» »

Povezava PC in plazme(brez vga/dvi/hdmi, ima le component)

Povezava PC in plazme(brez vga/dvi/hdmi, ima le component)

k-lemen ::

Zanima me, če je sploh možno in če je kdo že poskušal povezat PC in plazmo. Zamislil sem si nekako takole.
1. ali je možno imeti priklopljeno na gafični kartici(nvidia 6600gt) monitor (preko VGA) in recimo še plazmo (preko prostga DVI izhoda) naenkrat, ali je to samo ali VGA ali DVI
2. problem pa je, da plazma ker je stara ze par let nima digitalnih vhodov, ampak samo analognega (component RGB)
2.1.ali je možno sploh priklopit oz ali se dobi pretvornik ali pa kabel ki bi pretvoril signal iz DVI na RGB. Se to sploh da izvest za normalen denar.

RGB me mika zato, ker naj bi potem lahko izkoristil 720p iz računalnika, ali to drži? Baje je S-video veliko slabši kar se ločlivosti tiče.

Hvala za informacije.

No če nihče nima odgovora na moja vprašanja, me zanima, če vsaj veste kje bi dobil več informacij v zvezi s tem.

LP

sony111 ::

Da dobi se. Samo pojdi v Bof ali kjer se trgovci spoznajo na te zadeve pa ti bodo svetovali.
Če pa nimajo takih priljučkov pa si naročiš preko interneta.Samo iskati je treba.
Će imaš denar dobiš vse.

podtalje ::

1. Možno
2. Stvar je izvedljiva, vendar bi rabil pretvornik iz VGA v RGB. Glede na to, da je razlika med njima samo v dodatnih sync signalih,
bi moral za zmerno ceno dobiti tak kabel. Seveda pa pred tem daš na DVI izhod converter iz DVI v VGA, ki pa je samo v bistvu
samo druga oblika konektorja, tako da bi to moralo biti poceni.

Mogoče nekaj takega: Amazon.com: Premium VGA to RGB Component Cable M /M, 50 ft / 15 m Black: Electronics

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

1.Samo še nekaj me zanima. Kako je pa s kvaliteto signala, bi bila razlika opazna, če bi signal v TV pripeljal preko VGA ali pa preko S-video.

Razlog zakaj sem spraševal če je to sploh možno povezati je, ker mi je Harvey Normanu gospod rekel, da tak kabel ne obstaja oz. da on zanj še ni slišal. Kot edino možnost pa mi je predlagal s-video vhod.

2.Pa recimo, da povežem preko VGA, se da potem na grafični kartici ločeno nastavljat VGA in DVI izhod, kot recimo TV-out in VGA. Zanima me zaradi nastavitev resoluije in osveževanja. Ali bom moral vedno spreminjat nastavitve na grafični. Ali to TV sam priredi resolucijo, nekje sem zasledil nek izraz down sampling, je to mogoče to?

Hvala za informacije in LP

smrkecXY ::

mislim, da imaš lahko za vsak izhod drugačno resolucijo.
kabel vga-rgb sigurno obstaja, morda obstaja že direkt iz dvi-rgb. Prodajalci so bolj tko tko... :(
če ne najdeš, še ne pomeni, da ne obstaja

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962584949 (24278) Dominator
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

5220148 (9661) kozorog
»

DVI + AUDIO -> HDMI

317293 (5480) Okapi
»

Plasma TV LG 42PC1RR

Oddelek: Kaj kupiti
256784 (4578) servo
»

best buy LCD TV sprejemnik