» »

JCT in Mn3njalnik

JCT in Mn3njalnik

«
1
2 3 4

DejanB ::

Na m3njalniku je v temi o Joker riviji 155 je eden od uporabniko podal svoje mnenje o reviji, s tem da ni zadovoljen, zato sem se jst tudi odločil napisati, do te revije sem bil reden bralec oz kupec revije vrsto let. Napisal sem tole:

Jst te cist zastopim, sam sem zadnjih par številk kupil zgolj iz tradicije, malo sem jih prelistal, bral bolj malo.
IMHO je revijo kot tako povozil cas. Samega stila pisanja, na katerega je JCT seveda zelo ponosen, sem se dokaj hitro navelical, ko danes kej preberem mi ta uporaba "pristnih slovenskih izrazov" deluje kvecemu otrocje in nestrokovno, tud nisem vec 13 letnik.
Kot si že povedal, reklam je vedno vec, vedno bolj bedne in revija bo maltene zgledala kot kak Cosmopolitan. DVD in ostalo smetje ki pride, vržem kr takoj v smeti. Pac jst si vse nucnike, nujnike, prikolce, driverje ipd. potegnem z interneta, v casu take razširjenosti širokopasovnih povezav to res ni vec problem. Tud to da se v 1 mescu ko pride DVD ven, že marsikaj na njem ne zdi vec aktualno. Verjamem da marsikomu pride prav, meni pac ne. Takisto gre za filme, ki so priloženi, spoštujem trud, samo vas legalni pristom omejuje, danes pac gledmo novejše filme na racunalnih, takisto v DVD kvaliteti.
Uvodnik sem pred leti z veseljem prebral takoj ko sem odpru revijo, danes niti ne pogledam vec o cem govori. Ce sem cist odkrit, me je od njega branja odvrnil glih odnos avtorja, katerega smo deležni mn3njalnicarji in bralci jokerja v zadnjih letih. Sej po pravici je bilo vedno tako, samo opazit moreš. Tudi dostikrat sem se spraševal o primernosti vsebine, debate za tako revijo.

Kar se tice novic, vse kar me zanima preberem na par portalih ki jih vsakodnevno obiskujem, Slo-Tech, guru3d ipd. Tudi enomesecno podanaje novic, na kar je omejena revija, danes ni vec aktualno. Takisto velja na razne reporte iz sejmov in raznih prireditev. Ce te stvar zanima, si lahko že v casu trajanja pogledaš vse kar potem vidiš v reviji.
Tudi sarkasticnih komentarjev, kak je vse iz leta v leto bolj bedno, kak so babe vedno slabše, butaste, kot porno zvezde, ne pogrešam. Ocitno JCT šele tam ugotovi, kako pomembni dejansko so.
Kaj pocne vedež v taki reviji kot Joker, sem se spraševal že od zacetkov te rubrike. Morem rect, da nisem prebral prav nobenega. Sem pac tip, ko me vecina stvari, ki sem jih poslušal v šoli med predavanji zgodovine, geografije in še drugih dolgocasnih predmetov, nikakor ne pritegnejo. Je sicer bilo nekaj meni zanimivih vsebin, a sem ocitno edini tak clovek, ki si, ce ga kej zanima, sam prebere in izobrazi in po preletu takih vedežev v Jokerju, kaj hitro ugotovil, da kej novega ni za pricakovati. Sicer verjamem da se sleherni avtor jokerja maksimalno potrudi, samo kot primer, nek povprecen clovek, zelo težko navduši automehanika, kar se tice poznavanja stukture avta.


Podobno menenje imam tudi glede rubrik kot so Japanka, Slikosuk, Bukvarna ipd. Že od samih zacetkov teh rubrik mi ni blo cist jasno kaj pocne to tle not. Glede Animejev, lepo da ste jih predstavli, samo od takrat ko sem jih zacel gledat, sem takoj odjadral na par internetnih strani, ki imajo ocene, opise, lestvice, vse živo in si tam izbiral kandidate za ogled ipd. Tudi komentarjev o kvaliteti filmov in knjih ne vem, zakaj bi kej takega iskal v taki reviji. Sem prebral njih par in ugotovil da neke strokovnosti, objektivnosti ni za pricakovat tako da menja o filmih, knjigah berem drugje. Tudi tisti trenutek ko me to zanima, ne pa takrat ko izide Joker.
Sem mnenja, da bi lahko cas in energijo, ki jo porabljate za to, uporabili za kej druga, kar je dejansko povezanega z igrami in racunalništvom. Veliko vam manjka oz ste izgubili glede strojne opreme, lepoticenja, tweakanja ipd.

