Forum » Igre » Crysis
Crysis

Senitel ::
destroyer2k: Kje si pa to bral? Če bo Intel naredil to (kar ne bo) bo odletel nekako tako kot je odletel Itanium.
Jst: Paradigm shift bo definitivno treba izvest, ampak menjat en del fixed function hardwarea (rasterizacija) za drug del fixed function hardwarea (raytracing) pač nima nobenega smisla.
Oni demo od ATI-ja je pa še vedno samo filmski efekt. Torej render unga spiderja na video podlago.
Jst: Paradigm shift bo definitivno treba izvest, ampak menjat en del fixed function hardwarea (rasterizacija) za drug del fixed function hardwarea (raytracing) pač nima nobenega smisla.
Oni demo od ATI-ja je pa še vedno samo filmski efekt. Torej render unga spiderja na video podlago.

destroyer2k ::
Senitel
Ne vem točne strani, ker to je bilo malo pred e3 napisano in sem že pozabil, ampak če napišeš na google da larabee won't support dx najde par strani o tej novici.
Ne vem točne strani, ker to je bilo malo pred e3 napisano in sem že pozabil, ampak če napišeš na google da larabee won't support dx najde par strani o tej novici.

D3m ::
"It does bring a few problems as Larrabee won't be able to support any game that runs on DirectX and future games will have to be written with Larrabee in mind putting more stress on game developers."
Emmmmmmmm......ne hvala.
Emmmmmmmm......ne hvala.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Senitel
No ja podobno je samo da še za opengl zraven kje piše, sam jaz vidim to grafično kot failure in start. Aja pa zdejle sem se spomnil intel je še rekel da okol 5-6 iger bo venih na tej tehnologiji, ko pride ven larabee, ampak niso pa hoteli povedati naslov igre.
No ja podobno je samo da še za opengl zraven kje piše, sam jaz vidim to grafično kot failure in start. Aja pa zdejle sem se spomnil intel je še rekel da okol 5-6 iger bo venih na tej tehnologiji, ko pride ven larabee, ampak niso pa hoteli povedati naslov igre.

Zna bit, da Intel bolj cilja na GPGPU market, kot pa na gamer market (vsaj na začetku). Torej konkurenca Tesla in Firestream kartam od NV in ATI. Po drugi strani pa ne vem zakaj bi bil Larabee potem hudo uspešen v GPGPU vodah, če si Intel ne upa direktno spopast z NV/ATI...
Glede iger gre pa verjetno za Project Offset in nekaj ostalih iger, katere je Intel dobesedno kupil, ko je kupil developerje.
Bo treba nia SIGGRAPH počakat (11. avgust), ko naj bi Intel kaj več povedal.
Glede iger gre pa verjetno za Project Offset in nekaj ostalih iger, katere je Intel dobesedno kupil, ko je kupil developerje.
Bo treba nia SIGGRAPH počakat (11. avgust), ko naj bi Intel kaj več povedal.

Berserker ::
Imam crysis verzijo 1.0, ker sem si na novo posnel, kje bi dobil mode in patche za rušenje ostalih dreves in objektov, da bi se miza ali železna plata razbila na več kosov, v glavnem nekaj podobnega. za odgovore se zahvaljujem
lp
lp

