» »

Kupovanje prek eBaya

Kupovanje prek eBaya

««
11 / 12
»»

Desty ::

Dvomim, da bom imel takšno srečo, da bo šlo brez carinjenja skozi. Drugače pa, če ne presežeš 22€ in ti paket vseeno odprejo ter zahtevajo račun, ti pošlješ račun in je brez dodatnih stroškov paket dostavljen na dom.

Drugače pa sem že hotel naročit na naslov v Anglijo, ampak potem me pa Angleži opeharijo in še dvojno poštnino plačam (ANG v SLO). So pa telefoni neprimerljivo cenejši iz ZDA, kot če ga naročim iz UK ali DE eBaya. Le zakaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Desty ()

LuGi ::

Tako je.. recimo v koroeji stane Galaxy S 2 le 290EUR =) V evropi? 500E+ :|

Jebena evropa :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

KTr1sk ::

Realman je izjavil:

Na 320€ boš plačal 64€ ddvja in obravnavo slabih 6€. Torej 70€ boš dal zraven.
Bolj je kruto, ko ti na vrednost 22.5€ nabijejo še 10€ zraven.
Telefon pa skoraj 100% ne gre skozi, razen če je bil poslan po kakšni hitri pošti, DHL,UPS... Če pa gre po navadni pošti, da carinijo v Lj pa boš plačal garantirano.


Na to vrednost je še treba računat verjetno še carino zraven, koliko pride še tisto, torej cca70€+carina?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

antonija ::

Carina je pa odvisna od vrste blaga. Za ene stvari ni carine (racunalniske komponente), za ene je smesno nizka (2% na dolocene sportne rekvizite), za ene stvari je pa kar visoka (20%). Telefoni so (glede na to da pri nas nimamo izdelovalcev mobilnih telefonov in posledicno drzava ne favoritizira domacega nakupa) pomojem nekje bolj nizko, ce ze ne kar isto kot racunalniske komponente.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Desty ::

Za carini sem se že pozanimal in sicer znaša 0%. Mi pa nikakor ni vseeno za tistih 70€, ki jih bom moral pustiti carinski pošti.

Sem pa naštudiral eno metodo. Kaj če se recimo s prodajalcem dogovorim, da napiše na paket, da gre za pokvarjen telefon ali telefon po delih in neko majhno vrednost? Recimo 30$. Pa potem seveda oni to odprejo in zahtevajo račun. Jaz jim pošljem natisnjen Paypal račun, kjer gor zares piše, da je stvar pokvarjena/po delih in da je resnično me stalo 30$. Bi se to prijelo oz. šlo skozi? Izvedba tega plana ni problem, problem je, če bodo sploh nasedli. Ker lahko mi potem forsirajo svojo vrednost izdelka v stilu "telefon je v ITA 600€ in na to bomo zaračunali DDV".

darkolord ::

Precejkrat res take stvari ne uspejo (= ne nasedejo) in potem ti upalijo davek na tisto njihovo oceno vrednosti, ki je mimogrede precej višja od tiste, za katero si stvar kupil.

Velikokrat pa tudi samo Paypal izpisek ni dovolj - hočejo prav račun, spletno stran itd - saj vejo, da lahko nekaj tudi v več obrokih plačaš :)

Desty ::

V mojem primeru, ko sem kupil prek eBaya, se bi dalo Paypal in eBay račun prav lepo sfejkat. Samo verjetno ne bi palilo to.

darkolord ::

Na eBay moraš dat številko dražbe - tam se lahko tudi pogleda, po kakšni ceni je bilo kupljeno

St235 ::

Daš jim točno tiste papirje kot hočeš. Nikakor ne rabiš dat številke dražbe, če nočeš. Izpis iz paypala je v 90% primerov dovolj. Drugače pa print dražbe in podobno. Če pa bo samemu artiklu priložen račun iz katerega bo razvidno, da gre pokvarjen artikelj in daš zraven izpis iz paypala/ebaya iz katerega je razvidno, da gre za aparat v okvari bo zadeva v 99% šla skos. Drugo vprašanje pa je, če se bo prodajalec pripravljen tako izpostavit.

