» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
35 / 39
»»

VolkD ::

Zato tud prosim za kak dokaz o tem, ki izhaja iz relevantne znanstvene raziskave in ne iz računic antikadilsko usmerjenih posameznikov.

Zgornji citat mi daje pravico, da vse trditve kadilcev smatram za nerelevantne.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

TESKAn ::

Ne, se ne pokrijejo stroški zdravljenja. Računajte, če pokadiš škatlico/dan in ti država nese 400 sit/škatlico, potem ti v letu pobere 146.000 sit. Če fašeš raka in te morejo operirat (ne štejemo sem pregleda, analiz, kaj je zadeva, ki se ti širi po pljučih, ...), stane sama operacija kar precej milijonov, dan na intenzivni je pa tudi 400.000 najmanj. Torej moreš kadit skoraj tri leta, da si 'plačaš' en dan na intenzivni in par deset let, da si 'plačaš' operacijo. S tem da ne štejemo, da kadilec v tem času ne dela in se tudi tu dela izguba.
In ja, verjetno ne boste vsi fasali raka in ne vem, koliko dobi država na leto od cigaret. Bi pa bilo zanimivo videt kake številke...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Bob Rock ::

In ne, verjetno ne bomo vsi fasal raka, tak da se pokrijejo stroski drugih, neobolenih kadilcev. Drugace pa smo to ze vse racunal v eni drugi temi, neki casa nazaj.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Camalotz ::

Od stroškov zdravljenja se lahko odšteje še 10 let penzije, ki je ne bo potrebno izplačevati kadilcu ;)

butch3r hvala za link, sem ga tudi sam našel, ampak mislil sem na uradno prečiščeno besedilo t.j. cel zakon, ne samo spremembe.
Kar se tiče pitja v kadilnicah, pa še vedno nisem prepričan. Navadno je točno določeno, za kakšen prekršek je kakšna globa,
v tem primeru pa je ni. Torej me lahko inšpektor obvesti, da moje delovanje ni v skladu z zakonom in mi požuga s prstom?
Če je v debati prisoten kak pravnik, prosim za razlago.

Izvajanje zakona je odvisno od večih dejavnikov, upam, da bo dosledneje kot dosedaj . Tudi v dosedanjem zakonu je bilo
jasno določeno, da (16. člen, 2. odstavek):

...Prostor se jasno označi kot prostor za kadilce in se loči od prostora za nekadilce tako, da se z ustreznim prezračevanjem
ali fizično ločitvijo prepreči mešanje zraka.

V primeru nespoštovanja je bila zagrožena precej visoka kazen (od 500 jurjev do 8 mio oz. 2.000-32.000EUR po novem!!!)
Kako je bilo v praksi preprečeno mešanje dima z zrakom v prostoru za nekadilce, vemo vsi :\
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Izi ::

Tudi fizično ločevanje ne bi pomagalo prav nič, če vrata kadilnice vodijo v prostor za nekadilce. Ko se namreč odpro vrata, čeprav samo za nekaj sekund, bi vse dim udaril v prostor za nekadilce. Zato so se odločili samo za male kamrice, ki zavzemajo največ 20% celotnega prostora, ki morajo nujno imeti posebno odsesavanje, da ves dim takoj posesa iz prostora kljub temu, da se tam zadržujejo samo kadilci. Kajti kadilci morajo prej ali slej priti iz tistega svojega prostora >:D in bi takoj vse zasmradili in zadimili, če bi se samo sprehodili čez nekadilski del. Torej morajo biti tudi kadilnice vedno brez dima.

So pa zunaj že navodila za lastnike lokalov, kako ukrepati ob kršitvah.
Nikjer ne sme biti pepelnikov in povsod morajo biti nalepke, ki prepovedujejo kajenje.
Najprej je treba vsakega, ki prižge cigaret prijazno opozoriti :D
Če cigareta ne ugasne takoj, mu je treba povedati, da je v lokalu nezaželen in naj takoj zapusti lokal. Fizična odstranitev ne pride v poštev >:D
Če pa noče zapustiti lokala, pa mora lastnik poklicati policijo, ki kršitelja odstrani in ga obravnava kot kršitelja javnega reda in miru in mu po potrebi izda položnico ali pa ga odpelje na treznenje.

