» »

Napaka v JEK-u

Napaka v JEK-u

1 2
3
4 5

TESKAn ::

"Joj delate komplikacije iz enega kosa papirja. Očitno enim ni jasno, da se nevarnost ni nič povečala, če je zajebal nek birokrat."

Ta birokrat je mel polne gate al kaj. Profesionalcu se to ne sme zgoditi. Preprosto ne sme. Lahko ga je grabila panika ane. Takat se delajo napake. Zakaj pa ga je grabila panika, kaj misliš..... No glavno je da je nevarnost mimo, kajne.


Ne seri. Majhna napaka pri obveščanju tujine ni v ničemer spremenila reakcije zaposlenih. Ali ti misliš, da inženirji v NEK čakajo na sporočilo, preden začnejo reševat situacijo? Sej niso vogoni.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

A. Smith ::

The only thing that Slovenia could be blamed for in reporting the error - which forced the Krsko Nuclear Power Plant (NEK) to shut down the 696-megawatt reactor as a precaution - is "being overly transparent", nuclear watchdog head Andrej Stritar told the press on Thursday.


STA
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

poweroff ::


Iskati pa raznorazne izgovore in opravičila za napačno poročanje odgovornih v JEK je pa nekaj povsem drugega, kot senzacionalistično poročanje medijev.


Ne iščem izgovorov, pravim pa, da morajo biti sistemi in postopki zasnovani tako, da omogočajo kar najmanj napak in čimvečjo učinkovitost.

Prepričan sem,da tukaj temu ni bilo tako. Poleg tega JEK očitno nima enega poštenega piarovca, spletna stran je pa tudi iz prejšnjega stoletja.

Dejansko ti ljudje niso dojeli, da je komunikacijska strategija zelo pomembna. Če se bodo sedaj kaj naučili iz tega - je pa seveda zanimivo vprašanje.
sudo poweroff

imagodei ::

Reaper> "V krškem pa imaš zadrževalni hram, ki če se ne motim na svojo površino prenese 2 bara pritiska, pa si zračunaj koliko je reaktorska zgradba (kupola) velika in kakšno prostornino ima."

Zelo upam, da si malo pomešal enote in da imaš v mislih, da prenese zadrževalni hram vsaj kakih 20 barov pritiska.

2 bara je cca dvakratnik normalnega zračnega pritiska in tak pritisk mora zdržati vsak malo globji akvarij s kakimi orkami ali delfini (pritisk na globini 10m pod površino vode je 1 bar zaradi pritiska vode + 1 bar atmosferskega pritiska = 2 bara).
- Hoc est qui sumus -

WarpedGone ::

>> že tko je pou slovenceu melo kufre spokane

Edina škoda, ki je pri celi stvari nastala ja ta, da ti ljudje dejansko niso dokončno spokali, vključno s tabo telbanc, vsemi novinarskimi prostitutkami na kanalu A in še 98% ostalih, ki sebe imenujejo "novinarji".

Slovenija bi potem bila lepša, boljša in predvsem bolj spodobna dežela. Tko pa ostaja tam kjer je...
Zbogom in hvala za vse ribe

Reaper ::

@imagodei: "Jedrski strokovnjak nam je še povedal, da je zadrževalni hram projektiran tako, da mora prenesti zlom cevovoda primarnega hladila. Zadržati mora pritisk več barov, do katerega bi v takem primeru prišlo. V tem primeru pa se pritisk sploh ni zvečal. Puščanje je bilo torej tisočkrat manjše od tistega, ki bi ga zadrževalni hram še prenesel"

tolele je direktno iz 24ur.com. Dvomim da je številka 20 barov, o 2-h barih sem kot sem napisal govoril na pamet in me ne držat za besedo. Sama reaktorska zgradba je visoka krepko čez 100m premer pa ne vem kakšen je, tudi velik. Takšen pritisk na takšno površinu pa tudi ni le "nek" pritisk ampak je že kar nekaj.

