» »

Blokada BetandWin.com

Blokada BetandWin.com

1
2
»

urban99 ::

Stojko, a lahko ti tole "po slovensko" napišeš? Pa povej od kje si to skopiral?

stojko1 ::

to je uradni odgovor bwin SLO POMOCI.nimajo kao sumnikov
stojko

urban99 ::

tnx, zdaj je bolj razumljivo...

#000000 ::

Prepoved sama je tudi en velik bet&win, hitro se namreč zna zgoditi da nas te dve firmi tožita, recimo pred € sodiščem ali bog nedaj v kateri izmed ameriških držav, to tam hitro pomeni nekaj 100 mio € ali USD odškodnine ki jo bo treba plačat, pol pa še za Vego spušijo in smo v kolektivni guzi.

Zakaj mi pade na pamet taka ideja ?? V soboto ali nedeljo sem slučajno ujel neke 2 minuti radijske oddaje (kere ne vem) kjer je nek tip (verjetno eden izmed pobudnikov prepovedi) povedal tudi to, da obstaja zelo močen igralski Lobij kateremu sigurno ni pogodu da se je to zgodilo, in da se bo sedaj pokazalo koliko ima politika hrbta, ker za take lobije je znano, da so zelo prodorni in uspešni pri svojih ciljih, seveda pa je v igri ogromno/ogromno denarja ki ga 'tako zaslužijo, kot iamjo na razpolago za karkoli' lahko porabijo v ta namen 'raznorazna darila' itd.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

perci ::

Če ne drugega, je tale ukrep v nasprotju z ustavnim načelom enakega varstva pravic. Willhill in druge stavnice namreč ostajajo dostopne :\.

mumbo ::

mam že dolgo registriran akount na bwin.com, ampak komaj sedaj sem dobil voljo, da kaj stavim. e-stave sux

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mumbo ()

CWIZO ::

Delo tut poroča o tem.
Sam če se bo kej premaknil v to smer, bodo mogl mal bl na veliko zbobnat tole.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

mumbo ::

bravo siol!!! končo je tudi njim uspelo skenslat www.bwin.com.. so pa samo pokazali kako nesposobni so, da so za to rabili 3 dni več kot konkurenca. lepo, da se naši ISPji tako borijo za pravico.

Modri dirkač ::

Iz spletne strani bwin.com

Sodba Evropskega sodišča v pravnem sporu Gambelli

Tako je na primer Evropsko sodišče novembra 2003 v pravnem sporu „Gambelli“ izreklo sodbo, s katero je postavilo nove mejnike, in ki je na ravni Evropske unije nazorno pokazala, da so državni monopoli na področju iger na srečo dopustni le z omejitvami. V skladu z omenjeno odločitvijo Evropskega sodišča morajo v prihodnje vse države članice EU zagotoviti, da lahko vsak ponudnik svoje storitve, za katere ima dovoljenje v državi izvora, izvaja tudi v vseh drugih državah članicah, razen v primeru, da so nacionalne omejitve upravičene zaradi splošnega interesa.
Everybody lies!

CWIZO ::

Odgovor SiOla ko sem jih povprasal po pravni podlagi blokade:


Spoštovani,
veseli nas, da ste se z vašim vprašanjem obrnili na nas.

Pravno podlago našim spremembam daje seveda Zakonik republike Slovenije in pristojnosti Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo. Več o njihovi izjavi pa na:
http://www.gov.si/mf/slov/unpis/tuji.ht...

V primeru dodatnih informacij nam lahko 24 ur na dan pišete na elektronski naslov info@siol.net. Z veseljem vam bomo pomagali.

Lep dan še naprej!
Jure Simikič
Oddelek za stike z uporabniki
SiOL d.o.o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana

T: + 386 1 473 00 00
F: + 386 1 473 00 17
E: info@siol.net
http://www.siol.net
http://moj.siol.net/narocilo
http://pomoc.siol.net/obrazci-in-pogodb...
http://storitve.siol.net/internet/adsl-...
http://storitve.siol.net/telefonija/cen...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

stjalone ::

Mene zanima sledeče. kaj vplačilo denarjha na svoj konto s kreditno kartico na betandwin.com preko proxyjev je enako varno kot prej?

