» »

Zakaj šarada okoli Gasparija?

Zakaj šarada okoli Gasparija?

«
1
2

borchi ::

oz. ali se res že bližajo volitve?!

tudi če odmislim pregovorno paranojo in pokvarjenost janše, mi tele kolobocije okoli gasparija niso logične.

očitno se SDSu in NSIju zdi, da gaspari še malo diši po prejšnji garnituri (čeprav kolikor vem ni/ni bil član LDSa) in pač hočejo imeti v BS svojega človeka. ok. tega smo se nagledali v preteklih dveh letih in ponavadi je šlo tako, da so človeka zamenjali (iz nekrivdnih razlogov) brez obrazložitve za javnost in kakšnega sprenevedanja. na zunaj precej civilizirano.

zakaj gledamo sedaj komedijo pri guvernerju BS? dobesedno naslednji dan po tem, ko se je vlada pred celo EU hvalila tudi (nekateri bi pa rekli predvsem (sam ne spadam med njih)) z dosežki BS, je bilo konec ljubezni.

zaradi analize, ki je imela oznako zaupno in ki je ni videla ne EU/ECB (pa tudi če bi jo!!! - no SEDAJ jo dejansko je videla). v kateri je bila uporabljena metodologija ECB (izkazalo se je, da te metodologije ne uporabljajo (niti ne poznajo!) na MF), v kateri so bila upoštevana znana dejstva in niso bila upoštevana neznana "dejstva" (ki jih skriva bajuk kot kača noge - se še spomni kdo kako je hrumel pred volitvami o transparentnosti javnih financ, pha)?

in te bedarije sedaj za jelinčičem kot papagaja ponavljata bajuk in janša.

ali je jelinčič v resnici fintiral bajuka? bajuka že, ampak da bi padel na foro tudi janša? dvomim.

zakaj se torej trudijo opravičevat nepotrditev gasparija za guvernerja? kaj je narobe, če ga enostavno ne potrdijo? ali je že treba mislit na volitve in zavijat stvari v celofan?!

sicer pa je moj osebni favorit jazbec. pa se bo mogoče ravno zaradi te šarade pojavil kak pucko (ali več njih).
l'jga

Daedalus ::

sarkazem

Jah, če se greš Ablast, je treba lovke razširit vsepovsod. Da ti pol kak Gaspari slučajno ne dela analiz, ki nasprotujejo tvojim. Vse za harmonizacijo in sproščenost.

Bajuk ne vidi rad, da se analize nekoga drugega "preveč razlikujejo" (to je dejansko izustil, sam nimam zdaj časa iskat članka) od njegovih, al pa da se mu nasprotuje. Če pa slučajno se, je pa treba takoj red uvest. Zdaj, če si šef Umarja, te disciplinira Bajuk osebno. Če ne te pač kdo drug, odvisno od tega, kje delaš. Če ti je ime Vida, te pač RTV disciplinira. Če si pa Gaspari, je pa tud Zmago dosti dober - preko njega plasiraš informacijo v javnost, jo medijsko napihneš do onemoglosti, malodane začneš govoriti o izdajstvu. Pol pa po preverjenem receptu frdamano črno ovco odstraniš in nastaviš belo. Pa je še ena državna ustanova harmonizirana z Vlado in sproščena. Da slučajno koga ne grabijo kaki krči, ko revčka Simonitija.

Vse za pravo Resnico. Da ne bi kdo zavajal, lagal. Al pa samo htel podebatirat še o kakem "neuradnem" scenariju. Zdaj namesto vas mislijo Drugi.

off
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

mogoče pa se vse le pripravlja na idealen scenarij. gaspari pade danes v parlamentu in čez tako agonijo spustijo še par kandidatov. vsi padejo.

naenkrat se kot (de)beli princ na konju za guvernerja BS izvoli žrtvovati bajuk.

v tem primeru še jaz odprem šampanjec, ker če bajuk kot guverner BS nič ne dela, smo vsi na boljšem.

to pa ni sarkazem, to resno mislim.
l'jga

kopernik ::

V osnovi ni nič hudega. Se je že dogajalo in se še bo, da predlagana oseba (za kakršnokoli funkcijo) ni bila potrjena s strani parlamenta.

Konkretno v tem primeru pa gre po moje za t.i. "smoke screen" oziroma napihovanje nepomebnega problema zato, da se pomembne skrije pred ruljo.

borchi ::

> Se je že dogajalo in se še bo, da predlagana oseba (za kakršnokoli funkcijo) ni bila potrjena s strani parlamenta.

točno tako. samo zakaj taka komedija okoli relativno nepomembnega imenovanja guvernerja? kakšne težave misliš, v BSi ali v vladi?
l'jga

kopernik ::

Jah, opoziciji prav pride, da očrni vlado (kadrovski tsunami, politično kadrovanje, ipd.), vladi pa zaradi preusmerjanja pozornosti - izbira/neizbira gasparija je bolja ali manj nepomembna, medtem ko so oklepniki in razni razpisi v zdravstu še kako občutljive zadeve. Dejansko pa Gaspari ne briga niti Kacina niti Janše. To je moje mnenje.

krneki0001 ::

Gasparija bodo sigurno zamenjal. Ni tak človek da bi se podrejal ablasti in da bi delal analize, ki bi bile všeč vladi. Pač malo bolj resno deluje kot vlada in zato bo letel kolikor je dolg in širok. ČEz 5 let se bo pa pokazalo, da je imel prav in da je država lagala nam vsem.

