» »

Sinope 568+ kot router

Sinope 568+ kot router

1 2
3
»

r0b3rt ::

Sinope po defaulto deluje kot modem, router mode je kot dodatna možnost. Odvisno katero verzijo Sinopa imaš, če je R1 lahko urediš sam, če je R2 poglej pod "Internet access", če je povezan (je napisan IP) oz. če je vpisano tvoje uporabniško ime/geslo. V slednjem primeru pokliči na SiOL ter podaj željo, da ti izklopijo router mode (PPPoE).

barakus ::

Kako pa je potem z IP TV in telefonom, delujeta enako ali ne?

r0b3rt ::

Ostane nespremenljivo.

barakus ::

To pomeni da bo TV in telefon normalno delal direkt preko sinope, net pa preko linksysa, ki bo sam uporabljal PPPoE in bo priklopljen na sinope?

r0b3rt ::

Res je.

level89 ::

Pozdravljeni.
Na ruterje in podobno se ne razumem najbolje ker je te stvari doslej urejal brat, zato prosim za potrpežljivost.

Stric ima Siolov paket in modem/ruter Sinope568 (nov). Narejeno je imel wireless omrežje, a je bil signal preveč šibek, zato sem mu kupil še en ruter - TP-Link TL-WR941ND.

Kako naj ruterja med seboj povežem? Sinope bi odslej uporabljal le kot modem in bi ruter bil le TP Link, tudi za wireless mrežo. Po navodilih bi moral povezati Wan od TP Link-a v en izhod Sinope-a in stvar bi morala delat. Zatakne pa se že pri načinu povezave - Static IP, Dynamic IP, PPPoE. Kaj naj izberem? Če dam na avtomatično, izbere PPPoE, zahteva pa username in password, katerih pa seveda nimam. Kaj naj naredim?

Hvala vnaprej za pomoč!

r0b3rt ::

Priklopiš tako kot si napisal. Na modemu izključiš router mode in WiFi. Router pa skonfiguriraš kot PPPoE, če ne veš username-a in pass-a pokliči SiOL, s stacionarnega telefona in reci, da ne veš podatkov, če jih lahko poišče po naslovu... geslo se bo pa spremenilo.

hozyan23 ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če bo šlo prek Sinopeja, da bom mel wireless, čeprav uporabljam amis in bi omenjeni ruter (ki sem ga kupil na bolšjaku) oporabljal kot razadelilec in wireless vmesnik. Mogoče je vprašanje malo bedasto vendar nisem glih domač na tem področju. Hvala vnaprej za odgovore.

r0b3rt ::

Ne vidim razloga zakaj ne bi. V tem primeru deluje kot switch... Zakaj posegaš po Sinopeu in ne konkretnem routerju?

voltlord ::

Mami sinope R2 pa igram neko novo igro, Minecraft, če koga zanima. Rad bi odprl port ali kako se temu reče, da bi lahko gostoval server za mene in par prijateljev.Kakšen nasvet. ziga.rojs@windowslive.com

r0b3rt ::

Rokic ::

Živjo!
Nekam me zanima glede tega Sinope568+. Prej sem imel Buffalo WHR54 al kar je že, sedaj pa tega Sinope. Problem je, ker če vpišem moj zunanji IP, pridem na router in zahteva uporabniško ime. Prej z Buffalo, pa sem prišel na moj IP oz. kar sem imel forwardano na moj IP.
A je kje kakšen hakeljc kako zaobti to zadevščino, da ne bi prihajal na nastavitve od routerja?

BTW, to se mi dogaja samo če sem znotraj omrežja, kjer je router Sinope. Če dostopam recimo preko 3G omrežja, ali recimo iz kakega drugega zunanjega IPja pa deluje normalno in ne pridem na router.

Hvala in LP

AvtoR ::

Meni je Asus WL-500g Deluxe izpustil dušo. Ker imam kot modem Sinope 568+ (R3), sem mu vklopil opcijo WLAN in rutanje.
Z omrežji nisem na ti,sedaj pa imam naslednja dva problema:
1.Asus je imel strojni firewall. Ali ga ima tudi Sinope? Če ja, kje se vklopi in kako se nastavi?
2.Pri Asusu sem imel vklopljeno MAC filtracijo. Vnešenih sem imel kakih 10 MAC address in vse je delovalo BP.
Pri Sinope mi ne dovoli vnesti več kakor 5 MAC address, rabil pa bi jih vsaj 7. 4x za pametni telefon in 3x za prenosne računalnike. Verjetno je to omejitev modema? Zdaj pač nimam vklopljene filtracije in se lahko vsak, ki ve geslo priklopi na WIFI. Mac filtracija je glede tega kar dobra dodatna zaščita.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AvtoR ()

s51as ::

