» »

Zelo dolgo loadanje v winse

Zelo dolgo loadanje v winse

ZeRo_X ::

Dan!
Mam vlki problem, in sicer se je pojavil danes. Kar naenkrat mi je ugasnilo računalnik kot da bi zmanjkalo elektrike (to je bilo 3tjič ta mesec).
Ko sem ga ponolno zagnau, je prišlo do tam ko vpišeš geslo, nato se je spet ugasnil, ko sem ga ponovno prižgal, se je hladilnik na procesorju začel vrtet nenormalno hitro kot prve 2 sekunde ob vsakem vklopu, le da je to trajalo 5 sekund, potem sem ga zaradi slabega občutka ugasnil.
Odpr sem stranico, in v notranjosti je bila kr velika vročina. Ko se je malo zlufto, sem ga spet zagnau, in ko je prišlo vse normalno do namizja, so se naenkrat odstranile vse ikone, in se začele ena za drugo v razmaku 10sec. nalagat... to je trajalo potem ene 6-7minut da se je sistem naložo, pol pa sem kak hitro je šlo odpr everest (za merjenje temparatur) in mi je kazalo nenormalno visoke temparature proca (core1 in 2=90° plata=100°) potem pa so temparature core1 in 2 v dveh sekundah padle na normalnik 18°
Čez čas sem spet restartal računalnik, sem mislo da bo bolše, ampak se je spet nalagalo vse skup 5minut...
ne vem kaj bi lahko blo narobe.
Drugač pa potem ko se naloži dela pa vse normalno in kot je treba... torej je problem samo v 5minutnem nalaganju winsou in v tistih treh sekundah nenormalnih temparatur... bojim se da mi ne bi kaj skurlo, trenutno mam odprto stranico zaradi zračenja...
Računalnik je star dobra 2 mesca, ga naj peljem na servis?


komponente pa so naslednje:
Dual core AMD athlon 64 X2 4800+ 2500mHz
Sapphire ATI Radeon HD3870 512mb ddr4
Motherboard Gygabite technology model: M52S-S3P
2gb ddr2 ram
LC power 550W

mam pa še eno vprašanje.
V catalyst control center, mi kaže temparaturo grafične kartice konstantno od 80-83° nisem še zasledil večje oz manjše temparature (vsaj da bi tako kazalo), med tem ko v everestu sploh ne zazna GPU... oz ni nikjer temparature za GPU

Hvala v naprej za vse odgovore :)
Lp!
  • spremenilo: ZeRo_X ()

ZeRo_X ::

Evo... danes ko sem zagnau rač. spet enako =/
s tem da sem, ko se je naloadalo in začelo delovat vse normalno, zaslediu da mi ene 3-4minute uporaba CPUja zraste na 50%, ampak sistem čisto miruje, nič ne klikam, nobenega programa odprtega, ... pol pa naenkrat neha8-O
evo vam ss:
Lp!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ZeRo_X ()

ANGEL_B ::

Po prvem postu sodec se ti pregreva procesor. To da se racunalnik resetira je znacilno za pregrevanje. Sploh pa ce potem znova zalaufas oz. se zalaufa bo spet dostihitreje prisel do previsoke temperature kot pa naprimer ce si ga mel cez noc ugasnjenega in ga komaj takrat prizges.

Kak se hlajenja lotit je tak napisano v par clankih na forumu. Drugace pa glede na to da je racunalnik se v garanciji bi na tvojem mestu jaz to izkoristil, preden bi si sam delal kake stroske...

Znal pa bi bit problem tudi kak virus ki ti fejst obremeni procesor in ga posledicno ful segreje. Samo ce mas antivirus najverjetneje to odpade.

ST-777 ::

Na testu grafične Sapphire ATI Radeon HD3870 so zapisali: "The HD 3870 stayed at around 60-70° throughout most of the testing".

Če ima tvoja HD3870 konstantno od 80-83°, je to veliko. Morda se ti pregreva procesor grafične, kar lahko tudi vpliva na stabilnost sistema.

iskra ::

Moje mnenje: tudi če bi imel virus ali karkoli, ne bi smelo priti do pregrevanja procesorja pri konstantni polni obremenitvi. Očitno je hladilnik slabo nameščen ali termalna pasta slabo nanešena na procesor. V vsakem primeru mislim, da je težava v hlajenju procesorja ali grafične kartice.

Če imaš sistem zapečaten z garancijsko nalepko, ga lepo pelji na servis.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

ZeRo_X ::

Hmm... kakor hitro sem omeno konstantno temparaturo grafične ki je tako kazala cela 2 mesca 80°, se je sedaj normalizirala. oz. kaže v winsih od 45-55°, med igrami pa do 80. Tako da ta napaka je do neke mere odpravljena.
Za tadrugo pa sem probal še zdaj v msconfigu startup programe zmanjšat, in sem izklopo par stvari, nisem pa prepričan katere naj izklopim tukaj in kaj določeni pomenijo zato bi prosil za manjšo pomoč.


Če mi lahko pove kdo katere programe od teh še lahko pustim da se ne zaženejo ob startupu.
Lp!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GTX 470 pregrevanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
201576 (1161) MAFIA
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
87559257 (23495) Galaxy
»

Pregrevanje ali premajhna voltaza

Oddelek: Pomoč in nasveti
171090 (848) Uporabnik2
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
866638 (4690) Vuli
»

ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
43527282 (17221) smarty

Več podobnih tem