» »

JCT in Mn3njalnik

JCT in Mn3njalnik

1
2
3 4

l0g1t3ch ::

kaj je bla ze to za ena fora :D mal sm pozabu
kak link do kake teme mogoč ?

kuglvinkl ::

Zdej, kdo je komu zoprn (l0g1t3ch in klemen22) je vsem ostalim članom popolnoma vseeno. Lahko si pa svoja mnenja o drugem izmenjata prek sijajnega sistema Zasebnih sporočil.

pingec ::

Sploh ne vem zakaj se sekirate in toliko besed zgubljate, nikoli nisem Jokerja bral, ker me nikoli ni pritegnil in če vam ni všeč, zakaj ga preprosto ne kupujete? Men se zdi to tko simpl: če ti je všeč -> kupiš, če ti ni -> najdeš drugo. Potem pa je od njih odvisno, če imajo še dovolj naročnikov kul, če ne pa se bodo spremenili ali pa propadli.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Nejc Pintar ::

@pingec: ker Joker tako kot GZ poneumlja mladino:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Looney ::

Zakaj bi jo pa?
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Fizikalko ::

Kaj je GZ?

balocom ::

Glasujzame. Com>:D 0:)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Tody ()

Tody ::

Ostanite na temi ali ustvarite novo ali podjite v nakladalnico...

Mavrik ::

Ne glede na to kako Joker poneumlja mladino, bi si pa kake članke lahko tudi obiskovalci tega foruma prebrali. Tegale recimo.
The truth is rarely pure and never simple.

PrimozR ::

Joker je nemogoče brat. Sicer pa, če se želi kdo izživljat, lahko dma username pa pass :> Mam svojega v neuporabi. :>

klemen22 ::

Hehe sem šel prej mal za foro na Mn3njalo. Svašta. Je LordFebo kar direkt napisal zakaj je enga banal: ker mu je en šel na jetra pa da ga je neki žalu kao.
LordFebo: ti ti sebičnež:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Kenpachi ::

Kar se tiče mn3njalnika, bi povedal samo to: so določeni, ljudje, ki niso 13-letno frocovje in se da lepo z njimi pogovarjat. Sam debatiram v krogu določenih uporabnikov, kretenčke pak ignoriram, kot vedno in povsod. Recimo v oddelku "Mojstri kode" se kulturno pogovarjamo o programiranju in ni kaj dosti izpadov... Za ostale oddelke ne bo vedel, saj jih ne obiskujem kaj redno, razen "Igrovje za PC", kjer tudi aktivno sodelujem in moram reč, da je tu še največ debilizma... Vsaj kolkor js vem... Gnojišče nekako ne izgleda ravno čisto ;) . "Železnina" je tudi kar v redu kraj, kamor lahko prideš povprašat za pomoč. Tam so tudi normalni uporabniki, pripravljeni pomagat in metat debate o prihajajočih komponentah. Revijo pa kupim od časa do časa zaradi koristnega DVDja (pač za formatiranje je lepo imet vse na enem mestu, pa čeprav imam lepo linijo v internet, kaj bi se matral).
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kenpachi ()

roli ::

Joker je bila zame včasih dobra revija.Potem čez nekaj časa pa je šlo vse skupaj dol.Glup stil pisanja,preveč iger,premalo hardwera,.... Pri igrah ponavadi samo prelistam in,če je kaj pametnega to pogledam drugače pa ne.Zadnjo številko,ki sem jo kupil sem samo prelistal in vrgel v omaro kjer imam te revije.Prebral sem veliko računalniških reviji.En čas sem bil naročen na moj mikro vendar so potem postali preveč poslovno usmerjeni.Zelo všeč mi je bil Escape.Trenutno vsak mesec kupim PC format in monitor.PC format je zelo podoben jokerju vendar je stil pisanja boljši in imajo več vsebine.Stvar ni tako hudičevo strokovna kot moj mikro vendar tudi ni tako skozlana kot joker.Monitor je sicer bolj strokovna zadevica vendar je njihova strokovnost dobra.Imajo dobre teste hardwera in super novice.Lani sem na morju kupil tudi BUG,ki je zanimiv.Še posebej mi je všeč njegova debelina:D .Imajo veliko dobrih testov vendar ga je v SLO težko dobit po kakih sparih,mercatorjih.... Vsaj jaz ga še nisem videl. V trafiko pa grem premalokrat,da bi ga lahko nabavil.Da bi na internetu iskal novice pa ni šans.Meni je izredno všeč,ko se zleknem na posteljo in vzamem v roke revijo in berem.Se pa spomnim,ko sem včasih komaj čakal,da bo izšel joker,da sem lahko pogledal igre.Sedaj pa me igre ne zanimajo več in imam raje hardwer.Tisti crtež je,da padeš na glavo.Uvodnjak je za skozlat.Jaz sem ga nekoč moral prebrat 3x,da sem ugotovil za kaj se sploh gre.Vedež me ne zanima.Tako,da ostajam pri svojih trenutnih izbirah.
http://www.r00li.com

opeter ::

Hja, me too. Na Joker sem bil nekoč naročen, imel sem skoraj vse številke (od št. 2 do 54), po tistem pa ne več. Prešaltal sem na Win.ini, pa PC&Mediji. En čas sem bil naročnik revije SwP (od številke 1 pa vse do 120). Na Moj Mikro nikoli nisem bil naročen, saj so bili naročeni pri očetu v podjetju. Isto je bilo z Monitorjem, dokler Win.ini ni prenehal izdajati revijo - takrat sem preklopil na Monitor. Zelo važno zame pa je še, da sem en čas kupoval revijo KLIK, po novem pa sem tudi naročnik na to revijo (je pa res, da je po novem zelo malo harverskih člankov, ni pa več to bistvo - zato pa imamo druge revija, a ne?).

KLIK je pač za stroko in je tako tudi prav (no ja, problemček je, da je večina člankov po novem bolj ali manj povezana z arhitekti in arhitekturo, vseeno pa ostaja revija tudi vnaprej dovolj zanivima).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

klemen22 ::

Copy/Paste iz Mnenjala. Jaz sem se zelo nasmejal.
Kaj torej predlagate kot rešitev padca kvalitete?
Ban 2500 uporabnikov bi zahteval ogromno dela in pričakovati objektivna merila pri opletanju z ban-kladivom bi bilo über optimistično. Po moje to odpade, kakor se že včasih pridušam da je potrebno.
Kaj pa tole...
Mn3njalnik ostane, kot je. Hkrati se odpre Mnenj4[beta]lnik, ki je invite-only. Tako imenovani brezimni uporabniki vidijo le izbo "Fehtarji", v kateri odpirajo teme s prošnjami za pridružitev Mnenj4lniški družini. V teh temah se odloča, ali si privilegij druženja z razsvetljenci zaslužijo ali ne. Vsekakor bi moral vsak nov član v prošnjo napisati nekaj koherentnega, če bi želel, da ga upoštevajo. Če ne drugega, bi lahko obstoječi člani volili v anketi, a bi šteli le argumentirani glasovi. Seveda bi bilo veliko odvisno od tega, kateri ljudje [poleg JCT, ki bi v projetku skoraj morali sodelovati] bi bili ustanovni člani. Sam tu nisem preveč reden gost, zato res ne bi mogel soditi, kdo si status ustanovnega člana zasluži.
Začetna skupina ljudi bi morala biti izbrana hudo previdno, a idejo elitističnega foruma [brez dvanajstletnikov-po-duhu] bi tako lahko vsaj preizkusili. In to ne da bi tistih 99% raje, ki jih prepotentno prerekanje po Mn3njalu ne moti, trpelo.
En argument proti je, da bi Mnenj4lnik štartal z majhno grupo uporabnikov. V začetku bi se verjtno menili le o pravilih, mogoči omejitvi števila članov in podobnem, potrebovali bi dosti manj izb, člani bi morali biti prekleto aktivni in se v splošnih idejah glede projekta strinjati. Pomagalo bi, če bi se vsaj do neke mere med seboj poznali. Meni osebno bi bilo tak pristop zanimivo vsaj stestisirati. Mnenj4?


