodo žrtve ostale pri nasilnežu, dokler mu ne prisodijo kazni?

Point si zopet priročno spregledal.

Problem so skupine, ki nočejo postati sekularne. Nasprotno. In proti tem se borimo z vsemi zobmi, ki jih še imamo.

Islamofobija je skoraj edina ZELO narobe pot. Iz izkušenj z muslimani povem. Našimi.

Za tem se skriva pohota impotentnega. Če že ne fetiš.

Če jih pustiš da se cel dan klanjajo po mili volji in skrbiš samo da ne kršijo zakonov...potem si na pravi poti.

Zgodovina sprememb…

Point si zopet priročno spregledal.

Tvoj point je brezvezen. Vsi vemo, da družinsko nasilje obstaja. Obstaja ničkoliko programov ozaveščanja o družinskem nasilju. Pojdi na kak CSD in vzemi brošure. Potem mi povej, da se družinsko nasilje tolerira.

Problem je v žrtvah, ki imajo Stockholmski sindrom, skratka, še vedno preveč ljubijo svoje napadalce, da raje ostanejo pri njih, pa čeprav z batinami. Kar samo daje uteho nasilnežem, dokler enkrat ne gredo predaleč.

Proti temu se je treba BORITI. Tako kot proti fanatičnemu islamu.

Ti pa si pred njim zatiskaš oči. Stockholmski sindrom.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Ni vsako opozarjanje na nevarnosti islamofobija.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

A seveda ne. Samo TU sem jo pa opazil!

Nizanje relativno redkih incidentov..nekako v duhu kot nekega resnega in ogrožujočega trenda,,, z mešanjem definicij je sila priročna zadeva:)

Enostavno kar piše v prastarih buklah...izobražen človek gleda nekako dobromiselno:),..ali ne jemlje resno. Določene travme in kompleksi pa izzovejo radikalnost. Ne prastar mit sam. Vsaj danes ne bi bilo treba da še.

Zgodovina sprememb…

Tvoj point je brezvezen. Vsi vemo, da družinsko nasilje obstaja.

To da obstaja ni point. Point je da naša družba tolerira druge vrste nasilja, ki pa je še vedno nasilje. Tolerira v smislu aktivnega preganjanja. Jebeš pamflete in programčke. Če si ženska v Sudanu ne zna pomagat sama, zakaj bi pričakoval, da si zna pomagat Marija, ki jo doma maltretira Janez?

In valjda nekdo bo rekel da mešam hruške in jabolka, ampak fak it, nasilje je vedno jeba in vedno rodi novo nasilje. In tolerira se povsod.

Ampak za nekatere so očitno problem stvari v potencialni prihodnosti, ne pa stvari, ki dejansko obstajajo.

Nizanje relativno redkih incidentov..nekako v duhu kot nekega resnega in ogrožujočega trenda,,, z mešanjem definicij je sila priročna zadeva

Saj niso tako redki. Poleg tega jih islam ne kaznuje niti ne obravnava kot kaznivo dejanje.

o+ nevone

Ampak za nekatere so očitno problem stvari v potencialni prihodnosti, ne pa stvari, ki dejansko obstajajo.

Pa saj pravimo, da je vsako nasilje problem. Kdo sploh pravi, da ni?

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

So. Pogostejši so pijanski izpadi z težjimi posledicami. Toliko pogostejši, da skoraj novica niso:) Je pa res, da krščanskih napadov v smislu stare zaveze pa ni več. Skoraj.

In še enkrat tudi biblija kamenjanje ne obravnava kot kaznivo dejanje. Morda je nekaj na besedah prakomunista jezusa kot apologeta grešnikov...samo v tisti situaciji bi lahko KDO vrgel kamen8-) Hipotetično:))

Teokracije si pač tudi multikultiji ne dovolimo...to je jasno! Kako jo zaustaviti je pa problem v metodah in definicijah in predvidevanjih posledično!

Pa saj pravimo, da je vsako nasilje problem. Kdo sploh pravi, da ni?

Zakaj potem tolk besed o hipotetični prihodnosti, namesto več besed o trenutnem stanju in kako to rešit?

Treba je uvideti, da so včasih zakoniki bili pisani v okviru mita. Drugih ni bilo praktično. In če se kdo še tega drži kot edinega zakonika, je to teokracija. Nismo za to!!!!

Zakaj potem tolk besed o hipotetični prihodnosti, namesto več besed o trenutnem stanju in kako to rešit?

Saj lahko delamo oboje. In tudi delamo.