Danes sem videl da so tudi na Siolu blokirali dostop. Pizdarija pa taka....
Meni je všeč betandwin naša država pa ne....

jan01 ::

NavadniNimda ::

Folk, leta 2008 so Parlamentarne volitve. Gotovo bodo člani tele Finančne Junte pristali v opozicijskih klopeh, ali bolje, pred vrati Parlamenta, kjer bodo lahko po mili volji rjoveli, cepetali, mahali z vilicami in se razposajeno režali pred kamerami, kot to počenjajo Semoličevi jurišniki!;((

Gavran ::

@ CWIZO: če si že v kontaktu s Siolom, link ki so ga podali ne deluje (napaka 404).

Ali lahko v bodoče pričakujemo tudi blokado spletnih trgovin iz tujine? MF bi se lahko spomnili da DDV pri nakupih v tujini pač ni bil odveden slovenski državi in glede na inteligenco v MF bi lahko to bil naslednji korak. Izgovor o EU seveda ne velja - BAW je v EU, kolikor vem.

Daedalus ::

Gavran - link deluje.

Enivej, pa gremo, besedilo z linka:

Obvestilo v zvezi z opravljanjem storitev za tuje prireditelje iger na srečo

V zvezi z aktualnim oglaševanjem tujih prirediteljev iger na srečo v slovenskem prostoru posebej opozarjamo na 6. člen Zakona o igrah na srečo (uradni list RS, št. 134/03 – uradno prečiščeno besedilo), ki izrecno določa, da je sprejemanje vplačil za igre na srečo ali opravljanje drugih storitev v zvezi s katerekoli igro na srečo za tuje osebe v Republiki Sloveniji prepovedano. Ravnanje v nasprotju z navedenim členom predstavlja prekršek, ki je sankcioniran v 120. členu Zakona o igrah na srečo.

Prirejanje iger na srečo v Republiki Sloveniji je predmet posebne zakonske ureditve in izključna pravica Republike Slovenije, igre na srečo pa se lahko prirejajo le na podlagi dovoljenja oziroma koncesije pristojnega organa.

Register pravnih oseb, ki so pridobile koncesijo Vlade Republike Slovenije za prirejanje iger na srečo v Republiki Sloveniji, je javno objavljen na spletni strani Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo.


Ključni del utemeljitve je odebeljen. Naše brihtne politikarske buče so očitno namreč pogruntale, da imajo slovenski ISP-ji s tujimi stavnicami sklenjen dogovor, saj po njihovem opravljajo storitev dostopa do spletne strani stavnice. Večjega idiotizma in nerazumevanja delovanja interneta še v življenju nisem vidal. Namreč, ISP-je obvezujejo pogodbe z uporabniki, po katerih jim le-ti morajo priskrbeti delujoč priklop do interneta.

Da preformuliran na nam bolj znana področja - potemtakem je ISP direktno odgovoren za recimo omogočanje dostopa do nelegalnih vsebin na internetu - saj opravlja storitev za ponudnike tako, da pušča prosto odprte in pretočne recimo P2P porte. Se pravi (analogija) - vse naše ISP-je je treba takoj sankcionirat za sodelovanje v kaznivem dejanju protipravnega pridobivanja koristi s kršenjem avtorskih pravic. Zanimivo, kajnede? Kaj se šele zgodi, ko pridemo do terorizma, pedofilije?

Skratka - sklepanje na način naših kronanih glav lahko privede samo do praktične onesposobitve dostopa do interneta. In to v 21. stoletju. Debili. Idioti. Primitivne opice. Naši politiki, seveda.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

[SpydeR] ::

Zgleda da ima Bwin probleme tudi drugje..

Ziga Dolhar ::

> Pravno podlago našim spremembam daje seveda Zakonik republike Slovenije in pristojnosti Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo.