Hehe.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Lord.Febo ::

To kar se zadnje čase dogaja na mn3njalu je že prov smešno, pomojem se je Snetemu in LFju čist utrgal.

Alexius Heristalski ::

Meni so pa smešni ljudje, ki so jih vrgli z mnenjalnika, potem pa jokajo okoli po drugih forumih, kakšna "krivica" se jim je zgodila. Tole zdaj ni prvič, je bilo že več takih primerov.

p.s. Sploh ni res, da se ne da registrirati, biti moraš le dovolj zagnan, citiram: "Zgleden mail z normalnega naslova bo vedno padel na plodna tla."
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Tody ::

Uh ja še maile jim bom pošiljal da bi se registriral ... kot da ni maljon drugih forumov...

Aggressor ::

Najprej odgovor na OP, paste z mn3njala:

V debato okoli izbrisa se ne bom spuščal, ker te nisem brisal jaz, bi se pa dotaknil tvoje kritike, ki to enostavno ni. Saj je fino, da si si vzel čas za daljši spis, a dobesedno od začetka do konca govoriš le eno: "meni to v reviji ni všeč, zato nima tam kaj iskati". A ne vidiš, kakšna aroganca je to, napram vsem, ki jim te rubrike dogajajo? Na koncu se izkaže, da ti ni všeč malone nič od spremljevalnih tem - vedežev, japank ipd. Res velikokrat smo razložili, zakaj so te vsebine v reviji in zakaj bodo tamkaj ostale. Ko vzamem v obzir, kolikokrat sta Febo in Sneti to vedno znova razlagala, tudi v reviji, po malem kar razumem, zakaj se jima je scufalo, ko zopet nekdo pride iz lepega miru in piše nekaj, na kar je bilo že stokrat odgovorjeno. Obenem nisi šel kaj prida globoko v razlago in edina uporabna reč, ki jo je v tvojem tekstu zaslediti, se tiče testov nekaterih delov strojne opreme, kar se že nekaj časa trudimo porihtati. Nekatere trditve, denimo okoli reklam in še česa, so pa sploh čisto iz trte zvite. Drugič bi kazalo, da se malce informiraš, preden greš pisat resen komentar, sicer te ljudje ne bodo mogli jemati resno, žal.

Zate je zato le ena logična rešitev: revije pač ne kupuj več. Očitno ti naš model revije sploh ne leži in nesmiselno se je posiljevati z nečim, kar ti ni všeč, saj je nepojmljivo, da bi obstoječi model radikalno spreminjali. Pa srečno.

-----------------------------------------------------------------

Prebral sem bolj ali manj vse komentarje na petih forumih in se v razna pljuvanja ne bom spuščal. Nihče ni dolžan imeti rad revije ali njenega urednika, poleg tega pa ljudje na netu pišejo vse mogoče, da bi izpadli pametni in zlivali gnoj, ker se z lastnimi frustracijami ne znajo pravilno spopasti. Tale slikica v tem oziru razloži marsikaj. Zanimivo se mi tudi zdi, da je avtor sporočilo nalepil na kopico forumov, ampak se v psihološko analizo ne bom spuščal. Naj sam pri sebi razčisti, zakaj je to storil.

Me je pa presenetilo, kako leni in nepismeni so ljudje. Ogromno je komentarjev v smislu, da se Jokerja ne da brati, ker da ima prezapleten jezik. Z vsem spoštovanjem, komur Joker ni razumljiv, je funkcionalno nepismen. Starinske in narečne besede je moč najti v SSKJju, ki ga ima lahko vsakdo na mašini oz. je razlaga besed večinoma dostopna na spletu. Povsem nanovo izumljene besede se pojavljajo redko, in še v teh primerih so take, da bi jih vsakdo z IQjem, višjim o številke noge, moral zapopasti, ker so jasne izpeljanke. Samo ljudje so očigledno preleni, da bi ob nepoznani besedi ali stavčni zvezi poskusili problem rešiti tako, kot se probleme pravilno rešuje - s pridobianjem novega znanja - ampak gredo raje po liniji najmanjšega odpora in nekaj, česar ne poznajo, takoj okličejo za gnoj. Res imamo lepo prihodnost, če se bomo vsake stvari lotevali na ta način.

In ja, profesorica, ki se ji jezik v Jokerju zdi neprimeren, ne bi smela učiti maternega jezika. Prvič zato, ker je jezik živa in spreminjajoča se stvar in ne tisto, kar si nekdo zakoliči v učbeniku, in drugič, ker ji je lepota jezika očitno tuja. Žal mi je za njene učence, ker jim bo s svojim očitno diktatorskim pristopom do jezika le-tega le zagabila in se ga posledično ne bodo nič naučili. Ter nato jokali po forumih, da ne znajo brati revije z malce bogatejšim jezikon. Ja, malce, ker se vam niti ne sanja, koliko se teksti dejansko režejo in poneumljajo samo zato, ker je urednika strah, da jih preveč ljudi ne bo zastopilo. Zato so stavki redko daljši od ene vrsice, zato letijo ven deležniki in marsikak strokoven izraz. Bog ne daj, da bi se ljudje česa naučili. Se lepo vidi, da novodobna tovarna pobebljenih služabnikov kapitalizmu deluje učinkovito.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

sparklyslo ::

>>Se lepo vidi, da novodobna tovarna pobebljenih služabnikov kapitalizmu deluje učinkovito.

Deluje. V nasprotnem primeru se nihče iz Jokerja nebi trudil pisati na ta forum in pred "morebitnimi" kupci zagovarjati svojih interesov.
Sicer pa je v kapitalizmu tako, da ti šef lahko skoraj vsak trenutek pokaže vrata in seveda mora biti tvoj odnos temu primeren. Ga je potrebno zagovarjati, tudi če se z njim ne strinjaš, in to lahko traja in traja ....

Aggressor ::

Da bo tale tvoj odgovor imel kakršnkoli težo, boš moral najprej dokazati dvoje:

1. da tule kjerkoli odkrito zagovarjam šefa samo zato, ker je moj šef
2. da pišem tu zaradi težnje po zadrževanju kupcev.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Tody ::

A ni očitno ?
Skos pišeš v osebi ki poudarja da si član JCT-ja

ter

Poskušaš opravičiti nekatere debate in posebnosti ki jih ima joker.

Glede na tvoj profil se ne da sklepat ali si res zaposlen in ali ti je res ime Jure in če se res pišeš na K. Ampak tak vtis si dal.

