» »

AIR bo le zaživel

AIR bo le zaživel

««
8 / 22
»»

V-i-p ::

Februarja bo, je že vse pripravljeno, prav tako testne stranke že veselo testirajo internet.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vanadium ::

Super to sam še čakam da vidim če bo tudi pri meni signal sam glede na tisto sliko ki sem jo prilepil sem zgleda odpadel :|. Bom poklical zaforo pa naročil pa da vidimo če bojo našli signal. če bo delalo plačam montažo in vse če neu pa jbat ga :D Aja pa najboljš da odpremo posebi temo npr lastovka - Krim da nebomo tu offtopic

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

gznide ::

Ali morda kdo ve, kateri STB-ji (proizvajalec, tip) se uporabljajo za spremljanje televizije pri ARIO?

icek ::

Imajo svoje.
Rider of Theli
www.air-tv.net

gznide ::

Vem, da imajo svoje, ampak zanima me proizvajalec in tip aparata.

Air DVBT1001
Rider of Theli
www.air-tv.net

PaJo ::

Je pa ta naprava DVB-T sprejemnik, pa me je že imelo da bi probal mojega IPBox-a z dvbt tunerjem, če bi kaj našel, ampak verjetno ne bo uspeha, glede na to da bi stvar naj bila kodirana, mogoče 1x preizkusim in poročam :)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Oproda ::

Kaj je zdaj res s tem oddajnikom na Boču? Telefonistke mi govorijo da bo v kratkem in to že od septembra lani!!!!

bvcxy ::

Trenutno močno sneži na območju Maribora. Zanima me, če je kdo opazil kakšne motnje pri delovanju interneta ali televizije?

Thunder wave ::

Motenj ni in jih v vseh 6 mesecih odkar uporabljam Air ni bilo.

Veron ::

Kakšni pa so pingi? recimo do siol.net? in tujina ebay.de?

Kukius ::

Ping iz Ario, bazna Pohorje,

ebay-a ne gre pingat :)

PING www.amis.net (212.18.32.18): 56 data bytes
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=0 ttl=59 time=8.871 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=1 ttl=59 time=8.448 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=2 ttl=59 time=9.816 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=3 ttl=59 time=8.551 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=4 ttl=59 time=16.778 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=5 ttl=59 time=12.305 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=6 ttl=59 time=10.175 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=7 ttl=59 time=10.234 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=8 ttl=59 time=8.749 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=9 ttl=59 time=9.603 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=10 ttl=59 time=10.446 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=11 ttl=59 time=9.126 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=12 ttl=59 time=8.639 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=13 ttl=59 time=8.912 ms
64 bytes from 212.18.32.18: icmp_seq=14 ttl=59 time=9.008 ms
^C
--- www.amis.net ping statistics ---
15 packets transmitted, 15 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 8.448/9.977/16.778/2.063 ms

PING www.siol.net (89.143.249.33): 56 data bytes
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=0 ttl=119 time=13.207 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=1 ttl=119 time=11.943 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=2 ttl=119 time=19.985 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=3 ttl=119 time=13.180 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=4 ttl=119 time=12.137 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=5 ttl=119 time=25.377 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=6 ttl=119 time=12.309 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=7 ttl=119 time=11.371 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=8 ttl=119 time=13.577 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=9 ttl=119 time=16.106 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=10 ttl=119 time=16.419 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=11 ttl=119 time=12.956 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=12 ttl=119 time=10.304 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=13 ttl=119 time=14.092 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=14 ttl=119 time=13.646 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=15 ttl=119 time=12.733 ms
64 bytes from 89.143.249.33: icmp_seq=16 ttl=119 time=12.807 ms
^C
--- www.siol.net ping statistics ---
17 packets transmitted, 17 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 10.304/14.244/25.377/3.526 ms

alexz ::

a imate kaj v načrtu razširit tv shemo v kratkem? lastovka, vsaj preko krima, ima trenutno dosti boljšo tv ponudbo. in če imajo oni lahko tolk kanalov ne vidim razloga zakaj tut vi nebi meli.

