Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

gregor ::
sedaj pa sem še večkrat preklopil na poptv in slika je čez cel ekran
je pa npr hbo še vedno slika pomanjšana
no glavno da zadeva deluje
lp

je pa npr hbo še vedno slika pomanjšana
no glavno da zadeva deluje
lp

LexLuthor ::
kanali.html
<html><body> <a href="playlist.jsp" vod="playlist">T-2</a> </body></html>
playlist.jsp
<html><body> HBO|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.151:5000| HBO Comedy|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.154:5000| </body></html>
Primer.. naprej pa tk znate dodajat =)
tenkz!

adler, kaj lahko poveš kako si naredil tvoj html
katere programe si uporabil, dodal ozadje, razporedil tekst, ....
hvala
lp
hvala
lp

krneki32 ::
Ok, kako pa ugotovit če ruter podpira multicast?
Jaz imam: Modem Thomson - Router Netgear WPN824 - HDX1000.
In IPTV ne dela. Kaj naredit?
Anyone? Jaz bi imel IPTV...

božo ::
Pozdravljeni, zanima me če se da na Popcorna ali na Hdx urediti tudi Siolovo televizijo. In ali moram speljat utp kabl za televizijo iz modema preko routerja na NMT ali lahko tako kot sedaj, da gre utp kabl direktno iz modema na komunikator oz. na NMT??
Hvala za pomoč
LP
Hvala za pomoč
LP

Pozdravljeni, zanima me če se da na Popcorna ali na Hdx urediti tudi Siolovo televizijo. In ali moram speljat utp kabl za televizijo iz modema preko routerja na NMT ali lahko tako kot sedaj, da gre utp kabl direktno iz modema na komunikator oz. na NMT??
Hvala za pomoč
LP
Lahko direktno, samo potem verjetno odpade povezava s PC-jem, če je ta sedaj čez router.

Pekl ::
HDX 1000 in T-2 IPTV DELA !!!!!!!!!!!!!!
ZGI , hvala,odkljukal sem multicast na wrt54gl (ni bil vključen!)
Nato sem še enkrat naložil udpxy na hdx saj ga je očitno novi firmware, nove nmt apps povozilI
torej naložite novi firmware, nato znova udpxy !, porihtajte router
nato sem uporabil kodo od lugi-ja (hvala) in zadeva DELA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lugi, daj povej kako si prilepil kodo da bo lahko še adler podal svojo kodo, jaz bi rad namreč za nekaj programov naredil tako kot je razvidno iz slik adler-ja
žal moja linija ne prebavi HD (imam vdsl2 20/4) in mi discovery hd kocka, ostale še nisem sprobal, koliko pasovne širene rabijo hd t-2
še nekaj, nekateri programi (npr poptv) niso čez cel ekran, ali se da to kako popravit
hvala vsem
lp
Živjo!
Kaj ko si nalagal novi firmware in apps, ti je pobrisalo vsebino vgrajenega HDDja?
LP

pia2001slo ::
tudi za EGREAT M31B je izšel novi firmware včeraj :
http://www.networkedmediatank.com/showt...
link do paketa za download :
http://rapidshare.de/files/45956320/Fir...
lp
Jolly

http://www.networkedmediatank.com/showt...
link do paketa za download :
http://rapidshare.de/files/45956320/Fir...
lp
Jolly

Adler ::
adler, kaj lahko poveš kako si naredil tvoj html
hvala
lp
Program Adobe Dreamweaver CS3,
Ozadje je defoult mojega Popcorna, katerega sem snel z NMT Community center installer 1.63, naredil sem tabelo in not nametu imena programov in jim določil UDP...
lp

krneki
poglej na routerju če imaš v katerem izmed jezičkov (pod firewall...) opcijo "multicast"
če to najdeš potem odkljukaj in to je to
v najslabšem primeru pač moraš kupit npr wrt54gl..
nič mi ni izbrisalo vsebine diska (imam 170 filmov gor
) , samo pazi da ne izbereš fresh install ker potem pa boš res imel vse pobrisano (mislim da je prav "typical install")
meni nmt apps ni hotel naložit iz usb-ja ,tako da sem uporabil online opcijo in so se naložili
____
updxy paše gre na vse nmt-je, vprašanje je samo če potem deluje pravilno...
no, za popcorn in hdx je to sedaj jasno -deluje!, glede na to da je novi fw tudi za egreat zunaj pa ne vidim razloga zakaj ne bi deloval
lp
poglej na routerju če imaš v katerem izmed jezičkov (pod firewall...) opcijo "multicast"
če to najdeš potem odkljukaj in to je to
v najslabšem primeru pač moraš kupit npr wrt54gl..
nič mi ni izbrisalo vsebine diska (imam 170 filmov gor

