» »

Kraja iz poštnega nabiralnika - kaj narest?

Kraja iz poštnega nabiralnika - kaj narest?

1 2
3
»

perci ::

Matthai: "kamerco" sem namenoma napisal, ker me je zanimalo, če si res tako občutljiv >:D. Očitno se nisem motil.

Hočem rečt, da ni fajn primerjat jabolk in hrušk. Če se pogovarjamo o umorih, ni treba uletavat zraven s piratstvom in govorit, kako da so pirati ravno tako kriminalci kot Silvo Plut.

MrYoda ::

Bolj vprašanje za Mathhai-ja: kako se pravno tretira snemanje "tatu", če je začetek snemanja vezano na nek alarm znotraj nabiralnika, ki ga sproži "tat"? V tem primeru načeloma ne posegaš v "intimo" ostalih, tudi poštarja načeloma ne. Seveda če alarm izvedeš na tak način, da ga ne sproži vnos pošiljke. V zgoraj opisanih primerih kraj v lekarni in mesnici so bili namreč snemani vsi.

Drugače je pa una fora od nebivedu z moko zelo zanimiva in pravno povsem neškodljiva (Mathhai?)...

poweroff ::

Perci: :D >:D

V mesnici so bili pod nadzorom samo tisti, ki so šli kaj iskat v hladilnik. Ampak oni se potem niso pritožili zaradi nezakonitega snemanja.

Una fora z moko se pa tudi meni ne zdi sporna, konec koncev si si sam poslal pošiljko, ki je namenjena tebi. Nevarna ni, le prestrašila te bo.

Hehe, lahko pa sebe tožiš zaradi prestanega strahu >:D
sudo poweroff

opeter ::

Malo sem prebral Matthaijeve poste. Zanimivo je (oziroma se to samo meni zdi?), da imajo storilci kaznivih dejanj vedno več pravic. Če bo šlo tako naprej, bodo imeli celo več pravic, kot oškodovanci.
Pravna država pa taka... :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

krneki0001 ::

Matthai,
tista pisma z moko lahko povzročijo, da bo moral tat plačati posredovanje RKBO enote(radijsko, kemijsko, biološke enote), ker če bo prebral, da je res bojni strup, se bo usral in letel v kliničnega, ter poklical policijo. Policija pa mora obvestit RKBO enoto in ta mora dekontaminirat zadeve ali pa vsaj priti pogledat in poslat vzorce v laboratorij.
Take zadeve lahko stanejo pa tut do par miljonov tolarjev, tko da bi se lopov kar nekaj časa sekiral zaradi ukradenih pošiljk in pisem.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Opeter na žalost je res tako - lopovi imajo res veliko pravic, celo več kot navadni ljudje in matthai, bi jim dal še več pravic, nam pa bi jih odvzel.
Najbolj se to pozna tukaj; Če ti dobiš človeka, ki ti v tvoji dnevni sobi krade, pa ga pridržiš do prihoda policije, te lahko on toži zaradi odvzema prostosti, če ga pa še udariš, pa še zaradi poškodb.

Snegec ::

@nebivedu:
Če ti dobiš človeka, ki ti v tvoji dnevni sobi krade, pa ga pridržiš do prihoda policije, te lahko on toži zaradi odvzema prostosti, če ga pa še udariš, pa še zaradi poškodb.


Lahko te. Ni pa rečeno, da ima dovolj dobrega odvetnika, ki bo to tudi uporabil ali sploh dokazal.