So pa to problemi, ki se rešujejo desetletja, če ne stoletja in celo tisočletja. To gre počasi.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Jap. A vedno hitreje. Samo da arnecan ni pokazal smiselne rešitve. Izjavil je: treba je ustaviti neoliberalizem.

Sprejeli bi ga v KP, če ne bi bil očitno zmeden v ideologijah:)

Jebemu, ne vidim da se kaj rešuje. Men se bolj zdi, da se ponavlja.

Hegel.
Najprej kot tragedija nato pa že kot farsa...za tiste ki so že videli prej:)

Pri reševanju si lahk tisočletja vzamemo očitno...nej gre skoz še par 10 ciklov, da bo kaj več jasnega.

Do takrat bomo pa gledal čez plot, kolk so drugi še bolj grozni. Pa seveda zaklenil ograjo. Nočmo jih.

Zgodovina sprememb…

Saj to je. Enostavno ne gre. Nihče ni znal povedati kako. Ustaviti neoliberalizem ni dosti lažje kot zemljo8-) Fašizem uberales? Ni prave variante videti. Tudi profit išče poceni delovno silo po celi zemlji8-) Ni konsistentno nič bolj kot je bil Mein Kampf:))

Danes imamo nekakšno vladavino profita korporacij, kjer so veselice prepuščene trgu. Skoraj. Filozofiranje tudi. Čvekaš kar hočeš. Spoznali so, da korporacije s tem ne sesuvaš!

Razen v diktaturah, kjer gladijo sliko in delo:). Ampak samo za večanje profita. Sicer ne bi!

No in v tem zasledovanju profita, ki je sveti zakon, je potem polno barbarskih in drugih izletov za sproščanje. Neovirano. In navidezne svobode. Cesar kapitala ni ogrožen nikakor. Edino malce nerodnejši od diktatorja a zato bolj popularen....običajno.

Zgodovina sprememb…

To da obstaja ni point. Point je da naša družba tolerira druge vrste nasilja, ki pa je še vedno nasilje. Tolerira v smislu aktivnega preganjanja. Jebeš pamflete in programčke. Če si ženska v Sudanu ne zna pomagat sama, zakaj bi pričakoval, da si zna pomagat Marija, ki jo doma maltretira Janez?

Torej bi ti rad videl policaje, da podrejo vhodna vrata in naredijo racijo na vsakem družinskem domu? Ker nihče ne ve, kaj se dogaja med štirimi zidovi, policija pa brez prijave ne more - NE SME - ukrepati. Torej ti zagovarjaš totalitaren režim, kjer bi lahko izvajali take racije? Ne morem reči, da sem presenečen.

Če veš za družinsko nasilje, ga prijavi. Če je prijava utemeljena, bodo ukrepali. Če ni, bodo ukrepali - zoper tebe. To je pravna država.

Torej bi ti rad videl policaje, da podrejo vhodna vrata in naredijo racijo na vsakem družinskem domu? Ker nihče ne ve, kaj se dogaja med štirimi zidovi, policija pa brez prijave ne more - NE SME - ukrepati. Torej ti zagovarjaš totalitaren režim, kjer bi lahko izvajali take racije? Ne morem reči, da sem presenečen.

:)) Zabaven si. Ne sam da vidiš v prihodnost, še v tujo glavo vidiš:))

Mimgrede, tale zaključek je bila čista projekcija lastnih strahov:))

Strah je naravno varovalo pred nevarnostjo. Se pač bojim za svoje bližnje, da ne bi postali žrtve pacientov, ki izrabljajo vero za svoje izživljanje. Recimo, da bi mojo sestro kak musliman polil s kislino, ker ga je zavrnila, ali pa jo vsaj porezal. To se vse prepogosto dogaja. Ne moji sestri, seveda, pač pa po svetu. Resda ne samo v muslimanskem okolju, vendar tam ti ljudje opravičujejo ta dejanja, "ker da je kurbica onečastila fanta". Katoliki pa morajo biti skrajni pacienti, da lahko naredijo kaj tako drastičnega, zato vem, da bo moja sestra bolj varna s kakšnim katolikom kot pa muslimanom.

Zgodovina sprememb…

Strah je naravno varovalo pred nevarnostjo

Če jemlješ strah, kot nekaj dobrega, potem mi je jasno čemu tolk (verbalne) agresije. Pač ne štekaš, kam strah pripelje, čeprav gledaš rezultate vsak dan.

Se pač bojim za svoje bližnje, da ne bi postali žrtve pacientov, ki izrabljajo vero za svoje izživljanje. Recimo, da bi mojo sestro kak musliman polil s kislino, ker ga je zavrnila, ali pa jo vsaj porezal. To se vse prepogosto dogaja. Ne moji sestri, seveda, pač pa po svetu.

