» »

LG Plazma

LG Plazma

Aphanisis ::

http://uk.lge.com/products/model/detail...

Na zgornjem naslovu je link do spec od LG 42PG6000.
Imam nekaj noobovskih vprašanj, to je namreč moja prva plazma TV.

1. Pri BOFu jo prodajajo za 950€. Je cena ok?
2. Trenutno uporabljam eno prastaro Sony škatlo in analogni kabelski signal v Novi Gorici (Kate). Bo treba menjav v digitalni kabel oz. iptv, da bo slika lepa? Ta LG TV ima DVB-T vgrajen, sklepam, da zadostuje, da mi operater zamenja analogno z digitalno škatlo in to je vse, kar rabim za gledanje digitalnega kabelskega signala? Sicer jo mislim rabit večinoma za gledanje filmov (iz računalnika) in za igranje z PS2/3...
3. Ima kdo to TV in kako je z njo zadovoljen?

AlienGT ::

Če boš malo stegnil jezik boš najbrž dobil še do 7% popusta, cena je ok. Sem pa ravnokar naročil 50PG6000, tako da lahko poročam ko bo prispela. Na koncu me je po kvaliteti slike, izgledu in karakteristikah prepričala bolj kot opevani Panasonic.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Spajky ::

Če tvoj kabelski ponudnik oddaja poleg analognega signala tudi digitalni, boš potreboval zunanji DVB-C kabelski dig.tuner in ti ta že v tem TV ne bo nič koristil! Če boš za TV pa hotel še lepšo sliko, bo pa ta zunanji digitalni kabelski tuner moral imeti tudi HDMI (digitalni) izhod; če bo samo SCART na njem boš skoraj na istem kot z samo analognim signalom. Za analogno TV pa je npr. nov 100Hz Flat_CRT zakon (pod 300e so zdej 29˝!), samo jo imet ni več "cool" ...

Če boš pa večino časa samo igral igrice in gledal filme iz PC par let (kar pa v končnici močno dvomim!), pol pa jo le nabavi ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Aphanisis ::

TV bo cca. 2,5m oddaljena od moje glave, tako da je verjetno 42" dovolj? Čeprav nikoli ni zares dovolj. :(

Spajky: Večinoma gledam filme (1-2 na noč), TV programov pa bolj malo. A misliš da za gledanje poročil in kakšne tekme tupatam, bi analogen kabel signal predvajala "zadovoljivo" (vem, da je ful subjektivno, pa vseeno)?

Spajky ::

Analogni signal se najbolje vidi na novi npr. 29˝ 100Hz Flat_CRT analogni TV, zdej že pod 300e! Ta plazmin vgrajeni DVB-T tuner pa je za zemeljsko digitalno, ti pa pol potrebuješ še zunanji DVB-C kabelski tuner s HDMI izhodom za digitalno kabelsko, če jo tvoj provider sploh oddaja! Če pol tak dodatni tuner ima samo SCART izhod, nisi bistveno kaj dosti pridobil! Igranja PS2/3 se boš verjetno relativno kmalu naveličal, in boš IMHO kmalu več časovno gledal TV kot npr.filme iz PC-ja (ali imaš na kompu in PS sploh HDMI izhod?) ... Podobno je z IPTV; če dobiš "modem" brez HDMI od provajderja (samo SCART), spet nisi razumel kaj dosti ...

Seveda imet plazmo/LCD je pa bit "cool" napram CRT-ja, čeprav v bistvu je mogoče še najbolj kvalitetna slika na CRT-ju na kabelski pa še cenejša zraven 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Aphanisis ::

No ja, najverjetneje bom v moj T-2 internet in telefon paket vključil še IPTV in bom najceneje z najboljšo sliko prišel skozi (11€ mesečno). Pa ko bodo HBO začeli predvajat bom še to vključil v položnico. Najbž najboljša rešitev?

Ted ::

DVB-C ima načeloma precej boljšo sliko kot IPTV.
Mah...