Ario ima dosti nižjo priključnino tudi

Še komu danes od 1h zjutraj ne dela internet na Ario-tu ?
Drugače pa bi bilo super videt malo posodobljeno tv shemo, na ta način bi lažje opravičili 4e mesečnega najema za dodaten tv sprejemnik.

Oproda ::

Kak dolgo ste kaj čakali od sklenitve pogodbe do montaže?

Jaz sem čakal slab teden.

Mertelj Pero ::

Zgleda kar fajn, čeprav je internet samo 1MBit hitrost. Ima pa TV vsaj Š1, Š2, Športklub in Športklub+. :)
Koliko sem preveril bi pri nas naj delalo, ampak škoda da ni nekega bonusa zastojn klicov iz stacionarne št. tako kot pri Amis-u.

Bomo videli, kako se bo kaj to razvijalo.....

Zgodovina sprememb…

Včeraj je potekala tiskovna konferenca na to temo. Izsledke si lahko ogledate tukaj.
Rider of Theli
www.air-tv.net

markk1 ::

jaz pa danes zasledil tale članek v Večeru

ssimon ::

Kako je kaj zdaj z večjo razdaljo, ali deluje bp na razdalji cca 45 km z večjo parabolo ali ne?
Ali ima kdo stabilno povezavo na takšni razdalji?

Tudi gre, vendar na večjih razdalijah je večja možnost izpadov in ni več jamstva za delovanje brez izpadov.
Rider of Theli
www.air-tv.net

na 13km pa "garantirano" dela brez izpadov? Da vem kaj pričakovat :)

13km more it brez problema...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

bvcxy ::

raners ::

Pozdravljeni...

Kaj je že kdo probal ta kabel, ki pride do STB, priključiti direktno v televizijo (ki podpira DVB-T in MPEG2)?
Kaj bi se zgodilo, če probam? Ker ta STB je en navaden digitalni sprejemnik... Ali se motim?

Če ne gre, ali obstaja kakšna kartica za televizijo (PCMCIA), ki bi omogočila, da nebi rabil dodatnega STB in dodatnega daljinca za gledanje televizije (kot imajo to pri enem kabelskem operaterju (UPC se mi zdi))?ž

Pa glede televizije me zanima še, ali je kvaliteta slike slabša, kot jo ponuja Lastovka TV?

Iz STB se napaja tudi transceiver. Možen je priklop direkt v TV s DVB-T tunerom, le za zunanjo napajanje je potrebno poskrbet. Delali pa bodo samo nekodirani programi.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Imamo 2 televiziji in dva STBja. Če je na enem priključen satelit, je to dovolj?

Kateri pa so kodirani programi, oz. se da kako naret, da bodo delali tudi nekodirani (kakšna PCMCIA kartica?)?

Če bi kabel priključil direktno na TV, ali bi potem lahko spreminjal vrstni red programov?

Aja, pa še nekaj...

Sedaj imam Siol trio in strešno digitalno anteno priključeno na LCD TV (z DVB-T in DVB-C (MPEG2 in MPEG4)). Kadar preko HDMI priključka gledam siol, je slika občutno slabša kot iz navadne antene (digitalni signal). Če bi Ario priključil direktno na TV, ali bi bila ta slika enaka tisti preko antene (npr. POP TV na Ario in POP TV na digitalnem signalu antene) ali jo tudi Ario prekodira?

Na digitalnem sprejemu anten se mi dopade tudi, da televizija samodejno prepozna velikost in resolucijo slike (kadar npr. POP TV oddaja dnevnik v formatu 16:9, reklame pa v 4:3, se mi slika na TV samodejno preklaplja in nimam razpacanih slik ipd.) Na siolu, kadar gledam dnevnik na POP TV, pa je slika vedno enaka. Če bi Ario priključil na TV, bi bilo isto kot na digitalnem signalu navadne antene (samodejni preklop formata slike)?

Osprey ::

Od tam, kjer bi imel televizijo, do oddajnika na Pohorju je po moje ca. 30-34 km. Ima kdo izkušnje, kako se obnese AIR na taki razdalji?

