» »

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!!

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!!

1
2
»

Rainbow Dash ::

10 ur delovanja---> se deluje :P

r3dkv1c4 ::

Rainbow Dash je izjavil:

10 ur delovanja---> se deluje :P

hahaha nekateri bi ti pa kr matično menjal....mojstri;)

katere driverje pa imas in katero verzijo fp-ja....če ni skrivnost?

umm dle je okol 15 ur.. pa skos obremenjen.. Hvala vsem v glavnem..

umm tam 1 leto starga sm dau enga 64bitnega..

ka pomeni fp? pač za kaj sestoji :D

Rainbow Dash je izjavil:

umm dle je okol 15 ur.. pa skos obremenjen.. Hvala vsem v glavnem..

umm tam 1 leto starga sm dau enga 64bitnega..

ka pomeni fp? pač za kaj sestoji :D

flash player...in ta ti je delal v kombinaciji z driverji težave....

ni kej važno da ti dela...;)

Riff ::

no sm da si rešu problem :)

Spet je naredlo white screen...
Ko sem dau starejse drajverje mi je delalo zdle 4 dni z prakticno ene 16 ur na dan przganemu...
Ko ga naredi se obrati ventilatorja na eni komponenti slisno povecajo...

Pa na driver sweeperju mi kaze skos neko nvidio.. Pa ze prejsnic.. mam amd al ati kartico, pa skos neki z nvidio...

Zgodovina sprememb…

Xserces ::

nvidia physx mogoce?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

NVIDIA- Chipset
NVIDIA- Display
NVIDIA- PhysX

klinker ::

A si ti sploh poskusu vse formatirat in na sveze namestit sistem? Ker to zgleda si mel prej kako maticno na nvidia chipsetu z integrirano grafo pa si vse menjal brez ponovne namestitve winsev.

D3m ::

Verjetno ga to zajebava. Sicer imam sam nvidia chipset in AMD grafično, pa nimam takih problemov, ker sem izklopil v BIOS-u intergrirano.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

klinker ::

Jup...samo nvidia display tam nima kaj iskat...ceprav tudi to ne bi smelo zajebavat, ker naceloma imas lahko obe grafe not...nvidio za physx ter amd kot primary.

Xserces ::

ampak ne gre tako lahko da samo 2 driverja gor vrzes...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

meu sem pred tto matično eno sam nevem al je mela una nvidio.. ugleda da... Uglaunem pa od une je blo ene 3x ze formatirano

Janac ::

Mogoce je pa kaj z diskom, si ga testiral?

Probaj Linux Ubuntu namestit, ce bo potem tut crashalo je verjetno problem v hardweru.

dzinks63 ::

Ne vem če si ravno formatiral, mogoče si samo na novo povozil windovse. Po formatiranju in sveži novi instalaciji ti ne ostane nič od prej, razen če si zopet kaj instaliral od nvidie.

sj vem... formatirat znam.. nism povozu winsow nikol... meu sm pa tut ze na intergrirano na tti maticni prklopleno, sam mislim da je amd

na linux-u pa tk al tk nebi meu 50% drajverjou

Zgodovina sprememb…

pa ce cleanam driver pač u driver sweper, se spet pojavi tta nvidia display..

ej neki sm ugotoviu.. mal sm strencu po biosu, pa sm nasu da ma proc vlk voltajike... enga sm gledu ko je oc-ju isti proc na 4.3 Ghz pa je meu isto voltajike, js mam pa 3.4GHz..
zravn vam da sliko...

slikau sm prej...

Evo tuki mate pa unga ko ma 1.4V na 4.4 Ghz..
http://snaked-bytes.blogspot.com/2011/0...

un ma 1.456V na 4.363GHz
Js mam 1.4750V na 3.4000Ghz

Nevem, ker se ne spoznam na to, ampak je mogoče prav to problem mojega black screena...

NO slike zgleda ni, sam pa pise u biosu pod:
NORMAL CPU VCORE:1,4750V

pa si spet updejtal gonilnike za grafično ??

ja dau sm podobne, od 1 leto pac stare.. Pa dle spet dela normalno ze okol 20 ur... Pa dle laufa ze 2 ure prime95, pa je proc na 100, pa dela normalno..
Pa kr je meu un 1.4750V na 4GHz, sm dau js isto na 4, pa se je crashu, ko sm dau full load na prime95, pa sm od-clocku na 3.8GHz, pa zdej dela na full load-u.. Sj kot pravim je mogoče glih to blo narobe, če mama z unmu iste proce, pa njemu laufa na 4.0GHz z 1.4750V, men je pa na 3.4GHz(default), z 1.4750V laufalo...

nevem mogoče je blo pa to to.. (hopefully)

ja malo preveč navito vse skup :D pa zajebava, imata lahko iste procesorja pa ni pogojeno da bosta oba lafala na istih frekvencah ko navieš zadevo

ja sam js sm meu pod defould 1.475v pa 3.4 ghz.. Kaj če je dala matična prevlko voltajiko?

