» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
12 / 39
»»

'FireSTORM' ::

ma daj itak zakon nebo sprejet
če pa bo pa v parlament namečem vse čike v sloveniji in jih zakurim...

vsi nekdanji kadilci ste najhujši, nekadilci niste tako
tudi volkd, čeprav maš večino stvari prav v tvojih postih
ali ljudje mislite da če mi bo kdo rekel, čik pa škoduje zdravju in ubija da bom vrgel čik vstran in rekel o havala ti lepa da si me rešil?
tega mi ni treba
mi je dovolj da berem bedaste napise na škatlah vedno ko grem kakega skadit

za ostale stvari katere škodujejo zdravja pa vas tako ne moti in vas v bistvu bolj ubijajo kot mi kadilci
malo samo pomislite kolko je avtov na svetu?, da ma vsak človek skoraj 2 avta
kolk je industrij z ogromnimi dimniki in še ogromnejšim dimom iz njih?
to pa se naenkrat pozabi...
glaven onesnaževalec in uničevalec planeta je naenkrat kadilec, ma daj, malo se poslušajte
dovolj mam teh butastih izjav in skrbi kak vas moj čik ubija, pa pojdi vstran od mene če te tak skrbi, ne hodi v gostilno, ne hodi nikamor če si tak picajzlek(lolek) in se bojiš da te bo malo dima ubilo, če te pa že to skrbi, pa ostani doma, ker na cesti so avti, kateri tudi spuščajo strupene pline

jezus christ, pa kdo ma ta zakon? italjani...še kdo? NE!
na nizozemskem še travo lahko kadiš v lokalu, ne pa da čika nebi smel....lepo vas prosim no, vas bi trebali včasih zapret v neprodušno kletko pa vi visite tam in ne mi

P.S: ta post leti na vse nekadilce in ne nekadilce na slo-tech niti ne na določeno osebo, ampak na popolnoma vse nekadilce
Those penguins.... They sure aint normal....

trully ::

hmm, pa bi spet blo popularno šteke uvažat na črno, ter vse ostalo. Pa brez skrbi, zdravstvo se že ureja: rizične skupine krijejo 40% zdravljenja same ;)

Sej mislem da so cidarete na zahodu že sedaj dražje kot so pri nas, jih bodo pa še podražil, če prav vem.
Drugače pa je seveda na Bakanu, vendar bodo tud oni enkrat prišlo do podobne situacije. Če boš torej šteke švercal čez mejo, me prav nc ne boš motu če boš sam plačeval za svoje zdravljenje.

aja, prvo kot prvo se mora človek uprašat, zakaj se sploh takšne omejitve uvajajo, zakaj nam kratijo to demokracijo.

Saj jest ne bi nec omejeval, samo pravila igre naj bodo znana v naprej. Pol se pa lohk vsak sam odloč kva bo počel s svojmu življenjem.
Moti me edino to da sedaj vsi plačujemo za razvade omejenih skupin ljudi s razvadami za katere vemo da niso zdrave.

sidd ::

te pa pejd na nizozemsko! No, jaz grem tja aprila, tak da se bom mel ziher fino. Pa do takrat bomo že tud zakon meli :D

>za ostale stvari katere škodujejo zdravja pa vas tako ne moti in vas v bistvu bolj ubijajo kot mi kadilci
>malo samo pomislite kolko je avtov na svetu?, da ma vsak človek skoraj 2 avta

jaz bi tebe rad videl brez avta, pa skoraj brez elektrike( nekje 1/3 dobimo ravno iz takšnih dimnikov...)

>glaven onesnaževalec in uničevalec planeta je naenkrat kadilec

tega tud ne trdimo, pravimo samo da cigaretni dim, poleg tega da ni zdrav, zelo smrdi! Preberi si primerjavo z greznico !

>če si tak picajzlek(lolek) in se bojiš da te bo malo dima ubilo

spomni se kapruna..... od česa so umrli skoraj vsi? dim sploh ne škodi, vrjamem. Isto pri požarih, podobno, vendar prikrito pri cigaretah, ter na daljši rok.