Se pa zavedaj, da gre tukaj za goljufijo in, da če te dobijo to nosi s sabo precej več posledic kot 70€.

Desty ::

Bom kar šel po normalni poti in upam, da ne bodo odprli paketa. Hvala za pomoč. :)

beni ::

Zanima me, koliko časa po tem, ko jim pošlješ račun (mail, fax) zadevo odpošljejo?
Je že kdo zatežil, da bi znesek nakazal in ne plačal poštarju ?

Prav zanime me, ali mi bodo obračunali davek.
Sem naročil, cena 18,99 funtov (malo pod 22E) in ker se mi je mudilo sem plačal naslednji dan - je funt malo narasel - cena 22,06 E. Danes sem dobil vabilo, da na carino dostavim račun.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: beni ()

ali3n ::

če si zgoden gre isti dan naprej (dobiš nasl. dan).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

beni ::

Prejel danes, brez obračunanih dajatev.

LP Beni
Pojma nimam ...

bronco40 ::

Se opravičujem za izposojo teme, mi lahko kdo prosim razloži, kako in kje pridem do 4mestne kode ma Paypalu, kot jo zahtevajo.Sem klical na banko, pa je rekla, da banka nima nič s to kodo.Hvala za odgovor

bastadu ::

Kodo dobiš na izpisku transakcij kreditne kartice. Če uporabljaš Viso lahko to kodo vidiš načeloma takoj (preko spletne banke ali osebno na banki), če pa uporabljaš Mastercard pa počakaš na naslednji izpisek kreditne kartice po pošti, ki ti ga pošlje banka ...

bronco40 ::

Najlepša hvala za odgovor, ampak , nisem kupoval prvič, sedaj mi pa prvič zahtevajo kodo.Je mogoče zato, ker sem prej uporabil ebay.com , sedaj pa ebay.uk.? Imam pa mastercard.

St235 ::

Nima to veze z ebayem. Paypal zahteva vertifikacijo, torej potrditev lastništva kartice. Nekaj malega gre na začetku tudi brez tega, potem pa moraš to uredit, če hočeš uporabljat naprej.

ali3n ::

@bronco40 - a nič ne prebereš kaj klikaš?

koda je potrebna za verifikacijo tvoje kartice; tudi pri Mastercardu je vidna takoj na elektronskem bančništvu (klik itd..) oz. ti jo pove na banki.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

bastadu ::

ali3n je izjavil:

@bronco40 - a nič ne prebereš kaj klikaš?

koda je potrebna za verifikacijo tvoje kartice; tudi pri Mastercardu je vidna takoj na elektronskem bančništvu (klik itd..) oz. ti jo pove na banki.


Kolega ima MC na Banki Celje in preko Klika ne vidi transakcij ampak le na vsakomesečnem izpisku iz banke, mogoče je pri drugih bankah drugače ...

St235 ::

MC pri NLB v Kliku vidiš vse tranzakcije.

bronco40 ::

Lakotnik29 :: danes, 13:55:58
citiraj

Hvala, to me je zanimalo, ker so mi to po 3 transakcijah prvič zahtevali.
Kar se pa ostalih komentatorjev tiče, ta forum je zato , da se kaj vpraša, ali se pač motim?
Pa vseeno hvala.