Luka Percic ::

Jst se spomnim kako je gasparu tako počes nasprotoval enotni davčni stopnji.
IMO si človek na taki funkciji tega nebi smel privoščit.
Sej bojda ni politik, je strokovnjak!

Da me nebo kdo narobe razumu- o enotni si lahko misli karkoli hoče. Ampak predpostavljamo da bi bila le ta sprejeta, on pa bi svaril pred nestabilnostjo- take stvari odvračajo tuje vlagatelje in IMO niso zaželjene.

borchi ::

> Ampak predpostavljamo da bi bila le ta sprejeta, on pa bi svaril pred nestabilnostjo- take stvari odvračajo tuje vlagatelje in IMO niso zaželjene.

predpostavljam, da ne veš kaj je naloga centralne banke. ampak nisi (čisto) sam kriv. pri nas je bilo tako, da je centralna banka (pod arharjem in pod gasparijem (pod njim bistveno manj, ker so ga začeli "tiščati" maastrichtski kriteriji)) preveč pomagala gospodarstvu. pravim preveč, glede na naloge, ki jih ima centralna banka.

ali je s tem delala dobro gospodarstvu ali ne, mnenja so različna. manj je tistih, ki pravijo, da ni delala optimalno. npr. mrkaić. ali pa jazbec. čeprav je mrkaić v svoji oholosti in na ego tripu seveda takoj "pometel" z jazbecem. jazbec je pred slabimi 5 leti naredil študijo, ki je pokazala, da je za visoko inflacijo kriva predvsem centralna banka s svojim počasi deprecirajočim tečajem (z nalogo, da se nam ne ustavi izvoz). skoraj nihče se ni strinjal z njim. sedaj vidimo, da se nam izvoz ni sesul, čeprav smo pred več kot dvema letoma praktično fiksirali tečaj.

skratka, gaspariju je težko očitat ne-vabljenje tujih vlagateljev. ker to ni v opisu njegovih delovnih nalog.
l'jga

Calligula ::

Luka Veliki, guverner ni tam, da ugaja vladi. To tovlado sicer moti kar je infantilno, a njegova funkcija je takšna kakršno pravzaprav opravlja in to precej dobro. Kar se tiče tistega dokumenta. Hvala bogu, da se delajo take analize in predpostavke, ker je ob trenutnem finančnem stanju in trendom v Evropi tak razvoj dogodkov povsem realno mogoč, ker zaradi staranja prebivalstva v bistvu zelo hitro lezemo v "sranje".

Po drugi strani tudi idiotske izjave o izdajstvu kazejo na nedojemljivost nekaterih nasih politikov. Se ce bi posiljali take dokumente v EU so tam ljudje dovolj "zmogljivi" da bi jih znali interpretirati in tudi dolznost BS je, da previlno obvesca EU in ne, da kot se dozdeva kakemu nacionalistu prikriva, laze in slepi vkolikor naj bi to po njihovem mnenju sodilo v "korist" Slovenije.

Nasploh bi bilo treba delovanje BS ocistiti politike do konca. Je financno ministrstvo povsem dovolj za politicni peskovnik.
Nasploh si pa financno ministrstvo nima kaj podrejati BS. Argentinec naj se navadi, da odgovarja za svojo davcno politiko, BS pa je drugi in neodvisen organ.

Dokler Gaspari svoje delo opravlja in to zelo dobro-tudi po mnenju EU, idiotske igrice na temo izdajstev in podobnih debilnih populisticnih prijemov Slovenijo kazejo samo v zelo bizarni luci. Saj je ocitno, da Jansimir zelo ceni in skusa posnemati Putnia samo Rusija je precej drugacna drzava od Slovenije. V velikih drzavah poskus vladanja s trdo roko sodi v del tradicije, ker drugace razpadajo, v majhnih drzavah pa je to znak bizarnosti in psihopatije in se navzven deluje zelo smesno.

Beralios ::

Na pa je odletu.

jao jao

Calligula ::

Problem je, da, ce bo cez par let totalna stala "Argentinca" spet ne bo vec tukaj, da bi ga prebunkali, ker ma zgodovino zapuscanja krajev kjer se zgodi financna stala.

borchi ::

jaz bi se vzdržal nacionalizma.

je pa prav, da se pove, da človek nima pojma. poleg tega me malo skrbi tudi za mentalno zdravje dobrega doktorja. zgleda je nalezljivo.
l'jga

kopernik ::

Hja, calligula, a ni tako, da ima naša centralna banka vse manj pooblastil, ker se je center odločanja prenesel na evropsko centralno banko ? Po moje je čisto vseeno, kdo sedaj sedi na stolčku, vsak bo moral ubogati direktive iz EU.