Kaj zaboga je 'Zakonik republike Slovenije', in kakšna pravna podlaga je 'pristojnost Urada /../'?
https://dolhar.si/

Mati ::

Pri meni pa je bwin pridobil ogromno minus točk. Že 14 dni se neuspešno trudim, da bi mi izplačali denar. Na Viso mi ne morejo nakazati, ker sem ob vplačilu "pozabil" shraniti svojo številko. Sedaj pa je ne morem več vpisat ??????
Na bančni račun mi bodo nakazali, ko bom po faxu poslal kak dokument. Do sedaj sem poslal davčno, osebno, potni list. Davčna je kao neveljaven dokument. Pri osebni izkaznici pravijo, da se slika ne vidi razločno, pravtako pri potnem listu. V bistvu mi je zmanjkalo idej, kako bi prišel do denarja. Vse skupaj sem predal odvetniku, morda mi on uspe pridobiti težko zaslužen denar.

zino ::

Poslji scan preko maila?
we are everywhere

Mati ::

Sem probal skenirat, vendar ker je OI plastificirana se vidi samo vse črno.

Je komu sploh do sedaj že uspelo pridobiti izplačilo od bwin??? In kako?

CWIZO ::

Jest se glih zdele s tem ukvarjam. Nikjer namrec ne najdem opcije za nakazilo na moj racun. Sem jim poslal mejl in screnshot (na njihovo zahtevo) in zdej cakam na odgovor.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

zino ::

Jao se ne znajdes, slikaj z digitalcem in polsji.
we are everywhere

Alec999 ::

Poslji scan vozniške, osebno pa nesi fotokopirat in potem poskeniraj, meni jo zelo lepo fotokopira.

Lp,
Alec999

Mati ::

Jao se ne znajdes, slikaj z digitalcem in polsji.


Pismo, tega se pa res nisem spomnil, svaka čast. Bom sporočil kakšen izgovor bo naslednji pri bwin...

boštjan ::

ne bo ga oz. ga ne bi smelo,ker to so meni sami predlagali,le slika ne sme bit večja od 1MB,vsaj mislim,da 1MB
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

tina-n-robi ::

ksz

mogoče še kakšen odgovor na afero bwin.com... preberite

link na portal RTV SLO

lp

subsubl ::

Lejte tko je, utemeljeno!

Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo opravlja nadzor nad prirejanjem iger na srečo na podlagi 107. do 109. člena Zakona o igrah na srečo (Uradni list RS, št. 134/03 - uradno prečiščeno besedilo; v nadaljevanju: ZIS). V okvirju nadzora prirejanja iger na srečo brez koncesije je Urad gospodarski družbi Bet And Win International Ltd., Suite 611, Europort Gibraltar, in gospodarski družbi bet-at home.com Malta Ltd., Office M5, Block 12, Tigne Place, Tigne Street, Silema SLM 15, Malta, izdal odločbi šifra 46163-4/2006/9 z dne 1.8.2006 in šifra 4613-30/2006/4 z dne 17. 8. 2006, s katerima je navedenima gospodarskima družbama prepovedal prirejati igre na srečo v Republiki Sloveniji.

Ker se navedeni gospodarski družbi, kljub izkazanima vročitvama, nista sami izvršili ukrepa, zahtevamo da se onemogoči dostop do navedenih domen:
https://www.bwin.com
http://www.bet-at-home.com

V kolikor internetni ponudniki ne onemogočijo dostopa do strani, bodo kršili 6. člen ZIS in s tem storili prekršek po 120. členu tega zakona, zato bo Urad kot prekrškovni organ uvedel postopek o prekršku in ukrepal v skladu z Zakonom o prekrških (Uradni list RS, št. 70/06 - uradno prečiščeno besedilo). ZIS v 6. členu namreč določa, da je sprejemanje vplačil igre na srečo ali opravljanje drugih storitev v zvezi s katerokoli igro na srečo za tuje osebe v Republiki Sloveniji prepovedano.

