» »

NEC 4570 ne prebere zapisanega

NEC 4570 ne prebere zapisanega

elektrolit ::

pozdrav!

No kot že naslov pove imap problem z nec-ovim zapisovalnikom.
Težava je v tem da mi vse lepo in prav v nerotu teče postopek zapisovanja in tudi zaključi uspešno, ko pa hočeš ta zapisani dvd prebrati pa napiše da je "datoteka poškodovana in za to neberljiva".

DVD enoto sem dal vgraditi v mlacoma, ker imam računalnik še v garanciji in je "zapečaten", pa tudi zato če bi slučajno nastali problemi da se ne morejo izgovarjati, da je bil aparat nestrokovno vgrajen!

Prve štiri dvd-je zapisal brez problema potem pa so nastale omenjene težave.
Sprva sem krivil program nero in sem naložil novejšo različico ( 7- platinum), ampak tudi to ni nič pomagalo.
Potem sem vrgel sum na dvd medije in sem jih zamenjal 4 vrte (dysan, fujifilm, tdk, maxel) pa tudi to ni nič pomagalo.

No zadeva me je že kar malo razjezila, ker imam z podjetjem Mlacom slabe izkušnje, ker se vedno nekaj izmikajo ampak dobro sem si rekel zadeva je v garanciji in 14 dni star aparat bi moral delati brez problema pa ne dela!

Cel računalnik sem nato odnesel v servis Mlacom kjer pa so stvar po 3. dneh pregledali in stestirali in pravijo da pri njih deluje normalno, od mene pa zatevajo 4.000 sit za "testiranje" aparata!
Zadeva me je zelo razjezila saj ne mislim plačevati za aparat, ki je v garanciji in povrhu vsega še ne dela!

Posnete dvd-je sem potem poskušal
Njihov odgovor je pa naj se naučim zapečti dvd-je!

Še moje konfiguracije compa: procesor 2.8AMD, ram 1028Mb, matična plošča gigabyte GA7N400 pro2, grafična kartica ATI radeon/se 128mb.

Upam, da sem napisal razumljivo in dovolj.
Prosim pomagajte!

LP!

Lery ::

Sprobaj te dvd-je ,ki si jih posnel se na ksni drugi dvd enoti ,ce jih prebere.

Na servisu pa rec nej ti pol oni zapecejo kvalitetno dvd-je ce lahko.>:D

Lp

nokia6310 ::

elektrolit:
Hvala, ker si post objavil da si me "obvaroval" pred mlacomovim servisom.

krho ::

Na žalos so NECI ščiš od pečic in bralnikov. Pa da nebi skučajno kdo kaj... Kakarkoli prinesem na Plextorju pečne DVD+RW, ga nec ne preber, bere ga pa 7let star Pioneer. Da ne govorim o tem, da Pioneer niti približno ne prebere tistega, kar je zapisal NEC, če DVD+RW ni bil predhodno popolnoma sformatiran!!
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

elektrolit ::

te zapečene dvd-je smo potem sprobali na LG-ju, Liteon-u in Teac-u pa nikjer ne prebere.
V glavnem pri Mlacomu je zgleda vse drug krivo samo aparati ne. Ker mi je tudi serviser rekel naj nov firmware z interneta dol potegnem in naj dvd enoto upgradam pa bi moglo delat ???
Problem je tudi ker se z serviserji ne da pogovort prav na hitro te odslovijo pa še nič kaj prijazno se ne znajo obnašat.
Edino rešitev ki jo na žalost vidim je kašno tržno inšpekcijo ker zgleda da drugače ne bomo skupnega jezika našli!

Han ::

Ravno zaradi takih servisov in komplikacij je bolje kupovati pri firmah, ki dajo garancijo na komponente in ne zapečatijo računalnika.

Glede firmwara: za to serijo pečk novejšega trenutno še ni na voljo, kar pomeni, da serviser nima kaj dosti pojma in da se v tvoj problem zagotovo ni poglobil.

