Forum » Zvok in slika » Podnapisi in Subtitle Workshop
Podnapisi in Subtitle Workshop

marko1000 ::
Dobil sem en film in je bil na nesrečo v nemškem jeziku. Podnapise sem komaj našel kake. Pa še tisti so srbski. Nekaj razumem nemšk ampak zelo malo in sem zato tudi opazil da podnapisi negrejo pravočasno z govorom. Da bodo podnapisi bili pravočasni, moram preko BS-player-ja stisniti "Ctrl+Left" 12krat (subtitle time correction). Zanima me če se da to pravočasnost shraniti, če se bi jo dal urediti preko programa "Subtitle Workshop", tako da bojo podnapisi nekako večno ostali premaknjeni. Kot da bi se avtomatsko premaknili za 12krat nazaj, ko film predvajaš. Oz. da bi se pravočasnost spremenila na tak način kot da so podnapisi premaknjeni za 12krat u levo z program workshop. Kje in kaj klikneš in kako v tem programu. Hvala

settler ::
Ko v BS playerju daš "12krat nazaj" ti zraven tudi piše za koliko sekund si premaknil podnapise.
Nato greš v Subtitle Workshop odpreš podnapise, zraven lahko odpreš tudi video.
Potem pa samo še edit-->timings-->set delay.
Za tem pa samo še vpišeš za koliko jih hočeš premakniti naprej ali nazaj.
Sledi samo še shranjevanje v format .subrip
Nato greš v Subtitle Workshop odpreš podnapise, zraven lahko odpreš tudi video.
Potem pa samo še edit-->timings-->set delay.
Za tem pa samo še vpišeš za koliko jih hočeš premakniti naprej ali nazaj.
Sledi samo še shranjevanje v format .subrip
Zgodovina sprememb…
- spremenil: settler ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] Subtitle Workshop urejevalnik podnapisovOddelek: Zvok in slika | 12842 (1500) | KiNgKoNgX |
» | Urejanje podnapisov .mkv fajlomOddelek: Pomoč in nasveti | 6179 (5226) | bosmla |
» | [divXvid] podnapise vkodirat v divx (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 24635 (11711) | Alessio983 |
» | DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 78606 (20742) | CaqKa |
» | Snemanje avi filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3376 (2772) | gruntfürmich |