» »

AIR bo le zaživel

AIR bo le zaživel

««
9 / 22
»»

bvcxy ::

Kodirani so samo HBO, HBO Comedy in programi za odrasle.
Ostale programe pa se da spremljat s TV-jem, ki ima vgrajen DVB-T MPEG2 sprejemnik, tako da v tem primeru zunanji sprejemnik ni potreben!

Mati ::

Ne vem, meni je sprejemnik čist cool. A ve kdo, če se da te sprejemnike kje kupiti, da potem ni potrebno dodatne naročnine plačevat, če bi imel rad priklop na več TV-jev.
A je to sploh možno, glede na to, da kodiranje naj ne bi bilo Conax? Kakšno pa je kodiranje?

PaJo ::

Evo sem le uspel priklopit dodaten dvbt sprejemnik. Sem dal iskat po celotnem dvbt spektru in našel vse kanale, še celo nekaj novih glede na osnovno shemo. Delujejo pa resnično vsi odklenjeni kanali, še celo NG HD, razen DSF in ostalih zaklenjenih kanalov, kjer je črna slika. Stvar po mojem deluje na vsakem dvbt sprejemniku, seveda če imaš naročen tv sprejem in kabel speljan iz ario sprejemne glave. Če bodo še ostale kanale kodirali bo verjetno stvar drugačna, do takrat pa imam lahko lepo 1 sprejemnik za vse potrebnem in nepotrebne kanale (dvbt, ario in satelitska). Pa še interno ima moj IPBox vgrajen disk ter mrežo, tako da se lahko spravim še igrat z IP stremanjem v mrežo in lahko oddaje po želji posnamem na disk :)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

alexz ::

ario in satelitsko loviš preko enega satelitskega krožnika?

icek ::

Če je to samo programsko rešeno, potem se ziher da kako rešit :)

Probaj :)

Ne vem, meni je sprejemnik čist cool. A ve kdo, če se da te sprejemnike kje kupiti, da potem ni potrebno dodatne naročnine plačevat, če bi imel rad priklop na več TV-jev.
A je to sploh možno, glede na to, da kodiranje naj ne bi bilo Conax? Kakšno pa je kodiranje?

Točno takšnega ne boš dobil niker. Kodiranje je razvilo podtjeje Globtel.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Ne, preko enega sprejemnika, ki ima dva tunerja, enega dvbt (ario, digitalna zemeljska) in enega dvbs za satelit.
Imam tole zadevo IPBox 9000HD

alexz ::

torej imaš dva krožnika?

a bi se sploh dalo tko naret da bi ario in satelitsko imel na enem krožniku? in da bi samo en sprejemnik uporabljal za vse?

Imam dva krožnika, itak na moji lokaciji ni možnosti da bi lahko stvar imel preko 1 krožnika, ker imam oddajnik na Pohorje v smeri sever, satelit pa je v smeri jug.
Pa drugače je naklon krožnika do oddajnika in sateliti čisto drug, ker v enem primeru stvar usmerjena proti oddajniku na hribu, v drugem pa proti satelitu v vesolje, tako da ni govora da to spraviš na eno anteno, pa tudi ne vidim smisla da bi. Glede frekvenčnega spektra se stvar verjetno ne prekriva, tako da stvar bi lahko napeljal preko istega kabla, ampak bi moral stvar potem frekvenčno ločit pred sprejemnikom.

raners ::

Ima kdo naročeno tudi telefonijo? Zanima me namreč, kakšen telefon kupiti (ker smo preklopili na TRIO). Ali mora biti IP ali kar navaden? Sedaj imamo ISDN telefone, kateri baje ne delajo.

Katere telefone torej uporabljate (da vam izpiše tudi številko klicočega)?

Imam jaz telefon, trenutno ga ne uporabljam, ampak priklopiš ga direkt na modem, uporabiš pa navaden analogni telefon. Deluje pa prikaz številke na vseh telefonih, ki to podpirajo, torej razni Panasonici, Siemnsi in podobno. Žal si z ISND aparatom ne moreš nič pomagat, edino če si kupiš drag vmesnik med ISDN in analog telefonijo.
Soseda pa je ugotovila da preko te ario telefonije ne deluje dobro pošiljanje fax-ov, tako da je žal moral obdržati Telekom telefonijo:(

kraner je nekaj postov nazaj napisal, da mu fax deluje dobro. Mogoče naj soseda malo pogleda nastavitve/inštalacijo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

gznide ::

Ali bi mi lahko kdo napisal optimalne sprejemne in oddajne vrednosti, ki jih prikazuje modem Thomson THG 540 oziroma kaj menite o naslednjih?