Aphanisis ::

Dokler ne bom v bližnji prihodnosti kupil novega compa z grafično, ki ima hdmi izhod, sem mislil povezati pc - TV po DVI konektorju od grafične z D-SUB adapterjem, ker PG6000 TV nima DVIja.... A bodo jajca od slike to?

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

Slika bo vedno relativno slabša, v kolikor ne bo enake rezolucije kot je rezolucija LCD/Plasme. (enak problem kot z LCD monitorji in rezolucijo namizja).

Praviloma bodo še dolgo večinoma oddajali po starem TV standardu (cca.slabih 600x400 = 4:3). Posebno se bo to vidlo, če boš vzel preveliko TV. Za tvojo 2,5m razdaljo gledanja je (najmanjša) 32˝Plazma glih taprava (cca.slabih 80cm diagonale, cca. 50x65 slika); 42˝ je ziher prevelika, probaj vzeti nekaj vmes, če je in vseeno hočeš večjo, razlike v ceni so minimalne ...

Kar pa se tiče T2 TV, če imaš dovolj pasovne širine, go for it. Moj frend ima T2 TV sicer na analogni TV (še 50Hz in ne flat), ma slika je svetska in hitro šalta programe; oboje bolje od VoljaTV (ala SiOL) na ADSL2+ kot je mel prej! Samo wide HD format je pa samo na eni postaji, čeprav verjamem da bo full HD bli prenosi zdej fuzbala in pol olimpiade. Vse ostalo pa je na 4:3 in po moje bo še kar zelo dosti časa! T2 pa zdej prilaga se mi zdi vsem Client_Network_Terminal (SetTopBox), ki ima HDMI out. Takega ima tudi ta moj frend, sam primerne TV pač še nima.

Jest mam nov flat 100Hz Grundig-CRT-29˝ (slika diagonale 4:3 = 67cm; 41x55cm) [ja tudi pri TV-jih so pred leti začeli kot pri monitorjih podajat diagonalo cevi in ne slike kot prej, ki je pol seveda manjša!], pa jo gledam ne bližje od 3m (min.4x, opt.5x, max.6x diagonala!)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tomson ::

Malo sem se poglobil v tole novo LG PG6000 serijo in kot izgleda je sedaj konkurenca Panasonic PX80 / LG PG6000 kar velika.

Kratka primerjava, oz. prednosti/slabosti dotičnih panelov:

Prednosti LGja: (Cena: 844EUR)

- LG milo rečeno zasenči obupno in ceneno oblikovanega Panasonica (single layer screen, nevidni zvočniki)
- prikazane barve so na LGju lepše kot na Panasonicu
- SD slika bistveno lepša kot na Panasonicu
- Contrast Ratio 30.000:1 (15.000:1 Panasonic)
- LG: 4 HDMI 1.3 inputs, USB port, etc
- odličen zvok (THX), eden najdboljših na LCD/Plazma panelih
- zelo dobro zasnovan in pregleden MENI
- odlično razmerje kvaliteta/cena

Prednosti Panasonica: (Cena: 1000EUR)

- črna barva je za odtenek bolj črna od LGja
- Image Retention je manj opazen kot na LGju
- telecine judder (1080p/24) odpravljen za razliko od LGja, kjer je opazen
- HD vsebine za kanček lepše kot na LGju
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

Biz ::

Tile argumenti me prepričujejo v smer LG-ja, je pa res, da ima vsak svoj okus in preference. Telecine judder pač vidiš samo pri bluray diskih, kajne; par odtenkov črne barbe najbrž ne bomo nikoli pogrešali. Bo pa večji problem gledat gršo škatlo in slabšo SD predvajanje. Sicer cene kolikor vem so 920 EUR za PX80 (slovenski mediamarket) in 940 EUR LG na mimovrste. BWT: Za mimovrste - ima kdo promocijsko kodo? Potem bi se splačalo kar pri nas kupiti.

Biz ::

LG 42PG6000
980 medimarket.si
944 mimovrste
899 - BOF
879 electronic4you - slovenska stran
859 electronic4you - avstrijska stran

Na geizhals ceneje nisem našel, na ceneje.si tudi ne. Zanimivo, kako se electronic4you cena razlikuje, četudi moraš v obeh primerih dvigniti TV v Avstriji.

