» »

Napaka v JEK-u

Napaka v JEK-u

1 2 3
4
5

Pšenični ::

"Se mi je pa postavilo zanimivo vprašanje. Recimo, da bi res prišlo do prave katastrofe in množičnega onesnaženja. Recimo, da bi morali izseliti 90% Slovenije. Ali danes v Evropi obstaja mehanizem, ki bi tako preselitev omogočal? Bi nam dali lastno državo, bi nas zaprli v geto, kaj tretjega? Ali bi se lahko nekje naselili in potem s samoodločbo zahtevali lastno državo?"

Ja vprašanje kdo bi nas vzel. Kam bi pelal svoje cule.

Pšenični ::

"Živim malo več ko 3 kilometre od elektrarne, vidim jo čez okno pa vsako noč mirno spim, ker to ni Černobil, kjer zadrževalnega hrama sploh ni bilo in je bil reaktor pokrit s tanko pločevino. Edina možna katastrofa ki bi se lahko v Krškem zgodila je da bi se sredica stalila, vendar je to že zaradi samega varnostnega sistema skoraj nemogoče. Ob vsaki manjši okvari ,ni važno ali je to pokvarjena črpalka v primarnem delu ali pa počena cev v terciarnem delu, se elektrarna ustavi oz. začne s procesom zaustavitve kontrolne palice se spustijo itd..."

Hvala bogu da imamo tudi večne optimiste.....

WarpedGone ::

>> Hvala bogu da imamo tudi večne optimiste.....

Hvala bogu imamo tudu take, ki o stvareh nekaj vedo.
Zbogom in hvala za vse ribe

SaXsIm ::

fantje, prihajam iz Krškega, in raste mi druga glava. A je to zarad nuklearke al zarad gensko spremenjene hrane?
SaXsIm

Pšenični ::

"fantje, prihajam iz Krškega, in raste mi druga glava. A je to zarad nuklearke al zarad gensko spremenjene hrane?"

Še enkrat vprašaj mamo kdo je tvoj ata.

Luka Percic ::

Matthai, z toliko jedrskega goriva bi težko kontaminiral tako veliko območje.

Tako daleč kot vrže gorivo, tako daleč je nevarno. Če nekako pride do oblaka(kako pa?), pa se je bolj za po bajtah se skrivat, ter uvoženo vodo/hrano pit, kot pa se za izselit.

BigWhale ::

Ravno zato, da ne pride do kaksne panike ima obrazec tisti EXERCISE gor napisan in ga treba precrtat.

Ker, ce narobe posljes lahko potem komot se enkrat posljes, s precrtanim EXERCISE. Ker tezko kar takole na pamet precrtas. ;>

In to, da so enkrat poslali napacen, neprecrtan obrazec je tocno samo to. Poslali so napacen obrazec in napako cez pet minut popravili. No big deal. Ce bi se zgodilo obratno, bi stvar lahko bila bolj kriticna.

To, da pa en telebanc in se nekaj njemu podobnih traplov takole zganje, kot so jo zganjali avstrijci in pol sveta je pa se malo bolj smesno kot moon hoaxerje poslusat. Uni se vsaj potrudijo!

urban99 ::

nemogoči ste... vsaj jaz nisem trdil, da je zadaj neka zarota. Da se pa šlamparije dogajajo v zadevi kot je JE, je pa nič manj kot šlamparija. Ne vem od kje vam zagovarjanje tega? A se mate vsi tuki za nuklearne fizike (vsa čast izjemam, ki to so) in kao zagovarjate svoj foh? Če je napaka na strani nekega aparatčika iz Ljubljane, mi je popolnoma vseeno. Naj ga strenirajo, ane?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

|SNap| ::

Vprašanje, kaj bi bilo boljše: "boom bo čez 10 minut!" in nato "ups, sori, napača", ali pa "sam sprobavamo" pa potem "ups, al pa ne, boom bo čez 2 minuti!" =)

Ampak saj konec koncev EXERCISE ni edin pomemben podatek na listu, pomembno je, da so pravilni vsi. In potem iščeš nek kompromis med količino reviewa in hitrostjo odziva. Nobena skrajnost verjetno ni optimum.