Za dodatne inforamcije glede normalizacije zadeve se obrnite na navedena podjetja oz. Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo ( št. 01/2313-517

Lep pozdrav.

gumby ::

>>s katerima je navedenima gospodarskima družbama prepovedal prirejati igre na srečo v Republiki Sloveniji.
my brain hurts

Daedalus ::

Temu ti rečeš - utemeljitev?

Kaj pa ostali ponudniki on-line pokerja, stavnic, rulete inu kaj je še podobnega, prebivalstvo v greh zapeljujočega nemoralnega delovanja?
Oni pa ne "kršijo" prapovedi "organiziranja" iger "pri nas"? Samo dva sta taka, ki to lahko?

Če ma kdo čas (jaz ga namreč nimam tolko) - naj prosim nabere en seznam recimo par brez problema dostopnih on-line stavnic. Pa jih bom z veseljem poslal medijem kot primer nepravne in idiotske državne intervencije.

Grda kuhna je to. Me zanima, kolko je kateri od uradnikov pokasiral za obrambo državnega monopola. Pa tud me zanima, kaj bo naša država zagovarjala v tem primeru:

Tudi EU bo ukrepal
Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP namerava Evropska komisija sprožiti postopek proti več državam članicam, ki naj bi ovirale svobodno konkurenco na področju spletnih športnih stavnic. Že aprila je komisija sporočila, da na Danskem, Finskem, Madžarskem, v Nemčiji, Italiji, na Nizozemskem in Švedskem proučuje pravila o športnih stavah. Na ta seznam držav pa naj bi komisija še uvrstila nekatere članice predvidoma na zasedanju 18. oktobra.


Meni se zdi, da bomo davkoplačevalci spet plačevali za neumnosti države. Namreč - server v Gibraltarju nekak ne spada pod jurisdikcijo Slovenije, ne glede na to, da je dostopen z našega ozemlja. Ajme, ajme, glupi državni uradniki, glupi monopoli, glupa država. Pa še možnost tožbe s strani ne preveč zadovoljnih uporabnikov pri nas obstaja.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gumby ::

>>Če ma kdo čas (jaz ga namreč nimam tolko) - naj prosim nabere en seznam recimo par brez problema dostopnih on-line stavnic. Pa jih bom z veseljem poslal medijem kot primer nepravne in idiotske državne intervencije.

google jih najde cel kup...
my brain hurts

Znalec ::

gumby in Daedalus, sploh ni treba tipkat v google. Gresta samo na online.casinocity.com in je vse na dlani.

Finance so s tega portala snele info o aretaciji bwin-ovih šefov v Franciji.

Seznam je zelooooo dooooolllllggg. In lepo sortiran po kategorijah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Znalec ()

Daedalus ::

E, super. Neuradno sem zvedel, da mi bojo z ministrstva za finance celo odgovorili ma moj mail. No, pol ko bojo, jim bom pa poslal link z vsemi online betting zadevami in jih povprašal, da kako to, da enim ni dovoljeno "kršit" zakonodaje RS, medtem ko drugi lahko to očitno nemoteno počnejo.

Aja, pa še en zanimiv citat o davkih ( s strani prosto dostopne spletne stavnice):

Taxes

Internet Opportunity Entertainment Ltd. will not disclose details of individual's net winnings or losses. This is the responsibility of the individual, and if you reside in a jurisdiction where your winnings are taxable you must keep track of those winnings and report them to the proper authorities.


Zanimivo, ne? Sam očitno naša država ne razume niti tega - kdo pije in kdo plača. Ker je blo pač nekaj govora o kršenju davčne zakonodaje, namreč.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

igor0203 ::

No danes sem dobil mail od bwina, kjer sem večrat tudi stavil.

Copy/paste maila

Dragi bwin-ovec!

Spletie www.bwin.com je bila za nekatere stranke s prebivaliem v Sloveniji blokirano. Zelo se trudimo, da Vam zagotovimo nemoten uitek igranja. Zaradi tega razloga je celotna ponudba stav in iger bwin International Ltd. od takoj na voljo na

www77.bwin.com.

Prosimo Vas, da si naslov shranite med priljubljene, da si zagotovite stalni dostop do bwin-a.

