» »

Izraelska ofenziva v Gazi in Libanonu

Izraelska ofenziva v Gazi in Libanonu

«
1
2

asgard2.0 ::

Kako se drznejo napast Libanon. Pol je pa vse terorizem.

moderator: Pobrisal uporabnikove blodnje in spremenil naslov teme, ki ni bil v skladu s ST pravili.
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....
  • spremenil: perci ()

sparklyslo ::

Kdo je koga na zadnje napadel. Mislim, da je bil Hezbolah tisti, ki je napadel Izrael in ugrabil vojake ob podpori topništva in raket. In to iz Libanonskega ozemlja. Izraelski odziv pa je tak kot je. Pričakovan.

_marko ::

->Kako se drznejo napast Libanon

Ja, kako le?! Libanon je ja super država, ki nikdar ne dela sranja. :\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

matjazx ::

dokler ne bojo oboji močno spremenil razmišljanja, mednarodna skupnost pa zgolj opozarjala obe strani se ne bo nč rešil samo od sebe

asgard2.0 ::

Najprej se spravjo na palestince sedaj na libanonce. Kdo je naslednji na vrsti. Mislim da je dosti tega sranja. Se bom napotil v izrael mal Wagnerja nabijat sred ulice !!!
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

miko 55 ::

ja so bili idealisti tisti v ozn k so jim podelili ozemlje tam okoli leta54. vse lepo in prav a kaj ko njihovih današnjih sosedov ni nihče nič vprašal kaj o tem menijo. naredili in pika. zdaj pa je tako kot je.

jype ::

Od Americanov so se naucili, da svojih vojakov nikoli ne zapustis, kar je vsekakor pravilno, ce si jih spravil v taksne razmere, jih moras biti pripravljen tudi potegniti ven.

Glede na to, da so ugrabljeni vojaki pravzaprav tankisti, se mi pa same ugrabitve ne zdijo popolnoma nic sporne. Pravzaprav je to ena redkih ucinkovitih metod, ki se jih lahko posluzijo uporniki. Njihov cilj je bodisi doseci, da Izrael izpusti zapornike, ali pa napade z vojsko. Oboje je v interesu skrajnezev, tako da je zanje to win-win. Ce kdo med boji pade, je pa tako in tako mucenik, so no problem there, either.

Primerjati to s holokavstom je zalostno: vecina prezivelih zidov se ni nikoli strinjala s politiko Izraela, vecina razgledanih zidov pa se se danes ne. Na zalost antisemitizem ne izvira iz nasilja zidov nad ostalimi ljudmi, sicer ga med drugo svetovno vojno ne bi bilo prav dosti. Po drugi strani Izraelci premalo storijo, da bi svojo oblast prepricali, da se hocejo s Hamasom in Hezbolahom pogovarjati drugace, kot se uradni Izrael.

Vedno pa so najglasnejsi tisti, ki hujskajo k vojni: tudi na tem forumu ne manjka takih, ki bodo v vsakem drugem stavku omenili, da so vse bliznjevzhodne drzave razen Izraela teroristicne in nevredne obstoja in je treba njihove probleme resiti sistematicno in po nasih merilih. Po tej temi sodec tudi ne manjka drugih skrajnezev, ki bi bliznjevzhodno krizo resili tako, da bi izbrisali Izrael. Same ucinkovite in trajne resitve.

Glejte Syriano, dober film je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

fRiK0 ::

asgard2.0 ti si pa mal nestrpna dusa ane?
Hvala

LP Tadej

Thomas ::

A vas mau daje antisemitizem?

Long live, Israel!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

miko 55 ::

ne. ker dokler človek dela za preživetje in ne dela težav je vse ok

kopernik ::

jype,
saj v tem je ironija, da je oboje res, kar praviš : države okrog Izraela so leglo teroristov in Izrael je nastal po "deus ex" odločitvi UN-a, ki je še vedno sporna.