Buldožer ::

Res je, da se bo monetarna politika prenesla na ECB, kar se je v bistvu že zgodilo ko smo fikserali devizni tečaj, ampak zdej bomo dobil vsaj sedež v svetu guvernerjev.
Več glav več ve. No, ni nujno!

Calligula ::

1. Ni vseeno.
2. Sploh pa to kaze psihopatsko naravo koalicije oz vodje in nivo na katerega se je pripravljena spuscati za nadaljno instalacijo upogljivih kadrov. Mislim, da ce se nacistom, komunistom,.. ni posrecilo, da bi si do konca podredili to ozemlje, tudi v 21 stoletju ni potrebe, da se komu pri temu pomaga.

Motece je to, da so potem po vseh polozajih same kuzle, kerj jih ma vrhovni vodja pac rad okoli sebe, ki ne naredijo nicesar brez dovoljenja od zgoraj in se takrat ne v dobro drzave,... ampak v dobro tistega, ki odloca. To je razlika. Ta drzava ni Jansa and Co. On naj bi bil v sluzbi drzave in ne obratno. To kar je bilo znacilno za SDS, da si nihce ne drzne razmisljati z svojo glavo in nikoli ne voli po svoje, se skusa prenesti na drzavno raven. Potemkinove vasi se ze gradijo saj je sel Jansa h Arabcem odpirat slovensko tovarno, ki je v resnici odprta ze 4 leta ampak za na fotke v medijih je pac treba nekaj naredit, da doma to dobro izgleda..

Naj SDSovci delajo skledce zjutraj po ukazu sefa in vrhovnega komandanta. Tisti, ki jim to pase.
Se vzakonjat probajo take stvari. Da je ja zlocin, ce kdo razmislja z svojo glavo. To sodi v Rusijo zadnjih nekaj let, ne v Evropo. Naj si kupi SIMS2 in ga preigrava po svoje, to da pa se privatizira drzava pa je nedopustno.

Imeti drzavno upravo iz domacih kuzel je slabse, kot ce jo prevzamejo sposobni tujci.

kopernik ::

Ja, kadrovanje s sebi všečnim kadrom je pravzaprav razumljiva stvar. Nobenemu ni všeč, ampak je del procesa :-) Tako je bilo pod LDSom in tako je sedaj pod SDSom, preprosto iz razloga, da tisti, ki ima moč/večino, pač odloča ... V washingtonu se menda ob menjavi administracije menja še tajnice in fikus, hehe, ne samo višjih funkcij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Tayphoon ::

No pa si je ta vlada z Bajukom na čelu zabila zadnji žebelj v krsto z moje strani.

Do sedaj sem jih gledal z neko pasivno distanco tudi če so me večkrat pustili z svojimi bedarijami onemelega sem še vseeno nekako pač jih priznaval kot legitimne predstavnike moje države in če so bili izvoljenil pač kdo sem jaz da bi temu oprorekal.

Sedaj po tem kaj so pa delali v primeru Mitja Gaspari pa to ni več moja vlada in niso več ljudje ki zastopajo mene ampak še samo krdelo nekih ljudi ki se mi vsiljuje in na njih ne dam več poćenega groša.

Težko je sploh izbirati še lepo besedoslovje ki bi zajelo moj nezadovoljstvo do trenutne oblasti ampak ker sem človek in hočem biti kulturen se trudim.

Ni Mitja Gaspari zdaj tisti zaradi katerega bi toliko nasprotoval tej vladi ampak celotno vladavino te vlade gledam isti vzorec nastavljenih ministrov ki so tam samo zato da ubogajo so pasivni in ne znajo delati svojega dela. Ko začne naprimer Bajuk govoriti o financah mene kar strah postane pa si mislim kako je to sploh možno? Kako se lahko to dogaja? Če prebereš številko neke analize in neveš ali so procenti, mljoni, ali kaj je zdaj to skrobocalo potem je desjstvo da ne veš sploh o čem govoriš in nisi doma v številkah in da nisi niti seznanjen o tem o čem govoriš. In sdaj bo tak človek nastavil sebe ali svojega (pasivnega) vojaka ki bo pasiven in vodljiv in predvsem nestrokoven.

Raznorazni škandali ministrov tipa Drobnič, vsljevanje in izrazita dejavnost v korist Rimokatoliške cerkve, nestrokovnost in pasivnost in neznanje vse to mi obrača že počasi želodec. Tako daleč je že šlo vse skupaj pa drugače sploh nerad se obremenjujem s politiko.

Predvsem pa sem ponosen da to da imamo takšne strokovnjake in ljudi ki delajo vse za dobro naše države kot je Mitja Gaspari ker to kaj so mu hoteli priipisati se je izkazalo za čisto natolcevanje in jaz si mislim če so le to imeli proti njemu da mu dokažejo potem je to eden hudo pošten človek.

Ko sem gledal Omizje ko sta nastopili obe strani sem se iskreno vprašal če Bajukove strani ni sram da se tako blamira? Očitno je ni.