Sam imam z NEC-i 3520, 3540, 3550, 4550 in 4570 zelo dobre izkušnje. Hitri, zanesljivi, preberejo vse.

Big_Al ::

Han - ne vem kolko ti kaj pečeš, jaz se lahko samo podpišem pod krhotov post. Lastil in uporabljal sem NEC-a trikrat - prvič, zadnjič in nikoli več! Znanci ki imajo NEC-e pa imajo mešane izkušnje. Že nekaj let sem sedaj na Samsung pečkah, ki mi ne povzročajo glavobolov.

Han ::

Spečem kar nekaj CD/DVD plošč tedensko. Mogoče sem imel do sedaj srečno roko. :)

Sicer pa ima NEC 2 leti garancije.

elektrolit ::

NEC-a je dosti ljudi pohvalilo kako je dober pa kako lahko za soliden denar dobiš dober pekač ki podpira skoraj vse.

V glavnem oglasil se je sam direktor Mlacoma in pravi da so fantje v servisu vse stestirali in da pri njih dela vse brez problema pa da naj se jaz oglasim pri njih da mi dokažejo da stvar deluje tako kot je treba.
Edino kar me moti je to da mi vedno naprej mečejo da pa moji xp-ji nimajo service pack-a 2 gor in da je to vzrok!
Ampak kako pa potem njim deluje vse brez napak, pa tudi meni je pro prvih treh dvd-jih brez problema posnel dvd-je potem pa nič več pa nisem nič spreminjal sistemskih nastavitev ali pa nalagal kakšnih novih programov.
v glavnem sem dobil občutek, da ni nič drugega kot da hočejo tistih 4.000 sit pokasitat in to je to!
Naslednji računalnik bo definitivno brez nalepke, ker v nasprotnem primeru ga ne kupim!

LP!

Zorro ::

Poizkusi namestiti na računalnik še kak drug operacijski sistem, če imaš možnost (npr. Win98, 2000, Linux Ubuntu ali Suse) in preveri, če je isto. Če bo, zopet vse skupaj odnesi na servis in jim povej, da problem ni v nenaloženem SP2, ampak v sami napravi, kar lahko tudi sami preverijo v obeh operacijskih sistemih. Poleg tega jim daj še vse nedelujoče DVD-je, ki si jih zapekel v enem in drugem OS.
Kar se tiče novega FW, pa ga jaz ne bi nalagal, da se ne bodo potem zgovarjali še na to (da si kaj narobe storil). Če oni mislijo, da je problem v tem, naj ga kar sami naložijo, saj so servis.

Lp

Poldy ::

Na žalos so NECI ščiš od pečic in bralnikov. Pa da nebi skučajno kdo kaj... Kakarkoli prinesem na Plextorju pečne DVD+RW, ga nec ne preber, bere ga pa 7let star Pioneer. Da ne govorim o tem, da Pioneer niti približno ne prebere tistega, kar je zapisal NEC, če DVD+RW ni bil predhodno popolnoma sformatiran!!

Ja... meni nec 4550 dela v "redu"... problem je res v temu, da potem nekatere druge enote ne preberejo posnetih dvdjev. 7 let star pioneer pa itak prebere vse, ker je bil le temu (samo branje) tudi namenjen - imam enega doma....

elektrolit1 ::

Ponovno se vam oglašamz mojimi težavami!
nick mam pa nov, ker sem pri starem pozabil geslo....


V glavnem računalnik sem dobil nazaj ampak meni zadeva še vedno ne dela!
Ko zapišem dvd- pride postopek pri nerodu do konca tudi verify pregleda in je vse ok, ko pa dvd hočeš prebrat pa odpre prazno okno. Tudi pod lastnostmi pokaže koliko je dvd zaseden, prav tako datoteke prebere v nero kje testiraš pogon in ne najde napak vse ok!

