» »

SiOL ponudil ADSL2+

1
2
»

Smeagol ::

Te cene so cisto nekonkurencne. Bo treba malo k volji pogledat. V letu se prispara kar dosti.

Ostalih ponudnikov pa ni v nasem koncu.

frenk ::

morm rečt da mi t-2 dela bolj stabilno kot mi je prej siol...je res da je blo prvih par dni mal več izpadov, ampak zdej pa dela bol, tko da ne nekj govort da ma siol bolj kvalitetno ponudbo

...lih zdele me je kolega klicou da mu siol že ceu tedn ne dela:D

Jaka83 ::

dejanslo: Jaz živim v naši preljubi Sloveniji, kjer en kurčev ponudnik noče uploada povišat. Če kje na SiOL-ovem ceniku vidiš ponudbo za 2/768, potem mi daj prosim link. Aja, pa da stane 8k ali manj. Pa ne mi zdej rečt, da mam 10/768 paket, ker me ne zanima za tako oderuško ceno. Takega downloada ne rabim. Kot sem pa že prej povedal pa pač T2 še ni možen in pomoje še nekaj časa ne bo, ker samo nategujejo s temi kolokacijami. Pri T2 bi takoj vzel ali 10/2 ali 10/10 za tako ceno kot jo imajo.

dejanslo ::

moj komentar je bil samo na to, da bi bil ti s ŠTUDENTSKIM paketom 2/768 za 8K zadovoljen.. tudi, če izvzameš T-2, imaš še stalno ponudnike, ki so že dalj časa na trgu in njihova zgodovina govori o njihovi kvaliteti, za ta dnar pa ti pri NEŠTUDENTSKEM paketu ponujajo 8/1 ... moraš pogledat še kam drugam kot pa na stran od siola, ki je pač največji, in na stran od t-2ja, o katerem se pač največ govori :)
There`s More Than One Way To Do It

Jaka83 ::

Ja zdej bom pa na Voljo hodil al kaj? A si ti resen?

CaqKa ::

>>> Ja zdej bom pa na Voljo hodil al kaj? A si ti resen?

če ti misliš da boš najboljšo ponudbo našel brez naprezanja, potem ti NISI resen.
na siolovi strani ti nebo pisalo, da ima volja boljšo ponudbo od njih...

sicer pa.. poslovni dsl.. kake cene imajo.. poslovni kabelski paketi pri trieri so mnogo mnogo cenejši.

TRIROG ::

no no ... volja ma te ugodne pnudbe zgolj za tiste srecneze ki so prikljuceni na centrale kjer majo svojo opremo to je V Vecjih MESTIH ... clovk bi si mislu da je centrala v murglah v ljubljani ena takih ... PA NI! tko da ... ni vse zlato kar se sveti .. tut voljanet

CaqKa ::

a siol pa je zlato?
kolkor vem tudi valpet Tomi v središču ljubljane ni imel možnosti dobit adsl.. mogoče je še vedno nima..

Daliborg ::

Hjah...siol bo najverjetneje v kakem mescu ali 2 spremenil cene, ko bodo opazili da se njihovi potencialni kupci umikajo!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Jaka83 ::

Triere pa jst recimo ne morem imet ane. SiOL so mi pa brez problema priklopil, ko sem se preselil. Ne vem, men SiOL čist OK deluje, samo cena za tak prenos mi je pretirana.

Jan987 ::

ja sej men so tud napisal da triero priklapljajo sam na štajerskem koncu sam je pa drugač mikavno 4 megabite za 6,2k sit

bekas ::

@frenk

odvisno kako kaj komu deluje....
meni je Siol, delal 6 let BP, no ja največji izpad en dan....
sam glede T-2....da v 3 mesecih, mi je delalo 1 mesec.....in že 15 dni spet gledam v nebo......nebi tega reku.....da o nihovi nedosegljivoasti niti ne govorim....

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

NavadniNimda ::

Bekas - kakor vem, so ene parim tukaj na Forumu že poštimali probleme, ker so napisali uporabniško številko. Vsi vemo, da T-2jevci občasno berejo forume (namesto da bi odpravljali napake :)) ).

Duke Nukem ::

pa pomislite da ima siol adsl2, kateri je gnil napram vdsl od t2 ,cene pa toliko višje, za staro tehnologijo :\
2600@3000barton,1GbPatriot-GF6800gt,160Gb hitachi,Logitech Z 5500 :)

sleby ::

nevem, od kje vam problemi z t2. jz od sredine decembra nism mel niti enga izpada, niti enkrat nism klical na njihovo linijo da mi kej ne dela ipd. edino, ce mam azureusa przganega ne morm gledat dveh tvjev hkrati.
me pa zanima zakaj t2 ni spustil cen za net ce mas telefon pri njih?

simnov ::

jaz bi tud t2 pa ni centrale v mojem kraju

_n00b_ ::

Naj se gre SiOL s temimi svojimi cenami solit.