Opisi iger še vedno so. Kot sem že povedal, mika njih branje samo zaradi stila pisanja me vec ne. Tudi sam prešpilam veliko iger in v zadnjem casu, tisto kar sem prebral se dostikrat ni uskladilo z mojim pogledom na igro. Veliko iger, ki ste jih kovali, me sploh niso navdušile in nekaj ki ste jih slabo ocenili so me zabavale kar nekaj ur. Pac tako je, tudi ne pricakujem, ubistvu ne berem nobenih opisov iger, danes smo pac v takem svetu, da ce me igra po zvrsti in par screenshotih zanima, jo pac potegnem z neta, inštaliram in sam sprobam. Takisto to naredim, ko špil dejansko pride, ne rabim cakat na izid Jokerja, da bi se na osnovi njega mnjenje odlocil o morebitnem nakupu. Dostikrat se zgodi, da mine od dejanske dobavljivosti igre v Slo do izida jokerja v katerem je opis vec kot 14 dni. Men se to zdi danes ogromno. Tudi ce sodeluješ v kakih pogovorih o igrah na slo forumih, ce se boš spravil igrat igro po 14. dneh si že zamudil. Pac to spet ni krivda ekipe, temvec kot sem že rekel, da je po mojem menju revijo kot tako povozil cas.
Eden od razlogov zakaj sem bral revijo pred leti so bili tudi testi hardvera. Zgleda da je moje poznavanje, spremljanje stvari na tem podrocju preraslo zmožnosti ali želje revije. Maltene vsi opisi so me pustili hladnega. Zgodilo se je, da sem se tudi sam spraševal zakaj ste se odlocili za tak nacin testiranja, ker bi se po mojem menju dalo stvari narediti drugace in tako da bi dosti bolje izpadle. Dostikrat se je zgodilo, da so grafi kazali nekaj, komentar pa govoril neki druzga. Glede procesorjev in Graficnih, mene predvsem zanima kaj kartica zmore v celoti, ne tako kot so si jo zamislil proizvajalci. Tle govorim predvsem o navijanju. Kot primer, procesor AMD SD 3700+ in V 3000+ sta pred letom po navijanu prišla na enak perormance, le da je 3700+ stal 2x vec. Cemu torej dati 2x vec za isti perormance. 7900Gt ima izredni potencial navijanja in brez problema dosežeš performance 7900GTX, tudi navito. No takih stvari, ki mene osebno izkljucno zanimajo, v vaši reviji ni zaslediti. Tudi po pravici povedano, ce me znima kak test harvera, se opravim da eno izmed številnih internet strani, kot so anandtech, bit-tech, guru3d ipd in sem deležen nadve zadovoljivega opisa, zastonj, takrat ko stvar dejansko izide, ne 15 dni kasneje, ko izide joker.

Zdej jst osebno res ne zastopim in tudi nisem zastopil Crtica, Kražka se mi zdi pa glih taprava.

Pac to ni objetkivna kritika, temvec moje mnenje, kot sem že rekel, se mi zdi da je v vecini aspektov revija, ki izhaja 1x na mesec danes ni vec aktualni medij, na katerem bi clovek žele prejemati informacije. Druga stvar je pa tudi v odnosu revije, še posebej na mnenjalniku in še posebej od urednika. Mislim da se zadnje case obnašate nadvse neprofesionalno, vsako kritiko, bodisi za akcije komponent, bodisi za vsebino revije, uzame kot osebni napad, veliko ljudi, ki so imeli drugacno menje je bilo enostavno bannano iz foruma, z izjavami kot so: "pa pa, opica".

Sporočilo je bilo takoj zbirsano, user name pa bannan.
Kaj pa vi mislite o tem, je bil takojšen ban, bre pojasnila uporavičen?
  • odklenil: Tody ()

sverde21 ::

IMO je najbolš neki tajga k majo Računalniške novice in sicer vse novice tekočega dne so objavljene na netu. Ampak tu je dejstvo da oni nimajo nič od tega oz. zaslužjo samo od oglasov, kar si pa revija, ki bi želela objavlati tudi HW teste ne more privoščiti, ker se enostavno ne izide računica.

Lahko bi naredili pa online revijo, ki bi jo plačal preko mobitela (v stilu salamonovega oglasnika) oz. preko položnice za celoletno narčnino. Potem bi pa oni lahko imel uptodate inf. in teste, pa še več profita bi imel:
1. ker bi na strani lahko imel več oglasov
2. ker nebi bilo stroška tiskanja revije
...
<?php echo `w`; ?>

lymph ::

Takisto


:D

Verjetno je razlog neupravičen, ampak lahko počnejo kar hočejo s svojim forumom.

PS Tudi jaz ne berem več revije in mi je crtič kretenizem
"Belief is immune to counter example."

Fatboyslim ::

Men je joker ql zaradi svojega načina pisanja in oblike, je pač revija ki krajša čas

Nekaj let nazaj mi je bla to the best revija, sedaj pa sem jo prerastel in če že kupim rač. revijo kupim hrvaški BUG ki je napisan na drugačnem nivoju - vseeno pa občasno pašejo Jokerjeve zajebancije


Glede foruma in BANa se pa strinjam z admini, glede na to da pišeš takšne poste ki blatijo revijo.

Tody ::

ah 100x premleta tematika... Ko neveš nič se ti zdi cool... Ko nismo mel neta oz smo mel piskalice je bilo zelo fajn vidit kaj bomo šli v Kino (!) gledat. Realplayer in driverje je bilo brez truda dat dol... Demo igrce so zadostovale do naslednjega meseca in kej je bilo zmeraj za brat na sekretu. Potem je prišel ADSL ;) Šale niso več smešne in bab pol net >:D


p.s. tema bo nadzorovana brez kakih pametnih domislic prosim...

whatever ::

Kak se ti da tak potrudit in predvsem sekirat zaradi bana. Joker je pač za otroke in otroke po duši.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

cholt45 ::

Edino v čem se ne strinjam s tabo je glede vedeža in slikosuka, menim da sta temi kar posrečeni in dobro služita namenu, crtič je pač crtič.
Podpiram tudi njihovo prizadevanje za širjenje pristne slovenščine med ruljo, vendar me je kar fuknilo, ko sem pred kratkim na strani videl one Audio vložke. Wtf?
Verjetno si pa tudi ti revijo prerasel, kot mnogokateri tukaj.
Je pa odlična revija za na skret ali na plažo:D samo so tudi tukaj zaj***** z voščenima papirjem (+ sonce, no go:D ).