>jezus christ, pa kdo ma ta zakon? italjani...še kdo? NE!

edini pametni.

Kadite koliko želite, samo ne V javnih prostorih. To je pa tud vse. Vem da prija. Meni tud prija pir. No, zadnje čase teran al pa refošk. Samo če sedim poleg vas, ne boste smrdeli po njem. Tudi oči vas ne bodo pekle, še manj pa kakšno grlo. Če pa bodo naredli kadilnice, tudi prav. Se pa jih bom izogibal, ker bom vedel da tam zagotovo kdo kadi. Tako kot se coko izogiba ribarnic :D .
no idea for signature
signed
I

>Saj jest ne bi nec omejeval, samo pravila igre naj bodo znana v naprej. Pol se pa lohk vsak sam odloč kva bo počel s svojmu življenjem.
>Moti me edino to da sedaj vsi plačujemo za razvade omejenih skupin ljudi s razvadami za katere vemo da niso zdrave.

Se strinjam. Popolnoma. Samo to bi mogli že v vrtcu začet, pa osnovni šoli. Kasneje ni več šanse za kaj takega. Samo treba pravila postopoma spreminjat, da ne pride do vstaje. Sej to pa gre našim politikom dobro od rok, višat cene namreč :)). Vsaj nekaj >:D
no idea for signature
signed
I

'FireSTORM' ::

če meni kaj smrdi grem vstran...torej?

ja ukinimo vse
prepovejmo cigarete
tovarne
avte
vso tehnologijo kaj jo mamo ker vse škodi
in bo slovenija v kameni dobi...(saj ji dost ne manjka ampak ok)
Those penguins.... They sure aint normal....

V-i-p ::

Če bi gostinci imeli možnost izbrat, ali bo nekadilski ali kadilski lokal, grem stavit, da bi bili skoraj vsi kadilski. Zakaj? Gostinec od nekekga pocukranca, ki se tri ure naceja z dva deci malinovca in se ovohava, ter se zdi sam sebi imeniten, ker tako fino diši, pač nima dosti. In ja, promet _BO_ upadel, upam stavit. Potem bo pa spet jok, da ni dela. Še nekaj? Kdo ve, kako bo to urejeno v lokalih kot so KMŠ, Global, Tramontana, Bachus...?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

zee ::

promet ne bo upadel, nič bat, kot ni upadel zaradi uvedbe evra in pred leti, ko so sprejeli prvi zakon o omejevanju porabe tobačnih izdelkov, tako da IMHO samo nekaj natolcujete v tri krasne. Gostinci niso prav nič "bogi" v tej zgodbi.

Podoben zakon, kot se obeta nam imajo v Italiji, Veliki Britaniji, na Irskem. V mnogih državah EU (recimo v Avstriji) pa se podoben zakon prav tako pripravlja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Meamoto ::

Podoben zakon, kot se obeta nam imajo v Italiji, Veliki Britaniji,

Pa si bil ti kdaj v Angliji?

Kavarne imajo svobodno izbiro - ali se kadi ali ne (in ja, polovica jih je nekadilskih), v pub-ih pa se kadi čisto povsod.

Matev ::

če bi hipotetično izginili vsi lokali

bi bilo to slabo?

po mojem ne

Še nekaj, ko prenekateri nekadilec tako rad reče. Hočem čist luft. Ne me hecat. V današnjem času, v mestu, Ljubljana, Maribor, čist luft? Ja, to bo. Potem pa svizec zavije čist luft v folijo :D:D:D.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

BigWhale ::

coko,

> če bi imel možnost it v lokal kjer se kadi in v lokal kjer se
> ne kadi, bi lahko svobodno izbral s čim se tu omeji vaša oz
> tvoja pravica?

Pri svoji pameti nam povej, kako bo odreagiral natakar, ki je nekadilec? :)) Ali pa v obratni smeri, natakar, ki je kadilec in bi se rad zaposlil v nekadilskem baru? Bosta oba morala trpeti na racun drugih?