Stratus ::

Hmm, zanimivo tole: Bog je rekel judom ko so prisli do obljubljene dezele naj posljejo izvidnike na ogled. Ko so ti prišli nazaj so povedali da je dežela že naseljena, Mojzes se je potožil bogu, ta pa mu je naročil naj pobijejo vse vključno z otroci in ženskami (kje je tu milosten bog mi ni jasno), in da če tega ne storijo ne bo "izbrano ljudstvo" imelo nikoli več miru! In tako so se judje razkropili po svetu. Po vojni je bla pa največja svinjarija da so jim dali zemljo brez vprašanja na njej živečih. Seveda je imelo veliko težo tudi količina Židovskega kapitala v ključnih državah ki so odločale.
Ergo sami so si krivi, ker niso pobili vseh >:D
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Ajvan ::

malkdaj je krivda za nastale razmere izključno na eni strani, tko da odvisn iz kerga zornga kota gledaš enim so uzel zemlo, enim pa težijo z terorističnimi napadi ipd vsak je po svoje naj...
Mogoče je mal podobn k pr nas tole z denacjonalizacijo, zemlja je bila pač od nekoga pa pride nova ablast in mu jo vzame češ da je ne rab ker jo rad država, no in pri nas zdej tem ludem to odvzeto premoženje vračajo. pri izraelu je blo čist podobn: angleži so prevzel oblast nad območjem(nasilno) in ker je bilo pač pod njihovo vlado so rekl aha tale flika zemle zdej ni več vaša ampak jo bomo židom dal k so revčki brez države. ok židi k so ke pršli žvet niso krivi za to da je tko(ali pač-ne vem) ampak to ne pomen da more bit to tistim k so jim to zemlo uzel to všeč
po tej logiki bi hipotetični recimo zda k je lih zdej v iraku tam prevzela oblast in rekla a zdej so pa teli cigani k so vsepusot revčki brez države, dejmo jim pol afganistana. potem bi se pa usi čudil zakaj jih (ciganov)afganistanci ne marajo. spet ni nujno da so tle cigani kej krivi sam pač je konfliktna situacija k se je verjetn ne da rešt tko da bi biu volk sit in židi neskurjeni ali obratno
Najbl neumn se najbl dere

username ::

tudi na tem forumu ne manjka takih, ki bodo v vsakem drugem stavku omenili, da so vse bliznjevzhodne drzave razen Izraela teroristicne in nevredne obstoja in je treba njihove probleme resiti sistematicno in po nasih merilih.
Ja sej, točno tako je. Kar je res, je res.

Toliko časa so delali pizdarije (suicide bombaši, raketiranje s kassami, ugrabitve), da je Izraelcem enkrat pač počil film in zdaj jih bodo upravičeno nalomili, tako kot je treba.

Pa da ne bo kdo spet cmihal zaradi ubogih Arabcev (BTW, nisem rekel "Palestinci", ker je ta pojem umetni konstrukt), ker so si sami to sranje zakuhal. Ne znajo nehat.

[moderator: Odstranil del besedila, ki poziva k obračunavanju z arabci]
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

#000000 ::

Predlagam domače branje, recimo knjiga Dolga roka Izraela *Janusz Piekalkiewicz* pol bo veliko bolj jasno predvsem zakaj se izraelci obnašajo kot se. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Thomas ::

Zame je Izrael vreden več, kot cela Arabija. Direktno.

Zato naj bodo Arabci pridni in naj ne jezijo Izraelcev. IMO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

asgard2.0 ::

Kako ne bom nestrpen saj sem bil en let skinhead. No sam to so sam ostanki moje obritoglavstva. Sedaj se raje dajem z linuxom in ganjo. To je lepš. Sam kaj čmo tako je če ti en dober let perejo možgane. Btw kdo ni nestrpen. Vsakdo je do nekoga. Sem pa odprl ta post da vidim kako bodo reagiral admini . Kot vidim ni nič tako da se mi ne da več pisat. :D
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

Camalotz ::

Thomas, zakaj je zate več vreden?
Stvar prepričanja, al delaš biznis z njimi, al kaj?
A lahko malo utemeljiš?
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

_marko ::

V Izraelu je za razliko od celotne Arabije vredno živeti! To je bistveno!
Kjer pa niso spoštovane osnovne človekove pravice pa žal režim ni veliko vreden. Tukaj poprečno življenje ne ustreza osnovnim kriterijem.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

podbevna ::

Hamas je ugrabil iozraelskega vojaka. Izrael je predvidljivo začel povračilno/rešilno operacijo.

