Forum » Pomoč in nasveti » Nvidia Geforce 7300GS - TV izhod ne dela aka. a sem bil norc, da sem to kupil?
Nvidia Geforce 7300GS - TV izhod ne dela aka. a sem bil norc, da sem to kupil?
opeter ::
Pozdravljeni!
Imam en velik problem: zamenjal sem nekatere glavne komponente svojega starega "TV računalnika" in v njem se po novem nahaja grafična kartica MSI GeForce 7300GS 256 MB DDR2 PCI-E.
Zdaj problem je sledeč: pri starem Radeonu 8500 64MB sem samo priklopil TV in že se je pokazala slika (brez tega, da bi priklopil monitor). Pri tej novi pa enostavno ne dobim slike. Kako bi lahko nastavil, da bi bila že nativna podpora, oz. da bi kartica prepoznala TV (že na začetku bootanja) kot monitor in bi že takoj dobil sliko?
Samo še za informacijo: za priklop uporabljam normalni rumeni cinch kabel. Ta cinch kabel pa imam priklopljen s pomočjo pretvonika SVHS - cinch, ki je bil priložen zraven grafične Radeon 9250 (od sestre).
Priklop deluje na principu: comp/GFX kartica TV out- SVHS pretvornik - cinch - cinch moški - cinch moški v videorekorder - video pa je povezan s pomočjo SCARTA na TV. Do zdaj je vse lepo in prav delovalo zdaj pa sploh ne dobim slike. V gonilnikih Forceware 91.31 imam opcijo - Force TV (sem vklopil pa nič).
A sem naredil napako, ko sem kupil to kartico (prodajalec ga je zelo močno priporočal, jaz pa sem želel Radeona X1300 PRO)? Ker z Radeoni do zdaj nisem imel problemov, Nvidio pa sme prvič priklopil na TV
Vnaprej hvala za vse odgovore.
Imam en velik problem: zamenjal sem nekatere glavne komponente svojega starega "TV računalnika" in v njem se po novem nahaja grafična kartica MSI GeForce 7300GS 256 MB DDR2 PCI-E.
Zdaj problem je sledeč: pri starem Radeonu 8500 64MB sem samo priklopil TV in že se je pokazala slika (brez tega, da bi priklopil monitor). Pri tej novi pa enostavno ne dobim slike. Kako bi lahko nastavil, da bi bila že nativna podpora, oz. da bi kartica prepoznala TV (že na začetku bootanja) kot monitor in bi že takoj dobil sliko?
Samo še za informacijo: za priklop uporabljam normalni rumeni cinch kabel. Ta cinch kabel pa imam priklopljen s pomočjo pretvonika SVHS - cinch, ki je bil priložen zraven grafične Radeon 9250 (od sestre).
Priklop deluje na principu: comp/GFX kartica TV out- SVHS pretvornik - cinch - cinch moški - cinch moški v videorekorder - video pa je povezan s pomočjo SCARTA na TV. Do zdaj je vse lepo in prav delovalo zdaj pa sploh ne dobim slike. V gonilnikih Forceware 91.31 imam opcijo - Force TV (sem vklopil pa nič).
A sem naredil napako, ko sem kupil to kartico (prodajalec ga je zelo močno priporočal, jaz pa sem želel Radeona X1300 PRO)? Ker z Radeoni do zdaj nisem imel problemov, Nvidio pa sme prvič priklopil na TV
Vnaprej hvala za vse odgovore.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
OFC ::
Imam podoben problem. Namreč, nikakor ne morem priklopiti PC na TV, imam grafično GeForce4, povezano preko S-VHS kabla s TV. Je pa še nekaj kar me muči in je verjetno povezano... Če hočem preko TV (Loewe Aventos) gledat slike na Olympusu MJU ali Panasonic-u, mi nikakor noče prikazati slike, če pa priklopim katerikoli aparat Canon, dela brez problema (vse imam seveda povezano preko činč kabla). Je možno da zaradi tega ni slike PC-a in kako naj bi to odpravil oz. kje se skriva napaka?
Hvala!
Hvala!
Izi ::
opeter, ja naredil si napako z nVidia kartico.
NVidia in TV-out sta dva pojma, ki se nikoli nista razumela
ATI je z TV-out svetlobna leta pred nVidio.
