» »

Blokada bwin se razpleta s tožbo

Blokada bwin se razpleta s tožbo

Delo - O slovenski cenzuri interneta smo na Slo-Techu obširno poročali in zaenkrat kaže, da smo imeli prav. Časopis Delo namreč danes poroča, da bo oškodovana spletna stavnica bwin vložila tožbi proti internetnemu ponudniku T-2 (zaradi blokiranja njihove strani), RTVSLO (zaradi nepredvajanja njihovih oglasov) in proti slovenski državi. Za začetek bodo pravdo iskali na ljubljanskem okrožnem sodišču, pritožiti pa se nameravajo tudi na višje evropske instance (Evropsko sodišče), saj naj bi Slovenija kršila določila o prostem pretoku storitev, ki so zapisana v evropski zakonodaji. Več v izvorni novici.

81 komentarjev

«
1
2

mchaber ::

Pričakovano.
.

Hardstyle ::

Mislim, da je Slovenija krŠila in ne krŽila :) Drugače pa ... brez veze kaj tožijo ISPje tožijo naj državo!

Mr_Globus ::

Zakaj bi tožli državo? Sej so jih samo prosli da blokirajo ne pa ukazali :\

SasoS ::

V novici piše da se toži tudi siol. Edino kar je je to, da bomo verjetno v vsakem primeru na slabšem uporabniki. Mi bomo s svojim denarjem pokrivali izgube ISPjev in državnega proračuna, namesto da bi krili to kljukci ki so to zakuhali ;((

MarkV ::

Veliko dnara bodo potegnili... V taki stavnici že 1 dan neobratovanja pomeni več deset mio izgube.

In kdo bo potegnil kratko? Mi, davkoplačevalci, ki plačujemo neumnosti takšnih talentov, kot so na MIF.;((

Jumping Jack ::

Eni in drugi si zaslužijo lekcijo. Vlada nima kaj prositi (in še manj groziti) za nezakonito delovanje, podjetja pa nimajo kaj slepo ubogati. Žal mislim, da bodo rabili še veliko takih lekcij, preden jim bodo te stvari prišle iz riti v glavo.

OChack ::

problem je ker država grozila ISPjem ISPje je pa lažje tožit kot državo, tko da morjo potem ISPji naprej ukrepat
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

Spc ::

Hvala bogi, da sem na Trieri.
:))

G-man ::

Kar naj jih tožjo, kretene zaplankane.

Good Guy ::

bravo8-) 8-)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

GoGy ::

Morda bo na koncu T-2 imel nekoliko dražje storitve (recimio za 200%) :D
<a href="http://www.dekodiraj.mobi">Odklep Nokia</a>
<a href="http://www.stolen-phone.com">Ukradeni telefoni</a>

opeter ::

Upam, da ne. :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kanzyani ::

a ni fore z tem Bwin da ne plačuje davka sloveniji? Ponuja igre na srečo v sloveniji davkov pa ne plačujejo. jst bi rajši naredu obratno in bi raje bwin kaznovu/tožu ...

CoolBits ::

Zakaj bi pa bwin plačeval sloveniji? saj nima sedeža niti blizu slovenije...

Naši "pametni" uradniki pa bi radi povsod pristavljali svoj lonček, neglede na sramoto, ki si jo lahko s tem naredijo... lepo..

Tudi uporabniki bi morali tožiti te ponudnike, ki nam ponujajo in plačujemo NEOMEJEN dostop do interneta.... s tem so nam pa OMEJILI... sicer sam eno stran zaenkrat ampak lahko se zgodi, da si bojo v prihodnosti upali še več...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

OChack ::

slovenija je edina država ki ma tak zakon da ljudem ki delajo v tujino jemle denar, primer so naši mornarji, ki so večinoma prijavleni v nekih levih afriških državah, kjer je davčna stopnja nizka, naši tepci pa im useen upajo še doma uzet del dobička, ki ga itak niso zaslužil v naši državi.
Int€l inside, IDIOT Outside

Jumping Jack ::

kanzyani: Bwin NE ponuja storitev v Sloveniji, ampak ponuja storitve na internetu (kjer so dostopne tudi Slovencem - nekako tako, kot so jim čez mejo dostopne tuje trgovine). Po tvoji logiki bi morala potem vsaka firma, ki ponuja storitve preko interneta, plačevati davke v vseh državah, ki imajo internet. :\

(Takih držav je verjetno pribl. 200, in če bi vsaki plačal v povprečju 10% DDVja, bi ti na koncu, če sem prav zračunal, od prometa ostalo -1900% ;))

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

To!