Sicer vmes ni kakih objektov, dreves... vrh Pohorja in oddajnik (z daljnogledom) lahko vidim brez problema.

e-marko ::

Poglej odgovor, ki ga je dobil ssimon malo višje.
...somebody, somewhere...

Imamo 2 televiziji in dva STBja. Če je na enem priključen satelit, je to dovolj?

Ne razumem, kaj te zanima.

Kateri pa so kodirani programi, oz. se da kako naret, da bodo delali tudi nekodirani (kakšna PCMCIA kartica?)?

Kodirani so HBO, HBO Comedy in programi za odrasle.

Če bi kabel priključil direktno na TV, ali bi potem lahko spreminjal vrstni red programov?

Da.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Sedaj imam Siol trio in strešno digitalno anteno priključeno na LCD TV (z DVB-T in DVB-C (MPEG2 in MPEG4)). Kadar preko HDMI priključka gledam siol, je slika občutno slabša kot iz navadne antene (digitalni signal). Če bi Ario priključil direktno na TV, ali bi bila ta slika enaka tisti preko antene (npr. POP TV na Ario in POP TV na digitalnem signalu antene) ali jo tudi Ario prekodira?

Transrating se izvaja. Mislim, da bi bila slika na Ario nekje vmes.

Na digitalnem sprejemu anten se mi dopade tudi, da televizija samodejno prepozna velikost in resolucijo slike (kadar npr. POP TV oddaja dnevnik v formatu 16:9, reklame pa v 4:3, se mi slika na TV samodejno preklaplja in nimam razpacanih slik ipd.) Na siolu, kadar gledam dnevnik na POP TV, pa je slika vedno enaka. Če bi Ario priključil na TV, bi bilo isto kot na digitalnem signalu navadne antene (samodejni preklop formata slike)?

Preklop se vrši z zaznavo informacije v signalu. Na Ariu je preklop tudi samodejen.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Raners pri meni se slika menjava iz 4:3 na 16:9 brez problema, ampak le ko oddajajo v 16:9 formatu. 16:9 filme še ponavadi vedno oddajo v 4:3 tako da se vidijo robovi in je njihov od (tv postaje) logo na črni podlagi, medtem pa se serije recimo kot Zdravnikova vest ali Razočarane gospodinje preklopijo v 16:9 format.

icek, kaj veš, telemach ma tudi sliko podobno ario ali vseeno na nivoju zemljske digitalne kabelske?

Iz STB se napaja tudi transceiver. Možen je priklop direkt v TV s DVB-T tunerom, le za zunanjo napajanje je potrebno poskrbet. Delali pa bodo samo nekodirani programi.

To sem mislil, da bo transceiver še vseeno priključen na en STB...

Zaj pa me zanima še nekaj... Koliko TV pa lahko imaš na eno naročnino? Kaj lahko imaš 3 TV in STB uporabljaš samo na enem TV? Ali to pomeni tudi samo eno naročnino?

Kako pa zrihtat kodirane kanale, če bi kabel priključil direktno v TV? Predvsem me zanima za programe za odrasle.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: raners ()

Veron: Ario dobi TV shemo od UPC, bitrate pa je omejen glede na maksimalno hitrost prenosnega kanala - okoli 4Mbit/s na program.

raners: Pri ariu lahko imaš največ 3 STB na eno naročnino, cena za vsakega dodatnega je 4€. STB vsebuje dekoder, ki odkodira kodirane programe. TV pač tega dekodera nima.
Rider of Theli
www.air-tv.net

icek, torej slika je praktično enaka kot na siolu potem? ;(( to ni kul, ker telemach svojo digitalno tv oglašuje kot kristalno čisto sliko
Čemu še UPC omejuje bitrate kanalom ;(

Veron, slika je še vedno boljša kot na siolu. Za UPC ne vem, če kaj omejujejo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

danielka84 ::

na tiskovni so meli dvb-t STBje, tak da bi vsak novejši tv z dvb-t tunerjem morda delal, če imajo mpeg2 ali 4 pa nevem?!
Imeli so tudi navadne kabelske thomson modeme, tako da je to omrežje skoraj enako kot ponujajo kabelski operaterji.
ni-da-ni

