» »

HDHTPC

HDHTPC

bolek12 ::

Pozdravljeni!

Nad priklopon racunalnika na analogni TV sem obupal, zato se zanimam za namenski dnevnosobni racunalnik. O HTPC-jih je ze velio napisanega o uporabi nove HD tehnologije v teh napravah pa ne toliko.
Razlike so seveda pri TV karticah. In sicer obstajajo HDTV Tuner Crds in PVR Cards/TV Tuners. Kot sem jaz to zastopil potrebujes za HDHTPC obe vrsti.

Kar bi rad je, da HTPC z vgrajenim Bluerayem ali HDDVDjem posilja signal na HDTV. Pravtako naj sprejema HD signal ponudnikov in ga zna zajemati na disk isto pa bi rad tudi za analogni signal. Imam se vprasanje glede HDMI izhoda in vhoda in sicer me zanima, ce je kvaliteta spremenjena, ce uporabljas kakrsenkoli pretvornik, saj na grafincih karticah tega izhoda ni (DVI, VGA, S-video).

Prosil bi za nasvete v zvezi z dotičnimi karticami oz. delitev vasih izkusenj.

L.P.

AngelOfDeath ::

Večina novejših grafičnih kartic ima tudi HDTV izhod. Glede na to da imaš optiko do stanovanja ( Saj si rekel da lahko spremljaš HDTV signal od ponudnikov), je potrebno kupiti še samo primerno kartico za v računalnik. Zakaj rabiš analogni signal ? (slika je porazna na novih TV-jih).
edit: Slovnica

AlesC ::

ne splača se ti še met HDTV, ker še nobeden ne prenaša v tem formatu. Če bi ti rad HDTV gledu more bit že izhodni format ta, jst pa ne vem če že kdo to izvaja. Sicer Siol že ma nekaj, ampak to ni to, ker tv postaje še ne prenašajo/oddajajo v tem formatu. Mislim da ima to že CNN pa eden ali dva nemška kanala. Tisto ko kao Siolova postaja pretvori signal ni tapravi HD. Ko bodo vsi kabli tapravi in ko bo laufalo vse preko HDMI-ja bo to to. Edino kar lahko res gledaš že v HD formatu so filmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AlesC ()

bolek12 ::

V redu! Razumem, da tega v nasi podalpski dezeli se ni in da nekaj ponudnikov, ki se grejo HD v bistvu ne morejo posiljati takega signala, saj mora za delovanje HD velike denarce vloziti tudi televizijska hisa. Se pravi, da HDTVkartica za enkrat v Sloveniji se ne bi bila izkoriscena, zato pa lahko HTPCju pustim en slot prazen za kasneje.

Se pravi za gledanje HDDVDjev oz. BluerayDVDjev pa je dovolj le graficna, ki podpira HD kajne?

Na temo HD signala in sprejemanja pa cez kako leto kaj vec:)

L.P.

AlesC ::

je tako...

AngelOfDeath ::

Ja potrebna je grafična vsaj 6600 ali boljšo

Ali pa da imaš procesor 2500+ ali boljši
edit: Slovnica

strumf666 ::

T-2 testno oddaja HDTV na 6 kanalih. Za gledat rabiš spodoben procesor in grafično, ker imaš več kodekov v katerih se oddaja HDTV, nekatere zanjo kartice odkodirat (da procesor ni preveč obremenjen, nekaj je še vseeno) nekatere pa samo CPU. LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

ender ::

Za Blu-Ray ali HD-DVD boš rabil računalnik z grafično kartico, ki podpira HDCP enkripcijo - take kartice so danes še vedno zelo redke; drug problem je, da trenutni BD-ROM/HD-DVD pogoni najverjetneje ne bodo mogli predvajati filmskih ploščkov. Poleg tega, po mojih izkušnjah za gladko predvajanje 1080p slike rabiš dvojedrni procesor (je pa res, da nisem nikoli poizkušal uporabljati dekoderjev, ki si pomagajo z grafično kartico).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafične kartice in HDMI izhod

Oddelek: Zvok in slika
267441 (3452) damirba
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27565689 (23397) k4vz0024
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

942118771 (35758) Kovalchuk
»

Kaj je DVB-T TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
497438 (5265) Tody
»

HD televizor imamo kako izkoristiti?

373774 (1774) IVo

Več podobnih tem