Cankarjevi hlapci naj le plačajo za svojo hlapčevstvo. Upam, da se bodo hlapci naučili da se splača biti pokončen in misliti z lastno glavo najkasneje, ko jih bo fajn po žepu udarilo.

P. S. Edino to mi je žal, da se nismo/niste s tožbo prej organizirali uporabniki sami...
sudo poweroff

SasoS ::

Če tožba uspe, je pomoje odškodninska tožba uporabnikov še bolj verjetna da uspe...

poweroff ::

kancyani: Amazon tudfi ne plačuje davka v Sloveniji. In ko jaz kupim knjigo in mi jo pošljejo v ZDA (darilo), se niti carina ne plača.

A smo v EU?

Smo.

A velja prost pretok blaga in storitev v EU.

Velja.

Kaj potem ni jasno?
sudo poweroff

Paramedic ::

Jaz bi pa rad, da se kateremu odgovornemu stolček zamaje, ali celo zlomi kakšna noga na stolčku >:D.
End transmission.

antonija ::

Tole je pa res. Ce bwin zmaga potem je vsaka naslednja tozba uporabnikov takoj v "boljsem polozaju"...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tody ::

jebeš stolčke, nej bwin osebno tož kekce k misljo da so še vedno v socilizmu. Nej kreten plačuje do konca življenja, če misl da je frajer delat nad zakoni in kr povprek

e-marko ::

Če se ne motim sem pred časom bral, da se gre zato, da naše igralnice ne smejo oz. jim preprečujejo oglaševanje v Avstriji... Ko pa pa se gre obratno pa takoj zaženejo vik in krik in grozijo s tožbami. Samo Haider se še naj vmeša in bo...:\ Banda pokvarjena.

LP
...somebody, somewhere...

opeter ::

se strinjam z e-markojem. Če naše igralnice ne smejo oglaševati v tujini, potem tudi tuje igralnice nimajo pravice oglaševati v Sloveniji.
A smo Slovenci, al nismo? Postavite se za našimi igralnicami in jih podprite! :D Jaz jih ne bom, ker BMK za oglaševanje igralnic (naših in še bolj tujih)... če pa bodo dvignili naročnino T-2, bom prvi, ki bo podpisal peticijo in seveda tožbo. >:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Daedalus ::

Ja, se gre za poskus maščevanja.

Z eno pomembno razliko.

Avstrijci so oglaševanje prepovedali na zakonit način. Naši pa mutijo, kršijo zakone, ustavna načela...pa še plačali bojo. Kr občutna razlika v pristopu, a ne?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Trdi ::

slovenija je edina država ki ma tak zakon da ljudem ki delajo v tujino jemle denar, primer so naši mornarji, ki so večinoma prijavleni v nekih levih afriških državah, kjer je davčna stopnja nizka, naši tepci pa im useen upajo še doma uzet del dobička, ki ga itak niso zaslužil v naši državi.


OChack, to ni res. Dvojnega obdavčevanja v Sloveniji ni. Če ti mornarji dokažejo, da so plačali davek v drugi državi, potem jim ni treba plačati v Sloveniji. Vendar pa je seveda jasno, da za to, kje se plačuje davek, šteje stalno prebivališče, oz. kje davčni zavezanec preživi več časa v letu.
Trdota d.o.o.

urban99 ::

evo, zdej pa imajo, moroni...

hvala vsem za informacije v vseh temah, odprtih na slo-techu. Tudi meni je v bistvu žal, da se nismo uspeli bolje zorganizirat, ampak če so na blogih RTV SLO pisali o odzivu "civilne družbe in spletnih forumov", je tudi to nekaj. Se vidimo v naslednji vojni >:D

jlpktnst ::

Vprašanje od kod bo prišel denar ko se bo tožba izgubila? Če mislijo lepo državni denar raznmetavat za tako sranje bo grdo.

Dobro bi blo spremljat pa naredit kako demonstracijo KO bojo hoteli poplačat svoje napake z našim denarjem.

LouD ::

Jez bi samo opozoril da EU nima popolnoma prostega pretoka storitev. Članice lahko same urejajo nekatera področja storitev in med njimi so tudi igre na srečo, če se ne motim. Aja pa bwin ne gre v nos samo slovencem ampak še marsikateri drugi državi, ki pač hočejo, da tudi njim nekaj pride v žep :D.