Lastnik se z klicem na policijo reši vse odgovornosti in za kršitve ne odgovarja več. Mora pa nujno pred klicem opozoriti kršitelje, da bo poklical policijo in kršiteljem mora še razložiti, da kliče policijo zato, ker bi drugače on moral plačati kazen. Tako bi se izognili problemov, če kakšen gost slučajno ne bi poznal naših novih kadilskih zakonov.

Inšektorji so že najavili, da bodo kljub temu, da je nedelja, že prvi dan ko začne veljati zakon, v polnem številu obiskovali lokale >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

'FireSTORM' ::

stane sama operacija kar precej milijonov

Ja pa čakaj, zakaj si pa plačujemo zdravsteno zavarovanje?
Aja, tisti ki kadimo bi si morali več plačat. Sem pozabil...

Izumljate vi trike, c c c

Od stroškov zdravljenja se lahko odšteje še 10 let penzije, ki je ne bo potrebno izplačevati kadilcu ;)

Ja najbolje da napol nepokretnemu dedeju še penzijo odtrgajo in to kar 100% in natanko 10 let pred smrtjo, nič prej, nič poznej.

Tudi fizično ločevanje ne bi pomagalo prav nič, če vrata kadilnice vodijo v prostor za nekadilce. Ko se namreč odpro vrata, čeprav samo za nekaj sekund, bi vse dim udaril v prostor za nekadilce.

LOL
zloben dim kar čaka pri vratih ko bo kdo odprl da bo buhnil v prostor za nekadilce, plus tega je pa še močno razredčen z zrakom in če še upoštevaš koliko dima "popije" prezračevanje, pa naj je to samo odprto okno.

in bi takoj vse zasmradili in zadimili, če bi se samo sprehodili čez nekadilski del. Torej morajo biti tudi kadilnice vedno brez dima.

Oprosti ampak marsikaj smrdi dosti bolj kot cigaretni dim.
In raje voham 50 kadilcev okrog sebe kot pa enega kuharja ki je ves dan med smradom hitro pripravljene hrane. Ok ko jo dobiš na krožniku diši in tekne in vse lepo. Ampak ko se pomešajo vonji tega in drugega je pa vonj čisto drugačen in prav ugaben, sploh če si se malo prej najedel.
Ja in dim bomo skrivali v žepih ter ga raztrosili po nekadilskem delu.

ali pa ga odpelje na treznenje.

Treznega na treznenje, pijanega za šank pa bo!

Lastnik se z klicem na policijo reši vse odgovornosti in za kršitve ne odgovarja več. Mora pa nujno pred klicem opozoriti kršitelje, da bo poklical policijo in kršiteljem mora še razložiti, da kliče policijo zato, ker bi drugače on moral plačati kazen. Tako bi se izognili problemov, če kakšen gost slučajno ne bi poznal naših novih kadilskih zakonov.

Sedi jih pet za miso, težko prijatelji. Eden prižge cigaret, lastnik/kelnar/kelnarca/mama od kelnarce/bilo kdo ka pozori da naj ugasne kar ignorira, prijavi se policiji, pride policija, opozorili so vas. MENE? KDAJ? Naj mi dokaže, ker jaz lahko da me ni(če upoštevaš da ima ta oseba zraven 4 dobre prijatelje ki se bodo potegnili za njega).
Aja nekadilci boste tako pozorni in potem tako glavni kako ga dejansko je opozoril, in boste kar hodili za lastnikom in gledali koga bo kdo opozoril in koga ne. Mam prav?

Glede fizične odstranitve, naj se me dotakne...
Those penguins.... They sure aint normal....

TESKAn ::

Aja, tisti ki kadimo bi si morali več plačat. Sem pozabil...


Ja, nekako tako, kot mladi vozniki.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

'FireSTORM' ::

Lol...ker smo kadilci neizkušeni ane?
Koje mate...
Those penguins.... They sure aint normal....

