» »

Raztegnjena slika na TV

Raztegnjena slika na TV

SisQ ::

Lep pozdrav...

Po dolgem času sem na novo naložil sistem in nikakor ne morem rešit raztegnjene slike filma na TV, katerega predvajam preko računalnika.
Imam nvidia grafično z 93.71 gonilniki ter BSplayer predvajalnik. TV je preklopljen preko S-video kabla. Prej sem imel to urejeno, ker pa dolgo nisem na novo nalagal sistema, sem pozabil kako sem to naredil oz. rešil problem. Dva dni se že mučim, da bi ugotovil, vendar neuspešno. Če bolj enostavno opišem problem je to, da je slika filma na celem ekranu, brez črnih robov. Zaradi tega so obrazi podolgovati....skrata slika je zanič.

Hvala v naprej...


jan01 ::

Če imaš 4:3 tv, imaš morda na televizorju vklučen auto format. Daj na 4:3.

SisQ ::

TV je navaden in ga uporabljam že par let. Nastavitve na TV so enako od kar se spomnim, da ga imam. Za silo sem seveda preklopil na TV 16:9 tako da lahko za silo gledam filme, vendar je še vedno slika zanič. Ni problem v TV, temveč v nastavitvan Nvidia driverjih.


SisQ ::

Nobeden ne ve kako rešit ta problem?!


SisQ ::

OK, če bo kateremu lažje za spoznanje problema. Danes sem probal NVIDIA voznike 81.98, katere sem uporabljal pred novo namestitvijo sistema. Dobesedno nisem naredil nič drugače pri namestitvi in z temi NVIDIA vozniki je črn rob. Slika na TV je normalna za gledat. V čem je problem z novimi vozniki?!


SisQ ::

Tako, do sedaj sem probal 4 voznike v seriji 90. Edini ki mi ustrezajo, da je slika OK so 91.31. Vse voznike sem naložil enako z istimi nastavitvami. To so samo ločljivost zaslonov, nastavitev PAL B za TV in clone variant in FULL SCREEN DEVICE-SECONDARY. Pri vseh kasnejših razen na 91.31 imam raztegnjeno sliko čez cel ekran brez črnih robov in raztegnjenimi obrazi (posledično seveda).


[SkA] ::

Naj me kdo popravi če se motim, ampak tako sem jaz dojel vse skupaj kot dolgoletni uporabnik nVidia in gledanja preko TVja:

Svoje čase so nVidia gonilniki delovali tako, da so glede na nastavitve, pošiljali celotno sliko na monitor. Torej, če si gledal film v formatu 16:9 in imel televizor 4:3, je gonilnik dodal spodnji in zgorni črn rob in TV je prejemal sliko v 4:3 formatu (in ne 16:9 kot je bil morda originalni signal videa).

Kasneje so to popravili in sedaj deluje tako, da pošlje originalen format. Če je format 16:9 pošlje 16:9 in ne dodaja robov v signal, četudi imaš ti na drugi strani TV formata 4:3. Kar pa pomeni, da imaš dejansko možnost na TVju kontrolirati, kako ti prikaže sliko. Kar je IMHO pravilnejše. V praksi to pomeni, da če nočeš raztegovanja slike, preklopi na TVju na ustrezen format signala. ;)

TRIROG ::

se na veliko piše o tem tudi na Nvidia forumih .... si probal z zadnjimi driverji 94.xx?

[SkA] ::

Sploh ne vem kje je problem. Tako kot sedaj deluje je prav. Vse kar moraš narediti (in to je že nekdo drug povedal) je, da na TVju nastaviš ustrezen format slike (oziroma signala). Potem ti pač ne bo več raztegovalo.

SisQ ::

(SKA) je že v redu. Tako kot sem že napisal. Stvar se je uredila z vozniki 91.31. Slika je takšna kot mora bit brez kakršnega koli spreminjanja nastavitev na TV. Očitno je bila neka nekompatibilnost drugih NVIDIA voznikov z hardwerom. Ti delajo BP. V glavnem, da sem rešil. Še enkrat....TV ni bil kriv za raztegnjeno sliko, temveč vozniki. Kljub temu, hvala za odziv.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SisQ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

plazma - slika ni do robov in zapečenje

Oddelek: Zvok in slika
5963 (791) gendale
»

PopTV PAL+

Oddelek: Loža
183586 (2895) Chessman
»

16:9 zaslon ni dovolj??

Oddelek: Zvok in slika
131703 (1366) Izi
»

Vse o High Definition + xbox 360 HD DVD review (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
778609 (6184) trdoreh
»

Divx preko S-video na 16:9 TV, je slika čez cel ekran?

Oddelek: Zvok in slika
111955 (1814) grex

Več podobnih tem