Dejansko je forum njihov in lahko dela kar hoče z njim, seveda pa tak način ni lep. Vendar bo ob takem kultu to kar zletelo mimo.

DejanB ::

Malo ste me narobe razumeli, se ne sekiram pretirano zaradi bana, tudi aktiven nisem bil skoraj nič na mn3njalniku, tole je bil šele 2. post. Presenetilo me je edino to, da se David Tomšič predstavlja kot svet človek, ki ima vedno vse odgovore, vedno vse prav, pač tudi v svojih uvodnikih/besedilih spodbuja pravico do lastnega razmižljanja ter mnenja. Tudi od takega človeka bi naj človek pričakoval nek profesionalni odnos.
Konec koncev je par postov višje rekel da se ne branijo kritike oz je pred leti večkrat povdarjal da je zaželjena.
Jst jih zastopim da je to njihovo dvorišče, da ščitijo interese revije, Konec koncev, brisanje takega posta mi je tudi še nekako razumljivo. Samo direten ban, brez bilokakršnega opozorila, kot sem rekel, je bil to moj šele 2. post. Tudi se mi zdi da post ni bil tok žaljiv, napadalen do same ekipe, da bi si zaslužil tako posredovanje.

Tody ::

Oni imajo drug problem, ki pa ni povezan direktno z tabo. Prišli so na "slab" glas kot gnojni forum. Fraza dej če misliš bedarije govorit pejt na Joker forum je skoraj ponarodela. Tako da so hoteli omejiti to gnojenje (ki je posledica nemoderiranja v začetku foruma)kar pa jim ni ratalo, zadnjič sem bil gor sem videl da je celo registracija onemogočena. Če mene vprašate je to zelo slaba poslovna poteza ampak, kot sem rekel ... Zato pa je slo tech toliko moderiran da ohranimo nek nivo. Torej oni nimajo funkcije briši je samo delete&ban. Pa potem na opozorilu piše a si prepričan al si ;)

MarVinck ::

No, bom pa še jaz ene par povedal.
Sem nekdanji Jokerjev naročnik in pred leti moram priznat, da se mi je revija zdela dobra, kjub določenim čudnim foram. Potem se mi je pa začelo dozdevati, da je vsaka revija znova bolj dolgočasna, pa opisi igrc niso ustrezali mojemu mnenju o njih, saj sem jih sam tudi precej odigral. Zato sem se odjavil. Čez nekaj časa se je pojavil mnenjalnik, kjer sem imel priliko videti bolj jasno sliko, kdo je del JCT in kakšni ljudje so to. Težko najdem besede zanje, pri upoštevanju tega, da ne rad žalim ljudi, bi bilo milo rečeno, če rečem, da je David Tomšič najbolj nadut, ošaben, samovšečen, preseraški in nesramen človek, ki jih je moč srečati. Žal imajo takšni ljudje v kombinaciji z vrsto revije, ki jo izdajajo, tudi nekaj vpliva na mladostnike, ki si jih na nek način podjarmijo. Tisti reveži, ki se mu slinijo in bi vse dali za to, da bi z njim spregovorili besedo na forumu, se mi resnično smilijo, ker se ne zavedajo, da se pustijo poniževati od nekoga, ki v resnici obstaja samo po njihovi zaslugi. To je to.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

Lord.Febo ::

dito

MarVinck ::

@Lord.Febo - dito???

Lord.Febo ::

popolnoma se strinjam s tabo :D

MarVinck ::

Mislim, da tako razmišlja vsak človek, ki prebere nekaj njegovih postov in ki ima vsaj kanček zdrave pameti. Ne vem, kaj bi on brez mladine, ki jo iz meseca v mesec prepričuje, da jim želi samo dobro. Seveda je povsem jasno, da dobro želi svojemu žepu in ne ljudem, ki jih naziva z opicami in podobnim.

Tody ::

Ampak z eno trditvijo ki sega že nevem koliko let nazaj se pa zdaj popolnoma strinjam... Takrat sicer niti približno ne zdej pa. "Folk je načeloma glup" to je ena taka sveta resnica. Sicer je ni reku Febo ampak je bila v Jokerju

MarVinck ::

Ja, ampak fantje, kaj bo pa zdej g. Tomšič naredil, ko ga tukaj kritiziramo, pa nas ne more banat? >:D

zos ::

Jaz sem odrascal ob Jokerju in bil njihov dolgoletni narocnik skoraj od prve stevilke. Casi so se pac spremenili, hkrati pa je treba priznati, da je Joker nekoc nekaj pomenil. Njihov nivo pac z leti prerastes, vendar ne bom nikoli pozabil kako smo se v osnovni soli zabavali ob Krvavi jebacini in podobnih domislicah. Z leti so se pac izpeli in kot so ostali povedali, doba masovno dostopnega interneta je vse spremenila. Ne strinjam se pa, da je vedez slab. Jokerja ze nekaj let nisem prebiral, ampak se mi zdi, da je bil kak Vedez boljse narejen kot vsak ucbenik, ki sem ga kadarkoli imel v rokah. O mn3njalniku pa ne kaze izubljati besed, ker je res podn od podna.