Če nekdo "pade po štengah" ni moja krivda za njegovo nerodnost. Bom pač investiral nekaj denarja v popravilo stopnic, da se to v prihodnje ne bo več dogajalo.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

mchaber ::

Torej če doma snemam zabavo, not pa uleti nekdo s pištolo, grozi, in nato pobegne, je tak dokaz vreden kaj?:\
.

perci ::

Če ti dobiš človeka, ki ti v tvoji dnevni sobi krade, pa ga pridržiš do prihoda policije, te lahko on toži zaradi odvzema prostosti
To seveda ni res. V kolikor si ga dobil in flagranti, ga lahko zadrzis. V kolikor poskusa pobegniti, lahko uporabis tudi silo (kakšno mora biti ta sila je preveč za tole temo)
če ga pa še udariš, pa še zaradi poškodb.
Zakaj bi ga pa udaril? Ker si jezen nanj? Ja, potem te lahko toži.
Torej če doma snemam zabavo, not pa uleti nekdo s pištolo, grozi, in nato pobegne, je tak dokaz vreden kaj?
Seveda je, ne sprašuj bedarij. Tak dokaz je popolnoma zakonito pridobljen.

McMallar ::

Tatu nikoli ne udariš. On pade po stopnicah med begom.

M-XXXX ::

Ali pa se spotakne in večkrat hrbtno pade na nož>:D :D

Grey ::

Ma daj Matthai kako pravno s*anje je spet to?! Kam pa potem sodijo kamere, ki jih imaš namontirane po bajti kot del protivlomnega sistema?? Potem te lahko tudi v tistem primeru ropar toži, ker si ga "snemal brez njegovega privoljenja". OOOOOOOOuf kolk mi take stvari dvignejo pritisk.

Ma daj nehaj kaka tožba zaradi "odvzema prostosti". Mislim pa kdo si izmišljuje take bedarije? Pa kaj so vsi pravniki z Lune padli ali kaj?? Kje je občutek za zasebno lastnino?? Najbolje da pustim svojega Ferarrija odklenjenega s spuščenimi stekli, odklenjena vrata, ko me ne bo doma in okna odprta na stežaj. Prisežem, da bom roparja malodane spravil na invalidski voziček, če ga zasačim pri delu. Justice must be served!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

krneki0001 ::

Perci - v Zagradcu je 40 letni možakar dobil cigana v svoji dnevni sobi, ko mu je ta kradel, ker ga je pridržal do prihoda policije, mu je policaj dal kazen 40.000 sit in še sodnika, ker je neupravičeno odvzel prostost ciganu. Cigana pa spustil na prostost, brez da bi mu žepe pregledal, če je kaj ukradenega v njih.

Tko da to kar ti praviš v realnem svetu ne drži, na papirjih in v zakonih mogoče, v realnem življenju pa dobiš kazen in sodnika.

Zgodovina sprememb…

alsb ::

Nisem prepričan, da je tako enostavno. Ker če bi bilo, policija za hude kriminalce ne bi potrebovala sodne odredbe za nadzor. Bi pač rekli, da je poseg v pravice utemeljeno osumljenega kriminalca povsem sorazmeren.


Tu v pravice kriminalca ne posega sosed s kamero ampak država. ZKP varuje pred državo in zlorabo njene moči.

Ziga Dolhar ::

nebivedu: predlagam, da nam ponudiš kak edu-link oziroma obrazložitev sodbe. Takole čez palec ti seveda ne bo uspelo s "teorija je eno, praksa pa drugo."

-- edit: Če pa boš tale primer pokazal, z zgražanjem nad nepravilnostmi seveda ne bom štedil.

alsb:

> Tu v pravice kriminalca ne posega sosed s kamero ampak država. ZKP varuje pred državo in zlorabo njene moči.

Kdo posega v pravice, je irelevantno; dasiravno je družbeno gledano zloraba "države" načeloma res bolj zaskrbljujoča, ZKP 18/II določa splošno prepoved uporabe dokazov, pridobljenih s kršitvijo ustavno določenih ČPTS, subjektno nevtralno.