TESKAn ::

Ne, ker imate večji riziko. Vraga, če ste zaradi tega, ker kadite, privilegirani pri nekaterih zdravilih, bi mogli pa kje drugje več plačat. O čem govorim - za nekatera zdravila se gleda, kakšen je riziko, da se ti neka bolezen pojavi. In če kadiš, si lahko za neko zdravilo upravičen, nekdo drug, magari tvoj brat dvojček, pa ne kadi in zato ni upravičen.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

'FireSTORM' ::

Torej mora avtoprevoznik plačat potem tudi višjo zavarovalnino kot tajnica. Ker je ves čas na cesti, večji riziko za nesrečo kot tajnica, po tem takem...
Ne za zdravila direktno ampak najprej za operacijo in seveda posledično za zdravila tudi.
Those penguins.... They sure aint normal....

V-i-p ::

Tale gnil zakom mi deluje nekako takole. Kadilci kadimo. Ok, nekdailcem ne paše bit v istem lokalu z nami, ker kadimo. Do sem razumem. Morali bi dati izbiro, ali je lokal SAMO za nekadilce, pa kadilci tja ne bi hodili, ali pa je za kadilce, pa bi tja hodili kadilci, nekadilci pa ne če jim ne paše in je rešeno. Jaz tudi ne grem v jebeno vegetarijansko restavracijo in začnem tulit, da hočem največji šnicl v mestu in da se mi prav ****, da ************ ************** ne vedo, kaj je to dober, masten in velik šnicl... Enostavno v tako gnilo restavracijo ne gre, pa je.

W1: Brez žaljenja!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

MTm2H37rqt7B ::

Se podpisem pod V-i-p-ov post.

Edina konkretna stvar do sedaj:)

Matev ::

že sedaj je lahko kdorkoli odpru lokal samo za nekadilce
a pa je kdo to naredil

NE

in tu zakon stvar uredi

če noče nihče - bodo pa vsi

in ljudje temu prikimavajo - 80% jih je za

Primoz78 ::

V-i-p mislim, da tvoja primerjava ni lih primerna...kako pa z šniclem škodiš drugim okrog sebe?...tudi ce bi ti ga naredili v vegetarijanski restavraciji to nebi skodilo zdravju drugim okoli sebe...no razen, ce ti povzroca take hude vetrove...ne vem ali ne locite, kaj skodi samo sebi in kaj skodi poleg sebi se ostalim okrog tebe.

Pa koliko krat je treba se povedat, da tu se gre za zascito delovnega prostora oz. zdravja natakarjev/ic!!!


Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

lonz ::

Hja, minister za zdravje nam je čike skenslav, Drnovšek pa bo zrihtal mandatorno vegetarijanstvo v vseh restavracijah, ker je meso dokazano škodljivo...


V Celju nam z ene strani nam šopa šoštanjska elektrana, z druge pa železarna Štore. Cinkarna celje nam je pustila zapuščino kontaminirane zemlje in prašnih delcev (cink, kadmij in druge težke kovine - nekatere grejo v 1000% dovoljene vrednosti). In zdej men minister sporoča, da kot kadilski hudobec ne bom več smel zastupljat folka okrog sebe? Ni panike bomo pa v akvarijih kadil. Sam mene skrbi, če se bo tu nehal. Ker se mi zdi, da do prepovedi pira v lokalih (in alkosa nasploh) ni tako velik korak. Neki so že začel z restrikcijami; zaenkrat časovnimi.

Pol bojo pa res luštni lokalčki. Dobil boš lahko samo kak sokec pa zelnato solato. Aja, pa sam grde kelnarce bojo lahk delale - da ne bi delale skušnjav po zakonolomu...

Ah, klinc vse skup!
...arrrrrr, shiver me timbers...

krho ::

@V-I-P in ostali zagamni kadilci dajte si za vraga dopovedat, da rešitev, kot je sedajle ni OK... prostor za nekadilce BI MORAL biti fizično ločen od prostora za nekadilce.. ampak v 90% lokalov moraš do prostora za nekadilce skozi prostor ZA kadilce, prostor za nekadilce je "fizično" ločen od prostora za kadilce s 1m visoko steno, gor je pa nekaj lončnic... Vi bi pa radi, da se lokali sami opredelijo za kadilske nekadilske, 99% lokalov bi bilo kadilskih... Sicer pa me zanima koliko bom moral biti tečen v nedeljo, ko gremo s družino na kosilo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

SmeskoSnezak ::

Pregovor pravi: Pametnejši nehajo prej. In večina diskutantov, ki s(m)o pametni smo nehali s to temo, saj smo ugotovili, da je ta zakon dobro urejen za vse. Tulijo še samo tisti kadilci, ki niso pametni in se jim ne da nič razložit ali dopovedat. Idite tulit v kozji rog, mogoče vas bo tam kdo uslišal, mi smo vas že nehali poslušat in vaše blejanje skoz eno in isto. (lahko z zagotovostjo trdim, da ste se prepirali in napisali 1000 postov z ena in isto VSEBINO) Dajte se zamislit že nad tem vašim blejanjem...

