» »

Se je pametno odpovedati telekomovi parici?

Se je pametno odpovedati telekomovi parici?

danielka84 ::

Zadeva je taksna da mi ne zagotovijo vec kot 2M paket pri siolu(predalec od centrale - 5.5km).
Na vasi smo dobili na novo zgrajeno kabelsko omrezje in nam ponujajo pakete do 12/2Mbit z Ip telefonijo in digitalno kabelsko DVB-C(mpeg2) do konec leta se HDTV...

In tako lahko pri njih vzamem 8M/1M + Voip(baje se ta mesec) + Digital TV(skoraj ista ponudba kot Siol TV) za enako ceno kot ISDN+ADSL(2M/384K)+ CATV!
Ponudnik interneta je Triera, vezave je pa 2 leti.

Sedaj sem v dilemi, ce se odpovedat parici, smo 5.5km iz mesta, primanjkuje jim paric(sosed nima telefona, ceprav bi ga rad...), kapacitete v DSLAM centrali so baje polne. Ce odpovem narocnino za vse skup, bodo verjetno namenili parico drugemu. cez par let pa naj pride kaj uber ven in jaz bom brez povezave;( Ceprav si mislim, da predenj nebo optike nebo nic kaj drasticnega. Kolk ma koaxialc potenciala za te zadeve?

Fizikalko ::

IMHO gladko vzemi Triero.

jype ::

Koaksialc ima potencial, ne skrbi.

Tudi Triera na drugem koncu žice je bistveno boljša izbira kot Siol.

Spajky ::

Obdrži linijo + Naroči zamenjavo tel.linije za ISDN in eno številko daj sosedu pa naj on plača samo naročnino + svojo porabo! Pol pa vzami še Dig.TV+Net prek kabelske brez IP telefona pa je ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Cokolesnik ::

Če si oddaljen 5 ali več km od centrale, potem v bližnji prihodnosti (recimo da zagotovo 12 mesecev če ne več) tako ali tako ne boš mogel imeti konkretnih hitrosti širokopasovnega spleta, zato je kabelski internet dobra alternativa in ker naj bi ponudili še kabelsko telefonijo, imaš rešitev na dlani. Zato tudi v primeru 24 mesečne vezave po mojem mnenju glede na trenutno situacijo ni vzroka za skrb, če se odločiš za Triero. Seveda pa premisli, če boš na tej lokaciji zagotovo še uporabljal Trierine storitve naslednji dve leti (da se ne preseliš kam drugam kjer Triere ni), saj se lahko v tem primeru pogoji za ugoden dostop do sodobnih storitev precej spremenijo.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

KandazaR ::

Ma pozabi na parico. Itaq si tako daleč od centrale, da ti nikoli ne bo (pa naj bo še taka tehnologija) delalo kaj bolje kot danes. Razen seveda če potrebuješ zelo zanesljivo telefonijo (brez preknitev) kar pa dvomim (razn če imaš podjetje). Pa triera je kar dober ponudnik interneta preko kabla (svetlobna leta pred telemachom).

Tody ::

Ne znebi se zadeve dokler ti kablska zadeva ne dela. Če boš zadovoljen z storitvijo pa parico skenslej. Parica je dala kar je imela

wishmaster ::

@danielka84, jaz nebi odjavil telefona. Imaš zelo dobro parico, tako da je res škoda. Za tako parico, bi se še nekateri stepli. Ti lepo pojdi na kabelski internet in obdrži parico. Nikdar ne veš, kaj se bo zgodil čez kakšno leto.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Senitel ::

Kaj naj bi se zgodilo za tiste s 5.5km parico? Jim bojo optiko potegnil? >:D

danielka84 ::

Tak sem mislil tud naredit, da prvo narocim kablski net, sprobam zadeve, ceprav so pri sosedu priklopili paket 1.5/256 in zadeva dela ZELO dobro, prenosi so tocno taki kot morjo bit, ce ne malo vec, pingi pa znotraj slovenije max 4-5 ms! ...sele potem bi odjavil ADSL+ISDN.
Tud pri siolu niso mogli verjet da po zracni liniji 5,5 km dela 2M paket>:D Tako da mi je res zal parice, to da bi barantal s sosedi ne pride v upostev, ker iz tega lahko sledijo samo slabe stvari... Poleg tega pa 3.700,00 SIT narocnina za ISDN??? Ce ga dam v mirovanje je 1700 na mesec, kar sta dve Voip narocnini..

Kabelski operater je pa Turnsek, ki ponuja Trierin internet. Vsi ti kabelski operaterji bi naj ponudli In.Life (Detel.Fone) Voip storitev, ki pa imo dela odlicno, vsaj kolikor sem jo sedaj uporabljal. SIP 2.0 protokol je novejsa verzija tega kar ponuja siol? tega bi naj ponujali pri in.life.

Zgodovina sprememb…

bond007 ::

Tudi pri meni sta v glavnem bila dva možna net ponudnika - siol in triera. Iz siola sm prešel na triero ( po tem ko sem kablskem operaterju 1 letu neprestano težil, naj mi zrihtajo, da bo možen priklop kablskega neta.

Samo pazi na zavlačevanje siola z odklopom. Po tem , ko sem poslal faks za prekinitev so šele po 3 tednih odklopili, pa še to po številnih mojih klicih. Seveda niso pozabili zaračunati teh treh tednov. Vstrajaj na takojšnjem odklopu!

Sedaj plačujem 2 jurja manj za 4x hitrejši paket, kot bi pri siolu. Tehnična pomoč pri trieri je ene 100x bolša kot siolova. Dejansko ti nekaj uporabnega povedo, ne pa pri siolu, ko vsi vemo, na kaj te najprej opozorijo, ko pokličeš na tehnično pomoč (resetiranje modema), seveda če sploh dobiš zvezo .:\
Recimo mi triera net sprva ni s polno hitrsotjo delal in so me opozorili, da imam velikost rwin paketov na bistveno premalo nastavljeno. Sm to spremenil in rešil zadevo. Dejansko se bolj posvetijo posameznemu uporabniku... recimo opazil je da sem kak dan nazaj 15krat pognal speedtest pri obremenjeni liniji in me opozoril, da ni realen rezultat (čeprav sem to vedel).

danielka84 ::

Sedaj sem pa res v dvomih, ko sem prebral tole novico da naj bi telekom zacel pospeseno gradit opticno omrezje ter ponujat VDSL2.

KandazaR ::

Vdsl2 do tebe ne bo segel. Razn če bo telekom zgradil FTTN optiko do tvojega kraja in potem tudi ne bo več problemov z primanjkovanjem paric.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036415 (15822) Primoz78
»

SiOL ponudil ADSL2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7610800 (6774) Dragi
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18961686 (43058) OmegaBlue
»

Porast števila širokopasovnih povezav v ZDA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11310253 (8532) CaqKa
»

kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
876772 (5093) Soprano

Več podobnih tem