Rainbow Dash je izjavil:

ja sam js sm meu pod defould 1.475v pa 3.4 ghz.. Kaj če je dala matična prevlko voltajiko?

zakaj ga ne postaviš na default pa boš vidu a bo isto al ne.....tuki neki čarat je brezveze...najprej moras najdit razlog potem pa vidis če je kaj odstopanja.

sj bom nov komp kupu kr tt zajbava skos.. pa se over heata se, pol mi pa vn mece iz igrc

Rainbow Dash je izjavil:

ja dau sm podobne, od 1 leto pac stare.. Pa dle spet dela normalno ze okol 20 ur... Pa dle laufa ze 2 ure prime95, pa je proc na 100, pa dela normalno..
Pa kr je meu un 1.4750V na 4GHz, sm dau js isto na 4, pa se je crashu, ko sm dau full load na prime95, pa sm od-clocku na 3.8GHz, pa zdej dela na full load-u.. Sj kot pravim je mogoče glih to blo narobe, če mama z unmu iste proce, pa njemu laufa na 4.0GHz z 1.4750V, men je pa na 3.4GHz(default), z 1.4750V laufalo...

nevem mogoče je blo pa to to.. (hopefully)

Ja saj se ne navijajo vsi isto, nekateri se bolj nekateri se manj in nekateri rabijo večjo voltažo da dosežejo tako frekvenco kot drugi z manj.

Poslušaj redkvico kaj ti pravi, nastavi v biosu vse pod defolt, nič ne navijaj, če ti bo tudi takrat zadeva nestabilna, se loti odpravljanja problemov, dokler imaš navit računalnik, vprašanje kako imaš vse popedenano in se ti pregreva, sesuva in še kaj.

Oz. stisni skupaj z izvijačem + in - pina CLR_CMOS-a in boš mel vse na defolt.

Lahko daš tudi baterijo za 10min ven.

če je na defoult, sam frkvenca proca.. Pa naviju sm ene 3 dni nazaj, tk ko je blo vse na defoult torej ko je blo se 3.4 Ghz je se kr delalo to...

Ti si imel:

ja sam js sm meu pod defould 1.475v pa 3.4 ghz.

Nekaj imaš pobrkano, ali pa je matična takšna, da ti jemlje tako visoke napetosti za tvoj cpu , imaš mogoče celo tega z 140W tdp?, če ja, potem je tale tvoja matična GIGABYTE ga-78lmt-s2p z 760G chipsetom na meji za ta procesor in je vse skupaj nestabilno.

Za X4 965 BE velja:

Maximum operating temperature ? 55°C - 62°C

Če se ti cpu greje čez to mejo, imaš slabo namontiran hladilnik na cpu, mogoče ni termalna dobro namazana, je sploh namazana na cpu pod hladilnik?, je ohišje dobro prezračeno in očiščeno, imaš očiščene hladilnike na cpu, gpu, napajalnik prav tako očiščen praha?

umm..
Imam 125W različiso cpu-ja, vem da je se 140w, sam ga tedi nism uzeu kr ma tta maticna max 125..

Temperatura cpu-ja je idle okoli 55 stopinj, kljub temu da je overclocked za 0.4GHz..
Napajalnik je 750w extreme gaming edition, hladilnik na procesorju je xtreme freezer, termalna normalno da je..

Nevem pomoje je tut matična čudna pač da ma neke čudne volte pod defoult...

Na gpu-ju je tut cist nova termalna, v ohisju se ni praha, sam mam pa zvočno neko takoj pod grafo, in gleda sam polovico gpu fana vn...
Nad gpu-jem sem meu se eno uno tablico uzadi ohisja fraj, pa sem nalepu gor 2 120 mm fan-a, tk da pihata v grafočno, pa ni sla temperature niti za 0.5 dou

Zgodovina sprememb…

Poizkusi v biosu malo znižat napetost za cpu, seveda ga ne navijaj, bodi vesel, če ti bo računalnik deloval stabilno na stock, matična ni primerna za navijanje takega procesorja.