RF Parameters
Downstream
Frequency Power 9 dBmV
Signal to Noise Ratio 34 dB Modulation QAM64
Upstream
Frequency Power 40 dBmV
Upstream Data Rate 5120 Ksym/sec Modulation QPSK

Christian ::

Oj! Sem vaš nov uporabnik! Že skoraj dva meseca uporabljam ario trio prek Pohorja. Sem zadovoljen z zadevo,le da so še potrebni popravki. Od začetka so bili problemi pri sprejemu tv signala pa čeprav bi pohorje lahko skoraj z roko prijel. :) Ampak kriva je bila glava na krožniku. Ok,to se je uredilo. Internet deluje brezhibno (2MB) ,telefonija tudi bp. Imam pa še eno težavo katere mi na ario ne znajo pomagat ali pa imam občutek da mi ne verjamejo. Problem je z podnapisi. Nekateri programi mi občasno (večina) ne delujejo čeprav jih vklopim. Včasih npr na TV1000 delajo ,potem malce preklopim in grem nazaj na TV1000 pa jih ni pa se lahko samo j... !!!:( HBO so vedno podnapisi, na HBO Comedy pa redkokdaj. Nevem kaj še naj poskusim . Naj povem da imam dva dvb-t in oba mi delata isto. Včasih en ima podnapise ,drug pa ne...pa lahko vklapljaš in izklapljaš pa ne gre. Verjetno me imajo pri ariu že p.k. ker jih sem že večkrat klical zaradi tega.
Žal bolj obvladam nemščino tako da nujno pogrešam podnapise. A pozna kdo iste probleme?
Lep pozdrav!

Thunder wave ::

Christian jaz sem imel z podnapisi enake probleme. Ko ti jih neha prikazovat ga resetiraš z velikim power gumbom potem pa spet dela (no vsaj nekaj časa potem pa ga je treba spet resetirat).

Saj sem tudi to že poskušal,ampak ne uspe najboljše. Ko stb na novo naložiš morda gre en čas. ampak to ni to kaj si uporabniki želimo. Za Hbo je potrebno plačat 8 € od tega comedy skoraj nikoli ne delajo podnapisi.
Le v čem je to problem???

Glede fax*ov je probala vse možnosti, bilo pa zelo čudno, fax v omrežje 03 je šel skozi, v 02 pa ne. V glavnem, ker rabi to za biznis, je rekla da ostane na Telekomu, celo se odločila da ne bo uporabljala interneta, ker ne dela ok, ne vem kaj zezalo ampak se je pač odločila da vzamem samo TV, ker pač kabelske pri nas ni in jim to dela super.
Drugače pa vidim da pri Ario-ju nekaj prestavljajo zadnje čase, namreč ponoči so mi menjali ip, sem mislil da ta ostane fixen za zmeraj in dokler nisem routerja prestavil na DHCP mi internet ni želel delovat, sedaj pač imam nov ip, malo čudno ampak verjetno se lovijo še sami. Upam da slednji ostane za skozi, ker drugače bo resno treba zaprosit za uradni fixni ip.

Zanima me če ima zdaj kdo kakšne probleme z internetom? Ker meni 15 minut ni delalo in ne vem ali Ario kaj dela ali pa je kaj drugega?

bvcxy ::

Tudi letos se AIR predstavlja na Cebitu:
http://www.air-tv.net/air_cebit_2009-s50

Mislim ,da je bila napaka pri Ario, ker meni tudi nekaj internet jezil. Tudi hitrost je bila manjša!

Kaj vas danes kaj zajebava tv signal?