Živjo,

Tudi jaz imam Siolov Sinope in imam težavo z WiFi povezovanjem.
Vedno ko želim povezati laptop ali pa pametni telefon z wireless povezavo, moram modem resetirati. V naprotnem primeru se tako računalnik kot telefon povežeta, vendar omejeno, brez internetnega dostopa.
Zanimivo je, da se en laptop vedno poveže brez težav.
Laptop, ki ne deluje je HP 635 in ima ATHEROS mrežno kartico, ki je posodobljena.
Telefon je HTC Tuouch 2.

V primeru da na sinopeju nastavim wifi brez gesla se vse povezuje zelo lepo. Takoj, ko pa nastavim kakršnokoli zaščito ne deluje več. Povezovanje na nanovo resetiran modem deluje kako kakih 20 minut.
Računalniki, ki so povezani po žici delujejo vedno in brez težav.
It's just me myself and I

matejcko ::

Živjo,

eno, morda precej laično, vprašanje:

Kaj in, če sploh kaj pridobim, da poleg Sinope 586+ kupim še en WiFi router? Namreč, najbolj me zanima, na ta router bi priklopil zunanji disk (mrežna povezava), potem pa bi preko iPada gledal nek film, ki je shranjen na tem zunanjem disku. Glede te povezave ni problema, ker imam aplikacijo, ki to omogoča, le film se sedaj nalaga tako počasi, da je predvajanje praktično nemogoče.

Torej, ali bi mi nek dodaten Linksys ali pa D-link kaj koristil, ali bi nemara še upočasnil zadevo?

Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matejcko ()

amigo_no1 ::

Ozko grlo bo še vedno wifi, če seveda tako dostopaš do routerja.
Za divx, avi in podobno bo dovolj, za kakšen mkv s 5 Mbit bitrate-a bo premalo.

Zvezdica27 ::

?

zakaj bi bilo premalo? 5 Mbit je prenos cca 600 KiB/s, najhujši nkv z 10 mbit/s pa recimo 1,5 MiB/s. Če ti pa wireless ne vleče toliko, pol je neki narobe. Standard je 56 mbit/s, v realnosti malo manj, kar je še vedno daleč nad 10 mbit ali 5 mbit/s.

Govorimo seveda za normalne wireless AP, konkretno Airport express vse navedeno dela bp (res pa je da filme vleče preko mreže in ne preko USB/mrežnega diska)

zz

amigo_no1 ::

Se opravičujem, mislil sem 5 MB (bajte in ne byte).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

bibip ::

Sinope ima wifi b/g. Tvoja jabolka ima menda tudi n.

Pri meni tudi ni šlo gladko preko sinope. Če signal ni bil perfekten, je bila hitrost prenosa podatkov zelo nekonstantna.
Vzel sem router tl-wr1043d (čisto drugi razlogi) in se potem preizkusil tudi to. Deluje gladko. Za razmislit je o dd-wrt (super zadeva).
Seveda pa ni garancije. Če imaš možnost, prej preizkusi s kakšnim, ki ima wifi n.
Primerjava. Prej sem imel prenos max. 1,7MB/s, konstantno malo nad 1MB/s, sedaj pa je vedno malo nad 5MB/s. Tudi zaniha, ampak nikoli pod 2MB/s.

simone ::

jaz pa imam problem da ne morem bit povezan prek ruterja sinope 568+ na telefonu.vklopim wifi na telefonu in vse kaže tak k mora da je povezan z ruterjem ampak povezave pa ni.kaj je to narobe moram kakšne nastavitve za wifi v ruterju nastavit še al kako?wifi v ruterju je nastavljen in je omogočen tak da ne vem kaj je to.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
404922 (3328) seba-beba
»

LAN in WLAN (WiFi) skupaj in intrenet

Oddelek: Omrežja in internet
101546 (1270) a-ptuj1
»

iskratel geslo routerja

Oddelek: Omrežja in internet
711146 (10636) hozyan23
»

Sinope 568 in wireless

Oddelek: Pomoč in nasveti
2147662 (25084) Spajky
»

Kako nastaviti router?

Oddelek: Omrežja in internet
488350 (7376) Miha_T

Več podobnih tem