Jst ::
Intel je organiziral Crysis content creation contest. In eden izmed SP map je Castaway, katerega sam sedaj igram. Jih je pa še več na voljo, verjetno so še boljše mape, kot Castaway, ampak na to sem jaz prvo naletel in probal.
Ter se odločil sharati slo-techu.
Navodila za Castaway:
1. Download iz: http://www.crymod.com/filebase.php?file...
2. NE upoštevajte navodila, kako SP mapo igrati.
3. Zato raje inštalirajte Crytools iz: http://www.crymod.com/filebase.php?file...
4. Config Crytools.
5. Iz prvega linka dobite Castaway.rar, odrarajte in zazipajte, torej iz Castaway.rar v Castaway.zip, ker Crytools sprejema samo zip datoteke.
6. Poženite Crytools. Opcijo Mapping, tab "Install Map." Izberite prej narejeni zip in potrdite, da gre za SP mapo (to tako ali tako že predlaga).
7. Sedaj pa morate samo še to mapo zagnati. Crytools - Quick Launch / Single Player, na dnu izberite Castaway. Nato pa "Launch Map In Game."
In uživajte v dokaj zanimivi SP mapi, kjer boste videli nekaj Intel reklam (Intel Contest, remember). Pa nekaj bugov se ne ustrašite, ker ne motijo poteka.
Enjoy!
Ter se odločil sharati slo-techu.
Navodila za Castaway:
1. Download iz: http://www.crymod.com/filebase.php?file...
2. NE upoštevajte navodila, kako SP mapo igrati.
3. Zato raje inštalirajte Crytools iz: http://www.crymod.com/filebase.php?file...
4. Config Crytools.
5. Iz prvega linka dobite Castaway.rar, odrarajte in zazipajte, torej iz Castaway.rar v Castaway.zip, ker Crytools sprejema samo zip datoteke.
6. Poženite Crytools. Opcijo Mapping, tab "Install Map." Izberite prej narejeni zip in potrdite, da gre za SP mapo (to tako ali tako že predlaga).
7. Sedaj pa morate samo še to mapo zagnati. Crytools - Quick Launch / Single Player, na dnu izberite Castaway. Nato pa "Launch Map In Game."
In uživajte v dokaj zanimivi SP mapi, kjer boste videli nekaj Intel reklam (Intel Contest, remember). Pa nekaj bugov se ne ustrašite, ker ne motijo poteka.
Enjoy!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

ps: Takšnih map oz. zgodb oz. modov sem jaz komaj čakal in zgleda, da so sedaj začele počasi kapljati.

Carmack je nekje (sem gledal posnetek/ali bral (don't remember), a ne vem kje/kdaj) govoril, da bo support raytracinga prek CUDE, uporabil za svoj proof of concept za "sparse voxel octrees" geometrijo (to sem si zapisal v Notes v Operi, da ob primernem trenutku vprašam). Ali kdo (s "kdo" predvsem mislim na Senitela : ) ) ve kaj več o temu proof of concept Carmackovi nameri. (Sam pravi, če mu sploh rata, da nekje v 300x200@10FPS na današnjem hardware-u)
Torej: kakšna geomertija oziroma koncept je sparse voxel octrees geometry?
Torej: kakšna geomertija oziroma koncept je sparse voxel octrees geometry?

Jst
Niti se ne bo tako izgubilo, če bo implentirav notri, ker še vedno Carmack močno verjame da ray tracing ni še bodočnost in samo hibridni varjanti vrjame rasterizacija/ray tracing. Samo a bi lahko probal najdit ta posnetek ali kaj, ker nekaj časa nazaj je rekel da nima namena še podpirati ray tracing, rekel je takrat, da mogoče bo podpiral to varjanto pri naslednjem pogonu pri tem idtech 5 pa naj bi ostal pure rasterizacija.
Niti se ne bo tako izgubilo, če bo implentirav notri, ker še vedno Carmack močno verjame da ray tracing ni še bodočnost in samo hibridni varjanti vrjame rasterizacija/ray tracing. Samo a bi lahko probal najdit ta posnetek ali kaj, ker nekaj časa nazaj je rekel da nima namena še podpirati ray tracing, rekel je takrat, da mogoče bo podpiral to varjanto pri naslednjem pogonu pri tem idtech 5 pa naj bi ostal pure rasterizacija.