Dragi ::

Iz mojih izkušenj je siol crap...
1. Vzem sm njihov sagem fast modem, ko sm mislu, da bom mel lahko še wlan doma, seveda nateg, dal so mi modem, z PRAZNO režo za wlan kartico, kljub temu, da sm za njega mogu doplačat še 4k (poštena kupčija, nimaš kej); 8-O
2. Zavezat sm se mogu za 24mescev, kar je totalna bedarija (v bistvu za njih dobro, ker bodo tako vsaj zaslužil, če bo folk od njih predčasno odhaju);
3. Vsaj 3x na tedn mi "spontano" prekine linijo, pa to ne mislm na prekinitev na vsakih 24 ur, s tem da morem potem resetirat modem in čakat vsaj kakih 20min, da sploh dobi nazaj povezavo (sinhronizacijo) s siolovo centralo;
4. Glede na njihovo ponudbo, in kolko denarja želijo za to, je to totalno izkoriščanje. Tako ja fantje, konkurenca cene dol, vi pa gor, TAKO SE DELA! >:D
5. Nazivna hitrost za 1mbit paket je 128/32kB, od tega men deluje 100(če je dober dan) /20kB. :'(
6. Ponovno se mi na trenutke "spontano" pojavljajo visoki pingi (čez 200-400ms), kar je zelo moteče v kakšnih igrah (sj ne igram dost, sam če pa grem, bi pa rad da dela tako kot more);
7. Že dostikrat se mi je zgodilo, da je povezava, pazte to, "SPONTANO" padla iz tistih bohig 700kbit/s na tam nekje 200 (25kB, kar sploh ni več adsl, madona rahlo bolš od isdn linije), nakar sm mogu razpičkan klicat dol na siol, kjer so me spraševal od kje sm nalagu, kak hitr kdaj itd, ter kdo bi si mislu, vsakič ko sm poklicu dol je povezava spet "SPONTANO" začela normalno delat, čeprav mi je uslužbenec dol zatrdu da on ne naredi nič takega, kar bi lahko vplivalo na to. 0:)

Zaključek, siol je v p***, vsaj jst mam take izkušnje, in se mi zdi da tud drugi, ker drugač nebi obstajal siol-pwnage.mp3, timi-klice-na-siol.mp3 in podobni posnetki.
Sam tok še zadnji stavek, ko nekateri tok pizdite čez t-2, kolk posnetkov pa pritožb ste že slišal o t-2? :\ , jst jih če nisem, če pa ste vi, pa le poslat na mail, PROSM (sj ne da je to dokazilo kak dobr je isp).

Looooooka ::

mnja jst sm tud na siolu ze od kar sm su iz freebie arnes dial upa ampak vseen...zdej je skrajn cajt da se zamenja ponudnika.
Tole z odlocitvijo prehoda na adsl2 in ne na vdsl..in niti ne na vdsl2 al pa karkol druzga madona je pa cist 2 much.
Ze to da ma siol ze od zacetka bolsi odnos do novih strank kot do starih(as in nobenih popustov za obstojece clane pri paketih in ponudbah...ce stare stranke zdej placujejo vec kot nove..itd) je ze dost dobr razlog ampak tole s tem cenikom je pa kaplca cez rob.
Se verjetn vsem splaca it na voljatel pa t-2 pa se karkol druzga dokler siol ne zgubi vsaj 60% narocnikov.
Pol bo tud telekom prisiljen siol obravnavat kot to kar je...tretjerazredni ponudnik in mu nehat dajat potuho pa jebat druge operaterje v glavo.
Jesus christ...doba IP telefonije video chata prek mobitela in mi bomo mel komi 1 mb uploada da se z njim lahka slikam...ko bi pr tok mejhni drzavi ze vsi mogl met optiko na wc-ju.

MadMicka ::

Dejte, looooka, pa ostali, k nimate pojma, ne nabijat. Siol je zadeva, ki laufa in to dobr. Jasno, če bo konkurenca boljša, bomo presedlal, ampak zaenkrat je treba še mal počakat. Mislm, da sm preko Siola priključen tm od leta 98 (pred tem je bil arnes) in morm rečt, da če je blo par izpadov po nekaj ur na leto, je veliko. Se prav, vse pohvale!

Stajerc ::

V bistvu se gre zato tud klko sreče imaš in kje si pač doma. Če se znajde v tvojem kraju kaka centrala ponudnika ki je ugoden toliko boljše.