Kaj je bolj realno, da faše klenega slovenskega katoliškega alkoholika ali agresivnega muslimana? Česa je več? Kolk realno je, da bo tvoja sestra žrtev pacienta z kislino?

Če jemlješ strah, kot nekaj dobrega, potem mi je jasno čemu tolk (verbalne) agresije. Pač ne štekaš, kam strah pripelje, čeprav gledaš rezultate vsak dan.

Vidim pač, da bi ti rad k nam pripeljal islamistično kulturo. Vidim tudi, kaj ta predstavlja, zato ti jasno govorim, da česa takega TU ne bom toleriral. Konec debate.

Kaj je bolj realno, da faše klenega slovenskega katoliškega alkoholika ali agresivnega muslimana? Česa je več? Kolk realno je, da bo tvoja sestra žrtev pacienta z kislino?

Moja sestra ni neumna. Z alkoholikom ne bi ostala niti minuto. Žal je vse preveč punc naravnost butastih. Pač tako jih vzgajate, da ne razmišljajo s svojo glavo in se ne upirajo.

Vidim pač, da bi ti rad k nam pripeljal islamistično kulturo. Vidim tudi, kaj ta predstavlja, zato ti jasno govorim, da česa takega TU ne bom toleriral. Konec debate.

Ne. Ti vidiš, tisto kar ti narekuje tvoj strah. Ignoriraš pa to, kar ti hočem povedat.

Moja sestra ni neumna. Z alkoholikom ne bi ostala niti minuto. Žal je vse preveč punc naravnost butastih. Pač tako jih vzgajate, da ne razmišljajo s svojo glavo in se ne upirajo.

Ja super. Se pravi, se ne bojiš da ne bi ostala z alkoholikom. Zakaj se torej bojiš da bo polita z kislino, čeprav je to 100x/1000x manj verjetno, kot to da bo pristala z alkoholikom? A se ti ne zdi, da tvoj strah nima prav močne logike?

Zgodovina sprememb…

Ne. Ti vidiš, tisto kar ti narekuje tvoj strah. Ignoriraš pa to, kar ti hočem povedat.

Kaj pa hočeš povedati? Da so muslimani čist fajn ljudje in da mi nočejo nič hudega? Nekako težko ti verjamem po vseh grožnjah, ki sem jim bil priča.

Ja super. Se pravi, se ne bojiš da ne bi ostala z alkoholikom. Zakaj se torej bojiš da bo polita z kislino, čeprav je to 100x/1000x manj verjetno, kot to da bo pristala z alkoholikom? A se ti ne zdi, da tvoj strah nima prav močne logike?

Ne gre za verjetnost, gre se za princip. Tam taka dejanja TOLERIRAJO. In takih ljudi ne bom toleriral.

Nekako težko ti verjamem po vseh grožnjah, ki sem jim bil priča.

Muslimani ti grozijo? Tebi osebno?

Ne gre za verjetnost, gre se za princip. Tam taka dejanja TOLERIRAJO. In takih ljudi ne bom toleriral.

Aha princip. Čakaj samo.....a ti živiš tam ali tu,? A toleriraš pa domače nasilneže? Al bi tud njih spakiral v islam?

Nobenih nasilnežev ne toleriram. Zakaj bi bili islamisti izjema?

Nisi odgovoril. Ti muslimani grozijo?

Kako jih ne toleriraš? Muslimanske nasilneže bi odselil. Ali preventivno vse muslimane, tudi nenasilno muslimansko večino če te prav razumem, domačih nasilnežev pa ne? A niso to dvojna merila?

moderator ::

nevone je izjavil:

Saj niso tako redki. Poleg tega jih islam ne kaznuje niti ne obravnava kot kaznivo dejanje.

Kr dve laži na en mah.

Grozijo nam vsem. Če si slep zanje, to še ne pomeni, da jih ni.

Preventivno agresijo se gredo ZDA, ne jaz. Jaz bi tem muslimanom enostavno postavil pogoj: da spoštujejo naša družbena načela, sicer naj raje ne prestopajo meje k nam. Svojo sprevrženo kulturo lahko izvajajo v svoji domovini. Accept our ways or get the hell out. Slovenija je majhna država, ni neobhodno nujna za njihov obstoj. Za nas pa je, ker je NAŠA domovina.