Da pa nato še Hezbolah ugrabi dva vojaka, je očitno da želi reakcijo Izraela, kakršno je ta ravnokar demonstriral v Gazi. Če niso totalni idioti (kar dvomim) so hoteli vojno, ki jo bodo navzven skušali naprtiti Izraelu. V ozadju je verjetno boj za oblast v Libanonu in bolj malo drugega. Da se ne bodo "reveži" komu preveč smilili...

Asgard tvoje blodnje se morda adminom niso zdele vredne reakcije.

Camalot Izrael je več vreden po načelih meritokracije. Od koga imamo (kot skupnost ljudi) več od Izraela, ki prispeva vrhunske dosežke na področju znanosti in visoko produktivnost ali od Arabcev, ki prispevajo bolj malo in islamski fundamntalizem?

mtosev ::

Kaj so Libanonci hteli so dobili. Nič več nič manj.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

miko 55 ::

ja so britanci dobili nekakšno skrbništvo na območju današnjega izraela, a preden so sploh odšli je že potekala borba na nekaterih lokacijh. izgledalo je kot umik po ponesrečeni akciji.

ja kar pa se produktivnosti tiče: mosadov komunikacijski sistem uporablja ferrari, mislim da je pentium M delo izraelcev, po tudi uzi je njihov proizvod. ( ime izdelovalca Uziel Grall žal pokojni tam okoli 6 let; uzi pa pomeni bog je moja moč )

Longinus ::

je že čas da so se spravli na njih sem pa mal v dvomih če bodo tako dobili svoje vojake nazaj sploh pa žive
Sirija pa bo verjetno enkrat naslednjič prišla na vrsti
Me pa bolj zanima če so izraelci zmožni se dolgoročno borit na dveh frontah ?
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Longinus ()

celada ::

ja kar pa se produktivnosti tiče: mosadov komunikacijski sistem uporablja ferrari, mislim da je pentium M delo izraelcev, po tudi uzi je njihov proizvod. ( ime izdelovalca Uziel Grall žal pokojni tam okoli 6 let; uzi pa pomeni bog je moja moč )


Glavni intelov razvojni center se nahaja v izraelu.;)

Thomas ::

Tako, da naj Izraelci kar dobro branijo svoje meje, nočemo nobenih sitnosti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

#000000 ::

Kva Thomas s si ti izraelc odnosno žid ?? ko tko braniš zadevo. Tipično obnašanje židov je da ne jebejo nikogar, ko se gre za njihovo korist, in so prpravljeni narest karkoli, z terorizmom pa mislm da so clo oni začel, na začetku kibuci, pa tajna urjenja ipd. LP

dejansan ::

jp, thomas je ta bel žid
dejansan

Daedalus ::

Kva Thomas s si ti izraelc odnosno žid ?? ko tko braniš zadevo. Tipično obnašanje židov je da ne jebejo nikogar, ko se gre za njihovo korist, in so prpravljeni narest karkoli, z terorizmom pa mislm da so clo oni začel, na začetku kibuci, pa tajna urjenja ipd. LP

Če je Thomas v tej situaciji zarad podpore Izraelu Žid - pol sem jaz tud. Anyone care to join?

Da osvežimo spomin - Hezbolah že dolgo časa napada civilne cilje v Izraelu z ozemlja Libanona. Libanon v zvezi s tem naredi...nič. Enkrat ma Izrael tega dosti in se odpravi obračunat s Hezbolahom in malo brcnit v rit libanonsko oblast, ker eni paravojaški, teroristični organizaciji omogoča delovanje proti Izraelu. Kaj torej je tu šokantnega in nerazumljivega?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

#000000 ::

Ker izrael ?? Oni napadajo bando ki jim je vzela zemljo in vsiljuje neke svoje pravice-zahteve ipd. Tko vidijo zadevo arabci, zato tud skupi držijo, toj skor isto kot je bilp pr nas OF je napadala bando ki je zasedla slovenijo oz. jugoslavijo, in tko je prav. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Buldožer ::

@Daedalus
Šokantne so vsaj zame civilne žrtve, ki jih namerno povzroča delovanje Izraelske vlade(ne teroristične organizacije).