KTr1sk ::

Crknil mi je disk in sem isti model naročil na ebayu v upanju da lahko samozadaj ploščo menjam in sem kupil tale izdelek in na
EBAY.DE ima oznako medalje in top rated...na EBAY.COM pa nima te oznake, nisem tega prej nikol opazil, saj men so osebno pomembni samo procenti če je pa medalja gor pa je še bolj?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi...
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

ggrobelnik ::

Jaz pa bi rad preko eBay-a kupil ASUS Eee Slate EP121-1A010M, ker se ga v slovenji neda dobit za pravo ceno. Imam pa problem, ker nimam PayPal-a, pa tudi če bi ga imel bi bil moj limit krepko premali za nakup. Mi lahko kdo od vas pomaga pri tem?

antonija ::

Sure! Nakazi dnar preko western union in ti zrihtam placilo :D

Sifra: Bend over and open wide!! >:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

St235 ::

Odvisno od kje kupuješ. Če znotraj EU in boš dal znesek v naprej pol ni prbolem naročit. ČE gre pa za uvoz izven, pa je treba seveda upoštevat še DDV in podobne administrativne stroške.

ggrobelnik ::

Koliko bi me pa potim prišlo vse skupaj, če ga naročim iz ZDA. (davki, carina...) Na kateri eBay strani naj ga naročim?( eBay.com, eBay.de...)

BJunior ::

lep pozdrav..
na ebay-u sem naročil izdelek...in glej ga zlomka..
pisalo je da je angleški prodajalec in da pošlejo i z anglije..
nakar dobim domov obvestilo iz carina da je prispela pošiljka iz kitajske in da jim naj posljem racun.
poslal sem jim pay pal račun in že v 2 dneh sem dobil odločbo..da smatrajo da gre za ponaredek in da so
kršene neke avtorske pravice..
a v takem primeru lahko zahtevas denar nazaj:?

PINki ::

Lahko, item not as described.

Steinkauz ::

Item location je pisalo UK?

Paypal dispute

nejko8 ::

Ne paypal dispute, ampak ebay dispute, si dodatno zavarovan z Ebay buyer protection.

antonija ::

Jaz imam trenutno podoben primer (posiljatelj pise da pride izdelek iz Frankfurt, Germany; se celo potrditev od njega sem dobil da naj bi zares poslal iz nemcije z Deutche Post). Jaz imam pa doma na mizi obvestilo carisnke poste o paketu iz HKja in da imam 30 dni casa da jim posljem racun.

Ker je prodajalec v mojem primeru hotel goljufati (verjetno me caka kitajska kopija izdelka), bom se malo pocakal, mu pisal da nisem dobil paketa, dobil nazaj denar in potem (pred iztekom 30dnevnega roka) zrihtal na cariski posti (placal carino in davek). Al pa se to ne pa naj posljejo nazaj posiljatelju.

Ce pa imas od carine podatek da gre za kopijo pa obvezno sprozi ebay dispute da prodaja fake izdelke.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stark ::

tale naša carina pakete odpira malo na random. 1x sem naročil pulover, majico z dolgimi rokavi (gor je pisalo sicer gift), iz ZDA in škatle niti odprli niso, pa je bila kar velika. 1x sem naročil pa samo 2 CDja in so odprli.

Če se naroča CDje je še najbolje, da se škatlice vrže stran pa bo paket precej manjši, poštnina pa tudi.

Mogoče kdo ve kako je s carinjenjem obleke in obutve iz ZDA, isto 20%?

mat xxl ::

Kakor kdaj, včasih se upičijo v 6 USD paket in zahtevajo deklaracije, zadnjič mi je pa nekdo preko pošte poslal 55 USD paket z poštnino neki rezervni deli pa je poštar kar prinesel brez postopka, pa je bila deklaracija na paketu z pravo vrednostjo, tako, da kakor kdaj sem pa naročil en alkotester za cca 9 usd iz Dealextrema in so po poslanem Paypal plačilu zavrnili, da ni taka vrednost in da mi carinijo na 50 usd če želim, no potem sem jim poslal link, kjer sem kupil z SKU številko in je čez 2 dni prinesel poštar brez postopka.

damjan1980 ::

izkušnje kažejo da v času poletnih dopustov veliko več paketov prileze skozi brez ovohavanja :)

Swiper ::

A mi lahko nekdo razloži kak se zbere drugi način pošiljanja (shiping-a). Recimo, za izdelek bi rad izbral ta dražji shiping ker bi rad da čimprej dobim izdelek.

