» »

Dva monitorja na eni kišti

Dva monitorja na eni kišti

1
2
3 4

kuglvinkl ::

Točno povej, katerega S3 imaš. Potem lahko v Forumu, katerega link je zgoraj, pregledaš vse konfiguracije, ki delajo in kakšne so težave.

Moj problem z S3 sem opisal že zgoraj. Težava je v tem, da me faks tako kolje, da nimam časa odpret druge mašine, izpult ATIja ven in probat s tem.

+ dej povej če si gledal Guide na oni strani?



Your focus determines your reallity

DJroky ::

prva kartica je: Leadtek GeForce MX400 64mb RAM
druga pa: S3, Trio64, 2Mb ram (na čipu piše še: EON2AA 86C764X)
Na oni strani mi napiše za to konfiguracijo, da ni mogoče najti zadetkov. Guida pa nisem bral! Imaš mogoče kako idejo, ker se kr škoda dela, ker moj 17'' monitor ne služi svojemu namenu? Sj bom kasneje kupu novo grafično, če se mi bo zadeva zdela ok, sam moram najprej probat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DJroky ()

kuglvinkl ::

Ko si v database uheblal tvoj S3 kot drugo in pustil za prvo prazno, ti ni vrnilo rezultatov? Namreč, lahko da se karta specifično obnaša tudi z drugimi primarnimi kartami, ne samo z GeF.

Res, preberi si guide.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Bemti, sploh ne moreš pustiti prve prazne. Lahko pa uheblaš v zgornji search.
Your focus determines your reallity

DJroky ::

Sm mal brav guide pa piše: Older video cards on Windows 2000/XP: 'Device Cannot Start error 10'
Older S3, ATI and SIS video cards need to be the primary card in BIOS on Windows 2000/XP. If you have just one such card, you can get around the problem by setting it as primary in BIOS, then setting your better card as primary in Display Properties.

Men potem to naredi pri geforcu. piz....

kuglvinkl ::

Sliši se radikalno, ampak poizkusi še z W98. Če tudi tam ne bo delalo, potem se hardver vključno s plato ne prenese in bo morala biti druga karta kakšen matrox g200, Ati Rage 128 oz. kaj novejšega
Your focus determines your reallity

DJroky ::

Problem rešen. Vse kar sem naredil je to, da sem zmanjšal resolucijo na geforcu, na novo zagnal računalnik z s3 kot primary, v winsih določil geforc primarn in naštelal resolucije in vse dela bp.

kuglvinkl ::

Si izklopil pospeševanje grafike?
Your focus determines your reallity

DJroky ::

Ne. Samo resolucijo sem dal na 800x600. Ko sta se prvič zbudila oba monitorja pa sem dal resolucijo nazaj in vse je ok.

kuglvinkl ::

Winsi 2000 mi ne pustijo inštalirat driverje za S3 Virge DX (375). Mi lahko daš link, od koder si jih potegnu, al pa pošlješ na mail: kuglvinkl@yifan.net
Your focus determines your reallity

DJroky ::

Men so winXP avtomatično najdli driverje. So že v WinXP, tako da jih nisem posebej inštaliru. Probaj pa na tej strani:
http://www.diamondmm.com/default.asp?me...

JXS ::

-Ripper-: nastvat moras da je tist monitor kjer hoces gledat primarni, in ne sekundarni, najlažje boš z UltraMon-om.

Jebiveter ::

OK, fantje, problem!
Sm si za foro postavu dva monitorja na dve karti in imam zdej problem! Namrec, 3D pospesevanje sploh ne deluje! Ko hocem zagnat recimo Tony Hawka mi napise, da v kompu ni karte, ki bi bila zmozna pospesevat 3D in ne dela! Kaksen predlog?
Aja, meni delije pa drugace normalno v winsih in programih. Normalno tudi raztegne desktop na oba monitorja.

Pa se konfig.:
AGP: ATI Radeon 7500 (sapphire OEM:D ) -> Samsung 700NF (17")
PCI: ATI Rage II (ASUS OEM:'( ) -> CTX 1456GM (14")
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

kuglvinkl ::

Jebiveter, konfiguracije s katerimi bi lahko pospeševal na dveh monitorjih z dvema kartama, so izjemno redke. Npr., avtorju zgoraj navedene strani nikakor ni uspelo prepričati k sodelovanju GeF3 in GeF2 MX, navkljub temu, da uporabljata zelo podobne driverje. Sicer pa na strani obstaja spisek dvojic kart, s katerimi deluje pospeševanje na obeh monitorjih.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

OK, še malo sem naštudiral sceno.