Zgodovina sprememb…

xdejvid ::

slišal sem, da bi naj oddajnik postavili v Policah, nekje v pol leta, to je v bližini Gornje Radgone! a bo ta oddajnik namenjen predvsem sprejemu v Gornji Radgoni, ali tudi večjemu delu Prlekije?

bon321 ::

Evo sem le uspel priklopit dodaten dvbt sprejemnik. Sem dal iskat po celotnem dvbt spektru in našel vse kanale, še celo nekaj novih glede na osnovno shemo. Delujejo pa resnično vsi odklenjeni kanali, še celo NG HD, razen DSF in ostalih zaklenjenih kanalov, kjer je črna slika. Stvar po mojem deluje na vsakem dvbt sprejemniku, seveda če imaš naročen tv sprejem in kabel speljan iz ario sprejemne glave. Če bodo še ostale kanale kodirali bo verjetno stvar drugačna, do takrat pa imam lahko lepo 1 sprejemnik za vse potrebnem in nepotrebne kanale (dvbt, ario in satelitska). Pa še interno ima moj IPBox vgrajen disk ter mrežo, tako da se lahko spravim še igrat z IP stremanjem v mrežo in lahko oddaje po želji posnamem na disk :)

1. vprašanje: na katerih kanalih ti je ipbox skeniral/poiskal ario kanale?? slo dvb-t mux na Pohorju je na 66 kanalu, pol ti tega tudi "hkrati" najde ali ne - in to vse preko "ario krožnika"?

2. vpr.: kakšno opremo si dobil pri ariu zraven?

lp

OmegaM ::

Tudi mene zanima glede prlekije kako bo s pokritostjo.

Namreč cca. 8 - 10 km ali več oddaljene vasi od Ormoža nimajo možnosti glede ADSL-a.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

ssimon ::

Glede na nekaj postov višje sem malo povprašal na Ario glede razdalje in napisal:

Pozdrav,

Želel bi uporabljati vaše stroitve, vendar imam nekaj vprašanj:
od Pohorja se oddaljen cca 42km zračne razdalje, (naselje Vaneča, blizu Puconcev pri M. Soboti).
Na Forumu sem zasledil, da bi na takšni razdalji bil tudi možen sprejem, ampak z večjo parabolo, le da lahko prihaja pogosteje do motenj.
Torej ali je možno da stvar pri meni deluje? Drugače imam čisto vidno linijo brez ovir.
Ali je možno pred vezavo opremo in storitev preizkusiti, da se vidi, če deluje stabilno?

Kar hitro dobim tale odgovor:

Pozdravljeni!

Nažalost zadeva pri Vas še ne deluje, saj ste zunaj našega dometa. V prihodnje načrtujemo nov oddajnik v Policah, takrat bi zadeva pri Vas skoraj mogla delovati, če imate seveda lepo vidno polje do tam.

Kolikor ste še vedno interesent za našo storitev, nam pošljite svoje podatke, naslov.... da Vas vnesemo v bazo podatkov in Vas obvestimo, ko bo zadeva delovala.

Lep pozdrav,
Ario d.o.o.

No ja, odpišem jim nazaj, pa potem nobenega odgovora več:

Pozdrav,

hvala za odgovor, zanimivo pa je, da če na vaši strani preverim možnost prikopa nekaj vasi vstran, konkretno občina Puconci, Bodonci 10, Bodonci - se izpiše ustrezen signal, zračna razdalja do Maribora pa je skoraj 40 km.

Torej "strokovnjaki" kaj mislite naj seploh poskušam naročiti ali ne?

Senitel ::

Kaj naročiti? Saj so ti povedal! Trenutno te ne morejo priklopit in torej tudi naročiti ne moreš. Te bodo pa obvestili, ko bodo postavili nov oddajnik.

ssimon ::

Halo?!?
Pri 39 km imajo ustrezen signal (niti ne pogojen, kot včasih izpiše pri poizvedbi) pri 42 km pa kao več ni možno??

Ja kot zgleda so tisti v Bodoncih ravno na meji dometa, vendar je še domet ravno prav močen da še deluje brez problemov. Zdaj če je meja pri 40km, je pač 40km in dalje pač ne bo šlo. Pa četudi je "samo" 3 kilometre.