In ne, ne da se mi več, kot ostalim diskutantom, se pregovarjat z vami in vam skozi in skozi limat in pisat protiargumente proti vašim argumentom, ki niti vode ne zdržijo. Basta, end , over, aus, konec, ende, pa še pika za povrhu. Adijo. :|
@ Pusti soncu v srce... @

dolenska ::

nisem kadilec in se bojim, da tega zakona ne bo noben uposteval. no na zacetku ne bo noben kadil v gostilnah, cez nekaj casa pa bo isto kot je sedaj. inspektorjev itak ni veliko in moznost da pride inspektor dlih tisti cas v lokal je zelllloooo majhna.
kebrov zakon tudi skoraj noben ne uposteva vec in vsak lahko v lokalu dobi ze ob 7 zjutraj silce zganega....

SmeskoSnezak ::

Ne moreš. Namreč dokazi ostanejo. Računi... ti je naredlo klik? :\
@ Pusti soncu v srce... @

Daliborg ::

@SmeskoSnezak
Ocitno tebi ni naredilo klik. Ker ocitno se nisi delal za blagajno. Ker tisk k si bo ob 7h zazelel zgancka mu bo tudi mar a dobi racunck al pa ne. Vazn da on spije, natakar pa sprinta racun ko je ura prava.

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Camalotz ::

>@V-I-P in ostali zagamni kadilci dajte si za vraga dopovedat, da rešitev, kot je sedajle ni OK... prostor za nekadilce BI MORAL biti fizično ločen od prostora za nekadilce.. ampak v 90% lokalov moraš do prostora za nekadilce skozi prostor ZA kadilce, prostor za nekadilce je "fizično" ločen od prostora za kadilce s 1m visoko steno, gor je pa nekaj lončnic...

Dosedanja zakonska rešitev je bila sicer čisto ok, problem je, ker se je ni upoštevalo. Da ne govorimo o ločevanju prostorov z nalimano
rumeno črto po tleh :\ Ker inšpekcijske službe niso mogle/znale/hotele doseči izvajanje zakona, smo dobili novega, "modernejšega" :D
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Camalotz ::

>> Od stroškov zdravljenja se lahko odšteje še 10 let penzije, ki je ne bo potrebno izplačevati kadilcu ;)
>>
>Ja najbolje da napol nepokretnemu dedeju še penzijo odtrgajo in to kar 100% in natanko 10 let pred smrtjo, nič prej, nič poznej.

Kdo je rekel da se komu odtrga penzija pred smrtjo?
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Camalotz ()

'FireSTORM' ::

@SmeskoSnezak
Ocitno tebi ni naredilo klik. Ker ocitno se nisi delal za blagajno. Ker tisk k si bo ob 7h zazelel zgancka mu bo tudi mar a dobi racunck al pa ne. Vazn da on spije, natakar pa sprinta racun ko je ura prava.

Lp.


In ker za vsak prižgan račun so ti dozdaj pomolili račun pod nos, ker dokazi obstajajo! :\
Those penguins.... They sure aint normal....

V-i-p ::

Čakte mal, nekadilci... pravite, da če bi imeli zakon, da se lastnik lokala sam odloči ali bo imel kadilski ali nekadilski lokal, pravite, da bi jih bilo 99% kadilskih če sem prav prebral? Ampak res, čakte mal... malo višje pa berem vpitje, kako da je ogromno več nekadilcev, da so nekadilci bolj fejst, da več zapravijo, da so bolj šik in oh in sploh... Tole men ne gre skupaj. Zakaj bi torej po takem zakonu o prosti izbiri bilo 99% lokalov kadilskih?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

TESKAn ::