Sistemu z dvema karta so obrazloženi zgoraj, tako, da se omejujem na sistem z eno karto (in dvema RAMDAComa).

Poceni karte:

Do nedavna oz. do prihoda GeF Quadro 200 NVS, je bil kralj na tem področju (tu gre predvsem za npr. finančne institucije, DTP, novinarske hiše …, ki seveda ne potrebujejo 3D pospeševanja, potrebujejo pa prikaz čim več informacij na enkrat) Matrox s svojim G450 in G550. Ta še vedno kraljuje (in žal samo še na tem področju oz. drugje ni bistven), utegne pa prihod NVSja to spremeniti.


Namreč, karta je bolje opremljena od Matroxa, ima celo T&L enoto (ah ja, to je NV17, rahlo predelan) in dva RAMDACa, ki tečeta na 350 MHZ, z razliko od Matroxa, kjer drugi teče na 230, kar posledično pomeni manjšo ostrino slike in seve največjo možno ločljivost. DX8 manjka. Je pa možno s pomočjo nView strojno pospeševanje na dveh monitorjih hkrati (nekaj podobnega kot pri GeF 4 Ti). Se pa domneva, da bo clock in RAM nižji kot pa pri GeF 4 MXih. Cena: okrog 200 zelencev.



Druga karta je že omenjeni Matrox G550 ali G450. Dobi se jo za okrog 30 tisočakov. Slika ostra kot skalpel.



Tretja je ATIjev Radeon VE. Povsem preseneti s ceno, ki se začne z 13k SIT z 16 MB SDR RAMa in konča nekje pri 30k SIT z 64 DDR RAMom.



Četrta karta je od nVidie: nekatere serije 2 MXov so imele dva RAMDACa, cena pod 20k SIT. Morda kdo ve, če so te karte dovzetne za nView in ne samo za Twinview? Kvaliteta slike pa je baje (sam nisem imel nobene) jako vprašljiva.



Minus teh kart: 3D enota je dandanašnji neuporabna.

Drage karte:

R8500, FireGL

GeF 4 in nekatere trojke (npr. Leadtekov Ti 500), Quadro

+ eksotika

Minus teh kart: cena.

V upanju, da vam je zadeva še jasnejša
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

danielka84 ::

Radeon 7500 je tud dokaj solidna kartica z dvema RAMDAComa ki oba tečeta na 350Mhz!
Pospeševanje je mogoče na obeh monitorjih!

lp
ni-da-ni

kuglvinkl ::

-Ripper-: se strinjam. Tudi cena je OK, namreč okoli 35k SIT (samo je bulk varianta pri JAE, bom poklical in povrpašal ali je zraven še pretvornik DVI-VGA), pri Essediju pa se dobi 7500Le že za 24k SIT. Moram pa povprašati, ali ta LE pomeni manjko enega RAMDACa ali pa samo nižji clock GPUja in RAMov.

Tukaj gre za precejšen miselni preskov, omenjen že v prvem postu. O tem morda kdaj drugič.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Jupi! ali nView Roxx

Khm..., ker mi je odletel disk, sem moral naložiti Win2k še enkrat. Pred tem sem na S3 Virge DX 4 MB RAMa obupal. Ok, fliknem jo še enrkat notri, v BIOSu naštimam, da se sistem dvigne s PCI karto. Abitka nekaj čudno piska, mah bo že, grem skuhat kavo. Pridem nazaj, sistem je postavljen, Winsi ne težijo za driverji, pogledam v Device manager, pri Display adapters, naložena tako Geforce kot S3, brez konfliktov, funkcionalna.

Grem na Display Properties, enostavno izberem, kje naj bo drugi monitor. Kul, to mi je zadostovalo. Za kaj hujšega bom že namontiral UltraMon. Pa vseeno, kaj pa nView? Jep, pobeci, nView drugo karto potegne!!! Naj spomnim, da smo pred časom ugotavljali, da to (nVidia + non-nVidia chip) v teoriji sicer potegne, v praksi pa ne. Z nekaj kliki imaš urejen dvo-monitorski sistem TM. >:D

Sancta simplicitas!