Očitno je postopek slabo določen in reviewa v tem primeru sploh ni bilo, saj bi drugače tako napako gotovo ujeli.

Verjetno pa ni za slabo določen postopek kriv izključno direktor UJV. Še manj hudo pa bi moralo biti to, da je vzel napačen list/pozabil prečrtati exercise - to se lahko zgodi vsakemu od nas. Zato se mi zdi brez veze zdaj reči, da je "šarlabajzar", ga označiti za nesposobnega in začet iskat zamenjavo. Ker potem je vprašanje, ali je zamenjava res toliko boljša, ali pa preprosto še ni imela časa dokazati svoje "nesposobnosti".

jype ::

Mah... Pri nas ne more bit boom. Lahko je sssss, ki je itak sam po sebi lahko zaskrbljujoč, ampak mora biti pravi (ker ni samo en možen).

jest10 ::

Da se pa šlamparije dogajajo v zadevi kot je JE, je pa nič manj kot šlamparija. Ne vem od kje vam zagovarjanje tega?

Še nisi dojel, da napačno poročilo ne izhaja iz NEK?

imagodei ::

jest10> "Še nisi dojel, da napačno poročilo ne izhaja iz NEK?"

In to zadevo spremeni kako? Je zato naenkrat magično boljše?

Let's face it: Nekdo je zajebal. Kot je nekdo pred mano rekel, bianco papirjev ne more nek pripravnik pošiljat ven. Ne govorimo o Mercatorjevi izjavi za javnost, da se bodo vložene paprike podražile za 5%, potem se pa izkaže, da so se v resnici za 6,5%. Na vseh zahtevnih sistemih se vse 2x ali celo 3x čekira. Tudi takšne obrazce. V potniških avionih gresta pilot in kopilot po točno določenem postopku skozi vse major sisteme v letalu. Prižgano tisto? Check! Prižgano to? Check! Itn...

Nekaj čisto drugega so seveda novinarske race. In spet nekaj tretjega reakcije Avstrije in Italije, ki so, milo rečeno, smešne do amena. Že ugotovljeno, da Italjani niso dobili napačnega obrazca, pa so vseeno poganjali paniko. Problem pri tem pa je, da je njihova neprimerna reakcija kljub vsemu v senci našega napačnega poročanja.

Če bi bilo na naši strani vse brezmadežno, bi se lahko ukvarjali s pravimi problemi, tako pa se vsi obešajo na napačen obrazec. Mogoče je pa kak Italjanski uradnik najprej neuradno od Avstrijcev izvedel, da gre za vajo, čez 10 minut pa še od Slovenije, da gre zares?

Nima veze - v interesu nam je, da bi še za časa našega življenja postavili nov blok NEK. S takšnimi pripetljaji, ki samo podpihujejo splošno paniko, to ne bo šlo.
- Hoc est qui sumus -

Mercier ::

Papirje s sodišča recimo dobivaš na napačna imena, naslove, z ročno prečrtano vsebino (valda, spremembe neoznačene), pa še nihče te ne pokliče po telefonu in te ne vpraša, kako ti gre. Čeprav, na sodiščih imajo slabe plače ...

PaX_MaN ::

Tisti "EXERCISE" bi moral biti čez polovico strani, da bo ja viden.
Zakaj nimajo stiskane (tričetrt) izpolnjene obrazce, da potem vneseš samo nujne podatke še? Nimamo ravno na vsakem koraku jedrskih elektrarn.
V letu 2008 pošiljamo fakse? Ki so, IMO, neverjetno slabe kvalitete.

Mavrik ::

V bistvu bi bila rešitev preprosta: okoli "exercise" obrazcev se naredi modra, okoli "tapravih" pa rdeča obroba. Tako je veliko težje zamenjati.
The truth is rarely pure and never simple.

urban99 ::

@jest10 - daj preberi še enkrat moj post, mogoče boš opazil, da mi je jasno, da ni bil nekdo iz NEK (in da mi precej dol visi kdo je "v resnici" bil). Nekdo očitno rabi kako NNNP vajo več, žal.

keber ::

Tisti "EXERCISE" bi moral biti čez polovico strani, da bo ja viden.
Zakaj nimajo stiskane (tričetrt) izpolnjene obrazce, da potem vneseš samo nujne podatke še? Nimamo ravno na vsakem koraku jedrskih elektrarn.
V letu 2008 pošiljamo fakse? Ki so, IMO, neverjetno slabe kvalitete.

