» »

h.264/DVD/DivX player

h.264/DVD/DivX player

««
38 / 47
»»

silvom1a ::

Dejstvo je , da je Sigma 8655 zelo nov in zelo zmogljiv procesor. Zmore predvajanje 1080p mkv-jev z reframe rate-om 16. Dvomim da tvoj Xtreamer to zmore !
Frame rate 16 so za moje pojme že diapozotovi, celo na mojem HDX-1000 pri predvajanju 1080p bluray filma s 30 FPS-ji je opazno bolj tekoča slika napram klasičnim 1080p mkv filmi, ki so večinoma v 24 FPS ...

Tudi tebi svetujem, da se malo pozanimaš pri prijatelju Googlu. Pozornost usmeri na ref frame rate in mkv.
Ne bo ti škodilo če se boš kaj novega naučil;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: silvom1a ()

bastadu ::

Se opravičujem, nisem opazil, da je govora o reframe rate in ne o frame rate-ih (fps) ...

telexdell ::

Ste se razpištolili okrog neke marginalne zadeve. pa saj ne kupujem HD predvajalnika, da bom gledal procesor. Kaj mi pomaga top tech procesor, oh in sploh grafična, TB rama... če je na mašini prednaložen windows, v katerem je edina delujoča stvar virus.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

destiny ::

No, vsaj offtopic niso bli. O kakšnih windowsih ti govoriš na NMT-jih?

telexdell ::

No, vsaj offtopic niso bli. O kakšnih windowsih ti govoriš na NMT-jih?

Če ne razumeš sarkazma pa bolj enostavno. V napravo dajo najnovejši procesor, potem pa napišejo programsko opremo katera izkoristi le manjši del njegovih sposobnosti. Ostalo obljubijo in nikoli ne izvedejo (tako npr. rekompresijo DTS pri WD ali torrent client pri Xtreamerju...). Je tako mogoče bolj jasno in bolj ontopic?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

misek ::

ali torrent client pri Xtreamerju...
To se tudi jaz sprašujem, ali bodo na njem tekle kakšne dodatne aplikacije in ali bo res open-source firmware. Glede na to, da delajo novo namenskoškatlo za ta namen sem skeptičen. Če bo dovolj sourcov na voljo bo mogoče kakšen uporabnik napisal zadeve.

destiny ::

No ja, sam si sicer ne lastim nobenega NMT-ja, ampak kolikor sem prebral imajo npr. kokice kar precejšnjo podporo z raznimi user apps itd. Tako ali tako pa je njihova primarna naloga tekoče predvajanje vsega HD materiala, za kar pa rabiš že kar spodoben stroj.

gregor ::

mene pa zanima ali bi se vedela razlika med nmt-jem in extreamerjem če bi oba priklopil na isti tv
torej ali je novejši extreamer res toliko boljši v prikazu hd materiala oz je ta razlika vidna le če sliko ustavimo in s povečevalnim steklom iščemo razlike

hvala
LP

Timurlenk ::

ali že obstajajo navadni hišni kini, ki znajo z dvdja prebrat mkv datoteko?

krneki32 ::

Je že kdo testiral WD TV LIVE?

JanezH ::

@gregor:
1. razlika med nmt-jem in extreamerjem -> extreamerjem = NMT
2. novejši extreamer -> od kje ti ta informacija? kakor je meni znano novega extreamer-ja ne bo še

@krneki:
Wd TV Live

Sam se odločam za še en NMT med egreat-om, extreamer-jem in wd live in po prebiranjih in lastnih izkušnjah mislim, da se bom odločil zopet za egreat. Stvar ima vse in vse dela tako kot je treba. Včeraj sem si dal za test gor cTorrent klienta in stvar špila brez problema.

podtalje ::

Glede WD TV Live je bilo nekaj napisano v temi Wd TV Live.

smukec, mislil sem sedanji model xtreamerja in pa nmt-je ki so že nekaj časa na trgu
imajo različne procesorje

lp

gregor, aha to pa verjetno res, a pa kaj veš a je kaka razlika v sliki, ko gledaš film?