Korak dve bo nabava 15" monitorja. Za grafiko sem pa spet v dvomih. Jep, štorija se nadaljuje. >:D

Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Neo32 ::

Heh fantje posluste tole. Z instalacijo 2 monitorjev nism imu nobenih problemov, pac sm poleg ATI Xpert fuknu notr se ATI Rage pa na njo prklopu se eno 14 incno zadevo. Zej mi je pa 14 incni monitor mal premejhen pa sm od frenda kupu en cheap monitor 15 (dela u redu) in pojavu se je big problem; nikamor ne morm dat 15 incno zadevco(pac miza custom made), ze 14-ka je bla tko tko na mizi, ta pa sploh ne stoji na mizi ampak na robu mize, tko da...

A kdo ve kulk pride gun drzal za monitor?:)
Neo32 (c)

Jebiveter ::

kuglvinkl -> ce te prov zastopim ti zdej dela 3d pospesevanje na enem monitorju (vsaj to) na drugem pa pac ne? Al je to kej druzga?

Aja, ko bos klical v JAE dej vprasi, ce se da kupit pretvornik posebej (ker ga jest v Essediju poleg R7500 nisem dubu)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

kuglvinkl ::

Neo32: misliš roko oz. držalo za monitor? Mislim, da je okrog 15k SIT. Imajo jih pa v vseh boljših salonih, kamor pa ne zahajam, ker je že soba jako custom, miz pa še bolj. Je pa res, da si jo bom podaljšal in bom namesto L-ja imel dve stranici skoraj enako dolgi in pravokotni eno na drugo.

Jebiveter:

1. Pospeševanje: khum, nisem imel še časa naložit gor kakšen špil. Dela pa denimo Screensaver od MS (npr. FlowerGL), od xbit labsov pa ne, tako, da za ziher ti še ne morem rečt. Moraš pa vedet, da ta S3 ni namenjen pospeševanju, tako da bi najprej moral biti kakšen boljša karta notri. Bom pretestrial še variante in poročal.

2. R7500, na ceniku od JAE piše, da je to OEM verzija, ker samo tako so lahko dosegli tako ceno. Vse povsod drugje je okoli 45k SIT, kar je malce visoko. Bom povprašal.

3. pretvorniki: Če boste kupovali pretvornike (bemti, kje se jih sploh dobi??), je potrebno biti pozoren na to, da vam karta kaj takega sploh podpira. Namreč GeF 4 Ti (pa tudi kakšna druga eksotika) imajo dve vrsti DVI izhodov. Ena je DVI-? in podpira samo! priklop digitalnih monitorjev (TFT), drugi, DVI-I pa podpira oboje. Vendar, kakor je meni znano, vse karte, ki so poznane nam smrtnikov delujejo z VGA pretvorniki oz. nanje je moč obesiti navaden CRT.
Your focus determines your reallity

Smorny ::

DJroky: a si uspel rešiti svoj problem s code 10? Ker mam jaz enakega. pa še kartici: 1. Hercules 3d promhet II mx 400 32 mb
2. Diamond viper 550 tv out 16 mb pci. :(
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

DJroky ::

Jap že dvakrat. Pri meni in pri prijatelju. Postopek povsem drug.

pri meni:
WinXP, nevem kera S3, Ledtek GF2 MX400
V biosu daš da se ti zbudi na AGP, greš v windowse, naštimaš resolucijo na 800X600, restartaš s tem da v biosu prestaviš na PCI in greš v windowse. Potem naštimaš resolucije kakeršne želiš, določiš AGP kartico za primary in to je to. Driverji za S3 so v winXP, medtem ko so driverji za GF najnovejši detonatorji.

pri prijatelju:
WinXP, S3 2 mbDRAM, GF2 MX400
Zgoraj opisana zadeva enostavno ni delovala. Zadeva je zalavfala samo če sem odstranil detonatorje in za drajverje pokazal driverje, ki so v WinXP. V biosu daš na PCI in je delalo. Ampak nažalost brez detonatorjev, kar pa sploh ni zanimivo če igraš zelo veliko igric. Pač rešitev je če si močno želiš dva monitorja.

Če pa bo kdo iznajdu nov način kako prepričati kartice da delajo s tem da je naložen detonator pa naj kr napiše!