Pa še da komentiram tistih -1900%.
Če ti v vsaki državi plačuješ recimo davek od iger na srečo (pri nas se mi zdi, da je 15%) potem ne plačuješ od igralca, ki igra recimo v Nemčiji tudi Sloveniji ampak bi verjetno plačeval samo eni državi (tisti v kateri je pač posamezna stranka) in tako je na koncu samo 15% manj prihodkov in ne -1900%.

Z-lot ::

Juhuhu! Dol z monopoli!

kanzyani ::

Z davki k jih plačajo stavnice se financira tud šport tko de najbujš da vse uložmo u neko firmo z malte ku pa u našo od katere dobimo/jo športniki oz njihove zveze neki dnarja... in vi g33ki se prvo začnete prtoževat če bojo zvišal naročnino za net...:\

Gavran ::

Point protestiranja ni stavnica ampak nedopustna CENZURA interneta. Zakaj ni MF oziroma tisti urad zahteval od bank blokado plačilnega prometa na in iz računa BWIN?

Makaron_hater ::

Pred dvemi, al kolko ze, leti. So, Ste, (Smo definitivno NE) izvolili totalno nespobno vlado, ki se gre priziganje in ugasanje rumenih luci, uvajanje in ukinjanje nekih rangiranih osnovnošolskih predmetov, cenzuro interneta, pošiljanje vojakov v Irak, pohops televizije, vseh vecjih obcil, itd... itn...
Res upam da bodo naslednje volitve prinesle koga bolj sposobnega, če ne drugega vsaj ne tako butastega kot so to zdajšnji ministri ki na račun našega denarja eksperimentirajo na veliko. In seveda sami nic ne placajo, placamo seveda mi.
Predlagam drzavni udar, naj ljudstvo koncno dobi kar je njegovega - Oblast!
Ne pa da imamo kup nesposobnih teroristov, ki s klero-fašizmom meglijo um naroda, in ga pohlapčujejo. A se bomo uprli? Al bo to samo na papirju? :D

kanzyani ::

O prvih provokacijah se ne bom daju ker bi u usakem primeru ti zgubu...

Useeno če država manj pobere od Bwina mi dobimo manj keša mislem ker del ti tu ni jasn? zarad mene nej pobira davk kr mi NUCAMO une procente... že tko ni dnara u športu pr nas pol bi ga pa še drugim dajal najbujš ja

glede cenzure se pa tud jst ne strinjam...

SasoS ::

kanzyani, bwin ne deluje na ozemlju slovenije torej ne vem kakšn keš vam pripada pa vam ga ne dajo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

NorK ::

pri stavah gre za neke vrste posel. dobitniki pa ne plačujejo nekega davka. denar od tega davka mu po njegovem pripada.

Daedalus ::

dobitniki pa ne plačujejo nekega davka.

Dobitnik je obvezan prijaviti dobitek lokalnim dacarjem. V kolikor tega ne stori - je zakrivil davčno utajo. Še vedno pa to nikakor ni problem stavnice.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kanzyani ::

mogli bi met koncesijo in z njo plačat nekaj davka sloveniji... tu to tiči po mojem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kanzyani ()

MesniBurek ::

Sej vse res, da imajo pravico delovat Bwin in use sam tuki je problem evropski zakon, ki je na tem področju za moje pojme katastrofalen in lastniki Bwina so bili eni izmed tistih, ki so se znajdli in izkoristili luknjo v zakoniku in prav z lobiranjem Bwinu use to uspeva držat v rokah za enkrat čeprav mislim, da bo tega kmalu konec ker bodo vsi začeli prijavljat podjetja v Gibraltarju saj bi bili neumni, če nebi.

Po drugi strani mi je pa naša država smešna, ki ima registrirano Splošno plovbo Portorož prav v Gibraltarju in tako u bistvu sama sebe "zajebe" ker si ne plačuje davkov in potem se pa spravlja na nek Bwin.

Drugače pa je Bwin preganjan po več državh in v Nemčiji in Španiji so bile zelo velike afere z njimi. Pred kratkim sta bila ustanovitelja celo zaprta v Nici in kmalu zatem izpuščena.
Odškodninska tožba naj bi dosegla tudi do 50 miljonov evrov so povedali iz Bwina sam tak za info.