(2) Sodišče ne sme opreti sodne odločbe na dokaze, ki so bili pridobljeni s kršitvijo ustavno določenih človekovih pravic in temeljnih svoboščin, kot tudi ne na dokaze, ki so bili pridobljeni s kršitvijo določb kazenskega postopka in je zanje v tem zakonu določeno, da se sodna odločba nanje ne more opreti, ali ki so bili pridobljeni na podlagi takega nedovoljenega dokaza.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Ne bom dal linka, ker ga za take stvari ni, ker je to v resničnem življenju in ne na papirju. To so zadeve, ki so se dogajale v Ambrusu in Zagradcu, preden se je ljudem odtrgalo in so potem naredili, kar pač so.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Glejte, ne gre za to, da bi imeli osumljenci več pravic kot ostali, gre za to, da imajo enako pravic kot ostali in da državljani NE SMEMO ukrepat na lastno pest. Za to imamo policijo.

Glede videonadzora v LASTNI HIŠI pa ne bluzit tisti, ki sploh ne veste kaj videonadzor pravno gledano sploh je. Eno je lastna hiša in snemanje sebe samega, drugo je pa javni prostor, večstanovanjski prostor in snemanje ostalih brez njihovega soglasja.

Ampak kot rečeno, vsak naj trdi svoje. Jaz sem svoje mnenje povedal. Lahko se pa zmenimo in s kolegi napišemo podrobno utemeljeno pisno strokovno mnenje, samo za tisto bo pa cena precej visoka.
sudo poweroff

krneki0001 ::

Matthai, kaj pa ko policija ukrepa, pa ne more nič, ali pa celo ko ne ukrepa niti po večih klicih na policijo? Kaj lahko narediš takrat?

miko 55 ::

kaj pa če daš naslov pošiljanja drugam, recimo k staršem pa pol ptm prevzameš pošto
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

WarpedGone ::

Glejte, ne gre za to, da bi imeli osumljenci več pravic kot ostali, gre za to, da imajo enako pravic kot ostali in da državljani NE SMEMO ukrepat na lastno pest


Problem izhaja iz tega, da če js nekoga zasačim v svojem stanovanju, kako mi brska po predalih, ta zame ni le osumljenec ampak že kr lopov. Js v njegovo krivdo ne dvomim. Za policijo in tožilstvo je pa to do izreka sodbe on le osumljenec in kot tak ima večino pravic svobodnega državljanja. Takšno gledanje je v precejšnjem nasprotju z mojim subjektivnim pogledom na stvar, zato pa tolikšenj jamr.

Dodatn problem so pa potem štorasti procesi etc, ko so očitne barabe izpuščene zaradi čudnih procesnih napak kar pri ljudjeh le še utrjuje vero, da majo barabe več pravic.
Zbogom in hvala za vse ribe

poweroff ::

Ja, točno zato pa imamo sodišča in ne državljanov, ki že vejo kaj je prav. Znani so primeri, ko so nekoga dobili ob truplu s krvavim nožem v roki, pa se je kasneje V SODNEM POSTOPKU izkazalo, da je nedolžen. "Prepričani državljani" bi ga že zdavnaj linčali, pravi morilec pa bi svobodno šetal naokrog.
sudo poweroff

krneki0001 ::

Matthai, kako boš šel na sodišče in kako bo sodišče ukrepalo, če pa dejanje še zavedeno ni niti na policiji, ker se ta ne odziva?

Prvo moraš dokazat, da so ti vlomili, potem je treba dobit papirje iz policije in potem lahko greš k odvetniku, ki poda tožbo. Torej, če se policija ne odziva, ne moreš nič narest, pa če imamo v vsaki vasi eno sodišče! Hanžek pa tudi ne ukrepa ob primerih navadnih civilov, za hanžka moraš biti kriminalc al pa moraš biti manjšina.

