» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
8 / 39
»»

lufthammer ::

>>>>>zakaj so 'oštirji' 'pokvarjeni', ker si služijo denar?

Greš na ZPS in dobiš tole:

17% Kapučino Mignion V Celju 200 SIT (0,83 €)
19,8% Kava espresso Slaščičarna hotela Slon 239,64 SIT (1 €)
14% Kava Kino Komuna 228 SIT (0,95 €)

itd. Iz 10 dag kave, ki te stane pol evra nakuhaš 12 kav. A ti bo treba narisat?

>>>>Se strinjam, kajenje škodi.

A še vedno ne razumeš, da se ti bo vzelo pravico, da druge zastrupljaš! Sam lahko vlečeš, da se ti bo iz oči kadilo.

Naslednja poteza bo višja prispevna stopnja za zavarovanje za kadilce, kot rizično skupino. Ne se bat.

macgajver ::

kajenje na javnih mestih, vključujoč lokale, prepovedano. Med cilji zakona je zmanjšanje števila kadilcev, njihovega obolevanja in umrljivosti ter zaščita delavcev, ki so dimu izpostavljeni.

Hm m mene pa zanima kako si oni to zamišljajo na javnih mestih ?

Tile naši politiki res vsake tolk časa kakšen solidno zamišljen in ponavadi na koncu kretensko izveden zakon nakracajo da lohk rečejo da devajo.
tenstan krompir je pa zakon

Shaky ::

@KandazaR:
Sem nekdanji kadilec in nisem največji zgovornik predloga. Največji zagovorniki so nekadilci, kar je tudi logično. Je pa res, da poznajo samo eno plat medalje. In seveda razne analize in študije o katerih si lahko vsak človek ustvari svoje mnenje.
Saj ni da bi bil proti prepovedi, na živce mi gre predvsem bentenje nekaterih nad tem kako grozno da jih kadilci ogrožajo. Kajenje ne deluje blagodejno na človekovo zdravje, se strinjam, je pa tudi še veliko drugih, predvsem ekoloških problemov nad katerimi se pa niti približno toliko ne jezijo pa so morda resnejša nevarnost kakor pasivno kajenje. Pasivnemu kajenju se vsaj v veliki večini primerov lahko izogneš.

Sicer pa, do konca junija naj bi bil predlog sprejet, pol bomo pa videli kaj bo. Do takrat se pa še veselo kregajte med seboj. Kadilci in nekadilci :D .

LP

Dare

KandazaR ::

Morda ne vsi. Samo jih poznam ene par, ki so opustili kajenje pa podpiranjo ta zakon.

Meamoto ::

itd. Iz 10 dag kave, ki te stane pol evra nakuhaš 12 kav. A ti bo treba narisat?

In plačaš osebje. In plačaš najemnino in vzdrževanje caffetiere. In vodo. In detergent. In čistilko. In najemnino lokala. In stroške DURS-u, bankam in javni upravi, ki so šli gor za 120-165%.

Komu bo treba kaj risat?

Naslednja poteza bo višja prispevna stopnja za zavarovanje za kadilce, kot rizično skupino. Ne se bat.

Dosti prej podpiram to, kot pa trenutni predlog zakona.

Ampak samo če se dvigne stopnja tudi predebelim, presuhim in prehitrim voznikom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meamoto ()

Javon ::

...in placas lastniku lokala 50%.
Smoke em if you got em!

St@jler ::

Eh meamoto sej lahko zagovarjaš lastnike lokalov ker si sam al pa tvoj stari, tvoji frendi oz. kdorkoli ki jih poznaš eden od njih.
Večini od nas se zdi to, kar počenjo lastniki lokalov, oderuštvo. Ampak okej. Na to bi lahko čist drugo temo razvil. Če prodajaš čaj, kjer je vrečka vredna 20 SIT, za 300 SIT...hmnja...:\

Nasprotniki zakona vedno privlečete ven še druge ekološke probleme in to mečete naprej, češ zakaj se pa s tem ne ukvarjate in zakaj nas kajenje toliko moti.
Temu smo na žalost veliko bolj izpostavljeni, kakor pa, nevem, recimo izpušnim plinom.
Ampak zadeva se ureja po področjih. Naslednja stvar bojo pa kamionarji, ki bi jih bilo treba spravit s ceste (kadilci prosim ne se mi zdej točno na ta primer spravit, ker je samo hipotetičen).

