» »

kazen za parkiranje

kazen za parkiranje

mateyyy ::

zdravo!
Pred mesecem dni sem v portorožu parkiral avto na območju modre cone, vendar nisem kupil parkirnega listka. Ko sem prišel nazaj k avtu me je že čakalo obvestilo redarjev, da sem storil prekršek in zagrožena kazen 10.000. Danes sem dobil plačilni nalog in sliko avtomobila tudi na dom. Zdaj pa me zanima, če kdo ve kako je s pritožbo, namreč avto ni registriran name, pač pa na očeta, slišal pa sem, da bi se lahko "on" pritožil, ker takrat ni bil v portorožu, lahko pa, da je bil kdo drug iz družine- proti svojcem pa ti ni treba pričati... Ima kdo kakšne izkušnje s tem, bi bil hvaležen če bi dobil kakšen nasvet...
lp, matej

Tic ::

Lahko rečeš, da si nekomu iz tujine (najbolje USA) posodil avto in poveš nimaš podatkov o njemu/njej. Tako velikokrat primer zastara al te pa v keho vrzejo :P

hamax ::

glede na to da nisi placu v osmih dneh(s cimer bi prsparu 5k), ti ostaneta samo 2 moznosti.
1. placas 10k
2. ne placas 10k in cakas ce bos dubu se ksn listk. ce dobis tud unga ne placas. verjetno tretjega nebos dubiu.

aljazh ::

Tretjega listka ne bo dobil, ker bo prej prišlo do izvršbe.

Hypno ::

Včasih je blo, da je lastnik vozila samo dobil obvestilo, da mu je blo odtegnjeno tok pa tok z računa za plačilo kazni, kako je pa zdaj pa ne vem, s pritožbo tud ni blo haska, niso j.... žive sile.

Je blo pa zanimivo, da je bil občinski odlok o višini kazni nad takrat veljavnim republiškim, tko da če so te že polimal z listki je blo najboljše, da te je policaj, ne pa mestni redar (to je blo v Celju se mi zdi že leta nazaj).
Great are mysteries of the mind ...

mateyyy ::

dons men začne teči rok 8 dni za plačilo 5 jurjou...

kekz ::

Jaz sem imel pred nekaj meseci podobno situacijo.
Posvetoval sem se z odvetnikom in ta mi je svetoval, naj napišem pritožbo, saj sem lahko dokazal, da ni foter vozil (njegov avto). To je menda dosti pomembno, da imaš dokaz, da lastnik takrat ni bil udeležen. Po nekajkratnih pisnih seansah menda občinarji ponavadi obupajo.

Pa tudi, če ne obupajo. Dokler ne najdejo pravega krivca se račun nič ne povečuje.

Šlo je sicer za to, da me je čakala kazen 10 jurjev in nisem vedel, da mi pripada popust (sva z odvetnikom brala občinski odlok in ni nič pisalo).
Ko so mi poslali odločbo in mi ponudili 50% popust, se mi za 5 jurjev ni ljubilo zajebavati in sem plačal.

OwcA ::

Seveda, raje 8 svojih ur (dobro, te so tako ali tako brez vrednosti) in 2 odvetnikove, kot da bi plačal 5000 SIT. Pri tem seveda nikar ne pozabimo, da si pravzaprav res nepravilno parkiral.

Tvoja lucidnost nam je vsem lahko za zgled! :\
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Sea ::

Fantje ne ga lomiti s takšnimi, sicer pritožbe so možne, kakor je bilo napisano, da daš vse podatke od nekoga iz tujine (iz EU raje ne), drugače pa gre izvršba na lastnika vozila preko DURS-a,kjer si še oni dodatno vzamejo svoj del stroškov, tako da je vprašanje, kaj se bolj izplača.

klemen22 ::

mateyyy: nosi odgovosnost za svoja dejanja. Sedaj iskati luknje v zakonu je pa precej amreiško kaj.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

LapD ::

Za 5 jurjev...:\ Plačaj in se ne sekiraj več pa še bolš se boš počutil in verjetno nikoli več tam nepravilno parkiral.

smetko ::

Včasih (ne vem če še sedaj) se jih je dalo (v Ljubljani ) ujeti na sledečo finto (na žalost je to v tvojrm primeru že prepozno).
Povzročitelj prekrška je takoj po prejemu listka na avtomobilu napisal pritožbo, v kateri pa je navedel za kateri avto gre (registerska številka), čas prekrška in navedel točne svoje podatke in po možnosti najbol brezveze pritožbo.
Ponavadi dobiš odgovor da na to ni možna pritožba, kajti pritožba je mogoča šele na odločbo poslano po pošti, vendar ponavadi spregledajo, da je hkrati podano tudi priznanje, kdo je naredil prekršek.
Če potem pošljejo odločbo o prekršku lastniku vozila, so naredili odločilno napako, saj lastnik vozila ima dokazilo(kopijo pritožbe, potrdilo o odaji priporočene pošiljke in morebitni odgovor redarstva), da je storilec prekrška priznal uporabo vozila (je odgovoren za morebitni prekršek) in bi morali celotni postopek voditi proti storilcu prekrška, ne pa proti lastniku vozila in niso imeli pravne podlage za poizvedovanje podatkov o lastniku vozila, in zato raje odnehajo.
V vseh postopkih mora lastnik vozila vztrajati, da ni dolžan podati podatke o morebitnem storilcu prekrška, saj je storilec prekrška sam posredoval svoje podatke in priznanje. V mojih primerih se je tudi izkazalo da niso hranili (našli) pritožbe in zato tudi niso imeli pojma, kdo je storilec prekrška.
No comment

bzp ::

Jeb**** a je tok tezko dat 5 jurjov za lastno objestnost? Sej je cist simple, al placej parkiranje tko k vecina, al pa tvegej kazen (pa imej pol tud jajca da stojis za svojo kaznijo in posledicami). Ce te ne dobijo velikrat, se ti mogoce racunica clo splaca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
766143737 (25949) solatko
»

Obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
619993 (6526) louser
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom)

Oddelek: Na cesti
465643 (4313) solatko
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30187529 (52525) Darko!
»

Plačilo kazni za prometni prekršek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6725499 (12814) Aston_11

Več podobnih tem