Sicer pa nič novega za Izraelce; mislijo da so od boga izbrano ljudstvo, vsi ostali so pa krneki. In tako se tud obnašajo. S takim obnašanjem ne bodo nikoli dosegli miru, zraven bodo pa nardil še velik škode vsem okoli.
Več glav več ve. No, ni nujno!

Daedalus ::

Meni se bolj šokantne zdijo čestitke Hamasa Hezbolahu za dejanja, ki ne koristijo niti njim, niti ljudem, ki ga bojda predstavljajo (Hamas). Dobro so vedeli, v kaj se spuščajo in kake bojo posledice - pa so vseeno šli in naredli. Pol se bojo pa drli, kaki prasci so Izraelci, ker jih napadajo in ker so civilne žrtve. Sej civilistom bo pa že Allah poplačal, če jih že za časa bivanja na Zemlji očitno v drek tišči, al kako?

Lepo se je treba zavedat nečesa - Hamas je dobil svoj mandat neposredno od Palestincev in je kot tak odgovoren za njih in odgovovarja njim. Meli so čisto vse možnosti, da se spametujejo in zmenijo z Izraelom, pa so rajši s svojo retoriko lepo povzročili še večji razdor. Lepo ne? Potezo so meli po volitvah hamasovci - in so jo zaigrali. Izrael je z načrtovanim umikom ponudil (sicer slab) kompromis, ampak ga je. Zdaj so ga pa zaigrali. In ko jim bojo stali tanki okoli vladnih stavb (kot so že enkrat okoli Arafata) - jim Allah ne bo pomgal čisto nič. Pa to se jim bo, kot kaže, zgodilo.

Libanon pa veselo gosti eno najbolj zloglasnih terorističnih organizacij na svetu, ki se nonstop vpikuje v Izrael. Ma ne biti naivni no - kaj ste pa mislili, da se bo zgodilo? Nekdo jih bo dobil tako hudo po piz*i, da bo se enkrat premislil, če se mu to v bodoče splača. Najbolj pa bojo kot vedno najebali civilisti, kar mi je popolnoma jasno. Naj vprašajo svoje ljubljene vodje, zakaj je temu tako. Če je tistih par homemade raket/letno res tolko vredno.

Sicer pa, ko smo že pri človeških žrtvah - a mrtvi Izraelci pa ne štejejo sem? Tisti namerno pobiti civilisti, sej veste. Ko so jih še nedavno tega samomorilski napadalci mrcvarili na koščke po Izraelu? Al pa rakete izstreljene iz Libanona? Snajperisti, ki so kot cilje izbirali predvsem otroke? A to je pa opravičljivo v imenu boja proti "sionistični grožnji?" Premisli še enkrat... Nikol nisem bil in tud ne bom pristaš uporabe sile za reševanje konfliktov, samo v tem primeru dam prav Izraelu. Če nočejo fanatiki popustiti drugače, jih bojo pač zlomli. Z vsemi posledicami vred. Ma kdo kak boljši predlog?

Sicer pa nič novega za Izraelce; mislijo da so od boga izbrano ljudstvo, vsi ostali so pa krneki.

To je pa splošna značilnost vsake veroizpovedi. Tud tvoje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

IgorGrozni ::

Če nekdo z ozemlja ene države (Libanon)izvaja vojaške operacije proti drugi državi, je :

a) ali ta država v vojni z to drugo državo

b) ali ta država, ker ne obvladuje doganja na svojem ozemlju, ni več država v polnem pomenu besede.

Pod a) je reakcija Izraela normalna in pričakovana

Pod b) ..Suverena država kot je Izrael mora zaščititi svoje državljane pred nevarnostjo. Zato tudi obstaja.
Če Libanon ne zmore krotiti in nadzirati dogajanj na svojem ozemlju (Hezbolah-a), jih Izrael mora !

Če tega država Izrael ne dela, ne more več obstajati kot država. Postane Libanon. Ne-država. In to je to.
Ne glede na Holokaust,... Sabro in Shatilo ...in zgodovino.

Daedalus ::

Igor - lepše ne bi mogel povedat. Lepa lekcija za vse z nerazčiščenimi pojmi v glavi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

#000000 ::

Čist točno, vse kar je igor reku, drži kot pribito. Ampak naj to nekdo razloži arabcem. LP

mtosev ::



:\ :\ :\ :\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

matjazx ::

@ Igor:

Kaj pa to - če si suverena država Izrael že desetletja prisvaja zemljo, gradi nelegalna naselja in izvaja jurisdikcijo nad ozemljem, ki ji po resolucijah VN ZN (ki ji je omogočil nastanek) ne pripadajo?