Z vami se pogovarjat o tem je čisti boj z mlini na veter. Mi (nekadilci) smo vam predstavli več argumentov z različnih zornih kotov o potrebi tega zakona, vi pa vedno mečete eno in isto ven..za moje pojme nesmiselne argumente.

Ne, nekadilci ste dosedaj predstavili samo en (1) argument - pasivno kajenje škodi. OK, zdaj bi pa prosil samo še za dokaz, in ne dokaz v stilu '53% vseh ljudi ki umre za rakom na pljučih ni kadilo', ker to je dokaz, ki se ga lahko obrne v prid katerikoli strani.

In kar se tiče lastnikov kafičev, jih ne zagovarjam iz osebnih razlogov, ampak zato, ker vem kaj vse vodenje kafiča potegne za sabo. Če misliš da od tistih 280SIT ki jih omenjaš kafič dejansko zasluži kaj več kot 20, se pošteno motiš.

p.s.: Bolj si izpostavljen cigaretnemu dimu kot izpušnim plinom? Potem pa pejdi ven iz kafiča in na cesto, jebemti! ;P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meamoto ()

Binji ::

ok..se par argumentov: cigaretni dim skodi, smrdi, vsebuje delce, ki se zazrejo povsod. Poglej kak kadilcev avto pa ti bo vse jasno. In zdaj pricakujete da bomo nekadilci temu z veseljem izpostavljeni? Pa saj ste nori.

Edit: da nam noben ne tisci pistole na glave naj bomo v kaficih? Noben kadilcem ne tisci pistole na glavo, da morajo biti sploh tam in kaditi.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Binji ()

Čmrlj ::

Baje da se pri asfaltu tudi sprošča katran, saj ima asfalt kar nekaj stopinj in kuri katran.To je samo moje mišljenje.Drugače pa mislim, da je ta zakon brezveze saj nebo nič boljše in kolikor jaz opažam nam novi zakoni prinašajo same težave.

Verjamem, da se pri asfaltu sprosca katran, ki tudi ni ravno zdrav. Ampak za to nimamo ravno kake zelo ustrezne alternative. Za kajenje pa je ena zelo primerna: nehat kadit. Pljuca in vsi okoli vas bodo hvalezni. Da ne omenjam denarnice. V bistvu sploh ni razloga za kajenje. Za asfalt pa recimo je za zacetek to, da se da voziti po njem dosti bolje kot po makadamu

Pa se ena stvar..ce ste kadilci mnenja, da cigaretni dim tako nezanemarljivo vpliva na vse okoli vas v primerjavi z ostalimi dejavniki, zakaj si za zajtrk ne privoscite kar npr dozo arzenika? Sej itak je okoli zadosti strupa, da se se ta skoraj nic ne pozna

Čmrlj ::

Kam ta evropa pelje vse bodo zategnili in kmalu se tudi "prdnit":D ne bo smelo.Večji davki,višje cene, popis in obdavčitev nepremičnin,kebrov zakon,kadilski zakon, samoplačevanje splava,itd itd.........Meni osebno ni prav nič všeč,za vas pa nevem.Pa ne me zdaj napadat, če tko mislim, ker vidim da radi napadate drugače misleče na tem forumu.

V-i-p ::

Edit: da nam noben ne tisci pistole na glave naj bomo v kaficih? Noben kadilcem ne tisci pistole na glavo, da morajo biti sploh tam in kaditi.