LP
.: Tutiturumtutu :.

Daedalus ::

mogli bi met koncesijo in z njo plačat nekaj davka sloveniji... tu to tiči po mojem...

Na podlagi česa bi mogo met koncesijo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kanzyani ::

107. člen, po katerem je prepovedano prirejanje iger na srečo brez koncesije

c/p delo

SasoS ::

Ja ampak to velja za prirejanje iger v sloveniji. Menda ne misliš da rabi cel Las Vegas slovensko koncesijo?

Daedalus ::

107. člen, po katerem je prepovedano prirejanje iger na srečo brez koncesije

...na ozemlju Republike Slovenije. Od kdaj pa so Bwinovi serverji na ozemlju naše države? Od kdaj se fizično ozemlje države (in s tem pristojnost naše države) in strani, dostopne z ozemlja države prekrivata? Kako je lahko Slovenija pristojna za serverje, ki se nahajajo na ozemlju tuje države?

Ni in ne more bit. In tisti člen si lahko naši državni uradniki zatlačijo direkt v guzico. Ker jim ne daje nobenega pooblastila na kakršenkoli način ukrepati proti bwinu. Ker le-ta ne prireja svoje dejavnosti na ozemlju naše države. A bo to počasi ratalo jasno?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

boštjan ::

treba bo zakon o igrah na srečo prek neta napisat
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Highlander ::

Za tiste, ki jim se vedno ni jasno: Drzava ne more na tak nacin od bwina pobirat denarja, kot ne more od CNN zahtevat, naj objavlja novice po njenem okusu. Programski svet RTV Slo pa lahko zamenja... :\

btw, v clanku v Delo FT pise, da se je bwin hotel pogovarjati o "kompenzaciji" ker deluje v Slo, cetudi mu tega ne narekuje zakon, pa so bili gluhi, potem pa mu brez obvestila takole zarili noz v hrbet... Mu kar verjamem, ker ne bi blo prvic in upam da tozbo dobi. Prav rad placam tistih par tolarjev dodatnega davka, samo da bi zaleglo in bi se komu stolcek zamajal!

Najbolj mi gre v nos pa ravnanje nasih ljubih dveh ponudnikov Interneta, ki s svojimi uporabniki ravnajo kot svinja z mehom. A je ze prepozno za tozbo uporabnikov? Ker jaz sem takoj zraven! Treba jim je pokazat, kaj si o takem pocetju mislimo, da bodo raje 3x prej pomislili in premislili, ko jim ob na naslednji priloznosti pride kaj takega na misel (npr. ob kakem pismu Domiceljevega urada ali pa RIAA) ;(

AndrejS ::

Če bodo tožili v SLo bodo itak 10 let čakali na rasodbo, ker naši sodni mlini meljejo počasi

Mavrik ::

Bodo pa tožili na Evropskem sodišču, kjer je slovenija po besedah naših novinarjev že zgubila kar nekaj tožb.
The truth is rarely pure and never simple.

#000000 ::

LOL Točno tko kot sem si mislu da bo, btw. zdej bi blo fino slišat kaj o tem menijo naši politiki, predvsem tisti ki so tole odredbo spromovirali, in ja seveda loterijo slovenije ki je verjetno bila prva za to da se uvede taka preopoved.

Ampak v bistvu pa niso krivi saj zakon je tak kot je in treba ga je spoštovat, tko da Siol, T2 in ostali ISP-ji ki so blokirali dostop, se tega niso sami spomnil, ampak jim je bilo ukazano, tko da oni z odškodinanmi "po vsej verjetnosti" ne bodo imeli nič, ukaz je pač ukaz, vojak ne odgovarja za streljanje na civila, če mu je general ukazal naj raspali po raji. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Primoz ::

Ukaza ni bilo. Bil je "prijazen" dopis brez kakršnekoli pravne veljave.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mladenič ovaden zaradi razširjanja otroške pornografije preko eMule (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6213220 (9902) Asriel
»

Telekom kupil Najdi.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
7410735 (7516) Tody
»

Perverzije slovenske "zaposlovalne" politike

Oddelek: Problemi človeštva
92101 (1758) jype
»

RKC proti raziskavam matičnih embrionalnih celic

Oddelek: Problemi človeštva
112466 (2215) infidel
»

prvi april

Oddelek: Loža
171945 (1062) BlackHole

Več podobnih tem