Pšenični ::

"Edina škoda, ki je pri celi stvari nastala ja ta, da ti ljudje dejansko niso dokončno spokali, vključno s tabo telbanc, vsemi novinarskimi prostitutkami na kanalu A in še 98% ostalih, ki sebe imenujejo "novinarji"."

In kam naj spokam v Filadelphijo. Nej spodobno poročajo pa bo.

Tole diši po špekulaciji, v stilu javimo najprej vajo, če ne bo hudega, potem bo vse v redu. Da je šlo za neko okvaro lahko še zmeraj potrdimo. Zdej bo men eden tle nakladal da je to vse naklučje. Morda niso hoteli spravljati Slovenijo na slab glas sedaj ko prihaja dr. Bush. Po žolčnih reakcijah, bi rekel da vas je vsaj pol jedrsko-energetskih fanatikov, ki bi imeli še hladilnik doma na atome če bi blo to možno. Da ne ugibam naprej....

Zheegec ::

To niti ne, bi pa imeli Toshibin mini jedrski reaktor, če bi se dobil za dobro ceno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Barakuda1 ::

Tole diši po špekulaciji, v stilu javimo najprej vajo, če ne bo hudega, potem bo vse v redu. Da je šlo za neko okvaro lahko še zmeraj potrdimo. Zdej bo men eden tle nakladal da je to vse naklučje. Morda niso hoteli spravljati Slovenijo na slab glas sedaj ko prihaja dr. Bush.


Hja, sem tud jaz že imel v mislih tud to možnost.

Sam kaj, ko so tle tko al tko sami yes-mani, ki bog ne daj, da bi dopustli to možnost.
Rajš bodo po vzoru unga politkika iz jogortne revolucije (sej vsete, tist teleban iz Vojvodine), pošiljali vse, ki drugač razmišljajo ...kam že.

Če bi mal tud svoje možgane uporabli še za kaj več, kot le to da se nekomu nekam zrinejo, ne bi bilo tud neč narobe.

A da se povrnemo k stvari.

Neglede na to, kako in kdo je obrazec izpolnil, je ostala ne/ogroženost enaka. To je dejstvo.
Pravtako je dejstvo, da nekdo, ki naj bi bil strokovno usposobljen za izpolnjevanje teh obrazcebv (če jih imamo, potem jih imamo menda zato, da se uporabljajo - in to pravilno) tega ni opravil kot bi moral. Pika.

Možnosti so sicer različne

- res so nesposobni šarlabajzarji
- obrazec je prezahteven za izpolnjevanje celo za najbolj strokovno usposobljene, a so se le ti do sedaj to bali priznati, ker bi s tem pokazali, da le niso tako strokovno usposobljeni kot se delajo
- debelo so se zlagali (namerno) upajoč, da bo vse o.k. (nenazadnje si pa ja ne morejo privoščiti, da bi odhajajoči predsednik odpovedal obisk zaradi ene majhne okvarice (majna laž, ljudem ne bo škodovala, predsednik, pa se ne bo bal prit k nam na obisk, a ne)


Hja, kakor koli obračam, nikjer ne najdem novinrajev v tej kolobociji, vse do trenutka, ko so naši šarlabajzarji rekli, da gre za vajo NNNP, pol pa to isto preklicali.

Hallooo, tko se javnosti ne obvešča (razen tam, kjer vladata diktatura in cenzura)

Hmmm, no mrbit pa vseen nismo tako daleč od tega, kot bi nas nekateri radi prepričali.

St@jler ::

Nevem zakaj imata idejo o neki zaroti.
Napaka v OBVEŠČANJU se je zgodila samo na relaciji Slovenija-Avstrija. Glavo obvestilo za EU je bilo pravilno. Mogoče pa Secret service spremlja novice samo v Avstriji? ;)
Stvar se je načeloma zajebala na uradu za jedrsko varnost. Se strinjam, da bi bilo treba zadevo preiskat in bi odgovorna oseba odgovarjala.
Samo kot sem že napisal, je bila napaka v obveščanju, ne pa v ukrepanju delavcev JEK ob napaki. Zato zadeva ni tak bavbav.

