Forum » Pomoč in nasveti » Črn ekran (slika zgine)
Črn ekran (slika zgine)
Reddmen ::
No vsake toliko časa moj monitor zgubi sliko (postane črn) kot, da bi grafa prenehala pošiljat signal. Zej to sm nekak izloču, ker mi monitor sicer izpiše opozorilo no video signal. Pa tut zadeva se dogaja čist naključno en tedn nič potem pa 10 min po bootu gledam kšn video na youtubu,Mplayeju... in ekran ugasne --> (audio sicer še naprej lepo dela). Da dobim sliko nazaj moram rebootat PC. Software sm tut izloču (mam dual boot in se mi to dogaja na XP-jih in Visti X64).
Zadeva zgleda tko kot takrat k gre monitor "spat" sam, da ga z miško/tipkovnico pač ne morem več prebuditi.
RAM nej bi biv OK (memtest86)
CPU, Grafa se ne pregrevata
A je možn da sam monitor jebe (monitor je že biv na servisu k mu je šu en tranzistor) in je dokej star (Iiyama VM pro 454) sam mi ga je škoda ker ima zelo kvalitetno sliko.
Npr ko mi je nazadnje šu v pm je pač crknu (se ni dal več prižgati) sedaj pa računalu čist neki naključno dogaja.
Zadeva zgleda tko kot takrat k gre monitor "spat" sam, da ga z miško/tipkovnico pač ne morem več prebuditi.
RAM nej bi biv OK (memtest86)
CPU, Grafa se ne pregrevata
A je možn da sam monitor jebe (monitor je že biv na servisu k mu je šu en tranzistor) in je dokej star (Iiyama VM pro 454) sam mi ga je škoda ker ima zelo kvalitetno sliko.
Npr ko mi je nazadnje šu v pm je pač crknu (se ni dal več prižgati) sedaj pa računalu čist neki naključno dogaja.
Kenshin ::
Sem imel povsem enako težavo, do pet dni nazaj ko je grafična crknila
Težava se je stopnjevala z občasnega izginotja slike do zmrznitve celotnega sistema. Nakar so se mi nekaj dni nazaj pojavili artefakti ob zagonu računalnika. Slika je povsem neuporabna tako, da sem moral pač nabavit novo kartico...
Katero grafično imaš in katere gonilnike ?
Težava se je stopnjevala z občasnega izginotja slike do zmrznitve celotnega sistema. Nakar so se mi nekaj dni nazaj pojavili artefakti ob zagonu računalnika. Slika je povsem neuporabna tako, da sem moral pač nabavit novo kartico...
Katero grafično imaš in katere gonilnike ?
genzo ::
js sm meu isti problem...
pa sm poklicau tipa ki se spozna na hardware in mi je reku da je maticna fuc.
nato sm zamenjau maticno in pol je blo use ok!
pa sm poklicau tipa ki se spozna na hardware in mi je reku da je maticna fuc.
nato sm zamenjau maticno in pol je blo use ok!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 584584 (23913) | Dominator |
» | Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" večOddelek: Zvok in slika | 3732 (1396) | neocodexx |
» | Pomoč pri diagnostiki resnih hardwerskih težavOddelek: Pomoč in nasveti | 2599 (1816) | MrStein |
» | kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6086 (4510) | Rainbow Dash |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1858 (1550) | solatko |