» »

Sinope 568+ kot router

Sinope 568+ kot router

«
1
2 3

mare_ ::

Danes je bil pri nas upgrade day in smo dobili nov shiny komunikacijski prehod sinope 568+, ki je se očitno se zna pretvarjati, da je router, pa še brezžično se zna pogovarjati. Zanima me, če ga kdo dejansko uporablja na tak način (router, wireless ap) in kako se obnese? Do sedaj sem imel za to enega linksysa, ki pravzaprav čisto v redu dela, ampak če bi na tisti polici bil kakšen centimter več prostora pa kakšna blinkenlight manj, tudi ne bi mel nič proti.

Torej, se splača zamenjati linksysa s tem sinopejem ali ne?

matjaz23 ::

Js ga imam približno eno leto. Uporabljen je kot router v siol trio paketu in morm rečt da sem zelo zadovoljen. Wireless mi pokriva vse sobe v hiši plus cca. 50m radius okoli hiše. Tk da tu sploh nimam pritožb. Tud zanesljivost povezave je OK. Se mi še ni zgodilo, da bi se povezava obesila, kljub temu, da gre prek njega poleg TV tudi marsikateri torrent :)

Pač to je moja izkušnja s sinope routerjem.

LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

rainmaker666 ::

zanima me kako ste skonfigurirali stvar da deluje. Jaz sem vklopol na uporabniškem vmesniku vklopil wireless in mi ga laptop normalno zazna ampak mi izpiše local only in internet mi seveda ne dela. zanima me če je treba še kaj nastaviti ( tudi če ročno dodelim IP-je zadeva še vedno ne deluje). Na PC-ju ki je povezan preko kabla pa mi internet deluje normalno.

jest10 ::

Najprej povej kako imaš zadevo uštimano z navadnim PCjem. Ti povezavo uspostavi sam sinope, ali se povezuješ preko klienta na računalniku?

allex ::

tud jest mam podoben problem kot rainmaker, na pcju kamor mam potegnen kabel iz sinopeja se povezuje sam oz. je povezava skoz vzpostavljena.
pri wi-fi mam pa max 11mb prenosa, poleg tega je signal razmeroma slab, praktično dobr lovi samo v isti sobi, poleg tega pa ne razumem zakaj wireless računalnik zazna povezavo, internet pa ne dela???

zanimivo je tud da sem wi-fi na sinopeju ugasnil, in v mrežo povezal starga linksysa, ki je prej delal normalno, sedaj pa ima iste simptome kot sinope!?

če kdo zna svetovat lepo prosim, sicer sem mislu težit da mi zrihtajo nekaj delujočega :dunno:
struggling with abundancy of computer power

rainmaker666 ::

sam se moram povezati.

matjaz23 ::

@ rainmaker

nastavi ga kot ruter in bo delal tudi internet.

@ allex

preveri, da ni problem pri sprejemniku wirelessa in ne oddajniku! ker če ti dva, ki oddajata signal data isto močan signal je najveretneje težava pri "lovilcu" signala! Dobi kak drug laptop in sprobaj z njim, kako z njim vlečeš signal.
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

rainmaker666 ::

evo nastavil in stvar dela. Najlepša hvala.

Someone3 ::

Zdravo. Ker sem popoilni laik in nimam pojma o računalništvu, lepo prosim, če bi mi kdo pomagal nastaviti porte v Sinopu za BitTorrent-a ... Ker ne vem, katere nastavitve je treba izbrati ...
Add New Port Forwarding Rule

Name:
Pre-defined: Je treba izbrat predefined ali userdefined? Itn.
User defined:
WAN Interface:
Forward to Internal Host Name:
Forward to Internal Host IP Address:
By using the rules:
Protocol External Port Internal Port

Hvala.

tilenn ::

madog ::