A. Smith ::


Hja, kakor koli obračam, nikjer ne najdem novinrajev v tej kolobociji, vse do trenutka, ko so naši šarlabajzarji rekli, da gre za vajo NNNP, pol pa to isto preklicali.


To moti samo avstrijske novinarje.

Vsi ostali novinarji so pa poskočili zato, ker watch-dogu napake sploh ne bi bilo potrebno na tak način javiti, pa so vztrajali na protokolu. Preberi si prosim novico na STA, boš?

In predlagam, da si za svoje teorije zarote poiščeš kakšen vir. Tole tvoje mahanje z rokami je samo mahanje z rokami!

Kar se pa tiče narobe izpolnjevanja formularja, je bil pa zajeb, ja. Bodo že uredili, da se ne bo več ponovil.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Daedalus ::

Pravtako je dejstvo, da nekdo, ki naj bi bil strokovno usposobljen za izpolnjevanje teh obrazcebv (če jih imamo, potem jih imamo menda zato, da se uporabljajo - in to pravilno) tega ni opravil kot bi moral. Pika.


Tu nekje. Vse ostalo je pa pol zgolj napihovanje s strani novinarjev, pa jodlarjev, ki jim gre JEK pač na živce. Pa Hrvati so nekaj jokali. Z obema od teh dveh držav pa mamo seveda zgledno urejene odnose, brez medsebojnih težav in napetosti, ane?

Kar se pa tiče zajeba pri izpolnjevanju obrazca - naj odgovornega ustrezno kaznujejo, pa v prihodnosti redno izvajajo dry-run :D teste, da bojo znali magari v napol spanju, zadeti in še pijani zraven, pravilno izpolnit obrazce. Protokol glede obveščanja je pri takih zadevah zelo pomemben del ukrepov in ga je treba dobro poznat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Daedalus> Protokol glede obveščanja je pri takih zadevah zelo pomemben del ukrepov in ga je treba dobro poznat.

Ja. Škoda, da to počnejo državni uradniki, ne pa inženirji, ki bi dejansko vedeli, kaj počnejo.

WarpedGone ::

Šef UJV, ki ga zdej hočjo odžagat kot odgovornega za celo štalo, je direkt povedal:

Zapisana pravila ne predvidevajo poročanja o takšnih dogodkih. Ampak klima na sestankih ustreznih organov po Evropi je pa vedno v stilu: "poročat o vsem, kar se dogaja, obveščenost ne škodi, bolje da vemo preveč kot pa premalo". In so se odločli, da raje povejo, kot pa da jih potem novinarji in zaskrbljena javnost pljuva, da skrivajo tako kritične stvari.

No, sedaj jih taisti novinarji in taista zaskrbljena javnost pljuva, zakaj so sploh povedal. Hkrati pa ne verjame, da je to kar so povedal sploh res in špekulira, da je vsaj pol Krškega zravnanega z zemljo, ostala Evropa bo pa kmalu vsa v krastah. Za vse skup je pa itak Janša kriv!
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic ::

Bodimo pa iskreni in povejmo, da tokrat niso naši novinarji tisti, ki zganjajo černobil paniko, ampak predvsem prvososedski.

Barakuda1 ::

To, da so novinarji poročali senzacionalistično in nestrokovno, sploh ni sporno.

To, da ni pretila nobena resna nevarnost tudi ne.

To, da zaradi napačnega obveščanja ne/varnost ni bila nič večja in nič manjša, tudi ne.

A dejstvo ostaja.
Nek šarlabajzar ni opravil dela kot bi moral, čeprav je menda visoko strokovno usposobljen in za to prejema plačo.

Iskati sedaj za njegovo šarlabajzarstvo opravičilo v senzacionalističnih medijih in nenaklonjenih sosedih, pa je še bolj tragikomično, kot pa senzacionalistično poročanje nam nenaklonjenih medijev.