KOlikor sem razumel, naj bi *princip* raytracinga uporabil pri svoji implementaciji geometrije, ki jo je poimenoval sparse voxel octrees geometry. Za renderiranje pa on raytracinga ne vidi v tako v kratki kot v daljni prihodnosti. Mogoče samo na delih (mape), kjer bi se to splačalo.
--
Jaz osebno pa mislim, da je več možnih načinov, kako narediti fotorealistično grafiko. Ampak mi, ljudje, naša očesa, sprejemajo "podatke" o okolici po postopku raytracinga.
--
Prej sem rekel, da bo devom zmanjkalo dirty hackov, kako izboljševati grafiko in bo potreben paradigm shift. Nisem mislil, da bo potrebno preiti ravno na raytracing. Je opcija, ampak lahko, da bomo dobili prave multi GPU rešitve, kjer ne bo cloned memorija. In boš cincal pred nakupom ali dvojedrnika ali štirijedrnika, kot sedaj CPU, takrat GPU. Če je/bo sploh možno. En paradigm shift bo potreben, to sem prepričan v "dno duše."
--
Jaz osebno pa mislim, da je več možnih načinov, kako narediti fotorealistično grafiko. Ampak mi, ljudje, naša očesa, sprejemajo "podatke" o okolici po postopku raytracinga.
--
Prej sem rekel, da bo devom zmanjkalo dirty hackov, kako izboljševati grafiko in bo potreben paradigm shift. Nisem mislil, da bo potrebno preiti ravno na raytracing. Je opcija, ampak lahko, da bomo dobili prave multi GPU rešitve, kjer ne bo cloned memorija. In boš cincal pred nakupom ali dvojedrnika ali štirijedrnika, kot sedaj CPU, takrat GPU. Če je/bo sploh možno. En paradigm shift bo potreben, to sem prepričan v "dno duše."

_Enterprise_
Tist niti nobeden ni rekel da ni, ampak ne še tako kmalu kot intel nabija.
Tist niti nobeden ni rekel da ni, ampak ne še tako kmalu kot intel nabija.

Z današnjo tehnologijo lahko eno drevo z eno bidirectional light nad njo, raytracaš z 1Frame Per *Hour*! (Ker moraš slediti vsakemu žarku vira svetlobe posebej, ko se odbija, spreminja barvo, in kakšne barvo na koncu "prinese" v "oko.") To je "problem" današnje tehnologije. Zato raytracinga, kot metode renderiranja na GPUju še nekaj časa ne bomo videli.

_Enterprise_ ::
Ne govori prehitro. CPUji, ki so za to daleč od usposobljenosti, zraytracajo dokaj zapleteno sceno v nekaj urah. Če odšteješ raytracing in prišteješ naprimer ambient occlusion, bo zadeva CPUju vzela par minut, medtem ko je za GPU to stvar par stotink sekunde. Nikoli ne podcenjuj moč GPUjev. Čez 2 leti bomo v špilih videvali že močnejše global illuminatione, nakar manjka še par let do popolnega realtime raytracanja. Oz. se ta lahko zgodi še veliko prej, če izgotovijo tak GPU.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Enterprise_ ()

Jst: Fora sparse voxel octrees o katerih je govoril Carmack je v tem, da imaš voxel grid, kjer se zanašaš, da je večina prostora prazna, tisto kar ni prazno (torej ni zrak) pa kompresiraš in spraviš v octree. Stvar pa potem zarendraš tako, da streljaš raye skozi ta octree.
_Enterprise_: Kako raytracing posnema naravo, če strelja žarke iz očesa oziroma kamere, v realnosti pa pridejo žarki iz sonca/žarnic?
Še flimi niso 100% raytracing...Stran 5 točka 7.
_Enterprise_: Kako raytracing posnema naravo, če strelja žarke iz očesa oziroma kamere, v realnosti pa pridejo žarki iz sonca/žarnic?

Jah, raytracing pač pomen sledenju žarkov... malce zvišaš število teh, narediš njihov izvor Sonce, pa se jih bo zadosti odbilo od raznoraznega stuffa v oči/kamero za zadostno sliko.
Jep, sanjam :P , ampak nismo daleč od tega.
Jep, sanjam :P , ampak nismo daleč od tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Enterprise_ ()

Enterprise, ti si tako povedal, kot da se gre rasterizacija neko evolucijo, katera končni rezultat je raytracing. Ne, ne gre tako. Za sledenje žarkov bi se morala GPU arhitektura popolnoma spremeniti.
Senitel: govoril je v zvezi s tem, da s tem načinom lahko veliko količino podatkov predstaviš, ki so 3d kot tudi 2d, pa zasedajo zelo malo "prostora."
Kar si pa ti povedal, je pa po logiki prav v nasprotju z tem, da je to boljša reprezentacija podatkov, kjer ogromne količine "3d, 2d content-a" spraviš v manjšo količino podatkov.
Sicer je rekel, da ne ve, če mu bo uspel kakšen tech demo, da je pa navdušen nad svojo idejo in vidi v njej neko prihodnost - v naslednji inkarnaciji id tech engine. Seveda, če mu uspe narediti tech demo.
Senitel: govoril je v zvezi s tem, da s tem načinom lahko veliko količino podatkov predstaviš, ki so 3d kot tudi 2d, pa zasedajo zelo malo "prostora."
Kar si pa ti povedal, je pa po logiki prav v nasprotju z tem, da je to boljša reprezentacija podatkov, kjer ogromne količine "3d, 2d content-a" spraviš v manjšo količino podatkov.
Sicer je rekel, da ne ve, če mu bo uspel kakšen tech demo, da je pa navdušen nad svojo idejo in vidi v njej neko prihodnost - v naslednji inkarnaciji id tech engine. Seveda, če mu uspe narediti tech demo.