Torej je za ljubljančana naceneje zaviti kar v BOF.

Runnagain ::

Za tele nove LG-je jamrajo, da imajo obupen image retention. Zatorej je za kakšne statične slike bolj ali manj neuporaben, je pa odličen za običajen program. Sam imam drugače Panasonica (nabavil takoj, ko je prišel ven in LG še ni bil na voljo), ampak pomojem sta zelo podobna (čeprav na tujih forumih vseeno vedno preferirajo Panasonica prej LG-jem).

LP, Runnagain!!

Biz ::

Sem pobrskal in res kaže, da nekateri kosi imajo slabši image retention, da pa to ne bi smel bit problem pri vseh. Celo poročajo o tem, da vidiš oblačke, kjer so bili podnapisi. To bi bilo ekstremno moteče, celo neuporaben TV, če bi bilo to res. Po mojem je to res napaka v konkretnem TV-ju.

http://www.avforums.com/forums/showthre...

Sicer pa kupiš preko interneta in imaš 30 dni "testnega obdobja". Če je moteče, kupiš pX80, z vsemi slabostmi in prednostmi.

Runnagain ::

Hehe, Biz, katere slabosti pa PX80 ima? Sam nisem opazil kakšnih večjih pomankljivosti (mogoče le nastavljanje posamezne barve).

Lp, Runnagain!!

AlienGT ::

Tomson, zelo dobro si povzel ugotovitve, glede na to da se zanimam točno za tale LG, sicer 50" sem prišel do enakih ugotovitev s prebiranjem po forumih.

Glede omenjenih težav z image retention je tako, da so očitno najbrž res opazne, vendar nekateri tega sploh ne opazijo, v vsakem primeru pa vedno izginejo najkasneje po nekaj minutah oz že prej. Tule so bili nekateri tudi prav pikolovski, ko so iskali vpliv na popolnoma črni podlagi zelo zelo od blizu, da so lahko to potrdili. Za normalno uporabo pa me mnenja drugih uporabnikov prepričajo, da le ni vse tako hudo.

Morda bi dodal da njihovih 100Hz ni točno to kar obljubljajo, saj gre v bistvu gre za 60h procesiranje pri 1080p/24 oz razmerje 3:2, namesto 3:3.

Saj Pany je seveda dober, lahko bi mu dodal v minus slabše prikazovanje barv (kar si sicer omenil), zlasti kar se tiče zelene barve.

Gledal sem oba eden zraven drugega, pa moram reči da če temu ne bi bilo tako bi lahko rekel da je slika razen barv na HD precej primerljive kvalitete. To da je LG testu blacke-than-black padel, še ne pomeni da boš v praksi to tudi opazil, razen če si največji pikolovec opazovanja detajlev temnih scen.

Saj link je na tvoji povezavi, morda pa vseeno še direktno, saj veljajo za zelo dobre in strokovne kritike:
http://www.hdtvtest.co.uk/LG-42PG6000/
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Aphanisis ::

Pri BOF-u so 42PG6000 znižali na 899€, tako da sem se na koncu odločil za to TV. Zdaj čakam, da mi jo pripeljejo. Ko dobim in stestiram HTPC, kabelsko etc. bom kaj poročal.

Biz ::

Odlično. V BOF sem gledal 50 inčno različico, za katero razen resolucije ne vem, da bi bilo še kaj posebej drugačnega. Izgledala je impresivno.

Pomanjkljivosti Px80 so pa mogoče, da ne izgleda tako dobro kot LG in da se ne da rotirati tako enostavno (samo skupaj s podstavkom). Dodali bi še to, da nima USB vhoda - koliko pa se bo to uporabljalo za ogled slik in mp3-jev pa težko rečem, ker je odvisno od TV vmesnika, če je zadeva solidno dobršena ali je pa bolj tko tko, da te hitro mine. Ni pa to nekaj, na podlagi česar bi se odločal.