Če ta naš šarlabajzar ne bi zajebal, novinarji ne bi imeli kaj poročat. Če pa bi, bi bil njihov senzacionalizem že v kali zatrt. Tako pa....

Azrael ::

Krivi so za medije karkoli naredijo. Je čas kislih kumaric in propagiranja solarnih in ostalih ničvrednih "virov" energije, ki služijo v 99.999...% samo za dobivanje subvencij in delanje škode vsem ostalim.

Bolj zanimivo, ko je v Krškem resno šlo narobe, seveda ne v NEK, ampak tisti zaribani papirnici - ušel klor, ni bilo nobenega haloja po medijih. Edina sreča je bila, da je ekipa nekako uspela zaustaviti puščanje, drugače bi bilo veliko s*anje ne samo v mestu, ampak tudi v daljni okolici.

Ampak za neukii folk je nevarna samo atomska, karkoli že.
Nekoč je bil Slo-tech.

Barakuda1 ::

Zapisana pravila ne predvidevajo poročanja o takšnih dogodkih. Ampak klima na sestankih ustreznih organov po Evropi je pa vedno v stilu: "poročat o vsem, kar se dogaja, obveščenost ne škodi, bolje da vemo preveč kot pa premalo". In so se odločli, da raje povejo, kot pa da jih potem novinarji in zaskrbljena javnost pljuva, da skrivajo tako kritične stvari.



A si ti mal norca delaš, al se sprenevedaš.

A zdej je pa klima v EU takšna, da bolj, kot da nič ne javiš (kar je v skladu s protokolom v določenih primerih), da javiš, da gre gre za vajo NNNP, čeprav gre v resnici za okvaro.


Jasno, boljš to. Sej če bodo pogrunrtali, da smo zajebal, sej bodo tko al tko senzacionalistični novinarji in zoperni sosedji krivi.

jest10 ::

Pa daj, vbij si že v glavo, da so edino jodlarji dobili napačno obvestilo o vaji..

Barakuda1 ::

Pa daj, vbij si že v glavo, da so edino jodlarji dobili napačno obvestilo o vaji..


Haaalllooo, a si ti resen ali kaj ti je.

V medržavnih in medsosedski (še posebej) odnosih, si tega ne moreš in ne smeš privoščit, pa či ti sedaj še tolk jodlaš, kako je to bez veze.

jest10 ::

In razen tega, da so v roku par minutk telefonsko sporočili napako...
Ti pa kar nekaj tupiš s tem, da so hoteli naši nekaj prikriti itd.

WarpedGone ::

>> A zdej je pa klima v EU takšna, da bolj, kot da nič ne javiš (kar je v skladu s protokolom v določenih primerih), da javiš, da gre gre za vajo NNNP, čeprav gre v resnici za okvaro.

V "Evropo" niso javili nobene vaje. Vaja je "ušla" edino in samo v Avstrijo, kamor so tut zelo hitro sporočili popravek. Žal realnost spet ne paše v tvojo glavo. Ni prvič.
Zbogom in hvala za vse ribe

Mavrik ::

Zaboga no. Avstrijcem je bilo takoj ko so dobili sporočilo povedano, da NE gre za vajo. Prav tako so s strani EU dobili (kot vse ostale države) PRAVILNO poročilo.
The truth is rarely pure and never simple.

Reaper ::

ne vem kaj vam enim ne paše to poročilo, napaka je bila narejena, popravili so jo v parih minutah. vsak se lahko zmoti tako predsendnik države tako tudi človek ki v jedrski elektrarni ureja take dokumente in izvršuje obvestila OK? me zanima kako zelo skoncentrirani in efektivni bi bili vi, ki ste na forumu pametni, v realnosti pa bi se pokazalo da ste navadni jajčkoti ki bi obstali kot kamen. malo se umirite pa razmišljajte z glavo ne pa s čim drugim. ko nekdo drug naredi napako je vedno lahko biti pameten. čez tisto osebo bo imel vsak kaj za povedati od tega nič dobrega, kako bi se pa vi na takšnem mestu počutili? zresnte se malo, pa če vam ne paše NEK v naši državi se pa odselte nekam drugam, kjer tovrstnih elektrarn ni.

imagodei ::

Reaper,

zdaj se pa brez veze kurčiš...