Dosti je en kadilec v družbi, pa ne bodo šli v nekadilski lokal. Se še živo spomnim dveh punc, ki sta se vsedli v nekadilski del gostilne mirje, bila pač gužva. Po spoznanju, da ne bosta mogli prižgat čika, ju je skoraj kap, potem pa 'ja no, sej bova preživeli'. Smo si mislili 'revci, eno uro bosta brez dima v pljučih, kakšna groza'.To samo toliko, da me ne boste začeli prepričevat, da bi se kadilec podredil večini - ker vas večina kadilccev ne bi zdržala v nekadilskem baru, pa če bi vsi vaši kolegi bili nekadilci.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sirotka ::

Zato, ker očitno tile ST nekadilni ne hodijo veliko ven ponoči. Pejte mau po gostilnah in bote vidl, da 90% ljudi, ki zvečer fešta kadi. Jaz vem, da pri meni odpadejo kavice, ker brez cigareta..kufe pač ni kufe:) Odpade tud kak pirček, ker če sem z družbo paše kadit še bolj...tak da, bom kupu kofimejkr mašino in so kofetke delal doma:D

Imamo pri nas prav ločeno sobo za nekadilce, kaj mislte, kolkat je sploh kdo bil noter? Mogoče 1x mesečno kak parček, ki je hteu zasebnost:)

V-i-p ::

TESKAn, hja no, recimo da se strinjam, kar si napisal, ampak jebiga, se bo že družba, oz. kolegi med seboj zmenili kako in kaj, ni treba da zdaj država za to skrbi, ali bodo ostali skupaj, ali se bodo razdelili in šli vsak v svoj lokal. Jebiga, nam kadilcem je pač užitek prižgat in res prav paše zvečer ob pivu, debata s kolegi v gostilni in cigaret zraven. Še enkrat, jebiga. Tudi meni ne paše opera, pa če bo moja hotla it, jebiga bom pač požrl, pa šel a ne? Če pa nekadilcu res tako grozno ne diši it v lokal ker se kadi notri, pa naj gre v slaščičarno na tiramisu in frutek, če se lahko mal pohecam. Sirotka, s teboj se pa strinjam, bomo pač manj dali gostilnam, pa se več družili in feštali doma, ker kot si rekel, kava brez cigareta, pač ni prava kava ;)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Bob Rock ::

Pa koliko krat je treba se povedat, da tu se gre za zascito delovnega prostora oz. zdravja natakarjev/ic!!!


Kolikokrat je treba tebi napisat, da vecina natakarjev je kadilcev in nocemo takega zakona?

Ta zakon se sprejema sam zato, ker je to pac trenutni trend v EU in mi moramo temu sledit.

Tud gay pride-i so zdaj nek trend. Dajmo se zakon sprejet da se morajo negay osebki zadrzevat v locenih prostorih.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

dolenska ::

hja kolk pa je teh inspektorjev

#000000 ::

In da so vsi lokali po defaultu Gay-evski

Primoz78 ::

Kolikokrat je treba tebi napisat, da vecina natakarjev je kadilcev in nocemo takega zakona?


Od kje ti ta podatek da tako posplosujes? Zakona kvecjemu nocete/mo zaradi morebitnega upada prometa in ne zaradi tega, da lahko natakar v miru kadi...ker potem ne dela ampak kadi!

Tud gay pride-i so zdaj nek trend. Dajmo se zakon sprejet da se morajo negay osebki zadrzevat v locenih prostorih.


Kako pa oni skodujejo zdravju ostalih okrog sebe recimo (pustmo stat spolne odnose itd...nalezljive spolne bolezni, da se ne bo kdo upicil)...ker ce je en gay zraven mene se ne bom okuzil, ce bo pa en kadilec zraven mene bom pac pasivno kadil....

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

para! ::

No, js sm sam hotu povdart, da se je ta zakon izpeljal po liniji najmanjšega odpora.

Sicer pa ga podpiram, ker bom končno prenehal bit tolk len, da se mi doma ne bi dalo kave kuhat.

lp
Death before dishonor!

Bob Rock ::

Od kje ti ta podatek da tako posplosujes? Zakona kvecjemu nocete/mo zaradi morebitnega upada prometa in ne zaradi tega, da lahko natakar v miru kadi...ker potem ne dela ampak kadi!


no, sam pol se ne cudit, ko te kak natakar ne bo z nasmeskom postregu pa se kaj povedal ob vasem masturbiranju ob tem zakonu, ko ze 8 ur ne bo kadil.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

Primoz78 ::

no, sam pol se ne cudit, ko te kak natakar ne bo z nasmeskom postregu pa se kaj povedal ob vasem masturbiranju ob tem zakonu, ko ze 8 ur ne bo kadil.