Faks je bil verjetno boljše kvalitete, prikazana je najbrž slabša. Vseeno, berljivo je brez dvomov. Ja, faksi so še vedno zelo pomembna zadeva pri medsebojni komunikaciji. Faksu lahko vsaj kolikortoliko zaupaš, mailu žal še ne moreš. Pri čisti tehniki res ne rabiš nekih šmink in ulala fensi spletnih strani, kot bi jih rad Matthai. Če pa hočeš prodajati meglo, potem pa je seveda druga reč.

Azrael ::

Bi skoraj upal trditi, da je ta nesrečni obrazec enoten po celem svetu ali vsaj tam kjer je stvar pod nadzorom IAEA in tako neki predizpolnjeni ne pridejo v poštev.

Drugače pa ne vem kaj je z njim narobe, je enostaven in pregleden, pa tudi faksirati ga ni problem, eni pa bi najraje videli neko fancy šmensi neuporabno pacarijo, ne pa nek normalen obrazec.

Minorni zajeb zaradi brezvezne in nepotrebne birokraxcije se je zgodil in kaj? Če je že tako kritično kot sanjarijo neki telebanci bo IAEA upeljala nov obrazec, čeprav menim, da potrebe za kaj takega enostavno ni.
Nekoč je bil Slo-tech.

Mercier ::

IMHO ni bilo nobenega zajeba, sicer daleč od tega, da bi se spoznal, ampak tist obrazec je nekaj, kar se vtakne v fascikel. Pač, švaboti so zajamrali, to je vse. Pa kaj?

Obveščanje ob morebitni nevarnosti bi pač bilo drugačno, polprazen A4 ceglc to ni. O izmenjavi tehničnih izkušenj pa mislim, da je bezveze tu sploh govorit.

Kolikor ne maram one o hlapcih in Slovencih, je to nekaj, kjer bi se dalo Cankarja unovčit.

Mercier ::

Kako bi pa lahko izboljšali komuniciranje?

Ne vem kako diplomati pošiljajo v tri fine materine, bi pa pomagalo, če bi jih poslali tja na tak način.

mktech ::

nova nuklearka. na hrvaskem. morda so brali prav tukaj predloge, da bi slovenija lahko postavila se kaksno nuklearko in tako izvazala el. energijo. zdaj nas bodo pa prehiteli :)

imagodei ::

Karkoli rečemo o Hrvatih, ne moremo mimo dejstva, da niso taki posranci, kot v Sloveniji. They're getting things done. Česarkoli se lotijo, speljejo.

Pri nas raje drug drugega vlečemo za ušesa in se mnogo oziramo na strice iz Bruslja. Smo pač radi všečni. Tako kot Barbike oz. frflje, ki bi za pohvalo tudi cel dan sedele v lastnem (ali pa tujem) dreku. Ni važno, kako se počutimo čez dan, glavno, da nas na koncu dneva nekdo potreplja in pove, da smo bili pridni Hlapci.

Sem prepričan, da bodo imeli Hrvati prej zgrajeno nuklearko, kot slovenija 2. blok NEK.
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

Jup. Enako bo, kot z avtocestami. Hrvaje so jih zgradili bistveno prej - pa še boljše so.
sudo poweroff

BigWhale ::

No ja, a niso hrvati outsourcal cest? Al kako?

Sicer pa ja, verjetno bodo imeli prej svojo nuklearko, kot mi drugi blok. Predvsem zato, ker bi se pri nas itak zapletlo pri javnem razpisu. ;>

krneki0001 ::

Ja, autsorsal so ceste za par let, ampak jih tut po teh parih letih ne bo treba obnavljat tokrat kot jih moramo mi. Pri nas nardijo z napako, zato da čez 6 mesecev spet denar vlečejo od tega, v tujini pa takim, ki slabo naredijo, zaračunajo in naslednjič ne dobijo več dela.