Preden bi dokument zapustil NEK, bi ga lahko pregledala še dva človeka, če bi bil protokol tako zastavljen. 30 sekund dela, možnost neljube napake zmanjša na 99,9%.
- Hoc est qui sumus -

Mavrik ::

Saj dokument ni prišel z NEKa no. Prišel je z Uprave za jedrsko varnost.

Prilepljeno z druge teme:

Izpolnjen formular

The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: jype ()

whatever ::

meni se zdi precej čudno, da je treba nekaj na obrazcu dobesedno prečrtat... bi pa ja imeli drug obrazec za te primere, a ga nimajo al kaj...
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

whatever ::

to se mi zdi tak kot da bi imeli obrazec za izdajo potnega lista na katerem bi na debelo pisalo potni list, ti bi pa v primeru da bi hotel imeti samo osebno izkaznico, moral precrtati glavni naslov in napisati osebna izkaznica

namesto da bi bila za 2 loceni zadevi 2 razlicna obrazca ze v osnovi...
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

PaX_MaN ::

Mogoče pa sta dva obrazca, a je pograbil napačnega. :)

whatever ::

pomoje je bolj verjetno da so z urada za jedrsko varnost poslali ze v osnovi napacen obrazec
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Mavrik ::

Će bi prebrali izjavo za javnost, je omenjeno, da obstajata dva obrazca, eden z napisom "EXERCISE", drugi brez. Ponesreči so poslali napačnega avstrijcem.
The truth is rarely pure and never simple.

Daedalus ::


V medržavnih in medsosedski (še posebej) odnosih, si tega ne moreš in ne smeš privoščit, pa či ti sedaj še tolk jodlaš, kako je to bez veze.


Prišlo je do napake v poročanju (pa še to samo in zgolj ENI državi, zaboga), ki so jo na hiter in transparenten način popravili. Ni potrebe zdaj gradit vislic in iskat primernega vratu za gor obesit. Ne bi rekel, če bi vse skup hteli prikrit, pol pa malo mutit okoli dogodka. Tako pa je kristalno jasno, kaj je šlo narobe v JEK-u in kaj je šlo narobe pri obveščanju. Zakaj pol zganjat tak halo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

whatever ::

tak halo se zganja samo zato, ker so jodlarji paranoiki z na(r)cističnim večvrednostnim kompleksom
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

urban99 ::

 lol?

lol?

djordjevic ::

Igzektli. Upam si namreč trdit, da zaradi te jedrske energije najbolj težijo zato, ker jim je jasno, da gre za relativno varen in poceni vir energije, ki ga zaradi trdožive naperjenosti naroda proti jedrski energiji doma ne morejo vpeljati. Za tiste, ki bojo porekli, da smo samo žleht do svoje sosede, pa se lahko spomnijo nedavnega protesta glede neuvedbe 10-dnevnih vinjet. Sami Avstrijci so jih uvedli šele na zahtevo komisije, zdaj pa pizdijo na nas izključno in samo iz nevoščljivosti, ker njim eno/polletna vinjeta ni bila dovoljena. In če še nadaljujem, sem se precej vozil in se še vozim po avtocestah, pa opažam veliko vozil z avstrijsko registracijo. Si drznem trditi, da so pustili pri nas precej več denarja na klasičen ali ABC način, kot ga bodo poslej, ko bodo kupili najsi polletno ali letno vinjeto.

jype ::

Nazaj na temo. Hvala.

Barakuda1 ::

Prišlo je do napake v poročanju (pa še to samo in zgolj ENI državi, zaboga), ki so jo na hiter in transparenten način popravili. Ni potrebe zdaj gradit vislic in iskat primernega vratu za gor obesit.


