» »

Glupost v Jokerju

Glupost v Jokerju

1
2
3

McClane ::

To je res da zelo kritizirajo špile, ampak ok, res originalnih in dodelanih iger je na leto zelo malo ali pa celo nič. Ogromno založnikov samo štanca igre po zvrsti ki je trenutno uspešna zato tudi tako malo top ocen iger.
Se pa strinjam tudi s tem da je narobe, da ni možnosti naročila brez DVDja ali CDja. Sploh zato ker se na DVDju stvari zelo ponavljajo. Recimo na vsakem DVDju je recimo 50-100 Mb ISTIH programov (winzip, Getright..), raje jih naj bi dali gor ko je recimo nova verzija ne pa VSAK mesec isto. Ravno tako je pri trailerjih za filme. Pregledaš DVD in opaziš da je ŽE SPET gor trailer za Bad Boys 2 ...Matrix trailer je bil najmanj 3x ipd...Skratka, resnično uporabnih zadev je malo..sploh če te igre ne zanimajo več tako kot včasih.. Vseeno pa vsi nimajo ADSLja ali kabla zato je njim zadeva verjetno všeč.
Na vsak način pa bi lahko omilili ponavljajoče zadeve in zapolnili prostor z čim drugim..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Tito ::

Nisem rekel, da morjo ukint CD/DVD verzije, samo še tretjo alternativo naj dajo...

boom-bar ::

Jst sm naročen na Jokerja in sm bil v začetku na njega nor sam zdej mi je pa vedno bolj odveč in najdem vse na netu in čakam da se mi naročnina izeče in se naročim na T3. Po mojem mnenju je najboljša mešanica igre/software/hardware PcFormat, ampak vse skupi je samo stvar okusa.
Legalizirajte mehke droge!!!

mile ::

Men se še nekje valja druga številka jokerja (prvo sem zamudu :) ), z leti je postala nezanimiva (vsaj zame), tako da jo že par let ne berem več

Tito ::

Je pa res, da se igričarska scena slabša in ni več dosti za pisati ko pa se vse ponavlja... Drgač pa o tem na kakšni ravni je PC Format nebi govoril, saj si ne zasluži niti besedice! In bivši PC Gamer, JAO;( .

Freelancer ::

Joker se mi je zdel precej boljsi tam nekje do 70. stevilke. Drugac pa se mi zdi, da je to pac revija za 15letnike. Sej da ostalih (PC format, connect, T3 pa nevek ja se vse so) nebi komentiral :D :D :D Edino v monitorju se mogoce se kaj pametnega najde.

karafeka ::

Mislim, da včasih, ko jokerjeva krema, še ni živela na visoki nogi, so morali pošteno pljunit v roke, pa kakovostno pisat članke in teste, da so dobili neko veljavo. Sedaj pa... se valjajo v denarju in zaradi tega se je posledično znižala njihova kvaliteta pisanja in še marsikaj drugega, medtem ko cena šviga v višave.

flipflop ::

Po mojem mnenju je najboljša mešanica igre/software/hardware PcFormat, ampak vse skupi je samo stvar okusa.


PC Format je ena od najslabših revij v Sloveniji (če si mislil na slovensko verzijo),angleške pa še nisem bral. Pri opisih je polno velikih naslovov in podnaslovov,ogromno nezanimivih slik s slabimi komentarji. Kar nekaj iger je dobilo preveč dobro oceno,HW "testi" so pa itak za nikamor.

boom-bar ::

Rekel sem po mojem mnenju in se nebi kregal.
Legalizirajte mehke droge!!!

karafeka ::

Kljub nekaterim napakam (ki pa vso vsako leto večje) JOker ostaja ena najboljših računalniških revij v Sloveniji. Škoda le, da se ne malo specializirajo (ali pa se razdelijo na dva samostojna dela (reviji), v 1. bi bil poudarek na strojni opremi (seveda brez priloženega cd-ja), v 2. pa igre in kup nemunosti ;). Tako bi se cena razpolovila in bi bil volk sit in koza cela.

TribesMan ::

Tako bi se cena razpolovila in bi bil volk sit in koza cela.


Ne verjamem da bi bilo temu tako. Še posebej bi bil potem v našem prostoru najti oglaševalce, ki bi podpirali dve ločene revije z zelo ozko usmeritvijo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

karafeka ::

Ok, pol pa naj obdržijo samo del za strojno opremo, :D :D ker tam ga jokerjevci razturajo (no vsaj so; ker revije nisem imel v rokah že od 108 št.,zato ne vem, ali so njihovi testi še tako ultimativni kot so bili)

Dr_M ::

Ok, pol pa naj obdržijo samo del za strojno opremo, ker tam ga jokerjevci razturajo

hahahahahhahahahahahaha. rec da se hecas :D :D :D prosim rec da se hecas :D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

asPeteR ::

Morte vedet, da je Joker racunalniski ZABAVNIK. In tko ga je treba tud brat. Kdaj pa kdaj ga primem v roke in moram rect, da kar opravici svoje ime.

Vsekakor je pa res, da je priloz CD ali pa DVD, za casom, namrec v dobi siropasovnega interneta je to malo smesno dodajati cd zraven re cije.

Drugace pa v sloveniji ni strokovne racunalniske revije, najblizje je temu recimo Monitor.

Drugace pa je edini resen strokovni vir postal Internet.
http://blog.stegnar.com

kuglvinkl ::

Glede revij. Berem (semi-občasno) samo še C't in Bug.
Your focus determines your reallity

karafeka ::

Dr_M

Zakaj bi se mogu hecat??