No, no, Binji, počasi. Mal čudno ti tole primerjaš. Res je, tebi nobeden ne tišči pištole na glavo in te sili v kafiče, kjer (zaenkrat) imamo kadilci pravico in dovoljenje kaditi kolikor nas je volja. Zaenkrat imamo pravico, tako da je tiho lahko samo nekadilec. Jaz kot kadilec, ki imam pravico kadit v lokalu, lahko tebi kot nekadilcu rečem, če ti kaj ne paše, pojdi ven. Ko bo zakon sprejet, boš lahko pa ti meni rekel, če mi ne paše brez cigarete notri, naj grem pa ven prižgat... Enostavno. Dokler je zakon tak, si si sam kriv, da zahajaš v zakajene lokale. Meni če nekaj ne paše, tja ne grem. Če bi bil nekadilec in bi me grozno motil dim, ne bi hodil v lokale, ampak bi se hodil v slaščičarne nacejat s sokom, kjer je svež zrak. Jebiga, tako pač je. Izredno dober primer za v tole debato sem enkrat doživel v Sparovi restavraciji. Greva z punco jest in ko se fino najeva, oba enega prižgeva in lepo debatirava. Za sosednjo mizo pa je sedel in jedel malo starejši par. Gospa naju je pogledala in nalašč bolj naglas rekla, fuj, še pri kosilu moram to vohat, potem pa pazi to, njen mož ji reče "sem ti prej rekel, da ne greva sem sedet, ko je za kadilce, pa si vseeno hotla, kaj zdaj tečnariš". Gospodu bi takrat roko stisnil. Morda ni fer do gospe, ki ne kadi, ampak pravico imam, jebiga. Tako to gre.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

jeanmike ::

eno je ce zahajas v kafice drugo je pa ce tam delas. Tudi ce si kadilec in imas 8 urni siht pokadis v teh 8 urah 10 skatel cigaret. Sam nisem kadilec, vendar delam v okolju kjer so cigarete, in se huje CIGARE vedno prisotne. Podpiram ta zakona ampak ne zaradi nekadilcev ampak zaradi uslužbencev ki morajo tam delat.

#000000 ::

Hudo. Če si po poklicu natakar ipd. gostinki delavec, bi te zdele najrajši nekam poslal. Študiral bi naprej ter postal zdravnik in ti nebi bilo treba delat v lokalu kjer kadijo, verjamem da ko si se vpisal na gostinsko si vedel da boš kaj boš delal ane.

LP

V-i-p ::

Če ti tam ne paše delat, izvoli, pa pojdi na zavod za zaposlovanje in boš v svežem luftu imel 40k na mesec, kdo te pa sili delat? Pa ne mi zdaj o zdravju, prosim, ker je sto in ena služba, ki tudi ljudem škoduje kar se zdravja tiče, pa narod mora delat. Za trakom jamrajo, kako jim hrbtenico uničuje, v rudniku jamrajo, kako imajo zjebana pljuča, pa morajo vsi delat. Vesel bodi, da delaš na toplem in nimaš fizičnega dela.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

perci ::

Gospodu bi takrat roko stisnil. Morda ni fer do gospe, ki ne kadi, ampak pravico imam, jebiga. Tako to gre.
Kakšno lapanje. Sam, da veš, kaj je tvoja pravica. Moja pravica je, da prdim celo uro zraven mize, kjer ti sediš. To je moja pravica. Povej mi VIP, kje ješ jutri kosilo?

Sicer pa, kmalu to ne bo več tvoja pravica. Tako, da takrat boš lepo priden in tule na forumu razlagal, kako si stisnil roke nekomu, ki ti je rekel, da nimaš pravice kadit, medtem ko sosednja stranka je kosilo? Ane?

hooger ::

Nekadilci so našteli kar nekaj negativnih lastnosti kajenja.

Čakam na to, da mi bo kadilec povedal eno (1) pozitivno lastnost kajenja.

hruske ::

Ena dobra lastnost kajenja je, da ubija.

Slaba pa to, da odločno prepočasi ubija.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

miko 55 ::

@hooger: pomirja hitreje in učinkoviteje od zdravil
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

@miko 55

Ali to deluje samo pri kadilcih, ali pozitivno učinkuje tudi na nekadilca.

zdi se mi čudno, da potem športniki zaradi treme pred štartom ne skadijo ene cigarete.
Tudi na nekadilca cigareta verjetno ne bi učinkovala pomirjevalno.

kixs ::

miko 55:

LOL

To je tako kot pri alkoholikih:

Zakaj rabis zjutraj na tesce enga kratkega rukn't? Zato, da se mi ne tresejo roke :D

LOL

Malo si pomesal posledice in vzrok :P

LP

nicjasno ::

Cik pomirja samo odvisneza, ker da telesu opojno substanco, od katere je odvisno.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

miko 55 ::

@ hooger: športnike živci izdajo, nekadilec občuti le nelagodje pa še na kozlanje mu gre:\

@kix97 ne:D

@ nič jasno: deluje le v tem primeru.

ali potem smo kadilci le navadni odvisneži, le da imamo legalizirano drogo??????:O 8-O

NNNNNNNNNEEEEEEEEE:P
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Thomas ::

To bo zakon!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kixs ::

miko 55:

ali potem smo kadilci le navadni odvisneži, le da imamo legalizirano drogo??????