Poskušal sem tudi menjati ide kabel če bi slučajno ta kaj nagajal pa prav tako ni bilo uspeha.
DVD sem priključil tudi na drug IDE priključek in tudi to ne pomaga.
Je pa edina naprava priključena na ta kabel.
Pri smenanju cd-ja pa ni nobenih težav prez problema zapiše in tudi prebere.
Gonilnike od matične plošče imam tudi nameščene, windowsi XP pa so z servis packom 2.

Se komu kaj sveti kaj bi lahko bilo?

knesz ::

Zanimivo je, kako vsi vedno za svoje težave krivijo HW in živijo v prepričanju da je z njihovim OS vse v redu. Ravno danes sem v servis sprejel tak "nedelujoč" Liteon pekač, ki je na mojem računalniku delal bp in sem moral stranki kljub garancijskemu listku zaračunati diagnostiko. Problem je bil oz. je v njegovih Windowsih, moj problem pa je, kako naj mu razložim da ni problem v pečki, ampak v slabo naloženem OS in hkrati ne prislužim moji firmi naziv servisa ki samo odira stranke...kot Mlacom, čeprav sem moral odpreti računalnik, vzeti ven pekač, ga priklopiti na mojo mašino ter testno zapeči CD in DVD normalno ter še enkrat 3 peke v multisession, ter potem vse skupaj zmontirati nazaj.
V razmislek
lp

mtjz33 ::

Ker imam tudi sam podobne probleme, me prav zanima, kakšen je slabo naložen OS? Lahko razložiš?

Wox ::

Ja knezs, to tudi mene zanima. Slabo naložen OS???
Commodore 64

Han ::

Slabo naložen OS = 'rahlo' sesut OS. Kar pomeni, da določen(i) gonilnik(i) ali programčki (lahko tudi virus ali spyware) delajo zgago.

podbevna ::

Ta "slabo naložen OS" je malo BS.

NEC je enostavno crap. Jaz ga imam že nekaj mesecev in lahko 100% zagotovim, da je to dejstvo. DVD-ja, ki ga zapeče sam ne zna prebrati, druga 4 leta stara noname pečka ga pa zna. Pri 16X hitrosti uniči vsaj 30 % (zelo dobrih) medijev. Pri nižjih hitrostihh uniči "le" kake 15-20 % medijev, a se zapečeni mediji na standalone predvajalniku ponavadi zatikajo. Vmes mu nepojasneno uspe zapeči brezhiben DVD, kar pa ni dovolj, da bi lahko kdo rekel da dobro deluje. XP-je sem vmes menjal, pekel sem z Nerotom, Roxijem in še nekaterimi drugimi programi, FW sem updatal na 1.07, ki je zadnji uradni, poskušal sem različne medije. Rezulatat je vedno enak - CRAP.

Naslednji teden ga bom nesel v trgovino, kjer sem ga kupil. Če bo kakšen pameten "serviser" ugotovil da dela, pa bom iz čistega principa naredil veliko pizdarijo. Vem kaj krije garancija, vem kaj je delujoča pečka in vem kako doseči varstvo svojih pravic. Če mi bo pa kak smeško rekel, da ne znam zapeči DVD-ja ali pa se bo arogantno obnašal, ga bom pa še skloftal s pečko.

Han ::

Emm, kateri NEC ima zadnji uradni FW 1.07 ??? Po mojih podatkih noben. :\

podbevna ::

Emm, ND 4550a. Zelo pred kratkim jebil zadnji FW 1.07 po podatkih NECa.

Katerega pa ima po "tvojih podatkih"?

Han ::

1.08 imam na dveh Necih 4550A, oba delujeta brezhibno.

Han ::

Mimogrede, NEC priporoča 'flešanje' v varnem načinu (Safe Mode). Pečka naj bi bila sama na IDE kanalu, priklopljena kot Master.

zee ::

slabo naložen OS = Windows XP Pro brez SP2.