ps: je kdo probal/preigral Castaway? Na momente je prav smešen.
Pa da se ne boste je*ali v tisti sobi, iz katere moraš pobegniti. Tam se pojavi bug, da ko skočiš na tiste cegle, imaš glavo dejansko iz strehe. In sem jaz najprej mislil, opa, tukaj je pa očiten bug.... No, bug je, ni pa kritičen: luč, ki je na sredi sobe na tleh. Sklonite se, in jo razbijte, tako se vam nafila nanosuit, in lahko pobegneš.
Pa da se ne boste je*ali v tisti sobi, iz katere moraš pobegniti. Tam se pojavi bug, da ko skočiš na tiste cegle, imaš glavo dejansko iz strehe. In sem jaz najprej mislil, opa, tukaj je pa očiten bug.... No, bug je, ni pa kritičen: luč, ki je na sredi sobe na tleh. Sklonite se, in jo razbijte, tako se vam nafila nanosuit, in lahko pobegneš.

Enterprise, ti si tako povedal, kot da se gre rasterizacija neko evolucijo, katera končni rezultat je raytracing. Ne, ne gre tako. Za sledenje žarkov bi se morala GPU arhitektura popolnoma spremeniti.Nikjer nisem tega napisal, ne zdej obračat besed. GPU je GPU, kakorkoli obrneš.
Castaway mapa mi ne dela, mi je CryTools ne zazna.

Sem napisal postopek, kako jo spraviti k življenju.
Potem pa, ko izbiraš katere mape bi igral, so v listbocu mape iz igre ter Castaway. Tega izbereš, ter Play.
Potem pa, ko izbiraš katere mape bi igral, so v listbocu mape iz igre ter Castaway. Tega izbereš, ter Play.

>Ne govori prehitro. CPUji, ki so za to daleč od
>usposobljenosti, zraytracajo dokaj zapleteno sceno v nekaj
>urah. Če odšteješ raytracing in prišteješ naprimer ambient
>occlusion, bo zadeva CPUju vzela par minut, medtem ko je za
>GPU to stvar par stotink sekunde. Nikoli ne podcenjuj moč
>GPUjev. Čez 2 leti bomo v špilih videvali že močnejše global
>illuminatione, nakar manjka še par let do popolnega realtime
>raytracanja.
[Poudarki so moji.]
V tem postu si, Enterprise, napisal, kot da bo rasterizacija naredila še "dva" evolucijska koraka in bomo imeli raytracing render.
>raytracanja.
[Poudarki so moji.]
V tem postu si, Enterprise, napisal, kot da bo rasterizacija naredila še "dva" evolucijska koraka in bomo imeli raytracing render.

Castaway, en smešen "bug":
Naj vas takšne neumnosti ne odvrnejo od igranja. Je dobra SP mapa z zgodbo.
edit: slike so scaled down iz 1680x1050 na 1280x800.
Naj vas takšne neumnosti ne odvrnejo od igranja. Je dobra SP mapa z zgodbo.
edit: slike so scaled down iz 1680x1050 na 1280x800.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()

>Ne govori prehitro. CPUji, ki so za to daleč odZakaj k**** zate pomeni 5,6 let dva evolucijskega koraka?
>raytracanja.
[Poudarki so moji.]
In ja, mapo sem odpakiral v Crytools in je ta ne zazna. Pa nehi triple-postat.