O razvoju v tej zvezi ali o novi spremembi naslova Vas bomo vedno pravoasno obvestili. Zato Vas prosimo, da redno preverjate svoja prejeta e-potna sporoila in SMS-e za sporoila od bwin-a. V kratkem Vam bomo lahko nudili trajno reitev.

P.S.: V primeru, da e niste navedli svoje telefonske tevilke za SMS sporoila, pa bi po tej poti eleli prejemati obvestila, Vas prosimo, da na podroju Raun vnesete svojo tevilko mobilnega telefona.

Opomba: To sporoilo je bilo avtomatino poslano z e-naslova, ki ne prejema dohodne e-pote. Prosimo, da nanj ne odgovarjate.

Mati ::

Sporočam, da še vedno čakam na svoj denar, kot pes na kost. Sicer imajo zdaj vse mogoče papirje tam, vendar so mi danes sporočili, da kao ne morejo izplačati, jada, jada....

Evo tukaj original mail:

Hvala za poslano e-pošto.

S finanÄnega oddelka so nam sporoÄili, da trenutno prihaja do zamud s plaÄili. Kot ste sami verjetno opazili, imamo težave s slovensko vlado, ki nam onemogoÄa normalno delovanje in zato se tudi banke upirajo izplaÄati denar, kljub nenehnim klicem naÅ¡ega finanÄnega oddelka. Problem je v tem, da Bwin ne zadržuje denarja, saj ga je že poslal na banke, ki pa se upirajo denar izplaÄati.
Težavo bomo poskusili Äim prej reÅ¡iti.
OpraviÄujemo se za nastale nevÅ¡eÄnosti in prosimo za razumevanje!

Lep pozdrav,

VaÅ¡ servis za pomoÄ bwin

Mislim kdo tu koga v ta zadnjo je*e? Banke se upirajo izplačati denar??? 8-O
Vso zadevo bom prijavil naslednji teden ustreznim službam. Primer pa predal odvetniški pisarni.

igor0203 ::

Mislim, da imajo prav. Meni so pred par tedni čisto BP izplačali 15k SIT, čeprav mi je uslužbenec na banki rekel, da potem to mogoče ne bo več možno, ker imajo prepoved poslovanja v SLO.

Daedalus ::

Če uredba, ki prepoveduje poslovanje Bwin pri nas, drži vodo, bojo najverjetneje na bankah blokirali poslovanje tistih, ki bi hteli nakazovati/prejemati denar z Bwin. Informacija je direkt iz Urada za nadzor izvajanja iger na srečo, tako da je zanesljiva. Če drži vodo, pa bo presodilo državno tožilstvo, ki ma trenutno primer v postopku.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

[SpydeR] ::

Odpri si račun na Moneybookers in dvigni denar tja. Od tam ni problemov z izplačili.

Mati ::

evo nov odgovor:

Spoštovani g. xxx,

hvala za Vašo e-pošto!

Kakor je država zahtevala od ponudnikov internetnih storitev, da spletiÅ¡Äe Bwin blokira, v nasprotnem primeru, naj bi jih Äakala visoka kazen. So enako storili s slovenskimi bankami, katerim so prepovedali izplaÄila, slovenskim uporabnikom, za katere je bil denar namenjen od Bwin-a.
OpraviÄujemo se za nastale nevÅ¡eÄnosti in Vas prosimo za razumevanje.


Lep pozdrav,

CWIZO ::

Fakoff vse skupej
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boj z mlini na veter in igre na srečo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9328170 (25248) denial
»

Sodišče Evropskih skupnosti dovolilo državni monopol nad športnimi stavami

Oddelek: Novice / Ostale najave
154405 (3823) Ziga Dolhar
»

Blokada bwin se razpleta s tožbo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
8112168 (9188) MarkV
»

Mnenje: totalitarni vzgibi slovenskih oblasti pri odnosu do interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
29136293 (28415) driver_x
»

Imperij v trgovini s porcelanom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8121025 (947) roscha

Več podobnih tem