@podbevna:
imam NEC-2500A fleshanega na 2510 (dual layer) in dela bp. naložen imam en šverc firmware, ki izboljša kvaliteto zapisovanja tako da ... pomagaj si in ne kar povprek pljuvat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

elektrolit1 ::

Na računalniku imam na novo naložene windowse xp z servis packom 2 pa tudi ne deluje.
Sem potem priključil NEC-a na drug računalnik sicer je starejši (850MHz) pa tudi tam ni zapekel.
Firmwara pa ne bom novega nalagal, ker lahko kaj zacikla med postopkom in sem mrzel, ker vem kako so veselo flashali dvd- komponente pa se je ustavila zadeva med postopkom pa je bila zadeva mrtva.
No v glavnem pekač naj bi bil tovarniško nastavljen in pripravljen za uporabo brez kakšnih novih firmwerow in podobne navlake.

LP!

podbevna ::

Han, 1.08 je FW za ND 4551, ne za 4550a.

Preden sem dal nazaj na 1.07, ki je uradni zadnji FW za 4550, ki mi ga vrže ven NECova spletna stran, sem imelč na svojem NECu tudi 1.08. Imel sem ga kaka dva meseca, a so bili problemi enaki (nič večji in nič manjši). Tako, da to ni razlog. ORIGINALNI priporočeni FW sem dal nazaj gor zato, da mi ne bo slučajno nek seronja razlagal, da ne dela, ker imam FW za narobe model.

A imaš še kakšno pametno idejo, ali komentar pospremljen z barvitimi smiliji?

zee, a potem moraš dajati na pečke "šverc FW", da normalno delajo. Tako sicer zgubiš garancijo, a si cool, ker si sam pomagaš, namesto, da bi pljuval drek, ki si ga plačal, a ne dela?

P.S kateri šverc FW bi prišel v poštev za ND 4500a ali ND 4551?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podbevna ()

mtjz33 ::

Tudi na moji mašini, so naloženi XP-ji z SP2.

Zorro ::

Vse FW-je za NEC dobite

tukaj

in

tukaj

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Han ::

Tukaj so pa originalni firmwari za NEC DVD pekače.

knesz ::

Slabo naložen OS = 'rahlo' sesut OS. Kar pomeni, da določen(i) gonilnik(i) ali programčki (lahko tudi virus ali spyware) delajo zgago.


Recimo da se pogovarjamo o podobni situaciji. Kaj je točen vzrok nedelovanja v mojem primeru se nisem poglabljal, ker to pomeni, da je potrebno odpreti nov delovni nalog in posledično temu so stroški za stranko še višji. Da pa dokončno ovržem sum HW napake, sem šel na svoj disk naložiti winse, gonilnike ter Nero, dodatno pokuril še par medijev za test ter seveda mi je vse zapeklo brezhibno. Vse za ceno ene diagnostike.
Glede vprašanja kako je ta sistem slabo naložen pa sporočim, če se stranka za to odloči.
Kar se pa tiče NEC4570, zaenkrat z njimi nimam slabih izkušenj.
lp

mtjz33 ::

Kateri gonilniki pridejo tukaj v poštev? Predvidevam, da vsaj pribljižno veš oz. veste za katere, bi se lahko šlo (če nekam pokažeš s prstom...)?
Da bi imel spywer, skoraj dvomim. Vsak večer se zažene spy.doktor, pravtako se tudi posodablja, kot tudi a2 quard. AV uporabljam pa Kaspersky, ter požarni zid (od oken). Sumljivih strani pa ne obiskujem.

zee ::

@podbevna:
Moj Nec je delal brez problemov od prvega dneva. Prvi neuraden FW sem naročil zato, ker sem potem lahko vse medije snemal z 8x hitrostjo (pekač strojno ne podpira več). Drugi neuraden FW sem naložil zato, ker me je zanimalo, če lahko potem res peče dvoslojne DVDje. izkazalo se je, da peka poteka brez problemov.