Borca ::

Zdravo

Tudi jaz uporabljam AIR preko Boča. Zadeva delulje - le tu in tam so problemi s podnapisi - ampak kdo bi se sekrial - te pač poslušaš in treniraš angleščino..... hehe
Imam pa eno vprašanje - ali je možno gledat AIR tv preko PC-ja tako kot recimo T2 ali pa AMIS - ko v VLC vpišeš IP naslov in port pa vidiš določen program. Če ja bi potem potreboval IP adrese programov - jij ima kdo - se priporočam

Boris

Ario ni IPTV, zato rabiš dvbt kartico da lahko gledaš njihov program in seveda antenski kabel do te tv kartice.

mausek ::

Zdravo,

Načeloma je možno tudi okrog 40km, ampak iz varnostnih razlogov zaradi motenj v signalu nad 30km, ne montiramo. Tudi če na spletni strani www.ario.net piše, da je signal ustrezen in ste oddaljeni več kot 30 - 32 km montaža ne bo možna.

Lep pozdrav!

Glede na nekaj postov višje sem malo povprašal na Ario glede razdalje in napisal:

Pozdrav,

Želel bi uporabljati vaše stroitve, vendar imam nekaj vprašanj:
od Pohorja se oddaljen cca 42km zračne razdalje, (naselje Vaneča, blizu Puconcev pri M. Soboti).
Na Forumu sem zasledil, da bi na takšni razdalji bil tudi možen sprejem, ampak z večjo parabolo, le da lahko prihaja pogosteje do motenj.
Torej ali je možno da stvar pri meni deluje? Drugače imam čisto vidno linijo brez ovir.
Ali je možno pred vezavo opremo in storitev preizkusiti, da se vidi, če deluje stabilno?

Kar hitro dobim tale odgovor:

Pozdravljeni!

Nažalost zadeva pri Vas še ne deluje, saj ste zunaj našega dometa. V prihodnje načrtujemo nov oddajnik v Policah, takrat bi zadeva pri Vas skoraj mogla delovati, če imate seveda lepo vidno polje do tam.

Kolikor ste še vedno interesent za našo storitev, nam pošljite svoje podatke, naslov.... da Vas vnesemo v bazo podatkov in Vas obvestimo, ko bo zadeva delovala.

Lep pozdrav,
Ario d.o.o.

No ja, odpišem jim nazaj, pa potem nobenega odgovora več:

Pozdrav,

hvala za odgovor, zanimivo pa je, da če na vaši strani preverim možnost prikopa nekaj vasi vstran, konkretno občina Puconci, Bodonci 10, Bodonci - se izpiše ustrezen signal, zračna razdalja do Maribora pa je skoraj 40 km.

Torej "strokovnjaki" kaj mislite naj seploh poskušam naročiti ali ne?

Veron ::

Škoda, ko Telemach za AIR ne uporablja tudi DVB-T, ker bi blo super, nebi rabil setupboxa

Za DVB-C so se odločili, ker imajo že dosti strank na Lastovki (Krvavec) in ker imajo cel headend v DVB-C.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Veron ::

Vrjamem, sam mamo doma glih 2x lcdtv, ki imata pa na žalost, DVB-T ugrajen, in bi blo luštno brez setupboxa :)

vest ::

Lep pozdrav vsem !

Uporabljam Lastovko s Krvavca, pa me zanima če se predvideva kakšna posodobitev tudi na oddajniku Krvavec (trojčka mislim :)?!). Ko sem to vprašal na UPC, so dejali da zaenkrat samo Krim. Zdaj pa ne vem kaj bi naj to pomenilo "zaenkrat".

Mogoče "icek", kaj več ve ?

hvala

Verjetno bo več od mene vedel V-i-p. Koliko je meni znano je v planu, samo ne vem kdaj.
Rider of Theli
www.air-tv.net

subert99 ::

A je že kdo probal direkt priklopit anteno na TV, ki ima DVB-T?
A deluje brez sprejemnika?

Pa ne Lastovko. Ampak ario iz Boča!