Še enkrat tuki NE BO ponavljam NE BO noben svete ali drugačne vojne okol JCT ali kogar koli drugega...

Alexius Heristalski ::

He he, sparkly, tu si se prenaglil. Aggressor je dolgoletni član S-T foruma in trenutno pač dela pri Jokerju. Res ne vidim, kaj je narobe v tem, da je predstavil še drugo plat zgodbe.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

DejanB ::

@Aggressor
kar se tiče kritike, vredi, ni neka konstruktivna kritika, ki bi šla na naslovnico, je bolj kot ne moje mnenje, zakaj je revija slabša kot pred leti in zakaj sem jo nehal kupovati. Po pravici povedano si LF in Sneti niti ne zaslužita truda, ki ga človek more vložit v eno pametno kritiko. Če bi vedel, da bi od LFja dobil pameten odgovor, bi uzel vse letošnje številke, in za vsako napisal not kaj je slabo ipd, pa sem skor 100% da bo LF poljuval sleherno kritiko, češ da je avtor nepismen, kritika ni konstruktivna, da sam pljuvamo, zlivamo gnoj ipd. Tale moj skep izvira iz tega, da v vseh letih, ko berem joker, še nisem doživel da, bi kdor koli napisal en odstavek, za katerega bi LF rekel da je konstruktiven. Pa je mel že "vojne" z profesinalnimi pisci, med drugim tudi konkurenčne revije ipd.
Kar se tiče vseh dodatnih rubrik, mi pač v taki reviji, kot je bil Joker par let nazaj ne sedejo, so sorry. Me veliko stvari zanima, zgodovina, kemija, fizika ipd, gledam veliko filmov, preberem kako knjigo, gledam veliko Animejev, celo MTG sem začel igrat zaradi jokerjeve predstavitve, samo mi pač ne sede brat to v jokerju, ker če smo prav pošteni, prav strokovnjaki glede tega niste, pa če tudi mislite da ste, subjektivne "ocene" oz zlivanje žolča, naslajanje lahko berem pa tudi drugje, zastonj.
Zakaj tak post na večih forumih, zato, da se vidi kak prepotentnež je tvoj šef, meter 50, hodi kot da bi mel štil od metle v riti, pa misli da je 1/2 sveta nejgovega.
Po mojem mnenju, bi bila revija boljša, če bi trud in čas, ki ga porabite za to, porabili za bistveno boljše opise hardvera, mogoče, samo mogoče, kako navijanje, kar danes počnejo ampak čist vsi in smetijo sleherne forume z tok bedastimi vprašanji, da je smeh. Kaka promocija kakega špila, kak LAN party, kako tekmovanje ipd. Jst sem dobil občutek da vas hardver in pa igre sploh kej dost več ne zanimajo.
Kar se tiče "vašega" jezika. Sej ne za to, da bi mi bil nerazumljiv, to je res najmanjši problem, meni osebno izpade prov bedno in otročje. Pa še vprašanje, edini na svetu, oz bom tak povedal, še nisem videl na svetu revije oz internet strani oz bilokirega članka, bodisi strokovnega bodisi poljudno znanstvenega, napisanega z arhaizmi oz pesniškim jezikom. So sorry, samo če bi bil to višji nivo pisanja, potemtakem bi se že kdo na tem svetu tega posluževal. Al ste pa vi res edini, taki carji, z 15k naklado, who knows?
Dej, če maš možnost, mi prosim neki razčist. V enem jokerju ste meli opis FX60, kao, pa 1900 Cross Fire. Zdej mi pa povej prosim, kdo si je zmislil, da ste šli testirat Cross Fire sistem na FXu 55. Če je že 1900XTX bistveno premočna grafa za 3ghz SC AMDja. To me že od takrat naprej matra.

mercutio ::

Aggressor:
"Me je pa presenetilo, kako leni in nepismeni so ljudje. Ogromno je komentarjev v smislu, da se Jokerja ne da brati, ker da ima prezapleten jezik. Z vsem spoštovanjem, komur Joker ni razumljiv, je funkcionalno nepismen. Starinske in narečne besede je moč najti v SSKJju, ki ga ima lahko vsakdo na mašini oz. je razlaga besed večinoma dostopna na spletu. Povsem nanovo izumljene besede se pojavljajo redko, in še v teh primerih so take, da bi jih vsakdo z IQjem, višjim o številke noge, moral zapopasti, ker so jasne izpeljanke. Samo ljudje so očigledno preleni, da bi ob nepoznani besedi ali stavčni zvezi poskusili problem rešiti tako, kot se probleme pravilno rešuje - s pridobianjem novega znanja - ampak gredo raje po liniji najmanjšega odpora in nekaj, česar ne poznajo, takoj okličejo za gnoj. Res imamo lepo prihodnost, če se bomo vsake stvari lotevali na ta način.

In ja, profesorica, ki se ji jezik v Jokerju zdi neprimeren, ne bi smela učiti maternega jezika. Prvič zato, ker je jezik živa in spreminjajoča se stvar in ne tisto, kar si nekdo zakoliči v učbeniku, in drugič, ker ji je lepota jezika očitno tuja. Žal mi je za njene učence, ker jim bo s svojim očitno diktatorskim pristopom do jezika le-tega le zagabila in se ga posledično ne bodo nič naučili. Ter nato jokali po forumih, da ne znajo brati revije z malce bogatejšim jezikon. Ja, malce, ker se vam niti ne sanja, koliko se teksti dejansko režejo in poneumljajo samo zato, ker je urednika strah, da jih preveč ljudi ne bo zastopilo. Zato so stavki redko daljši od ene vrsice, zato letijo ven deležniki in marsikak strokoven izraz. Bog ne daj, da bi se ljudje česa naučili. Se lepo vidi, da novodobna tovarna pobebljenih služabnikov kapitalizmu deluje učinkovito."

Ni prav, da nekdo, ki mu vaš opisni jezik ne sede, revijo spljuva podolgem in počez. Če mu stvar ni všeč, naj revije pač ne kupuje. Ne morete pa reči, da so ljudje leni in funkcionalno nepismeni, če jim joker ni razumljiv. Sam sem bil tudi nekoč naročnik, še pred uvedbo vašega leporečja. Ampak stvar počasi prerasteš in ti postane neumno brat tiste stavke in zraven še razmišljat o tem, kaj za vraga je hotel tip povedat. Mi je žal, ampak ene vaše pogruntavščine so za zlomit jezik, ko hočeš stvar prebrat. Verjamem pa, da veliki večini mladih, ki vašo revijo prebira, ta način odgovarja in tako naj tudi ostane. Samo ne mi pravit, da so ljudje leni, če se jim ne da dekodirat jokerjevega jezika.

Aggressor ::

@Tody

>> A ni očitno ?

Nak, meni ni. :)

>> Skos pišeš v osebi ki poudarja da si član JCT-ja

Res je, ampak to samo zase ničesar ne dokaže.

>> Poskušaš opravičiti nekatere debate in posebnosti ki jih ima joker.

Ja, ampak ali nisi pomislil, da jih zagovarjam zato, ker dejansko tako mislim in ne zato, ker bi mi bilo tako naročeno?