Smorny ::

Moram reči, da sem okoli 15. ure prišel neodvisno do enake ugotovitve

Čisto po slučaju mi je uspelo usposobiti zadevo. Vsa fora je bila v detonatorjih (29.40 xp). Ko sem jih naložil za Viperja 550 mi je javilo napako (code 10). Potem pa sem čisto slučajno stisnil Driver rolback, pa je naložilo driverje od microsofta za nvidio, in sedaj zadeva deluje. Deluje če se sistem zažene z AGP ali PCI kartice, razlika je le v tem, na katerem monitorju se logiram na začetku (lahko je pa vsa stvar na sredini). Cool stvar je ko lahko med nažiganjem spilov gledaš temp in obremenjenost proca in grafične, po potrebi pa še malo povečaš ali znižaš obrate ventov :)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Senitel ::

kuglvinkl: Seveda maš lahko dve kartici in razširjen desktop na dveh monitorjih, sam ti tega ne omogoča nView... Tuki lahko ti samo na enem monitorju delaš "3D pospešeno" (pač na tistem na katerem je GeForce). Če pa imaš eno kartico z dvema izhodoma se pa lahko greš na obeh monitorjih 3D in če prov vem mora it tud razteg 3D slike na dva zaslona!!

Sicer pa kar se tiče tega kolk je RAMDAC-ov na GeForce karticah:
Generally the answer is no. GF3 doesn't have two RAMDACs, and only some
GF2's have two. It depends on the specific model. You can get them if you
want them - but you can't assume that other people have them.

If the card supports "TwinView" then it has two RAMDACs.


To pomeni, da če lahko v Detonatorjih nastavljaš "digitalno vibracijo" (pod barvno korekcijo) pol kartica podpira TwinView (oziroma nView) in ima tudi 2 RAMDAC-a...

BTW: A ima mogoče kakšen lastnik Radeon-a kakšen DVI->VGA kabel odveč? Oziroma a kdo ve, kje bi se ta kabel dalo dobit?

kuglvinkl ::

Senitel: obstaja še tretja varianta: dva MXa, ki tako oba omogočata pospeševanje naenkrat (npr. 2000×768). Sicer je pa seznam tandemov zgoraj.

DVI-I pretvornik: nek link sem našel, zadeva košta 35$, v AUS. Sicer pa tudi Matroxi bi moral imet ta pretvornik.

Dej mi še neki povej glede količine RAMa, ki naj bi ga karta imela. Če ima karta denimo 128 MB RAMA, to pomeni, da se na vsak monitor razdeli (oz. rezevira pod defaultom) po 64?

Sem našel tudi page, na katerem so nastavitve za Unreal na dveh monitorjih. Ko se vrnem pridam link.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Link do strani: http://mmgw.nitesade.net/



Instructions:
Requires: Original Unreal Tournament, Patch 436 or newer.
Install UT & Patch it. Start UT, choose Software rendering and quit UT.
You then have to modify the \System\UnrealTournament.ini -file
Here's what you have to do; Look thru the file and change the following parts:

[WinDrv.WindowsClient]
WindowedViewportX=XXXX
WindowedViewportY=YYYY
WindowedColorBits=16
StartupFullscreen=False

[Editor.EditorEngine]
FovAngleDegrees=ZZZ.000000

XXXX = choose the width of the window (no higher than 2048!)
YYYY = choose the height of the window (no higher than 2048!)
ZZZ = FOV (Field Of View), default=90, look the table for suggestions.
After that save the file, start UT and enjoy :)
Your focus determines your reallity

Senitel ::