Jedrska elektrarna bo na hrvaškem zelo hitro stala, medtem ko bi pri nas rabili par let samo za javni razpis.

Matevžk ::

No, imamo sicer eno prednost. Nuklearka nam stoji in kdor o njej kaj ve, nima nič proti njej. Postavimo še en blok - imamo kader, imamo ustrezno regulativo itd. Hrvatje bodo najprej morali še najti "primerno" lokacijo.
lp, Matevžk

PaX_MaN ::

Že vidim reaktor - ob Jorasovi bajti.

TESKAn ::

Jim bomo pa dali kontra - z odlagališčem odpadkov ob južni meji>:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ziga Dolhar ::

Jim bomo pa dali kontra - z odlagališčem odpadkov ob južni meji>:D.


Na drugi strani Jorasove bajte! (Ali pa pod njo.)

Muahaha.
https://dolhar.si/

kriko1 ::

Jim bomo pa dali kontra - z odlagališčem odpadkov ob južni meji>:D.

Kar v savo ob meji

A. Smith ::

Hrvatje bodo najprej morali še najti "primerno" lokacijo.
Drži. Najtežje pri gradnji nove elektrarne je najti energetsko lokacijo. Članek, ki ga je linkal mktech, sicer navaja:

Kot najbolj ustrezno lokacijo omenjajo območje mesta Erdut ob Donavi in meji s Srbijo na skrajnem vzhodu države.

Je pa res, da je svetlobno leto razdalje med "najti primerno mesto" in med "tja pripeljati gradbeno mehanizacijo."

Menda so hrvaški čebelarji jamrali, da jim čebele umirajo, ker je v JEK spuščal ventil. Kaj bo ljudstvo Lijepe naše poreklo o tem podvigu?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

Pšenični ::

"To, da pa en telebanc in se nekaj njemu podobnih traplov takole zganje, kot so jo zganjali avstrijci in pol sveta je pa se malo bolj smesno kot moon hoaxerje poslusat. Uni se vsaj potrudijo"

telebanc, trapli,.... ? A ti si pa potem kaj? Kultura ti je španska vas.

BigWhale ::

Ja, autsorsal so ceste za par let, ampak jih tut po teh parih letih ne bo treba obnavljat tokrat kot jih moramo mi. Pri nas nardijo z napako, zato da čez 6 mesecev spet denar vlečejo od tega, v tujini pa takim, ki slabo naredijo, zaračunajo in naslednjič ne dobijo več dela.

Jedrska elektrarna bo na hrvaškem zelo hitro stala, medtem ko bi pri nas rabili par let samo za javni razpis.


No, kdaj bodo moral popravljat ceste ne vemo, ker jih nismo zraven delal. No, mogoce si bil ti zraven. Jaz nisem. Ce bo pa nuklearka na hrvaskem hitr stala bomo pa tud vidl. :)

Ce jih le ne bo strah mutantskih cebel. ;>

poweroff ::

Samo ena informacija: v Mladini je zelo dober intervju z direktorjem JEK-a.

In tip je povedal, da je Evropska komisija po EU poslala naslednje sporočilo:
1. JEK "has lost coolant"
2. JEK še ni ustavljena

Povedano drugače: v JEK so izgubili hladilno tekočino + jedrske elektrarne niso uspeli zaustaviti.

Vsak normalen človek brez drugih verodostojnih informacij bi sklepal, da se je pričela topiti sredica. In zato je povsem normalno, da so Italijani začeli meriti sevanje. V bistvu bi bilo - glede na informacije, ki so jih dobili - skrajno neodgovorno, če tega ne bi storili.

Če k temu prištejemo še dejstvo, da so Avstrijci dobili dve nasprotujoči sporočili v stilu: 1. eh, saj ni nič, saj je samo vaja, kmalu nato pa 2. no ja, nekaj je že... in potem od Evropske komisije informacijo, ki jih je navedla na misel, da se topi sredica - je povsem normalno, da so bili sumničavi in so zapaničarili.

Tako da lahko kar takoj nehamo z makaronarji in jodlarji in se raje vprašamo kdo je pri nas odgovoren, da se je tak zajeb v obveščanju lahko zgodil.