Takrat ko sem bil jaz naročen na Joker (do št. 89), so bili njihovi testi strojne opreme eni najboljših v Slo, če ne kar najboljši (z drugimi besedami: nikoli se nisem opeku če sem kupil kaj kar so oni predlagali za nakup).

Dr_M ::

karafeka: jest nism nikol tistga kupu kar so oni svetovali, pa sm zato lohk stvari (ucinkovito) uporablu dost dlje kot tist kar so oni svetovali. :D :) :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

msmiha ::

karafeka ja včasih je Joker res trgal, dokler nisem zvedel za Slo-Tech;) (v tisti številki ko je bil članek do ničle in naprej v katerem je bilo opisano prvič vodno hlajenje).
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Matek ::

Heh, jaz tudi sam Bug kupujem, stvar je res doterana in nima konkurence.

Ko/če bom znal dost nemško pa seveda ta C't, ki ga vsi tako hvalijo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

karafeka ::

@msmiha
včasih je Joker res trgal, dokler nisem zvedel za Slo-Tech


Ravno v tem je štos. Dandanes imajo že vsi širokopasovni dostop do neta in dobijo vse podatke na internetu (teste, nasvete...). Še posebej zanimivi so prav takšni forumi, kjer se lahko veliko naučiš in dobiš nasvete iz prve roke. Ampak vseeno, če bi Joker stal 500 sit, bi bil rade volje spet naročen na njega, tako pa.....

flipflop ::

Hja,cena je dokaj visoka,ampak lahko bi jo znižali z izdajo brez CD/DVD-ja.

Vendar pa za nižanje cene nimajo razloga,saj ljudje očitno kupujejo revijo po sedanji ceni,vsi pa tudi še nimajo ADSL/kabla/kaj tretjega.

Freelancer ::

Js sm glede na clanek v Jokerju (se mi zdi) 60 takrat kupil 19" monitor (dobil je jokerino al kaj ze majo oni) in morm rect, da se nism nategnu, ker do danes nisem mel enega problema. Vcasih se je se kaj pametnega dalo prebrati, ker so malo bolj strokovne clanke pisali (UroS se mi zdi je imel cez hardver).

Sej pravim tam nekje okoli 70 stevilke je slo vse vedno bolj navzdol. Pa se zdej ko je vse na netu lahko zves veliko stvari ze precej prej, preden so opisane v revijah. CDji tud nimajo velik prakticne uporabe, zdej ko se je net tolk razsiril.

Aja doloceni ste zvedeli za Slo-Tech, prej pa niste mel pojma? A mislite, daj ST prvi hardver site na netu al kaj? :\ Use search engines :D

Zgodovina sprememb…

quattro ::

pravzaprav se mi sploh ne zdi vredno odpisovati na tak kup neumnosti, kot jih je tule izustilo par modelov v obujenem tri leta starem topiku.
a moj cut za lojalnost in takisto za resnicoljubnost me sili k temu, da napisem par dejstev in jih vrzem nekaterim nevzgojenim pubertetnikom v fris.

Joker je slovenska racunalniska revija.

Ima najvisjo naklado in najvecji doseg bralstva med vsemi slovenskimi racunalniskimi revijami - ceprav je med njimi najdrazja. ce to ni dokaz kakovosti, naj me koklja brcne.

CD oziroma DVD sta del revije. prosim, ce vsi sirokopipicni frajerji ne zganjate okoli tega velikega haloja, kajti dejstvo je, in kar preverite statistike, da velika vecina ljudstva se vedno dostopa na vsemrezo prek analogne linije in modema 56K. Poleg tega se vedno potrudimo na plosckovje dati tudi material, ki drugace ni dostopen. ne nazadnje smo izdali tudi tri filme (in zelo verjetno jim bo sledil se kak), nasneli kopice ekskluzivnega materiala s sejmov in tako dalje ad nauseum.

o podjebavanju bralcev: ce je osebek tako svinjsko nekulturen, ali pa nemara tako bebav, da ne zna skupaj spackati niti treh vrstic pravilne slovenscine, kot jo ucijo v soli, potem si zasluzi zgolj neusmiljen porog. taka pisma so zalitev za prejemnika in verjemite, da se cloveku prav zafrzmaga, ko se trudi, da napravi kakovostno revijo, in dobi v odziv tako skrpucalo; pricnes se sprasevati, ali je sploh vredno zapravljati svoj cas. resno razmisljam, da bom pricel zbirati podpise za referendum, naj se v sole zopet uvede bonton kot obvezni predmet.

podobno velja za neracunalniske teme. dejstvo je, da je racunalnik dandanjasnji postal tako vsakdanja naprava kot avtomobil, videorekorder ali multipraktik. in z nijmi delajo cisto navadni ljudje, ne vec le znanstveniki v belih haljah in uber hackerji, naliti s kofeinskimi mehurckastimi tekocinami. racunalniska tehnologija se je vrinila v prakticno vsak koticek nasega zivljenja in edino logicno je, da na podobne stvari opozorimo, oziroma jih predstavimo. tudi drugi neracunalniski prispevki nosijo vec teze, kot pa bi si kdo mislil. ogromno iger se napaja iz resnicnih zgodovinskih dogodkov ali v nijh vidimo stvari, ki z racunalnistvom nimajo neposredne zveze. glede na to, da je vam mladcem sola tako mrzka, se nam zdi edino pravilno, da dolocene podrobnosti, bodizi zgodovinske, zemljepisne, fizikalne, bioloske ali kakrsne koli ze, podrobneje izpostavimo, seveda na nam znan, bralcu prijazen nacin. hkrati upamo, da s tem marsikateremu citavcu tudi snamemo plasnice z oci in mu damo nov pogled na svet. se vedno pa neracualniske teme zavzemajo v jokerju zelo majhen delez in ocitek se razblini nekako tkao, kot bi televizijskemu sporedu ocital dejstvo, da priobcijo tudi radijskega.