V bistvu je že uspeh če sploh lahko kaj imaš če nisi v mestu doma. V mestu pa tak lahko ponavadi izbiraš med večimi ponudniki pa se odločiš po svoji vesti vrjetno za najugodnejšega in sploh ne debatiraš o drugih.

Sam imam siol in dela kot urica.

V bistvu jaz ko sem šel v to, bi dal karkoli sam da se rešim dial-up dostopa oziroma še kakih 5.000 mesečno bi bil takrat plačat za dost slabšo linijo kot jo imam sedaj. Sam da bi mi dali nek paket 400/100 al 300/100 ali 200/100 saj vseeno sam da je fiksna naročnina in da je stabilno in da ni dial-up.

Hvala bogu sem pač imel možnost it na siol (seveda ne brez naporov).

7200 se men dost zdi pač vsak mesec ko plačam sam proti dial-upu je to Amerika in deluje mi brezhibno kar še je pač dodaten plus zakaj ne pluvam po siolu tud če bi pri t-2 po njihovem ceniku dobil več za polovično ceno. Sam kaj mi pomaga njihova ponudba če to ni mišljeno zame?

Siol pa je naredil logično potezo pomoje da ni znižal cene, ker dejstvo je da bi blo prehitro kaj se tiče modri adsl paketov ki v bistvu še ne veljajo dovolj dolgo da bi se sedaj pojavli isti paketi za nižjo ceno.

Tam ko je centrala od samo enega ponudnika tam tak vzameš kaj imajo tud če je cena malo višja v mestih pa tak ni samo siol pa t-2 ampak tud ponudniki z daljšo tradicijo ki so v nekaterih mestih bolj kvalitetni v drugih pa spet ne.

In ni univerzalne formule kiri ponudnik je bolši, pač za nekatere je to siol za nekatere t-2 ali kabelska. Najbolj odvisno je kje si doma in kakšna tehnologija in infrastroktura se tam nahaja. In ni vseposod prvo merilo cena paketa pomoje ampak sploh možnost priklopa in kvaliteta storitve.

Tudi v nekaterih malo večjih mestih se najprej vprašaš kdo so sploh ponudniki na tvojem območju ne pa kdo bi rad da bi bili.
Have a nice day.

Dragi ::

Slaba kvaliteta:dost denarja proti slaba kvaliteta:mal denarja, ajdi, četudi je t-2 res slaba odločitev, katero se bolj splača?

Dejte, looooka, pa ostali, k nimate pojma, ne nabijat. Siol je zadeva, ki laufa in to dobr

MadMicka, sošolec je zdj dobu siolov 1mbit adsl. Ima ga šele kaki tedn in morem rečt, da se model res ne bo tak hitr začel pritožvat čez kako stvar... Ga jst vprašam: "ej, kako ti dela dsl? Vse kul?", on meni nazaj :" ja, samo zdj se mi je že ene parkrat linija prekinla, in sem mogu potem modem resetira."

Kvalitetna ponudba s kvalitetno robo.... Nimaš kaj ;)

butkomutko ::

vsi ponudniki interneta so enaka mafija ,ki ji je cil nategnit uporabnike interneta in vsi so povezani z telokomom ,ki je glavni krivec za vse baje ga misli kupit nemski telekom in bojim se ,da bo vse skupaj se dosti slapse kot je

Bakunin ::

ti ne rabis kupit od njih - oni pa na rabijo prodajati tebi.

bistvo trznega gospodarstva.

cry me a river....

frenk ::

Dejte, looooka, pa ostali, k nimate pojma, ne nabijat. Siol je zadeva, ki laufa in to dobr.


res je da majo manj problemov kot t-2(kar je logično glede na to koliko časa so na trgu), ampak še vsen pa majo probleme

KTr1sk ::

heh jaz še kar čakam na adsl2+, sej pravjo da bo delalo, ampak da me še niso na centrali preklopili, v pon. morem spet poklicat v čem je takšen problem, ampak vsaj nisem "odrezan od sveta" :D
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Dragi ::

res je da majo manj problemov kot t-2(kar je logično glede na to koliko časa so na trgu), ampak še vsen pa majo probleme

OMG!?!, Pa si ti sploh prebral moj post?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135817 (19763) Bug
»

Menjava ponudnika?

Oddelek: Omrežja in internet
91459 (1270) matjash
»

ADSL noče delati =(

Oddelek: Omrežja in internet
61325 (1190) user2693
»

telekom (spet) podražuje

Oddelek: Omrežja in internet
81803 (1398) OChack
»

[ Ponudba Interneta ] Kraj, Slovenska Bistrica

Oddelek: Omrežja in internet
61609 (1417) gkovac

Več podobnih tem