Buldožer ::

Slabo mi rata ko nekdo pobijanje nedolžnih ljudi opravičuje. Pa da mi ne bo očitano, da jst koga opravičujem, ker ga ne.

Maš prov ateisti s(m)o od boga poslani.:\
Več glav več ve. No, ni nujno!

Daedalus ::

Če razumeš moje poste kot opravičevanje pobijanja civilistov...si me razumel popolnoma narobe.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Mtosev, tistale slikca je napačna, pol oznacenih drzav v resnici sploh ni arabskih.

IgorGrozni ::

....possesion is half of ownership....

..če misliš, da se Hrvati samo zlobno, butasto šalijo z nadzorom do polovice Piranskega zaliva....:\

mtosev ::

mene zanima kdo bo prvi popustil? Izrael al arabci? :\ :\ :\

Drugače so pa izraelci bolj pametni kot arabci.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Pšenični ::

Kdo je bolj pameten ? Če bi imele arabci bolj sodobno orožje od Izraela bi bli bolj pametni ,če me zastopte. Dejstvo je da je Izrael padel na finto, ker je skor nemogoče da se odvijejo dve ugrabitve Izraelskih vojakov v tako kratkem času.NO in zdaj mal hara po arabskem teritoriju....čudn da ni že v Sirijo kej prletel.
Komu nastala situacija najbolj odgovarja? Verjetno Iranu ,samo ugibam.Kako se bo to odvilo me pa prav zanima , k so se verjetno tud izraelski vojaki naveličal pobijat civiliste-beri palestince ( O kje si karla del ponte?) in si želijo pravega boja.
Upam da se jim bo želja uresničla in bojo enkrat naletel na sebi superiornega,oziroma enakopravnega. Včasih ko gledam slike pobitih palestinskih otrok mi gre že mal na bruhanje.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Včasih ko gledam slike pobitih palestinskih otrok mi gre že mal na bruhanje.

Poglej si še kake slike pobitih izraelskih otrok. A ob tistih ti pa ne gre na mau na bruhanje?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Camalotz ::

Če sem prav dojel odgovor na moje vprašanje, je Izrael več vreden
zaradi svoje tehološke superiornosti in visoke produktivnosti?
Nekako tako kot je bila naci Nemčija več vredna od stalinistične Rusije?
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

#000000 ::

Na RTV slo je lepo povedal tusti izraelski poveljnik al karkoli je bil. Nič ni več varno, če napadeš izrael, ja ja židje so revčki, oni bi arabce že podavli kot zajce če bi le svet ob tem bil tiho, in to tud v bistvu delajo ob podpori ZDA.

Izvor vsega al pa največjega dela arabskega terorizma je ravno Izrael in podpora iz ZDA, a ni tko ??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Stajerc ::

A ni fino ko se lahko pri takšni problematiki na podlagi vsega kaj ste slišali in svojega vrednostnega sistema opredelite za eno stran in jo goreče podpirate?

No naj vam povem da je to narobe odnos saj ta odnos je ravno kriv za vse tiste "mrtve otroke" ki jih tako radi si podajate.

Mislim da je takšnih pavšalnih ocen in opredeljevanj in vplivov to območje doživelo že dovolj.

Če hočete reči edino pametno in pravo stvar potem se prosim zavzemajte za mir in za mirno rešitev problematike. Če mislite da je to nemogoče pa pač niste sposobni se soočiti z to problematiko in nehajte vi in vam podobni še naprej se opredeljevati in delati škode. Saj prav vi in vaše mišljenje "pobija otroke". Sožitje in soočanje z problematiko in prinašanje odločitev ki bodo zagotovile dolgoročen mir je rešitev in ne pa podpiranje ene ali druge strani. Če nekdo nekaj hoče in od tega nikoli nebo odstopil potem to nemore biti ultimat kateremu se mora odreči če hočemo doseči mir. Se vam ne zdi? Sprejeti se mora odločitev ki to zaobide in to upošteva sprejemljiva za vse.