In žal je tudi domovina domačih nasilnežev, zato jih ne gre kar tako izgnati. Jih ne bo nihče sprejel. Ostaneta samo kaznovanje in rehabilitacija. Kaznovanje v smislu prepovedi približevanja, gibanja in delovanja v družbeno občutljivem okolju (vrtci, šole itd.) in obvezna rehabilitacija. Alkoholike na zdravljenje, mamilaše na odvajanje, dokler se ne spremenijo, pač niso sposobni furati svoje družine. Za svoje problematične otroke moramo poskrbeti sami. Nepoboljšljive lahko samo strpamo v korekcijske ustanove.

Priseljenski nasilneži? Precej lažje in ceneje jih je izgnati v njihovo domovino. Niso naš problem.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

:)

donfilipo je izjavil:

Ja kaffe bitte mama:)) Pa Mazziniju en film madona:))

Malo je narobe arnecan1 označil Breivika za neprištevnega. Če bi bil, ne bi sedel. Iz take desničarske in veliko milejše (tu pokazane:) manifestacije...lahko posebej, dokler je nekako nedorečena, nastane velik apeshit8-) S pozivanjem na nasilje se pač čaka da folk dozori8-)

prečitaj si moj zgornji post o Breiviku. Je kar izčrpen. In na tvojo žalost kar točen. Če je kje luknja, mi jo pokaži.

Psihiatri, določeni s strani sodišča, so Breivika sprva proglasili za neprištevnega. Javnost se je na veliko zgražala. Posebna komisija je v glavnem potrdila izsledke prvotne komisije. Sodišče je nato določilo drugo komisijo, dva nova psihiatra (hm, mogoče bom poskusil izbrskati. kako sta strokovna;((). Sam tožilec je javno domneval, da bo Breivik verjetno spoznan za neprištevnega. In nato kot strela z jasnega, druga komisija je Breivika spoznala za prištevnega (no, neke malenkosti so sicer našli, ampka baje ne dovolj za neprištevnost;((). Ampak stvar še ni bila odločena. V rokah sodišča je bilo, da odloči ali bodo sledili prvemu ali drugemu mnenju. Staviš, kaj so naredili? Sledili zahtevam javnosti ali ne? Sicer pa ne vem, vse sem že zapisal. Zakaj ne prečitaš in pametno odgvoriš?:)

Apeshit pa bo nastal, ko bomo odločno rekli NE ISLAMSKIM OBIČAJEM V ERVOPI, TO POMENI NOBENIH ŠERIJA PATROL PO LONDONU IN MOLITVAM NA CESTAH PARIZA, DA LJUDJE NITI V TRGOVINO NE MOREJO. Takrat bo malo hude krvi, ampak, ko bodo videli, da smo odločeni, se bodo ali integrirali ali izselili.

Druga možnost pa je, da se bomo integrirali mi v njihovo družbo ali pa izselili. Ampa do tega je še dolgo, mi ne nomo dočakali.:'(

Ti bom js povedu kje maš luknjo!!

Breivik je prišteven tolk kot vsak drug skrajnež in njegov problem ni, da se ne bi zavedu kaj je delu, ampak da so ga taki k si ti nonstop prepričeval da so muslimani nevarni, da sam posiljujejo in požigajo in da se je treba pred to kao nevarnostjo braniti z izrednimi načini. Vojno, zapiranjem mej, kršenjem človeških pravic in take stvari.

Apeshit bo nastal, ko bomo nehal govort NE fašistom in nacistom, ki bi radi nekak pršli okol človekovih pravic in zdej iščejo neumne izgovore. Muslimani so sam za nasilje, muslimani niso kompatibilni, muslimani niso ljudje in tako naprej, nikjer pa ni nobenga, k bi si upal zares skp spravt cifre in se sprjaznt s tem da so muslimani ene tolk problematični kokr nasilje zarad videoigric.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: moderator ()

Skratka, previdno z muslimani, pa bo vse ok.

Jaz ne trdim, da je treba vse izselit in vsem preprečit, da bi k nam prišli. Prav pa je, da smo eni in drugi stalno na tapeti. Človeštvo je še polno bugov, ki jih je treba odstranit.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Skratka, previdno z muslimani, pa bo vse ok.

Jaz ne trdim, da je treba vse izselit in vsem preprečit, da bi k nam prišli. Prav pa je, da smo eni in drugi stalno na tapeti. Človeštvo je še polno bugov, ki jih je treba odstranit.

o+ nevone

No vidš, js mam isti problem! Da bi eni kr rekl da je ta pa zihr nasilen, ker je musliman, ta pa ni, k je budist. Zmeri kadar se je to toleriral smo mel apeshit.