Jaz samo čakam dan volitev še da grem na volišče in volim vse kaj drugega samo tega ne. Raje volim Francija Keka resnično kot pa to kaj sedaj gledam. Bom vsaj vedel zakaj komedija v naši državici. Upam samo da je dovolj podobnih meni in da bo preobrat uspel ker če ne resnično ne vem kako bom moj želodec prebesel še par let tega "sran..a."!

kopernik ::

Pa saj je bil tudi Gaspari izvoljen v parlamentu, ali kako ?

Sploh pa je pri demokraciji najboljše ravno to, da mora vladajoča opcija vsake štiri leta ponovno prepričevati volilce in s slabim delom je prepričevanje težka naloga.

nesmrten ::

jaz pa mislim da je so volitve fejkane in da ni več važn koga volijo ljudje...
zato več ne hodim na volitve.


če pa kdaj pride do upora ljudi ali državljanske vojne sem pa prvi v vrsti za odstrel vlade;((

krneki0001 ::

Na žalost se z vsakim dnem vse bolj in bolj kaže nesposobnost naše vlade. Ne delajo za nas, kakor so to prisegli po volitvah, ampak delajo za svoj lastni žep. Pač še ena vlada, ki krade in laže. Ampak na naslednjih volitvah bo spet isto. Pokazal bodo mejo s hrvaško pa idiota jorasa, ki naokoli skače, pokazal bodo par napak ostalih in ljudje jih bodo spet volili. Ampak, ko pogledaš posle za oklepnike, ko pogledaš koliko sposobnih ljudi so vrgli iz delovnih mest, kjer so bili potrebni in koliko so nastavili ljudi, ki nimajo pojma o tem kako se zadevam streže, bi rekel, da gremo nazaj v komunizem, kjer bo vladal samo en.

U bistvu se mi pa zdi in tut vedno bolj sem prepričan, da so "tabeli" 60 let čakali na ta čas in da hočejo vodit državo enako kot so jo nekoč "tardeči". In "dobro" jim gre od rok to vodenje države samo iz enega stola.

Thomas ::

Gaspari je bil izvoljen namesto Arharja na tale položaj. V Parlamentu, kjer je Arhar izgubil zaupanje, kot ga je danes Gaspari, ki tudi NI prišel iz neba.

Samo tolk, da se ne bi kdo preveč upehal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

ko je bil še janša v opoziciji se mi je vedno milo storilo, ko je razlagal, kako melje LDSovski glasovalni stroj (kot da tip ne bi vedel kaj je demokracija). aja, pa bajuka, kako ga je skrbela transparentnost javnih financ.

če se vrenmo nazaj na temo. spraševal sem se zakaj morajo lagat, podtikat, kazat na lastno nesposobnost in se smešit v svetu, če pa imajo VSE možnosti, da to naredijo BREZ vseh teh bedarij. ZAKAJ?

nekdo je očitno na napačen dan polizal debelemu doktorju marmelado iz krofa, al kaj?
l'jga

Thomas ::

Jah jest ne vem. Jočem za Gasparijem neutolažljivo, kot sem tedaj za Arharjem. Hehe ...

Mora Parlament mau preluftat tele imenovane funkcionarje, zato pa je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

> Mora Parlament mau preluftat tele imenovane funkcionarje

sj jim ne očitam luftanja.

očitam jim prdenje.


zdi se mi, kot da mislijo (le zakaj?!), da morajo opravičevati svojo (ne)podporo gaspariju. poleg blamaže pred glasovanjem, gre potem tanko (ali sok - bedarije, ki jih trosita ta dva je žal težko ločevat) razlagat, da niso dali podpore zaradi načina kako ga je drnovšek predlagal??!! kriv je način kako ga je drnovšek predlagal?!

pa kaj je to, stalinova rusija?
l'jga

Calligula ::

To ni luftanje. To je samo filanje prostora z se bolj kompromiranim zrakom oz atmosfero.
Ce bi to pocele opice v ZOOju OK, za vlado pa je tole rahlo nesprejemljivo.

Funkcionarje se pa menja kadar slabo delajo.

Pa tisti, ki branijo vlado na racun prejsnje:
Cedalje dlje od Jugoslavije in blizje naj bi bili Evropi in pricakuje se, da se tovrstno obnasanje umika drzavotvornemu.

LDS je cedalje bolj zaudarjal (ekonomija je sicer sla dobro naprej in temelji so bili zdravi), SDS je fasistoidna tvorba, se pravi bo treba najti alternativo. Pahor vsaj skodljiv ni. Tale vlada si ne zasluzi ponovne izvolitve, ker je trend na polivici obrnjen hudo negativno.

Namesto ,da bi postajali bolj podobni skandinavcem, se po politicni zrelosti spreminjamo v nekaksno sovjetsko enklavo znotraj Evrope.

Tayphoon ::

"lufta" se ko je prisoten smrad.

Zamenjava svežega vetrca z smradom pa je kaplja čez rob.

Vse že smrdi kaj dela vlada in ko bo sedaj neko revšče spet nastavljeno na ta položaj se mi bo milo storilo.

Točno to se dogaja kot da bi me nekdo zvezal pred Tv pa mi cele dneve predvajal Benny Hill show le da ne gre več za show.

gzibret ::

Poglejte 16. stran spornega poročila, spodnji graf.