Na papirju je sicer vse lepo in prav napisano, v realnem svetu je pa tega bolj malo. V večjih urbanih središčih je to mogoče pošlihtano, pa še to verjamem da ne vse, nekje "bogu izza nogu" pa še veze s policijo ne dobiš - zvoni v prazno. se mi je že dostikrat zgodilo, da je bila kaka nesreča (en ovinek je tak da vsak dan vsaj en avto leti iz ovinka na njivo), pa se ni policija oglasila, na srečo so reševalci dosegljivi in z njimi ni problemov.

Lahko ti povem pa drugačen primer zajebavanja grosupeljske policije. Na avtobusni postaji sem menjal gumo in policaj se je počasi peljal mimo, ter gledal, kaj počnem, ter se malo naprej ustavil. Ko sem se odpeljal iz avtobusne postaje, me je ustavil in mi dal kazen 60.000 takratnih tolarjev, ker nisem imel na isti osi gum istega proizvajalca(rezerva je bila od goodyeara, gume na avtu pa dunlop) - razlaga da sem ravnokar menjal gumo, ker je bila tista na avtu predrta, ni zalegla. Sicer sem potem dal pritožbo in je bila utemeljena. Problem je bil pa v tem, da sem avto kupil v MB in sem imel še MB tablice gor in je policaj mislil, kako bo enga štajerca za*ebal.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Iz tiste zadeve, ki jo je omenil Matthai (Up 472/02), se da razbrati, da je bil pogovor med strankama zelo pomemben pri odločitvi sodišča, da so sporno kupno pogodbo razveljavili. Ampak verjetno bo tudi v drugo rezultat enak. Sodišče bo pač v odločbi zapisalo, da pri svoji odločitvi neazkonitega snemanja pogovora med strankama ni upoštevalo, vseeno pa bo poklonilo vero tožniki, ki toži na razveljavitev in se bo pri tem sklicevalo na presojo vsakega dokaza posebej in vseh dokazov skupaj.

Kar se pa tiče kraje iz poštnega predalčka, mogoče do te sploh ni prišlo, temveč poštar malomarno opravlja svoje delo. V vsakem primeru pa je prvi korak, da se kupi poštni predalček na kjuč. Upam, da ga ima :)

p.s: nebivedu, res ni treba vsake teme zasmetiti s tvojimi "dogodivščinami"

pirat ::

@ matthai

zakaj braniš storilca? V prvi vrsti bi se tisti, ki iz poštnega nabiralnika krade pošiljke moral zavedati, da je to kaznivo, in za to odgovarjati. Potem šele lahko gremo naprej, kakšna je odgovornost tega, ki je snemal in kako je snemal. Ko je oni prvi za zapahi, nič prej....

Zaradi tovrstnih 'idiotizmov' (drugače jim ne morem reči), kot jih zagovarjaš, in kot jih žal zagovarja tudi zakonodajalec, pa imamo v naši državi, tako kot pač imamo.

Podjetja panično skrbijo za to, da imajo pod vsemi pisalnimi mizami naslonjala za noge (ker tako zahteva nek q*** sklep o varovanju zdravja na delovnem mestu, vsi inšpektorji se na terenu vtikajo v to podrobnosti), tiste bistvene stvari pa lepo spustijo. Aja, požarne stopnice manjkajo? Nima veze....

MadMicka ::

pirat, sodobna pravna država brez sodobnega kazenskega prava ne more obstajati. Kazensko pravo, torej pravo, ki določa katera dejanja so kazniva in predpisuje za takšna dejanja kazni, brez kazenskega postopka ne more obstajati. Zato ne, ker postopek je garant, da nedolžni ne bo obsojen. Verjetno vsakdo razume, da v sodobni državi pač ne gre, da bi nedolžne obsojali po krivem. Problem pa je v tem, da se v javnosti pojavlja napačen vtis, da postopek zgolj ščiti kriminalce in daje več pravic njim, kot nedolžnim. Kar je daleč od resnice. Če je kdaj nekdo, ki je kriv, oproščen, to ni zaradi postopka, ampak zaradi nesposobnosti tistih, ki bi ga morali spraviti za zapahe (policija in tožilstvo).