Oj

jaz pa imam drugačno vprašanje in sicer doma imam dva modema iskratel2000 in sinope568+, fora je v tem da mi iskratelov deluje BP, sinope pa prekinja povezavo tudi do 20x na dan, v vsakem primeru pa bi rad imel WiFi ki ga ima sinope, nikakor ne morem nastaviti da bi sinope deloval kot switch z možnostjo wifi, če se komu sanja kako to izvesti naj prosim pove


hvala

Matheeew ::

Iz Iskratela priklopi kabel v ethernet oz. LAN vhod na Sinopeju.

madog ::

Ma sem pozabu povedat da je vmes še router in switch, fora je v tem da če priklopim tako kot si rekel pod nobenim pogojem nobena stvar ki jo priklopim na sinopeja ne pridobi IP niti preko WiFi. Na sinopeju pa ni možno nastaviti da pridobi IP (dinamika ali statika) od routerja, ima na voljo samo pppoe tako da ga ne morem nastaviti niti kot drugi router.



lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madog ()

Vanadium ::

Pozdravljeni.

Si bom kar sposodil tole temo. Skratka imamo tale sinope 568+R2 modem router. Zadeva je se kar dobra vendar so določeni problemi. Ker se zadeva ne sporazume z dvema wireless karticami sem hotel si dat lepo svoj stari router linksys wrt54gl z katerim je zadeva delovala bp. Sedaj je pa problem. Router nikakor nemore butaste pppoe seje naredit. Piše connecting in se nikoli ne poveže. Skratka sem klical na siol pomoc in bolj jim tupim da je z starim modemom delovalo z novim pa ne bolj oni tupijo da ne nudijo tehnicne pomoci za routerje.8-O. Skratka se komu sanja kaj je treba narediti da bo zadeva delovala?

L.P.

r0b3rt ::

preveri če imaš vse ql priklopljeno ter poskusi za user name vpisat siol za geslo pa internet če se bo morda s tem povezalo. upam pa da imaš vse ql nastavljeno na samem routerju. ker če ti deluje povezava s kompa / sionpa, ti nima siol kaj pomagat, ker ne gre za težavo z njihove strani. sicer pa če ti ne deluje wifi opiši kako si nastavil zaščito wifija, morda lahko pomagam ter podaj mi še verzijo soft. na sinopu.

tilenn ::

madpanter: Če mi pošlješ username na ZS, bom poskusil nastaviti wifi na modemu tako, da ti bo delal.

Vanadium ::

Saj wifi deluje z dvema laptopoma brez problema. Ne sporazume se pa z dvema drugima oziroma dela pa pada dol, ker ali je kartica fuc (dvomim, ker z linksysom deluje) oziroma je kaki drugi problem. Drgač smo pa problem rešili z tem, da smo šli po druge kartice. Samo me pa še vedno muči pač zakaj ni router dobil povezave medtem ko je na starem modemu od siola in pri T-2 delovalo B.P.

PromeuZ ::

Imam podoben problem kot allex, pc povezan preko kabla na sinope deluje, medtem, ko mi wireless povezavo na laptop poveže in zazna (signal do maxa), vendar nimam dostopa do interneta. Zanima me, kako moram nastaviti nastavitve wireless kartice oz. na sinopu, da bo zadeva delovala?
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

r0b3rt ::

kako maš nastavljeno zaščito?

PromeuZ ::

WPA2 (PSK / AES). dostop vezan na MAC naslov mrežne od laptopa.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

r0b3rt ::

dj probi wpa psk-tkip, po možnosti brez vezave mac...če ne bo pa probi sam vezavo na mac... pa po vsakem nastavljanju dj save pa reboot

PromeuZ ::

Done. Manjkal je le reboot ruterja :dumbass:
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

jan01 ::

Samo wpa2 aes s maksimalnim random(drugače ti tudi aes ne pomaga) geslom(copy-paste)in nič drugega! (ne pa enih hecov od n0000000000000000biv s skrivanjem ssidja, omejevanje mac...