Lord.Febo ::

QUOTE(quaero @ Jun 17 2006, 02:01 AM)
Berem, da uredništvo kritike forumašev oz. naročnikov BRIŠE!??

Če je temu res tako, sem resnično razočaran nad Joker teamom!
To, da ne prenesete kritik svojih naročnikov, kateri vam s tem hočejo samo dobro in vam lahko samo pomagajo izboljšati revijo, je resnično šokirano in bolestno dejanje, najbolj, da še tistih nekaj postov, ki kritizirajo Joker revijo pa čeprav so vaši naročniki, tudi zbrišete, da ohraniti samo pohvale, katere vas že tako napihujejo, da boste kmalu zrastli skozi steno.
Nevem zakaj si zatiskate oči, časi se spreminjajo, kritike, katere vam pišejo naročniki so resnično za premislit. Kot kaže, ciljate na trg mladostnikov in ne več na širšo skupnosti ljudi, vseh starosti. Ne pomnim kdaj sem si nazadnje lahko pomagal s kakšnim vašim testom, poiskati sem ga moral kar sam, na netu, kajpak, saj test v reviji ponavadi obsega par strani, kak vedež pa ducat.

Uredništvo nobena stvar ni večna, potrebna je sprememb.
Jaz še vedno ostajam naročnik kot že vrsto let, pa vendar mi je revija vsako leto slabša, v tistih rubrikah katerih bi morali posvetiti malo več časa, teksta, slik, so zapuščene, premalo obdelane.


In Odgovor Snetega
Ok, a lahko prosim nehas? Nobene kritike (poudarjam, kritike, ne besnega kozlanja po nasem trudu!!!) ni se nikoli nihce zbrisal. Ce bi bilo tako, se ti NE ZDI, DA BI TALE TEMA VSEBOVALA SAME POHVALE?!?!?! Takisto prejsnja? In se prejsnja? Mislis, da bi se trudili z odgovarjanjem? Ne, bi pobrisali in mir. Tako pa SE trudimo z odgovarjanjem. Torej NE brisemo postov. Torej bi lahko, preden izlijes zolc crni po nas in nas obdolzis vsega mogocega, to KURCEVO PREVERILl?!?!!

Ja, ciljamo na trg mladostnikov. Zato pa imamo noter petstranske analize industrije, sestranske vedeze, polne faktov in visokoletecih besed, itd. In ja, test v reviji obsega par strani (?!?!?!?!?!?!!), vedez pa ducat (?!!?!?!!?!!?!?!?!?!?!?!???!?!?! ad infinitum).

Mah, nima smisla. Lejte, komur pase, naj kupuje in bere, komur ne pase, naj ne kupuje in ne bere. Ter naj hkrati ne govori debilizmov. Vsaj to, prosim na kolenih, zroc v nebo v slogu ancientnih svetnikov. Vsaj to! Ker cisto, ampak cisto vsak mesec prisopa mimo vsaj en miskolin in prijavi, da je prevec konzol ter drkamoza (fantje, konzole so postale srz spilavnega sveta, pa ce vam je to vsec ali ne - zaplankanega podalpskega glasila, ki se bo ukvarjalo s Counter-Strike headshoti in ne pomolilo betice iznad te zaostale greznice, pa pac ne bomo ustvarjali) ter da delamo cajteng 'za mladostnike. ' Ce je tako, mi lahko kdo prosim razlozi, zakaj so zgornji posti tistih ljudi, ki Joker hvalijo, normalno pismeni - posti tistih, ki ga kurcajo, pa so POLPISMENI? Ker zadnjic, ko sem pogledal po tem svetu, so normalno znali pisati izobrazeni, malo starejsi oz. oboje, brez vejic in z besedami tipa 'kupvou' pa neizobrazeni, mlajsi oz. oboje.

Zapomnite si: pisemo za normalne ljudi, z vsaj normalnim smislom za humor (po moznosti rahlo izkrivljenim) in vsaj povprecno stopnjo zvedavosti, ki ne berejo samo tistega, kar jih direktno zanima, ampak so si pripravljeni z naso pomocjo razsiriti obzorja. Vsak, ampak cisto vsak opis ter tekst je vreden branja, ker se zanj maksimalno potrudimo, in vsak doprinese nekaj k splosnemu nivoju znanja ter razgledanosti. Te boli kurac za to? Hoces samo tisto, kar si se sprdnil, da bi ti sedlo? Hej, tvoja stvar. Ce ne sprevidis, da s precitom drkamoza in konzolca, ceprav si lastis le PC, izves marsikaj o igricarstvu na splosno, in ce ne vidis, da so ti opisi naskrabani tudi zate ... Potem si pac produkt krasnega novega sveta. Enjoy your state of mind. May it last forever.

@Tabula rasa popravek: avtor ima prav, tale tabula me je zavedla. Together we are perfect .

Zgleda da bodo bolj kot ne pizdili :D, čudim se da tale quaero še ni bannan. Če smo prav pošteni, od originalne ekipe, ki je ustvarjala revijo, ki nas je zabavala pred leti, sta ostala samo LF in Sneti, pa še ta 2 po izjavah in komentarjih zadnjih let, bolj vlečeta na insanitiy kot kej druga.