JA!

:\

jype ::

milko 55> ali potem smo kadilci le navadni odvisneži, le da imamo legalizirano drogo??????

Niste sami. Alkoholiki so z vami! Sicer škodo okolici delajo manj distribuirano, jo pa vseeno.

zavajon ::

Podpiram ta zakon, vendar le, če prepovejo tudi motorna vozila, termoelektrarne, toplarne in ostale peči na trda goriva. Vse to onesnažuje zrak in zakaj bi morali nekateri trpeti zaradi tistih, ki se vozijo z avtomobili, ogrevajo stanovanj,...!?
Ker je tukaj pod vprašajem še zdravje (samo živ človek plačuje davke), bi bilo treba razmisliti tudi o prepovedi pohanih zrezkov s pomfrijem. Vemo namreč, da so bolezni srca in ožilja najpogostejši vzrok smrti. Ali pa vsaj zreducirati plačilo stroškov zdravljenja ljudem, ki tako hrano uživajo.

lp

ps.: komaj čakam čas, ko bo vse prepovedano, ker takrat ne bo prepovedano nič :)

BigWhale ::

Thomas,

Res bo zakon, ce bo zakon. Sedaj je vse skupaj samo se predlog. :)

---
Meamoto,

> Ne, nekadilci ste dosedaj predstavili samo en (1) argument -
> pasivno kajenje škodi.

Kako en argument? Kaj pa poseganje v pravice drugega cloveka? Pravica vsakega cloveka je, da ima cist zrak okrog sebe. Ce bo zakon sprejet, bo ta pravica samo potrjena. V javnih prostorih nam tako kadilci ne boste jemali pravice do cistega zraka.

Seveda, bo lahko gostinec namesto, da bo odprl lokal, odprl klub kadilcev in pijancev. V prostorih kluba se bo lahko kadilo in pijancevalo. Brez problema!

taurennn ::

alkoholiki so z vami! Sicer škodo okolici delajo manj distribuirano

Ha... Bravo, bravo! Taksne neumnosti pa ze dolgo ne! Ha...

Vzrok prometne nesrece alkohol
vzrok prometne nesrece alkohol
.
.
.

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Matek ()

nicjasno ::

Prometne nesrece majo marsikake razloge, ne samo alkohol. Alkohol je le eden izmed povzrociteljev. Ne se oklepat tega.

recimo, meni ciki izredno smrdijo in me dusijo. Ni mi pomemben tolko vpliv na zdravje. Ampak ze samo zaradi tega odurnega zadusljivega smradu je treba kajenje iz javnih prostorov odstranit. Kako bi pa bilo kadilcem vsec, ce bi jaz prdel pred njimi (kar mi vcasih je, da bi se olajsal in sprostil, pa se raje zadrzim)? Verjetno enako kot meni njihovo kajenje. S tem da prdenje ma se celo to pozitvno lastnost, da razen da smrdi nima negativnih posledic za zdravje in obleke vseh navzocih se ne navlecejo vonja.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nicjasno ()

Roadkill ::

>>Prometne nesrece majo marsikake razloge, ne samo alkohol. Alkohol je le eden izmed povzrociteljev. Ne se oklepat tega.

Pljučne bolezni majo marsikake razloge, ne samo kajenje. Kajenje je le eden izmed povzrociteljev. Ne se oklepat tega.

Sorry, ampak si nisem mogu pomagat. :P
Ü

Matev ::

Pljučne bolezni majo marsikake razloge, ne samo kajenje. Kajenje je le eden izmed povzrociteljev. Ne se oklepat tega.

ja - nekaj pljučnih bolezni povzroči tudi azbest
nekaj odstotkov pa še druge stvari

in kaj sedaj

kajenje je koristno ker ni krivo za 100% bolezni pljuč
???

jeanmike ::

Roadkill tebe bi pa poslal na Golnik V bolnisnico pa bi sprasavu folk ce kadijo pa bi vidu kolk jih je tam samo zaradi tega 80%. Drugi so tam zaradi pljucnic, TBC-ja in azbestoze, a si za svoje stanje niso krivi sami. Pljucnega raka povzrocajo predvsem cigareti, ampak so primeri kjer se pljucni rak pojavi tudi pri ljudeh ki niso nikoli kadili. Sej nimam nic proti kadilcem le ce niso v moji blizini. Najbolje bi blo za vas da se zaprete v eno komori in tam kadiste kolkr vam pase.