BlaY0 ::

Jaz pa iščem en NMT-DVR, ki bi imel notri še DVB-C tuner - nekaj v stilu PlayOn!DVR-TV. A kdo pozna kaj takšnega? Pa dobro bi bilo, če bi znal predvajati tudi multicast streame - IPTV.

krneki32 ::

smukec, saj ravno to je bilo moje vprašanje če je razlika med novejšimi in starejšimi procesorji vidna na ekranu
lp

ravny ::

A ima kdo zadnjo oziroma urejeno html datoteko za SiOL iptv za popcorna ? Bi se zelo lepo priporočal :)

Pa še to a je komu uspelo usposobiti iptv na nmt c-200 ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ravny ()

Ravno ugotavljam da mi ne uspe namestiti na C-200 Udpxy za gledanje IPTV. A je komu uspelo namestiti oz da mu dela udpxy na NMT C-200 ?

JerKoJ ::

Sodec po tej temi na nmt forumu
http://www.networkedmediatank.com/showt...
trenutno stvar se ne dela.

Ima kdo kaksne izkusnje z gledanjem Siol IPTV preko popcorna A110?
Men je s pomocjo udpxy uspelo zrihtat sliko, samo se zelo razocaran nad
kontrolo, ki je mogoca preko remota.
Ce dam kot link posamezni kanal: <a href="http://localhost:81/udp/...." vod >
potem dam lahko samo stop in potem izberem nov kanal,
ce pa podam kot playlisto <a href="...siol.jsp" vod="playlist" >
pa dela se naprej in nazaj, vendar zelo zelo pocasi preklaplja.
Se da to na kaksen nacin izboljsati?

amper ::

Pozdravljeni
Prijatelj je kupil popcorn a110 in ima siol TV. Pa me zanima kako naj združim, da bo lahko brez preklapljanja kabla med video in data na modemu, gledat IPTV in ter brskal po domačem računalniku.
LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

Kupi router in prikljuci TV in nato v popcorna ce bi pa radi imel se internet je pa najbolje da naredis VLANe tako da ti bo na vlan0 internet deloval normalno .

amper ::

Ja samo za TV ne potrebujem routerja, lahko direktno priključim na kokice TV in mora delat. Ali se motim.
Kaj pa če bi dal en switch in vanj priljkučil TV in Data in nato peljal na kokice. A je to izvedljivo.
LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amper ()

Ja lahko priklopis direktno drugi port na data pa na računalnik.

Lp

harrer ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup NMT-ja, kot zamenjavo za XBOX. Moti me namreč zvok ventilatorjev (XBOXa in PCja), ko gledam filme pri nizki glasnosti.
Torej bi rad nek predvajalnik, ki bi ga lahko uporabil tudi kot NAS. USB disk bi priklopil nanj, da bi ga lahko na PC-ju mapiral kot mrežni disk. Torrent klient bi snemal filme direktno na mrežni disk in ko bi gledal filme, bi računalnik izklopil. NMT bi moral biti pasivno hlajen ali vsaj čimbolj tih, tako da bi edini potencialni vrteči del sistema ostal zunanji disk.

Kateri NMT bi mi torej priporočali, da bi izpolnjeval mojo zgornjo zahtevo in se po uporabnosti vmesnika čimbolj približal XBMC? Upam, da se mi ne bo potrebno odločiti za kak tak HTPC.

Aja pa še to - mora imet DTS downmix, ker nimam AV receiverja.

Hvala za odgovor!

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harrer ()

kiFni ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup NMT-ja, kot zamenjavo za XBOX. Moti me namreč zvok ventilatorjev (XBOXa in PCja), ko gledam filme pri nizki glasnosti.
Torej bi rad nek predvajalnik, ki bi ga lahko uporabil tudi kot NAS. USB disk bi priklopil nanj, da bi ga lahko na PC-ju mapiral kot mrežni disk. Torrent klient bi snemal filme direktno na mrežni disk in ko bi gledal filme, bi računalnik izklopil. NMT bi moral biti pasivno hlajen ali vsaj čimbolj tih, tako da bi edini potencialni vrteči del sistema ostal zunanji disk.

Kateri NMT bi mi torej priporočali, da bi izpolnjeval mojo zgornjo zahtevo in se po uporabnosti vmesnika čimbolj približal XBMC? Upam, da se mi ne bo potrebno odločiti za kak tak HTPC.

