» »

Sagem F@st mi nagaja - help!

Sagem F@st mi nagaja - help!

dkRusky ::

Lep pozdrav.

Pojavil se mi je sledeč problem in verjetno nisem niti prvi niti zadnji. Moja trenutna konfiguracija je en stacionarni računalnik in en laptop. Stacionarc je priklopljen direktno na sagema, za laptop pa sem pri telekomu dokupil wireless kartico. Nekaj časa je bilo vse v redu, potem pa sem si zaželel, da bi moj sagemček deloval kot router torej, da bi se sam priklopil na internet in bi se posledično moj stacionarc in laptop lahko videla. No, šel sem lepo na telekom in so mi to zrihtali, šel sem lepo domov, surfal, prenašal podatke med računaloma, mislil sem, da vse dela ena a, dokler nisem zagnal enega izmed p2p programov. Najprej enega, potem drugega, potem tretjega... noben se ni hotel priklopit. Nisem vedel kaj bi to bilo, potem pa sem se spomnil, da je sedaj v sagemu vklopljen firewall. No grem lepo do sagemčka, v nastavitvah izklopim interni firewall, a stvar še vedno ne dela. Modem/router mi še vedno zapira porte, kljub izklopljenemu firewallu. Kasneje sem izvedel, da se to skoraj vsem dogaja kljub najnovejšem biosu. Zatem sem hotel modem povrniti v prvotno stanja in tu se je pojavil problem, ki ga ne znam rešiti. Ko hočem zbrisati uporabniško ime in geslo za dostop do interneta iz modema v "internet connection" tabu (pritisneš stop), mi ta hudičeva škatla zašteka - neha se odzivat in računalnik mi pade iz omrežja. Modem morem najprej izklopit in potem spet na novo vklopit v vtičnico, da mi povezava z netom spet normalno dela. Sploh mi ne dovoli zaustaviti procesa, da bi modem/router povrnil v prvotno stanje.... pojma nimam kaj naj naredim. Za gumb reset pa telekom kr neki grozi, da se ga ne sme dotikat, ker je potem treba modem kao spet na novo nastavit...

Help anyone?

Razmišljam celo, da bi si omislil kakšnega netgearčka za 20 Jurz..... Sam nevem kako je kaj s to preslikavo MAC naslova.

jurre ::

tisti reset ti zbrise vse nastavitve, ce imas VoIP nastavljen, se bo zbrisala telefonska, pa ti jo bo moral siol se enkrat aktivirat na modem..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurre ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569452 (6281) c23po
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213524 (6263) AC_DC
»

Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrosti

233094 (2313) čuhalev
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952174 (23924) simone
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32964640 (28335) JoskoMacher

Več podobnih tem