Aphanisis ::

Danes mi je pošta slovenije dostavila 42PG6000, ki sem jo naročil po internetni prodajalni BOF, in takoj jeza in razočaranje. V trenutku, ko sem jo odprl mi je nepravilno delujoči piksel skoraj izsilil solzo v očeh. 50% časa gori pravilno, 50% pa sveti konstantno zeleno barvo. Nikdar še nisem slišal, da bi plazme imele t.i. mrtve piksle, mislil sem da je to stvar LCDjev. Nato sem videl nekaj še bolj zastrašujočega: TV ni imel zaščitne folje (prozorne folje čez zaslon). Kaj to pomeni, da je že kdo imel to TV doma in jo je zamenjal, pa je BOF meni poslal to polomijo? Je ta tv bil razstavni eksponat? Kakorkoli, žalostno...

Kaj lahko pričakujem od BOF-a? Je imel že kdo podobne izkušnje, ali so zamenjali plazmo z uničenim pikslom? Kdo krije stroške poštnine, če ti pošljej nedelujočo robo, jaz ali BOF?

Sigh, drugače pa je TV odlična. Sem preizkusil nekaj divx-ov in HD materiala, ki ga je TV predvajala res krasno. ČE bi ne bilo tega odurnega piksla bi napisal kaj več, ampak trenutno nimam motivacije.

kmetek ::

preko neta vrneš v 14 dneh ali se dogovori za menjavo...

Ted ::

Možno da jo je kdo že mel doma in jo potem zaradi dead pixla vrnil.
Mah...

Tomson ::

Sicer že napisal v Plazma temo, ampak če še koga slučajno zanima, tako na hitro:

Ker so specifikacije eno, praksa pa drugo, sem se odpravil po trgovinah da vidim konkurenčna panela še v praksi, enega ob drugem. (LG 42PG6000 in PANASONIC 42PV80)

Na žalost zaslonov v nobeni trgovini niso imeli čisto skupaj, tako da je bila primerjava rahlo otežena. Daljinci v trgovinah iz rok trgovcev niso šli, tako da sem jih moral prosit za kakšno nastavitev, pravzaprav sem dosegel le, da so obe plazmi dali v "normal mode" z malo zmanjšanim kontrastom.

Rezultat?

V Harvey Normanu je bil videt PV80 superiorn LGju, tako TV signal kot tudi HD signal. Bi rekel za 30% lepša slika v vseh pogledih.

V BigBangu Mega sta bili plazmi narazen cca. 20m, tako da enostavno nisem mogel primerjat.

V BigBang Giga so ju imeli malo bolj skupaj, a še vedno ne tako da bi lahko neposredno primerjal. Na obeh sem lahko primerjal samo TV signal. Tukaj zanimivo, večjih razlik nisem opazil.
Pri LGju me je malo motil 16:9 prikaz 4:3 signala, ki se nikakor ni dal lepo nastavit, ali je bil preveč raztegnjen ali preveč pozoomiran. Pri PV80 16:9 prikaz sploh ni bil moteč.
Suma sumarum, kljub boljšim specifikacijam in novejši tehnologiji LGja, me zaslon enostavno ni prepričal, da je enakovreden ali v kateremkoli pogledu boljši od Panasonica. Da ne govorim o 24p judder pojavu, ki je SILNO moteč. Barve, črnina, SD signal, HD signal, kar sem sam opazil mi je bilo vse bolj všeč na Panasonicu in to kar bistveno. Ima pa LG super "On Screen" MENI. Tu ni kaj. Lepšega, preglednejšega še nisem videl. Pa še v slovenščini je.

Je pa res da je PV80 pri nas 999EUR, LG pa 899EUR, npr. BigBang, kar je 100EUR razlike iz za to razliko v ceni je LG kar dober nakup. (komur 100EUR pomeni dosti) Pravzaprav za low budget plazmo sploh ni slab panel. Res pa je po drugi strani da je v Gracu PX80 že 874EUR, kar pa spet zadevo malo spremeni. Tako da komur se da v tujino po PX80 bo za ta denar, za moj okus, sigurno dobil bolšji zaslon od LGja.

