» »

Povezava Acer prenosnika s plasma TV

Povezava Acer prenosnika s plasma TV

dunker ::

Lep pozdrav vsem skupaj!

Imam eno manjšo težavico. Nikakor mi ne uspe povezati Acer prenosnika in Sony plazme.

Za povezavo imam na voljo takšen kabel, na obeh straneh je S-Video konektor: klik za sliko.

Vtič na prenosniku izgleda takole: klik za sliko. To je S-Video izhod, ne? No, tudi na plazmi (S-video vhod?) imam takšen konektor.

Sumljiva stvar pri vsem skupaj je to, da se zgoraj omenjeni kabel sicer da "vštekat" v prenosnika, ampak notri stoji bolj tako-tako ... izvlečeš ga praktično brez upora. Na plazmi je kabel dobro fiksiran, ko ga "vštekam".

V čem je torej moja težava? Napačen kabel? Slab vtič na prenosniku? Ali pa morda ne znam usposobiti softvera? Kaj tretjega?

Hvala za nasvete,

Anže

Zheegec ::

Zakaj pa ne uporabiš raje VGA kabla ali pa VGA to RGB kabla, če TV nima VGA priključka?! Kvaliteta slike neprimerno boljša, pa še 100% mora delovati.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dunker ::

Odgovor je precej preprost: Ker ga nimam. :D Tale S-Video kabel pa se mi valja tu okoli in bi ga rad koristno uporabil ... Sicer pa imam VGA izhod na prenosniku, TV ima pa itak celo morje nekih vhodov, tako da bom v skrajnem primeru res kupil drug kabel. Hvala za info. :D

Ima mogoče kdo vseeno kaj izkušenj s priklopom na zgoraj opisani način (sem trmast ;) )?

overlord5 ::

jst mam isti problem...tut moj kabl je isti..sam vhod na tvju ma 5 lukn tak kot kabl...izhod na računalniku pa jih ma 8...zato se tud men kabl v računalniku všteka bol tak tak. kabla, da bi meu na eni strani 5 na drugi pa 8 lukn pa ne najdem:(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962591657 (30986) Dominator
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

5220294 (9807) kozorog
»

DVI + AUDIO -> HDMI

317327 (5514) Okapi
»

best buy LCD TV sprejemnik

Oddelek: Kaj kupiti
253114 (2420) Zako
»

WinXP ne Linux ne bootata [AM2]