Spomni se tega ( link2). Kadilci ste tarnali nad diskriminacijo. Sedaj jo pa nekateri kar reklamirate.

Vip, primerjas tricikle in kolerabo. Resno.

zee ::

@Meamoto: zakon v Veliki Britaniji bo v veljavi od 1.7.207 in da, bil sem v Veliki Britaniji.

več pa tukaj.
še seznam držav, kjer je prepovedano kajenje na javnih krajih. tukaj.

EDIT1: dodal URL do prispevka o prepovedi kajenja na javnih krajih.
EDIT2: dodal URL do držav s prepovedjo kajenja na javnih krajih.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

BW, dobro, saj je bilo tudi mišljeno bolj kot šala. Ampak Ok, maš prav. Ne strinjam se pa glede službe natakarja. Še vedno trdim, da tudi v drugih poklicih kaj še bolj motečega, pa narod mora delat, jebiga. Saj lahko prosto izbiraš. Recimo, če primerjava mene in tebe. Jaz imam punco, nimam pa družine. Torej bi lahko vzel tudi službo na petrolu in delal skoz ponoči. Recimo. Ti bi tako službo bržčas zavrnil, ker pač imaš družino. Torej, če natakar ve, da je lokal zakajen, pač ne bo vzel te službe, a ne? V današnjem času se povečini mora delavec prilagajat službi, ne služba njemu ;).

perci ::

Ne gre za prilagajanje. Če si natakar izbere, da bi raje delal v zdravem okolju, je kar naenkrat 90% manj vreden na trgu delovne sile. Zanimivo je, da predpisi o varnosti pri delu tega ne prepovedujejo. No, bo pa sedaj zakon to prepovedoval

para! ::

Ja, danes, ko so vsi lokali kadilski. V slučaju ustreznega ločevanja lokalov na kadilske in nekadilske, pa delavec z željo po delu v zdravem okolju ni nič manj vreden.

lp
Death before dishonor!

bingo :))
no idea for signature
signed
I

Hja, saj načeloma, ponavljam, načeloma imaš prav Perci, ampak to kar praviš, mi deluje nekako tako, kot če bi šel jaz za kirurga, potem pa jamral, da ne prenesem krvi. Zastopiš? Natakar pač mora pričakovat v svojem delovnem okolju cigaretni dim, saj se ne kadi v lokalih od prejšnjega meseca, tako kot mora dohtarca pričakovat nedeljsko delo in kot mora blagajnik na Petrolu pričakovat nočno delo. Ali pa takole: grem za natakarja, dobim službo v diskoteki, potem pa grem tečnarit šefu, da v hrupnem okolju ne bom delal, ker ni zdravo za moja ušesa.

Para, ja kako ne? Se vedno je manj vreden v kadilskih lokalih in delavec, ki kadi, v nekadilskih. Saj ne bo 50/50 razporeditev kadilskih in nekadilskih lokalov.

Sicer pa, se vam zdi nas predlog zakona hud?

"California, 1994 banned in almost all workplaces (excepting tobacconists), including all restaurants, and in 1998 smoking was banned in bars. Additionally, California prohibits smoking within 20 feet of any door or window of any government building within the state, including buildings owned or occupied (e.g. leased) by any government entity, including public universities, or public buildings leased to private firms."

Vir: wikipedia.org

:)

St@jler ::

ja sej pri nas se že sedaj ne sme kaditi v razdalji x (mislim d je 50) metrov od šole, pa pogledaš. vsi od prfoksov, do pokovcev kadijo pred vrati. ;(( ;((. Isto je pri nas na faxu. Stopiš ven in ni lepšega kakor zakorakat v dimno zaveso, ko se tam nagnete 50 kadilcev (ostalih 20 se pa šverca na to meglo, da pršparajo na čikih).

na tehniških v mb-ju pa kr not kadijo, kaj češ lepšega.....
no idea for signature
signed
I

MEDENA ::

par petard bi bilo potrebo med te kokoši vržt >:D

Vice ::

California prohibits smoking within 20 feet of any door or window of any government building within the state
Zelandci imajo 8m od vsake "javne" stavbe.

