» »

iz video na DVD in kvaliteta zajema TV tunerjev

iz video na DVD in kvaliteta zajema TV tunerjev

SimplTech ::

Želim presneti arhiv starih video kaset na DVD. Vem kaj potrebujem, me pa zanima kakšne so razlike pri kvaliteti zajemanja analognega signala različnih TV kartic.

Koliko sem gledal lahka dobim TV kartico že za 6-7k SIT pa vse 30k SIT. Kartico bi potreboval za prenos video arhivov na DVD, TV-ja z njo ne bom gledal.

Ali se mi v tem primeru splača investicija v dražjo kartico ali tudi cenejše snemajo analogni vhod z isti kvaliteto (glede na to da VHS video ni ravno super kvaliteta)?

Hvala za info in LP

SasoS ::

Pomoje se ti splača investirat v kartico z mpeg procesorjem (winfast prv, ati theatrix) saj bo kvaliteta dosti boljša. Pa videorekorder priklopi direktno preko činč vhoda, ne preko antenskega.

lyn@ ::

bi tale bil OK za "pretopit" iz video kaset na računalo ?

Jan987 ::

Jest mam tegale pa je slika skoraj taka kot na bideo kasetah če gledam edino pri zajemanju moram najdet še en program ki bo snemal v taki kvaliteti kot je tista ki jo gledaš. Če kdo ve za kej takega nej prosim napiše?

danix1 ::

Kupi raje DVD snemalnik komponento, saj so danes tudi dobri po še samo 150€. Kvaliteta posnetkov z njimi je praktično enaka originalu, kombinacija PC-ja in video kartice pa v kvalitativno podn. Itak je že VHS zanič, z računalnikom pa boš zadevo še zelo poslabšal. Verjami mi, da sem dal to fazo že skozi, tudi iz mini DV kamere sem snemal prek firewire povezave na PC, vendar je bila tudi tu kvaliteta precej slabša, kot pa če sem snemal z DVD snemalnikom komponento. Da se ne menim o analognem zajemanju slike preko TV kartice. To je šele bilo porazno, kljub dobri kartici in softweru.
Zato raje nabavi Sony RDR-GX 120 ali kaj podobnega, magari kak cenen Yakumo ipd.ali pa kak malo rabljen, samo da je to hišni DVD snemalnik.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

pviran3 ::

Eko jaz imam tut že VHS rekorder pripravljen zraven računala da se spravim dajat na DVD, imam pa samo mali problem, ker imam spodaj in na desni strani megleno in modro sliko. Kak bi to odrezal?

Drugače pa nevem kaj naj s tistim DVD snemalnikom gledam?
Upam da veš, da TV prikaže DVD sliko 100x lepšo, kakor jo prikaže računalnik, poleg tega pa sicer nevem, kako bi na DVD rekorderju urejal menu in video.

Imam winfast 2000 expert grafično in se mi zdi video iz VHS, ki je star skor 20 let, čist vredu že na račznalniku, če ga daš pa na DVD predvajalnik in gledaš prek TV pa slika seka.

Han ::

Ravno za ta namen sem nabavil Sapphire Theatrix (ATI Theater 550 Pro) in zabil cel vikend zaradi pof**anega CyberLinka in InterVidea. Grrrrrrrr!!!!! Programska oprema za ta namen je podn od podna!

PowerCinema 4, katerikoli build, tudi 25xx trial: TV capture s 'composite' vhoda ne deluje. CyberLink navaja, da je v nekaterih verzijah (OEM, bundle ipd.) to namenoma izklopljeno, kar pa ne drži. Gre za hrošča, ki ga po enem letu niso odpravili. In ga tudi ne mislijo. Verjetno so jim grozili filmski studii in so to opcijo morali izklopiti.

PowerCinema 3: zajem s kompozitnega vhoda deluje, zelo dobro. Tudi bolj logično je ta funkcija uvrščena v razdelek Video (pri štirki je del TV). Moti le to, da med namestitvijo trojka nainštalira stare Windows Media kodeke in da je velikost mpeg datotek omejena na 2 GB - po 34 minutah zajema v najboljši kvaliteti začne snemati v novo mpeg datoteko.

InterVideo Home Theatre 2: OBUP!!! KATASTROFA od programa. Sredi nastavljanja kartice se obvezno zruši, dodobra pa sesuje tudi večino bližnjic (file associations) v Windowsu.

ChrisTV: majhen, preprost, izgleda precej zmogljiv. Zaradi omejitev preizkusne verzije ga podrobno nisem testiral.

GB-PVR: naj bi bil v redu, a med nameščanjem pride do neke čudne napake v zvezi z WMP 9. Sicer imam WMP 10, tako da mi ni jasno, kaj ga muči. Zgleda, da sem WinXP že dodobra razturil. ;((

CyberLink MakeDVD rabi kar nekaj časa, da video spremeni v DVD (SP način), obvezno posname začetni meni in iz teh treh mpeg datotek naredi tri naslove (Titles). O kakšnih poglavjih (Chapters) ali združitvi v en sam naslov se mu ne sanja.

InterVideo WinDVD Creator 3 je zasnovan fenomenalno. Točno to, kar sem iskal. AMPAK!!! Če mu dam pretvorit MPEG posnetek v DVD format, neznano kam izgine zvok, tako da potem gledam nemi film. Cel postopek traja obupno dolgo (za uro dolg mpeg porabi kakih 6 ur v HQ načinu - ni mi jasno, kaj ima za delat, saj je mpeg, ki ga je zakodiral Theatrix, praktično že DVD format). Če mu dam ripat preko kompozitnega vhoda, ne morem nastavit mono zajem zvoka. Seveda je program poln hroščev, tako kot vsi ostali tovrstni izdelki, zato se pogosto sesuje oziroma zmrzne.