MarVinck ::

Pravkar sem prebiral to temo, ki jo navaja Lord.Febo in prebral takoj naslednji post pod quaerovim. Seveda se je oglasil eden od "zvestih" forumašev, ki bi sicer o njih moral po vsej logiki pisati pohvalno. Malo me je zaskrbela njegova pismenost, ko že Sneti navaja, da so njihovi zagovorniki inteligentni in pismeni. To je pa res smešno :D za počit.

Dodajam citat osebe, ki je kontrirala quaeru:
"Torej osebek nad mano, predlagaj kaj spremeniti sploh na lep način, ne pa kot eni ko pridejo skritizirajo na tak način da ni za pogledovat proti pa ne povejo nič, kako in kaj izboljšat. Vrzel to govorite to, ne pa jokat! "

LOL

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MarVinck ()

Lord.Febo ::

A si slučajno gledal film Enemy of the State, Will Smith. Kaj naredijo ljudje z močjo, če imaš podatke, ki njim škodijo? Deskriditirajo te :D!!

MarVinck ::

Ne, nisem gledal filma, je pa res, da to delajo. Kaj pa jim drugega preostane, drugače se pač ne znajo branit. Imajo pa zelo sočen repertoar besed in verjamem, da aktivno prispevajo k obstoju našega jezika (v celotnem spektru izražanja). Ne vem, če lahko tako grdo pišejo, četudi je forum njihov.. :\

Microsoft ::

Njihov jezik je tako poden od podna, da tole more propadit. Ta menjalniski krep se je cisto razpasel in ko beres to, se res sprasujes, kak retard stoji za idejami teh besed. Za tiste, ki niso vesci m3njalnisce, ne razumejo nic. Sicer je mogoce beseda prvic ali drugic smesna, samo za neko resno (in hitro) branje je tak stil pisanja tolko motec, da si lahko cel dan vzames, da preberes eno stran. Potem drug dan pa prevajas iz menjalniscnega jezika v tebi bolj domacega.

Tko da, stric ko tako jamra, kaj naj naredijo. Spemente jezik! Ker je ta menjalniscina glupa, poneumlja in ji je ze zdavnaj potekel rok trajanja. Ce to naredijo, bo prava mala revolucija za kake slaivste pri nas. Pa tudi ostali si bomo lahko oddahnili, da nam ne bo treba poslusati menjalniskih smeti.
Naj rajsi naredijo revijo, kjer bo pisati in govoriti pristno slovensko kul!8-)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Lord.Febo ::

Pred časom je eden osebek napisal, da je njegova učiteljica dobila v roke revijo Joker in jo nekaj perbrala, nakar je podala svoje mnenje o tem jeziku, češ da je smešen, zastarel in povsem neprimeren. Nakar je LordFebo čist znorel, ozmerjal učiteljico z neumnico, češ da ne pozna lepot svojega jezika.
toliko o možnosti opustitve takega načina pisanja.

MarVinck ::

Žal, se ne morem strinjati s tabo, Microsoft.
Tudi če bi spremenili pisanje iz svojega slenga v pravilno slovenščino, bi še vedno ostali isti ljudje za krmilom. Tisti ljudje pa imajo resnične probleme s percepcijo morale in etike ter seveda profesionalnosti, zato dvomim, da se lahko karkoli spremeni, če bo uredništvo ostalo enako.

CaqKa ::

jaz sem za vedeže. sem mnenja da je današnjo mladino treba izobrazit, namreč če že v šoli ne posluša pa vsaj jokerja bere. in če prebere katerega izmed vedežev je joker za našo mladino naredil zelo dosti. pa četudi meni osebno vedeži niso všeč, sem pa mnenja da joker cilja na drugo publiko ki pa te zadeve potrebuje. črkožer prav tako ne berem, se mi pa zdi dobro da se mladino o knjigah pouči, ter se jim priporoča kaj je dobro da preberejo.
kar se tiče novic in nove dobe - interneta...
ne berem drugih novic razen teh na stju. in lahko povem da v jokerju vsak mesec izvem kaj novega kjer se za glavo držim, kako to da o tem slotech ni poročal.
tako kot je konzola dobra napram pcju in se samo zlekneš na kavč in špilaš, tako se meni zdi dobro da imaš novice na tiskanem mediju, lepo na kupu popredalčkane, zraven pa še kak konstruktiven komentar, ki ni tak kot so tile na stju ki so kar mimo.

kakšen odnos ima febo... hja.. ko sem ga še pred časom konktatiral, pri organizaciji enega lanpartija, sem tudi sam doživel to nadutost ki jo opisujete.

vsekakor je tudi ta komentar dva nad mojim, po mojem mnenju total mimo in to stanje duha febotovega prav dobro izraža.

o crtiču pa raje ne izgubljam besed... nadaljevanje stripa ko joker odpre na stežaj vsa okna še kr in kr ni... tale crtič, z neobritim, umazanim in nevem kakim slabo izrisanim glavnim likom, pa mi total mimo.

bzp ::