Natakar se mi lahko smeje kolikor se hoce...lepse je ce se natakarica posmeje :D pa full lepo je ce se ti nasmeje in ima vse rumene zobe od dolgoletnega kajenja ane :|

********************************
-- W1: umaknjen citat

...ker tudi KADILCI so definitivno nekoristni in pri pasivnem kajenju tudi marsikateri NEKADILEC...

mah sej je brez veze, ker se si sam en drugemu skacemo v lase in mislim, da ni to namen tega foruma...tukaj koncujem debato in ne odgovarjam vec. Bomo pa videli kako se bo vse skupaj izpeljalo cez kak mesec, kako se bo to obneslo pri kadilcih in kako pri gostincih...0:)

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

Bob Rock ::

Se strinjam...a tu se govori glede NEKADILCEV in ne drzave...ker tudi KADILCI so definitivno nekoristni in pri pasivnem kajenju tudi marsikateri NEKADILEC...


v bistvu je kadilec za drzavo kar koristna zival. Se zadnji denar da za cigerete, pri katerih gre vecina denarja drzavi + krajsa zivljenska doba (manj casa vzdrzevan ponzionist)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

WarpedGone ::

S temle se v tej temi gay-ev ne omenja več. Odprite si drugo temo in bomo tam naprej.
Zbogom in hvala za vse ribe

para! ::

pa full lepo je ce se ti nasmeje in ima vse rumene zobe od dolgoletnega kajenja ane


Posploševanje. Kadim že vrsto let, škatlo na dan, moji zobje niso nič bolj rumeni kot od koga, ki ne kadi.

Je pa res, da mi smrdi iz ust, ko skadim cigaret :\ Zato pa so žvečilke ;)

lp
Death before dishonor!

joker16_7 ::

Še moje mnenje glede tega zakona. Ko sem prebiral tele poste sem postal včasih prav jezen na nekatere povsem nespametne komentarje nekaterih. Tukaj tudi razlog za ta moj post.

Kar se mene tiče je ta zakon bil eden res nujnih in izredno dobro na novo postavljenih zakonov v zadnjih nekaj letih. Sem zelo vesel, da so ga uvedli. Sedaj pa nekaj postavk. Kot prvo naj povem, da je odločitev ne/kajenja pravica posameznika. Lahko kadi, vendar do te mere, da drugemu te pravice svobodne odločitve ne vzame. Kar pomeni, da če nekdo v lokalu na javnem mestu na široko kadi, zraven njega pa sedi nekadilec, mu je s svojim početjem odvzel osnovno človekovo pravico. Kot drugo s tem škoduje ne samo sebi, temveč tudi nekadilcu (kršitev zakona v smeri škodovanja sočloveku). Tako da moje mnenje za vas kadilci: ''Kadite doma, v avtu, na dopustu, kjer želite, v lokalih in drugih javnih mestih pa je povsem pravilno, da se ne kadi, kajti s tem izredno škodujete tudi drugim, ki si tega ne želijo.'' Kar se pa tiče zaposlenih. Če je natakar/ica zaposlen/a lahko še vedno gre na ''pavzo'' in pokadi to tako zaželjeno cigareto izven notranjih prostorov. Toliko o tem. ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

para! ::

v lokalih in drugih javnih mestih pa je povsem pravilno, da se ne kadi


Hočeš rečt na _zaprtih_ javnih mestih?

Al škodujemo vašemu zdravju, tud če kadimo na prostem? ;)

lp
Death before dishonor!