Sej ce jst jem hamburger s tem skodim sebi in samo sebi, ce pa vi kadiste pa skodiste se vsem zdraven. In zdej vas prosim da mi ne meceste nazaj avtomobilov... ker cigareti so pac nekaj brez cesa bi se dalo lepo normalno zivet, in s tem nebi bil nihce oskodovan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jeanmike ()

brez avtov in hamburgerjev se da tudi cisto lepo zivet...
Sej ce jst jem hamburger s tem skodim sebi in samo sebi
- meni tudi, ker ta hrana smrdi in bi me zelo motilo, ce bi to jedel zraven mene...ce kadis na ulici, "smrdi" po cikih cca. 2m okrog, po hamburgerjih pa smrdi vsaj 200m naokrog...

@taurennn

skrajni čas, da si najdeš boljše izgovore za svojo grdo razvado.

čoko ::

Sej ce jst jem hamburger s tem skodim sebi in samo sebi

Sanjaj, da nahranjo vse tiste krave k jih pofutraš, posekaj vsak let mal tropskega gozda, da tm njivce naredijo. O učinkih ne rabim razlagat.

Za vse tiste, ki pa dajejo primere raznih ameriških raziskav pa samo ,,shut the fuck up,,! So največji onesnaževalci, morilci,...z svojimi raziskvami pa mažejo folku oči. Ja ameriške raziskave so zud pokazale, da je ketchup bolj zdrav od svežega paradižnika. No comment!

@čoko

Osredotoči se na ZAKON O OMEJEVANJU UPORABE TOBAČNIH IZDELKOV, ne pa da delaš neumne primerjave z raznimi posiljevalci, hamburgerji, avtomobili, kravami, morilci.......

- Osredotoči se na to, kdo bo imel od tega največ.
- Koliko ljudi bo zaradi tega na boljšem, koliko na slabšem?

LP
hooger

@hooger: men ni treba nikomur polagat racue za kajenje, se manj pa si izmisljevati izgovore, za najlepso razvado in sem neskoncno vesel, da je kolumbo prinesel tobak v nas del sveta...

čoko ::

Men se zdi bolj smiselno osredotočit na kej bolj pomembnega. Sej vi kar zategujte, več vas bo, bolj bodo zategval. Čez par let boš dobil urnik kdaj se boš lahko poscal!

>>>>>Ha... Bravo, bravo! Taksne neumnosti pa ze dolgo ne! Ha...

A mmisliš, da tole je pa pametna izjava? Kolega se je zaradi prižiganja čika zaletel v nasprotivozečega, na srečo je bil tovornjak.

Ne samo kadit, tudi jest dolgo ni mogel. V Delu je pisalo, da je iz neznanega razloga zavil na levo.

Ko je prišel k sebi, nam je zaupal razlog. Niso samo pljučni rakci, ne, ne.

Če bi lokali oz. lastniki in kadilci spoštovali zakon, ki ga imamo, bi bilo vse OK. Tko je pa treba zaostriti. Kdo je kriv?

sidd ::

človek ne more križem rokstat, pa samo gledat teh bedarij! Pa sem mislil, da se bom lahko umaknil iz debate. Ni šlo.

Te pa zgrda no. KOLIKO več hrane bi lahko pridelali na poljih, kjer sedaj raste tobak? Koliko več gozda bi še rastlo, če ga nebi posekali in nasadili tobak!! Koliko lakote bi zmanjšali s tem? Koliko več CO2 bi se absorbiralo? Blablabla...

buče!

In ja, kaj ste že vsi "imuni" na čike, al kako? Mene celo grlo peče, pa oči, če moram ta smrad vohat. Plus to da moram takoj dat vse obleke prat, ker drugače še pol hiše smrdi! Moja bivša je kadila. Ko sma se poljubljala, je bilo kot da bi pepelnik lizal. Fuj v glavnem. Sem jo lepo z žvečilnami filal da je šlo;)

In ja, idite v kakšno bolnišnico. Tudi moj žlahtnik je umrl zaradi cigaret. Ni to GW....