Jaz osebno delno krivim slabe obrazce in slab PR, kar pa seveda ne pomeni, da ne smemo izključiti človeške odgovornosti.
sudo poweroff

Ziga Dolhar ::

Heh, Matthai, to je formula, ki jo uporablja Žurnal. Navedejo nekaj malega (v bistvu "točnih") informacij. Nato računajo na bralca, da bo sam prišel do "sklepa" in pričel biti "kritičen".
https://dolhar.si/

Pšenični ::

"Tako da lahko kar takoj nehamo z makaronarji in jodlarji in se raje vprašamo kdo je pri nas odgovoren, da se je tak zajeb v obveščanju lahko zgodil."

No velikiwhale, kje so zdej tvoje globokoumne. A boš spet žalil, al boš napisal kaj argumentiranega, Glede na to kaj ti gre bolj od rok, se mi zdi kaj lahko pričakujem .....heh,heh,

BluPhenix ::

In tip je povedal, da je Evropska komisija po EU poslala naslednje sporočilo:


Uh, kdo pa je Evropski komisiji dal take informacije? Ker kolikor je bilo tule povedano, so dobili samo tisti pildek, tako da od kod naj bi prišla ta informacija?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Matevžk ::

Saj na tistem našem pildku so bile te informacije. Samo da jih je bilo še malo več. "Uhajanje hladilne tekočine" zveni malo drugače kot "uhajanje hladilne tekočine v taki-in-taki (majhni) količini iz cevi v hram"; tako kot tudi "elektrarna ni ustavljena" in "elektrarna se ustavlja po normalnem postopku, ker ni razloga za zasilno zaustavitev" zveni nekoliko različno ...
lp, Matevžk

frudi ::

Slovenia Informs IAEA of Reactor Shut-down, But Says No Radiation Was Released to Environment

4 June 2008 | The Slovenian Nuclear Safety Administration (SNSA) today informed the IAEA´s Incident & Emergency Centre (IEC) about an "unusual event" at the country´s Krsko Nuclear Power Plant, but said there was no radiation release to the environment.

An "unusual event" is the lowest level of emergency out of four levels as defined by the SNSA.

According to the SNSA information that came to the IAEA´s IEC at 16:20 UTC (18:20 CET), plant operators have detected a loss in the reactor´s cooling system at 13:07 UTC and decided to manually shut it down. SNSA said that the loss of coolant was detected in time and no radiation was released to the environment and there was no off-site impact. SNSA later told the IAEA that the reactor shut-down process was completed at 19:30 UTC.

Upon request by SNSA, the IEC informed the neighbouring countries Austria, Croatia, Hungary and Italy.

The IAEA IEC will continue to follow the situation.

Tole je famozno obvestilo za javnost Evropske komisije. V bistvu gre za povzetek obvestil, ki jih je posredovala slovenska uprava za jedrsko varnost (najprej famozni 'pildek', nato ustni dodatek, da ne gre za vajo, ter še kasneje obvestilo, da je reaktor uspešno ustavljen). Baje, da ni dovolj razumljivo oz. se da razlagati, kot da je prišlo do hujšega dogodka, kot v resnici; in to naj bi dejansko povzročilo paniko pri sosedih, ne pa direktno naš 'pildek'. Kar je v bistvu tudi razumljivo - po eni strani je v sporočilu za javnost manj podatkov, kot na 'pildku', po drugi pa je zadeva še namenjena laičnim medijem, ki jim 2.5 m3 izpuščenega primarnega hladila na uro, varovalni hram, počasna ustavitev reaktorja in podobne 'tehnikalije' niti ne pomenijo kaj dosti.
Zajeb je torej bil kvečjemu na strani Evropske komisije pri sestavi sporočila za javnost - tega bi bilo potrebno sestaviti tako, da bi narava dogodka morala biti jasna tudi medijem in javnosti.