Če si ti začel hostile mode bom pa še jaz:
Nauči se brati! Poglej v post, kjer sem napisal navodila. Ne rabiš odprakirati Castaway v Crytools mapo ampak, ker ima konlnico .rar, CryTools sprejema pa samo .zip jo moraš (mapo) pravilno predstaviti Crytools-u in to kot .zip datoteko, pa ni važno kjer je.
Po "install map" (glej kje je to v postu z navodili) sam (Crytools) poskrbi, da se datoteke razporedijo na prava mesta.
Nato lahko izbereš v Crytools - Quicklaunch Castaway mapo in izbereš opcijo "play map in game."
ps: ne moreš castaway.rar samo spremeniti končnico: v castaway.zip. To sta drugačni vrsti kompesije.
/hostile.off;
Nauči se brati! Poglej v post, kjer sem napisal navodila. Ne rabiš odprakirati Castaway v Crytools mapo ampak, ker ima konlnico .rar, CryTools sprejema pa samo .zip jo moraš (mapo) pravilno predstaviti Crytools-u in to kot .zip datoteko, pa ni važno kjer je.
Po "install map" (glej kje je to v postu z navodili) sam (Crytools) poskrbi, da se datoteke razporedijo na prava mesta.
Nato lahko izbereš v Crytools - Quicklaunch Castaway mapo in izbereš opcijo "play map in game."
ps: ne moreš castaway.rar samo spremeniti končnico: v castaway.zip. To sta drugačni vrsti kompesije.
/hostile.off;

Aha, si mogoče mislil, da si me popolnoma zatrl? Ne se zdej obnašat, kot da sem jest kle neki hostile, ko pa greš quotat moje izjave kot da sem retard, čeprav nisem podal nobene konkretnejše trditve razen tega, da bodo špili čez nekaj let raytracani.
Sploh pa ne ti men, da ne znam brat, ker sem fajl lepo v .zip dal in ga dal Crytoolsu, nakar ga je ta odpakiral, ni ga pa dodal na listo map.
Zdej pa prosim nehej že z enim bednim kregom, ker nimaš nobenega razloga za to.
Sploh pa ne ti men, da ne znam brat, ker sem fajl lepo v .zip dal in ga dal Crytoolsu, nakar ga je ta odpakiral, ni ga pa dodal na listo map.
Zdej pa prosim nehej že z enim bednim kregom, ker nimaš nobenega razloga za to.

Jst:
Nevem točno kaj si s tem mislil? Kolikor sem jaz zastopil Carmackove ideje gre za razširitev MegaTexture v 3D. Torej hudo zakompresiran voxel grid.
govoril je v zvezi s tem, da s tem načinom lahko veliko količino podatkov predstaviš, ki so 3d kot tudi 2d, pa zasedajo zelo malo "prostora."
Nevem točno kaj si s tem mislil? Kolikor sem jaz zastopil Carmackove ideje gre za razširitev MegaTexture v 3D. Torej hudo zakompresiran voxel grid.