Temelje ustavnega prava, ter osnovne veje prava in razlike med njimi bi nujno morali učiti v srednji šoli. Ravno zato, da ne bi ljudje pisali in govorili tako, kot pirat.

krneki0001 ::

¸Madmicka, dej ti odgovori, ker matthai se izmika, kaj lahko storiš, če se policija ne odziva in s tem nimaš nobenega dokaza, da so ti vlomili v hišo? Ker če ni policijskega zapisnika, tudi zavarovalnica ne krije škode.

aljazh ::

Če ne zaupaš policiji, je ena zelo elegantna rešitev ta, da podaš kazensko ovadbo neposredno na tožilstvo.

Sicer pa tudi znotraj policije obstaja hierarhija in običajno se šefi bolj bojijo za svoj stolček kot podrejeni.

TekO ::

Tisti primer z vlomilcem in umorom, kjer je imel človek nož pri sebi in je bil nedolžen ni enak, ker v prvem primeru je vlomilec že naredil nelegalno dejanje.

Dobro bi bilo, če bi res slikal, da dobimo malo boljšo predstavo kako to zgleda.
Policija da bo kaj naredila, rajt.

Jaz bi uporabil kamerco ampak samo za to, da bi jaz vedel kdo to je, potem bi prišel do njega mogoče še s kakšnim zraven (če je ženska ne rabiš niti tega) in rekel, da sem ga (jo) posnel in bi mu zagrozil s tožbo (pa kamerco bi vzel s sabo in mu pokazal posnetek), če mi ne da določene vsote denarja, zraven bi mu še dodal, da so bili ukradeni predmeti/pisma vredna čez 1000€, zahteval pa bi "le" 3/4 tega na primer. Po mojem bi v večini primerov dobil denar in imel naprej mir, če pa bi bil storilec tako pameten in bi vedel, da kamere kakopak ne bi mogel uporabiti na sodišču in te on kaj tožil, bi se pa preprosto naredil budalo in zanikal vse (kakšna kamera? snemanje?? sploh ne vem o čem govoriš), enako velja za izsiljevanje. Najslabše kar se ti lahko zgodi je, da si odkril storilca in ne boš dobil nič denarja.

Za načine nadaljne preprečitve kraje si pa dobil že veliko odgovorov.
Ideas are bulletproof.

TRIROG ::

Hmmm milsim da je tuki mal nejasnosti ...

če zalotiš tatu v stanovanju med krajo ga lahko pridržiš ... kajti vsakdo lahko odvzame prostost osebi ki jo je zasačil pri kaznivem dejanju ( ZKP)
če te napade ... se lahko braniš ...
če beži ... ga ne smeš napasti ( beri streljati nanj, metati nožev itn...)

kar se tiče snemanja ... Matthai ... mislim da ni na mestu primerjava med uporabo POMS za OSUMLJENCA in zasebnim snemanjem nabiralnika da bi ugotovil kaj se dogaja s pošto,
ja se strinjam glede snemanja javnega prostora, večstanovanjske hiše , ipd, vendar mislim gre tukej za zasebno hišo in ne smenaš kaj se dogaja na ulici...temveč gre le za namen ugotoviti kaj se s pošto dogaja( če jo res nekdo krade)

EDIT:

Nikakor s posnetkom ne psokušaj izsiljevati ... gre un res lahko na policijo ...

posnetek naj se uporabi za določitev kaj se dogaja s tvojo pošto, in morebitno informacijo za koga gre ... predlagam da v kolikor ugotoviš da ti nekdo res krade pošto, enostavno pričakaš človeka v bližini ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TRIROG ()

BluPhenix ::

Kaj pa če postavi kamero, tako da se človeka ne vidi v obraz? Torej da se ga ne da razpoznati? (no razen človek, ki ga pozna)
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

V-i-p ::