Jaz ne vem, a so to poročilo pisali polpismeni ljudje ali kaj? Vsekakor kaj takega nebi smelo it ven, ker če druga ne, zmanjšuje ugled BS.
Vse je za neki dobr!

Daedalus ::

Jaz ne vem, a so to poročilo pisali polpismeni ljudje ali kaj? Vsekakor kaj takega nebi smelo it ven, ker če druga ne, zmanjšuje ugled BS.

IIRC je blo pojasnjeno, da se gre za interno gradivo. Ki se je objavilo na pritisk politike. Pa še na vrhu ti piše - delovno gradivo. Kar pove, da se gre za delovno verzijo dokumenta, za kero se ve, da ni lektorirana in dokočno usklajena in oblikovana. Na kratko - tole je uradno vredno enako, kot ono "revizijsko poročilo" s kterim so hteli Jankoviča namočit pred volitvami. Bullshit, namenjen politični likvidaciji. In to tam, kjer je sploh ne bi blo treba, kot je že borchi povedal. in to ob pomoči sralca tipa Jelinčič. Smrdi, smrdi in to precej.

Evo pojasnil o naravi gradiva. Zdaj pa se morš se samo odločit, komu verjameš bolj - Jelinčiču al Gaspariju.

pa kaj je to, stalinova rusija?

Postaja podobno. Sej veš, nekateri pri nas so tud mnenja, da se koalicija mora o vsem samo strinjati in da je drugačno delovanje, kot strinjanje, kr najbolš - prepovedat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

gzibret ::

Ja, sem videl, da piše delovno gradivo. Ampak vseeno.....
Vse je za neki dobr!

kopernik ::

Huh, eni take pokate, da je že kar smešno.

No, ljudje smo si različni, vsak ima svoje mnenje, ki ga lahko izrazi na volitvah. Seveda je vprašanje, kaj je za ljudi bolj pomembno. Kadrovanje, gospodarstvo, moralno zrcalo vladarjev ... osebno me sedanja vlada ni kaj preveč navdušila, saj je bistveno premalo radikalna (glede na svoje obljube), ampak jih je za razumeti. Sindikati in posledično ljudje norijo že zaradi minimalnih sprememb, kaj bi šele bilo ob radikalnejših potezah. Se vidimo na volitvah čez slabi dve leti :-)

Daedalus ::

Sicer pa - Tanko:



Tanko je omenil še različne dokumente, ki so bili poslani v Evropsko centralno banko (ECB) ali so interno gradivo Banke Slovenije, a so prišli v javnost. Ob objavi internega gradiva se je pokazalo, da se je črni scenarij dejansko obdelal, je dejal. " Dejstvo je, da se je del teh ocen pojavil tudi v poročilih tujih institucij in to je postavljalo Slovenijo v položaj nekredibilnega partnerja, to pa vzbuja dvome v aktualno slovensko politiko na področju javnih financ," je še dejal Tanko.



Tip je pač deklariran butl. Bohnedaj, da se v projekcijah obdela še kaj drugega, ko uradno požegnana verzija:\


Jože Tanko (SDS) je takonapovedal, da poslanska skupina kandidata ne bo podprla. Opozoril je na neprimeren način komunikacije med predlagateljem kandidata za guvernerja in tistimi, ki odločajo. "Drnovšek je postopek predlaganja izpeljal na njemu lasten način," je bil kritičen ter ugotovil, da je Gaspari že "od osamosvojitve njegov tesen sodelavec in politični sopotnik".


No, tu je pa vsaj povedal, zakaj ga ne bojo podprli. Druži se z "napačnimi" ljudmi. Res, kredibilen argument. Za kozlat.

Sindikati in posledično ljudje norijo že zaradi minimalnih sprememb, kaj bi šele bilo ob radikalnejših potezah.

In kaj konkretno je to slabega? Da se folk buni, ker se ma pravico bunit? Če so take face in jim je toliko do neke nove vizije Slovenije - pa naj zastavijo Ablast za njo. Je niso? Jah, jebat ga. Če te lahko par sindikatov tako sesuje...pol pač nisi kaj prida vlada. Si bolj tak, oportunističen kljukec, ki se ravna pač tako, da bo čimdlje vladal. Pa če to pomeni ohranjanje "starih vzorcev" - pač, jebat ga.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

kopernik ::

Si bolj tak, oportunističen kljukec, ki se ravna pač tako, da bo čimdlje vladal. Pa če to pomeni ohranjanje "starih vzorcev" - pač, jebat ga.


Ja, seveda, jebat ga. Zato pač mojega glasu zagotovo ne bojo dobili. Ne se bat, kacotovi tudi ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Tayphoon ::

Bolj kot razmišljam o tem bolj vidim kakšna velika svinjarija se je zgodila.

To je resnično žalosten dan za našo državo.

Novo dno ki ga je dosegla.

Bolj kot razmišljam in iščem tisto točko ko zamahneš z roko pa rečeš saj jutri je pa nov dan več svinjarije privre na dan.

Postajamo enoumna politična diktatura kjer je edino merilo želja po oblasti in kako jo zadržati neglede na žrtev.