Carmacka sem nekaj časa nazaj poslušal, ko je govoril o njegovi viziji next-gen oz. kaj lahko pričakujemo v prihodnosti.
Sedaj sem pa zgooglal en intervju z njim, ko govori o omenjeni geometriji. http://www.pcper.com/article.php?aid=53...
Gre se o tem, da so mesh-i čedalje bolj detaljni in pridemo do točke:
Sedaj razumem kaj je point. Geometrijo ne predstaviš v trikotnikih, ampak v voxel octree formatu. Pravi kako vsi govorijo kaj bo next-gen, pa kako dobro bo, ampak še noben ni pokazal kakšnega tech dema. On ima pač svoj pogled kako naj bi se stvari razvijale. Relevanten se mi zdi še ta odstavek:
Upa, da mu bo dokaj kmalu ratalo narediti tech demo in če bo laufal na 300x240 pri 10fps, potem je to smer, ki se jo bo držal.
--
Hmmm. Moderator bi lahko forkal ta pogovor o next-gen v novo temo "Kaj bo next-gen?"
Sedaj sem pa zgooglal en intervju z njim, ko govori o omenjeni geometriji. http://www.pcper.com/article.php?aid=53...
Gre se o tem, da so mesh-i čedalje bolj detaljni in pridemo do točke:
There are different approaches that you could wind up and try to get that done that would involve tessellation and different levels of triangle meshes and you can could conceivably make something like that work but rasterization architecture does really start falling apart when your typical triangle size is less than one pixel.
Sedaj razumem kaj je point. Geometrijo ne predstaviš v trikotnikih, ampak v voxel octree formatu. Pravi kako vsi govorijo kaj bo next-gen, pa kako dobro bo, ampak še noben ni pokazal kakšnega tech dema. On ima pač svoj pogled kako naj bi se stvari razvijale. Relevanten se mi zdi še ta odstavek:
In our current game title we are looking at shipping on two DVDs, and we are generating hundreds of gigs of data in our development before we work on compressing it down. It’s interesting that if you look at representing this data in this particular sparse voxel octree format it winds up even being a more efficient way to store the 2D data as well as the 3D geometry data, because you don’t have packing and bordering issues. So we have incredibly high numbers; billions of triangles of data that you store in a very efficient manner. Now what is different about this versus a conventional ray tracing architecture is that it is a specialized data structure that you can ray trace into quite efficiently and that data structure brings you some significant benefits that you wouldn’t get from a triangular structure. It would be 50 or 100 times more data if you stored it out in a triangular mesh, which you couldn’t actually do in practice.
Upa, da mu bo dokaj kmalu ratalo narediti tech demo in če bo laufal na 300x240 pri 10fps, potem je to smer, ki se jo bo držal.
--
Hmmm. Moderator bi lahko forkal ta pogovor o next-gen v novo temo "Kaj bo next-gen?"

Aja, pa treba je dodati še to, da Carmacov tech demo ne bo uporabljal pure ray tracing metodo renderiranja, ampak neko hibridno (jaz ne razumem, niti ni obrazložil) ray casting. Torej žarke bo že "streljal," sledil (trace) jih pa do kamere ne bo. Zato upa, da če mu rata 10FPS, da bo next-gen spodoben normalne resolucije pri normalnih fpsjih.

No saj...
Ko si enkrat na pixel sized trikotnikih je bolje renderirat kar same pixle, kot pa trikotnike (3x več podatkov).
Ena ideja, ki se mi vrti po glavi, kako to naredit je, da generiraš octree (nekako tako kot bi ga že sedaj za obvladovanje geometrije) ampak da je dosti večje resulucije. Da vse skup renderiraš pa samo preverjaš katero, če sploh kakšno, zadnjo celico v tem drevesu so zadel.
Sicer: ray tracing = rekurzivni ray casting. Kar je v tem hibridnega je IMO to, da ne castaš rayev na geometrijo (trikotniki, krogle,...) ampak direktno na octree strukturo.
Bi blo pa treba mal pohekat tole pa vidit kaj bi prišlo ven.

Ena ideja, ki se mi vrti po glavi, kako to naredit je, da generiraš octree (nekako tako kot bi ga že sedaj za obvladovanje geometrije) ampak da je dosti večje resulucije. Da vse skup renderiraš pa samo preverjaš katero, če sploh kakšno, zadnjo celico v tem drevesu so zadel.
Sicer: ray tracing = rekurzivni ray casting. Kar je v tem hibridnega je IMO to, da ne castaš rayev na geometrijo (trikotniki, krogle,...) ampak direktno na octree strukturo.
Bi blo pa treba mal pohekat tole pa vidit kaj bi prišlo ven.

WyattEarp ::
jaz pri tem castaway mapi prletim z letalom na tla - strmoglavm, pa pol tam en helikopeter sesujem in pol nikjer več nič ne piše kaj in kako... in tavam in nič ni nikjer... kdo ve?
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Eko še malo detajlov o tem kaj pri Id-ju počnejo. Drgač ja, renderirajo direkt octree, ves lighting je pa zapečen, kar reši problem kako ga dejansko izračunat (in naredi pristop malo bolj štorast IMO).

