Forum » Zvok in slika » Lcd sony vs samsung, domači kino, t-2 tv
Lcd sony vs samsung, domači kino, t-2 tv
X-es ::
Živijo vsem!
Imam enih par vprašanj glede tvjev. Namreč nameravam nabaviti nov lcd televizor, hišni kino ter najverjetneje t-2.
Da zacnem:
od televizij sem gledal sony bravio kdlw2000 (ki me ni navdušila) ter samsunga le f86... Cene so zelo podobne. Mene le zanima kaj se mi bolj splača... Samsung ima vsekakor lepšo sliko. Dilema je nastala drugod.. Glede kvalitete... Nebi rad že po 2h letih moral menjati tv, ker se bi ta pokvarila itd...
Nakupujem hišni kino. Gledal sem okoli po internetu ampak res nevem kaj izbrat, ker določene funkcije pri enem dk napišejo določene ne, ki jih dk ima itd... Skratka zmešnjava. Nakupujem namreč tudi dk do cca. 400 €.. Kaj mi najbolj toplo priporočate - hdmi, divx, možnost predvajanja podnapisov, izhodna moč 500w ali več
Doma imam telemach. Za lcd nameravam naročiti posebej t-2, s tem da bom telemach obdržal. Razlog je v tem, da imamo v bajti 4 tellevizorje. Ali po tem takem se mi splača narediti to? Pri t-2 govorijo vsi o motnjah. Pri nas optike še ni ali si lahko vseeno pričakujem enako kvalitetno sliko kljub bakrenim žicam?
Hvala in lp..
Imam enih par vprašanj glede tvjev. Namreč nameravam nabaviti nov lcd televizor, hišni kino ter najverjetneje t-2.
Da zacnem:
od televizij sem gledal sony bravio kdlw2000 (ki me ni navdušila) ter samsunga le f86... Cene so zelo podobne. Mene le zanima kaj se mi bolj splača... Samsung ima vsekakor lepšo sliko. Dilema je nastala drugod.. Glede kvalitete... Nebi rad že po 2h letih moral menjati tv, ker se bi ta pokvarila itd...
Nakupujem hišni kino. Gledal sem okoli po internetu ampak res nevem kaj izbrat, ker določene funkcije pri enem dk napišejo določene ne, ki jih dk ima itd... Skratka zmešnjava. Nakupujem namreč tudi dk do cca. 400 €.. Kaj mi najbolj toplo priporočate - hdmi, divx, možnost predvajanja podnapisov, izhodna moč 500w ali več
Doma imam telemach. Za lcd nameravam naročiti posebej t-2, s tem da bom telemach obdržal. Razlog je v tem, da imamo v bajti 4 tellevizorje. Ali po tem takem se mi splača narediti to? Pri t-2 govorijo vsi o motnjah. Pri nas optike še ni ali si lahko vseeno pričakujem enako kvalitetno sliko kljub bakrenim žicam?
Hvala in lp..
- polepsal: Matek ()
Matek ::
Problem pri uporabi bakrene parice (in ADSL/VDSL tehnologij, ki se uporabljajo v primeru taksnih napeljav) je predvsem pasovna sirina. Stirje IPTV programi in po moznosti se kak racunalnik na internetu skupaj potrebujejo zelo veliko pasovne sirine, ki se jo z uporabo VDSLja v povprecnih pogojih precej tezko zagotovi, se posebej, ce je govora o vedno bolj modernih HDTV programih. Zato je pametna odlocitev, da obrdzis tudi kabelsko, ce optika ni mozna.
Kvaliteta slike pa seveda ne bo trpela (gre za digitalno televizijo, kjer se motnje odrazajo drugace in ne v slabi sliki). Ce bos ti pri t-2ju ali Siolu nabavil IPTV, bos imel identicno sliko kot uporabniki opticnega omrezja, edina prednost, ki jo imajo oni, je ta, da imajo na voljo vec pasovne sirine, torej lahko gledajo vec programov na vec televizorjih naenkrat.
Kvaliteta slike pa seveda ne bo trpela (gre za digitalno televizijo, kjer se motnje odrazajo drugace in ne v slabi sliki). Ce bos ti pri t-2ju ali Siolu nabavil IPTV, bos imel identicno sliko kot uporabniki opticnega omrezja, edina prednost, ki jo imajo oni, je ta, da imajo na voljo vec pasovne sirine, torej lahko gledajo vec programov na vec televizorjih naenkrat.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
BluPhenix ::
Ne razumem, zaupaš v Sony in ne v Samsung? Jaz bi prej obratno, je pa res, da ima prvi boljši Hype.
Proporočam, da si pogledaš tudi Philips in LG televizije.
Proporočam, da si pogledaš tudi Philips in LG televizije.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
roCkY ::
S Samsung f86 je primerljiv Sony W3000 in X3500 ne serija 2000, ki je lanska in jo pucajo naši trgovci - večina.!!
Hvala za nasvet, ampak sony x3500 in w3000 so dragi ko žafran.... Tudi design samsungov mi je všeč. Saj ne rečem da Sony ne sam nebi rad da mi je žal nakupa. Kakšne izkušnje imate glede teh 3h televizorjev. Še posebno Samsungovega, saj 1700 € ni malo, podjetja z zabavno elektroniko pa si iz dneva v dan bolj privoščijo, da njihov izdelek obiskuje serviserja vsak mesec!
In še eno vprašanje vam, ki mogoče sledite tej sceni dlje časa. Kako je s pocenitvami. Se bo cena teh TVjev do poletja kaj spustila al bo ostala kot pri W2000.. ali do takrat za to ceno bodo ven prišli novi boljši LCD. KAko je ponavadi?
roCkY ::
Kje si cene za Sony gledal? 40" W3000 pride cca. 1800€. 46" W3000 2200€, X3500 2500€. So popolnoma primerljive s Samsungom.
Res je v mediamarketu
ampak koliko pa je sploh zanesljiv?.. ima kdo izkusnje z mediamarketom... se je ze komu kaj pokvarlo in ali kaksen je bil potem postopek servisiranja oz se sploh splaca v mediamarketu kupovati
ampak koliko pa je sploh zanesljiv?.. ima kdo izkusnje z mediamarketom... se je ze komu kaj pokvarlo in ali kaksen je bil potem postopek servisiranja oz se sploh splaca v mediamarketu kupovati
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1197058 (421429) | antonija |
» | Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 34566 (30164) | popster |
» | Full HD TV (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Zvok in slika | 118777 (35764) | Kovalchuk |
» | Kateri proizvajalec za LCD tv?Oddelek: Zvok in slika | 2687 (2278) | huek111 |
» | najboljsi full HDTV (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 13469 (8827) | carot |