Forum » Zvok in slika » SHARP in povezava z računalnikom
SHARP in povezava z računalnikom
BIG_Yack ::
Pozdravljeni!
Na to temo rabim zelo hiter odgovor, saj me iz prve strani nervira iz druge pa hitro potrebujem rešitev.
Pred kratkim smo doma kupili LCD televizor Sharp Aquos LC-37RD2e. Ta TV hočem nekako povezati s prenosnim računalnikom (Lenovo ThinkPad z61m), a mi nikakor ne uspeva.
Katere kable potrebujem?
Hvala.
Na to temo rabim zelo hiter odgovor, saj me iz prve strani nervira iz druge pa hitro potrebujem rešitev.
Pred kratkim smo doma kupili LCD televizor Sharp Aquos LC-37RD2e. Ta TV hočem nekako povezati s prenosnim računalnikom (Lenovo ThinkPad z61m), a mi nikakor ne uspeva.
Katere kable potrebujem?
Hvala.
bluefish ::
raje povej, katere vhode/izhode imata računalnik in TV. Sicer imajo ponavadi računalniki s-video izhod.
Zdravo!
Na televiziji se skrivajo:
- Antenna input terminal (DVB-T 5v=/80 mA)
- RS-232C terminal
- EXT 6 (HDMI) TERMINAL
- EXT 5 (HDMI/AUDIO) terminals
- COMMON INTERFACE slot
- EXT 4 terminals (na to naj bi se priključil rač.)
- EXT 1 & 2 (SCART)
- OUTPUT (AUDIO) terminals
- EXT3 (Rear) TERMINALS
- Headphone jack.
Za računalnik pa še nisem popolnoma prepričan, saj so moji možgani že izpustili to informacijo.
Tukaj so še slike:
Televizor
Računalnikova leva stran s večino priključkov; na desni je le CD pogon in S-Video.
Na televiziji se skrivajo:
- Antenna input terminal (DVB-T 5v=/80 mA)
- RS-232C terminal
- EXT 6 (HDMI) TERMINAL
- EXT 5 (HDMI/AUDIO) terminals
- COMMON INTERFACE slot
- EXT 4 terminals (na to naj bi se priključil rač.)
- EXT 1 & 2 (SCART)
- OUTPUT (AUDIO) terminals
- EXT3 (Rear) TERMINALS
- Headphone jack.
Za računalnik pa še nisem popolnoma prepričan, saj so moji možgani že izpustili to informacijo.
Tukaj so še slike:
Televizor
Računalnikova leva stran s večino priključkov; na desni je le CD pogon in S-Video.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BIG_Yack ()
bluefish ::
kot vidim, imaš na TV vhod S-Video že uporabljen. Slikaj še levo stran prenosnika če lahko.
Sicer pa bo najbolje, da morda počakaš še na koga, ker jaz nisem ravno strokovnjak s temi rečmi.
Sicer pa bo najbolje, da morda počakaš še na koga, ker jaz nisem ravno strokovnjak s temi rečmi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
jrtjtejtt ::
Tvoj prenosnik ma s-video out. Torej rabiš sam s-video kabl in ga priklopiš na tv. Na sliki maš s-video že zaseden, tko da lahk kupiš pretvornik s-video v scart in potem priklopš na scart (tko mam jst doma). Poleg tega lahko v scart pretvornik priklopiš še zvok, če hočeš tega met na zvočnikih od TV-ja.
hvala. S tem priklopljenim S-Videom sem ravno preizkušal priklopiti, pa mi ni najbolje uspelo.
Poleg tega na tem priklopu ne dobiš zvoka, na EXT 4 (tista komponenta, podobna priključku za monior) pa ga lahko imaš - tako piše v manualu, amapk niso razčistili katere kable rabiš za priklop.
hvala!
Poleg tega na tem priklopu ne dobiš zvoka, na EXT 4 (tista komponenta, podobna priključku za monior) pa ga lahko imaš - tako piše v manualu, amapk niso razčistili katere kable rabiš za priklop.
hvala!
Po moje bi slika preko s-video morala biti na TV. Lahko da nisi kej nastavu na računalniku. Zvok pa ne gre preko s video kabla ampak še moraš met posebej kabl. Jack-činč, še slika:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: podtalje ()
Hvala.
Kaj pa za EXT 4 v katerega je že vključen neki kabel s katerim slike ne dobim? Tam bi mi bilo lažje, saj rabim S-Video še za camcorder.
Hvala.
Kaj pa za EXT 4 v katerega je že vključen neki kabel s katerim slike ne dobim? Tam bi mi bilo lažje, saj rabim S-Video še za camcorder.
Hvala.
Pa gre slučajno tist kabl na EXT 4 direkt v računalnik, zgleda že tko kt običajn kabl za priklop monitorja. V navodilih sigurn more pisat kakšen kabl je to. Tko po sliki na pamet ne morem vedet kaj je to. Siceer pa če tist kabl ne gre v računalnik, boš itak moral nabavit nek adapter, tko da ti jst svetujem, da nabavš kar tole:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: podtalje ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585457 (24786) | Dominator |
» | videorekorderOddelek: Zvok in slika | 865 (724) | zero22 |
» | Povezava Philips LCD - kameraOddelek: Zvok in slika | 2550 (2453) | baltso |
» | povezat pc do tvOddelek: Pomoč in nasveti | 829 (625) | MecH |
» | zakaj ne kaze slike s PCja na TV?Oddelek: Zvok in slika | 5851 (4930) | jamabama007 |