Joker je cist fajn, sicer mam wireless po stanvanu, ampak na laptopu novice brat na wc-ju res NI enako kot revijo vzet pa precitat. Pa precej novic ki jih objavijo, jih drugje na zasledim. Vedezi so razred zase, odlicno ctivo, ceprav te v startu tematika sploh ne zanima (zame so to razni zgodovinski vedezi), ampak kar nekako potegne. Opisi spilov, jebiga, tud to more bit (moj 1,4G mlincek z voodoojem 3 ima pac svoje meje), mi je pa vsec da (pre)pocasi rasejo konzole tudi pri nas (hja, al 100 jurjev za posodobitev kiste vsako leto, ali pa enkrat 50 jurjev pa sem za nekaj let preskrbljen, pac si racunalo opremljam sam, brez atija pa mamice ... pa se GTA sem lahko spilal pol leta prej :P ) ... Pod crto, meni je revija kul, in ostajam narocnik. Sicer sem ze parkrat gruntal da bi se odjavil pa vsako leto na novo prijavil (ter pobiral darila za nove narocnike), ampak se mi ne ljubi ukvarjati z odjavo/prijavo. Mogoce pa dobim darilo za vecletno zvestobo (yeah right!). Komur ni kul, naj jo pac ne kupuje, tako kot jaz ne kupim ostalih 5 racunalniskih revij ki so pa res totalno sterilne in direktno prepisan stuff z interneta.

Se mi pa zdi bedno da se revijo kritizira na "tujem" forumu, ampak lenoba all the way, meni se ne da registrirat na mnenjalnik zaradi enega komentarja :)

bozjak ::

hmm, čeprov zame joker ni več tisto kaj je nekoč bil, sem nanj še vedno naročen. In čeprav se strinjam s tem, da revija zgublja na kvaliteti, osebno podpiram čimvečjo pestrost revije... Zakaj?

Kljub nadustosti in samovšečnosti vodilnih v JCT se strinjam z izpraskanimi smisli v napisenem nesmislu (^^ @sneti). Mislim, da je prav da revija skrbi za splošno razgledanost mladine, saj mislm da je vsem jasno da mularija v šoli ne posluša, v jokerju (beri: v vedežih) pa dobi več ali majn isto snov v obliki ki je večini zabavna in celo razumljiva/zanimiva. Da poskušajo povdariti tudi nevezane oblike pisanja (beri opis "The Bard's tale")

Torej, kot sem že napisal se strinjam da je revija pestra, da vsebuje vse od konzol do mobitela, še posebej pa podpiram rubrike kot so Uvodnik, Vedež (čeprav mislim, da sem jih sam prebral le nekaj), črkožer, slikosuk in japanko... In nedorasel kot sem (očitno) se mi tudi strip velikokrat zdi zabaven oziroma všečen...

Moj argument na dejstvo, da kvaliteta revije pada je preprosto v tem, da se avtorji čedalje manj posvečajo svoji poglavitni dejavnosti -> torej zabavnosti (joker -> računalniški zabavnik). In s tem ne mislim, da bi morali uporabljati še več nesmiselnih fraz, ampak da bi morali opisovati samo zabavnost iger (tukaj se bom osredotočil na igre, čeprav v bistvu velja za vse), ki jih opisujejo.

Čedalje več je opisov, ki špil popolnoma skritizirajo zaradi tehnične izvedenosti, prežvečene tematike ali česa sličnega... Mislim, da bi se morala revija vzdržati komentarjev kot na primer "že stokrat videno" predvsem iz dveh razlogov...

Prvi je seveda to, da to s zabavnostjo te igre ni povezano. Torej mislim, da se lahko vsi strinjamo, da je San Andreas zabaven (parvzaprav mi ni všeč, je pa cool primer) pa čeprav je ubistvu klon Vice City-a z brezveznimi dodatki kot naprimer futranje lika... mislim, da bi magazin naredil velik korak že če bi opisoval vsako igro kot samostojno. Če bi dodali še povdarek na tem, ali se ob igri v resnici zabaš/sprostiš in ne opisovali, da je špil narejen z najnovejšim grafičnim srčkom za katerega bomo rabili gForce5GT bi blo pomoje super...

Drugi razlog pa je, da (kot so omenili že čisto vsi pred mano) so jokerjava ciljna skupina mladostniki, ki "originalnih" iger itaq niso igrali... In kaj povprečnega 13. letnika zanima, da je San Andreas (držal se bom enega primera) v resnici klon gta (1!) z dodatno dimenzijo saj omenjene igre še videl ni, kaj šele da bi imel o njem enako mnenje kot veterani, za katere je bil špil res bum in nekaj novega...

Na joker ostajam naročen, čeprav povprečno preberem le uvodnik (ne glede na vaša mn3nja (joke) mi je ta pri srcu, saj je del meni najljubše tematike). A nedvomim, da če bi bili opisi le malo bolj po mojem okusu, bi se priljubil tudi marsikateremu starejšemu bralcu.

Sedaj pa bom nehov pisat, že sedaj imam občutek, da je post tako dolg, da ga en bo nihče prebral. Lp

Tody ::

hmm nevem no za 15.000 sit na leto... Dobiš recimor (trenutno) GEO za 5.000 sit pa je veliko bolj uporabnih podatkov... Jest bi bil tud še naročen ja Jokerja samo ne za 15.000 sit z koščkom silicija, ki nič več ne pomeni... nobene dodatne vrednosti

Mavrik ::

Zanimivo, meni pa Joker sede ravno zaradi dejstva da se ukvarja še z drugimi vsebinami, kot samo z računalništvom. Vedeži so mi vedno bili odskočna deska za nadaljno poizvedovanje o določeni temi, saj so pogosto napisani precej zanimivo in vključujejo stvari katere ne slišiš pri tisti "dolgočasni zgodovini".