za konec pa se o bajnih zasluzkih. vsakomur bi morlai biti jasno, da Joker ni v lasti JCT, ampak zaloznisekga podjetja Alpress, d.o.o, v katerem NIHCE od JCT nima lastniskega deleza, torej pri dobicku ni udelezen. za svoje delo prejemamo avtorske honorarje, ki nam omogocajo, da se s svojim delom prezivljamo. Glede na to, da nihce od nas (niti direktor Alpressa, ce smo ze pri tem) ne vozi mercedeza in ne zivimo v lastnih vilah, bi rekel, da zasluzki v novinarski branzi niso tako gromozanski, kot nekateri mislijo.

neobjektivni opisi? pokazite mi enega, ce upate, pa bomo takoj videla, ali je pristranski opis ali pa si pristranski ti, ki kazes nanj.

edit: typos

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: quattro ()

Ziga Dolhar ::

Quattro, naj ti odgovorim na odstavek, ki se navezuje na moj post nekoliko višje.

Verjemi mi, da me "podjebavanje" bralcev sploh ne moti -- zdi se mi celo smešno. Konec koncev sem že nemalo let naročen na revijo.

Me je pa dani primer izredno spodbudil (izjema?); čeprav ti stavkov ne pričenjaš z veliko začetnico in je takisto po ustreznem stavčnem terminatorju ne uporabiš, iz tega ne vlečem imperativov, da si jako nekulturen osebek oz. se nisi naučil tistega malo slovenščine, kolikor je učijo v osnovni šoli. Težava je v tem, da "Joker" podjebavanih osebkov ne pozna osebno (SFRJovico na stran) in ne dopušča možnosti, da gre pri osebku za morebitne druge dejavnike, na katere sam nima vpliva; recimo prirojeno/pridobljeno nezmožnost priučitve česa. Sicer pa o medicini verjetno veš več kot jaz in boš našel ustrezen izraz. Za lažjo predstavo ti preko zasebnih sporočil pošiljam povezavo.
https://dolhar.si/

Matek ::

Glede pljuvanja po Jokerju in tega kdo je kriv.

Čudoviti svet interneta in neskončno spletnih strani s forumi prekaša še tako dobro revijo in je obenem neizčrpen vir znanja. Znanja, ki ga skoraj nevede nabiramo s premlevanjem vsega tega silnega materiala. In po dolgem časi pač pridemo na nek nivo, kjer nam ne paše ravno vsaki članek, s tem pa začnemo tudi kritizirati tiste, ki so pod tem nivojem, ki smo ga sami dosegli.

In tu je problem. Joker dejansko je pod nivojem. Ampak za takšne ljudi kot smo mi, ki par uric dnevno preživimo pred ekranom. Seveda ne bo ekipa novinarjev delala revije za nas, ker nas je premalo, da bi se to izplačalo. Takšna revija se seveda ne bi prodajala, ker bi bila vsebina nerazumljiva tistemu večjemu procentu ljudi, ki nima našega znanja.

Torej problem je v Jokerju (in v vseh drugih revijah, ki nam niso po godu), ampak ni rešljiv na način, ki bi bil v korist večji množici.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tito ::

Z MMMjem se v večini strinjam, vendar o vsebini ni največji problem. Problem je v ceni in odnosu s katerim se JCT odziva na bilokatero kritiko. Odreagira kot mačka, ko ji stopiš na rep. Kakor, da smo jih napadli in žalili vsepovprek! To ni res, sam sem izrazil le željo po možnosti, da se naročiš na revijo brez CDja in stem izogneš tako visoki ceni.

Potem pa je tukaj še ena reč, ki me je rahlo pogrela...

"Ima najvisjo naklado in najvecji doseg bralstva med vsemi slovenskimi racunalniskimi revijami - ceprav je med njimi najdrazja. ce to ni dokaz kakovosti, naj me koklja brcne."

Res je, da je to dokaz, da podražite revijo na največjo možno ceno. In res je lepo, da priznaš, da ste vkorakali v dobo izkoriščevalstva in mrzličnega hrepenenja po velikih vsotah denarja! Seveda te besede ne letijo direktno nate, ker s cenovno politiko nimaš nič, saj si le uslužbenec, kater si v sredini med dvema ognjema (na eni strani bralci, na drugi pa založniki). Vendar se mi zdi, da se stem ni za hvalit (mogoče bi se lahko stem hvalili založniki pred drugimi...)!

Kar pa se tiče kvalitete napisanih sporočil pa bi le povedal, da na forumu najbrž ne pričakujemo zbornega jezika. Sam si to predstavljam kot debatni krožek, na katerem izražaš svoja mnenja in jih ubogatiš z različnimi stili govora, za ta namen imamo smeške, ki ponazarjajo naš čustven odnos do napisanega besedila ter lahko po mili volji ispustimo kakšno besedo ali črko, ko v naglici napišemo sporočilo. Glavno je, da je besedilo razumlivo in da nima prevelikih napak. Seveda se tudi te spregleda, če le niso preveč moteče in nimajo vsebinskih posledic!

Pa še en nasvet...