Famozna neprečrtana beseda 'exercise' pri vsem tem praktično ni imela pomembne vloge. Komunikacija glede tega je potekala na relaciji med našo Upravo za jedrsko varnost in IAEA oz. centri za obveščanje po sosednjih državah (katerim je bil poslan tudi originalni 'pildek'); zadeva je bila popravljena hitro in, kolikor razumem, še preden so bili naprej obveščeni mediji.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

BigWhale ::

"Tako da lahko kar takoj nehamo z makaronarji in jodlarji in se raje vprašamo kdo je pri nas odgovoren, da se je tak zajeb v obveščanju lahko zgodil."

No velikiwhale, kje so zdej tvoje globokoumne. A boš spet žalil, al boš napisal kaj argumentiranega, Glede na to kaj ti gre bolj od rok, se mi zdi kaj lahko pričakujem .....heh,heh,


Saj ti je frudi odgovoril... Pretiravate vsi skupaj.

Kenpachi ::

OK, pač, kar se je zgodilo v JEKu se je zgodilo, jebiga no big deal....

Ampak danes pa potem berem novico:
Uhajanje urana iz francoske nuklearke

in pa še prej se je na Mađarskem zgodila neka napaka: Okvara v madžarski nuklearki

Torej pri JEK je bil tak vik in krik, češ da zdej-zdej bo Slovenija pognala Evropo v kurac, medtem ko pa o tem francoskem "spodrsljaju" komajda kaj poročajo... Na CNN niti ne omenjajo dogodka, medtem ko na BBC je potrebno kar konkretno poklikat po sajtu, da izbrskaš novico.
Zaraki Kenpachi.

Pyr0Beast ::

Ahh, saj vsi vedo, da osiromašeni uran skoraj ne škoduje.. :)

No, še dobro, da mam od prejšnjič spakirano :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BluPhenix ::

Ja, to sem tudi jaz dane ssliašl po radiju. Ampak, ker gre za francijo, ni nič hujšega, saj se francoske NE ne morejo primerjati z NEK, ki je praktično drugi černobil.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Barakuda1 ::

Francozi, za razliko od nas, niso rekli da imajo vaje NNNP, v tem pa je razlika, kwa pravš

Matevžk ::

Seveda, mi smo dejansko stanje hoteli prikriti in verjetno Evropa z nami vred še zdaj ne ve, kaj vse se je nevarnega v resnici zgodilo. Francozi so pa lepo povedali naravnost: par kubikov strupene radioaktivne vode smo vam poslali po reki!
</sarcasm>
lp, Matevžk

Brane2 ::

BTW: Bodo prenehali z gradnjo hidroelektrarne na savi, ker je njen kanal utopil 13 alkolkže tepcev ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

BluPhenix ::

Barakuda, morda pa si spregleda, da francozi niso takoj sporočili o napaki (kot naši), ampak vse skupaj zgleda, kot da so hoteli zadevo pomesti pod preprogo. Ampak, če pač nočeš razumeti, ne boš. Tudi prav.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Barakuda1 ::

morda pa si spregleda, da francozi niso takoj sporočili o napaki (kot naši),


Neč nisem spregledal.
Protokol ob dogotkih, kot je bil v Franciji, pač ne predvideva takoimenovanega "hitrega obveščanja" to pa je tud vse.

Da protokol ni lih bog ve kaj, to je pa že drugo vprašanje.
A dejstvo ostaja, podatkov niso posredovali napačnih (za razliko od nas), zato e tud niso rabli neč popravljat.

AmokRun ::

No v Franciji zaposleni "lavfajo" iz nuklearke :D, pa ne zaznavam neke hude panike v medijih.
Klik

Pyr0Beast ::

Ne, sploh ni panike, ko gre nekaj radioaktivnega v okolje, ko pa neki začne puščat znotraj elektrarne je pa vik in krik.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jedrske nesreče in obveščanje javnosti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25041582 (23731) jype
»

Fukušima - jedrski incident v teku (V) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
25462814 (49111) Pyr0Beast
»

Fukušima - jedrski incident v teku (II) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
398110553 (87891) Pyr0Beast
»

Fukušima - jedrski incident, peti dan (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
380111092 (93951) Keyser Soze
»

Fukušima - jedrski incident stopnje 4 v teku (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
20877998 (64603) Pyr0Beast

Več podobnih tem