» »

Nakup iz Anglija nakup preko spleta_carina, davek, trošarina?

Nakup iz Anglija nakup preko spleta_carina, davek, trošarina?

matopolopato ::

Na Angleški spletni strani sem našel produkt v vrednosti cca 4000E + 100E poštnina.

Koliko bom res plačal? Na carinski upravi so mi zatrdili, da carine NI. Kako pa je z DDV-jem? Ali bom plačal Angleškega in je že vključen v ceno?
Po nekaterih inf. je potrebno plačati 20% DDV-ja. Nekateri pripeljejo robo z kamionom, verjetno ne brez razloga. Omenjajo se še stroški s pošto (plačilo pri prevzemu)? Kako je s tem? Enak produkt v Nemčiji stane 1500E več in ravno zato sem skeptičen.

Hvala za odgovore in mnenja

OZZY ::

ni carine in ni ddvja v SLO, saj ga plačaš že ob nakupu v VB -- ALi je le ta že vklučen v ceno ...Verjento...Zakaj ...Ker je Anglija del EU. Lahko pa malo bolj prebereš al se pozanimaš al je cena kjer kupuješ že z DDVjem.
Go with the flow.

IceIceBaby ::

Za fizične osebe je postopek praktično enak, kot, če bi stvar kupil v slovenski spletni trgovini. Plačaš, počakaš par dni, dobiš. Torej, plačaš ceno izdelka + poštnino in to je to.

Z DDVjem lahko komplicirajo pravne osebe. Kot zavezanec za DDV lahko naprimer v UK kupiš robo brez davka in v Sloveniji narediš samoobdavčitev in plačaš slovenski DDV. Ampak to tebe ne zanima. Če kupuješ privat je isto kot iz slo.

Pa še to. Iz tujine plačilo po povzetju ni možno, boš moral plačati s kreditno ali z bančnim nakazilom v naprej.

matopolopato ::

"kst", to je pa dobra novica.

Hardstyle ::

Super tema, ker razmišljam o nakupu preko ebay.co.uk me zanima sledeče, zakaj prodajalci pošiljajo vsako stvar posebaj? Npr, hočem naročit 10 zadev to pa pomeni 10poštnin (cca 10funtov na komad). Se temu res ne da izognit? Npr, da bi vse skupaj zapakirali v eno škatlo in je to to?

Matek ::

Ja, včasih se da. Če naročiš 10 istih zadev, lahko že pri naročanju vneseš več komadov, če pa naročaš različne artikle od istega prodajaca, pa najprej naročiš vsakega posebej, potem mu moraš pa samo poslati sporočilo in ti ustvari kombinirano naročilo.

Edino pozoren bodi, če prodajalec ponuja takšno storitev (combined shipping se ji reče), ker to ni nujno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

jan01 ::

@Hardstyle
Morda boš kupil prek ebay.co.uk, a večina se pripelje iz kitajske&co ->ddv

JayKay ::

zmeni se s prodajalcem :D

mtosev ::

@Hardstyle
Morda boš kupil prek ebay.co.uk, a večina se pripelje iz kitajske&co ->ddv

pogledas item location in je.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jan01 ::

mtosev večkrat lažejo...

Hardstyle ::

jan01 zdaj kje je roba in kdo laže je tak tak, ker tud če ga vprašam, če res pošilja iz uk mi lahko reče da ja, ampak vseeno pošlje iz hk, pač tveganje. Ampak ni ebay nekak zaščiten pred takimi?

Matek hvala! Bom vprašal prodajalca za combined shipping.

SaXsIm ::

jan01 ubistvu niti ne. Ne na ebayu.
SaXsIm

Matek ::

mtosev večkrat lažejo...
Ma, pri tistih z zelo malo ali nič feedbacka itak ne kupuješ, ker lahko imaš še bistveno hujše težave, kot to, da ti pošljejo z napačne lokacije. Tisti, ki pa imajo že ustvarjenega nekaj ugleda, pa ti gotovo ne bodo lagali s tako malenkostjo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Blinder ::

Se je situacija kej spremenila z brexitom?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

lonz ::

Ne. Brexit bo čez x let. Do takrat bo predvidoma vse isto.
...arrrrrr, shiver me timbers...

leiito ::

Zaplete se tudi, z eBaya ali Amazona, in ne samo iz Anglije, janso, če ti pošljejo napačno robo, kar se zgodi, in potem ti sicer no problem zamenjajo robo, niso pa najbolj navdušeni kriti stroškov tvojega pošiljanja robe nazaj.

Resni online prodajalci ti dajo zraven robe slip za UPS ali TNT in tudi če ti samo ni všeč, ker v EU pač imaš pravico v 14 dneh na netu kupljeno robo vrniti, pokličeš kurirja, pride iskat in ti brezplačno pošljejo drugo ali pa vrnejo denar.

St235 ::

Kadar je bil prodajelc Amazon še nisem doživel, da bi se karkoli zapletlo pri vračilih. Zadnji primer so mi šli na roko in mi omogočili brezplačno vračilo izdelka kupljenega v zda preko nemškega skladišča.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Kaj kupiti
55571014317 (1846) mtosev
»

Kickstarter poštnina v SLO?

Oddelek: Pomoč in nasveti
284204 (3560) no comment

Nakup telefona iz Kitajske? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7432234 (28174) Lonsarg

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567103630 (48177) Tilen

ebay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19745611 (35002) Tilen

Več podobnih tem