Ok sem dal v svojo mašino še svojega prastarega Matrox Mystique-a in priklopu gor še en 14" monitor in se spravu mal UT nabijat >:D (Če koga zanima en screen shot). Pa tud z detonatorji nisem mel nobenih problemov (29.20). In moram rečt, da dela zadeva po pričakovanjih. UT dela na dveh monitorjih preko software-a in ne dela v celozaslonskem načinu. Če se matram z hardware-om je zadeva dela še počasnejš in prav vidiš kako gre refresh najprej na prvem monitorju lepo od vrha pa do konca dol potem pa še na drugem (kar je pa v bistvu logično - AGP je za branje počasen ko svinja)... Isto je z Quake 2 (software dela, hardware dela ne spljoh na dveh monitorjih), sam da nevem kako se tuki sploh naštima kakšen širok window?
Kar se pa tiče porabe rama pa tako:
Če imaš dve različni kartici, ki lahko delata z 3D grafiko potem dela vsaka kartica zase. Lahko šibaš na obeh karticah 3D grafiko (samo v Direct3D!), sam mora špil to podpirat (imaš recimo na enem monitorju first person view, na drugem pa zemljevid ali kaj takega). Lahko pa dela tud nView (ali kaj podobnega) in v tem naj bi bilo v igri možno izbrat eno ful široko resulucijo (ala 2048x768) in bo vse skupaj raztegneno na dva zaslona samo obe kartici potrebujeta vse teksture.
Če imaš eno kartico, ki ima več izhodov za monitorje in če so monitorji priklučeni lahko v igri izbereš une ful široke resulucije (sicer odvisno kako jih imaš postavljene). V tem primeru je ram za oba monitorja skupen in ne rabiš dveh kopij tekstur (za vsak monitor posebej). Grafična enostavno dela "z enim ful širokim monitorjem". Tudi če imaš eno grafično z več izhodi za monitorje in monitorje gor moraš imeti v igrah na izbiro "več" grafičnih kartic (vsaka ima svoj monitor) in tisto grafično ki jo izbereš na tistem monitorju boš mel pognan špil (seveda to velja zopet samo za Direct3D). To pa pomeni, da se zadeva obnaša kot dve (ali več) različni grafični kartici in se tudi ram deli glede na to, kolk ga določen "monitor" rabi.

TylerDurden ::

A pol se ti resolucija poveča na npr. 2048 x 768 ali imaš dva desktopa, ki delujeta neodvisno eden od drugega?
Let\'s make some soap ...

Senitel ::

Resulucija se ti poveča vendar malce drugače kot običajno. Pol imaš take "virtualne resulucije" npr: 0,0 do 1024,768 je primary display (1024x768) na 1024,84 do 1824,684 je secondary display (desna stran 800x600 resulucija), od -800,84 do 0,684 pa še tretji monitor (leva stran 800x600 resulucija) in podobno.

Vesoljc ::

kako za vraga sem zgrešu tako temo...
ziher sem biu na dopustu :D
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

nsignific ::

Js mam pa (mickn) sorodno vprasanje...

Mam R8500LE in DVI->VGA converter.

Ko poskusam bootat s tem konverterjem, se ne pokaze slika. A je to sploh mislen da dela s konverterjem? Al sam direknt na DVI? Mogoce je kej treba u biosu nastavt..(dvomim)?

Blue22 ::

khm a bi men lahko kdo povedov kje v winsih spremeniš, kateri monitor@grafična je primary?? thx
agp:nv gf2 mx 400
pci:ati rage 2 2mb
OS:win XP, pci primary
kurc kne vem kaj bi napisu

Celeborn ::

Zaslon-lastnosti-nastavitve, pol pa tam, kjer ti piše kater monitor maš izber primarnega in obkljukej Uporabi to napravo kot primarni monitor (mal bul dol). Pol izber tadrug monitor pa obkljukej Razširi namizje programa Windows na ta monitor. Klik na Uporabi in to je to. Vsaj pr men. Na mojega Radeona 9500PRO:D lahko prklopm dva monitorja.

Pyr0Beast ::

?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

kuglvinkl ::

Kaj ti ni jasno?
Your focus determines your reallity

Lio ::

a bi bil kdo tok prjazn in naredu spisek novejših grafičnih kart, ki podpirajo priklop dveh monitorjev. A je možen priklop tko da daš en monitor na VGA, drugi pa na DVI(sej kokr sem že prebrov je ampak za vsak slučaj še enkrat vprašam), kako se obnese v špilih, vem da nekateri (RTCW) podpirajo tri monitorje, ampak kako je dvema?

kuglvinkl ::

Vse okoli NV17, NV25, NV30, NV35, NV31, NV34, NV36, NV38,

+

Vse okoli R300, R350, RV250, RV350.

To je trotl ziher (paziti je potrebno samo pri NV17, merjasci šparajo pri DVI izhodu).
Your focus determines your reallity

morphling1 ::

Jaz ne štekam proizvajalcev, zakaj ne delajo samo še dual DVI kartic, glede na to da LCD postajajo pretežni, je dual DVI kartic tako malo, da jih iz glave poznam samo ene par, gainward GF4 Ti 4600, Canopus Ti 4600, edino Matrox-i jih imajo na kar veliko modelih, pa zadnjič sem videl GFFX 5700 referenčni design s dual DVI, če se ne motim pa ATi kartice s dual še vedno DVI ni.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kuglvinkl ::

Ma ja. In zraven bi lahko dali DVI-VGA konverter in stvar rešena.