Da boš izgledal, kot ponosni slovenec je prvi korak, da uporabljaš slovenske znake za zapis besed. Vrjetno bi bilo učinkovito da si umisliš slovensko tipkovnico (mislim da niso preveč dražje od angleških), če jo pa že imaš, pa bi bilo pametno, da v jezikovnih nastavitvah omogočiš slovensko tipkovnico. Tako boš v takšnih forumih lahko uporabljal pristno slovenščino in boš za vzgled vsem mladcem in malo man mladim uporabnikom spleta!

Živi dolgo in lagodno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Ziga Dolhar ::

"osebnih napotkov" oz. pokroviteljstva se, prosim lepo, vzdržimo. Jaz sem primer uporabil zaradi neposredne povezanosti oz. rahlo v hecu -- quattro je nekoč sam zapisal, da ne uporablja velikih začetnic.

Obdelujte Joker, Slotech, ne spravljajmo se na osebni nivo brez neposredne korelacije, hvala.

-- moderator
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Freelancer ::

Nevem zakaj Jokerjevci vedno odreagirajo na kritike, kot da je konec sveta.
Hehe se tole: Stoenke so tud razsirjene v dolocenih drzavah, a to pol pomeni kakovost?:D. Pa ne tega vzet osebno, Q, ker je bil joke.
Jaz se vedno stojim za tem, da so bili starejsi Jokerji na visjem nivoju. Drugace se pa ne mislim kregat. Ampak mogoce bi lahko rekli tudi, da je Joker pac revija za mnozice in ker pac osebki tu o hardveru in ostalih zadevah, ki pasejo zraven vejo precej, se nam Joker zdi pod nivojem. Mozno je tudi to, da vcasih tudi bilo toliko stvari na netu in da smo tudi mi manj vedeli in se nam zdijo starejsi Jokerji zato boljsi...? Oh well.

PS.: Kar pa se tice odnosa do vasih bralcev, se pa malo zamislite. Ze to, kako reagirate na kritike, nekaj pove.

Zgodovina sprememb…

quattro ::

Tito, ako je znak Slovenca zgolj raba krilatcev, potem se slovenstvu lahkega srca odpovem. Za razliko od tebe sem rastel v obdobju, ko kljukic bilo ni sploh. A moja neraba le-teh je protestna, zakaj celo sedaj, ko si ti tako prekleto ponosen na njih, nimamo enotnega standarda, po katerem bi jih zapisovali (iz glave jih vem povedati vsaj pet, ki so trenutno v rabi). A kaj bi ti to sploh govoril, vseznalcu, slotecharju?

In da, na spletnem forumu lahko upam uvideti zborni jezik, akoprav je to zgolj utvara. Pa dobro, s tem se sprijaznim, nikakor pa se ne morem s tem sprijazniti v pismih, kjer neraba pravilnega slovenskega jezika zgolj poudarja duhovno nezrelost, zanikrnost ali nesposobnost pisca.
Pa se povrnimo k Jokerju. Marsikdo kuha jezo, ker dobi za 1100 ali celo 1450 SIT samo 92 strani. Toda, upam dati roko v ogenj, da je na teh 46 listih papirja prav toliko informacij, kot v zajetnih 150 (tam nekje) straneh Monitorja, oziroma ga po goli kvantiteti znakovja celo prekosi. Ne nazadnje, tudi za stoenko (ako tudi sam pograbim to zabavno primerjavo) ni treba toliko cekina kot za mercedes.

Zakaj odreagiramo na kritike? Ko ne bi, bi bili takoj napadeni, da vse ignoriramo, da se nam ne zdi vredno odgovoriti in tako naprej. Torej je to situacija, v kateri vedno mi izgubimo? Dejstvo je, da smo na svoj izdelek ponosni, in ko se ga blati, mu bomo zagrizeno stopili v bran. Mar si tak stoik, da bi mirno stal, ko drugi pljuvajo po tistem, kar je tebi trdo delo in v ponos? Bi ti bilo vseeno? Si mislim, da ne.

Ena melona za konec: tole besedilce je spisano brez enega samega krilatega znakca, pa vendar stoji v zbornem jeziku. No, Tito, ko bom od tebe videl kaj podobnega, potem mi pa pridigaj o rabi lepe slovenske besede mladcem v poduk.

Ne provociraj, si predroben. :)
(To je moj zadnji odgovor.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: quattro ()

pingo76 ::

Ah, zaključite to temo. Nima smisla.
Jokerja sem nehal brati in se odjavil naročnine zaradi upadanja kvalitete leta nazaj (subjektivno mnenje). Vseeno pa ga, kdaj pa kdaj kupim saj revija še zdaleč ni slaba. Včasih ste bili (Jokerjevci) skoraj nezmotni. Zadnje čase (saj ne rečem, če ga dobim v roke (Jokerja) ga preberem) pa ste napisali že lepo paleto neresničnosti, nepravilnosti (Opis NOLF2: Stara sablja Volkov?). Včasih ste bili bolj natančni (manj površni?). Delno vam oprostim zaradi obsega revije in truda ki ga vložite. Zakaj delno? Ker ste me nekoč razvadili:D. Poznam vas večino osebno še iz starih časov. Zamerim pa vam JCT ker ste mi tako lepo neodgovorili glede oddaje GAMEBOX-a katere sem vam poslal 2x po pošti. Hvala, res hvala. Tisto je bila pika na i. Od takrat naprej sem preoblikoval mnenje o vas. In ne Quattro nič ne leti konkretno nate. Še vedno si najboljša duketina sončne strani alp. :D

Mimogrede... Bil sem naročnik Joker-ja z narošniško št. 0002.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

Tito ::

Zopet primerjava, vendar zelo neposrečena! Ste igričarska revija (vsaj naj bi bili) in se primerjate z izrecno računalniško revijo, ki pokriva čisto drugi spekter uporabnikov. In da nebo pomote v Monitorju so pokrite teme, katerih se vi nikoli ne lotevate in se jih tudi ne boste.