meni nmt apps ni hotel naložit iz usb-ja ,tako da sem uporabil online opcijo in so se naložili
____
updxy paše gre na vse nmt-je, vprašanje je samo če potem deluje pravilno...
no, za popcorn in hdx je to sedaj jasno -deluje!, glede na to da je novi fw tudi za egreat zunaj pa ne vidim razloga zakaj ne bi deloval
lp

gregyk ::
Multicasting vklopiš na routerju pod LAN setup - RIP Version - RIP_2M

Sem naredil to, pa še vedno ne dela. Sem naredil tudi ipconfig/release in ipconfig/renew, ampak ne funkcionira. Vsakič mi napiše "Could not play"...
Kaj pa "RIP Direction"?
Ali še kakšna druga varianta ki jo moram vklopit?
Aja, kaj je možno, da imam prešvoh internet? 2MB dol, 384KB gor - Telemach?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krneki32 ()

A imaš VDSL2? Ker če nimaš, je potem odvisno na kateri port na modemu si priklopil router... moraš na tistega, ki je tudi za TV signal... če imaš VDSL2, potem to ni važno...
LP
LP

gregyk ::
Sem naredil to, pa še vedno ne dela. Sem naredil tudi ipconfig/release in ipconfig/renew, ampak ne funkcionira. Vsakič mi napiše "Could not play"...
Kaj pa "RIP Direction"?
Ali še kakšna druga varianta ki jo moram vklopit?
Aja, kaj je možno, da imam prešvoh internet? 2MB dol, 384KB gor - Telemach?
Čakaj malo ... ti bi IP TV gledal preko kabla na Telemachu?! hehe ... to pa ne bo šlo. Moraš biti T-2, Siol, Amis, Tuš naročnik, da imaš IPTV.

seveda, boš moral kar t-2 najprej nabavit potem pa ti bo špilalo
t-2 in telemach ni isto!
lp
t-2 in telemach ni isto!
lp

Aaa, ma moraš biti naročnik. Jaz sem pa mislu da bom to na črno dobil... ah sranje.
Pol pa nič... Naj gre vse skupaj nekam...
Hvala za obrazložitev. Zaenkrat lahko pol to kar pozabim... Ko bom prešaltal na T-2 se bomo pa pogovarjali...
In ja, vem da ni isto, sam sem mislu da preko "interneta" to laufa... Pa nič.
Pol pa nič... Naj gre vse skupaj nekam...
Hvala za obrazložitev. Zaenkrat lahko pol to kar pozabim... Ko bom prešaltal na T-2 se bomo pa pogovarjali...
In ja, vem da ni isto, sam sem mislu da preko "interneta" to laufa... Pa nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krneki32 ()

Ma če pri T-2 naročim samo osnovni programski paket, bom lahko gledal HDTV kanale preko HDX-a?
Moram naročit HDTV priključek ali je lahko navaden?
Moram naročit HDTV priključek ali je lahko navaden?

destiny ::
Lahko je navaden, težava bi znala bit samo v liniji (če imaš možnost optike, pol ni problem)