PromeuZ ::

Zopet imam probleme s sinope-jem. Namreč, prejšnji teden so pri SiOL-u spreminjali uporabniška imena v lower-case, zato sem zadevo posodobil na ruterju in je delovalo bp celoten vikend. Pridem včeraj spet domov, se poizkusim povezati na internet in zadeva ne deluje - na ruterju kaže, da je povezava aktivna, vendar ne pridobi WAN naslova ter online time je vedno 00:00, pa tudi disconnectati je ne morem. Ker se v primeru, da kličem povezavo prek kabla iz winsev (in ne preko ruterja kot gateway-a) lahko normalno povežem na internet, potem je verjetno problem v samem ruterju in ne na strani siola? Any ideas (ne, restart ruterja tokrat ne reši problema)?
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

r0b3rt ::

erase flash routerja pomaga...če mi sporočiš do jutri dopoldne tvoj username in ne spreminjaš nič na modemu ti lahko jaz uredim...lp

chihuaua007 ::

Imam podoben problem kot allex, pc povezan preko kabla na sinope deluje, medtem, ko mi wireless povezavo na laptop poveže in zazna (signal do maxa), vendar nimam dostopa do interneta. Zanima me, kako moram nastaviti nastavitve wireless kartice oz. na sinopu, da bo zadeva delovala?

jst mam enak problem, in lepo prosim, če mi kdo lahko natančno pove kako in kaj

hvala

Zgodovina sprememb…

r0b3rt ::

pa imaš na samem modemu nastavljeno da se samodejno vzpostavlja pppoe?

chihuaua007 ::

ne vem. kje se to pogleda???8-O

ABX ::

Poceni routerji so manj odzivni in se pri večji obremenitvi sesujejo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

r0b3rt ::

configuration->internet (access)...mislim da je tako, če ni pa mi opiši ker ne vem točno na pamet...oz mi posreduj podatke pa se jutri slišiva

chihuaua007 ::

pogledal sem v control panel->internet options, pa ni nič,
pa tut na modemu ne najdem nič,...

razen to:

Internet Access: Types of Access

There are five types of Internet Access available. Choose a type that is suitable for your Internet connection from the options below:
Help Tell me more about Internet Access settings...



PPPoE bridged - use this if you have a PPPoE bridged DSL connection

Zgodovina sprememb…

r0b3rt ::

zdj pa maš pa verjetno change internet access here->next->enable + vpišeš user name pa pass

chihuaua007 ::

aha to sem zdaj naredil.

a zdej nardim še kej?

r0b3rt ::

poglej pod current status al pa overview če je modem dobil ip različen od 0... in pa če imaš kje kakšno opcijo save da še to klikneš

chihuaua007 ::

Current Status

This page shows general status information about Sinope568
Help Tell me more about the status information...
Internet Access settings

The IP address for Sinope568 is 0.0.0.0 using the subnet mask 0.0.0.0.

The default gateway is not currently set.

The name (DNS) server is ns1.voip.siol with a backup name server of ns2.voip.siol.
About Sinope568

The hardware version number for Sinope568 is X5368 Annex B / Argon 4x1 CSP v1.0 (ISOS 9.0).

The firmware version number for Sinope568 is 4.3.15-3.11-E.74.2.36.

MAC address of Sinope568 is 00:01:38:B3:D5:F4.

r0b3rt ::

The IP address for Sinope568 is 0.0.0.0 using the subnet mask 0.0.0.0. to ni ql...dj mi na pv tvoj user name pa ti bom jaz uredil zadevo

chihuaua007 ::

a to nucaš username, pa password? od modema?

pa kam ti ga pošljem? sorry, sm nov tle:)

Zgodovina sprememb…

r0b3rt ::

yes yes...privatno sporočilo...