Da razčitimo: sem pišem, ker so debate pač moj hobi in ne ker bi mi kdorkoli rekel. Febo je celo proti kakršnemukoli vlečenju debat na drugih forumih. Matr, letel bom, kakšna diktatura smo. Čudno, da ta izjava ne gre tako dobro skupaj s tisto, da naj bi na sestankih pohali. Hehe.

Zdaj pa na osrednji odgovor; se oproščam, ker moram reč onegavljati s citiranjem.

@DejanB

>> Po pravici povedano si LF in Sneti niti ne zaslužita truda, ki ga človek more vložit v eno pametno kritiko.

>> meter 50, hodi kot da bi mel štil od metle v riti

Razumem, da si razburjen, ampak kako po tem, kar si zgoraj zapisal (kar je odkrito žaljenje) pričakuješ, da ti bo kdo prisluhnil? Hec je v tem, da takih izjav dobimo na tone in povej mi, zakaj ravno tebe ne bi vrgli v koš z ostalimi jokavci?

>> Če bi vedel, da bi od LFja dobil pameten odgovor, bi uzel vse letošnje številke, in za vsako napisal not kaj je slabo ipd, pa sem skor 100% da bo LF poljuval sleherno kritiko, češ da je avtor nepismen, kritika ni konstruktivna, da sam pljuvamo, zlivamo gnoj ipd. Tale moj skep izvira iz tega, da v vseh letih, ko berem joker, še nisem doživel da, bi kdor koli napisal en odstavek, za katerega bi LF rekel da je konstruktiven. Pa je mel že "vojne" z profesinalnimi pisci, med drugim tudi konkurenčne revije ipd.

Oprosti, ampak to enostavno ni res. Konstruktivni komentarji se znajdejo v emailu članov uredništva oz. se jih obravnava na sestankih. Z vso odgovornostjo trdim, da poštena, odrasla beseda najde mesto in če ti tega nisi opazil, je verjetno problem pri tebi. Pojdi na mnenjalo in poglej uradne teme o številkah. Morebitne napake/očitne pomanjkljivosti smo se vedno trudili rešiti. Ni pa naš problem, če folk tretjič zapored sika uredniku osebno, ker ni dobil ploščka, čeprav mu je vedno znova povedano, da ima to čez naročniška služba.

Hec je tudi v tem, da ima veliko ljudi "velike ideje", ki pa enostavno ne zažgejo, ko enkrat poznaš podrobnosti in hakeljce delanja revije. V glavah je vse lahko, ja. Dozdeva se mi tudi, da se je ustvarilo neko ozračje strahu, kjer si nihče ne upa več pisniti, a če pogledate na forum, je videti, da nekateri ljudje nikoli nimajo problemov v komunikaciji z JCTjm. In ne, ne mislim na ljudi, ki nalepijo za pol strani smeškov v pohvalo. Razloži mi, kako je to mogoče, če pa nahrulimo vsakogar, ki pride mimo?! Res je sicer, da tako Febo kot Sneti rada reagirata zajebantsko na spise, ki so slovnično/argumentativno pomanjkljivi in meni osebno to ni najbolj všeč, ampak jebiga, jaz sem pač človek, ki ga težko spraviš iz tira. Če pomisliš, da se ubadata s popolnoma enakim jokanjem že petnajst let, ti je lahko jasno, čemu taki odzivi. Mnogim bi se strgalo.

O drugih revijah pa sploh ne bi. Naj zadostuje le, če povem, da se slika precej spremeni, ko enkrat bolje poznaš zakulisje.

>> Kar se tiče vseh dodatnih rubrik, mi pač v taki reviji, kot je bil Joker par let nazaj ne sedejo, so sorry.

Tega ti nihče tudi ni štel v slabo. Tvoja stvar.

>> ker če smo prav pošteni, prav strokovnjaki glede tega niste, pa če tudi mislite da ste, subjektivne "ocene" oz zlivanje žolča, naslajanje lahko berem pa tudi drugje, zastonj.

No, temu se reče neargumentirano pljuvanje, ker nisi ničesar dokazal oz. niti pojasnil. Morda se ti zdi to trivialno, ampak naj razložim tebi in ostalim, zakaj se neargumentiranih negativnih sporočil ne tolerira: ker zbijajo moralo, ne da bi kakorkoli pomagala pri izboljšanju položaja. Če se odločiš skritizirati kvaliteto naših tekstov, naredi to korektno. To pa bomo na lastnih forumih vedno zahtevali.

>> Po mojem mnenju, bi bila revija boljša, če bi trud in čas, ki ga porabite za to, porabili za bistveno boljše opise hardvera, mogoče, samo mogoče, kako navijanje, kar danes počnejo ampak čist vsi in smetijo sleherne forume z tok bedastimi vprašanji, da je smeh. Kaka promocija kakega špila, kak LAN party, kako tekmovanje ipd. Jst sem dobil občutek da vas hardver in pa igre sploh kej dost več ne zanimajo.

Kot sem dejal - ljudje imajo velike ideje, obenem se jim na ne le ne sanja, kako je delati cajteng, ampak tudi nimajo notranjih informacij, s katerimi razpolagamo mi. Ne poznajo statistike bralstva, pa mnogi kljub vsemu prodajajo svoje domneve kot dejstva. Ja, po tvojem bi bila revija lahko boljša, če ... ampak v veliko primerih izpeljava predlogov ni možna. Ljudje pa v jok in na drevo. Oziroma jokat na druge forume, da smo kekci, ker ne ubogamo na poskok.

>> Sej ne za to, da bi mi bil nerazumljiv, to je res najmanjši problem, meni osebno izpade prov bedno in otročje.

Ni problema, tvoje mnenje.

>> Pa še vprašanje, edini na svetu, oz bom tak povedal, še nisem videl na svetu revije oz internet strani oz bilokirega članka, bodisi strokovnega bodisi poljudno znanstvenega, napisanega z arhaizmi oz pesniškim jezikom.

Prvič, trdiš, naj bomo ovce in delamo tako kot drugi? Zakaj že? In to ob dejstvu, da se imamo za uspeh v mnogočem zahvaliti ravno drugačnemu pristopu in stilu. Če je nekaj drugačno, še ni slabo. Moral boš najti boljši argument. Drugič, folk je moral biti petdeset let tega zblojen, ker če pogledaš tedanje univerzitetne učbenike, so imeli podoben jezik. Ampak hej, v takem jeziku se vendar ne da nič povedati ... ali pač? :) Resno, ne razumem, zakaj bi bil bogatejši jezik strokovnemu čtivu v napoto?

>> Zdej mi pa povej prosim, kdo si je zmislil, da ste šli testirat Cross Fire sistem na FXu 55. Če je že 1900XTX bistveno premočna grafa za 3ghz SC AMDja.

Pošlji mail avtorju testa.

@Mercutio

Težko verjamem, da stvar preide v totalno nerazumljivost. Povsem prav imaš, da so nekatere pogruntavščine za jezik zlomit ... ko jih prvič srečaš. In o tem tukaj govorim. Folk najde eno tako besedo in vrže tekst stran. Bog ne daj, da bi se sproprijeli s čim novim. Razloži mi, kako otročad, ki ima formalno gledano nižjo stopnjo izobrazbe od marsikoga, ki je reč prerasel, lahko zadevo prebavi? Bom kar odgovoril: še vedno je radovedna. In bodisi sama najde pomen, bodisi je reč ne moti tako zelo, da bi jo odvrnilo do branja, ker stvar vzamejo kot hecen slogovni del.