Se načeloma strinjam.
Sam pol nehajte na križ pribijat "jodlarske" novinarje.

Do zajeba (pa čeprav samo za pet minut) ni prišla na njihovi, pač pa na naši strani.

A je to res tako težko razumet (še bolj pa sprejet)

BluPhenix ::

Ah dej no. Če bi senzacionalistično poročali kako so v NEK-u zajebali formular bi se morda to še dalo razumeti. Da pa so poročali o zadevi, kot da se ravnokar tali jedro pa se ne da.

Italjani so dobili pravilno sporočilo, pa vseeno so njihovi novinarji po poročilih govorili o novem černobilu. No, pa razloži tukaj.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

imagodei ::

Mavrik> "Saj dokument ni prišel z NEKa no. Prišel je z Uprave za jedrsko varnost."

Hvala za popravek. Enihau, mojega argumenta to ne spremeni.

Če bi obrazec morala po protokolu preveriti vsaj še ena oseba (še bolje dve), bi zelo verjetno tole "EXERCISE" opazili... In poslali pravi obrazec oz. obrazec s prečrtano oznako za vajo.
- Hoc est qui sumus -

WarpedGone ::

>> Če bi obrazec morala po protokolu preveriti vsaj še ena oseba (še bolje dve), bi zelo verjetno tole "EXERCISE" opazili...

NE! Ko zagusti mora informacija naprej takoj, ne pa da čaka šefe da jo požegnajo. Da so rekl da je vaja in se nato takoj popravili je bolje, kot pa da bi bili tiho, tudi če bi po predpisih lahko bili.

Kakor obrneš je krivda na novinarjih doma in zunaj, ki pumpajo senzacijo. Manjka treznosti in pameti.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pšenični ::

"NE! Ko zagusti mora informacija naprej takoj, ne pa da čaka šefe da jo požegnajo. Da so rekl da je vaja in se nato takoj popravili je bolje, kot pa da bi bili tiho, tudi če bi po predpisih lahko bili."

Napačna informacija ne sme naprej. Kaj pa če bi npr. javili (seveda po pomoti) Da je elektrarna doživela najhujšo okvaro in bi potem po pomoti folk zabil vse ceste , ko bi panično bežal. Nato pa bi sporočili da je pripravnik v Jek obkrožil napačno okence v formularju. Ej stari ti si za hece in govoriš o okvari atomske centrale, kot o okvari navadnega multipraktika. Kera panika bi bila pa samo zaradi pomote, ker pač informacija mora takoj naprej, ne pa da čaka na šefa. Potem lahko jaz pokličem radio Erevan in sporočim da so pred petimi minutami na Ljublanskem gradu pristali vesoljci,heh,heh,.....

urban99 ::

NE! Ko zagusti mora informacija naprej takoj, ne pa da čaka šefe da jo požegnajo. Da so rekl da je vaja in se nato takoj popravili je bolje, kot pa da bi bili tiho, tudi če bi po predpisih lahko bili.


loool Tale je pa zelo bistroumna, ni kej. Drugil naj kar bianco papir naprej pošljejo? K sreči bo zdaj čas, da se premisli in po potrebi prevetri (to sicer malo dvomim) svoj sistem.

Kakor obrneš je krivda na novinarjih doma in zunaj, ki pumpajo senzacijo. Manjka treznosti in pameti.


Nimaš kaj, sencazionalizem rox. Pri JE (in podobnih zadevah) je s tem še posebej za računat. Zato je pa toliko bolje bit pripravljen.

whatever ::

Če bi šlo kaj ZARES narobe, niti časa za obveščanje ne bi bilo, ampak bi samo zatulile sirene. Da pa do tega ne pride, pa morajo biti informacije, še posebej tiste medsebojne znotraj tehničnega osebja in vodstva elektrarne, jasne in nedvoumne. Kar so - lets face it - tudi bile. Avstrijci pa bi zganjali paniko in poročali senzacionalistično v VSAKEM primeru (smo videli situacijo pri Italijanih), četudi bi jim bil poslan pravilen obrazec.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

BluPhenix ::

Napačna informacija ne sme naprej. Kaj pa če bi npr. javili (seveda po pomoti) Da je elektrarna doživela najhujšo okvaro in bi potem po pomoti folk zabil vse ceste , ko bi panično bežal. Nato pa bi sporočili da je pripravnik v Jek obkrožil napačno okence v formularju.