Prav tako je zanimivi Črkožer, saj predstavi knjige, za katere drugače niti približno slišal ne bi. Mi je že marsikatera izmed predlaganih knjig skrajšala precej ur.

Zdaj, če hočeš brati samo o računalništvu maš na slovensken tržišču en kup revij ki se ukvarjajo samo s tem. Meni in še kupu drugih ljudi pa pač sede da poleg se opisov špilov in hardvera tudi kaj naučimo in pogledamo kaj zanimivega bomo naslednjič v knjigarni nabavili.

Kar se pa tiče odnosa piscev... a vi berete članke ali pa se hočete poročiti z njimi?
The truth is rarely pure and never simple.

DejanB ::

PO neuradnih podatkih je bil razlog za izbris in ban, citiram LordFebota: "Brisemo pa najbrz sporocila, katerih poslanstvo je le in samo pljuvati in so spisani od v samo ta namen ustvarjenih racunov.".
Baje je tudi moje sporočilo napisano v ne dovolj berljivi (beri:pismeni) obliki, citiram Snetega: "Ce je tako, mi lahko kdo prosim razlozi, zakaj so zgornji posti tistih ljudi, ki Joker hvalijo, normalno pismeni - posti tistih, ki ga kurcajo, pa so POLPISMENI? Ker zadnjic, ko sem pogledal po tem svetu, so normalno znali pisati izobrazeni, malo starejsi oz. oboje, brez vejic in z besedami tipa 'kupvou' pa neizobrazeni, mlajsi oz. oboje."
In po najnovejših podatkih, moje sporočilo sploh ni obstajajo, citiram Sentega: "Nismo zbrisali nicesar", če vendarle Lord Febo pozna njega vsebino, citiram LordFebota: "'Da nas je povozil cas', je nekdo zapisal".

Lord.Febo ::

Quote LordFebo:
"Vse to se zacne, ko nekdo sfali osnovno pravilo mn3njalnika, ki veli, da pises o temi. In ce je tema 'Joker 155', potem se osnovna ideja sfiži, ako nekdo piše o 'splošnem mnenju o reviji'. Od vseh samo zvanih kritik ne le, da ni bila nobena agrumentirana, niti konkretna ni bila, kaj sele, da bi se tikala vsebine tekoce stevilke. Zatorej splošni 'kritiki' storite novo temo, tukaj pa šc!"

A si slišal zdej DejanB, sam nardit moreš novo temo, aja sej res, ne moreš, ker si banana!!!!

Microsoft ::

Kako te pa banajo? Ip ali nick?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Lord.Febo ::

pojma nimam, sicer je pa vseeno, ker baje že par mesecev ne sprejemajo novih članov.

Looney ::

To je pa res!:D :\
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Dejancek ::

Nick benajo :\

V glavnem primitivci ;)

zbogi ::

David Tomšič najbolj nadut, ošaben, samovšečen, preseraški in nesramen človek, ki jih je moč srečati

hehe
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Fizikalko ::

Tomščiča sem tudi sam izkusil kot izrazito neolikanega in ignorantskega ošabneža. Obup od človeka, IMHO.

Ziga Dolhar ::

Looney,

a so te na mn3njalniku benal?
https://dolhar.si/

Looney ::

Ne, ker nisem uspela gor priti! Mene niso še iz nobenega foruma banal!!!:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

klemen22 ::

Se mi pa zdi bedno da se revijo kritizira na "tujem" forumu

Zato ker jih na njihovem ne moreš. Dobiš ban po enem ali dveh postih.

David Tomšič aka LordFebo je neverjetno nadut in ošaben. Prav tako tudi nekateri ostali "JCTjevci". Pač na menjalu nisi žaljene če ne lezeš v rit Febu. Tomšič NI sposoben ene same pametne replike - sej ga razumem: bolje je napisati odgovor v rapizdenemu slengu saj se tako spusti na nivo članov mnenjalnika in v njihovih očeh izpade neverjeten car.
Vedeži so totalno mim. Vse kar nardijo je to, da gredo na "wikipedia.org" in vpišejo pač geslo o katerem hočejo pisati naslednjič. Seveda material potem zavijejo v "kleno" slovenščino.
Mn3njalnik je pa itak razred zase. Sicer je pa revija in mnenjalnik namenjena enim do 13a leta starosti.
Sploh smešni pa so s tistimi "akcijami" kot je bila zdej enkrat ko so prodajali majce z logotipom Jokerja za neke visoke pare (zihr nad 2 čuka), folk se jim je pa kar klanjal:\ . Prav tako je smešen tisti stavek: zraven revije dobite BREZPLAČEN DVD.:\ Mislim ja, za 1400sit je zihr brezplačen. Že tko je ena najdražjih revij na Slovenskem, s tem da je ene 1/3 revije reklam.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Lord.Febo ::

Tale DejanB je odpru enako temo še na ene par drugih forumih, rač. novice, slo-mod, slo-comp, cool-pc, za te vem, in po prebiranju tem sem ugotovil da se tam 95% ljudi z njim strinja oz imajo negativno mnenje o reviji in zelo zelo negativno mnenje o mn3njalniku. Prava zrcalna slika, je pa na samem mnenjalniku, kjer sploh danes padajo taki posti, češ kok lohk tako misleči ljudje na tem svetu sploh živijo, da gre svet v kurac.
Osebno, prav zanimivo opazovati, kao je mn3njalniška populacija "odrezana" od ostalega sveta.

klemen22 ::

Osebno, prav zanimivo opazovati, kao je mn3njalniška populacija "odrezana" od ostalega sveta.

