» »

Potovanje do zvezd kmalu resničnost?

Potovanje do zvezd kmalu resničnost?

1 2
3
»

MeGreat ::

Ok, ker smo spet pri compontriumu(najbrž napačno črkovanje), kako sploh to širjenje poteka ti sprožiš neko začetno reakcijo(in zapišeš notri pravila deljenja itd. kot dnk), in potem na atomski ravni potekajo te procesi?
Mam vsaj približno prav?
Drugače to bi prav prišlo, čeprav sem nekako še vedno za fizično osvajanje(ljudje na ladjah, ali vsaj človekov um v robotskem telesu)

Thomas ::

Computronium se reče prav. Čeprav ne vem, zakaj ne bil bil raje reklo computornium. Ampak to gotovo ni bistvena zadeva.

Kaj to je, computronium?

To je snov v takem stanju, da je optimalen computing substrat. Nek tak, teoretičnemu optimumu bližnji računalnik, vse skupaj.

Gori lahko tečejo simulacije svetov, zavesti, computing česarkoli (avtoriziranega).

Proti Bucku Rogersu ali Kapitanu Jeanu Lucu Picardu, je kakor bi bil Blue Gene na katerem teče Deep Fritz, proti povprečnemu igralcu šaha. Vsaj.

Zato nima smisla računat na zastarele scenarije osvajanja Galaksije, nikakor.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

nurmaln ::

Se sicer strinjam, da bomo konec koncev postali "the replicators", ampak da se bo zadeva začela že cca 2020 pa je pomoje nemogoče.
Thomas ti, ki si strasten zagovornik tega (sigurno imaš svoje razloge) bi lahko napisal tvoj pogled na napredek v tej smeri v naslednjih 13 letih

Kaj se bo v tej smeri zgodilo:

2007 -
2008 -
2009 -
2010 -
...
2020 - lift-off

tko bomo lažje in prej videli če se vse dogaja tako kot si predstavljaš

Thomas ::

Lej nurmalen, jest sem konzervativec. Če me vprašaš, kdaj bodo dohtarji znali pozdravit platfus ali vraščene nohte ... ti ne bom rekel, da nujno pred 2200. 2200, ne 2020!

Vem pa to, da computing pa napreduje in bo napredoval, posebno supercomputing ... par dni nazaj se mi je posvetilo, ZAKAJ je un Jurgen imenoval tisto mašino Goedlova ... trust me, da je imel en HUDIČEVO dober razlog za to. [Samo ne ga ugibat, ker je v nepredvideni smeri. Ne gre za tisto inkompletnost ali kaj takega].

Včeraj zvečer mi snow pošlje, kako je Critticall ugotovil tisto seštevanje vseh števil do 100, kako gre. Za kar smo mesece nazaj imeli debato tule, pa je nekdo trdil, da bo "računalnik pameten takrat, ko bo pogruntal formulo, katero je mladi Gauss". Evo. Včeraj zvečer mi snow pošlje Critticallovo rešitev.

No, hočem reči to, da poleg computinga imamo (vsaj) še evolucijski algoritem, s katerim bomo do 2020 lahko ugotovili, kako pozdraviti platfus in vraščene nohte. Pa še milijardo reči, milijone celo pomembnejših od kurjih očes in alergije na pelode.

Next big thing bodo tele zadeve, ki bodo povsem zasenčile Google, CERN, A380, Dreamliner in podobne reči, ki dominirajo nad pokrajino imenovano Današnjost.

Jutrišnjost bo imela 1000 krat večje znamenite točke, kot jih vsak lahko danes vidi okoli sebe.

Smo na tem, da mehaniziramo inovativni proces sam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pirat ::

Thomas,
pri teorijah singularnosti, protokola, osvajanja vesolja s hitrostjo 0.9c, ipd.... je ne glede na to, ali bo nekaj čez 10, 20 ali 50 let tehnično mogoče še povsem odprto neko drugo vprašanje - vprašanje politične, kulturne in še kakšne druge sprejemljivosti....

Bodo tovrstni projekti financirani z zasebnim denarjem? - ker si predstavljam, da so tukaj vložki ogromni, vključen pa cel planet, bo verjetno vse skupaj potrebovalo žegen države - tu pa je največji problem s časovno premico... mladi ljudje, ki morda te teorije lažje razumejo se volitev ne udeležujejo prav množično, da boš pa starejšo populacijo (to pa so pravzaprav vsi, ki so danes nad 35 let) navdušil nad uploadom, ipd... pa mislim, da no way....

Kako bo tole (predpostavimo, da je tehnično izvedljivo) predstavljeno javnosti, da bo deležno zadostne podpore? Bo projekt do nedvoumnih dokazov, da prinaša prednosti potekal povsem inkognito?

lp

Luka Percic ::

Imo bo to neka nuja.
Ker če stvar ne spremenimo v nekaj uporabnega, se lahko hitro najde nekdo (več časa čakamo, večja je možnost) ki bo celoten materjal (z nami vred) predelal v nekaj neuporabnega.
Nalašč ali nenalašč.
Tudi vprašanje kaj je težje naredit. IMO Computronium.
Hočem reči, da bo Computronium zgolj logična obramba. Vse dobrote ki pridejo zraven, pa so for free..

Thomas ::

pirat,

Šestdesetletnika komot prepričaš, da bi bil spet mlad, če bi bilo to mogoče. Sedemdesetlenika ali osemdesetlenika še lažje. Morda si moraš pri kakšnem pomagat še s tem, da ga rešiš kakšne terminalne bolezni. Potem so že na drsalnici, ki vodi v Protokol.

Dvajsetletnik misli, po drugi strani, da ni dovolj kjutkan, sploh ker so uni starci postali mladi in kjutkani bolj od njega.

Oziroma ... na ta način jih "skorumpiraš" vse po vrsti, slejkoprej, staro in mlado.

To je zasvojljivo kot heroin, le da nastopi, že preden si ga prvič vzel. Od trenutka ko si zvedel, da je postal realnost.

Luka,

Another day, another good point from you.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

MrStein ::

Luka Veliki:
Hočem reči, da bo Computronium zgolj logična obramba. Vse dobrote ki pridejo zraven, pa so for free..

To me je spomnilo na nekaj.
"Z jedrsko energijo bomo vsi imeli zastonj elektriko."
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj se zgodi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
656893 (5390) kitzbrado
»

Time Dilation (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
796325 (5513) gani-med
»

Črne luknje in črvje luknje ter potovanje skozi slednje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18911388 (8688) jest10
»

Svetloba! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
14512039 (8863) Zavo
»

relativnostna teorija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14510423 (8738) bobby

Več podobnih tem