Skratka, vrhunska TV kartica - kvaliteta zajete slike je odlična, za katero po dveh letih obstoja še vedno ni uporabnega softvera. ;((

pviran3 ::

Poskusi s tem guide:
klik

trek@s ::

Upam da veš, da TV prikaže DVD sliko 100x lepšo, kakor jo prikaže računalnik, poleg tega pa sicer nevem, kako bi na DVD rekorderju urejal menu in video.


Točno tako. Tudi jaz nisem mogel verjeti. Sem posnel iz VHS (preko antenskega vhoda!!!) s pomčjo tv kartice s priloženim programom in z Ulead-om naredil DVD, pa je bila slika za moje pojme katastrofa. Ko sem pa dal to v DVD komponento na TV, pa nisem mogle verjeti očem, kako bistra slika je.

zavajon ::

Če se ti ne da preveč časa zgubljati s tem, upoštevaj danixov nasvet in kupi DVD snemalnik.

Sicer pa menim, da imajo poceni TV kartice bolj probleme s tunerjem, kompozitni signal pa gre mimo njega. Morda bi bilo dobro, da kupiš kartico tam, kjer prodajajo tudi "tazaresne", jo preizkusiš in če s sliko nisi zadovoljen, jo greš zamenjati. Gotovo ne bodo preveč komplicirali, če zamenjaš za dražjo.
Real-time MPEG2 kodiranje (tv kartice z MPEG2 encoderjem niso ravno med najcenejšimi) daje precej slabše rezultate, kot če sliko zajameš nekompresirano in jo naknadno kompresiraš (seveda potrebuješ za to ustrezno velik disk). Pa tudi/še posebej če gre za slab VHS posnetek. Encoderji namreč v principu delujejo tako, da analizirajo sliko po določenih algoritmih (sosednje točke, frami,...) in poskusijo narediti čim boljši približek izvoru. Če je posnetek slab (dosti šuma, nenavadno prelivanje barv,...) to encoder dodatno zmede in naredi še slabšo sliko.

lp

zavajon ::

@han
Č epraviš, da imaš kvalitetno capturan avi, poskusi narediti MPEG2 z TMPGENC Xpress in nato DVD format z TMPGEnc DVD Author (zna tudi narediti menuje). Res ni to "One click" operacija in kompresiranje ne dela hitro, ampak kvaliteta končnega izdelka je odlična.
Software je sicer komercialen in ne vem, kakšne so omejitve pri trial verzijah, dobijo pa se tudi ustrezni "dodatki".

lp

Han ::

Na Theatrix kartici je ATI Theater 550 Pro procesor, ki v realnem času procesira MPEG-2. Zato mi ni jasno, zakaj določeni programi za končen zapis na DVD medij ponovno procesirajo MPEG datoteko. :\

Btw, cena te kartice je 18k SIT, kar se mi ne zdi veliko.

SasoS ::

Če imaš že mpeg2 posnet, raje preberi kak vodič po doom9 in pusti te one-click programe pri miru. Demux, authoring in pečenje, nobeno dodatno konvertiranje ni potrebno.

Han ::

Ja, bo res treba zavihat rokave in najti en 500 KB program, ki bo naredil to tako kot se spodobi. Hvala za namig. :)

zdravc ::

Jaz za prenos domacih posnetkov uporabljam tv kartico Asus, pa tudi katera druga do 10000 sit bo OK,
ter Pinnacle studio 9.4. Kot vhod nastavim composite za format pa mpeg - dvd compatible. Nastavijo se lahko tudi parametri kot so svetloba, ostrina, kontrast itd.
Kodiranje se izvaja sproti na procesorju Pentium 2.4, 1GB ram in dodatnem disku 160 GB. Izgube kvalitete ni. Video pa je mozno direktno predvajati na DVD-ju, ce dateteka ni vecja od 2 GB. Običajno iz posnetkov izdelam še pravi DVD format z menuji, za katerega strukturo kreiram na disku, nato pa jo z Nerotom zapecem na DVD.
Največ časa porabim za montažo. Čas pretakanja videa v PC pa tako ne moreš skrajšati.
kdor zna pa žih

kulSMS ::

Mene pa zanima kateri program uporabljate za delanje video-DVD-ja iz video datotek.
pa naj se ne sesuje vsakih 10min in
naj naredi chapter-je vsaj med video posnetki (če združim več videov na en dvd)

nekaj takega kot InterVideo WinDVD Creator 3 (brez sesuvanja)

zcetrt ::

Mah... Jaz sem dobil poleg winfast kartice Ulead Video Studio... A o sesuvanju raje nebi. Če kliknem preferences, se sesuje... DVD-jev sem pa vseeno naredil že 25. Meniji so še kar v redu, chapterji tudi. Pa še zastonj je bil... Tako da, če že hoče imeti tisto Temp mapo na c:, naj jo pa ima, bastard...
4.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalizacija VHS kaset

Oddelek: Zvok in slika
388337 (7067) dottor
»

nakup Tv kartice

Oddelek: Zvok in slika
293217 (2454) gruntfürmich
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507068 (5135) Tiash
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918919 (11959) Izi
»

Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???

Oddelek: Zvok in slika
101592 (1385) RC14

Več podobnih tem