Če resno pogledaš tekste, niso slovnično nič bolj zapleteni od domačega branja v srednjih šolah in gimnazijah. Ergo, po tej plati bi morali biti razumljivi. Očitno so torej glavni kamen spotike starinski izrazi in skovanke. Za ene in druge pa mislim, da ne škodi, če jih znaš več, a ne? Če je pa to po vsej sili preveč, jih pa lahko tudi preskočiš, ker realno gledano jih v tekstih kljub vsemu ni tako veliko. Tole okoli "našega jezika" je po mojem skromnem mnenju precej napihnjeno in z lenobo sem imel v mislih to, da ljudje takoj, ko ugledajo kakšno levo besedo, v deliriju pobesnijo, pa čeprav je zelo verjetno edina na strani. :D

Skratka, po mojem mnenju zgolj zaradi arhaizmov besedila niso neberljiva, ker je le-teh malo. Kako pa potem recimo bereš tuje tekste, kjer se hitro naleti na besede, ki jih pa sploh ne poznaš? Torej, da ne bo nesporazuma, ne pravim, da so ljudje leni, ker ne prebijejo ob vsaki besedi dveh ur za tuhtanje pomena, ampak ker valijo odgovornost za problem na nas. V besedilih ni toliko kočljivih besed, da ti ne bi mogla posredovati sporočila.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Zgodovina sprememb…

DejanB ::

@Aggressor
1. Tisto je bilo moje prvo in zadnje javno, direktno žaljenje LFja.
2. Jst še nisem videl, v reviji Joker in na mn3jalniku, da bi LF obravnaval en stavek, kot argumentirano kritiko.
3. Vem veliko več o zakolisju kot sem pokazal.
4. Četudi me ima LF za 12 letnega mulota, ki sprošča svoje frustracije in išče pozornost, ne more se bolj motiti. Za info, sem prepričan da imam višjo izobrazbo, imam družino, otroka, dovolj kolegov in povsem zrdavo socialno življenje.

to so dejstva, kar se mene tiče, je zadeva Joker in mn3njalnik končana.

Lord.Febo ::

ej Aggressor, ko si že glih tle, šefa mal povpraši, če obstaja kaka rubrika, ki ste jo uvedli v Joker, pa da po vaših obširnih raziskavah popularnosti, se je ta izkazala za nepriljubjeno, ker jst, resnično se je ne morem spomnit.
Torej čisto vsaka rubrika, za katero ste se spomnal stlačit v Joker je naletela na topel odziv pri večini bralcev. Sej ne pravim da se zmišljujete, vam čist verjamem, samo bi se vsak človek z več kot 77 pikami v glavi (heh) spraševal o verodostojnosti takega občinstva.

Čisto mogoče pa smo mi novodobni "Vji" ki hočemo osvobodit smrklovlje od pranja možganov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Lord.Febo ()

Aggressor ::

@DejanB

1. Kaj pa trditev, da Sneti in LF nista vredna argumentirane kritike? Glede na to, da niti tvoja začetna kritika ni bila argumentirana, si moral imeti ta predsodek že prej.
2. Potem očitno živiva v vzporednih svetovih. Na forumu je v prvi izbi precej debat na to temo. Je pa res, da se komentarje zelo redko posamezno pohvali, enostavno zato, ker to pač ni nikjer v navadi. Se pa večkrat, tudi v reviji, pove, da nam dajejo energijo za delo.
3. Verjetno res, ampak vprašanje je, ali veš dovolj. :D

@Lord.Febo

Na forumu imaš kup tem s pritožbami, ko včasih katera od domnevno nepotrebnih rubrik izpade. Za kaj več pa vprašaj urednika oebno, če ti bo pripravljen posredovati podatke. Glede na to, da si očitno provokator, v to dvomim.

>> ... samo bi se vsak človek z več kot 77 pikami v glavi (heh) spraševal o verodostojnosti takega občinstva.

Torej, če tebi sestava revije ne leži, je s tistimi, ki jim, nekaj narobe? Izjemna logika. Predvsem pa zelo samovšečna.

>> ... hočemo osvobodit smrklovlje od pranja možganov.

Pranja možganov? Kakšnega pa, če smem izvedeti?
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Zgodovina sprememb…

Lord.Febo ::

z g. Tomšičem se pogovarjava več ne, ker sva se že vse zmenila. Ali me nisi zastopil, samo pomojem si me načrtno zignoriral. Sem bil reden bralec, ko se je revija morphala z dodatnimi rubrikami in ti lahko povem, da je sleherna rubrika, ki se je pojavila v jokerju, po besedah g. Tomšiča, naletela na pozitiven odziv in so bralci hoteli še. Torej revije, ki se je ubadala samo z Igrovjem za PC in hardverom, smo zdej dobili Cosmopolitan, z rubrikami o zgodovini, kozlanju, bruhanju, molzenju ipd. In velika večina bralcem to odgovarja, po drugi strani pa je večina američanov pred vojno v Iraku verjela da je tam orožje za masovno uničenje. A je vse to res?
Pa še glede kritik, ki jih toplo sprejemate, sam zagovarjaš argumentiran pogovor, pol mi pa prosim predloži kak dokaz o tem, da je kdaj g. Tomšič sprejel kako kritiko. Jst ti lahko dam celo škalo Jokerjev od številke 15, rubrika pisma bralcev, kjer se v slehernem Jokerju, LF dela norca iz vsaj 1/2 pisujočih, še celo nič hudega žalečega urdednika "konkurenčne" revije in APZja.

Ziga Dolhar ::

> še celo nič hudega žalečega urdednika "konkurenčne" revije in APZja.

roflol ...

-- No, en namig: "Kdo se vtaplja v povprečju?" [naslov članka iz PC Gamerja. Verjetno verbatim.]

Sicer pa, če gre komu očitat multidisciplinarnost, je verjetno ne gre uredniku FHMja ... ;)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Aggressor ::

@Lord.Febo

Namiguješ, da naj bi bodisi Febo zavajal ljudi, ko pravi, da imajo bralci radi neračunalniške rubrike, bodisi ima napačne podatke. Posredoval sem ti v bistvu edini podatek, ki je preverljiv; namreč komentarje na forumu, ker za nič drugega sam ne morem jamčiti. Lahko ti pa povem, da je denarni vidik pri reviji še kako pomemben in če nihče ne bi neračunalniških rubrik jemal resno pet posto, jih notri ne bi bilo.

Očitno si nezadovoljen, ker je revija ubrala pot, ki tebi ni ljuba. Sočustvujem s tabo, ampak sam glede na podatke, ki so mi znani, mislim, da odločitev ni bila napačna. Ti pa vzemi pač v roke Monitor ali kaj podobnega, ker ti verjetno bolj leži. Če ne pa še vedno: knjižnica saves. Pa mimogrede, če pokrivamo širši spekter rubrik, še ne pomeni, da smo Cosmo. :)

>> In velika večina bralcem to odgovarja, po drugi strani pa je večina američanov pred vojno v Iraku verjela da je tam orožje za masovno uničenje.