Če se ne motim, je bila abecedna vojna končana že stoletje in pol nazaj in da so se predniki odločili, da uporabljamo tako pisavo kot jo imamo danes... Seveda lahko pišeš tudi v cirilici...

Po mojem mnenju za forum zadošča knižji jezik, saj gre za navaden pogovor med sovrstniki in ni nadrejenih položajev, da bi bilo potrebno uporabljati zborni jezik...

Če ignorirate potrošnika in slepo vrjamete v svojo nezmotlivost in v superiornost svojega medija in ne naredite ničesar, da bi ugodilo vsem potrošnikom. Bo prišel čas ko vas nihče nebo več bral. In mislim, da si stem ko si naredil tako primerjavo z Monitorjem močno užalil revijo in njihove avtorje. Mislim, da je bilo to skrajno neodgovorno in nazaslišno. Povedal bi le to, da na svojih recimo 25 straneh, katerem se posvečate strojni opremi nikakor ne pokrijete vsega kar ponujajjo pri Monitorju...

Hja, tako pač je, potrošnik ima pravico da izrazi svoje mnenje o stvari katero plača. In mislim, da ocenjevanje glede na strani ni smislno.

Sicer pa nima smisla brcati v temo...

McClane ::

O uporabnosti CDja ozr. DVDja in filmov ki jih je Joker priložil ozr. jih prilaga bi dejal da so dejansko neuporabni glede na ceno ki jo plačaš ko revijo kupiš/naročiš. Ok, Poker in še drugi slovenski film sta izjemi - vsaka čast temu, filma sta prava filma.
Kar se pa tiče posnetkov sejmov, in ostalih kratkih filmov je pa DVD podoben kupom kratkih smešnic ki se pretakajo po netu in jih vsi dobivamo. Pogledaš enkrat ali pa še to ne in DVD leži na kupu skupaj z ostalimi zadevami.Ravno zato je nesmiselno dajati take stvari gor na DVD - ker nima kupec od tega nobene koristi. Čeprav se strinjam s tem da večina ljudi nima kabla/ADSLja je to bolj slab izgovor za neuporabne stvari. Sploh če se še ponavljajo iz številke v številko.
Gledano na Jokerja kot zabavnik pa je taka kombinacija verjetno za mlajšo populacijo v redu, starejša pa se obrne na druge revije. Škoda, če se je Joker že prej znal zelo dobro prilagoditi bralstvu, bi se lahko še kdaj ravno z takimi malenkostmi.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

bradek ::

"Ne provociraj, si predroben. :)"

Tipicno? Q with all do respect, ko clovek bere tvoje poste lepo vidi kako ste nekje v oblakih, se posebej vas preljubi urednik (samo opazka, nima veze s tabo), kar se tice pa Jokerja kot revije, prav zanimivo bi blo mal ven potegnit statistiko koliko narocnikov ste pridobili v dolocenem obdobju, koliko izgubili in kako dolgo je bilo narocnisko obdobje tistih, ki so se odjavili...

Joker je bil dober, bil je najboljsi v svojih zacetniskih korakih ampak dejstvo ostaja: kvaliteta je padla, pada in bo se naprej padala, vsaj dokler se dolocene stvari ne spremenijo. Lep primer je podcenjevanje bralcev (bivsih?), definitivno pa ni edini.

lp

quattro ::

Naj mi prosim nekdo bolj elaborira, kje je razvidno, da kvaliteta pada in katere stvari je potrebno spremeniti da se to grozno padanje kakovosti zaustavi, zakaj jaz sem verjetno previsoko v oblakih, da bi to opazil.
Obstaja razlika med argumentirano kritiko (in v mojih postih so argumenti) ter trolom tipa Slashdot - It is official: Joker is dying. Vzemi v roke recimo Jokerje 16, 66 in 116 in reci, da kakovost pada. Z jasno razlago, seveda. Potem se bomo pogovrjali naprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: quattro ()

asPeteR ::

quattro: Jaz mislim, da je hec v odrascanju. Ko si mlad mozoljast svezi navdusenec na racunalniki ... Stvari gledas drugace. Ko odrascas se ti iste fore za katere si se rezal se leto dni nazaj, zdijo bebave.

Je pa tudi prodor interneta naredil svoje. Npr: vcasih smo cakali, na novo racunalnisko revijo, da smo bili obvesceni kaj je novega v racunalniskem svetu, sedaj pa ce primem v roke kakrsnokoli racunalnisko revijo, samo ponavljanje ze videnih/prebranih dejstev.

In ko hoces primerjavo med stevilkami - mislim, da je to zelo subjektivna ocena ali kvaliteta pada, ali raste. Mislim, da je najbolj objektivna stvar, glede kvalitete naklada oz. narocniki.

Vedno je tako, da nekomu nekaj ni vsec, vedno se nekdo za nekaj priuzuje. In verjamem, da nekaterim joker ni vec dovolj. Predlagam vam, da berete pac recimo Monitor(bolj strokovno) in ena best revij C't.

