» »

Joker

Joker

1 2
3
»

Tr0n ::

tha_man: Joker je predvsem revije za bolj osnovno solsko publiko, temu primeren je tudi slog pisanja in razne finte, ki se jih pac posluzujejo so zivi dokaz za to. Meni taksen slog pac ne odgovarja, ker je precej "otrocji" in mi gre, po domace povedano, na ......

Sem pa kot student ze tako ali tako prerasel to obdobje. Mene zanimajo strokovno napisani clanki, ki natancno in znanstveno opisejo nek produkt, da tocno vem, pri cem sem in ne kr neqi po domace :).

tha_man ::

Sneti, če se priseliš na Dolenjsko mi oznani, te z veseljem povabim k zidanici na kozarček rujnega :D. Sicer nisem iz Dolenjske ampak iz Bele Krajine, sm to je itak tam v bližini ;).


TrOn, Jokerjev slog pisanja ni otročji, ampak je... no... Jokerjev pač :D. Če bi malo natančneje bral Jokerjeve teste strojne opreme, bi vidu da tam najdeš praktično toliko informacij kot v kakem Monitorju, s strokovnimi izrazi vred. Res pa da je vseskupaj razloženo v duhu Jokerja, in se zato nekaterim zdi otročje in nestrokovno. Ampak strokovnost se en meri s tem kako suhoparen je članek, temveč v tem kako dobro in podrobno je noter razložena določena tema.

Večina bralcev Jokerja ki jih poznam hodi na srednjo šolo ali fakulteto, osnovnošolcev je bore malo. Tudi sam sem trenutno absolvent na FRI, pa se vseeno še vedno zelo zabavam ob branju Jokerja. Mogoče pa sem samo otročji :\
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Sergio ::

Lejte, glede Jokerja je takole - vsakemu svoje. Jaz kupujem tako Joker kot tudi Monitor - obe sta zelo kvalitetni reviji, a imata vsaka svojo ciljno publiko. 100 ljudi, 100 čudi.

Anyway, Sneti: Preselil na Dolenjsko? aw c'moooooon ;) Grosuplje je pa ja odličen spalni / impulze-zapravljaški / jedilni center. Ni boljšega ;). Hm, kam v Grosupljem še ni pametno iti? Ja, pa se mi je posvetlo:

--Grosupeljski "kino"
Na vhodu najdeš starega in skoraj-slepega pobiralca kart, ki vsakega spusti not, s karto ali brez. V kinu je en sam zvočnik ter 5 zdravih sedežev. Vstopnica? Skromnih 500 SIT. Raje se odpelji v Komuno, Vič ali Bežigrad (ne v Kolosej - le-ta ima STRAŠNO ZANIČ ozvočenje - heh, samo v Koloseju se ti lahko zgodi, da je cross-over nastavljen tako slabo, da slišiš grmenje SPODAJ DESNO in da je zvočna slika obrnjena narobe. Baje so te manjše težave že odpravili).

--Grosupeljska glasbena šola
Kako naj rečem - smrt za duha in telo.

:D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ahac ::

Na FRI smo itaq samo osnovnošolci. :O:\
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

tha_man ::

ahac, LOL :P
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Dami ::

Sneti (al pač kdorkoli od JCT), mi lahk poveš, če naročiš izvod kake stare številke dobiš tud natlačenko zravn? Men namreč fali (založu pač) št 73, tlačenko pa še mam. Pa če se je mogoč možno sam na Natlačenko naročit, na revijo pa ne?
Ok, sej vem da zadnje po vsej verjetnosti ni možn, sam fajn bi pa blo. Predvsem za vse (nas:D), ki se stežka odrekajo reviji.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Sneti ::

TrOn:

-----
Malce si narobe prebral. Rekel sem informacije in ne podatke. Razlika med podatkom in informacijo pa je dokaj jasna. Podatek ti sam po sebi ne pove nic koristnega, novega oz. odvisno v kaksnem kontekstu ga imas, informacija pa vsebuje za nas neko novo spoznanje, medtem ko pri podatku to ne drzi. To samo tako, btw.
-----

O takile racunalnisko pojmovani semantiki bi se lahko sla se kako zelo dolgo debato, a ce se drzim teme – tole ima bore malo zveze s povedanim. Samo tako, btw.