Prosim te, tale primerjava je bezpredmetna. V WMD ni že pred vojno itak nihče verjel, revija pa bi propadla, če bi se urednik pri odločitvah tako zelo motil.

V pismih bralcev se je JCT res velikokrat delal norce iz vsebine pisem, ampak to je bil pač eden jokerjevih elementov: če napišeš kakšno neumnost, pričakuj, da te bodo raztrgali. Problem, ki ga sam vidim tu, je edinole ta, da mulčad pač zaradi starosti privzeto piše veliko neumnosti in torej ni najbolj korektno, da se ga tako zatre. Ampak revijo je pa prodajalo. :D Pa resno, moraš ločiti med pismi tipa "jaz hočem" in dejansko zanimivimi predlogi.

O APZju ne bi izgubljal besed. Sem mislil, da jih nihče ne jemlje resno, pa sem se očitno motil. Tudi komentarja na konkurenčne revije se bom vzdržal, ker se umazanega perila tu res ne spodobi prati.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Lord.Febo ::

@Aggressor
Nisem apeliral na zavanjanje, temveč nekaj hujšega. Men je vseeno kaj boš rekel, če nisi butast, v kar močno dvomim, ker si v parih postih pokazal da si razumen človek, s katerim se očitno da lepo, kulturno izmenjavat mnenja, potem so ti določene stvari jasne. Že dolgo časa opažam, oz morem priznat, da pred leti, ko sem bil še 15 letni mulo, tudi sam bil pod vplivom Jokerja in dejansko vzel za sveto vse kar je pisalo v Jokerju oz vse kar je g.Tomšič rekel.
Iz pogovorov z par takimi ljudmi in po prebiranju mnenjalnika ti je takoj jasno, da vsi ti ljudje, ki "častijo" joker oz krajše povedano, so joker fani/odvisniki, širijo ideje/mnenja g. Tomšiča in kar je napisano v Jokerju.
Torej, ko se je Joker spomnil uvest rubriko Vedež, je LF enkrat obrazložil zakaj je ta rubrika tako "pomembna". Češ da izobražujejo mladino z zadevami, ki sodijo k splošni izborazbi na način, ki jih bolj pritegne in ker se jim te zadeve ne da poslušat v šoli, II. svetovna ipd... No, od takrat naprej, sem na mn3njalniku oz od ljudi to neštetokrat slišal, maltene word for word. Vsi enak odgovor, zakaj je vedež ql.
Drug primer, ki je bil tudi pred kratkim omenjen na mn3njalu. Veliko folka hvali oz govori kak je določen spil dober, pred opisom v Jokerju, po tem ko ta špil slučajno dobi slabo oceno od JCTja, kr naenkrat se vsi strinjajo in začnejo špil pluvat.
Če je v Jokerju napisan, da so Sennheiser PC130/140 zaenkurc in da pa so PC150 nadvsemočne, vsi slepo verjamejo in hočejo met prav PC150, čeprav vsak ko je probal vse 3, ugtovi da so vse isti k in da 150 nikakor niso vredne 2x več denarja kot 130.
Najbolj smešno je bilo z MX1000 miš, Joker reče da je to najboljša trenutna miš za gamerje, pol bralcev leti kupit miš, nakar se izkaže da ma miš fatalno napako in se z njo ne da igrat FPSjev.
Takisto se dogaja z 90% stvarmi, ki jih g. Tomšič pove v svojem uvodniku. Pa sem na lastni koži občutil ta vpliv, to prepričanje, ko dejansko mulotu ne moreš povedat, da g. Tomšič ni vseved, tevmeč daleč od tega. Pač za njega/njih je to sveta resnica.
Takisto g. Tomšič uvede rubriko XX, pove da je ta rubrika nadmočna, vsem koristna in glej slučaj, kr naenkrat bereš v temi mnenje o XX številki, kak je to nadmočno, kak je carsko ipd in dejansko ponavljajo g. Tomšičeve besede.
Če si prebral ostale forume, ni težko ugotovit, da nisem edini tako misleči, oz poznam kr veliko ljudi, ki se temu smejejo in v veliki večini je tako obnašanje opazno samo na mn3njalniku.
Takisto se tam dogaja točno to, g. Tomšič vedno znova in znova ob vsaki kritiki, pritožbi ali nasplošno jamranju, ponavlja kako ste napredna, inovativna revija, z razširjenim obzorjem, kako je ta jezik ql in je nadmočen, kako se kr naprej trudite, vlagate veliko dela ipd... Pol mene sploh ne čudi, da se iste stvari ponavljajo znova in znova, vsak mesec od ljudi, ki hvalijo joker, maltene citirane besede g. Tomšiča.
Dejansko uzgajate ovce, če priznate ali ne.
Če te to ne spominja na kak totalitrani režim kot je bil prikazan v filmu Equilibrium in nazadnje v V for Vendetta in zelo spominja na to kaj se dogaja zadnje čase z Ameriko, pol ne morem tle nč več.

p.s. uglavnem my point je, da se LF in Sneti močno upirata na mnenje teh ljudi, te mularije, češ da imata podporo bralcev, res je imata jo, samo men, ko "zunanjemu" opazovalcu, tako mnenje pomeni točno 0, sem prepričan, da bi istim ljudem sedlo, če bi joker uvedel temo o modi, parfumih, prinčeskah in ženitvenih nasvetih, mogoče se pa tudi motim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Lord.Febo ()

mojsterleo ::

mah dej nehte že pizdit čez jokerja in njegovo uredništvo, ker nimate pojma

priznati moram, da ima febo res železne živce da lahko vodi team "uspešne" revije ter hkrati še bere po forumih žaljivke na njegov račun

vsebine ki jih revija ima so pač popularne večinski populaciji bralcev, zatorej če sam nisi med njimi se od revije enostavno odjavi in je problem rešen, zato pa imamo prosti trg ter konkurenco :\

sicer pa je joker vedno bil in vedno bo revija ki upošteva mnenja bralcev (to vem, ker sem tudi sam večkrat apeliral za kakšno stvar na revijo in so mi vedno odgovorili nazaj ter se je nekaj stvari dejansko potem udejanjilo skozi čas)

argumentirana mnenja, se razume

Lord.Febo ::

ojla Mojster, ja nimamo pojma in samo iščemo pozornost.

mojsterleo ::

lej, najlažje je sedet v kavču, pit kofe in po forumih pizdit čez revijo ki si jo sam kupil (čemu si jo sploh nabavil če ti ni všeč?)

ko si pa enkrat urednik ene revije je pa vedno problem tehtati kakšne vsebine naj le ta vsebuje, da bo zanimiva čim širšemu krogu bralcev

seveda je tukaj potem vedno rizik da se bo zato revija zaradi tega nekomu (kot npr. tebi) kapitalno zagabila kar je povsem normalno, zatorej je pač ne beri

tudi meni marsikaj v reviji ni všeč pa zato ne delam takih glupih tem - face it, slovenski trg je premajhen da bi lahko nekdo delal čisto geekovsko revijo fokusirano samo na pc igre in na nič drugega, razširitev z drugačnimi temami je bila nujna

če pa imaš kake pripombe čez revijo oz. njeno vsebino, pa jih naslovi direktno na email naslov revije
mora biti minimalno ena stran a4 formata (zaželjeno več), normalni fonti in solidna slovenščina, vse ustrezno argumentirano in s predlogi- jaz sem na taka pisma vedno dobil nazaj soliden odgovor, kar pomeni da uredništvo prebira komentarje bralcev in se nanje tudi odziva, vse pa zahteva svoj čas

s teženjem po forumih samo ustvarjaš totalno neproduktivno klimo ki ne bo imela popolnoma nobenega učinka

PS: Aggressor, čudi me da se ti da sploh s tem ubadat...:))

BigWhale ::

Dajte se raje s takimi bolj krajsimi sporocili dopisovat, pa bolj socnimi, tisto je bolj zabavno brati... ;>

Lord.Febo ::

Mojster, sem ti že povedal, pač nimamo pojma, kaj češ. Še vprašanje za tebe, si kdaj mel kak osebni stik z g. Tomšičem?