lokie73 ::
Imam hdx1000, preko switcha je povezan na telekomov modem/router (optika), na switch je vezan še računalnik.
Kadar predvajam mkv-je (720p) iz diska, ki je povezan na hdx-ov usb port, jih predvaja gladko. Če pa se povežem na računalnik preko mreže, pa se predvajanje začne po nekaj minutah (buffering) in še takrat je v bistvu slideshow, vsakih 10s en frame.
Kaj je lahko tukaj problem? Se lahko kako vidi hitrost prenosa podatkov med računalnikom in hdx-om?
Tudi samo browsanje na računalnik iz hdx-a je zelo počasno.
Ali je mogoče, da bi računalnik dostopal do diska, ki je povezan na hdx-ov usb port?
hdx je povezan preko spdifa (coax) na reciever. Kadar predvajam mkv-je, spreminjanje glasnosti preko hdx-ovega daljinca ne dela, pri predvajanju mp3jev pa dela. Se da to kako rešiti?
Pri predvajanju videov iz youtuba mi ne predvaja zvoka-sploh ne pride signal do recieverja. Kakšna ideja?
Se je pa nabralo vprašanj...
Hvala
Kadar predvajam mkv-je (720p) iz diska, ki je povezan na hdx-ov usb port, jih predvaja gladko. Če pa se povežem na računalnik preko mreže, pa se predvajanje začne po nekaj minutah (buffering) in še takrat je v bistvu slideshow, vsakih 10s en frame.
Kaj je lahko tukaj problem? Se lahko kako vidi hitrost prenosa podatkov med računalnikom in hdx-om?
Tudi samo browsanje na računalnik iz hdx-a je zelo počasno.
Ali je mogoče, da bi računalnik dostopal do diska, ki je povezan na hdx-ov usb port?
hdx je povezan preko spdifa (coax) na reciever. Kadar predvajam mkv-je, spreminjanje glasnosti preko hdx-ovega daljinca ne dela, pri predvajanju mp3jev pa dela. Se da to kako rešiti?
Pri predvajanju videov iz youtuba mi ne predvaja zvoka-sploh ne pride signal do recieverja. Kakšna ideja?
Se je pa nabralo vprašanj...
Hvala

lokie73 ::
Računalnik je AMD Athlon 3200, 1GB rama. Disk je WD MyBook 500Gb.
Pred hdx-om je računalnik opravljal njegovo funkcijo, 720p brez problema.
Pred hdx-om je računalnik opravljal njegovo funkcijo, 720p brez problema.

Ro! ::
Se lahko kako vidi hitrost prenosa podatkov med računalnikom in hdx-om?Probaj z npr. Filezillo preko FTPja prenesti nekaj datotek na HDXa ter nazaj & sporoči hitrost prenosa.
Pedvivam, da ti spr.glasnosti ne dela pri filmih z DTSom. Pri meni je isto - najbrž zaradi nezmožnosti DTS downmixa.
LP,
Robi.

ja saj nekaj postov nazaj so bili dani linki od big banga za hdx in pokovko,samo cene pa so precej visoke
lp
lp

fraising ::
Mene pa zanima naslednje:
Če imam IPTV (Siol ali T2) preko routerja, ki podpira multicast
ali potem lahko tudi obenem downloadam (torrent)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fraising ()

Mene pa zanima naslednje:
da, samo v tem primeru se HD kanali lahko malo zatikajo, ker procesor več ne prebavi....

Kako pa to potem povežeš?
Mislim iz modema od Siola do routerja.
Ali ni en kabel(port na modemu) za podatke, drugi pa za TV?
Ali v tem primeru gresta oba kabla v router (npr. wrt54gl) in nato en kabel v HDX 1000?
Mislim iz modema od Siola do routerja.
Ali ni en kabel(port na modemu) za podatke, drugi pa za TV?
Ali v tem primeru gresta oba kabla v router (npr. wrt54gl) in nato en kabel v HDX 1000?

t-2 vdsl2
amino stb imam vezan na vdsl modem (lan4) internet pa gre kabel in lan1 v router
iz routerja pa imam potem eden kabel v pc in enega v hdx
lp
amino stb imam vezan na vdsl modem (lan4) internet pa gre kabel in lan1 v router
iz routerja pa imam potem eden kabel v pc in enega v hdx
lp

Torej je lahko data port na vdsl modemu uporaben tudi za gledanje IPTV?
Do zdaj sem mislim da to ni možno.
Do zdaj sem mislim da to ni možno.