-----
Se ne strinjam. Ljudje oz. strani (vsaj tiste, ki jih obiskujem jaz) ki opisujejo in testirajo programsko in strojno opremo se s tem ukvarjajo profesionalno. To pomeni, da so za to placani. Kar se ne pomeni nujno, da pisejo tudi zanimive clanke, ampak v vecini primerov je tako. Clanki so napisani zelo dobro, zanimivo s pravo mero humorja, seveda ne manjkajo tudi slike in povezave na podobno tematiko. Nekateri opisi so celo tako dobri, da jih vecina podjetij... vzame za referenco za te svoje izdelke.
Ne vem, ampak zdi se mi, da je ta meja med, recimo temu analogno revijo, ki bi naj vsebovala vse te dobrine, ki si jih ti nastel in digitalno revijo, kot jo lahko najdes na internetu, vsa manjsa.
----

V redu, to je tvoje mnenje, ki si ga pac ne deliva. Jaz menim, da je kakovost prispevkov v 'analognih' revijah v splosnem na precej visji ravni. Tista o vecini podjetij je iz trte izvita (podjetja vzamejo za referenco opis ali test, ki jim lezi – zato vidis kot reference vse zivo, od najbolj cislanih do najbolj obskurnih revij oziroma strani), tista o profesionalnosti ljudi oz. strani pa tudi. Nekatere so take, a dosti jih ni. Razlika je pa precejsnja, resda se manjsa (logicno), vendar se mi zdi, da ne tako hitro, kot menis ti. A kakorkoli ze, vsak od naju misli o tem svoje.

---------
Ah, moje sovrastvo sega kar nekaj let nazaj, ampak me ne omejuje pri mojem mnenju, ki sem ga napisal zgoraj.
---------

Glede na to, da si svoja custva definiral kot SOVRASTVO (zelo zelo mocna beseda, s katero si lepo orisal svoje stalisce), je razpravljanje o Jokerju s tabo brezpredmetno. Kdor sovrazi, je zaslepljen, in s takim ne mores celostno razpravljati o temi, ki je predmet teh custev. To, da te sovrastvo ne omejuje pri mnenju, je pa navadna izmisljotina. Ne vem, morda sam sebi celo verjames, ampak sovrastvo in nepristrankost gotovo ne gresta skupaj.

--------
Joker je predvsem revije za bolj osnovno solsko publiko, temu primeren je tudi slog pisanja in razne finte, ki se jih pac posluzujejo so zivi dokaz za to. Meni taksen slog pac ne odgovarja, ker je precej "otrocji" in mi gre, po domace povedano, na ......
Sem pa kot student ze tako ali tako prerasel to obdobje. Mene zanimajo strokovno napisani clanki, ki natancno in znanstveno opisejo nek produkt, da tocno vem, pri cem sem in ne kr neqi po domace :).
-------

Glej prejsnji odstavek. Osnovnosolsko publiko? Saj bi se smejal, ampak bolj grenko, ker si resnicno zaslepljen od same zlobe, ki jo cutis do nas. No ja, ampak mnenja ti nikakor ne bom odrekal. Sovrazi Jokerja in vaya con dios.
V bistvu ti naravnost povem, da ni tezava v tem, da nimas rad Jokerja, ampak v tem, da neargumentirano (stare zdrahe? Stare zamere? Ne bi vedel.) in a priori dajes v nic nas trud. Na podlagi osebnih preferenc, kot sta humor in slog, ki ti nista vsec (bistvena beseda!), dobesedno zalis vso revijo, ne da bi znal argumentirati eno samo svoje stalisce – o nestrokovnosti (poljudnost nikakor ni enako nestrokovnost, razen po tvoje) , o slabem nacinu pisanja (lahko bi ti navedel vec strani teksta o tem, kako pazim(o) na rdeco nit, na strukturo, kako se namenoma igramo z jezikom, a bojim se, da nima smisla), raznih fintah (sama usesa so me), nakar se povrhu lotis 'hvalisavosti' piscev (se vedno cakam na kak primer, kje sem se hvalil – razen ce mi ne nameravas poocitati priimka?), pravis, da se delam(o) razgledane(ga) (??? – najbrz bi moral pisati brez vejic in levih ujemalnih prilastkov, da ne bi izpadel snob), da smo v resnici drugacni od takih, kot se kazemo (glede na to, da se osebno ne poznava, so to precej pogumne, da, kar samopasne besede; najbrz bi te bil Danny blazno vesel), itd. Ne vem, vse tole se mi zdi precej grdo in na tak nivo ne gotovo bom spuscal, ceprav (oziroma prav zato, ker) hudo izzivas. Ko si ze globoko na tej stopnji, pa le mirno reci se kako cez mene in Jokerja, posebej cez jezik, humor in podobne reci, pa cez mojo osebnost, to, kako se pretvarjam, kako bodo ljudje nekoc spoznali, kaksna svinja bradavicarka sem... Brez tega bi bil tvoj obstoj ocitno okrnjen in kdo sem jaz, da bi ti kratil smisel zivljenja (vidis, kako lepo je, ko je kdo tako prijetno sarkasticen in sovrazno zazrt samo v eno samo tocko, da se posluzi takih nizkih udarcev). Pax vobiscum (evo, se malo latinscine, da bom res izpadel snob in me bos imel (se) zaradi cesa sovraziti).

