Forum » Pomoč in nasveti » Sabotaža
Sabotaža
oc-er ::
živjo!
Tole bo malo čudna tema, samo bom vseeno poskusil. Gre za to, da bi rad sabotiral računalnik, tako, da bi pri tem skuril čim več komponent. Zakaj bom to naredil, ne bom razlagal, recimo da gre za osebno maščevanje določeni osebi.
Torej, h bistvu. Razmišljal sem o napajalniku. Mogoče kdo ve, kako bi lahko kaj povezal med sabo, tako da bi napajalnik spustil prevelik tok / napetost in bi s tem posledično skuril komponente? Napajalnik je tudi tak del računalnika, da ga noben ne odpira. Ali pa matična plošča. Dokaj velik strošek... no, če ima kdo kakršnokoli idejo, na plano z njo.
Gre pa itak za nek star sistem, matična ena stara epoxa, pa en star amd XP, 256 rama ...
Hkrati bi tudi rad, da crkne disk, ker so na njem podatki, ki mi lahko škodujejo, a do njih nimam dostopa ( beri computer locked. )
Hvala za vso pomoč.
Tole bo malo čudna tema, samo bom vseeno poskusil. Gre za to, da bi rad sabotiral računalnik, tako, da bi pri tem skuril čim več komponent. Zakaj bom to naredil, ne bom razlagal, recimo da gre za osebno maščevanje določeni osebi.
Torej, h bistvu. Razmišljal sem o napajalniku. Mogoče kdo ve, kako bi lahko kaj povezal med sabo, tako da bi napajalnik spustil prevelik tok / napetost in bi s tem posledično skuril komponente? Napajalnik je tudi tak del računalnika, da ga noben ne odpira. Ali pa matična plošča. Dokaj velik strošek... no, če ima kdo kakršnokoli idejo, na plano z njo.
Gre pa itak za nek star sistem, matična ena stara epoxa, pa en star amd XP, 256 rama ...
Hkrati bi tudi rad, da crkne disk, ker so na njem podatki, ki mi lahko škodujejo, a do njih nimam dostopa ( beri computer locked. )
Hvala za vso pomoč.
- zaklenil: Ziga Dolhar ()
strictom ::
No dej povej zakaj bi komu računalnik sabotiral? :)
Če je napajalnik bolj star ... more zadi met eno stikalo kjer piše 220/230V. Tistega lepo preklopiš, da piše 110V. In puf. 6 amperov naredi svoje :-)
Če je napajalnik bolj star ... more zadi met eno stikalo kjer piše 220/230V. Tistega lepo preklopiš, da piše 110V. In puf. 6 amperov naredi svoje :-)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
McBoby ::
Zakaj pa nebi hdd-ja kar odtujil-ukradel? Bo najbolj ziher zaradi podatkov. Drugače pa obstajajo programi za vdor v OS. Recimo Saminside. Pa kakšen Knopix-linux, da lahko določene-potrebne datoteke kopiraš, ker ti jih drugače winsi ne pustijo kopirat.
McBoby ::
Sam pa tud mene firbec matra, zakaj v dotičnem primeru hočeš sabotirat pc. Sam firbec me matra, briga me pač ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McBoby ()
Brane2 ::
strictom: tisti preklop je bolj tko. Lahko ubije napajalnik, kja več pa verjetno ne.
SPloh pa jaz ne bi postavljal taka vprašanja na javnem forumu, še manj odogovarjal nanje.
Saj ne veš, za kaj gre. Lahko s takim nasvetom povzročiš komu škodo čisto po nepotrebnem. In mogoče tudi nosiš del posledic.
SPloh pa jaz ne bi postavljal taka vprašanja na javnem forumu, še manj odogovarjal nanje.
Saj ne veš, za kaj gre. Lahko s takim nasvetom povzročiš komu škodo čisto po nepotrebnem. In mogoče tudi nosiš del posledic.
On the journey of life, I chose the psycho path.
JutriPS3 ::
Hehe a ni očitno kaj hoče doseči?
Verjetno hoče tole "zažgat" da mu bo stari kupil nov PC
Verjetno hoče tole "zažgat" da mu bo stari kupil nov PC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vedeti kaj se je skurilo/kaj naj bi bilo narobe?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2433 (1118) | profii |
⊘ | Kako besedilo v Wordu dati v cirilico?Oddelek: Programska oprema | 3251 (2949) | Gandalfar |
» | Kje mi danes lahko sestavijo comp, sobota, nujno! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4919 (2969) | solatko |
» | Problem! Nerazumljivo nizki fps na high-end računalinku!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2077 (1087) | The Player |
» | Računalnik iz InterSpara (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6577 (4049) | alum |