Pa ja,kaj se ne morte držat teme, pa vse druge primerjave not mečete. Joj, krave ko prdijo naredijo več škode!!!

sram me je da sem se na tak nivo spustil ;((

še enkrat pardon moderatorju če bo mel kaj dela z brisanjem!

lp
no idea for signature
signed
I

>>>>>....In plačaš osebje. In plačaš najemnino in vzdrževanje caffetiere. In vodo. In detergent. In čistilko. In najemnino lokala.

Meamoto, zakaj mora pa dvakrat plačat najemnino?

Pojdi v katerikoli bife in vprašaj, naj ti pošteno povedo, od česa je največ profita. Jih poznam kar nekaj, povsod isto.

sidd ::

Raje idi v kakšen računovodski servis vprašat o kakšnem stanju kakšnega kafiča. Vedno prikažejo pozitivno nulo, ali pa malo izgube. In če lahko na kavicah pa sokecah zaslužijo tud po 100k sit na dan, vseeno ni tako slabo ane.
Sicer pa smo spet z zakona o prepovedi kajenja prišli na kafiče.
no idea for signature
signed
I

@taurennn

če nikomur nočeš polagati računov, potem naj ti ne hodijo v nos ljudje ki jedo hamburgerje.

BW: Kako en argument? Kaj pa poseganje v pravice drugega cloveka? Pravica vsakega cloveka je, da ima cist zrak okrog sebe. Ce bo zakon sprejet, bo ta pravica samo potrjena. V javnih prostorih nam tako kadilci ne boste jemali pravice do cistega zraka.

Seveda, bo lahko gostinec namesto, da bo odprl lokal, odprl klub kadilcev in pijancev. V prostorih kluba se bo lahko kadilo in pijancevalo. Brez problema!

Zakaj pa misliš, da govorim o referendumu? Naj se jebena demokracija odloči, ali hočemo čist ali 'umazan' zrak okoli sebe. Oziroma če sprejmejo zakon, naj meni dajo pravico, da zakonsko izselim najemnika lokala pod mano, ker mi zasmraja stanovanje. Ali idiota, ki mi parkira pred pisarno z trabantom in mi zasmrajuje vhod za stranke. Ali 179letno italijanko, ki se ji zdi dobra ideja da na sebe zlije par litrov parfuma in sedi pri sosednji mizi v kafiču. etc, etc...

Gostinec po zakonu ne bo mogel odpreti javnega prostora kjer bi se lahko kadilo, in pod to spadajo tudi društva.

Pač še vedno živimo v vukojebini in vedno obvelja 'pravica' tistih, ki imajo za to finančni interes. (beri država)

zakaj mora pa dvakrat plačat najemnino?

Bom tipkal počasi, da boste nekateri razumeli.. ;P

Najemnina št. 1 - caffetiera. Najemnina št. 2 - lokal.

Poleg tega vštej koliko so banke povišale provizijo za sprejem kovancev, ki jih mora vsak gostinski obrat po zakonu polagat na banko kot dnevni inkasso. In z prihodom € malo več obratujemo z kovanci, ne?

@hooger: tebi pa naj ne hodijo v nos ljudje, ki kadijo...

Raje idi v kakšen računovodski servis vprašat o kakšnem stanju kakšnega kafiča. Vedno prikažejo pozitivno nulo, ali pa malo izgube. In če lahko na kavicah pa sokecah zaslužijo tud po 100k sit na dan, vseeno ni tako slabo ane.

VSA podjetja prikazujejo maksimalno pozitivno nulo, ker je to edina pametna poslovna odločitev.

Če so gostinci dejansko pokvarjeni, kje so pa zdaj tisti študentski servisi, za katerimi vsi tako jokate? Tam se je pred leti pralo milijarde, in se noben ni pritoževal. Samo zaradi tega, ker so plačali delodajalci in država, ne pa študentje.
««
8 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666896 (5300) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12110394 (7992) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167686 (6528) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

21513844 (10942) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

947352 (5933) poweroff

Več podobnih tem