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiper ()

antonija ::

Shipping Additional item To Service
US$2.95 US$1.00 Slovenia USPS First Class Mail InternationalTM
US$29.95 Free Slovenia USPS Express Mail InternationalTM

Verjetno lahko po tem ko izdelek kupis izbiras nacin posiljanja (pri placilu imas izbiro se mi zdi). Ampak a si ziher da bos dal vec za postnino kot za izdelek? (cas dostave je pri obeh isto napisan "Varies for items shipped from an international location", ceprav je express opcija verjetno res hitrejsa)

P.S.: A se da v postih uporabjat tab-e za formatiranje texta? Ce ja, kako?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Swiper ::

Samo kak se pa izbere?:) Ta izdelek sem napisal kot primer ;) Zanimivo je da če klikneš na Buy te poveže na naslednjo stran kjer samo potrdiš in naslednji korak je PayPal :/ Malo smotano mi se to vse skup zdi...

antonija ::

Najprej moras kupit. Potem pa ko hoces placat tvoj nakup te bo vprasalo katero opcijo posiljanja zelis.

Ce te zanima samo cena posiljanja jo imas v zavihku "Shipping and payments". Samo tapravo drzavo izberi in tapravo kolicino, pa ti bo izpisalo katere moznosti za posiljanje obstajajo skupaj s ceno.

Ce te pa res tako zelo matra firbec lahko pa vedno kontaktiras prodajalca in ga vprasas za ceno posiljanja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Swiper ::

Hm, kupim, plačam recimo v tem primeru $22.50 + $2.95... Kaj pa razlika med US $29.95 (Expedited Shipping (USPS Priority Mail(R))) in $2.95 (Expedited Shipping (USPS First Class Mail(R)))?:)

darkolord ::

Kupiš, plačaš $22.50 + $29.95.

Swiper ::

OK, vem :) Samo mi nije jasno kjer naj zberem da hočem ta drugi shiping? Mene bo zlinkalo na paypal za plačilo $22.50 + $2.95.

darkolord ::

Pred preusmeritvijo na paypal imaš, če se prav spomnim, en knofek "Change shipping option" ali nekaj podobnega. Mislim, da je to na istem na mestu, kjer lahko izbereš višino prostovoljne donacije.

antonija ::

Ko hoces kupit ti vedno pokaze najcenejso opcijo posiljanja. Ko izdelek kupis in ga gres placat lahko izberes drazjo opcijo posiljanja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

hmm23 ::

Torej koliko se plača dodatnih stroškov (poštnine...itd), če hočeš kaj kupiti s Kitajske ali ZDA pa še posebej, če kupiš preko e-baya?

darkolord ::

Še bolj splošno ne bi mogel vprašati?

hmm23 ::

če je cena 100€ in teža paketa 4kg? kaki davki, transport, morebitni dodatni stroški...?

mgermo ::

A ne bi bilo lažje ter informativnejše vprašat prodajalca?

darkolord ::

100€ + poštnina + DDV

finpol1 ::

če kupuješ preko amazona velja enako kot v tej temi napisano (mislil, da ni večjih razlik)?

KTr1sk ::

zakaj ni vedno ebay.com enak dizajn
navajanem sem da izgleda tako
kot je na ebay.co.uk


imam pa tako


kje se spremeni izgled, kako imate vi?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x
««
11 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435936495 (5847) lolipop2
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6311764 (3508) opeter
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11425680 (13751) St235

ebay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19743249 (32640) Tilen
»

Ebay - PayPal - Carina

Oddelek: Omrežja in internet
3410125 (8869) Morenov

Več podobnih tem