» »

Televizija in T-2

Televizija in T-2

drejko78 ::

Tema ni nova, lahko pa jo naredimo zelo koristno. Naj bo jasna, pregledna in predvsem poučna.

Napišite kateri TV (CRT, LCD, plazma) in točno kateri model priporočate za gledanje npr. T-2 televizije (lahko tudi SiolTV). Enostavno napiši kateri TV priporočas (lahko tudi link do naprave) in seveda zakaj (obrazložitev v smislu ... ta TV ima tehnologijo, ki ... bla bla bla). Ne pisat kaj je bolje LCD ali plazma, napište kateri TV je po vašem mnenju najboljši za gledanje IPTV, tako da je slika kar se da najlepša.

No da vas vidim ... kaj torej imate ali bi imeli, da bi gledali kar se da najlepšo sliko na IPTV.

PS: Lahko si date duška tudi z modeli TVjev, ki presegajo naše finančne zmožnosti ... :D

beta1 ::

Sam imam T-2 TV in Philips LCD 32PFL5332. Slika je kar solidna, pixel plus. Tisti ki imate budget do 650 EUR (tak kot sem ga jaz imel), nemorte zgrešit s tem modelom. Drugač je pa plazma bolša za navadni signal.

dre1 ::

DEfinitivno najboljsa resitev trenutno dobr CRT,mam doma t2 signal ,2 crt televizorja(Panasonic in Sony) in lcd 40" SONY,na lcd je gledljivo na crt pa bez pripomb .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dre1 ()

nejcpirc ::

Sam imam T2 in CRT televizor od Matrixa (M28 T91S - diagonala 72 cm). Kupil sem ga pred dvemi-tremi leti v trgovini GA za takrat 48.000 SIT. Slika je odlična. Kolega ima LCD TV(ne spomnim se proizvajalca) in tudi T2, pa se kvaliteta slike skrije...

Slaba stvar CRTja je v glavnem to, da zavzame veliko prostora...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejcpirc ()

Alexius Heristalski ::

Tudi na velikem CRT televozorju bo slika IPTV razmazana. Torej težava je velikost zaslona.

dre1 ::

NA velikem crt nebo slika nc razmazana,ke si pa to vidu.

beta1 ::

Ka boš te z CRTjem. Hudiča sem tak pokno ven iz dnevne da se je kar kadilo. Zasede preveč prostora. Ko vklopiš cvili, Premalo priklopov za periferijo max 2 scarta. Hdmi , dvi, itd. pozabiš na vseskup. Meni sta še 2 hdmija premalo. moram switch za hdmi nabavit.

Spajky ::

ne vem zakaj mam občutek, da tle sodelujoči gledajo TV 16 ur na dan in so za to pripravljeni zmetat bogastvo v aparaturo :\ ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

beta1 ::

Moram po resnici povedat: Glavni razlog da sem menjal CRT televizijo za LCD televizijo, je zaradi oči. Matrajo me oči, še posebaj včasih ko sem zaprl oči sem videl kak mi 50 ali 100hz otripa v očeh. Oči sem imel čisto krvave. Odkar sem imam LCD, nimam več problemov. Na plazmi tudi nimam problemov.

Pa še en razlog je, delno odvisen zakaj sem kupil TV je, da sem dnevno sobo preuredil, novo pohištvo in prebarvane stene, 10 let sem se spravljal preurejat, ko bolani srat.

20sdfj093f ::

T-2 TV izgleda zelo lepo na 21'' CRT-ju (Sony Trinitron), nekoliko slabše pa na 29'' CRT-ju (Loewe Profil).

PlayTheGame ::

Dokler večino najbolj gledljivih programov ne bodo oddajali v wide formatu ter v HD kvaliteti, niti slučajno ne razmišljam o nakupu LCD/plasma TV-ja. Moti me popačena slika (4:3 format - "stlačeni" in široki ljudje) in ne preveč dobra kvaliteta le te, sedaj sem se to prepričal že pri mnogih, ki so kupili LCD-ja ali plasmo, tako iz nižjih kot tudi iz višjih cenovnih razredov. Imam namreč zelo soliden CRT (Sony wega trinitron), slika je čista in lepa, saj če bi imel neka stara jajca bi verjetno drugače govoril. Bom raje še počakal kake 2 ali 3 leta pa še pocenil se bo do takrat oz. boš dobil veliko več za isti denar. :)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

krneki ::

Stlačeno sliko imajo samo tisti, ki ne znajo nastaviti TV :)

All ::

Klele bi jest še dodal tole.
Pazite pri kablih. Trenutno mam motorolo priklopljeno prek 3m dolgega scart-a, ki sm ga kupu z bagatelo. Slika je temu pimerna: motnje v sliki, razne črte...pikice. Zraven je sicer bil dobr povetovalni kabl, vendar je biu prekratek.
Katere kalble priporočate?

Phoebus ::

Krneki: in kako boš nastavil tv? Na zoom da ti poreže vrh in dno? Na 4:3 da boš imel črno levo in desno? Ali na stretch da boš imel dolge in široke ljudi? Tako, da bom vedel, kako nastavit TV da bom imel nedeformirano (in celo, brez da mi manjka pol podnapisov) sliko.

BlackHole ::

Glavni razlog da sem menjal CRT televizijo za LCD televizijo, je zaradi oči. Matrajo me oči, še posebaj včasih ko sem zaprl oči sem videl kak mi 50 ali 100hz otripa v očeh. Oči sem imel čisto krvave.

Hm, ka's pa mel za en aparat? Imam Sony 32", 16:9 100Hz, slika na Total SAT, da se šika. Milina gledat, res. Če si hočem odpočit oči, gledam TV, heh (malo za šalo).
LP Marko

Zgodovina sprememb…

krneki ::

Phoebus:

4:3 ali pa meni najljubši 14:9. Če se sekiraš zaradi črnih robov, se boš še toliko bolj, ko boš gledal kakšen 2.35:1 HD film na svojem 16:9 zaslonu. Črni robovi so in bodo ostali...če ne ob strani pa zgoraj/spodaj ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

pikasti ::

mam optiko t2 in panasonikovo pljazmo 42px80. slika je res bonbomček.
sicer je bla tud prej zelo dobra na sonijevem 100herčnem crtju, ampak že ki sm preurejal stanovanje in dobil px80 relativno poceni, ugotavljam da je blo vredno.
vsekakor priporočam!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961181499 (405870) antonija
»

CRT TV sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
527021 (5095) Spock83
»

LG Plazma

Oddelek: Kaj kupiti
284266 (3069) korelem
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22637579 (20022) mrheker
»

Katodni televizorji v izumiranju

Oddelek: Novice / Ostale najave
476479 (4722) javaman

Več podobnih tem