Doman ::

Me prav zanima kako nas bojo na party-ih ustavli >:D

jype ::

Izključili bodo prezračevanje, potem se boste pa ustavili kar sami.

Izključili bodo prezračevanje, potem se boste pa ustavili kar sami.

Toliko, da te popravim, ne bodo imeli kaj izključit, ker je luftanje že sedaj vredno počenega groša, vsaj v večini primerov. Osebno poznam lastnika KMŠ-ja in vem da je prezračevalni sistem stal težke milijone pa je bilo treba še filtre ven vrečt, da sploh kaj piha, piha pa itak tudi zdaj za en drek. Dober prezračevalni sistem je veliko vreden. Misliš, da meni kot kadilcu paše v takem? Verjemi, da ne, le malo lažje prenašam, kot mogoče nekadilec...

Ja, saj zato ne razumem ljudi, ki rinejo v takšne, no, komore :)

Kaličopko ::

Me prav zanima kako nas bojo na party-ih ustavli

en moj kolega je redar- je reku komi čaka da začne take kt si ti metat vn>:D k bo ta zakon velou

Zgodovina sprememb…

Problem lokalov in diskotek je na strani lastnikov, ne nas kadilcev. Če bi bilo to urejeno, bi vsi složno pili pivo. Tako kadilci, kot nekadilci. Do sedaj sem imel priložnost samo enkrat bit v lokalu, kjer nas je veliko kadilo, pa je bil zrak kot v planinah. Večina lastnikov je pač takih, da je važno gosta pokasirat, za njihovo udobje se jima pa jebe...

Se oproščam za off topic. Kaličopko, mi zaupaš v katerem kraju-lokalu je tvoj kolega na vratih?

Gr0unD Zer0 ::

firestorm, ne trudi se... mene so kot kadilca na enem drugem forumu obtozili za ozonsko luknjo, efekt tople grede...
na stopnji imbecila v glavnem.
saj tem borcem za nezakajeno gostilno se ne gre za to, da bi oni bli bolj zdravi. gre se jim za princip: če jaz nea, potem ti tudi ne smeš...
aja, jaz ne kadim več. če me moti, pa okno odprem v gostilni. problem rešen, jaz srečen, oni srečni

Škofja Loka- imena lokala se glih ne spomnem, ker ne hodm ke!

Zgodovina sprememb…

mnja... zafrustriran prepotenten redarček, ki komaj čaka en vzrok več, da bo lahko koga za kravatlc zgrabo in mu malo rebra preštel, ker ni sexal več ko pol leta in so za to drugi krivi...

povej mu to v obrz- zadnč je enga skor razbu k je papir sred mesta na tla vrgu:D sm ga nazaj mogu vlečt.

pa spet potrjuješ prvi stavek moje sicer predolge povedi...
man, i hate to be right.

če ga papirček na tla tak dvigne da hoče koga razbit, potem je primeren samo za psihiatra še...

odlika redarja po moje je, da ohrani živce in ne pretirava z uporabo sile, ter da ma nekaj v glavi, ne pa gorila, ki si misli: uga buga, jaz redar, jaz car, jaz razbivši prvega, ki me čudno pogledavši.

lahko pa ga samo ti pretirano napihuješ in je konec koncev kar v redu človek

ja preveč je nasiln jebat ga sam point je da bodo uni kadilci najebal če bodo kadil

lahko pa ga samo ti pretirano napihuješ in je konec koncev kar v redu človek

je uredu(odvisn do koga) sam povsod išče vzroke da enga lahk pretepe:D

Zgodovina sprememb…

bravo! iz protikadilskega zakona ste na pretepanje prišli :P.