Ampak ni še vse izgubljeno
Kolikor je meni znano so zadnji driverji, kjer je TV-out še nekako deloval verzija 84.43
Tako vsaj pravijo na nekaterih forumih.
Jaz nisem probal, ker televizije sploh nima več in ravnam ravno obratno od tebe. Jaz tudi TV programe gledam na računalniku prek monitorja
Vglavnem odinštaliraj gonilnike 91.31 in namesti 84.43 in upaj da bo kaj bolje.
Lahko probaš še kakšne starejše gonilnike, dokler ne boš našel tistih pravih.
Probaj tudi tiste, ki so originalno priloženi kartici.
NVidia in TV-out sta dva pojma, ki se nikoli nista razumela
ATI je z TV-out svetlobna leta pred nVidio.
Ampak ni še vse izgubljeno
Kolikor je meni znano so zadnji driverji, kjer je TV-out še nekako deloval verzija 84.43
Tako vsaj pravijo na nekaterih forumih.
Jaz nisem probal, ker televizije sploh nima več in ravnam ravno obratno od tebe. Jaz tudi TV programe gledam na računalniku prek monitorja
Vglavnem odinštaliraj gonilnike 91.31 in namesti 84.43 in upaj da bo kaj bolje.
Lahko probaš še kakšne starejše gonilnike, dokler ne boš našel tistih pravih.
Probaj tudi tiste, ki so originalno priloženi kartici.
DominusSLO ::
Pa sta vklopila v driverjih vse potrebno?
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
Spock83 ::
Izi, ne govori laži
Imel sem in instaliral sem vse Nvidia in ATI-je in pri Nvidiji je precej lažje in bolje narejeno.
Pri ATI imam še zdaj probleme.
@opeter: Probi v driverjih zamenjat iz Auto v kompozite oz. S-video
Imel sem in instaliral sem vse Nvidia in ATI-je in pri Nvidiji je precej lažje in bolje narejeno.
Pri ATI imam še zdaj probleme.
@opeter: Probi v driverjih zamenjat iz Auto v kompozite oz. S-video
Izi ::
Izi, ne govori laži
Slovnično pravilo je: Izi, ne laži
Samo skurcal si me, nič pa nisi pomagal in napisal katere driverje in kakšne nastavitve imaš, da ti deluje.
Jaz sem imel včasih nVidia GF4 ali nekaj takega in TV-out nikoli nisem uspel usposobiti, potem sem imel ATI 9700 in TV-out je deloval brez najmanjših problenov brez vseh nastavitev in kamorkoli sem ga vtaknil, v rekorer ali v katerikoli TV.
Sedaj imam zopet nVidia in ne morem probati ker TV sploh nimam več, sem pa preveril na kar nekaj forumih in povsod pravijo, da z novejšimi driverji TV-out sploh ne deluje in večkrat sem zasledil, da so 84.43 zadnji driverji, kjer je TV-out nekaterim še uspelo usposobiti.
Lepo, da tebi deluje.
Napiši in razloži kaj nastaviš v driverjih 91.31, da TV-out začne delovati na novejših nVidia grafičnih, ker po forumih sodeč si eden redkih na svetu, ki ti je to uspelo.
Lahko bi omenil tudi katero grafično imaš.
Še zmeraj trdim, da nVidia ni dobra za priklop na TV. Tudi splošno mnenje na raznih forumih po svetu kaže podobno.
Pogooglaj malo in probaj najti koliko ljudi ima težave z priklopom ATI kartice na TV.
Skoraj nič.
V vsakem nVidia forumu pa je cel kup vprašanj kako usposobiti TV-out.
Nekaj že bo na tem.
Realman ::
Tezava zna biti, po vsej verjetnosti v konverterju S-VHS to cinc.Ker ta ki je ponavad zraven ATI kartic, ne dela z geforce karticami.TAko da dobi od geforca konverter, ali pa kupi univerzalnega v kakem Bigbangu.Potem pa bo 100% delalo, oz. se boljse da zahtevas od trgovca, tam kjer si kupil kartico, da ti se pretvotnik zraven da.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585538 (24867) | Dominator |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8529 (7924) | opeter |
» | Raztegnjena slika na TVOddelek: Zvok in slika | 1999 (1780) | SisQ |
» | Geforce 4 mx 440 8x AGP nview problemOddelek: Zvok in slika | 1470 (1320) | Valentin |
» | tv out= čb slikaOddelek: Zvok in slika | 3308 (2841) | romario |