V-i-p ::

Pa saj nekateri nekadilci imajo pa res trdo bučo, bemu sveca no... Joker, a ti je treba narisat, da govorimo o tem, da bi oboji morali imeti izbiro, tako kadilci kot nekadilci. Če je lokal kadilski, imaš MOŽNOST IT DRUGAM in greš v nekadilski lokal, če bi sprejeli tak zakon... Kot tudi če meni ne paše it v Kolosej gledat Bele Masajke, lahko grem v Planet Tuš gledat Willisovega Brucea, kapiraš? IMAM IZBIRO, kot bi jo imel TUDI TI. Če jaz ne maram bit vegetarijanec, IMAM IZBIRO IT k najbolj žeščemu južnemu bratu in mu pokupit vse mastne bureke, kar jih premore... IMAM IZBIRO. Sedaj je kadilci NE BOMO imeli, vidiš tu je razlika. In če se ti odločiš, ker imaš izbiro, da ne greš v kadilski lokal, ti ne bo noben kadilec škodoval (bogi revež, ker ne veš, koliko je še hujših stvari na svetu, ki ti škoduje), če bi pa zavil v tak lokal, si pa zavestno šel in si si sam kriv. Tako bi to moralo biti, kot je pri večini stvareh. In lepo, ponižno te prosim, ne mi o tem, kako kadici kratimo nekadilcem osnovno človekovo pravico. Ki pa je? Pravica do čistega lufta ob fruteku? Sej nisi resen... Potem bo od danes naprej moja osnovna človekova pravica, da mi vegetarijanci ne bodo več smradili v talar z tisto travo, ko se bom jaz mastil z debelim šnicljem, velja?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Buggy ::

Bistven problem, ki ga vidim sam, je nazorno opisan v V-i-p-ovem postu. IZBIRA! Tudi sam sem bil neko vmesno obdobje nekadilec (1 leto) in mi je dim morda se bolj kot nekadilcu povzrocal tezave. Sam nisem imel problemov najti primernih lokacij kjer me dim ni motil, ce pa je bil lokal pac neprimeren sem se obrnil in nasel pac takega, ki mi je ugajal, pa roko na srce je bilo to zelo redko (razne beznice izvzete).

Kar pa se tice osebja, ki (bi) dela(l) v takih lokalih pa imajo tudi izbiro, saj ni malo poklicev, kjer so delavci primorani delati v "tezjih" razmerah, vendar imajo praviloma zaradi tega tudi dolocene ugodnosti. Vse se dal lepo skorigirati, problem je v tem da se na vrat na nos sprejema neke zakone zato, da se ugaja nekomu (predsedovanje EU?), navkljub temu da druzba kakor tudi infrastruktura ni pripravljena na take ukrepe. Sicer pa smo Slovenceljni vedno "pozrli" kar se nam je serviralo tako pac je.

Me pa zanima kako smetarji, ki so primorani vohati nas "drek" gledajo na pravico po svezem luftu, saj koneckoncev bi lahko vsah svojo svinjarijo odpeljal na smetisce in s tem privoscil njim "pravico do svezega lufta"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

VolkD ::

V-i-p, imaš tako trdo bučo, da to res ni! Saj greš lahko kamor koli hočeš. Nihče ti ne brani ! Lahko greš tudi v lokale, ki so zaprti prostori. Povsod lahko greš !

JASNO ?

Le da sedaj ne boš več smel puhati svojega dima v ljudi ki jim to ni všeč in jim škoduje.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Wox ::

LOL. Po prebiranju teh sestavkov sem dobil občutek, da so nekadilci najbolj nestrpna grupacija ljudi, ki bi jih bilo treba z zakonom ukiniti.
Commodore 64

V-i-p ::

Na, evo, še en nekadilec z (pre)trdo bučo. VolkD, daj si preberi še enkrat poste, začni kar z Buggyevim... Vredu bi bilo, če svojega dima ne bi smel puhat v lokalih, ki temu ni namenjen. Torej tam, ker boš ti VolkD. Ampak ni vredu, ker me omejujejo in ne bom smel puhat tudi tam ne, kjer tebe VolkD in ostalih nekadilcev ne bi bilo ampak bi bili sami kadilci... Pa saj bi šel risat, pa se mi ne da, niti ne znam prav dobro...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

VolkD ::

Trdi V-i-p, torej potem jaz tja nebi smel priti? Kar pomeni, da mi ti zaradi tvoje škodljive razvade omejuješ že tudi gibanje, ne le čisti zrak, pri tem se pa ko malo dete dereš, kako so ti kratene pravice.
Vidiš v tem je bistvo. Povsod, ker jaz kot nekadilec ne smem priti, ker zato nimam zakonske osnove (recimo k tebi domov), pa ti lahko neomejeno kadiš.