Tisto je itak 13letno frocovje. Tako da kej drugega ne moreš pričakovat.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

l0g1t3ch ::

klemen22 kaj se ti oglašaš kaj nisop tebe tud po hitrm postopku benal od tam :D
sicer pa glede na odgovore po temah na slo-techu bi te lahko benal tudi tu. Meni osebno bi to pomenil dvig kvalitete slo-techa za vsaj 20%


Drugače pa glede jokerje meni je ql :)) Ql mi je revija in ql mi je forum. Na njem nism mu nikoli problemu kot jih nisem imel nikjer drugje.

Ljudem ki se pritožujejo nad določenimi forumi in revijami manjka resničnega življena in zdrave pameti. Ker bereš tisto kar ti odgovarja. Če ti ne odgovarje ne bodi tam samo zato da pišeš da ti ni ql. As simpl as that. Po pravici rečeno je men slo-techov forum kot sam tak videz pa smajliji pa način zs sporočil totalno beden. Ampak ker jaz pač nisem lastnik tega foruma pač pa samo uporabnik in ker sm pač jaz odvisen od njih se lepo prilagodim in se raje posvetim vsebini zanimiv postov/ tem ne pa da kurcam kak mi izgled foruma ni všeč.

In še za konec joker se oglašuje kot računalniški zabavnik in točno to so. In če na revijo tako gledamo jim to prekleto dobro uspeva :D Revijo kupim skoraj vsak mesec in zmeraj v celoti preberem.

cholt45 ::

Vse kar nardijo je to, da gredo na "wikipedia.org" in vpišejo pač geslo o katerem hočejo pisati naslednjič.


Hm? Me prav zanima kako pa potem pridejo do večine člankov na Slo-Tech-u? A ni novinarstvo nekaj podobnega kot zbiranje informacij in urejanje teh v en pameten članek?

@ l0g1t3ch

Klemnovo pisanje se ti zdi glupo medtem pa ata Tomšič piše čisto iste bedarij s karetimi bi si tukaj verjetno zaslužil kakšen naziv.
Hm, zanimivo.

l0g1t3ch ::

Resnično ne vem kaj piše Tomšič aka lordFebo na forum, ker spremljam le določene izbe ali podforume :D in tam piše zelo malo kar pa napiše pa je povsem ok. Medtem ko pa uvodnik v revijo mi je pa večinoma pravtako čist ok.
Za klemna se mi pa zdi da piše čisto v vsako temo pa čeprav nimam ničesar za povedati oz. leto da ne ve odgovora ali pa da je nesramen do tistega, ki sprašuje.

opeter ::

Hja, Tomšič je že pred 5-imi leti prerasel vse froce. Postal je prava karizmatična osebnost. Neke vrste "verski" voditelj. Kmalu lahko pričakujemo še neko novo registrirano sekto. Ali pa celo novo stranko - šmenta pa res, saj ves čas omenjajo Joker Stranko. :\ Mogoče pa bodo na naslednjih volitvah štartali v rumenih barvah za mesto v parlamentu. >:D Kakšen štos bi bil, če bi Tomšič postal naslednik Janše :D Ahahaha :D :P :)) :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Lord.Febo ::

l0g1t3ch

ko sem postavil teorijo, mi bog prinese tebe na forum, kot da bi mi čestital.
Preberi te 4 teme: cool-pc ; slo-mod ; rač. novice ; slo-comp
in boš uvidel kako je mnenje glede vas in revije joker drugje po sloveniji, potem se pa zamisli, zakaj tako, a je to samo naključje ali kruta resnica

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Lord.Febo ()

l0g1t3ch ::

bog ti le ni biv preveč naklonjen pa veš zakaj:D
Zato ker mi za take teme kot si jih nanizal dol visi. Nisem član JTC-ja in nisem 13 letni mulček ki bi malikoval avtorje ali kaj podobnega.
Lohka greš na joker forum prečitat vse moje poste ki jih niti ni veliko pa boš videl da postam čist navadne poste in da držim dokaj low profile. Revijo in forum jemljem kot neko sprostitev kanček zabavnega branja sam sem reku da je joker računalniški zabavnik.
Kritika oz slabo mnenje o strani, ki jo obiskujem ali reviji, ki jo berem je pa res zadnja stvar za katero bi se sekiral :D mam dost življenja tko izven kompa pa preveč dela z faxom :(

BigWhale ::

> Tomšič NI sposoben ene same pametne replike - sej ga
> razumem: bolje je

To pa sploh ni res! Odlocno zanikam, z IRC boti se zna prav lepo pogovarjati.

;)

CaqKa ::

lol. nice1 :)
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26036664 (7936) Ganon

Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Igre
1153196449 (107555) opeter

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13016381 (12742) OwcA
»

revija Joker (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
675978 (3540) ahac
»

Joker (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1169770 (7881) m_z

Več podobnih tem