> gre se jim za princip: če jaz nea, potem ti tudi ne smeš...

pardon, se zelo motič. Lahko se fiksaš zarad mene. Lahko kelnarco nategneš. Od tega bom še jaz imel kaj prijeten pogled mogoče....Če pa kadiš pa bom smrdel ko dihur, kaj tu ni jasno? Delaj kaj hočeš, vrjemi, sploh ti nisem fauš. Če pa delaš nekaj, kaj še škoduje okolici, pa to ne gre tako zlepa. In ne, sn že reko da prdenje krav bolj onesnažuje kot to, samo ne hodimo v hleve na kafe oz. pijače ter klepet, kapiš ;)

edit:

>če ga papirček na tla tak dvigne da hoče koga razbit, potem je primeren samo za psihiatra še...

hmm, to bi mogli zakon uvest, da bi vsak imel takega, ki kr tako meče smeti okoli, razbit ko kanto, in za to prejet denarno nagrado. Kaj vas mama ni naučila, da se ne sme okolice onesnaževat? >:D
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sidd ()

kaj ti si samo en stavek prebral?
sem lepo razlozil moje stališče v SPODNJIH dveh vrsticah posta, s katerega si citiral stavek. kaj tebi tu ni jasno?

aja pa seks na javnem mestu se kaznuje...

in grem jajca bek dat, če sem jaz v petih letih kajenja bolj škodil okolju kot en sam avto...
da ne omenjam osebkov, ki pod vplivom alkohola uničujejo tujo lastnino/prometne znake/tepejo folk.
to pa ne škodi nikomur?
je to kdaj naredil človek, ki je preveč čikov skadil?

kaličopko:okej po zadnjem stavku res bolj za psihiatra. takemu človeku dat "dovoljenje"(kar licenca za redarja je) da tepe folk... je pa kriminal. ampak pustmo to...

sidd, ljudi s takimi idejami, kot je tvoj zadnji odstavek pa streljat...>:D

Zgodovina sprememb…

Chronoboy ::

Kaj vam je, da se toliko izgovarjate na druge stvari? Ja, prav vesel bi bil, ce bi postal alkohol nelegalen.
Zdaj pa iscite druge izgovore, ker kaj drugega kot izgovori to niso.

enako mene zanima, kaj je z folkom, za katere so cigareti t3h Ultim4te eviL...

Doman ::

Če sedaj lahko brez problema kadimo travo,vlečemo kraljico,pijemo... ko smo na part-yu bomo tudi kadili lahko.

frudi ::

da ne omenjam osebkov, ki pod vplivom alkohola uničujejo tujo lastnino/prometne znake/tepejo folk.
to pa ne škodi nikomur?

vse to je kaznivo... kajenje pa (še) ne, kljub temu, da pravtako uničuje tujo lastnino (vsaj obleke prisotnih, pa recimo zavese, pohištvo in omete v prostorih, itd.) in tuje zdravje.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Gr0unD Zer0> mnja... zafrustriran prepotenten redarček, ki komaj čaka en vzrok več, da bo lahko koga za kravatlc zgrabo in mu malo rebra preštel, ker ni sexal več ko pol leta in so za to drugi krivi...

Povsem napačno sklepanje... Pretepa se zato, ker je nervozen, saj na službenem mestu ne sme kaditi.

obstaja pralni stroj,
pohištvo se obrablja s sedenjem/uničuje z razlitjem pijač
omet pa se umaže še od česa, ne samo dima.
ali mi res hočeš povedat da ste v bajti štrihali samo enkrat, ker noben od vas doma ne kadi?

in če je to edini razlog, zakaj podpiraš zakon, si egoističen, vase zagledan materialist

perci ::

ground zero: A tebi paše, če se v restavraciji usedem za sosednjo mizo od tebe in na ves glas in smrad prdim? Po tem se obrnem proti tebi in parkrat nagravzno kihnem. Verjetno ni nic priletelo v tvojo hrano. Pa tudi skodljivo ni, bejzi no. Bacil gor ali dol, veš koliko jih dobiš, ko obiščeš babico v bolnici. Tako da, dokler dovolimo bolnice (kjer je ful bacilov), moramo dovoliti tudi kihanje v hrano. :\

marsikomu kaj ne paše, pa še zato ni zakona ki določeno zadevo prepoveduje...