Jaz jemljem Joker kot resnicno racunalniski zabavnik - in to delo opravlja dobro.

PS: Quattro, mislim, da bi vseeno veljajo razmisliti o izdaji Jokerja brez dodatnih pritiklin(da se malo izrazim v vasem jeziku). Ampak verjetno bi bila napaka ga prodajat v prosti prodaji.(tri razlicni izvodi iste revije je prevec!) Amapak samo na narocnino ... Zelo verjetno bi bili delezni porasta narocnikov. Velja premisliti ...
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

bradek ::

Primerov je cel kup (enega sem omenil ze zgoraj), ce zelis se dobiva na pijaci in potegneva kej ven iz te everlasting zgodbe, vsekakor pa ni moje delo da bi ti (kot si napisal) jaz ven izbral napake, jih razlozil in ti ponudil resitev... to je tvoje/vase delo, ki pa ga (ocitno?) opravljate premalo zavzeto, ker ste previsoko da bi videli da ni vse tako lepo kot izgleda morda pri stevilkah, ki jih prestevate na koncu.
Ce to ne drzi mi potem prosim razlozi zakaj se ljudje odjavljajo? Si kdaj vprasal koga dejansko zakaj je prekinil narocnisko razmerje? Jaz sm bil narocen pa sem se odjavil ze dolgo tega, razloge nastevam tukaj in veliko jih je bilo nastetih ze pred mano... Ce bi se ti dejansko slo za to, da bi iz revije naredil se kaj vec (revija se dejansko JE razvila iz majhnega v nekaj zelo obseznega kar je pohvalno, samo nekaj casa nazaj se je ta razvoj ustavil in sedaj ima clovek obcutek da je ostala samo se kot vas aparat za molzenje) potem bi kaj naredil v tej smeri, tako pa samo zagovarjas narejeno (kar imas vso pravico, jaz bi storil enako, ce bi vlozil toliko energije v to) pozabljas pa na bralce, ti so tisti ki kupujejo revijo -- in teh je in bo vedno manj, razlogov za to je vec, en je sigurno recesija na tem podrocju - zaradi tega bi se morali se toliko bolj potrudit glede ustrezne vsebine (in s tem ne mislim siritev na n-novih podrocij, od pralnih praskov do vlozkov, ce malce karikiram), predvsem pa mogoce prisluhnit feedbacku, pogledat kaj se pocne narobe in to popravit, vem da je tezko ustreci toliko razlicnim zahtevam (vsak bralec ima svoj okus) ampak vecina napak na katere opozarjajo (bivsi?) narocniki je takih, katere se da hitro odpravit.
Najslabsa lastnost je pa to, da ste polni samih sebe (se posebej vas Urednik in njegov Uvodnjak). 14-letnemu navdusencu to mogoce zveni smesno ko (g.) Tomsic pljuva po vsem moznem in povelicuje svoj Farboviti Magazin v nebesa, ce je vas cilj imeti tako publiko in racunat na naivnost tistih ki placujejo narocnine... v casu interneta, v tej informacijski eri so to prekleto trhli temelji. To govorim iz enega razloga - bili ste dobri, skoda vas je, skoda je ekipe.

Vem da je razlika, ko na nasem forumu odgovarjas kot predstavnik revije Joker, ali pa ce podajas svoje osebno mnenje. Precej dobro vem kaksno je (bilo?) stanje v vasi ekipi, kdo ima kje besedo in kdo je nima in zdi se mi skoda da tak potencial dela pod takimi Pogoji . Danes je dejstvo: Joker =$ =krava molznica

...in denar je sveta vladar.

Freelancer ::

Pa se povrnimo k Jokerju. Marsikdo kuha jezo, ker dobi za 1100 ali celo 1450 SIT samo 92 strani.

Hmm zdi se mi, da kritike v tem topicu letije predvsem cez kvaliteto vsebine, ne kvantiteto.


Toda, upam dati roko v ogenj, da je na teh 46 listih papirja prav toliko informacij, kot v zajetnih 150 (tam nekje) straneh Monitorja, oziroma ga po goli kvantiteti znakovja celo prekosi.

Tudi ce predpostavimo, da je to res - mi govorimo o kvaliteti :)


Torej je to situacija, v kateri vedno mi izgubimo? Dejstvo je, da smo na svoj izdelek ponosni, in ko se ga blati, mu bomo zagrizeno stopili v bran. Mar si tak stoik, da bi mirno stal, ko drugi pljuvajo po tistem, kar je tebi trdo delo in v ponos? Bi ti bilo vseeno? Si mislim, da ne.

Se pravi, vedno ko bo nekdo na nekem dolocenem forumu rekel "Joker suxorz", boste sel JCT zagrizeno v boj? Mogoce bi bilo pametno najeti kaksne pomocnike za taksno opravilo (methinks it could be very time consuming).
Ze nacin odreagiranja na kritike pove svoje. Osebno vidim dve moznosti:
1. Na kritike besno odgovarjate, ker je verjetno v njih nekaj resnice, ampak to zavestno ali pa podzavestno zanikate. Resnicnost se kaze ze v stopnji vasega odgovora. Jaz vidim dve varianti: ali so kritiki stopili na zivec, ali pa glej moznost #2. Tako se morate v vsakem primeru potruditi vsaj navidezno te kritike zatreti, da bi izgledalo, da ste se vedno vsemogocni. To bi se lahko delno enacilo z ignoriranjem kritik, ker s takim odzivom ne dosezes popolnoma nic, le branis svojo vsemogocnost.