Vsak lahko dobi kaj hoče samo malo volje je potrebno in bo mir. Mi imamo marsikatero nerešeno vprašanje z hrvaško in se zato pobijamo med sabo? Pa ne reči da gre tam za bistveno drugačne stvari ker ne gre. Gre za nerešena vprašanja in če se raje opredeljujete za stran kot da bi skušali najti rešitev potem pač delate škodo in ste vi odgovorni za to kaj se dogaja.

Mi v svojem mišljenju naše in tuje vlade pa v dejanjih. Mir žal ni glavni interes.
Have a nice day.

Stajerc ::

Današnje stanje je pa samo posledica zgodovinskih dejstev.

Da ZDA imajo vedno prste vmes če ne oni pa oni tadrugi... to nerabiš niti slišat da veš.
Have a nice day.

Ajvan ::

če maš o eni stvari tako al pa drgačno mnenje zanjo še nisi odgovoren
po moje je bolš da maš o stvari mnenje pa kakršno koli že je kot pa da ga nimaš in ne veš zakaj se gre
Najbl neumn se najbl dere

Stajerc ::

Tukaj ni toliko problem mnenje kot sem rekel kot opredeljevanje na podlagi tega mnenja.

In krvni davek tega opredeljevanja so tisti "otroci" katere gledamo po tv.

Posebej ker vedno vidiš samo eno stran in si na podlagi tega ustvariš izkrivljeno mnenje.

Razumeš kaj ti hočem povedat? Tvoje mnenje in prepričanje je prepričanje tega kar vidiš po tv (in kako ti je bilo predstavljeno) tudi tega morda katere vere ali nevere si...in tvoje mnenje ko se opredeliš za eno stran je tisto ki nebo izbolšalo situacije. In mnenje in predvsem interesi tistih ki imajo moč pa držijo situacijo v takem stanju kot je. In ti jih z svojim mnenjem podpiraš ker se opredeljuješ za njih in jih označuješ za to kar se tudi sami imajo. Za tiste ki imajo prav.

Tako da res da nisi odgovoren za svoje mnenje ti neposredno ampak si pa posredno odgovoren za to kar se dogaja takoj ko izbereš stran. In ko stojiš za interesi nekoga ki tako stanje vzdržuje. tako da si tudi ti odgovoren z svojim mnenjem ja saj tudi mnenje in predvsem opredelitev nosita odgovornost.

Tako da če ne postaviš miru kot prvi interes in upoštevaš vsega kaj sem napisal si tudi ti odgovoren ja za to da umirajo ljudje recimo. Mogoče celo z nekega ideološkega ali finančnega vidika to podpiraš do te meje in sprejemaš kot davek. Ampak to je pa spet tvoje mnenje in opredelitev katera vrednota ti je najvišja v življenju in katera je več kot druga.
Have a nice day.

Pšenični ::

Na tist bi odgovoru, ko piše en kot da vidim žrtve samo na eni strani. Dejstvo je da so Izraelci lastniki,lahko bi jim tako rekel dveh kocentracijskih taborišč v katerih je ene par milijonov palestincev.Žrtve padajo na obeh straneh in jih enako obžalujem. Vendar so palestinske žrtve neprimerno večje saj je njihovo edino orožje puška oziroma kamen s katerimi otroci kamenjajo svojega okupatorja. Življenje palestincev si poskušajte predstavljati ,preden pišete v stilu no zej bojo pa dobil tist kar so iskal.
Po drugi strani pa tudi življene izraelcev ni lahko,saj so takorekoč skozi v vojni. Rešitev tega konflikta vidim v tem da Izrael pusti palestincem neprimerno več ozemlja kot ga je trenutno pripravljen pustiti, tako da bodo lahko funkcionirali kot država in ne kot večje blokovsko naselje, kot mislijo Izraelci.Do takrat ne bo miru ,lahko pa pride do okoliščin da pridejo arabci do atomske bombe,takrat so pa tud drgačne opcije odprte.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23346174 (41257) Gregor P

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85244529 (28098) Stepni Volk
»

Slovenski vojaki v Libanon??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
605849 (4483) Stepni Volk
»

Iran bi izbrisal Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
686858 (5495) Phil

Več podobnih tem