STB ki ga dobiš zraven je mpeg2, imajo pa v shemi National Georaphic HD za katerega pa rabiš mpeg4, kar bi ti vsak, za slovenijo narejeno dvb-t sprejemnik prikazal. Verjetno obstaja tudi kakšna možnost, da se dajo odklenit tudi zaklenjeni kanali, samo to bi morali gospodje pri ario-tu povedat kako in kaj, samo tu je vprašanje če bodo to storili, glede na to da raje nekaj zaslužijo z dodatnimi sprejemniki, ki so po moji oceni malo preveč plastični in res poceni roba. Sam sem se odločil da preizkusim lasten dvb-t sprejemnik in poročam, ko bom imel čas to testirat.
Modem pa je res klasičen kabelski Thomson modem z dvema telefonskima in 1 mrežnim portom. Tako da tehnološko se zelo "opirajo" na kabelsko tehnologijo, pač z eno razliko, da to delal brez kabla kar po zraku, kar določenim naseljem v .si lahko zelo zelo pomaga :D

Mati ::

Verjetno obstaja tudi kakšna možnost, da se dajo odklenit tudi zaklenjeni kanali, samo to bi morali gospodje pri ario-tu povedat kako in kaj, samo tu je vprašanje če bodo to storili, glede na to da raje nekaj zaslužijo z dodatnimi sprejemniki, ki so po moji oceni malo preveč plastični in res poceni roba. :D

Ne razumem najbolje. Zakaj bi nek ponudnik povedal, kako se odklenejo plačljivi kanali? A ni to isto, kot da bi Premiere povedal kako se izdela piratski sprejemnik?
Ali v kakšnem smislu si mislil, da bi gospodje iz Aria povedali kako in kaj???

Glede na tehnologijo, ki prihaja (oz. je že tu), bi lahko uvedli npr. kartice, ki se vstavijo v TV in ti odkodirajo te kodirane kanale. Če imaš novejši TV, potem ti je tisti STB povsem odveč. Celo meniji od TV delajo boljše in hitreje kot tisti na STB. In ne rabiš dodatnega prostora in predvsem daljinca... Sem danes klical na Ario in vprašal, če je kakšna rešitev in mi je tehnični delavec rekel, da je še trenutno ni :( Ali je še kakšna druga možnost?

Hmm kako ni možno? Saj konec koncev tv ne ve, kako dobi signal zanj je kabel ali air praktično enako in bi moralo z modulom brez stbja normalno delat. Krim dela tako bp, ne vem zakaj tu ne bi?

Saj ne rabijo povedat kako odklenit plačljive kanale, ampak uporabnikom ki plačajo naročnino za plačljive pa bi lahko dali možnost da gledajo na kakšnem drugem sprejemniku, kakor samo na njihovem, isto kakor je povedal V-i-p, kakor je pri TM. Nek takšen način, res ne vem zakaj bi to bilo nemogoče. Sploh je pol super če maš eno samo napravo zraven tv-ja in ne mali milijon daljincev :(

misek ::

Morda bi v TV moral vstaviti Modul CONAX s kartico?

alexz ::

kako pa te sedaj odkodiraš njihove kanale če nimajo nobenih kartic?

Dekoder je vgrajen v STB. In ni Conax.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Aha, to je pa druga.

Hja, saj to sem misli, da bi si kupil Conax-a in bi tako rešil problem... Kako sploh zakodirajo te programe in kako jih nato zna STB odkodirat? Če je to samo programsko rešeno, potem se ziher da kako rešit :)
««
8 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ario ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5415741 (3448) markasaso12
»

Izkop novega telefonskega priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
329035 (8044) Topix
»

uTorrent problem na ARIO (počasen prenos)

52290 (1885) 34054
»

Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )

16931286 (19906) Marko86
»

ARIO TV in Sony TV?

Oddelek: Zvok in slika
71792 (1541) PaJo

Več podobnih tem