2. Kritik ne prenesete sploh. Se pravi, tudi ce niso resnicne, greste trmasto v boj. Recimo, da so dolocene kritike mimo in namenjene le provociranju. Z vasim besnim odzivom le skacete tja, kjer vas kritiki zelijo. V takem primeru je skoda zivcev. Mislim, da je v takem primeru coolerski ignore precej boljsa resitev.


Ena melona za konec: tole besedilce je spisano brez enega samega krilatega znakca, pa vendar stoji v zbornem jeziku. No, Tito, ko bom od tebe videl kaj podobnega, potem mi pa pridigaj o rabi lepe slovenske besede mladcem v poduk.

Ves kaj, prvo popucaj pred svojim pragom (Joker), potem se pa pritozuj nad jezikom na tem forumu. Ja, tudi vi imate slovnicne napake, si mislil, da ste brez? Ampak med revijo in forumom jaz vidim veliko razliko. Mimogrede gres lahko se na IRC pa tam kaksno pametno spustis, verjetno je tam veliko slovnicnih napak.


Ne provociraj, si predroben. :)

Kaj pa ti pocnes s to izjavo?


(To je moj zadnji odgovor.)

Takih izjav sem slisal ze veliko. Ampak se vedno je osebek prisel nazaj in pljuval po vseh po dolgem in pocez.

Zgodovina sprememb…

bradek ::

Mislim da je potrebno locevat med osebmini mnenji (Q ni podal svojega osebnega mnenja, vsaj ne da bi ga jaz razumel) in mnenji s stalisca Jokerja.

|SNap| ::

Da ne omenjam Jokerjevega foruma, ki je sploh kisel.

Sunna ::

jah .Zdi se da sta vidva malo falila z svojimi kritikami ki so btw popolnoma neargumentirane. Piseta da kvaliteta pada ker se pac vama tako zdi. Neki bluzite o padanju narocnikov a hkrati vama je pred ocmi dejtvo, da ima revija najvecje stevilo narocnikov od vseh racunalniskih revij. Slovnicne napake ? akhm katera revija jih nima ? prav zabavno je, da malo obujajo stare besede katere so izven rabe. Prevec si zelite , da bi revija bila nekaj kar noce biti. Je pac osredotocena na igre in povzema velike oziroma pomembne dogodke na rac. obmocju, od strojne opreme , programske ect ect.. pac summary. Za vse dele racunalnika najdes nasvet kar za nekoga,ki nima namena se toliko posvetiti racunalnistvu in informatiki, popolnoma zadostuje . Za to kar je namenjena opravlja delo odlicno. Nikjer ne vidim podcenjevanja bralcev. Q tuki pise da mu argumentirajte in zeli vzpostaviti dialog, a vi kar nekaj bluzite ( nimam namena nobenmu v kam lezti .. pisem kot vidim ) Kot ste omenili se je internet razcvetel in ljudje po dolocenem casu ne vidijo vec razloga, da bi bili naroceni na revijo, katera pretezno pokriva igre med drugim pa ostale informacije o rac. delu revije lahko bp preberejo na netu in se tako pac odjavijo. Glede na vzpon iger in razsirjenost racunalnikov lahko sklepam da bo joker samo se bolj aktualen vsaj nekaj casa se , dokler res ne bomo vsi net geeki in bo vse ze skoraj v digitalni obliki. Glede Dvdja in cd pa dvomim da bi cena padla kaj vec kot za ene 150 sit brez njiju. Jokerjev forum je pa res mal v propadu.

bradek ::

Sunna, jaz sem lepo argumentiral vse kar sem imel namen, ko pa govoris "vidva sta se neki spravla", tam pa nastej kaj je kdo rekel in ne vsepovprek pljuvat cez vse ki v tej temi sodelujejo. In nikjer se nisem skliceval na lastno avtoriteto (ali kot si ti napisal: "ker se vama pac tko zdi").
Pa se nekaj... tukaj poteka debata, ce si ti uzaljen ker sem nekaj rekel cez tvoj priljubljeni casopis (in imam obcutek da si) potem ni potrebno jit na osebni nivo z izjavami "neki bluzite" in tako naprej.

Zgresil si pa bistvo mojega posta (za poste ki niso moji ne vem kako si jih razlagas), kjer pravim, da bi iz Jokerja lahko naredili se marsikej boljsega in kvalitetnejsega (beri dva moja posta nazaj) kot je sedaj (namesto tega gre pot v drugo smer), s tem bi pridobiil se vec narocnikov, privabili vec ljudi, dvignili nivo izobrazenosti Slovenceljnev™ na tem podrocju in si izboljsali ugled, ampak urednistvo je izbralo drugo pot kjer veljajo grda pravila marketinstva, manj truda za cim vec denarja. Pri tem pa se ne ozirajo (oziroma ne vidijo) tistega kar je dolgorocno zelo pomembno - kako uporabniki vidijo revijo. Kar se pa tice slovnicnih napak - morda jih je v Jokerju malenkost vec kot v drugih revijah, vsaj po mojem mnenju, to sicer je nek dejavnik ampak drasticno pa ne vpliva na splosno oceno revije.
Saj sem napisal - Joker je iz prakticno nicesar postal vodilna revija (kar je samo za cestitat) - ampak to je postalo tisto kar slepi vse. Dolgorocno mu je ob nespremenjeni politiki usojen propad, v kar sem preprican, skoda je pa celotne ekipe kjer vodstvo pocne bedarije, kajti potencial je ogromen. Jokerjevci vedo o cem govorim...

