» »

LCD ali plazma tv par osnovnih vprašanj

LCD ali plazma tv par osnovnih vprašanj

lolek84 ::

No v kratkem (beri verjetno za božične praznike) se nekaj doma šušlja, da bi se končno (!!), saj je tudi že čas, v naše stanovanje prikotalil kak pošten tv.

Zaenkrat se še zapletamo pri nekaj osnovnih vprašanj, na katere pa rabimo kar se da konkterne odgovore.
No sicer je govora o 94cm ali pa 102 cm.
1.Prvo vprašanje je že tukaj. In sicer na kakšni razgalji je priporočljivo, da se kaka stvar gleda? Namreč oddaljenost od našega "cilja (beri tv-ja)", bi bila nekje 4m.
Zatorej kot prvo ne vemo ali zdaj nabavit 102 ali pa 94 cm diagonale.

2. Spor je že dolgo znana zgodba, ali nabavit lcd ali pa plazmo? (kdo bi ga vedel kaj je boljše).

3. Kar me zanima, kako je kaj z menjavanjem programov (beri preklaplanje iz enega na drug kanal)? Trenutno imamo nekega Samsunga doma (100Mhz iz leta 2006), pa ko prideš skozi (se pravi vseh 40 kanalov), porabiš valda 2 minuti če ne več, saj tako počasi menjava iz enega na drug program.

4. Vprašanje (to je predvsem zame pomembno vprašanje) pa je kako je kaj s starimi divx-i (beri filmi na 1 cd-ju 700mb.
Kakšna je tukaj kaj kvaliteta, ko to stvar gledaš na tako velikem tv-ju. ALi je to še sploh gledljivo, ali pa bomo z preklopom na ta nov tv, morali tud počas vse bolj premišljevat o gledanju samih dvd-jev in nič več divx-ov?

5. Ali tv-ji imajo že vključen nosilec za steno? Ker v našem primeru bo skoraj 100% da bo morala biti stvar na steni in ne na polici?

6. Kaj moram bit pozoren kar se tiče zvoka? A je dovolj ta stvarca, ki je vgrajena ali pa bo potreben še kak nakup zvočnikov? (beri v upoštev bi prišela valda samo 2 zvočnika, se pravi, da prostorski zvok glede na shemo sobe ne bi bil lih dober oz. priporočljiv). Čeprav jaz bi rad kar pošten zvok, ko gledam recimo kake Transformerje ali pa 300 :)

No to bi bilo lepo, če bi kdo kako rekel.
Aya da ne pozabim, cena same stvarce bi se pa naj vrtela tam okrog 1000€ (+/- maksimalno 200€), da ne bi kdo predlagal da si kupim kako stvarco za 5000€ sem raje okvirno postavil svoje oz. naše meje zmogljivosti.

Hvala

Yossarian ::

Lolek, lolek KLJIK
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

lolek84 ::

Ja videl sem žal že tisto temo, samo je precej bolj "globoko" usmerjena.

Mene pa prvo treba nekaj osnovnih pojmov za pojasnit in to na kar se da "uporabniški" način ne neke teorije, ki jih vsi ven iz revij berejo.
Mene zanimajo uporabniška mnenja, ne da vedno berem po forumih, kako eni pišejo dejstva, ki so jih prebrali v revijah.

BigFoot ::

1) Glede na razdaljo bi ti definitivno priporočal 102cm ekran.

2) Kaj boste pa največ gledali? Če bo več klasičnih TV programov in pa divx filmov, potem plazmo. Za DVD/Blu-ray/HD DVD bi pa priporočal LCD.

4) Glede na razdaljo bo kvaliteta divx-ov OK. Odvisno je seveda od kvaliteta samega divx-a pa od tega kako zahtevni ste glede kvalitete slike.

5) Ne

6) Za gledanje poročil in podobno so vgrajeni zvočniki OK, ne pričakuj pa da se ti bo tresla bajta. :)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961216615 (440986) antonija
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5335156 (30754) popster
»

crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9

302957 (2400) Nagi Bator
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

942120398 (37385) Kovalchuk
»

CRT TV sprejemniki (strani: 1 2 )

527506 (5580) Spock83

Več podobnih tem