Tzar ::
T2 IP TV dela na eGreatu M31C, preverjeno in odlično.
Sedaj lahko uživamo v HD programih, ne samo v Voom-u in Luxe-u :)
Je pa Egreat popolnoma enak Popocornu in skoraj 100€ cenejši od njega. Za to razliko si zadevaš notri kakšen 1TB disk in gasa.
Mimovrste ga ima za tam okrog 190€. Pa še zalogo so spet dobili.
Sedaj lahko uživamo v HD programih, ne samo v Voom-u in Luxe-u :)
Je pa Egreat popolnoma enak Popocornu in skoraj 100€ cenejši od njega. Za to razliko si zadevaš notri kakšen 1TB disk in gasa.
Mimovrste ga ima za tam okrog 190€. Pa še zalogo so spet dobili.
Življenje je lepo!

skiro, ja laufa mi preko internet povezave, torej hdx imam priklopljen na wrt54gl, wrt54gl pa v lan1 vdsl2 modem
če pa to za vdsl ne gre pa ne vem, jaz imam vdsl2
verjetno pa ti avtomatsko dajo vdsl2 modem če naročiš višji paket in ga vdsl1 ne prebavi, morda že imaš vdsl2 modem
lp
če pa to za vdsl ne gre pa ne vem, jaz imam vdsl2
verjetno pa ti avtomatsko dajo vdsl2 modem če naročiš višji paket in ga vdsl1 ne prebavi, morda že imaš vdsl2 modem
lp

imam pa še eno opažanje glede kvalitete t-2 preko hdx
sicer še nisem dosti gledal ampak se mi zdi da slika ni ostra oz se spreminja iz ostre v mehko itd...
lp
sicer še nisem dosti gledal ampak se mi zdi da slika ni ostra oz se spreminja iz ostre v mehko itd...
lp

Evo verjeten način za gledanje IPTV na Popcornu 110 brez PC-ja ali routerja
Naložiš NMT Community Software Installer 1.6.3 na PC http://www.nmtinstaller.com/
Potem poiščeš v Applications Udpxy_1.0_Chipmunk-8, ga inštaliraš na Popcorn 110 in se držiš navodil na desni
(A small-footprint UNIX/Linux daemon to relay multicast UDP traffic to client's TCP (HTTP) connection.)
Meni je sicer uspelo pognati, vendar mi napiše Could not play.
Če se kdo od vas bolje spozna, naj poiskusi. Nekaj je o tem napisano tudi tu http://www.networkedmediatank.com/showt...
Jaz sem vse skupaj sprobal na HDX1000... pred tem sem tudi naložil novi firmware, ki je pred kratkim izšel... naložil udpxy... pripravil vse potrebne html kode... router imam vezan na t-2 vdsl2 modem... imam firmware DD-WRT na Linksysovem WRT54GL... onemogočen multicast filter v internet firewall... vse kar je bilo napisano že na različnih postih... potem pa ko poženem na HDXu, mi začne nalagati... pa napiše najprej Could not play.... potem počaka nekaj časa... (kot da bi šel skozi vse kanale, ki sem jih dal v playlisto.jsp)...pa za vsakega napiše Could not play...
Kaj bi še moral narediti, da bi stvar začela delati... nimam več pojma? Ima kdo tudi DD-WRT firmware na routerju ali imate druge alternative (Tommato,...)? Zanima me, če ima kdo DD-WRT in mu dela...?!
Hvala za pomoč. LP, Pekl

Z1g1smund ::
Tudi meni po navodilih dela čisto brez problema, dokler imam povezan HDX in switch od T-2 direktno. Ko pa želim povezati preko routerja mi izpiše "could not play". Imam Lynksisov router WRT 54GC in pod firewal imam edino stvar, kjer je omenjen multicast: "filtest multicast" enabled/disabled. Ne glede na to kaj izberem mi še vedno javlja isto napako. Moram nastaviti še kej drugega?
Lp
Lp

jan01 ::
@Z1g1smund
Tvoj wrt54gC najbrž ne podpira multicasta(še wrt54gL ga ne, če ne daš tomato, dd-wrt... V glavnem pusti tako ta ti dela oz kupi drug router
Tvoj wrt54gC najbrž ne podpira multicasta(še wrt54gL ga ne, če ne daš tomato, dd-wrt... V glavnem pusti tako ta ti dela oz kupi drug router