O bedarijah ki (naj bi) se pisejo v Jokerju in o "prodanosti" pa drugic ob kakem pivu.

Freelancer ::

Hehe, zdej smo pa vsi net geeki. Z jokerjevci in njihovimi slepimi privrzenci se res nima smisla prepirat, samo poglej kaksne ven mecejo :D

Zgodovina sprememb…

Sunna ::

rekel si da tu poteka debata a v isti sapi govoris o svojem mnenju, ki ga ne podkrepis z popolnoma nobenimi argumenti, in pravis "ob kaksnem pivu" kar dobro ves da je zelo malo verjetno da se bo zgodilo. Debatiraj tu ! Povej kaj mislis razen tega da bi bilo lahko bolje. Vse je lahko bolje.

freelancer nisi dojel. bilo je misljeno kakor v prihodnosti ( beri : ne sedaj vendar cez nekaj casa ) in nisem nic slabega mislil s tem. In nic se nisi pametnega po mojem prispeval razen da me poskusas uzaliti ter dvoumno pises in mlatis prazno slamo.

bradek ::

Sem ze mislil da se bomo normalno pogovarjal pa se vedno najde en ki vsepovprek tolce kok so ostali bedni... Jaz sem svoje argumentiral in moj post je razdeljen na tri dele, v enem omenjam moje osebno mnenje, v ostalih dveh argumentiram, ne da se mi pa pregovarjat s tabo.
Odstopam od debate ker se ne da pogovarjat... Q bova enkrat drugic.

Lep dan!

Sunna ::

se strinjam .se mislil da se bo dalo lepo pogovarjati . popolnoma nikjer nisem rekel nic slabega o drugih sploh da je kdo kaj beden (razen da ni pametnega napisal... ne mislim se pogovarjati o semantiki in interpretaciji nasploh) in se vedno ni argumentov. skoda.

lp

Freelancer ::

freelancer nisi dojel. bilo je misljeno kakor v prihodnosti ( beri : ne sedaj vendar cez nekaj casa ) in nisem nic slabega mislil s tem.

Sorci, ti nisi dojel :) Predlagam ti, da veckrat preberes moj prejsji post, mogoce se ti bo posvetilo. Hja ves, ljudje si razlicno interpretirajo pojem net geek. Sebe lahko s tem oznacis, ce tako zelis, ostale pa pusti pri miru.


In nic se nisi pametnega po mojem prispeval

Hvala enako :D



razen da me poskusas uzaliti ter dvoumno pises in mlatis prazno slamo.

Poskusam te uzaliti? Tell it to someone who cares :P
Hm, tvoji posti so pa popolnoma nedolzni, ha?


ne mislim se pogovarjati o semantiki in interpretaciji nasploh) in se vedno ni argumentov. skoda.

Ves, nekaterim ljudem lahko argumente pod nos pomolis, pa jih se vedno ne vidi, jih isce kot slepec ter zahteva argumente.


Odstopam od debate ker se ne da pogovarjat... Q bova enkrat drugic.

Se strinjam, tole ze postaja podobno Mnenjalniku™. Najbols, da recemo, da je joker ultimativen farboviti magazin in jim pustimo njihovo "slavo" :P

LP vsi.

Zgodovina sprememb…

bradek ::

Predlagam da se oba malce pomirita in se nehata na tej ravni pregovarjat, debata je ze tako zasla iz poti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

Freelancer ::

Brez skrbi, brad3k, jaz sem tole debato zakljucil.

CaqKa ::

hočete imet razloge...
to da je večina folka še vedno na dialup.. tega si nekak ne morem predstavljat najbolj.
če pa že je kaj takega pa kolko vem jih ima dosti sosede s pekači in kablom.
tolko okrog vsebine ploščkov kakor tudi vsebine revije. nekako je slotech in nekaj ostalih strani postal moj nadomestek za jokerja.
pisma bralcev ter odgovori so pomojem kar vredi... ker se mi skrajno uradni in konkretni odgovori kot sem jih pred kakimi dvemi leti prebral v eni drugi rač reviji zdeli skrajno blesavi (vprašanja ljudi ki so očitno totalni laiki za računalnikom, nato pa odgovor revije pri katerem ugotoviš da ima revija še manj pojma ;) ).
nadalje so tukaj neki vedeži.... ah.. če bom hotel kaj izvedet o sv vojni bom zato vzel knjigo ne pa jokerja. čeprav je v jokerju to bolje zapisano. vendar je fakt da je joker racunalniski zabavnik in bi temu ustrezno vsebino rad v njem prebral. ter kakšno scifi brainstorming zgodbico kot jih pišeta q in sneti. tudi zadeve o mobilnikih niso odveč. se vsaj delno držijo teme.
nadalje pa totalno glup strip s slinastim likom... da ne omenjam da nikoli nisem zvedel zgodbe iz preteklega stripa ko je joker odšel v računalnik. Q-ju hvala za userfriendly.

ergo: glavni razlog za propad revije je verjetno internet.

btw. dajte odpravit one zadeve z žnarekovaji" tokrat so se že drugič pojavle in najedajo.

pingo76 ::

Mimogrede:
A se je v zdanjih 3-h letih še kaj pojavil (v Jokerju) famozni Jovica(YU) čitavček "farbovitog magazina"?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Igre
1153196466 (107572) opeter
»

JCT in Mn3njalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15820021 (12821) Gr0unD Zer0

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13016386 (12747) OwcA
»

Joker (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1169771 (7882) m_z
»

Racunalniske revije..? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
526222 (5792) --Switch--

Več podobnih tem