Če se ga ne vidi v obraz, se niti sam sebe ne bi prepoznal :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

poweroff ::

Madmicka, dej ti odgovori, ker matthai se izmika, kaj lahko storiš, če se policija ne odziva in s tem nimaš nobenega dokaza, da so ti vlomili v hišo? Ker če ni policijskega zapisnika, tudi zavarovalnica ne krije škode.
V tem primeru ustanoviš Avtonomno cono Ambrus pa Vaške straže pokličeš na pomoč.:D >:D
sudo poweroff

lonz ::

Dobi se ena napravca, ki je pravzaprav samostojni detektor premikanja v velikosti cigaretne škatlice in je na baterije. Ko zazna premik se začne dreti. Verjetno bi poštar butasto gledal, ampak lopovu bi pa ušlo (vsaj) za kavno žličko v hlače ko bi začelo piskati. Nabiralnik seveda ni odveč opremiti z opozorilno nalepko.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Mehmed ::

Hehe, pa si izključil kake zamere ali nesposobnost poštarja, preden se po nepotrebnem oborožiš z high tech opremo pa kobro v nabiralniku?

Glede kamer je pa tako, zasebnosti je danes vse manj, zato se za tisto malo kar je je preostalo pač toliko bolj borimo. Ker tvoj nabiralnik praviloma ni v tvoji dnevni sobi temveč na javnem mestu, pač ne gre svojevoljno nameščati kamer. Nemalo blokov bo kmalu ostalo brez prenosa svojih vhodov, ker obstaja možnost, da bi kdo lahko snemal kdo prihaja na obisk. Varstvo osebnih podatkov pred varnostjo, kolikor neumno se pač sliši.
Pa ti s tem še zdaleč ne odsvetujem uporabe nadzora, samo razglašanje tega. Tole pravim, ker nekateri malce pretiravajo tukaj. S takim razmišljanjem bi kmalu začeli razni gostinci nameščati kamere v stranišča, da vidijo kdo krade skret papir ipd.

Je pa ideja z žiletko tako zabavno preprosta, da se ji je res težko upreti. :D

flasha ::

am zdaj sn se spravo prebrat vse poste, in prišel sem do zaključka,
tip ki je odprl to temo je spraševal kaj lahk nardi temu tipu ki mu krade-da bo dobil tist kar mu je vkral nazaj (seveda pa posledično tud da mu pol nebo več kral), vi pa ste se vsi osredotočli sam na to da pol on preneha s tem.

Jaz bi na tvojem mestu počaku tega ko krade si zapomno kdo je poisko kak njegov avto okno al pa kaj pa enkrat "brez prič" dotalka razbil ta avto pa seveda ne pustil dokazov - pa pol eno nalepko bi vzel pa bi gor napiso "Hvala za pošto" pa mu prlepo na totalka razbit avto:P - pač neš dobo nazaj tega kar ti je vkral mel pa boš svoje osebno zadovoljstvo (vsaj jaz bi mel)

ena možnost pa je da ga počakaš, odvlečeš v klet pa se mal pozabaš z njim (pa pokličeš še kakega kolega k ga je nekaj skup) pa da se sam zraven postav, pol bi pa tega k ti krade rad še kdaj vido če bi lahk sploh pomislo da bi ti kaj vkral:P

Al pa še ena psihološka:
- skličeš cel svet stanovalcev na sestanek (z nekim prikritim razlogom) pol pa na sred tega tud omeniš da ti nekdo krade iz nabiralnika pa začneš spraševat kaj naj narediš pa če je kdo zmed njih naj to preneha,...blablabal.... pa sprot spremljaš reakcije stanovalcev, in če se ti ker sam mal zdi da je živčn al pa ke ga maš pol pa sam na policijo pa ga podaš kot osumljenca (pa upaš da se kaj zgane pr naši možeh postave - drgč pa se vrneš k enemu od prvih dveh predlogov)

to bi bilo moje mneje:P

Snegec ::

Hmm.. pri vseh teh razglabljanjih se jaz sprašujem tole:

Če dokaza o storilčevem početju ne boš predal uradnim osebam, kako bodo sploh vedeli, da si ga snemal? Sej jih lahko uporabiš, da ga "srboriti mladci surovo pretepejo".
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

Keyser Soze ::

Nisem bral vsega, ker nimam časa.