Aja pa še to - mora imet DTS downmix, ker nimam AV receiverja.

Hvala za odgovor!

LP

Če misliš popcornhour a-110 vzet je tud dobr met vent, ker se malo greje sploh če je še disk notri in ti laufa nonstop. Jaz sem si naredu nov pokrov iz pleksija z luknjo za 80mm ventilator, in je čist hladen. Na plati je pa itak konektor že naštiman 5v. Se nič ne sliš zalmanov vent al daš pa še bolšga.

Sploh ne vem če lahko dowloadš torente na zunanji disk. Notranji disk pa moreš imet ker maš gor inštalirane programe ki jih boš rabil za to kar nameravaš (FTP, samba, torrent client)
Pa geslo od ftpja povej da bomo kej dol snel:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Ja razmišljal sem o PCH A-110 ali pa WDTV live.
Zaradi cene me bolj privlači WDTV, vem pa da je PCH bolj uporaben in ima več možnosti nadgradenj.
Bi lahko dodal kakšno sliko, kako zgleda PCH z ventilatorjem? Maš zraven kak potenciometer za reguliranje hitrosti?

LP

kiFni ::

Ja razmišljal sem o PCH A-110 ali pa WDTV live.
Zaradi cene me bolj privlači WDTV, vem pa da je PCH bolj uporaben in ima več možnosti nadgradenj.
Bi lahko dodal kakšno sliko, kako zgleda PCH z ventilatorjem? Maš zraven kak potenciometer za reguliranje hitrosti?

LP

Nisem še nič sliku. Si pa kle poglej, mogoče dobiš kako idejo Instructons fan

NMT - hdx 1000 je brez ventilatorja, torej neslišen

LP

Za egreata je danes izšel nov firmware in nove aplikacije :D

Težko se je bilo odločit, ampak na koncu sem se moral. Upam samo, da ni preglasen ali pa, da je vsaj tišji od starega XBOX-a.

Naročil sem Asrock Ion 330HT, da bom lahko še naprej zaganjal svojega favorita XBMC.

LP

p.s.
Prodajam svojega XBOXa (čipan, 160GB, komponentni kabel, daljinar, 2 gamepada...), ki mi je dolgo zvesto služil, če kdo kupuje ali pa pozna koga, ki bi kupil.

All ::

! C:\Documents and Settings\EG-M31B-M33A-FW-20091022.rar: CRC failed in EG-M31B-M33A-FW-20091022\50-17-091022-15-EGR-403-000.bin. The file is corrupt

Egreat še zmer ni glih najbl resn

polde66 ::

potegnu dol,odraral, instaliral, vse ok.
polde

kul, jaz bom zvečer, ko pridem domov. Polde a so kake spremembe na uporabniškem vmesniku? :)

polde66 ::

1. New NMT apps, 50-17-091022-15-EGR-402-000.bin
2. Internet Radio link added in Web Services
3. Screensaver support during playback pause
4. non-JPEG rotation
5. Bulgaria and Hungary OSD support option
6. Remove "Audio */*: ***" message at start of video playback (e.g. TS)
7. IDX/SUB support added
8. Image cache issue fix
9. workaround DirecTV UPnP crash issue
10. Fixed ISO with single subtitle track cannot display
11. Turkish codepage bug fix
12. workaround MP3 volume soft after ISO/IFO playback
13. TFixed copy small file from NTFS cause system crash
14. Fixed HDD icon on Media Source page occasionally disappearing
15. Fixed MP3 volume soft after DVD playback.
16. Added Dolby Digital disclaimer at [Maintenance] page.
17. Fixed Missing HDD/USB device entries from [Media Source] page.
18. Prevent multiple [Media Source] page refresh during startup process.
19. Fixed blank info in network share edit page, also missing remove button.
20. Fixed blank page when browse network share from network share page
21. Fixed wording "Scan complete" appears at the top left corner after performing wifi scan.
22. Fixed VESA tv mode display either flickering or black screen.
23. Fixed Selecting AP "linksys28" will have the SSID wrongly changed to "linksys28P1"
24. Fixed UPnPAV server detection issue after changing new hostname or restarting server.
25. Fixed Playback of BD-ripped M2TS (eg. movie "Taken") causing system crash.
26. Fixed broken Kartina TV support.
27. Changed Chinese (simplified & traditional) translation of "Crop" under "Video Zoom" option in setup page.
28. Fixed volume automatically increased from "-15" to "-14" issue when playback the next item in a playlist.
29. Fixed refreshing server listing page shows corrupted page
30. Fixed vobsub crash when only idx file exist in the folder
31. Fixed vobsub load regardless of filename
32. Fixed vobsub positioning problem
33. Fixed twonkyserver photo slide show using low resolution
34. Added dynamic javascript loading
35. Known issue: multi-language vobsub not supported