Matrox pri Parhelii (P650, P750) to upošteva.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

Jaz ne štekam proizvajalcev, zakaj ne delajo samo še dual DVI kartic, glede na to da LCD postajajo pretežni

nekateri še vedno CRT uporabljajo,enim pa adapter tudi ne diši preveč

morphling1 ::

Zakaj že ne ?? Kaj misliš da adapter kvari sliko crt-ja. Vedno je bolje imeti vsaj opcijo, kot pa nič :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

Zakaj že ne ?? Kaj misliš da adapter kvari sliko crt-ja. Vedno je bolje imeti vsaj opcijo, kot pa nič :)

tak ti bom reko,100 ljudi 100 čudi.še posebej če grafa z dvema DVI nima priloženega adaptera,pol je jeza tolko večja.al pa prileti kupec nazaj v štacuno in reče,prodali ste mi grafo za 60k,zdaj pa CRT ne morem priključit.

flipflop ::

Jaz ne štekam proizvajalcev, zakaj ne delajo samo še dual DVI kartic, glede na to da LCD postajajo pretežni


Še vedno je zelo veliko CRT ekranov.Več kot LCD. Ko se bo pa stvar res obrnila,bo pa drugače.

morphling1 ::

Še enkrat v čem je problem DVI-VGA adapterja ? Izgube kvalitete slike NI, moti me predvsem, da ni te opcije na večini srednje in višje razrednih kartic.

Btw. pozabil sem povedat da dual view res seka, sploh setup ki ga imam trenutno na voljo uporabljat v službi. Samsung 213T in Nec 1920 NX v paru, če kakšnega zanima kako to zgleda lahko pride pogledat :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

plac mam za D-view,samo dodatnih 120k ne:D

DrSergioDJ ::

Evo, moje vprašanje (nism bral za nazaj, ker dvomim da je to kdo prašal).

Torej, morem priklopit 2 monitorja, oba LCD, s tem, da je en s-video, drugi pa VGA.

Kako to najlazje izvest (najraje bi videl, da se da vidt sliko na obeh, ce pa ze to ne gre, potem pa da z 1 oz. MAX 2 klikoma preklopim zadevo - ker gre za zadevo v avtu, nocem zgubljat casa z klikanjem po widowsih).

ce se da, mi samo napiste najbl cheap grafo, k se podpira tud spile (NFS:U je obvezen).

Zasledil sm v temi, da gre tudi če maš 2 grafi not (agp in pci)..je to kaj odvisno od matične (moja je taka da ma integrirano grafo, samo sm jo odklopu, k je crknla) al lahko na vsako daš 2 grafi?

In, če daš lahko na vsako, a obstaja PCI grafa z s-video?

prosim za čim hitrejše odgovore ;)

HVALA!!
...

DrSergioDJ ::

hum, najdem recimo tele stvari:

converter

converter II



(to bi mogl stimat, ne, glede na to da pise spodaj "Simultaneous display both on TV screen
and PC monitor" ?)
btw, kaj je "C-out"??

pa tole, sam je cena ista kot zgoraj, tle nucam pa pol se eno grafo kupit (zgoraj kot vidim, ne?)

converter III
...

ToniT ::

C-out pomeni Composite out - to je video signal, kot si ga navajen s TV-ja (malo se razlikuje os S-video signala).

Kleto ::

Kaj pa če jest prklopm en monitor(crt) na vga izhod pa enga(lcd) na dvi? To na isti kartici...
Kleto
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVI in hkrati analogni priključek

Oddelek: Zvok in slika
302261 (1883) Marjan
»

Hercules 3D Prophet All in Wonder 8500 DV - slika na dveh monitorjih

Oddelek: Zvok in slika
291173 (1006) Senitel
»

Hercules 8500, DVI to VGA nemogoce?

Oddelek: Strojna oprema
321534 (1170) jRk0
»

Radeon 8500

Oddelek: Kaj kupiti
121358 (1169) reXor
»

nView in Hydravision

Oddelek: Strojna oprema
71152 (1042) Senitel

Več podobnih tem