Samo, večstanovanjska stavba NE spada pod javno mesto. Ali pač? Torej, če je doseženo soglasje vseh stanovalcev in lastnikov se lahko vzpostavi video nadzor lože. Ne vidim razloga zakaj ne.

Z pozivom vsem sostanovalcem pa lepo preveriš še njih. Če se kdo temu upira se ti lahko postavi vprašanje zakaj. In to prineseš na dan na naslednjem sestanku stanovanjske skupnosti. In potem pač vršite en tak psihološki - nadzorstveni pritisk nad tem osebkom, dokler ne popusti. Lepo in kruto.

Poleg tega. Matthai je nalimal en člen poprej. Kar me je zmotilo v njem je bilo tole: "in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost,". Za moje pojme video nadzor javnih mest ni _občuten_ poseg v zasebnost nekoga. Prostor, kjer si neprestano na očeh javnosti in njega nadzor se v povezavi z zdravo logiko umsko zdravega človeka ne more in tudi ne bi smel smatrati za _občuten_ poseg v zasebnost. Že v samo zasebnost težko. Ampak, seveda, odvisno kako široko so si pravniki zastavili tale pojem.
OM, F, G!

DimmniBurek ::

Past za miši daš notr, tako da ga fejst po prstih udari:D
Pa to daš po tem ko poštar svoje ude utika v nabiralnik:P
There Is No Stronger Drug Than Reality

poweroff ::

Mislim, da bo največji problem, če bo ugotovil, da mu to dela ena 70-letna malce dementna soseda.

Si nekako ne predstavjam opravičila, da bi šel možkar v najboljših letih tepst nemočno starko.

In ta scenarij se mi zdi v bistvu najbolj verjeten...
sudo poweroff

ripmork ::

po drugi strani, se pa zna zgodit da je res kaka 70 letna žleht babnica, ki prav dobro ve kako svojo "nemoč" izkoristit, skupaj z hlinjenjem demence vred...se dogajajo takšne stvari ja.
Ni pa šans da bi kdo zaradi demence ponesreči redno naskrivaj iz tujega nabiralnika jemal stvari, in to ne le navadno pošto, temveč konkretne pošiljke...demenca my ass.

Upam pa da je avtorju te teme uspelo ugotovit kdo je tat/ica, oziroma vsaj pridobit nekaj ukradene robe nazaj.

Snegec ::

Si nekako ne predstavjam opravičila, da bi šel možkar v najboljših letih tepst nemočno starko.


Aha.. okej, v primeru, da res ni človeško prebutat nekoga, bi tisti osebi naredil tiramisu z dobršno mero ricinusa. Enjoy the trip.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

poweroff ::

V bistvu sem bolj mislil na kakšne ljudi, ki so pač toliko dementni, da si domišljajo, da je nekdo njihov sovražnik in se potem samo "branijo".

To v bistvu ni hudobija ali nagajovost, pač pa bolezen. Zato tudi ni smiselno poseči po takih ukrepih, ko jih nekateri predlagate.
sudo poweroff
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakonodaja videonadzora (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
10834276 (14454) St235
»

Praske z ključem po avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9124575 (21684) strup121
»

Kamera za snemanje okoli avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7923763 (16041) Karen
»

Poštar mi je v kaslcu pustil prazno odprto koverto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8116752 (12967) Janac
»

Branje mailov

Oddelek: Problemi človeštva
455266 (4291) poweroff

Več podobnih tem