Ampak LG je še zmeraj lepši! :-)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Biz ::

PV80? - saj si primerjal PX80, ki je pri nas 920 pri merdiamarket, kajne? Grem tudi jaz v HN pogledat.

Tomson ::

No, Mediamarket sem iz določenih razlogov izpustil, zato sem dal za primerjavo PV80, ki je kot PG6000 dobavljiv v slovenskih trgovinah ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

breza ::

Nabavil Lg pg6000.Nekaj časa sem kolebal med SAMSUNG PS-50A557 in panasonic plazmo th50px8.Slika pri kabelskem tv signalu je dobra (noben lcd od kolegov nima niti priblizno take),dvd-ji odlični,ostalo še nisem sprobal.Nastavitve tv-ja so zelo pregledne in preproste.Probal sem tudi prikazovanje slik iz usb ključa,dela bp brez migetanja slik.Je pa kar mali šok ko postaviš 50 inčno big mamo na omarco v dnevni(v trgovini ne zgleda tolk velika).
xxxx

trademark ::

Tudi jaz zadnje dni tehtam med odločitvijo o nakupu plazme med PG426000 in 42PV80P. Prebral sem že veliko testov in mnenj v forumih, tudi po večkrat, zato se vedno bolj zbegan. Verjamem, da z nobeno ne bom zgrešil, zavedam se tudi, da je Panasonic sigurnejši nakup. Vendar ali se splača malo tvegati in kupiti LG. TV bodo uporabljali starši za gledanje analogne kabelske televizije, za kar se priporoča LG.
Skrbi me naslednje, večkrat sem prebral, da LG pri pretvorbi formata 4:3 v 16:9 zelo popači sliko, medtem ko Panasonic raztegne samo sliko ob strani, na sredini pa ne. Tudi na daljincu ima Panasonic tipko za spreninjanje formata, medtem, ko je potrebno pri LG to popraviti v meniju.
Kakšne izkušnje imate uporabniki, je to res moteče?
Zanima, me tudi kakšna je hitrost preklapljanja med kanali, na enem testu sem bral, da je precej počasno (šlo je sicer za lcd model).

V prvi vrsti mi je pomembna kakovost slike pri SD signalu, enostavno in hitro upravljanje, kakovost izdelave. Z vsemi drugimi pomankljivostmi se bom lažje sprijaznil.

Hvala za pomoč.

Tomson ::

V prvi vrsti mi je pomembna kakovost slike pri SD signalu, enostavno in hitro upravljanje, kakovost izdelave. Z vsemi drugimi pomankljivostmi se bom lažje sprijaznil.



Našteto govori v prid Panasonicu. ;)


Sicer pa sem prepričan, če nisi perfekcionist in iščeš najmanjše detajle, da boš tudi z LGjem zadovoljen ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

kitarist ::

Kak na lg plasmi (50pg3000) gledam slike prek usbja? Nikjer v navodilih nic ne pise, na netu nic ne pise, v meniju nisem nikjer nasel kaksne moznosti (npr. input source->usb), ce kljucek vtaknem v usb mi samo zasveti lucka na kljucku

korelem ::

@Aphanisis,
kako se je razpletel tvoj nakup pri BOF-u, zanima me, ker razmišljam on nakupu LG 50PG6000 plazme, pri njih, pa mi ne diši preveč, da bi mi podtaknili kako vrnjeno ;(

BTW ima kdo kake izkušnje z spletnima prodajalnama "www.akcija.si" oz. "www.moj-tv.com"?? Imasta podobno ugodne ponudbe za omenjeno plazmo, pa me zanima...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961178022 (402393) antonija
»

Lastniki plazme PANASONIC TX-P42X10Y

Oddelek: Zvok in slika
102205 (1708) e-marko
»

Zakaj kupiti/ne kupiti ta plazma TV (LG 42PQ6000) ?

Oddelek: Zvok in slika
203910 (3356) bosko1982
»

kupujem lcd ali plazmo?

Oddelek: Kaj kupiti
404222 (2962) benx
»

VGA->VGA ali DVI->HDMI?

Oddelek: Zvok in slika
101388 (1230) SisQ

Več podobnih tem