Matheeew ::

Mislim, da se večina odgovor nahaja v navodilih...

http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/da...

chihuaua007 ::

kaj zdaj?

r0b3rt ::

na zgornjem linku imaš vse razloženo pa si sam uredi

chihuaua007 ::

joooj! ej jst sm spremenu geslo za prijavo na net,... grem u sobo, vključim laptop in nič. grem pogledat na modem,... spet subnet mask in ip adress 0000.
jzt sm pa mal poskušal sam spremeniti ip pa to in sedaj nevem ip-ja modema. tut na compu sem nekaj preizkušal, in sedaj mi na laptopu pove limited or no connectivity.

če lohk pomagate

r0b3rt ::

pa zakaj spreminjate ipje? od kje vam ta ideja?...na kompu ipje pustite na avtomatsko, ker vam modem samodejno dodeli kar potrebuje, če vam po defaultu ne, je nekaj na bad (driverji,antivirusni program,požarni zid,...)

iskratelovi modemi: (sinope,proteus,prospero,...)
če pa že karkoli nastavljate: ip modema je 192.168.1.1, user name: user , pass: user. ip kompa 192.168.1.x (x je poljubna cifra na intervalu (1-255), kar pomeni, da 1 in 255 ne prideta v poštev... rajši kakšno dvomestno št., ker če imate priklopljenih več naprav, se zna zgoditi da boste čisto naključnu izbrali ip katerega ima že dodeljenega druga naprava)...
če ne morete dostopadi do modema, ponavadi se konfigurira preko lan-a (žične povezave), je lahko težava da ima modem spremenjen ip, spremenjeno geslo za dostop, ima izklopljen dhcp ali port (izhod na modemu) ni nastavljen na data... tovarniške nastavitve imajo namenjena izhoda eth1 in eth2 za računalnik ...

ko konfigurirate wifi na modemu, če ne deluje, poskusite nastaviti brez zaščite, če še vedno ne deluje lahko poskusite z drugo napravo, erase flash modema (po erase-u če imate VoIP je potrebno poklicat 080 1000, da ponovno poregistrirajo telefonijo, če le nimate IP telefonije - se pravi da uporabljate analogni telefon ali ip telefon v analognem načinu)...
po vsakem spreminjanju nastavitev save in reboot modema!
če uporabljate visto se znajo po spreminjanju nastavitev pojaviti težave, ker si sistem zapomne nastavitve glede na ime omrežja: v tem primeru spremenite ime omrežja na modemu ali pobrišete nastavitve v sistemu...
če vam brez zaščite deluje, utegne biti težava z gonilniki na računalniku: v tem primeru jih posodobite, poskusite z drugo napravo,... v večini primerov se uporablja zaščita wpa-> psk-> tkip: geslo (dolgo mora biti vsej 8znakov) - ni najbolša zaščita je pa potrebno dosti časa in znanja če bi se želel kdo povezati mimo zaščite... če deluje wpa2-> aes, toliko bolje za vas...


po konfiguraciji wifi-ja vam internet še vedno ne bo deloval, saj je potrebno vzpostavit pppoe povezavo, to lahko vzpostavljate z računalnika, lahko pa modem nastavite da se samodejno poveže. v slednjem se utegnejo pojaviti težave, če uporabljate (primer ftp, do katerega bi želeli dostopati od "zunaj") aplikacije, za katere bi bilo potrebno odpreti porte za dostop od interneta k vam, saj ima modem firewall... če se odločite za prvo možnost (pppoe z računalnika) bo prišlo do težav, če boste želeli imeti vzpostavljeni več kot 2 pppoe seji sočasno...
pojavljajo se težave, da si spremenite geslo za dostop do osnovnega elektronskega naslova, v tem primeru ste spremenili tudi geslo za dostop do interneta in če imate modem nastavljen v router mode-u (sam vzpostavlja pppoe), je le to potrebno popraviti v samem modemu pod internet connection configuration-> connect (če imate še aktivno sejo kliknete disconnect in ponovite connection configuration-> connect) ter popravite geslo in ne pozabite save. če vam po vpisu podatkov in potrditvi javi session terminated (na računalniku bi javilo 691), lahko da ste se zmotili pri vpisu uporabniškega imena,gesla... preverite le ta podatka in če še vedno ne deluje lahko pokličete že znano št. (080 1000 in bodo oni preverili v čem je težava)... naj vam bo jasno, ko kličete na klicni center, da je ta naprava MODEM in ne router.