Dokler programi niso kodirani in dokler je zagotovljeno napajanje za transceiver, gre.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Kolikor sem testiral deluje komot na bilo kateri dvbt sprejemnik, ali je to tv, dodatni sprejemnik ali usb kartica za pc, povsod deluje, seveda kakor je icek rekel, dokler ima glava napajanje, to je edini pogoj in seveda, delujejo le nekodirani kanali. Deluje celo na starih dvbt sprejemnikih, ki ne podpirajo mpeg4, ker ario oddaja v mpeg2, razen za NG HD rabiš mpeg4.

Jaz bi imel priklopljen na TV ki ima mpeg4. A imajo program NG v HD?

Pred kakšnimi 10 dnevi sem naročil samo TV SOLO za dva TV-ja. Pol imam pa namen enega direkt prklopit drugega pa preko njihovega sprejemnika.
A se bo na takšen način napajal transceiver? Al bom mogu to sam poskrbet? In če kako?

Hvala!

ND je v HD mpeg4 ja, torej bi ti na novem tv-ju moral delat
Glava se napaja iz enega od recivejrev ali pa preko posebnega vmesnika, za katerega se moraš zmenit z monterjem. Tako da v tvojem primeru bi stvar morala delovat brez problemov.

Super!
Hvala ti Pajo za odgovor!

beta1 ::

Če jaz zdaj to prav razumem, naročiš TV in dobiš 1 vmesnik. Potem ni nujno, da moraš najet dodatni STB za TV, če hočeš imet več televizij. Lahko kupiš svoj STB DBV-T mpeg4 ali TV ki to že podpira. Torej lahko z Y razdelilci ta signal razdeliš na več TVjev. Ni to tak kot pri T-2 in Siolu, da ti morajo oni naštelat koliko streamov lahko gledaš? Koliko TVjev pa lahko imaš največ?

MPEG-4 je potreben samo za National geographic HD. Vse ostalo je MPEG-2. Koliko prejemnikov pa lahko imaš pa je odvisno od signala pri tebi. Z vsakim deljenjem na pol izgubiš nekaj čez 3 dB.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Trenutno še nimam Arie. V tem letu se mislim preselit v novo hišo, ki pa je na lepi lokaciji, ampak ni navoljo nobenega interneta kot Aria in GSM-UMTS. Kolk sem gledal preko TIS karte sem po zračni liniji oddaljen 14-15 km od Boča (Stolp). Moj kolega, ki sem gledal je pa oddaljen 13-14km od Boča (Stolp). Imel je pa jakost 77%, kvaliteto 99%. Naročeno ima 2Mbita + Tel + 3x TV. Zasebe pa mislim vzet 4Mbite + 1xTV + Svoj DBV-T sprejemnik.

S tem, da na svojem DVB-T sprejemniku ne boš moral gledat kodiranih programov. Lahko se tudi zgodi, da bodo vsi kodirani. Zaenkrat še niso.
Rider of Theli
www.air-tv.net

raners ::

Saj nebi bilo napačno, če bi kodirali kanale, vendar naj poskrbijo za kartice, ki jih bomo lahko vtaknili v TV, ki bodo odkodirali kanale.

Lahko spremlajo TV DVB-t program tudi tisti, ki niso na Ariji? Če nemorejo, potem je brezveze kodirat.

e-marko ::

Kodirali bi zato, da ne bi mogel gledati več kot na enem tv-ju programa in bi bil primoran kupiti njihov dodaten sprejemnik/kartico. Je tako? Ker drugega razloga ne vidim.

LP
...somebody, somewhere...

Pa da ne bi gledala cela ulica.
Rider of Theli
www.air-tv.net

No naj pripomnim, da tisti ki živijo v ulici imajo tako ali tako kabelsko ali pa nekaj takega. Pri nas pa to ni možno da bi cela ulica gledala, prvo kot prvo ker živimo v malo bolj hribovitem delu, kjer ulic sploh ni in drugo kot drugo hiše so minimalno okrog 100 metrov narazen. Tako da koaksialc odpade.

Zgodovina sprememb…

««
9 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ario ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5415751 (3458) markasaso12
»

Izkop novega telefonskega priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
329041 (8050) Topix
»

uTorrent problem na ARIO (počasen prenos)

52292 (1887) 34054
»

Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )

16931293 (19913) Marko86
»

ARIO TV in Sony TV?

Oddelek: Zvok in slika
71793 (1542) PaJo

Več podobnih tem