Ja za kok znizat... Ko nevem .. nimam obcutka kok pomeni 0.1V za procesor... js bi nevem dau na 1.45 alpa 1.42V
V

oziroma ima core zdej idle 65-70.. A od-clockam?

Zgodovina sprememb…

Rainbow Dash je izjavil:

Ja za kok znizat... Ko nevem .. nimam obcutka kok pomeni 0.1V za procesor... js bi nevem dau na 1.45 alpa 1.42V
V

ni point v temu da ti ročno nastavip nazaj na default....ker se določene skrite povezave med posameznimi deli na matični se vedno povezujejo na nekatere iste frekvence na katere ti nimaš vpliva v biosu...v glavnem...
naredi cmos bios, da se ti komplet resetira na default in potem zaženi ponovno in pusti da zadeva teče na štok da vidiš ali ti naredi shity screen al ne.
Težko je na pamet rečt, to je tisti člen v verigi ki škripa.

Za x4 965 BE velja 0.825V-1.40V, torej znižaj napetost pod 1.40V, vse kar je čez, je preveč.

bom dau na 1.3750

drgač pa ne vidm pri tebi neke hude potrebo po navijanu :), če sem jaz zadovoljen z AMD socket 939 X2 3800+ brez navianja bi moral bit tud ti

js sm naviu kr sm vidu da je prevlka voltajika, pa sm vedu da nevem kok zmanjsat, zato sem zvisal herce, da bi proc več porabil..

4 dni dela tipi topi.. OD-clocku sm na 3.4 Ghz pa dau u procesor 1.375V

no potem si našel voltažo ki usteeza tvojem CPU ju

1.375V za 24h/7 je že ogromno. Manj res negre?

gre manj... sam mi je predlagu tok... kok bi pa ti dau?

spet naredlo.. s tem da mi je dle držalo 7 dni fiks... Pomoje mu še nepaše voltajika... na netu nism nasu nič kok je za ta proc priporocljivo... Help please...

AMD X4 Black edition 3.4 GHz 965 processor

Pod stock je takole:

Na koliko imaš HT link?

Sicer pa kot je že bilo omenjeno, plošča za ta tvoj cpu ni ravno primerna, je ravno na zgornji meji vse skupaj in čisto možno da ti zaradi same plošče trokira. Zadevi bi se bilo potrebno konkretno posvetiti in poizkustiti najti optimalne nastavitve. Imaš v ohišju kakšen dodaten ventilator za izpihavanje toplega zraka?, ker ta cpu se kar greje in v slabo prevetrenem ohišju se ti lahko pregreva. Koliko stopinj celzija ti kaže obremenjen cpu, koliko grafična?

eh.. nimam js nobenga venti za not ali vn, ko mam skos ofnjeno stranico... umm idle je 40 stopinj, ko je full load pa je 55 stopinj...

evo tule mas od cpu-z ja od mojga proca..

5 min pa bo slika

Zgodovina sprememb…

asd

asd

Po cpu-z je vse ok, po mojih predvidevanjih je še vedno keč v osnovni plošči, če bi imel neko bolj primerno, vsaj z AMD 970 chipsetom, bi ti problemi magično izginili. Lahko da se motim, še vedno lahko poizkušaš z raznoraznimi nastavitvami v biosu, lahko da ti bo uspelo, vendar mislim , da bi te z zamenjavo matične plošče še najmanj bolela glava. Če imaš seveda vse ostalo ok poštimano, na sveže naložen os, z vsemi kompatibilnimi driverji in da imaš ves hardware brezhiben, od diska, matična, rama, grafična, napjalnika,...

Je še druga možnost, na ploščo (če je revizija (rev. 3.1)) daj drug cpu z max 95W tdp, npr kakšen fx4100, fx6100,..., kar bi tudi moralo rešiti problem, vendar za vse skupaj ne dam roke v ogenj, edino če si lahko sposodiš kakšen tak cpu in dobro pretestiraš stabilbost sistema.

kk se bios flasha.. kk nalozim nov bios?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Unigine Heaven 4.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
10644793 (30199) barocco
»

R9 390X ali GTX 970 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
26735209 (31563) Berni_01
»

ali je crknu HDD

Oddelek: Strojna oprema
10695 (552) Rainbow Dash
»

ali je kriva intergrirana zvočna?

Oddelek: Strojna oprema
17930 (794) Rainbow Dash
»

Računalnik zamrzne