Kristjan15 ::
POzdravljeni
Jaz mam en problem v Crysisu, namreč ko igram gre vse tekoče na high detailih in resoluciji 1024x768, dosegam pa 30 - 80 fps. Ko pa je veliko ljudi pa mi začne štekat, imam pa okrog 15 - 50 fps. Grafično imam Ati Radeon HD 3850 256 mb pomnilnika, najnovejše driverje za grafično (8.7), procesor AMD Athlon 4600+ Dual core 2.4 ghz, 2 GB Rama 800 mhz DDR2, napajalnik 580W. Če kdo ve kaj bi lahko bil problem, mi prosim da pove. Lep pozdrav
Jaz mam en problem v Crysisu, namreč ko igram gre vse tekoče na high detailih in resoluciji 1024x768, dosegam pa 30 - 80 fps. Ko pa je veliko ljudi pa mi začne štekat, imam pa okrog 15 - 50 fps. Grafično imam Ati Radeon HD 3850 256 mb pomnilnika, najnovejše driverje za grafično (8.7), procesor AMD Athlon 4600+ Dual core 2.4 ghz, 2 GB Rama 800 mhz DDR2, napajalnik 580W. Če kdo ve kaj bi lahko bil problem, mi prosim da pove. Lep pozdrav

Meizu ::
Aja pa še to - Itak da ti začne štekat, če maš pa še enkrat več objektov za zrisat in pa procesor pride do večje obremenitve. Že sam bi moral vedeti da je to logičen pojav. Poglej v nebo in boš dobil 50FPS recimo. Potem pa spusti pogled in poglej recimo v gozd al pa kej podobnega - FPSji se spustijo. Enako se spustijo FPSji če imaš več objektov za zrisat potem - v tem primeru korejci z mitraljezi v rokah.

iLichu ::
kristjan,imam isto graficno pa igram na 1280x1024 vse high+vsync on,pa dobim 27 fpsjov,po moje mas preslab procesor,k crysis rab Dual Core za tekoce delovanje,tko se mi zdi

iLichu
A si prebral post sploh? No bom ti posebej tisti del kopiral kjer piše:
"procesor AMD Athlon 4600+ Dual core 2.4 ghz" in kaj naj bi pa potem bil dual core, 1 jedrnik ali kaj?
A si prebral post sploh? No bom ti posebej tisti del kopiral kjer piše:
"procesor AMD Athlon 4600+ Dual core 2.4 ghz" in kaj naj bi pa potem bil dual core, 1 jedrnik ali kaj?

Dr_M ::
A kdo kej ve o tem?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

dzinks63 ::

Kristjan15 ::
kristjan,imam isto graficno pa igram na 1280x1024 vse high+vsync on,pa dobim 27 fpsjov,po moje mas preslab procesor,k crysis rab Dual Core za tekoce delovanje,tko se mi zdi
Saj imam dual core procesor. Kolko mas pa ti ramov? jaz mam 2 giga

