Forum » Kaj kupiti » Internet za 2 računalnika
Internet za 2 računalnika
TokioGangsta ::
Zanima me natančno kaj potrebujem za to da bom imel na dveh računalnikih,(oba XP) eno nadstropje razlike internet. Že imam ADSL 1mb in kaj potrebujem za drugega da bo ista hitrost in kvaliteta. Ter zanima me tudi ali je to preprosto namontirati in bi zmogel to sam.
Hvala
P.S.: Naj bo do 80€ vse skupaj
Hvala
P.S.: Naj bo do 80€ vse skupaj
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis
primzx ::
Če želiš povezati več PCjev skupaj in jih nato povezati v naslednjo mrežo(internet), potem rabiš usmerjevalec(router). Tega ti js priporočam. Tud cena je nekej tm. Priporočam ti tud tega. Oba sta dobra in pripravljena za domača omrežja. Izbira je tvoja.
Usmerjevalnik povežeš z tvojim ADSL modemom, vtakeš LAN kabl v WAN port. Na vstala vrata(4) pa prkopš kompa. Ubičajno majo usmerjevalniki upravlaljca na http://192.168.1.1 ali Http//192.168.0.1 al pa tud drget, odvisno od proizvajalca. zraven dobiš tud prevzeto uporabnisko ime in geslo. Potem se logiraš notr, in izbereš PPoE protokol, ki rab user pa geslo od tvojga dobavitelna internetne povezave(siol, volja,..).
Vse Mrežne kartice na PCjih ki so povezani z usmerjevalnikom morajo biti pod "Automatically set IP".
Stvar naj bi delala. Tok o pogojih.
Lp
Usmerjevalnik povežeš z tvojim ADSL modemom, vtakeš LAN kabl v WAN port. Na vstala vrata(4) pa prkopš kompa. Ubičajno majo usmerjevalniki upravlaljca na http://192.168.1.1 ali Http//192.168.0.1 al pa tud drget, odvisno od proizvajalca. zraven dobiš tud prevzeto uporabnisko ime in geslo. Potem se logiraš notr, in izbereš PPoE protokol, ki rab user pa geslo od tvojga dobavitelna internetne povezave(siol, volja,..).
Vse Mrežne kartice na PCjih ki so povezani z usmerjevalnikom morajo biti pod "Automatically set IP".
Stvar naj bi delala. Tok o pogojih.
Lp
ales400 ::
malo si sposodim temo :D
soseda (sestricna) ne more met ADSLja, jaz pa svojo linijo lahko za nekaj Mb povecam, zato sem se ponudil, da bi si lahko povezavo brezzicno delila.. med nama je max. 30 metrov zracne linije in nekaj sten.. kaj priporocate?
linijo bi si razdelila 75% jaz ona 25% (placevala 50-50) zanima me, v primeru, da bi ona bila na internetu oz. downloadala, a bi meni kaj pingalo? predvsem v igricah tipa COD2 itd..
lp
soseda (sestricna) ne more met ADSLja, jaz pa svojo linijo lahko za nekaj Mb povecam, zato sem se ponudil, da bi si lahko povezavo brezzicno delila.. med nama je max. 30 metrov zracne linije in nekaj sten.. kaj priporocate?
linijo bi si razdelila 75% jaz ona 25% (placevala 50-50) zanima me, v primeru, da bi ona bila na internetu oz. downloadala, a bi meni kaj pingalo? predvsem v igricah tipa COD2 itd..
lp
ttommy ::
Jaz imam Siolov modem,ki pa je router-ima 4 izhode in vsak uporablja klicno povezavo.
Pri igrah pa zavira linijo,če kdo dol vlači....
Pri igrah pa zavira linijo,če kdo dol vlači....
Gamer
TokioGangsta ::
a če internet 1mb vežem na 2 računalnika se hitrost razpolovi
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
LjubimPeezde ::
a če internet 1mb vežem na 2 računalnika se hitrost razpolovi
lol?
odvisno od nastavitev.
lej ti imaš zgleda v svet 1Mb/s. upamda ne misliš naslednjega: če boš povezal ti na dva računalnika da boš imel kar 2Mb
Če smo že pikolovski: ne vem kako je lahko internet 1mb. A to je kak nov standard?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LjubimPeezde ()
GrimReaper ::
Ne razpolovi, razdeli se, download niti ni problem pri današnjih povezavah (ok, 1Mb mogoče je), problem je upload ki je najbrž 256kbps, jest že s 768kb težko shajam, na mojem računalniku mam 512kb omejitev z NetLimiter programom, ki ti ga tud priporočam.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568241 (5070) | c23po |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21982 (16183) | broken/link |
» | O routerjuOddelek: Pomoč in nasveti | 6508 (6205) | tinkec |
» | Povezava med 2 računalnikoma preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 5361 (5035) | hobbit |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44059 (19599) | imallears |