če bi gostilničarji poskrbeli za ločene prostore kot se šika/ventilacijo, ne bi bilo potrebe po zakonu, ki kajenje omejuje na tak radikalen način. in ti sploh ne bi imel pojma, da se kadi v sosednji sobi, bi mel svoje cote fajn dišeče, omet bi bil prekrasne izvirne barve, ter pohištvo bi dišalo vsak dan po drugi vrsti eksotičnega sadja/cvetlic.
aja pa kelnari nebi bli 8 ur v dimu...(kar je zame edini argument, ki govori v prid zakonu, vse ostale je navaden egoističen bullshit)

hruske ::

Ja, ampak draga ventilacija stane.
In ljudje z rakom tudi drago stanejo državo.

Kam misliš, da se bo tehtnica obrnila?
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

>Gr0unD Zer0: če bi spremljal celo temo, bi ugotovil, da nisem več resen. Svoje sem povedal, samo se vam ne da dopovedat. Tako da imam tole še izklučno za zabavo, in trenutno za zabijanje preveč prostega časa. Sem prebral cel post, ne skrbi ;)

>obstaja pralni stroj,
plačaj mi za persil in porabljeno vodo, ter mešalec, da moram vsako coto po par urah oprat!

>ali mi res hočeš povedat da ste v bajti štrihali samo enkrat, ker noben od vas doma ne kadi?
vrjel ali ne, 2x v 20 letih. Ker se enostavno ne umaže, in nima po čem smrdet.

>Povsem napačno sklepanje... Pretepa se zato, ker je nervozen, saj na službenem mestu ne sme kaditi.
To pa kaže na že skrb vzbujajočo zasvojenost. Jaz bi se zamislil.

Ma ne da se mi več :) Pa spet primerjate babice z dedki, kaj se primerjave alkohola pa cigaret tiče. Sicer pa ker pač alkohol skoraj takoj ob povečani količini pokaže svojo pravo plat, je že to dalj časa znan problem, ki je že tudi zakonsko (malo premilo) urejen. Pa ne z nabijanjem cen, ampak z kaznimi in podobno bi mogli to skorigirat. Če piješ, pij kolko lahko. Če kadiš, kadi v tem primerni družbi/lokaciji, ali pa ne kadi oz. pojdi ven.

No ja, samo da teče debata :D

@perci: good point!
no idea for signature
signed
I

>marsikomu kaj ne paše, pa še zato ni zakona ki določeno zadevo prepoveduje...
pa še bo prišel ;)

>če bi gostilničarji poskrbeli za ločene prostore kot se šika/ventilacijo, ne bi bilo potrebe po zakonu, ki kajenje omejuje na tak radikalen >način. in ti sploh ne bi imel pojma, da se kadi v sosednji sobi, bi mel svoje cote fajn dišeče, omet bi bil prekrasne izvirne barve, ter >pohištvo bi dišalo vsak dan po drugi vrsti eksotičnega sadja/cvetlic.
ti je hruske odgovoril :)

In zato ker noben člove ne spoštuje trenutnega zakona, se mora pač strožje ukrepat.
no idea for signature
signed
I

bi manj stalo, če folk ne bi kasiral bolezni zaradi pasivnega dimljenja...

če bom pa jaz fasal raka, ker sem kadil, pa ne mislim v bolnici končat in delat sivih las familiji.(ter drzavi(in oh, kako ubogemu tebi, ker boš svoj težko prisluzen denar dal za mojo kemoterapijo-yeah right) stroškov, čeprav sem plačeval zavarovanje, davke, praktično 20 procentov vsega dnara sem dal državi, pa še bom ene 30 let najmanj, torej pričakujem nekaj v zameno)

sidd, je smeško polek, tak da ne prevec osebno vzet

Zgodovina sprememb…

««
12 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666898 (5302) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12110397 (7995) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167689 (6531) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

21513850 (10948) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

947354 (5935) poweroff

Več podobnih tem