če sem kaj pozabil,imate kakšne druge probleme,... pišite

ps: na voljo pa so vam (skoraj) vedno tudi:
080 1000
tehnicna.pomoc@siol.net
pomoc.siol.net
forumi.siol.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0b3rt ()

chihuaua007 ::

jst ne morem prit do modema,...192.168.1.1. ne deluje,..

Povezava prekinjena

Povezava s strežnikom je bila prekinjena med nalaganjem.


Povezava s stranjo je bila nepričakovano prekinjena med pogajanjem za povezavo ali med prenašanjem podatkov. Prosim, poskusite ponovno.

Zgodovina sprememb…

r0b3rt ::

si dal na računalniku ipje na samodejno? imaš povezano s kablom na eth1? poskusi start-> run-> cmd-> ping 192.168.1.1-> enter pa sporoči kaj vrne, poskusi pe z drugim kompom

chihuaua007 ::

ip-ji so na samodejno, eth1 je povezano,
cmd vrže ven tole:
preverjanje dosegljhivosti 192.168.1.1 z 32B podatkov:
iztekla se je časovna omejitev na zahtevo.
iztekla se je časovna omejitev na zahtevo.
iztekla se je časovna omejitev na zahtevo.
iztekla se je časovna omejitev na zahtevo.

statistika preverjanja dosegljivosti za 192.168.1.1:
paketov: poslanih=4, prejetih=0, izgubljenih=4(100% izguba)


z drugim
kompom je isto

Zgodovina sprememb…

MihaFirst ::

ISKRATEL Sinope 568 + r2 annex B P2

Tole je modem, ki so mi ga dali na Siolu. Antena je, tudi wireless lučka je, vendar ne sveti. Ne vem, kako naj se sploh lotim aktivacije wirelessa, ker ni nikakršnih stikal, na Siolovi spletni strani, kamor me je napotil 080Študent pa tudi ne najdem ničesar. Zaenkrat stvarca ne oddaja kakršnegakoli signala...

Hvala za vsakršne odgovore :)
www.gamma.si

fosil ::

Si priklopil USB wireless ključek pri ugasnjenem modemu, tako kot piše v navodilih?
Če ne, znaš imet probleme.
Tako je!

MihaFirst ::

Ni me bilo doma, ko so ga prinesli, pravtako sploh ne vem, kje imamo navodila, če sploh. Za USB ključek žal prvič slišim :( Kaj z njim?
www.gamma.si

r0b3rt ::

za Sinope 568 ne potrebuješ usb-ja... wireless vklopiš tako kot sm zgoraj napisal... kaj ima veze če je študent? napotil te je na stran pomoc.siol.net ni ti pa točno povedal kje http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/da... tu imaš link... drugače pa povežeš komp in modem s kablom na eth1, v browser-ju vpišeš ip 192.168.1.1 user name: user pass: user... se ti odpre gui konfiguracija potem pa pod wireless omogočiš...


chihuaua007 imaš ti sami internet ali imaš tudi tv (če imaš ali ti le ta deluje)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
404921 (3327) seba-beba
»

LAN in WLAN (WiFi) skupaj in intrenet

Oddelek: Omrežja in internet
101546 (1270) a-ptuj1
»

iskratel geslo routerja

Oddelek: Omrežja in internet
711145 (10635) hozyan23
»

Sinope 568 in wireless

Oddelek: Pomoč in nasveti
2147662 (25084) Spajky
»

Kako nastaviti router?

Oddelek: Omrežja in internet
488350 (7376) Miha_T

Več podobnih tem