dronyx ::
Tale citat se mi zdi posrečen:
Crysis is like having a dumb supermodel girlfriend. Great to show off but very annoying to be with.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Z GTX200, kateri ima med clusterji shaderjev data/instriction cache (v prejšnji generaciji, g80, g90, tega ni), ni več potrebno skakanje od shaderjev do framebufferja, vsakič, ko kateremu zmanjka dela ali potrebuje (vmesen) rezultat dela drugega shaderja. Ta cache se tudi deli med posameznimi shaderji. To je prvi korak k pohitritvi very complicated/complex shader dependent iger(*1). Drugi korak bo z novo revizijo oz. naslednjo generacijo kartic.(*2) Šele takrat lahko pričakujemo ogromen boost pri igri, kot je Crysis.
*1. Call of Duty 4 je tudi very shader dependent igra, vendar so shaderji večinoma preprosti, zato je tudi skalabilnost z uporabo SLI/CF tolikšna. Crysis ima pa zelo komplicirane shaderje, kateri med delom konstantno skačejo po podatke/inštrukcije do framebufferja in nazaj. Ker so takšni shaderji zelo komplicirani, zato tudi ne vidimo nobenega oz. minimalni pospešek pri SLI/CF.
*2. GTX200 ima tako (kompliciran in) komplekseno arhitekturo in poleg tega, da je izdelan v relativno velikem procesu izdelave, mu ne omogoča večjih clockov. Nova revizija, ki bo prišla, osnovana na tej arhitekturi, manjši proces izdelave, ter verjetno še kakšne optimizacije, bodo tudi clocki bolj dostojni. Šele takrat bo Crysis lahko zadihal. In z raznimi natural modi, bo zgledal še lepše in igranje pri min avg 50, bo pravi užitek.
Crysis je dve generaciji pred hardware-om (GPUji). To se vidi po tem, da z prvo, g80 in g90, ne more izpluniti igrabilnih fpsjev že na high, kje je šele very high in razni natural modi in modi, ki še polepšajo igro. Naslednja generacija, gtx200, je že bližje, ampak še ni dovolj sposobna za Crysis. Tako lahko, glede na napredek, dokaj z zagotovostjo trdimo, da bo gtx200+ (ali pač kako se bo imenovala naslednja kartica na manjšem procesu izdelave) že na cilju. Vsaj upamo lahko tako...
edit: par dodanih besed.
*1. Call of Duty 4 je tudi very shader dependent igra, vendar so shaderji večinoma preprosti, zato je tudi skalabilnost z uporabo SLI/CF tolikšna. Crysis ima pa zelo komplicirane shaderje, kateri med delom konstantno skačejo po podatke/inštrukcije do framebufferja in nazaj. Ker so takšni shaderji zelo komplicirani, zato tudi ne vidimo nobenega oz. minimalni pospešek pri SLI/CF.
*2. GTX200 ima tako (kompliciran in) komplekseno arhitekturo in poleg tega, da je izdelan v relativno velikem procesu izdelave, mu ne omogoča večjih clockov. Nova revizija, ki bo prišla, osnovana na tej arhitekturi, manjši proces izdelave, ter verjetno še kakšne optimizacije, bodo tudi clocki bolj dostojni. Šele takrat bo Crysis lahko zadihal. In z raznimi natural modi, bo zgledal še lepše in igranje pri min avg 50, bo pravi užitek.
Crysis je dve generaciji pred hardware-om (GPUji). To se vidi po tem, da z prvo, g80 in g90, ne more izpluniti igrabilnih fpsjev že na high, kje je šele very high in razni natural modi in modi, ki še polepšajo igro. Naslednja generacija, gtx200, je že bližje, ampak še ni dovolj sposobna za Crysis. Tako lahko, glede na napredek, dokaj z zagotovostjo trdimo, da bo gtx200+ (ali pač kako se bo imenovala naslednja kartica na manjšem procesu izdelave) že na cilju. Vsaj upamo lahko tako...
edit: par dodanih besed.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()

ivanuscha ::
Je pa tudi res da Crysis ni opolnoma optimiziran špil. Bomo videli kako bo tekel Warhead, ki pa naj bi bil precej bolje optimiziran.

Tilen ::
Je pa tudi res da Crysis ni opolnoma optimiziran špil. Bomo videli kako bo tekel Warhead, ki pa naj bi bil precej bolje optimiziran.
Na podlagi česa sklepaš?
Na podlagi česa sklepaš?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

V času dema, sem jaz izpostavil nekaj faktov, glede neoptimiziranosti. Z 1.2 patchom so hickupi, kateri so me tako motili, zginili.
Lahko bi pa rekli, da bi lahko Crysis uporabljal malo več CPUja. Kar je pa še bolj čudno, je pa to, da je v XPjih poraba procesorja znatno večja, kot pa v Visti. Testirano z 79GS, ki ne prebavi dx10. Testirano tudi z 88gts512 v d3d 9 mode, pa je tudi poraba procesorja znatno nižja. Ampak s tem so nižji tudi FPSji.
To bi pa res zelo rad slišal razlago od razvijalcev.
Lahko bi pa rekli, da bi lahko Crysis uporabljal malo več CPUja. Kar je pa še bolj čudno, je pa to, da je v XPjih poraba procesorja znatno večja, kot pa v Visti. Testirano z 79GS, ki ne prebavi dx10. Testirano tudi z 88gts512 v d3d 9 mode, pa je tudi poraba procesorja znatno nižja. Ampak s tem so nižji tudi FPSji.
To bi pa res zelo rad slišal razlago od razvijalcev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 43912 (27058) | kajetan |
» | Far cry 2 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Igre | 128233 (82045) | Assass1n |
» | Radeon 4870 in CrysisOddelek: Strojna oprema | 2324 (1651) | SebaR |
» | Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 8702 (8698) | Senitel |
» | DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 6963 (6001) | kobilica |