Postajamo država kjer cerkev pridobiva na moči ne pa izgublja ali stagnira. Kar mislim da zaradi zgodovinskih spoznanj in nenazadnje zaradi naše tako imenovane pravne države in ustavne države bi cerkev morala biti v svojem početju in miselnosti zatrta ne pa da se jo še spodbuja. Cerkev nima kaj za imeti politične oblasti in nima se kaj za vtikat v te zadeve potom uradne politike.

Samo tretji steber še vzpostavi ta vlada pa smo zmagali. Denar je vse in vse je denar.

Potem pa komu se boš žalil?

Prišli smo pomoje do enega roba zgodbe o uspehu kjer so hijene od zadaj to zgodbo ves čas že spodkopavale in čas je da začnemo pomoje politiko soditi in obsojati ne pa ji več vrjeti in ji zaupati.

Ta politika za ljudi ne dela nič dobrega in mislim da mora človek kot posameznik začeti nespoštovati politično voljo te vlade in se umakniti bližje k sebi in sebe z svojim razumom postaviti pred te neumneže ki so zreli le še za kakšen politični živalski vrt kjer bi si jih lahko za vstopnino 10 centov recimo ogledoval in jih proučeval in iskal odgovor na vprašanje kje so se tako izkrivili?

To kej se je dogajalao okrog Gasparija te dni in osebnost katera je kratkomalo ni nič drugega kot nek vrhunec vsega kaj je zanič in pokvarjenega.

Sedaj ko se to bohoti celo na vrhu oblasti brez sramu in celo vzklika k zmagoslavju pa se vprašam kako je sploh možno da je do tega prišlo?

Thomas ::

Guverner banke je uradnik, ki ga je oblast zamenjala. Ni bilo prvič, niti v Sloveniji.

Tvoje žalopojke so total brez veze.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mati ::

Se vidimo na volitvah čez slabi dve leti :-)


Moj glas bo šel še naprej tej vladi, saj menim da dela precej bolj, kot prejšnja oblast (komunistična).
Če drugega ne, je vsaj začela malo decentralizirat tole Ljubljano z okolico, pardon Slovenijo.

Gaspari pa tukaj ne igra neke pomembne vloge. Na stotine zamenjav za njega se najde v Sloveniji.

Mati ::

Aja še nekaj bi vprašal vse naše vrle anarholevičarje.

Kaj pravite na poziv LDS-a, da naj ne počitnikujemo na hrvaškem? V bistve jaz že 10 let ne počitnikujem tam, vendar ali nismo demokratična in svobodna država, ter se lahko vsak posameznik svobodno odloča kje bo počitnikoval?

Jao mene, da dobijo kakšni levičarje naslednjih 30 let mandat v Sloveniji se resnično izselim. Še določali nam bi kje smemo počitnikovat in kje ne. Pa sem mislil, da je komunizem mrtev, pa očitno ni.

MadMicka ::

Ni dobro, da vse kjučne funkcije v državi zasedajo ljudje ene politične stranke. Tolk poštenosti upam, da premoremo vsi.

In tudi takšne pomanjševalnice, češ, saj gre le za uradnike, ne pripomorejo k jasnejši sliki. Gre za eno izmed najpomembenjših funkcij v državi. Kdorkoli že bo na tem mestu, mora biti človek, ki ni iz vrst SDS-a.

p.s.: Mati, levičar, desničar, ni pomembno. Bolj pomembno je, da imaš "pod streho" zadeve pošlihtane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Double_J ::

Delim vašo zaskrbljenost. Verjetno več ni druge rešitve, kot da gremo v partizane?

:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Daedalus ::

Pa sem mislil, da je komunizem mrtev, pa očitno ni.

Se strinjam. Ma naš premier na trenutke preveč "zanimive" ideje o delovanju koalicije, da bi lahko rekli, da je pozabil na komunistično šolo.

Kaj pravite na poziv LDS-a, da naj ne počitnikujemo na hrvaškem? V bistve jaz že 10 let ne počitnikujem tam, vendar ali nismo demokratična in svobodna država, ter se lahko vsak posameznik svobodno odloča kje bo počitnikoval?

No, bodi pošten in povej, da je tud Rupel izjavljal take neumnosti - sam za bedarije "svojih" si očitno gluh al kako že to gre. Očirno ni LDS edini, ki ma težnje k dopovedovanju Slovencem, kje naj dopustujemo. LDS pač vedno bolj zapada v poceni populizem - hej, nekdo mora nadomestit manjko SDS-a v opoziciji:D Jaz pa grem lepo na vikend odmor v Zagreb, ne glede na to, kake neumnosti naša politika naklada.

Link.

Delim vašo zaskrbljenost. Verjetno več ni druge rešitve, kot da gremo v partizane?

Vidim, da so eni sposobni resne argumentacije. Pa nič hudega - to že itak vemo|O
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

luli ::

Kaka gonja okoli tega Gasparija. Človek nima niti doktorata, pa naj bi bil po vašem mnenju najsposobnejši? Pa dajte se ohladit malo. In kje je zdaj tragedija, da Gasparija niso potrdili? Mislite, da bo zaradi tega na svetovnih trgih evro začel drseti?