Fizikalko ::

Mojster, kontra bi lahko tebi rekel po tvoji logiki sledeče:

Kaj se pa ti buniš čez bunjenje čez Joker? Zakaj pa bereš ta forum in to temo, če ti gre na k...? Imaš tudi ti izbiro NE brat te teme, pa te ne bo nič motilo...

Upam, da vidiš zgrešeni point tvojega razmišljanja, češ, oglasi se le, ko kaj hvališ, sicer pa bodi tiho in pač ne kupuj (podpiraj) predmeta diskusije.

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

Mojster, sem ti že povedal, pač nimamo pojma, kaj češ. Še vprašanje za tebe, si kdaj mel kak osebni stik z g. Tomšičem?
Ene parkrat sigurno, samo nazadnje ene 2 let nazaj ker se zdaj ne ubadam več toliko s temi joker meetingi in podobnim, revijo pa kupujem samo še ko so noter kake zanimive vsebine (nabavim ene 6 številk letno).

Pa btw, jaz sem vedno preveril kaj je vsebina revije predno sem kupil (včasih revija ni bila v ovitku, potem pa so itak uvedli internetno stran)... najbolj pa me razpizdevajo zadnje leto, dva tisti opisi ki so napisani v prvi osebi ali pa neki kvazi poskusi pisanja opisov v verzih, ki jih ama nič ne razumem. Ampak jebat ga...

Sicer pa sem izbrskal eno nekaj let staro korespondenco met mano in febotom glede enega testa ki so ga zajebali v jokerju 69. Noter so namreč naredili povsem napačen test rivetnt in so potem pizdli kolk je karta bedna napram voodooju. Jaz pa sem mu potem napisal nazaj preroški traktat, v katerem sem napovedal propad 3dfxa. >:D No, ko boš to prebral pa primi v roke joker 70 in preberi članek ki ga je febo (oz. snail) napisal v odgovor (mojega maila niso nikdar objavili).>:D

http://www2.arnes.si/~isuc/2joker.doc

Pa še par takih je, ki so novejšega datuma, samo ne bom vsega objavljal.

Zgodovina sprememb…

Lord.Febo ::

Mojster, potem je tebi, kot edinemu za katerega sem slišal, bog naklonil to možnost komunikacije z g. Tomšičem, kajti moja sleherna replika/kritika/komentar/predlog na Joker in njega vsebine je naletela na sarkastičen/posmehliv/žaljiv odgovor s strani g. Tomšiča, pa četudi je bilo samo vprašanje zakaj v tej reviji ni bilo opisa Max Payna. (kr nočeš vedet kaj mi je odgovoril g. Tomšič na tole). Pa so moji poizkusi vsebovali tako posamezne stavke kot celostransko, po mojem mnenju dovolj argumentirano. "kritiko".

in v vseh teh letih, eno pravilo drži kot pribito, "g. Tomšič ima vedno prav", in verjemi mi, če ti povem, da je sleherni človek, s katerim je nanesel pogovor na g. Tomšiča, to z velikim nasmeškom potrdil, pa so to v večini bile osebe, s katerim g. Tomšič ima oz je imel poslovne stike in ljudje, ki ga poznajo drugače, kot samo preko mn3njalnika in emailov.

mojsterleo ::

no, v zgornjem tekstu me je med drugim proglasil za ovco ter potem še za očesnega idiota(tm), vendar je bil namen vseeno dosežen

osebno raje merim uspešnost argumentov s tem če se potem v reviji kaj spremeni, ne toliko s tem če sem uspel prepričati velikega bwano; on bo itak vedno odkimaval, pa če imaš prav ali pa narobe - kar me, btw, spominja na določene izpite pri določenih profesorjih na faksu :D

pač, febo je vedno bil malo odštekan in zatežen, verjetno ti bo lahko tudi aggressor povedal kakšne glavobole dobi ko pomisli na febota hehe >:D

Zgodovina sprememb…

Slo-One ::

En offtopic tu praviš naj mamo krajše odgovore, medtem, ko so skoraj vse teme z kratkimi odgovori Zaklenjene. A namiguješ na zaklep>:D .

klemen22 ::

Skratka prišli smo do sklepa, da je LF prepotentni na*utež. Dejte še kej napisat, je zelo zanimivo brati.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

VolkD ::

Ugotavljam, da potrošite precej preveč energije na hudo brezvezne stvari.

Hmmm, .... Vse sem prečital. Z mano torej ni nič bolje.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

klemen22 ::

pač, febo je vedno bil malo odštekan in zatežen, verjetno ti bo lahko tudi aggressor povedal kakšne glavobole dobi ko pomisli na febota hehe

Odštekan je npr. Steve Jobs.
LordFebo je pač SAMO zatežen.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Aggressor ::

Se oproščam, da sem vas pustil čakati, ampak dela imam čez glavo (in to julija, jebenti).

@Lord.Febo

Kar si zapisal, v določenih primerih drži, ne bi pa posploševal in tudi ne vidim razloga, da bi za to krivil revijo. Ja, otročad mnogokdaj vzame napisano za sveto resnico, ampak ne bi rekel, da je ta pojav omejen na Joker, temveč ga lahko vidiš povsod. Ergo, je vezan bolj na starost oz. zrelost posameznega bralca, ne na publikacijo. Zanimivo, da se omejuješ na te primere, ko pa je na forumu (in svoje dni tudi v pismih bralcev) tudi veliko pripomb in povsem resnih komentarjev, ki jih pač prispevajo malo starejši. Mimogrede, Sneti je v tisto temo nalimal uradne podatke o deležu bralcev glede na starost in mlajših od 18 je le dobra tretjina (~37%). Prav tako ne bi posploševal, da imamo vseobegajoč vpliv na percepcijo posameznih izdelkov. Kakšen halo je bil, ko sem si upal CoD2 dati 79%, pa tudi recimo Godfather, ki ga nekateri omenjajo zadnji mesec, ni tako nedolžen. Če pogledaš v uradno temo na forum, je razvidno, da so ga ljudje pljuvali že veliko prej, preden je opis sploh izšel. Lestvice prodajanosti tudi govorijo same zase. Skratka, ne vidim razloga, zakaj bi bili mi izvor zla; bolj gre za dejstvo, da so danes vedno mlajši ljudje izpostavljeni vedno več informacijam, predvsem pa težnji, da te informacije na določen način uporabijo. Ker še niso zreli, jim gre to nemalokrat slabo od rok, rezultat je pa viden. In to ne le pri najstnikih; glej zgoraj omenjeno Frankfurtovo definicijo bullshita. Ljudje danes enostavno hočejo izpasti pametni, zato pametujejo o stvareh, ki jih ne poznajo. :\