Sej sporočilo dobi vlada države, ne pa kr vsi prebivalci in se da hitro popravit. ČEprav se kaj takega skorajda nebi moglo zgodit. ŠE enkrat, v NEK niso poslali sporočila, ampak je bilo odposlano od tam, kjer je napisal Mavrik. Ampak očitno nekateri znate zelo slabo brati.

Zanimivo to, da vse moti eno napačno sporočilo, to, da pa je vse ostalo laufalo, kot ob takih slučajih mora pa ni nihče opazil. Hja kaj čmo, očitno vas večina trza na senzacijo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Pšenični ::

"Če bi šlo kaj ZARES narobe, niti časa za obveščanje ne bi bilo, ampak bi samo zatulile sirene"

In potem, ko v kakšnem Ameriškem filmu, Panika, groza, obup, nemoč ...In seveda vehementno prepričevanje da vse le ni tako hudo......heh,heh

ja človek se premalo vpraša, kaj bi bilo potem, ko bi elektrarna storila konec na svoj način. S Slovenci kot nacijo je potem konec. Definitivno.

Pšenični ::

"Sej sporočilo dobi vlada države, ne pa kr vsi prebivalci in se da hitro popravit. ČEprav se kaj takega skorajda nebi moglo zgodit."

Skorajda se tud nesreča ne more zgodit, skorajda.....

whatever ::

ja človek se premalo vpraša, kaj bi bilo potem, ko bi elektrarna storila konec na svoj način. S Slovenci kot nacijo je potem konec. Definitivno.

Mislim, da v Planici še nikoli niso beležili takega obiska, kot bi ga v tem primeru.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

poweroff ::

Po mojem mnenju ni vprašljiva strokovnost inženirjev v JEK, problem je v tem, da jim manjkajo ljudje z ustreznimi znanji (PR). Podobno velja za upravo za jedrsko varnost.

Se mi je pa postavilo zanimivo vprašanje. Recimo, da bi res prišlo do prave katastrofe in množičnega onesnaženja. Recimo, da bi morali izseliti 90% Slovenije. Ali danes v Evropi obstaja mehanizem, ki bi tako preselitev omogočal? Bi nam dali lastno državo, bi nas zaprli v geto, kaj tretjega? Ali bi se lahko nekje naselili in potem s samoodločbo zahtevali lastno državo?

Evo, mini vaja v možgančkanju. :-)
sudo poweroff

whatever ::

Vprašanje, kolikšen radij bi bil trajno zasvinjan in toksičen in neuporaben za poselitev. Tudi vprašanje, v katero smer bi svinjarijo odneslo. Jaz navijam, da bi takrat pihal severozahodnik.:D

Ti dve vprašanji me dejansko precej zanimata, še posebej tista o radiju.

Zakonodaje EU v takih primerih pa ne poznam, pa bi me tudi interesiralo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

whatever ::

Pomojem bi se v tem primeru zgodilo tako, da bi se razselili po celotni EU. Saj nas je samo 2 milijona. 2000000/26=76923 na vsako.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jedrske nesreče in obveščanje javnosti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25041585 (23734) jype
»

Fukušima - jedrski incident v teku (V) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
25462816 (49113) Pyr0Beast
»

Fukušima - jedrski incident v teku (II) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
398110555 (87893) Pyr0Beast
»

Fukušima - jedrski incident, peti dan (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
380111099 (93958) Keyser Soze
»

Fukušima - jedrski incident stopnje 4 v teku (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
20878000 (64605) Pyr0Beast

Več podobnih tem