Gaspari ni bil izbran, ker pač v parlamentu ni imel večine.

cekr ::

Nekaj se zelo motite; Gaspari ni bil zamenjan ampak mu je potekel mandat.

Pa pustimo Gasparija.

To glasovanje je bilo naperjeno proti ambasadarju Darfurja, ker se je poigraval.
Če bi Drnovšek predstavil svoj predlog tako kot se spodobi, bi bil včeraj Gaspari izglasovan tako kot je bil Grad. Ker pa ne en, ne drug nista bila predlagana na normalen način, se je zgodilo tisto kar se je moralo. Sploh pa nikjer ne piše, da mora da mora biti predlog vedno potrjen. To se je dogajalo pred letom '91, ko je bilo že vse v naprej znano. Delegati so bili pa samo lutke.
Dokler se bo pa šel predsednik države nekega boga, toliko časa se bo to dogajalo. A mu je res toliko pod častjo, da bi prišel v parlament ali pa na vlado in predstavil svoje poglede? Ne, on se gre nadzemeljsko bitje.

Še o sposobnosti Gasparija:
kdor ima dovolj let, se bo spomnil, da je bil dotični podguverner na Topčideru. Če ne veste, kaj je to, naj povem, da je bila to najbolj produktivna firma na širnem Balkanu. Takrat se je v trgovine hodilo s kupčki denarja, katerega je bil papir več vreden, kot pa zapisana vrednost pa to še ni vse, vsako minuto je bil ta "denar" še manj vreden. Pogovarjali smo se v milijardah. No, ena dobra stran tega je, da je bil marsikdo vsaj za trenutek milijarder.
V glavnem takrat ni izustil niti besede, ko so direktno izpod rezalnika vozili ničvredni papir.
Takrat smo bili najbolj ukradeni in še dolgo bomo to plačevali.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

borchi ::

@cekr: kako lahko predsednik narobe predlaga kandidata parlamentu v potrditev? proceduralna napaka? ni se hotu dovol "zdilat" z janšo?

torej je koalicija v resnici pri potrjevanju nekega funkcionarja v službi države obračunavala s predsednikom? največja žalost pa je, da se nekaterim to zdi čisto normalno za državo. luftanje, ko se izražajo. ja, to je normalno za banana republiko.

v bedarije topčidera, mednarodnega denarnega sklada, argentinskega monetarnega zloma itd. je pa brezveze zahajat.

poleg tega pa, kdo je reku, da je gaspari najsposobnejši za to pozicijo? je pa zelo čudno, da ker človeku ne znajo očitat nekih resničnih napak, je treba lagat in si zmišljevat. pa to, da bajuk in njegov MF s tem izpade še bolj nesposoben (če je to sploh še možno), tudi nobenega ne skrbi? ni važno kako je, samo da se znebimo vseh, ki ne mislijo, da sta SDS in NSi podedovali RESNICO.

ne, resno, to pa JE komunizem. še malo pa bom začel verjet thomasu, da so komunisti še vedno glavni v sloveniji.
l'jga

borchi ::

> Mislite, da bo zaradi tega na svetovnih trgih evro začel drseti?

zanimivo. bajuk je mnenja, da ČE BI te analize kako prišle v ECB, bi nam sledilo najmanj to kar ti praviš.

ampak bajuk je bedak, redko kdo ga še jemlje resno. sedaj ko si bodo v ECB ogledali te analize, bomo videli ali bo slovenija res šla rakom žvižgat. dobri doktor ga serje.
l'jga

marx ::

luli:Kaka gonja okoli tega Gasparija. Človek nima niti doktorata


Od kdaj pa je merilo uspešnosti in sposobnosti doktorat??? Poglej si Bajuka je on sposoben? Očitno ne če ne ve uporabljati niti bankomata in če ne ve koliko zasluži, ker mu finance upravlja žena. Po mojem so od Bajuka sposobnejši ljudje s srednjo šolo.

Matti:Kaj pravite na poziv LDS-a, da naj ne počitnikujemo na hrvaškem


Daj no :) to no ni bil poziv LDS-a ampak samo enega poslanca. Mimogrede če ne veš v nekaterih poslanski skupinah lahko poslanci glasujejo in izražajo tudi svoje mnenje v nasprotju z NSi in SDS, kjer "kot v času komunizma" vsi dvigujejo roke kot jim reče oča "beli Janez".

Še za tiste, ki nekaj o komunizmu štrikate, ne govorite nečesa česar niste doživeli. Naš komunizem ni bil nikoli takšen kot v Rusiji. Komunizem v naši državi je bilj zgolj administrativen (ena stranka in privilegiji njenih članov-kar še je bolj očitno danes samo za drugo stran), bolj stalinističen komunizem so izvajali v ostali Jugi. In tudi "Popi" oz. "Cerkvenjaki" bi se lahko zamilili, da so imeli v Sloveniji daleč največ pravic, kot v ostalih komunističnih državah. Da ne bo pomote sem hodil k verouko, samo mi je danes vedno bolj žal da sem. Ker pohlep ki ga izvaja cerkev nima meja. Očitno si po svoje interpretirajo 10 zapovedi. Pa naj povem po njihovem "po belo" vsakega bo konec koncev čakal dan soočenje s svojim stvarnikom in vemo kdo bo čakal v prvi vrsti za storjene grehe (na poti v pekel) in tokrat jim ne bo pomagalo mahanje s križem in kazanjem s prstom na "rdeče", da so bili oni vsega krivi.