Kar se podpore bralcev tiče - nastniki so pač znaten delež in v določeni meri jim moramo ustreči. Ne bi pa rekel, da so ključni glas - ravno večina mularije bi najraje videla, da se razne nišne rubrike, kot so recenzije konzolnih špilov in knjig, takoj ukinejo, pa so še zmeraj tu. Po svojih močeh pač poskušamo ustreči čimvečjemu krogu ljudi, vsem pa nikoli ne bomo mogli. Kar se mode in parfumov tiče - usmerjamo se nekako v rubrike, ki naj bi jih profilu igričarja ugajala. Skratka, že res, da vsebina ni izključno računalniška, še vedno pa približno ustreza profilu ljudi, ki igrajo igre. Torej ni res, da naj bi se stvari potegnilo iz zraka in reklo, da sedaj je pa to mega kul in bodo bralci na to obsojeni na vekov veke. Za trendsetterja se sam ne upam imeti. :D

MojsterLeu gre še zahvala za to, da je malo pobliže razložil nekaj zanimivih detajlov, iz katerih se da marsikaj potegniti. :)
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Lord.Febo ::

@Aggressor ne bom glih ustrajal pri svojem, ker študij nisem delal, osebno mislim da je tista starostna statistika od Snetija mal za lase privlečena. Tudi opažam zadnje čase, da veliko ljudi na mn3njalniku, niso bralci revije, s tem predvsem mislim da resnejše člane foruma, tiste ki ponavadi "protestirajo".
Opazil se tudi, da na ostalih forumih in iz lastih izkušenj, da tam >20 letniki, ki so bili braci, niso več, ker jim je revija bodisi otročja bodisi jih ne navdušuje več.

Zgodovina sprememb…

R33D3M33R ::

Bi še jaz rad podal svoje mnenje o reviji.
Nisem naročen nanjo (moje denarne kapacitete so omejene) in si jo kupim tu pa tam, če me zamika, da bi si prebral kak opis ali če opazim, da je v njej kak uporaben in zanimiv članek.

Najprej nekaj glede uporabljenega jezika. Menim, da je jezik v reviji odličen, čeprav ima svoje pomanjkljivosti. Lepo se vidi, da hočejo pisci revije približati slovenščino mladini, ki že skoraj kot vsako drugo besedo blekne kak amerikanizem (kul, fensi, kar itd.) ali pa se hoče izpostavljati tako, da govori v kakem južnem jeziku (nikakor ne razumem kaj hoče mladina s tem, da zataji svoj jezik doseči). V njem (torej jeziku) je cel kup duhovitih poslovenjenih izrazov, cel kup arhaizmov in včasih celo precej zapletenih stavkov. Tu se malo pretirava. Bralcu kot sem jaz bo seveda takšen opis igre blazno všeč - pogosto se ob prebiranju prisrčno nasmejim - ampak nekomu, ki je kupil revijo ravno zaradi tega, da prebere opis, to seveda ne bo dišalo. S kompleksnostjo stavkov se včasih res res pretirava, se zgodi, da moram kak stavek večkrat prebrati, ker je poleg tega, da vsebuje dosti olepšav, tudi precej zakompliciran. Tu bi se lahko morda malo zadržali, saj je očitno, da bo povprečnemu bralcu navdušenje kar hitro padlo nad besedilom, ki ga ne bo razumel popolnoma in ga bo poleg tega bral še pol ure. Poskusite se čimbolj izogniti takim situacijam.

Mnoge moti vedež. Meni se pa zdi odlična ideja. Ja, res nekako članek o skrivnih orožjih druge svetovne vojne ne sodi v računalniško revijo, ampak je pa odlična zadeva za razširjanje splošnega znanja. Vsak vedež, ki sem ga prebral mi je koristil, zvedel sem obilno novih informacij itd.
Tudi bralcu, ki se udeja v kaki WWII streljanki lahko rubrika precej koristi, da vsaj razume zakaj se pri tej zadevi sploh gre.

Tudi crtič deluxe se mi zdi zabaven in uporabljenemu odbitemu humorju se moram vedno nasmejati, čeprav imam po drugi strani par kolegov, ki sploh ne razumejo v čem je poanta tega stripa. Primož Bertoncelj je pa tako ali tako odličen risar, njegove risarije so odlične.

No, časa seveda nimam na pretek, zato se ne bom spuščal v vsako rubriko posebej.
Če bi na kratko napravil nekakšen povzetek bi lahko rekel, da Joker nikakor ni le navadna računalniška revija, ampak je veliko več. S svojimi članki, načinom pisanja in približevanja literature mladim (Črkožer) poskuša vplivati na to, da ne bodo nekoč amerikanizmi in podobno izpodrinili našega jezika ter da si bodo mladi razširili obzorje.
Mislim, da svoje poslanstvo opravlja odlično. :))

Je pa res, da se bodo tisti, ki gledajo nanjo samo kot na računalniško revijo, počutili ogoljufane, saj ne dobijo za svoj denar vseh strani natlačenih z opisi iger, testi hardware in programske opreme ter tako naprej. Sicer pa nikjer ne piše, da je Joker računalniška revija, je namreč računalniški zabavnik ;)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Lord.Febo ::

R33D3M33R, jst te čist zastopim, revija je pisana, marsikej je not, kar je bržkone komu zanimivo, samo jst osebno, sem odraščal v reviji Joker, kot reviji ki je imela izključno opise PC iger (nč konzol še ni blo takrat) in opise harvera, več ali manj vse kar se tiče HWja sem izvedel iz jokerja, primerjalne teste bilokire opreme, sleherni opisi iger so bli celostranski, napovedi, nč trača, edin kar so zajebaval pisce, kar je blo pa tud ql.
Zdej to v jokerju predstavlja 50% revije, cca., in če bi vsa ostala zadevščina ne vplivala na kakovost omenjenega dela, bi človek še preživel, tako pa jst osebno mislim da. Opisi harvera so pogreb, opisi so ponavad kr neki, sej niti ne vem al so dejansko slabši, al se pa sam men zdi, ker sem konec koncev tud pametnejši.
Zato mislim da je tudi veliko starih bralcev revije, ki nas revija sploh ne navdušuje več, verjamem pa da nove bralce pač navdušuje. Samo če skočiš v trafiko in pogledaš kake revije so danes med bolj popularnimi, Cosmopolitan, Men's Health, FMH, Nova, Frka, pa boh ti ga še vedi kaj. Torej lahko sklepam, da v današnjem svetu, cilni publiki jokerja nekako ni pretirano za branje resnih vsebin.

S to ugotovitvijo sem spet prišel pred dilemo, če so tvoji bralci želni lahke vsebine, čemu uporaba težkega jezika? Življenje je polno nesprotujočih se stvari.

Zgodovina sprememb…

1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26037216 (8488) Ganon

Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Igre
1153198356 (109462) opeter

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13016453 (12814) OwcA
»

revija Joker (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
676045 (3607) ahac
»

Joker (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1169835 (7946) m_z

Več podobnih tem