Še pojasnilo k "namesto, da bi pljuval drek, ki si ga plačal, a ne dela":
Po naravi sem zelo radoveden, zato marsikaj poskušam in poiščem po spletu, preden grem spraševat po forumih. Občasno kakšen kos strojne opreme res crkne, ampak se ne sekiram pretirano.
Moj Nec dela, zato ga ne bom pljuval, saj nimam razloga.

Glede na simptome bi rekel enako kot knesz, se pravi, sistem je sesut. Če tudi po ponovnem nalaganju pekač ne dela, je napaka v sami pečici, s katero se naj ubadajo na servisu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

elektrolit1 ::

Knezs: te čisto zastopim, ko ti folk vsakodnevno teži na servisu ko si nabavijo vso čudo od tehnike potem pa navodil tudi od blizu ne pogledajo in ne znajo upravljati s stvarmi potem pa po servisih težijo.
Pa tudi, da zaračunaš ko se z testiranjem zamudiš zastopim, če zadeva ne pokaže napake ali ko je napaka softwerska, ker tudi jest delam na servisu sicer RTV ampak je dokaj podobno.

No pa nazaj k stvari!
Tudi danes sem se ubadal z pekačem in prišel do te točke:
dvd-je lahko zapečem do max cca. 800 Mb in jih tudi potem normalno prebere brez problema, če pa je datoteka ali več datotek skupaj večjih kot nekje 800Mb potem pa že ne prebere več.

Pri updatanju formwara bi pa potreboval malo pomoči ker to bom počel prvič in nebi rad kaj zašuštral ker potem ni vrnitve, tako da prosim kakšen nasvet na kaj moram paziti?

Hvala!
LP!

zee ::

sledi navodilom od točke do točke pa ne boš falil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Dr_M ::

podbevna: lepo, da za svojo nesposobnost krivis druge... :\ :\

sam mam doma neca 3540 in 4571. z obema specem precej dvdjov in z 4570 nism mel do zdej se nikakrsnih tezav (0 unicenih medijov), 3540 mi pa na vsakih 100 uspesno zapecenih mogoce unici ene 5 kosov. pecem pa izkljucno na verbatime dvd+ ali dvd- 16x (pecem pa vedno na 8x, ker nism tok nestrpen clovek, izjemoma na 12x, kjer so rezultati se mal boljsi).
problem rata, ce not tlacis ksne ritek ali cmc medije (precej pogosti), tm je pa izkupicek precej slabsi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Han ::

V kolikor bi sam imel takšne težave, bi postopal takole:

- Najprej bi pogledal na proizvajalčevo stran osnovne plošče za nov BIOS. Če bi bil v spisku sprememb omenjen popravek v zvezi z delovanjem IDE/ATAPI naprav, bi seveda naložil zadnjo revizijo biosa.

- Necov DVD snemalnik bi priklopil kot Primary ali Secondary Master, brez druge enote (Slave) na istem kablu.

- Na sveže bi namestil Windows XP z integriranim SP2, BREZ dodatnih gonilnikov!

- Windows bi zagnal v 'varnem načinu' (Safe mode) in posodobil Necov firmware.

- Po končani posodobitvi bi za 2 minuti izklopil računalnik.

- Sledil bi normalen zagon Windowsa, namestitev Nera 6.6.1.4 ter ponovni zagon (restart).

- Snemanje na kvalitetno DVD-R ploščo v DVD-ROM (UDF/ISO) načinu pri 4× hitrosti z izbrano opcijo 'Finalize DVD'.

- Test branja posnete plošče v istem Necu in še kakšni drugi enoti, ki preverjeno bere DVD-R plošče.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527246 (13005) GrimReaper
»

NEC ND-4550A-ne snema dvd-jev!!

Oddelek: Strojna oprema
445395 (2377) hudychk
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100885 (25394) nuclear
»

NEC 7173

Oddelek: Kaj kupiti
111136 (956) AndrewSmith
»

NEC 2500 visje hitrosti pisanja in bitsetting (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
12610273 (6512) delfinus

Več podobnih tem