P. S.: Mimogrede, na otrocavost, ki mi/nam jo ocitas, sem ponosen, zakaj dokler bom po srcu otrok, bom videl vec, kot bi kot odrasel kdajkoli. Samo odraslosti nikarte!


Sneti ::

Sergio: 10x 0:)

Dami: od takrat, ko so natlacenke, lahko, ce je se na voljo. Preveri na narocninah (473 81 23). Na natlacenko samo se pa zal ne mores narociti. Sorry.

Primoz ::

tron: prvo in zadnje opozorilo pred owco (saj veš da sem trigger hepi)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

luni ::

Primoz umiri se...
Artificial Intelligentia

omejc ::

Ah, ali se niste navelicali razpravljanja o tej reviji?
Revija je super in( ne nisem osnovnosolcek) tako pac je.
Najboljsa stvar pa je , da se vcasih lotijo cefurjev, ki so nam SLOVENCEM ob spotiko.

Kupiti ali ne kupiti Joker, to ni vec vprasanje.
8-O8-O8-O8-O8-O

Yohan del Sud ::

Čefur -> Blont -> Čezlužnik (ali tako nekako)

Joker je edina revija na kero sem naročen (ostale doobim đabe, ker sem VIP >:D). Razlog: vredna je (ampak kumi, k sm škrt) svojga dnarja.

ziga7 ::

Sneti: tisto o kosarki je se mi je se posebej dopadlo. Izgledas navdusen nad igirscem za kosarko. Ce te ne motijo hashisarji v blizini znabiti kar uredu. In ko se pojavis na igriscu, me brz pomejlaj, seveda ce sprejmes izziv bodocega 18-letnika, ki nima pojma o kosarki (igral sem le SKL:>) ;)

Tr0n ::

Primoz: ce mi poves en dober razlog, zakaj bi dobil owco, prosim :). Ze tako hocem imet eno sliko, pa mi jo noben noce dat :).

Sneti: we agree to disagree.

Dami ::

Takole je. Jokerju bom ostal zvest še eno leto. Se je pa pojavil en problem (in to ni prvič). Opazil sem da lahko novi naročniki izbirajo med 5 igrami in tistim Ježkovim DVDjem. Jst mislim, da sem tudi jaz upravičen do tega darila, saj sem se tudi jaz naročil. Vendar sem že lani enkrat pisal na oddelek za naročnine enako temo in odgovora ni bilo. Zdaj me zanima vaše mnenje in prosim tudi, če bi lahko odgovori tudi kak član JCT. Lahko nardim tud tak da se odjavim in pol znova naročim, sam to se mi zdi bedasto.
Še neki. A so tiste bele strani (3x se pojavijo) v reviji (100) napaka al so tam namerno?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami ::

Sem ugotovil da so tiste bele strani res napaka. En frend ga je dosn kupu in je vse vredu. A se je kirmu enako zgodilo?
Bom še dons pisal na uredništvo in zahteval reklamacijo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

m_z ::

Pljunk po Jokerju gor ali dol, poštene in naročanja vredne alternative v Deželici Kranjski še nisem zasledi, zato bom zvsto bral DVD in predvajal revijo oz farboviti magazin še lep čas... pa sej časi so itak lepi, ko pa Rudonja ZABIJE gol :). Vsaka čast vsem !!!
Kdor ni bil včeraj v LJ... šmrk,šmrk ...ma sej ne moreš opisat... ...dilerij...l
SLOVENJA GRE... ...NAPREJ... ...NA SP!!!!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26036666 (7938) Ganon

Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Igre
1153196452 (107558) opeter
»

JCT in Mn3njalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15820020 (12820) Gr0unD Zer0

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13016381 (12742) OwcA
»

Katera računalniška revija je najboljša? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
816584 (5749) Freak

Več podobnih tem