Sicer pa mislim da je nekdo omenil da nimamo alternative na volitvah s čimer se strinjam. Vsi se nekaj silijo v sredino (levi in desni) :) malo morgen lahko rečem, naj po pravici zavzamejo svoje mesto, kajti sredine ni, srednina smo ljudje, ki nam ni vseeno kaj delajo z našo državo. Politična kvazi elita nima vpogleda v državo in med državljanje in se ne zavedajo, da so na oblasti zaradi ljudi in ne da so ljudje tam zaradi njih. Zato pravim kakor so prišli tako bodo odšli, čeprav druga oblast "po moje" ne bo dosti boljša (desna ali leva), se bodo morala začeti zavedati, da ni večna in naj tako tudi deluje izkoristi svoj mandat za dobro državljanov in ne za svoje žepe, sorodstvo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marx ()

Calligula ::

Barbika je vsaj solidna alternativa. Najmanj to.

O Drnovsku si pa zapomnite to. Po svetu se bodo od Slovencev zapomnili njega. Ne Janse ne Rupla ne nikogar, ker so vsi le majhni pretenderji in wannabeji. Radi bi bili kot veliki, a to niso in naravnost smesni so, ko se tako trudijo. Ker v majhni drzavi to pac izgleda smesno.

Kot purancki. Drnovsek kot predsednik Slovenije v sloveniji ne more storiti skoraj nic za Slovenijo. Ker pa je predsednik drzave ima odprta vrata po svetu zaradi uzanc ipd.. in tam lahko celo kaj doseze. Tako glede Darfurja kot cesarkoli, ker so ga poac dolzni poslusat tudi, ce jim je najprej odvec kot je npr Darfur vsem bil. Pa se je celo premaknilo. Tudi zaradi njega samo, da so pac potem taveliki predsedniki nastavli svoje frise fotkam, ce so se ze mogli vplesti.

Drnovsek je fenomen in v tujini na takega predsednika gledajo zelo pozitivno. Janso pa bega, ker si celo zivljenje zeli biti tak in to kar je Drnovsek do se pred par leti bil. I nima kapacitete in mu ni jasno zakaj je Drnovsek to "zavrgel". In to cesar ne steka ga strasi :D

Ker Drnovsek z svojimi dejanji kaze in govori to, da je to nicvredno. Bil tam, videl, probal, opustil...
V tujini in tujih medijih so v bistvu nad njim fascinirani. Teh nekaj tehnokratov, ki jim je bil zivljenjski cilj, da je pac Jansa enkrat v zivljenju v Beli hisi pa, pa ne fascinira nikogar, globalno nimajo nobenega vpliva in si ga pravzaprav zaradi svoje povprecnosti niti ne zasluzijo.

Drnovsek pa je celo en sam potencial. Slovenci ga ne stekajo najbolje, ker zmotno mislijo, da bi moral biti angaziran doma, a doma z svojimi poblastili ne more narediti niti 1% tega kar lahko naredi po svetu. Ker v tujini predsednik neke drzave avtomatsko ima nek dostop in vpliv.

Meni je celo cedalje vecji car. Ker se vedno grize. Ves shujsan in umirjen ampak se vedno zna. In Jansevce zre, da si ga ne morejo podrediti. Je pa vreden veliko vec kot vsi tisti upogljivi kurcki skupaj. Takih nikjer ne manjka. :D

Viva la presidente!

Kurcki bi se takoj prodali Amerom, Rusom,.. komerkoli, ki bi jih imel rad. Zalega povprecna >:D

Thomas ::

Kakšen slavospev! Drnovšku, z rikošejem na Gasparija?

Hehe ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cekr ::

Barbika je vsaj solidna alternativa. Najmanj to.

Pa z dodatkom Pečanove, Potrča, zveze borcev...
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MadMicka ::

Potrč je eden izmed tistih poslancev, ki si jih lahko samo želimo v parlamentu. Dosledno, argumentirano in spoštljivo zagovarja svoja stališča. Govori in dela brez populizma. Premore tiste vrline in kvalitete, ki se zahtevajo od poslancev in ki jih žal marsikateri poslanec nima. Mislim, cekr, če ti tega ne razumeš, potem ni problem v Potrču, pa v zvezi borcev, pa v enopartijski polpretekli zgodovini, ampak je to bolj problem v tvoji glavi in tvojem pomanjkljivem dojemanju tega sveta.

Calligula ::

Why thank you Thomas 8-)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova vlada - strokovnost (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30421788 (13535) mtosev
»

Predsednik vlade (stranke) in njegovi/njeni možje

Oddelek: Loža
161876 (1390) Zeberdee

Predsedniške volitve 2007 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26910980 (10783) koyotee
»

Ustavni sodniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807059 (4992) poweroff
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037158 (5719) Eschelon

Več podobnih tem