Tudi budisti so nasilni.

Poanta je v tem, da se NASILJA NIKAKOR NE TOLERIRA. Zakaj se potem tolerira nasilne muslimane?

Mipe je izjavil:

In še in še bi lahko našel na tej WikiIslam strani, ki je dokaj izčrpen vir podatkov o Islamu.

Brez konteksta vse ot nima nobenga pomena. Moraš objavt surove podatke in kontrolirat za vse možne spremenljivke, pa še potem temu ne rečeš dokaz.

Če pa hočeš verjet da je islam nasilen pa itak ne rabš sploh dejstev gledat, ker itak že veš da je, ker si vidu na televiziji muslimane k so delal neki groznega.

Mipe je izjavil:

Poanta je v tem, da se NASILJA NIKAKOR NE TOLERIRA. Zakaj se potem tolerira nasilne muslimane?

Kje se pa toleriran asilne muslimane?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: moderator ()

Da bi eni kr rekl da je ta pa zihr nasilen, ker je musliman, ta pa ni, k je budist.

Definitivno je takšno predalčkanje problem. Ampak predalčkanje drugih je problem, dokler je mir. Ko ga ni, se ljudje kar sami popredalčkajo in potem je apeshit.

o+ nevone

Spet se izvijaš in obračaš besede, moderator. No, saj je vseeno, moje stališče poznaš. Tu je zame debate konec.

Okapi ::

Ni vsako opozarjanje na nevarnosti islamofobija.
Vsako opozarjanje na nevarnost, ki v resnici ni nevarnost oziroma nima nič skupnega z islamom, je islamofobija.

V bistvu se mi pa vsi ti prestrašeni osebki, ki jih je strah sence minareta, kar malce smilijo.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Grozijo nam vsem. Če si slep zanje, to še ne pomeni, da jih ni.

Ne glej TV-ja. Pojača ti strah. Ti je v SLO musliman že grozil? Ali sestri oz sorodniku?

Preventivno agresijo se gredo ZDA, ne jaz. Jaz bi tem muslimanom enostavno postavil pogoj: da spoštujejo naša družbena načela, sicer naj raje ne prestopajo meje k nam. Svojo sprevrženo kulturo lahko izvajajo v svoji domovini. Accept our ways or get the hell out. Slovenija je majhna država, ni neobhodno nujna za njihov obstoj. Za nas pa je, ker je NAŠA domovina.

Zakaj pa imamo zakone, če ne zato? Torej vprašam te, ali te motijo zgolj agresivni muslimani, ali bi preventivno zaprl meje za vse?

In žal je tudi domovina domačih nasilnežev, zato jih ne gre kar tako izgnati. Jih ne bo nihče sprejel. Ostaneta samo kaznovanje in rehabilitacija. Kaznovanje v smislu prepovedi približevanja, gibanja in delovanja v družbeno občutljivem okolju (vrtci, šole itd.) in obvezna rehabilitacija. Alkoholike na zdravljenje, mamilaše na odvajanje, dokler se ne spremenijo, pač niso sposobni furati svoje družine. Za svoje problematične otroke moramo poskrbeti sami. Nepoboljšljive lahko samo strpamo v korekcijske ustanove.

Priseljenski nasilneži? Precej lažje in ceneje jih je izgnati v njihovo domovino. Niso naš problem.

Ampak, tako naj bi že bilo ne? Prepoved vstopa za X let in te stvari..? Vprašanje:

Kateri nasilneži so za nas večji problem in katerih je več? Domačih ali tujih?

Vajenc ::

moderator je izjavil:

No vidš, js mam isti problem! Da bi eni kr rekl da je ta pa zihr nasilen, ker je musliman, ta pa ni, k je budist. Zmeri kadar se je to toleriral smo mel apeshit.

Apeshit rata, ko se tolerira pozivanje k smrti karikaturista ali kolumnista. Ljudje zato hitro pozabijo, da pozivanje ni samo izraz nezadovoljstva, ampak dobesedni poziv k dejanju. Ovce pač. Sej v tem se vsi strinjamo.

Pri pozivanju in odzivu so vedno najbolj nevarni ekstremisti, to so skupine ali posamezniki, ki izstopajo iz (naše) družbene norme. In teh je precej več med muslimani, kot budisti.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
««
40 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
548632 (7558) Mavrik

No-go zones (strani: 1 2 )

5912500 (10396) kuglvinkl

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

1274247080 (224625) Truga

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47192183 (82650) Gandalfar

Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )

11019418 (16081) Gandalfar

Več podobnih tem