Tako je sedaj... končno uredil, da mi T-2 prek HDX1000 dela... namestil sem najnovejši DD-WRT firmware na router pa je...
Če bo koga še zanimala moja konfiguracija:
router Linksys WRT54GL (z firmware DD-WRT v24.SP1)
T-2 vdsl2 modem
HDX-1000 (z najnovejšim firmware-om in apps)
vse skupaj sem povezal po postopku, kot je že bilo v prejšnjih post-ih napisano (torej na HDX sem še namestil udpxy aplikacijo)
uporabil html kodo z vpisanimi "potmi" do kanalov
IN DELUJE !!!!!!!!!
LP, Pekl
Če bo koga še zanimala moja konfiguracija:
router Linksys WRT54GL (z firmware DD-WRT v24.SP1)
T-2 vdsl2 modem
HDX-1000 (z najnovejšim firmware-om in apps)
vse skupaj sem povezal po postopku, kot je že bilo v prejšnjih post-ih napisano (torej na HDX sem še namestil udpxy aplikacijo)
uporabil html kodo z vpisanimi "potmi" do kanalov
IN DELUJE !!!!!!!!!
LP, Pekl

Gregor: še eno vprašanje zate... (lahko je tudi še za koga, ki ima HDX 1000 in je nameščal novi firmware)
Kaj imaš tudi ti kakšne probleme s predvajanjem določenih *.MKVjev zdaj po namestitvi novega HDX1000 firmware-a?
Meni kar določenih noče zagnati... ko pritisnem play, se trenutno pojavi črn ekran, kot da bi moralo začeti, potem pa kar brez nič se ponovno pojavi ekran s seznamom datotek... brez da bi kaj javilo, da noče predvajati?
Kako misliš, da bi bilo za rešit za problem? Kako bi moral remuxat te MKVje, da bi delalo? Imaš podobne težave?
Hvala.
LP, Pekl
ps.: zadeva je rešena... zgleda, de je bilo samo potrebno restartat HDX.... po celovečernem predvajanju T-2 preko HDXa... se verjetno spomin od HDXa precej napolni...potem pa določenih (zahtevnejših) mkvjev ni hotelo predvajati... rešeno.. super!
Kaj imaš tudi ti kakšne probleme s predvajanjem določenih *.MKVjev zdaj po namestitvi novega HDX1000 firmware-a?
Meni kar določenih noče zagnati... ko pritisnem play, se trenutno pojavi črn ekran, kot da bi moralo začeti, potem pa kar brez nič se ponovno pojavi ekran s seznamom datotek... brez da bi kaj javilo, da noče predvajati?
Kako misliš, da bi bilo za rešit za problem? Kako bi moral remuxat te MKVje, da bi delalo? Imaš podobne težave?
Hvala.
LP, Pekl
ps.: zadeva je rešena... zgleda, de je bilo samo potrebno restartat HDX.... po celovečernem predvajanju T-2 preko HDXa... se verjetno spomin od HDXa precej napolni...potem pa določenih (zahtevnejših) mkvjev ni hotelo predvajati... rešeno.. super!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pekl ()

kanali.html
<html><body> <a href="playlist.jsp" vod="playlist">T-2</a> </body></html>
playlist.jsp
<html><body> HBO|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.151:5000| HBO Comedy|0|0|http://localhost:81/udp/239.1.1.154:5000| </body></html>
Primer.. naprej pa tk znate dodajat =)
tenkz!
Še nekaj me zanima... kaj po zgoraj opisanem postopku zadeva na NMTju za preklapljanje kanalov slučajno deluje tako, da med gledanjem enega kanala lahko na daljincu zamenjaš na drugi z gumbom za naprej in nazaj, ali ne?
Hvala.
LP, Pekl

pekl,
ja ta koda deluje tako da preklapljaš iz enega na drug program z tipko gor dol
v levem kotu pa se ti napiše 1/5 , 2/5 ...... 5/5 in potem izgine
lp
ja ta koda deluje tako da preklapljaš iz enega na drug program z tipko gor dol
v levem kotu pa se ti napiše 1/5 , 2/5 ...... 5/5 in potem izgine
lp

Zanimivo, ker meni ta postopek na HDXu ne dela... lahko samo s seznamom v htmlju izbiram posamezen kanal... a tebi na HDXu dela ta varianta s playlisto...
a je potrebno še kaj drugega napisati v te dve datoteki...?
LP
a je potrebno še kaj drugega napisati v te dve datoteki...?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 45719 (24325) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60181 (46112) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9418 (6678) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 53448 (45832) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16101 (8033) | LuGi |