Si se sedaj malo zmehčal ?
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

WarpedGone ::

Zanimivo je, da se nekateri kadilci obnašajo, kot da sedaj ne bodo smeli sploh več v lokale. Komot boste not, le določena razvada bo prepovedana. Kot še marsikatera druga. Celotna debata zelo dobro slika, kako močna odvisnost je kajenje. Zamegli razum ("pun intended").

Edit: dejmo se vzdržat vsaj direktnih "trdih buč" prosim. Kako se bosta gledal, če se enkrat v živo srečate na kakem pikniku? Kisli nasmehi?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

VolkD ::

True!
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Izi ::

No, dajte se malo umirit.
Nekadilci naj nehajo nasedati provokacijam kadilcev, ker je nesmiselno.

Zavedati se je treba, da se pogovarjamo z odvisniki. Oni so za svojo razvado zastavili svoje življenje in kot vsi odvisniki padli v začaran krog.
Iz njih ne govori več pamet ampak odvisnost, ki jih žene v pisanje teh nerazumnih odgovorov. Zavedati se je treba, da je marsikateri odvisnik svojo razvado pripravljen braniti tudi z svojim življenjem, ki pri njih ni kaj dosti vredno, ker ga bodo zaradi svoje odvisnosti tako ali tako izgubili.

Tale debata tukaj je prepričevanje prepričanih. Kot, da bi šel vernika prepričevati o neobstoju boga. Oni so pač prepričani v svoj prav enako kot je džanki prepričan, da lahko kadarkoli preneha z vbrizgavanjem heroina.

Pač napišite svoje mnenje in nato ne odgovarjajte na čudaške kadilske blodnje.
Jaz sem prepričan, da so globoko v sebi hvaležni za sprejetje novega zakona in ga na skrivaj podpirajo, samo si tega še ne upajo glasno priznati. V njih poteka hud notranji boj in želimo jim lahko samo, da jim bo enkrat končno uspelo uiti iz pekla odvisnosti.

Sicer pa novi zakon predvideva tudi pomoč prti odvajanj od kajenja.
Smo ena redkih držav, ki v okviru zdravstvenega zavarovanja v primarnem zdravstvu že več let brezplačno zagotavlja program svetovanja odvajanja od kajenja, v preteklem letu pa smo dobili tudi telefonske linije za pomoč pri odvajanju od kajenja.
Po novem pa se nam obeta še precejšnje število programov za pomoč mladim kadilcem.

joker16_7 ::

Al škodujemo vašemu zdravju, tud če kadimo na prostem? ;)

Ne. ;)


Sedaj je kadilci NE BOMO imeli, vidiš tu je razlika.

Veš kje je tu problem. Pa ne v zakonu, ampak pri vas - kadilcih. Jaz tebi ne bom škodil, ker ne kadim, ti pa meni boš s svojim kajenjem. In tukaj tudi razlog, zakaj so sprejeli ta zakon. ;)


V-i-p, imaš tako trdo bučo, da to res ni! Saj greš lahko kamor koli hočeš. Nihče ti ne brani ! Lahko greš tudi v lokale, ki so zaprti prostori. Povsod lahko greš !

JASNO?

Le da sedaj ne boš več smel puhati svojega dima v ljudi ki jim to ni všeč in jim škoduje.

Izredno dobra in predvsem PRAVILNA izjava. ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Kot tudi če meni ne paše it v Kolosej gledat Bele Masajke, lahko grem v Planet Tuš gledat Willisovega Brucea, kapiraš? IMAM IZBIRO, kot bi jo imel TUDI TI.


Ampak zanimivo, da ne v Koloseju in ne v Tušu ne boš kadil.
Čudno, da se zaradi tega ne pritožuješ. No.. v bistvu ni čudno. Navadil si se na pravilo, da se v kinu ne kadi in prav tako se boš navadil na pravilo, da se v lokalih ne kadi.

Hkrati pa tudi ne drži, da imamo nekadilci izbiro, ker nekadilskih lokalov skoraj ni in, če ne bi bilo tega zakona, jih tudi še dolgo ne bi bilo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
««
35 / 39
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666516 (4920) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219772 (7370) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167199 (6041) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513056 (10154) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947014 (5595) poweroff

Več podobnih tem