Uporabniški vmesnik je pa enak
polde

Na egreat imam prek optičnega kabla priključen ojačevalec z zvočniki. Zanima me, če je možno prek računalnika upravljati egreat tako, da bi poslušal glasbo, da bi le ta igrala prek zvočnikov, ki so priklopljeni na egreat in ne prek zvočnikov, ki so priklopljeni na računalnik.

Je to možno?

All ::

Thanks All, tole sem si snel:

http://www.networkedmediatank.com/showt...

super zadeva!!!

Gatsu ::

@Smukec Opa vidm da je avtor popravu play all komando, lahko preveriš če je res fixano da nam za bz spet dajal disk nazaj not v moj PCH? Namreč ko sem nazadnje probal ta remote kontrol progie je play all komanda friznila nmt, vsak komad posebej predvajat je pa bz.

dober dan
ali morda kdo ve kje v eu se najceneje dobi hdx 1000 eur

jaz ga najdem najceneje v www.nmtank.fr - 227 eur (poštnina vkjučena)

HVALA
LP

mrdaco ::

http://www.hdland.fr/boutique_us/fiche_...

Tukaj je za 200 eur.

Za vse ostale HDXarje je; nov FW je zunaj.

@Gatsu "play all" se vedno ne deluje, oziroma deluje samo, ce je število komadov v direktoriju dosti majhno.

Si mogoče našel kako alternativo?

mrdaco, hvala za info
si že morda naložil

dela vse tako kot mora?

hvala
lp

mrdaco ::

Sam naložil, in nisem opazil nobenih napak.

ok, hvala, sam sem tudi naložil in je vse ok
lp

kotnikd3 ::

Moj LG BD390 blue-ray mi v podnapisih pri mkv-jih ne prikazuje č-jev temveč mi prikazuje e (mehki). Kakšen nasvet?

Du5aN ::

Moj LG BD390 blue-ray mi v podnapisih pri mkv-jih ne prikazuje č-jev temveč mi prikazuje e (mehki). Kakšen nasvet?

Žal ti ne znam povedat, ker nimam tega playerja. Me pa zanima, ali ti MKV-je bere iz NTFS diska preko USB-ja?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Du5aN ()

kotnikd3 ::

Seveda! Zato sem se odločil za model 390, ker 370 ter 350 ne podpirata ntfs. Bere mi tako z usb-ja, kot prenosnega diska. Zaenkrat še nisem naletel na format, katerega nebi predvajal. Tud s podnapisi nimam nobenih problemov, razen tega, da mi ne prikazuje Č-ja.

McNato ::

Pri nas so začel prodajat Patriot Box Office za cca 110 EUR. Je sicer malo dražje kor v tujini. Edina slabost je ventilator drugače izgleda zelo zanimivo.

Tomson ::

Mene pa zanima, kateri HD predvajalnik bi bil najboljši nakup za nezahtevnega kupca, kjer je najpomebneje preprosta uporaba, zanesljivost, kot medij za predvajanje pa se bo uporabljal zunanji USB HDD in USB ključek.

Sam gledam med Xtreamerjem in WD HD MEdia Playerjem.

Kakšen nasvet?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
««
38 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36046484 (25090) xandros
»

Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )

15560493 (46424) goby
»

eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )

539647 (6907) Sibirc
»

Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )

10954027 (46411) vrossi46
»

PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )

7516304 (8236) LuGi

Več podobnih tem