Forum » Strojna oprema » Vezava dveh LCDTVjev na en PC prek HDMI
Vezava dveh LCDTVjev na en PC prek HDMI
IVo ::
Kako bi se to dalo naredit? Torej ne rabim klonirane slike (kar bi naredil kak HDMI switch) ampak drugo sliko in zvok na dveh TVjih... Razmišljal sem da bi vzel eno matično s hdmi outputom in dal nanjo eno grafično s podporo hdmi... Ker z SLI ali CF itak ne gre ker grafični delujeta kot ena...
Upam da sem dost jasen.
Vnaprej hvala za info!
Upam da sem dost jasen.
Vnaprej hvala za info!
- spremenilo: IVo ()
[SkA] ::
Pa nevem če si. Vsaj jaz te po pravici povedano ne razumem čisto, kaj bi rad in kje je problem. HDTV preko HDMI priklopiš tako kot vsak drug monitor preko DVIja, kar ni nobena umetnost - namesto clone daš pač extended desktop in zadeva ima dve ločeni sliki.
Daš dve grafični kartici v kišto in jih ne povežeš v kak SLI, da delujeta neodvisno (ob predpostavki, da rabiš teoretično 3 DVI naprave - še monitor)? Ali pa kupiš kakega Maxtorja. Sicer pa, če se prov spomnim, je bila ena taka tema ne dolgo nazaj - kako priklopiti 3 monitorje na računalnik.
To kar si napisal je tudi možnost, samo kot je bilo že nekje zapisano, preveri da podpira delovanje onboard grafične ob prisotnosti PCIE grafični.
Daš dve grafični kartici v kišto in jih ne povežeš v kak SLI, da delujeta neodvisno (ob predpostavki, da rabiš teoretično 3 DVI naprave - še monitor)? Ali pa kupiš kakega Maxtorja. Sicer pa, če se prov spomnim, je bila ena taka tema ne dolgo nazaj - kako priklopiti 3 monitorje na računalnik.
To kar si napisal je tudi možnost, samo kot je bilo že nekje zapisano, preveri da podpira delovanje onboard grafične ob prisotnosti PCIE grafični.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
opeter ::
Saj ne rabiš dveh grafičnih kartic... ampak samo eno z dvema DVI-jema.
Kupiš dva kabla, ki imata na eni strani DVI na drugi strani pa HDMI vmesnik in ju enostavno priklopiš. Televizorja pa uporabljaš kot, da sta monitorja.
Ostalo nastavljaš v gonilniku grafične oz. v samem op. sistemu.
Kupiš dva kabla, ki imata na eni strani DVI na drugi strani pa HDMI vmesnik in ju enostavno priklopiš. Televizorja pa uporabljaš kot, da sta monitorja.
Ostalo nastavljaš v gonilniku grafične oz. v samem op. sistemu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
[SkA] ::
Rabil bo dve, če hoče priklopiti 2 televizorja pa še monitor. Nekako tako sem jaz zadeve razumel. Če sta samo 2 TVja, potem pa jasno zadostuje ena grafična z dvema DVI izhodoma, kar pa ima danes tako in tako že skoraj vsaka (če ne vsaka) grafična. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 588189 (27518) | Dominator |
» | ATI Rage II 3D na Windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 3049 (2769) | [D]emon |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23729 (15033) | al3n |
» | Trije monitorji na en računalnik preko DVIjaOddelek: Strojna oprema | 2176 (1826) | 5er--> |
» | Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 19033 (12549) | Ursus |